keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Lapsikaappaus

Poliisi epäilee sosiaalityöntekijöitä avunannosta lapsikaappaukseen
Avioeron yhteydessä Espoon käräjäoikeus päätti, että vanhemmilla on yhteishuoltajuus: poika asuu äidin luona ja isällä on tapaamisoikeus.

Äiti kuitenkin haki pian yksinhuoltajuutta Espoon käräjäoikeudelta. Oikeudenkäynnin ollessa vielä kesken lapsen äiti pyysi käräjätuomarilta lupaa muuttaa maasta. Käräjätuomari kielsi muuttamisen kesken oikeudenkäynnin.

Espoon sosiaalitoimi kuitenkin maksoi äidin ja silloin 9-vuotiaan pojan muuton Ruotsiin harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta. Mukana muutti myös tytär, joka ei ollut eronneen pariskunnan yhteinen.

Äidin ja lasten asuessa Ruotsissa yksi Espoon sosiaalityöntekijöistä kehotti, että he eivät tulisi takaisin Suomeen. "Sinä olet nyt Ruotsissa lasten kanssa etkä palauta (pojan nimi) minnekään. Me teemme sen lausunnon Ruotsin sosiaaliviranomaisten kanssa ja oikeus sitten päättää lopullisesti, missä poika asuu", yksi sosiaalityöntekijöistä kirjoitti sähköpostilla.
JSN:n puheenjohtaja haluaa nettiherjaajat kuriin. "Nettikirjoittelua vain omalla nimellä"
Ajatteluun ei mahdu, että netin fantastisia mahdollisuuksia tärvätään herjauksiin, vihapropagandaan, pornografiaan, terrorismiin, väkivