torstaina, lokakuuta 09, 2008

Tutkijoiden sukupuolittuneet ennakkoasenteet
Confessions of an English gigolo

Lap dancing: the daily grind

Guyland: stuck in the world of male spinsters


”Yksinäinen nainen on vanhapiika, city-sinkku, reppana tai lepakko”

Ruotsalaismiehet ovat Euroopan tasa-arvoisimpia
- Tämä on mahtavaa, Tukholman yliopiston miestutkija Lars Jalmert hehkuttaa Discoveryn julkaisemaa tuoretta tutkimusta, jonka mukaan Ruotsissa asuvat Euroopan tasa-arvoisimmat miehet.

- 30 vuotta sitten kukaan ei olisi uskonut tähän. Kiitos kuuluu vahvalle feministiselle liikkeelle, hän intoilee Aftonbladetin haastattelussa.
Saako miesten ongelmista puhua?

Lisäys: Tasa-arvo ei ole pelkkä naisasia
Lukijat, erityisesti miehet, kommentoikaa missä muissa kuin kuvailemissani tilanteissa koette itsenne altavastaajiksi sukupuolenne takia? Sanaiset arkut auki.
Käykääpä valistamassa tiedonjanoista SDP:n ehdokasta.

44 kommenttia:

Henry kirjoitti...

Tuossa lehtileikkeessä on varsin osuva loppukaneetti.

basil kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Nomen Nescio kirjoitti...

Hieman silta tuntuu etta nyt tarvitaan enaa muutama feministinen tutkimus Hesariin niin koko tama vedatys kaantyy itseaan vastaan. Merkit on jo nyt havaittavissa.

Nyt oliskin sopiva aika ryhtya feikkaamaan jotain aarifeministeja. Jos jollain on aikaa niin ruvetkaa tehtailemaan jotain feikattuja blogeja. Mainonnan ettiista neuvostoa voisi pommittaa mita alyttomilla jutuilla, JSN:aan tehda mita alyttomimpia feministisia valituksia ja sama mita tulee tasa-arvovaltuutetulle.

Eikos tuossa olisi pojat ideaa?

Kaannetaan tuo homma niita vastaan. Aletaan femakoiksi ja pommitetaan nuo neuvostot maan tasalle.

Laasanen voisi jo nyt ryhtya aarifeministiksi ja tehda jonkun aarilleen vedetyn homososiaalisen queer-teorian, sellaisen, joka saa kansakunnaan niin raivon partaalle etta maskuliinisuus sen kun panssaroituu,

Henry kirjoitti...

"Laasanen voisi jo nyt ryhtya aarifeministiksi ja tehda jonkun aarilleen vedetyn homososiaalisen queer-teorian, sellaisen, joka saa kansakunnaan niin raivon partaalle etta maskuliinisuus sen kun panssaroituu,"

Voisin tietenkin, mutta luultavasti saisin sillä niin suuren suosion ja guru-aeman, että joutuisin jättämään miesaktivismi-laivan. Aatehan on myytävissä, kun hinta on sopiva.

jorma kirjoitti...

Sukupuolittuneen tutkimuksen ennakkoasenteita tosiaan.

Mutta miksi äänestäjät äänestäisivät 50-50 jos ehdokkaiden sukupuolijakauma olisi tasan? Minä ainakin äänestän mielestäni parasta ehdokasta, ja ennenmuuta, puoluetta. Äänenihän menee kyseisen puolueen (vaaliliiton) hyväksi, vaikka se oma ehdokas ei menestyisikään, joten ensisijaisesti valitsen parhaan (tai suoraan sanottuna: vähiten vastenmielisen puolueen), ja vasta toiseksi mielestäni parhaan ehdokkaan kyseisen puolueen riveistä. Tämä valinta ei ole sukupuoleen sidottu, uskokaa tai älkää. Ikävä kyllä, moni naisehdokas saulkee itsensä kokonaan äänestysmahdollisuuksien ulkopuolelle feministilöpinöillä. Tämä vaikuttaa.

jorma kirjoitti...

"Mainonnan ettiista neuvostoa voisi pommittaa mita alyttomilla jutuilla, JSN:aan tehda mita alyttomimpia feministisia valituksia ja sama mita tulee tasa-arvovaltuutetulle."

Mikäs siinä, mutta nämä valitukset ja ennenkaikkea niihin annettavat täysin ympäripyöreät ja mitääntarkoittamattomat vastaukset pitäisi saada julkisuuteen. Vain siten feminismin haittavaikutukset ja miehiin kohdistuva epätasa-arvo kaikilla yhteiskunnan osaalueilla tulisi ihmisten tietoon laajemminkin.

Jorma kirjoitti...

"täysin ympäripyöreät ja mitääntarkoittamattomat vastaukset"

Niin no, feministisiin valituksiin voitaisiin reagoida rajustikin, mutta miksi huonontaa entisestään miesten jo valmiiksi tukalaa asemaa?

Henry kirjoitti...

"Nyt oliskin sopiva aika ryhtya feikkaamaan jotain aarifeministeja. Jos jollain on aikaa niin ruvetkaa tehtailemaan jotain feikattuja blogeja."

Ettei vaan tuo Aaltion blogi jo ole sellainen, niin epäuskottavan yliampuvalta se vaikuttaa.

jorma kirjoitti...

Naiset puhuvat korkeammalta hedelmällisinä päivinä

haltia-holmberg kirjoitti...

Tuskaista jos miesasiaa voi edistää vain feikkaamalla äärinaisasiaa :)

Kieltämättä nuo "tutkimukset" ja artikkelit ovat välillä hupaisia. Etenkin kun politiikassa oman kokemukseni mukaan monilla on tapana etsiä ehdokas joka on eniten itsensä kaltainen tai sen kaltainen joka äänestäjä itse haluaa olla, usein mielipiteiden lisäksi myös ulkoisilta ominaisuuksiltaan. Kysehän on samasta ilmiöstä kuin miksi jotkut äänestävät Idolseja ja BB-ihmisiä: osa näkee heissä itsensä tai sen mikä heistä voisi tulla / olisi voinut tulla. Kyseessä tuntuu olevan tietynlainen mentor- tai idolilmiö, eli joko tuetaan ihmistä joka muistuttaa itseä nyt tai nuorena, jonka menestykseen uskoo kuten itse uskoo itseensä TAI tuetaan sitä ihmistä jolle halutaan antaa se mahdollisuus jonka itse haluaisi itselleen antaa jos samassa tilanteessa olisi. Eli näin voisi ajatella, että ihminen äänestää itseään. Ja koska kaikki eivät pysty näkemään vastakkaisessa sukupuolessa omia ominaisuuksiaan, he löytävät ne helpommin omasta. Joka selittää aika lailla sen miksi omaa sukupuolta kannatetaan useammin.

Mielenkiintoisempaa olisikin päästä pureutumaan niihin "oikeisiin" äänestyssyihin, joita emme itse edes tiedosta. Kuinka paljon on kyse puhtaasta sattumasta, kuinka paljon teemoista ja kuinka paljon lopulta vain samankaltaisuudesta äänestäjän kanssa? SEN minäkin haluaisin lukea :)

Nomen Nescio kirjoitti...

Mites Holbergin haltijatar, Mirva, varmaan voi kansalainen kysyä politiikolta kysymyksen?

Eli kun kerran olet demari niin varmaan olet huomannut että meillä on alle kolmikymppisten, ja siinä ympärillä olevien, miesten työttömyysaste tällä hetkellä korkeampi kuin laman aikaan.

Minulla on kaikki syy olettaa että tämä on huolestuttanut demaria, sukupuolesta riippumatta, ja nyt kysyisinkin mikä on sinun oma ratkaisu ja kanta tähän asiaan?

Entäpä voisiko siihenkin saada selvyyttä miksi asiasta ei ole käyty julkisuudessa keskustelua, ja etenkin mitä tulee politiikkoihin?

Kysymyksia sis kaksi kappaletta.

Nomen Nescio kirjoitti...

Henry: "Voisin tietenkin, mutta luultavasti saisin sillä niin suuren suosion ja guru-aeman, että joutuisin jättämään miesaktivismi-laivan. Aatehan on myytävissä, kun hinta on sopiva."

Niinpä. Pidäppäs tuo mielessä jos alkaa kukkaroa kiristämään, ainahan voi vaikka vetää muutaman vapaavuoden Tane:ssa.

Seurataan Oskua ja katotaan miten pitkälle pääsee, ja tehdään sitten loppupäätelmät.

Nomen Nescio kirjoitti...

Aikamoista liirumlaarumia tuo stadindemareiden ohjelma.

"Me haluamme, me haluamme, me haluamme....".

Eroaakos tuo politikointi loppujen lopuksi jenkkilästä sen kummemmin? Eipä juuri.

Homo kirjoitti...

Minusta taas olisi hyvä, jos joku jaksaisi laatia listoja pahimmista ankyräfeministeistä ehdokaslistoilta. Voisi olla listattuna mm. vaalipiireittäin, että missä puolueessa on suurin änkyräfeministipitoisuus kyseisessä vaalipiirissä - ja ketkä nimenomaiset henkilöt voidaan luokitella änkyräfeministeiksi. Tällä tavalla voisi äänestäjä pyrkiä minimoimaan sen, että omalla äänellä nousee valtaan joku änkyräfeministi.

Itse olen ajatellut Helsingissä, että äänestäisin joko Kokoomusta tai Vihreitä, mutta valitettavasti jopa Kokoomuksen listoilla on kaiken maailman vastenmielisiä änkyräfeministejä, joista tälläkin palstalla ollaan taidettu mainita yksi. Vihreäthän puolestaan taisi julistautua jokin aika sitten suorastaan feministiseksi puolueeksi, joten en tiedä viitsinkö heitä äänestää, vaikka heidän listoillaan onkin Osmo Soininvaara, joka on poikkeuksellisen fiksu poliitikko.

Tällainen lista voisi kattavana myös olla eduksi niille tervehenkisille naisehdokkaille, jotka eivät ole heittäytyneet feministeiksi. Silloinhan uskaltaisi paremmin äänestää hieman huonomminkin tuntemaansa naisehdokasta, jos tietäisi, ettei hän ole änkyräfeministä. Tällaisten listojen puuttuessahan turvallisinta lienee kahdesta hieman tuntemattomasta ehdokkaasta valita miesehdokas, koska silloin lienee pienempi riski osua äänestämään änkyräfeministiä.

Homo kirjoitti...

Aatteen myymisestä tuleekin mieleen eräs IMK. Mitäköhän herralle mahtaa kuulua nykypäivänä niin parisuhde- kuin työrintamalla?

Nomen Nescio kirjoitti...

Tuon takia Perussuomalaiset lähteekin nousuun.

Saas kattoa jos jo ensi eduskuntavaaleissa kilpailee samassa sarjassa: Demarit ja Peruss?

Aika fiksu juttu, monopolisoida pehmeiden puolueiden arvot jonkun naisvaltaideologian vetureiksi. Jokainenhan voi itse kelata erilaisia skenaarioita mitä tuollaisesta voi potentiaalisesti seurata. Jos mielikuvitusta riittää.

Nomen Nescio kirjoitti...

Huomioikaapa tämäkin asia. Täällä nämä kyyniset valopäät ovat kyselemässä "listaa miesten tasa-arvoongelmista". Mahdollisimman kyynisesti tietenkin.

IKÄÄN KUIN SE OLISI MEIDÄN TEHTÄVÄ TUOLLAINEN LISTA LAATIA.

Kyllä tuollaisen listan laatijat kuuluu etsiä aivan muualta kuin Laasasen blogista.

J-malauta, kun miestutkimus ja nuo instituutiot on viimeiset kymmenen vuotta pyörineet jonkun naisvaltaideologian välineinä, niin meillä ei todellakaan ole mitään tietoa mitä kaikkea tasa-arvoonglmia todellisuudessa löytyy.

Yhtäkkiä pamahtaa uutinen kuinka tutkijat ovat huolissaan nuorten miesten työttömyydestä, joka on nyt pitkän nousukauden jälkeenkin KORKEAMPI kuin lama-aikoina. Tuollainen uutinen siis pamahtaa mediaan lähellä vuotta 2009.

Olen ehdottomasti sitä mieltä että jos joskus hommat lähtee liukumaan niin sieltä on vedettävä kasvoja tästä vastuuseen. Miestutkimuksen suunnitelijoita myöten.

Vortac kirjoitti...

Löysinpä erittäin hyvän videon, joka olisi Tympeänörtön erityisen tärkeää nähdä.

http://www.youtube.com/watch?v=XDEjWA97gY4

Mutta jätän hänen vapaan tahtonsa päätettäväksi katsooko hän sen vai ei. Ei mitään dramaattista, lähinnä hyvät perustelut miksi yksinolo on erittäin hyvä juttu, eikä mikään väistämätön tuska ja kärsimys (toisinsanoen mikä tahansa tuska naisettomuudesta miehen kärsittäväksi koituu, se on lopulta miehen itsensä aiheuttamaa).

Tosin tietenkin tällaisen päätöksen pitäisi aina perustua vapaaseen tahtoon, eikä olosuhteiden pakkoon. Vähän sama juttu kuin vaikkapa suklaakakun syöminen - on väärin, jos kansalta evätään mahdollisuus suklaakakkuun, mutta jos ihminen päättää että hei, suklaakakku on epäterveellistä ja lihottavaa, enkä tosiaan tarvi sitä yhtään mihinkään, niin hän voi olla täysin tyytyväinen (ja jopa tyytyväisempi) elämäänsä ilman suklaakakkua.

Siis, mahdollisuudet pitäisi toki olla tasan sukupuolten kesken (nyt ne eivät tietenkään ole), mutta myös tämä perspektiivi olisi tärkeä näyttää, että itseasiassa juuri tästä suuresta pakkomielteestä saada nainen, johtuu koko ongelman ydin. Jos mies pystyy elämään aivan onnellista elämää ilman naista - ja kuka tahansa mies kyllä pystyy - se on oikea askel aitoa tasa-arvoa kohti itseasiassa, koska silloin naisen seksuaalinen valta väistämättä vähenee (ja tätähän naiset eivät halua), jne.

Joten siksikin tuo video on erittäin tärkeää katsottavaa kaikille, etenkin heille, joille koko tasa-arvokuvio on hiukkasen epäselvä.

Tosin tämä on vain minun mielipiteeni.

- Vortac

Risto kirjoitti...

Naistutkimusta

Panu kirjoitti...


Nyt oliskin sopiva aika ryhtya feikkaamaan jotain aarifeministeja.


Saatanan kova idea! Hetikö?

haltia-holmberg kirjoitti...

nomen nescio: keskustelu jatkukoon siellä Uuden Suomen blogissa, jonne kysymyksen myös heitit :)

homo:jos joku listaa pusaa niin senkun. Itse kyllä toivoisin että hate-listojen sijaan tai ainakin lisäksi tehtäisiin pro-listoja. Niistä kun on äänestäjällekin enemmän hyötyä.

Vortac kirjoitti...

Sattuipa taas sarjassamme "Kummallisia 'VAIN NAISILLE'-ilmiöitä" tässä tasa-arvottomuuden vuossa silmiini tällainen omituisuus:

http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=88542994

tuosta en osaa edes kommentoida muuta kuin että voi herran pieksut, herättää minussa närää.

Osaako joku ymmärtää, miksi?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

En osaa selittää, mutta kenties Vortac osaa. Uskoisin kuitenkin, että hänen on täysin mahdollista saada ko. opus haltuunsa, jos tekee siitä myyjää miellyttävän tarjouksen.

Junakohtaus kirjoitti...

Vortac,

uskoisin ymmärtäväni. Hömppätason hengellisyys tuppaa olemaan naisten heiniä meikäläisessä yhteiskunnassa.

Mikään varsinainen selitys tämä ei tietenkään ole, ilmiön kuvaus lähinnä, mutta yleensä miehet eivät harrasta henkioppaita, ufoja, homeopatiaa, astrologiaa ja muita vastaavia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ihan kateeksi käy ruotsalaisia miehiä

Ilmari kirjoitti...

Peniksenkokokeskusteluun ehkä aika kaukaa liipaten mutta kuitenkin. Kyselytutkimukset ovat tällaisissa jutuissa muuten aika epäluotettava tapa tutkia: pitäisi tutkia vaikkapa peniksen pituuden ja seksipartnereiden määrän suhdetta.

Tämän mukaan naiset pitävät keskikokoisista miehistä (mitattuina muuttujina jalkaterä ja miehen pituus):

http://www.tangomag.com/20083740/women-prefer-average-men.html

Anonyymi kirjoitti...

13-vuotiaan tytön äiti pommitti tytön ex-poikaystävää uhkailevilla tekstareilla saadakseen tämän jatkamaan seurustelua tytön kanssa.

42-vuotias amerikkalaisnainen uhkasi myös laittaa pojan nakukuvia nettiin, jos hän ei palaa tytön luo. Myös ex-poikaystävä on vain 13-vuotias.

Anonyymi kirjoitti...

Brittimiehet arvostavat pieniä rintoja
Skandinaavit eniten suurten rintojen perään

Anonyymi kirjoitti...

'yleensä miehet eivät harrasta henkioppaita, ufoja, homeopatiaa, astrologiaa ja muita vastaavia' (Junis)
Ja jos harrastavat, niin ottavat ne vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tiukkaa kamaa :)

basil kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen huomio tähän väliin; brittiläisillä naisilla euroopan suurimmat rinnat (suomalaisilla keskikokoa).

Siitä puhe mistä puute.

jorma kirjoitti...

Suomalainen koti

Tavallinen tarina suomalaisen miehen loppumattomasta pahuudesta.

tympeäNörttö kirjoitti...

Vortac kirjoitteli:
"Löysinpä erittäin hyvän videon, joka olisi Tympeänörtön erityisen tärkeää nähdä."

Katsoin linkkaamasi videon. Ja vaikkei se mielestäni sisälläkään juurikaan asiaa, niin kommentoin kuitenkin, kun kerta asia oli suoraan minulle osoitettu - ja kun sen peräti näin. Meinaan olen viimeaikoina lukenut näitä juttuja hyvin harvakseltaan vain, niin en oikein tiedä, missä mennään. (Plus milloin ja miksi oikein pääsin tai jouduin taas pois mustalta listaltasi? Tämä on laskujeni mukaan jo kolmannen siiderin paikka.)

Enivei. Videolla tehdään sellainen huomio - ja sekin liittyy kait pikemminkin johonkin kirjaan, ei ole videontekijän oma - että iloinen sinkkumies voi pariutuneen naisen kannalta olla vaaraksi lemmikkimiehelleen, sillä lemmikkimies saattaa "saada ajatuksia", ja palata bilettämään, jättäen naisen totaalisesti. Vaikka huomio on mielestäni tavallaan osuva ja hauskakin, nauroin sille siis, niin en ymmärrä, miten sen voisi ottaa yleistyksenä. Iloinen sinkkumies näyttäytyy (minulle) toimeliaana pelimiehenä, ei suinkaan pelikonsolien kanssa runkkaavana AT-miehenä. Voisi myös miettiä tokaisua "Rumat seurustelee", joka löytyy yhteisönä IRC-Galleriasta. Sen mukaan ne, joille ei riitä tarpeeksi vapaata ja jännittävää riistaa, menevät yhteen jonkun kanssa, että saisivat edes vähän ja kotoisaa. En näe kummassakaan skenaariossa mitään vikaa.

"Jos mies pystyy elämään aivan onnellista elämää ilman naista - ja kuka tahansa mies kyllä pystyy - se on oikea askel aitoa tasa-arvoa kohti itseasiassa, koska silloin naisen seksuaalinen valta väistämättä vähenee (ja tätähän naiset eivät halua), jne."

Muistan kuinka eräs nettituttuni, tyttö, esitti samanlaista ideaa. Hänen mielestään AT-miehet ovat vaan nirppanokkia ja muita ihmeyksilöitä, sillä hän ei saa seuraa niin paljon kuin haluaisi, kuulemma, ja muutenkin koko väite, että naiset olisivat niskanpäällä näillä markkinoilla, on hänen mielestään lumetta. Ymmärrykseni tyttöä kohtaan on hyvin vähäinen. Sillä vaikka hän jollain tapaa ehkä edustaakin AT-naista - eli ei ole kauhean viehkeä eikä muutenkaan ihmeellinen - niin tottahan hänellekin on seuraa riittänyt, jopa silloin, kun on suhteisiin pettyneenä vannoutunut linnoittautuvansa tietokoneen ääreen tai labraan loppuiäkseen... Eli siinä missä hänelle sataa poikaystäviä miltei väkisin, minä odotteleen edelleen ensimmäistä tyttöystävääni. Enkä aio, niinkuin Vortac tavallaan ehdotat, tehdä minkäänlaista munkkivalaa. En myöskään usko siihen, että miehet sen enempää haluaisivat kuin voisivatkaan vain päättää olla olematta ilman naisia, ja täten yrittää tasapainottaa markkinoita. Tai vaikka suuri joukko jättäytyisikin pois, niin mitä sitten? Tsekkaa tuo "citysinkku"-linkki. Siinäkin todetaan ettei yksinjäävä nainen koe olevansa kurjimus. Eli vaikka miehet eivät enää jahtaisikaan, niin ehkä nainen keksii muita viihdykkeitä sitten. Ei pelkkä mielenosoituksellinen kotiinjättäytyminen tuo naisia varsinkaan AT-miesten, tuskin YT-miestenkään luokse.

PS: Kun vlogien makuun päästiin, niin annetaanpa kaverille kannustusta kun hän kertoo entisajan oikeista miehistä ja nykyajan pullamössöistä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jorman linkistä:

"Suomalainen väkivalta alkaa kotoa, jossa lapsi kohtaa sen todennäköisesti ennen kuin kykenee etsiytymään nettiin: naisille ja äideille koti on kaikkein vaarallisin paikka. Siellä suurin osa naisiin kohdistuvista seksuaali- ja väkivaltarikoksista toteutetaan. Joka kuudes minuutti nainen pahoinpidellään parisuhteessa, joka toinen viikko nainen menettää samasta syystä henkensä. Kaksikymmentä prosenttia naisista joutuu raiskauksen tai sen yrityksen kohteeksi elämänsä aikana – Suomessa, tasa-arvon ja väkivallan kultamaassa."

Näin siis Sofi Oksanen Mtero-lehdessä
http://www.metrolive.fi/kolumnit/artikkeli/Suomalainen+koti/1267/

Ville kirjoitti...

Vielä Oksasen jutusta:

Kuvaavaa kyllä, Suomessa on tutkittu lasisen lapsuuden seurauksia, mutta ei sitä, miten lähisuhdeväkivalta vaikuttaa lapseen. Entä sitten lapsiin kohdistuva väkivalta? Tekijä on useimmiten tuttu, äiti huomattavasti useammin kuin isä ja paikka useimmiten – koti.

Toinen silmä alkaa olla jo raollaan. Hyvä niin.

Vortac kirjoitti...

Ja vaikkei se mielestäni sisälläkään juurikaan asiaa,

Wow! Maailmankatsomuksesi on käsittämätön. Minun silmissäni siinä oli PELKKÄÄ ASIAA.

Varsinkin kritiikki feminismiä kohtaan oli osuva, mutta myös kritiikki miesten liian suuresta alttiudesta pistää kaikkensa peliin saadakseen hiukkasen rumaa römpsää.

Meidän lienee turha keskustella siinä tapauksessa, jos tuokaan video ei sinua vakuuttanut. Kiitos kuitenkin sen katsomisesta ja huomioimisesta, tulipahan tämäkin asia nyt sitten kristallinkirkkaaksi.

Täytyy sanoa, että taidat itseasiassa haluta olla tuskainen ja yksin, etkä varmasti ottaisi ihmissuhdetta vaikka sellaisen saisitkin, koska olet pohjannut koko identiteettisi 'kenellekään kelpaamattoman, naisettoman ja siksi tuskaisen kärsivän ATM:n' huteralle perustalle.

Noh, ainakin yritin auttaa.. ehkä vielä viimeinen yritys, Bruce Leen omasta selkävammastaan saama oivallus: "Make your stumbling block your stepping stone!"

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

TN:
"En myöskään usko siihen, että miehet sen enempää haluaisivat kuin voisivatkaan vain päättää olla olematta ilman naisia, ja täten yrittää tasapainottaa markkinoita."

Vortacin teoriat käyvät
väistämättä epäkäytännöllisiksi, ja edustavat teosofisen kirjakaupan reinkarnaatio-osastoa.

Itse suosittelisin sinua lukemaan Castanedaa, ja hankkimaan ensin
pari vaaleatukkaista inkkarikaveria ja sitten myöhemmin soturityttöjä samaan komppaniaan.

Jos ihmisellä on intensiivinen tarve tai kutsumus sukupuolisuhteeseen tai seksiin, ei hän voi mitenkään ryhtyä elämään selibaatissa. Sehän on täysin ristiriitaista.

Sensijaan ihminen, jolla ei ole vahvaa
seksuaalista minää, eli omaa aseksuaalisen elämäntavan saattaa tyytyä muihin materialistisiin hyötyihin. Uskoisin, että parisuhteesta pidättäytyminen pelkän markkina-arvotilanteen vuoksi on kenelle tahansa
suht vaikeaa.

Ja seksihän ei ole
parhaimmillaan mitään suklaakakkua. Kannattaa kokeilla vähän analyyttisempää seksiä, jotta päästään korkeammille taajuuksille.


Bmad

tympeäNörttö kirjoitti...

Vortac kirjoitteli:
"Täytyy sanoa, että taidat itseasiassa haluta olla tuskainen ja yksin, etkä varmasti ottaisi ihmissuhdetta vaikka sellaisen saisitkin, koska olet pohjannut koko identiteettisi 'kenellekään kelpaamattoman, naisettoman ja siksi tuskaisen kärsivän ATM:n' huteralle perustalle."

Et ole yksin tuollaisen mielipiteen kanssa, mutta samapa se minulle, varsinkin kun mielestäni se on täysin aiheeton. Vaan kerronpa tarinan. Olen äskettäin käynyt dialogia erään tytön kanssa, joka ei millään ole suostunut uskomaan (ja kukas uskoisi, heh) että miehillä - ainakin AT-miehillä - on vaikeampaa kuin perusnaisilla, ehkä AT-naisillakin. Kuitenkin olen tehnyt pienen läpimurron, nimittäin viimeksi tyttö kirjoitti minulle näin: "Tosin, nyt kun tätä tarkemmin ajattelee, niin tiedätkö, sinä olet saanut minut jopa kyseenalaistamaan tuon ajattelumallin. Ehkä miehillä onkin oikeasti vaikeampaa kuin naisilla? Voiko se olla mahdollista? Nyt on niin lähellä, että taipuisin sinun kannallesi, jos vain saat vielä vähän todisteita koottua." Nyt täytyy vähän siis vielä ammentaa täältä ajatuksia ja esittää ne hänelle ymmärrettävään muotoon. (Harmi muuten kun täältä edelleen puuttuu se selväpiirteinen FAQ ja linkkilista.)


Bmad heitti:
"Itse suosittelisin sinua lukemaan Castanedaa, ja hankkimaan ensin pari vaaleatukkaista inkkarikaveria ja sitten myöhemmin soturityttöjä samaan komppaniaan."

Sori, mutta tuo on kyllä ihan yhtä utopistista kamaa kuin Vortacinkin jutut.

"ihminen, jolla ei ole vahvaa seksuaalista minää, eli omaa aseksuaalisen elämäntavan saattaa tyytyä muihin materialistisiin hyötyihin."

Tämä on ihan looginen väittämä ja olen kanssasi samaa mieltä. En kuitenkaan halua haukkua ketään.

"Kannattaa kokeilla vähän analyyttisempää seksiä, jotta päästään korkeammille taajuuksille."

Kaikki seksi mulle ja heti! ...mitä, ei heru vai? No pannahinen.

Vortac kirjoitti...

"ihminen, jolla ei ole vahvaa seksuaalista minää, eli omaa aseksuaalisen elämäntavan saattaa tyytyä muihin materialistisiin hyötyihin."

Ihminen, jonka "minä" perustuu seksille on vielä eläimen tasolla identiteettinsä määrittämisessä. Tällainen ihminen on määritellyt itsensä alhaisimpien vaistojen kautta - eipä ihme, jos hän hämmentyy koettaessaan käyttää korkeampia olemuspuoliaan.

Itseasiassa voitaisiin mennä niinkin pitkälle, että itse 'minää' ei tavallaan ole edes olemassa, mutta turha kai opettaa kvanttifysiikkaa jos alkeismatematiikka ontuu.

Pointti on tietenkin siinä, että seksin kautta itsensä määrittävä yksilö pohjaa minäkuvansa illuusiolle. Ei kukaan ihminen ole 'seksi'.. tai 'kyrpä' tai 'nainen' tai 'mies.

Nämä ovat vain väliaikaisia työkaluja. "Minä" sensijaan on ikuinen (sikäli kuin sitä on), ja täten sillä on ikuinen identiteetti, ei häilyvä tai fyysisiin intohimoihin, alhaisiin eläimellisiin vaistotoimintoihin tai alempien chakrojen perustoimintoihin liittyvä.

Tärkeätä jokaiselle olisikin tehdä rehellisesti itselleen kysymys-- "Kuka minä olen?" .. siis kuka olit ennen syntymääsi? Kuka olet kuolemasi jälkeen? Mikä ja kuka oikeasti olet, mikä voima sinut on luonut, mistä olet tullut ja minne menet täältä?

Vasta silloin voidaan lähestyä identiteettiä, joka ei pohjaudu nationalismiin, seksuaalisuuteen, kulinarismiin, materialismiin, omistushaluun, ahneuteen, riitoihin, sotiin, lippuihin, rajaviivoihin, asuntoon, autoon, tms. jne.. vasta silloin voidaan lähestyä TODELLISTA identiteettiä.

Identiteettiä, joka ei perustu illuusioon, niinkuin nuo castanedalaisten jutut aina.

Niin tässäkin tapauksessa. En suosittele castanedan kirjoja, niistä tulee lähinnä typertyneen ärtynyt olo, kun tajuaa menettäneensä elämästään helkkarin monta minuuttia aivan turhaan roskanjauhantaan. Rippunen totuutta on kiedottu mitä kummallisimpiin ja epäloogisimpiin huumehourekuvitelmiin ja siitä on sitten tehty mielikuvituksellinen hierarkia ja metodi, jota nämä hedonisti-materialistit sitten itseään suuresti henkisiksi luullen suorittavat suuressa hekumassa ja hurmiossa, kenties itsekin huumeita käyttäen.

Se ei ole henkisyyttä.

Jos haluatte nähdä tosi esimerkin aidosta henkisyydestä, katsokaa Jeesus Nasaretilaisen toimia, ja lukekaa se mitä hän oikeasti meille koetti opettaa.

Castanedan teksti ei voisi kauempana olla viisaudesta, ja tällaisen vertailun jälkeen sen luulisi olevan joka iikalle selvää.

Inkkarit olivat kyllä oikeasti viisasta kansaa -aikoinaan-, kauan sitten kun luonto oli vielä puhdas ja valkoinen ihminen ei ollut tullut sitä raiskaamaan ja intiaanien kotialueita riistämään.

Mutta eivät kaikki intiaanit suinkaan olleet viisauden perikuvia - silti luonnonkansoille on yleensä ominaista tietynlainen luonnon kunnioitus ja ainakin kohtuullinen nöyryys ahneuden sijasta - ei ahnehdita liikoja kerralla, koska tiedetään että luonto kyllä tarjoaa kaiken mitä ihminen ravinnokseen ja lääkkeikseen tarvitsee, jos luontoa kohtelee hyvin.

Castaneda tuskin koskaan tapasi ketään inkkaria, tosin. Olettaisin että castaneda vain tykkäsi käytellä huumeita ja kirjoitella huumepäissään kaikennäköistä kirjallisuutta tai ainakin muistiinpanoja, joista sitten selvin päin kokosi kirjoja itsekään ymmärtämättä enää houreisista muistiinpanoistaan sitä minkä luuli huumepäissään ymmärtävänsä todeksi.

Se, joka moiseen kirjallisuuteen hurahtaa, on kyllä suorastaan sääliteltävä olento - suosittelen, että tällaisten olentojen puolesta rukoillaan, jotta korkeammat voimat johdattaisivat heidät takaisin totuuden ja valon polulle siitä synkästä hedoniasta ja pelon vallitsemasta demonimaailmasta, johon castaneda on heitä johdattamassa.. jotta heidän ei tarvitsisi kuolla luullen pystyvänsä muuttamaan kehonsa puhtaaksi energiaksi ja siten hypäten kallionkielekkeeltä alas tässä uskossa..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

""Itse suosittelisin sinua lukemaan Castanedaa, ja hankkimaan ensin pari vaaleatukkaista""
TN:"Sori, mutta tuo on kyllä ihan yhtä utopistista kamaa kuin Vortacinkin jutut."

Ainakin itse olen siinä onnistunut, ja tuolla meiningillä saa jopa kaupungin parhaat naiset.
Eli ryhdy intohimoiseksi Castaneda-soturiksi
niin seksielämäkin alkaa toimia.;>

"Kaikki seksi mulle ja heti! ...mitä, ei heru vai? No pannahinen."

Seksi, joka tuntuu vain
suklaakakulta (Vortacin sanoin), ei ole sofistikoitunutta seksiä, jolla on päämäärä.

Vortac sanoi:
"Ihminen, jonka "minä" perustuu seksille on vielä eläimen tasolla identiteettinsä määrittämisessä. "

Seksi on yksi tekemisen
muoto, sen voi tehdä hyvin tai huonosti. Siinä ei ole niin mitään alhaista. Se miten ihmiset yleensä seksiä harjoittavat on kyllä
alhaista, koska siitä puuttuu terve järki, filosofia
ja castanedalainen intohimo.

"Tällainen ihminen on määritellyt itsensä alhaisimpien vaistojen kautta - eipä ihme, jos hän hämmentyy koettaessaan käyttää korkeampia olemuspuoliaan. "

Yhtä hyvin ihminen voi
määritellä itsensä minkä tahansa muunkin teon kautta. Esimerkiksi kuvaitaiteilun.

"Itseasiassa voitaisiin mennä niinkin pitkälle, että itse 'minää' ei tavallaan ole edes olemassa, mutta turha kai opettaa kvanttifysiikkaa jos alkeismatematiikka ontuu. "

Castaneda opettaa, että
meillä on sekä ylempi, että alempi minä.

"Pointti on tietenkin siinä, että seksin kautta itsensä määrittävä yksilö pohjaa minäkuvansa illuusiolle."

Riippuu taas siitä, millaista tuo seksi on. Sinullehan se oli suklaakakkua, joten ymmärrän
asenteesi.

"Ei kukaan ihminen ole 'seksi'.. tai 'kyrpä' tai 'nainen' tai 'mies. "

Ei varmastikaan.

"Nämä ovat vain väliaikaisia työkaluja. "Minä" sensijaan on ikuinen (sikäli kuin sitä on), ja täten sillä on ikuinen identiteetti, ei häilyvä tai fyysisiin intohimoihin, alhaisiin eläimellisiin vaistotoimintoihin tai alempien chakrojen perustoimintoihin liittyvä."

Seksiä voi harjoittaa
ylevästi useampien energiakeskusten läpi, niin että se vaikuttaa myönteisesti elämään ja kehitykseen.

"Tärkeätä jokaiselle olisikin tehdä rehellisesti itselleen kysymys-- "Kuka minä olen?" .."

Niin pitäisi. Jokaisen
ihmisen pitäisi kuumeisesti analysoida elämää, jota elää, eikä vain mennä havaintojen mukana.

"Identiteettiä, joka ei perustu illuusioon, niinkuin nuo castanedalaisten jutut aina."

Castanedan jutut eivät koskaan perustu illuusioon. Ne ovat ehdottoman looginen kokonaisuus ja perustuvat toisin kuin kaikki muut esoteeriset opit, omaan kokemukseen ja selkeisiin elämän realiteetteihin.

"Niin tässäkin tapauksessa. En suosittele castanedan kirjoja, niistä tulee lähinnä typertyneen ärtynyt olo, kun tajuaa menettäneensä elämästään helkkarin monta minuuttia aivan turhaan roskanjauhantaan."

Kaikkea ei voi viidellä aistilla tajuta, mutta ei se ole Castanedan vika. Castaneda kertoo kokemuksista ja teoista, jotka todella tapahtuvat tuollapuolen.
Siellä itsekin käyneenä (tosin ilman mitään mömmöjä) voin vakuuttaa, että se tuntuu liian hullulta keskivertoihmisen
näkökulmasta.

"Rippunen totuutta on kiedottu mitä kummallisimpiin ja epäloogisimpiin huumehourekuvitelmiin ja siitä on sitten tehty mielikuvituksellinen hierarkia ja metodi, jota nämä hedonisti-materialistit sitten itseään suuresti henkisiksi luullen suorittavat suuressa hekumassa ja hurmiossa, kenties itsekin huumeita käyttäen. "

Täysin alhainen näkökulma
asiaan, josta ei mitään tiedä. Castanedan kirjoista on huumeet kaukana. Se hyvinvointi minkä soturi saavuttaa on niin uskomaton ja hieno kokemus, ettei kaltaisesi maallikon kannattaisi niitä alkaa arvioimaan, mutta toisaalta se on vihamielisen maallikon
tehtävä.

"Se ei ole henkisyyttä."

Ei kaikenkaikkiaan, se on
pragmaattista spirituaalisuutta ja edellyttää fyysistä kehoa.

"Jos haluatte nähdä tosi esimerkin aidosta henkisyydestä, katsokaa Jeesus Nasaretilaisen toimia, ja lukekaa se mitä hän oikeasti meille koetti opettaa. "

Kuten Castanedakin totesi,
Jeesus Nasaretilaisellakin oli jotain hyvää sanottavaa. Hän ei kuitenkaan ollut soturi, joka etsi vapautta.

"Castanedan teksti ei voisi kauempana olla viisaudesta, ja tällaisen vertailun jälkeen sen luulisi olevan joka iikalle selvää."

Castaneda kehottaa ihmisiä
todellisen vapauden etsintään, ei jäämään johonkin luuppiin tai jumaluskomukseen. Harmi, ettei sinua elämän suurin haaste kiinnosta. Taidat ajatella niitä naisten suklaakakkupilluja liikaa, kun ei iso viisari värähdä tuon
enempää.

"Inkkarit olivat kyllä oikeasti viisasta kansaa -aikoinaan-, kauan sitten kun luonto oli vielä puhdas ja valkoinen ihminen ei ollut tullut sitä raiskaamaan ja intiaanien kotialueita riistämään."

No hehän olivat pitkälti
juuri näitä sotureita, joista Castanedakin kirjoittaa.

"Castaneda tuskin koskaan tapasi ketään inkkaria, tosin."

Jokainen Castanedan kirjallisuutta huolella lukenut tajuaa, ettei don Juan voi olla länsimaisen ihmisen kehittämää fiktiota. Lisäksi olen muuten tavannut henkilön, joka on tavannut Castanedan. Ja Castaneda oli nimenomaan uskottavasti ja liikuttavasti kertonut intiaanivanhuksesta. ;> Castaneda on siis kirjoittanut nimenomaan opeista, jotka sai intiaanilta ja sen opin avulla hänestä itsestään tuli soturi.

Lisäksi Castanedan
naisoppilaskumppanit ovat kirjoittaneet myös omat kirjansa.
Ikävä kyllä niitä ei ole vieläkään käännetty Suomeksi. Heitäkin don Juan opetti.

"Olettaisin että castaneda vain tykkäsi käytellä huumeita ja kirjoitella huumepäissään kaikennäköistä kirjallisuutta tai ainakin muistiinpanoja, joista sitten selvin päin kokosi kirjoja itsekään ymmärtämättä enää houreisista muistiinpanoistaan sitä minkä luuli huumepäissään ymmärtävänsä todeksi."

Voi miten alhainen näkökulma.
Julistettakoon Vortac tämän
palstan alhaisimmaksi sieluksi ilman pienintäkään armoa!
Ei hän ole varmaan edes lukenut
kyseisiä kirjoja ja niiden kallisarvoisia opetuksia. Ken elämänsä haluaa haaskata maallikon henkevyyteen, se paistinkuopasta kehonsa löytäkööt.

"Se, joka moiseen kirjallisuuteen hurahtaa, on kyllä suorastaan sääliteltävä olento - suosittelen, että tällaisten olentojen puolesta rukoillaan, jotta korkeammat voimat johdattaisivat heidät takaisin totuuden ja valon polulle siitä synkästä hedoniasta ja pelon vallitsemasta demonimaailmasta, johon castaneda on heitä johdattamassa.. jotta heidän ei tarvitsisi kuolla luullen pystyvänsä muuttamaan kehonsa puhtaaksi energiaksi ja siten hypäten kallionkielekkeeltä alas tässä uskossa.."

Kalliolta alas hyppääminen
on soturin viimeinen teko, jolla hän sulauttaa kehonsa ympäröivään maailmaan. Se on niin kaukana maallikon lähtökohdista, ettei sitä voi Vortacin kaltainen reinkarnaatiomato käsittää. Ilman ilmaan katoamisen funktiota elämä olisi vailla päämäärää, aineellinen maailma ilman tervettä pakoreittiä. Ken siinä uskossa elää, välttäkööt elämän viisauden ja olkoon olennoista mitä alhaisin ja kuolema vieköön häneltä jokaisen tietoisuuden rippeen
pois.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

TN:
"Nyt täytyy vähän siis vielä ammentaa täältä ajatuksia ja esittää ne hänelle ymmärrettävään muotoon. "

No, peruslähtökohta on, että
mies, jolta puuttuu vetovoimaa ei saa naista koskettamaan
itseään, eikä oikein uskalla tätä kysyäkään.

Miehissä taas on ryhmä,
jolle aiheutetaan seksin puutetta kartellinomaisesti. Sen sijaan kukaan mies tuskin ajattelee, että tuon naisen pitää jäädä nimenomaisesti ilman.

Itse olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että olen juuri ja juuri saanut naisen koskettamaan itseäni ilman, että on tarvinnut pyytää.

Vastapäivään laki ei päde, koska miehellä on usein veto naisen reikää kohtaan. Nainen ei koe kikkeliä kohtaan vastaavaa vetoa, ellei mies ole sertifioitu ja
omaa kiiltogeenejä.

Bmad

tympeäNörttö kirjoitti...

Bmad kirjoitti:
"Miehissä taas on ryhmä, jolle aiheutetaan seksin puutetta kartellinomaisesti. Sen sijaan kukaan mies tuskin ajattelee, että tuon naisen pitää jäädä nimenomaisesti ilman."

Tämä on todella hyvä observaatio. En saata ajatella millaista patologista ja pinttynyttä PAHAA tuollaisen käytöksen takana on, niin valitettavan todellista kuin onkin.

Enivei. Se tyttö on silti ihan riemastuttava tapaus; hän suuttui, kun väitin, että naisille heruu aina. Kuulemma hän on itse joutunut näkemään niin paljon vaivaa seksin saamiseen, että ihan suru tulee puseroon. Noh, on silti saanut edes vähän seksiä, toisinkuin eräät.

Anonyymi kirjoitti...

TN:
"Tämä on todella hyvä observaatio. En saata ajatella millaista patologista ja pinttynyttä PAHAA tuollaisen käytöksen takana on, niin valitettavan todellista kuin onkin."

Yep. En yrittänyt tehdä mitään
yleistystä kuitenkaan.

Ahtaat kriteerit on silti olemassa yleisellä tasolla (koskei niistä ja niiden syistä ole käyty vielä laajempaa keskustelua).

Naisia, jotka sompailevat
yleisten valtavirtakriteereiden ohi siis kyllä on siellä täällä, mutta heidän määränsä suhteutettuna ujoihin ja ei-perinteisiin miehiin/poikiin on sen verran alhainen, että he tipahtavat näiden eteen jonkinlaisina "taivaan lahjoina", mikä taas saattaa vaivata näitä naisia itseäänkin. He saattavat kysyä itseltään, että "teenkö liian paljon hyvää?"

Vapaamieliset naiset
ovat usein myös ystävällisiä ja erottuvat regulaaribilehileistä kohtuuttoman räikeästi. Tiedän useita tapauksia, jossa alunperin auliit naiset ovat kääntäneet kelkkansa ja alkaneet valikoda seuransa yleisten mallien mukaan saatuaan yhteiskunnallista statusta. Tosiasia kuitenkin on, että nämä naiset ovat vain arkoja, ja pelkäävät hyvän haltijattaren
mainetta.

"Enivei. Se tyttö on silti ihan riemastuttava tapaus; hän suuttui, kun väitin, että naisille heruu aina."

Aika mielenkiintoista, miten
yleensä naiset nimenomaan nähdään antavina osapuolina silloinkin
kun seksi perustuu pääasiassa vuorovaikutukseen tai miehen suorittamiseen.

"Kuulemma hän on itse joutunut näkemään niin paljon vaivaa seksin saamiseen, että ihan suru tulee puseroon. Noh, on silti saanut edes vähän seksiä, toisinkuin eräät."

Itselläni on se linja,
että annan tytön koskettaa ensin.
Eipä niitä ehdotuksia kovin paljon tule, mutta kuulun kuitenkin siihen joukkoon, joka saattaa saada tuon kosketuksen.

Olen kieltämättä joskus
joutunut kuuntelemaan kun tyttö kuvailee jotain finninaama-
datanörttiä ja sitten rupeaa levittämään ruoskaa minun pakaroilleni. Tulee vähän sellainen olo, että olenko minä nyt etuoikeutettu. No, yleensä eivät anna minullekaan.;>


Bmad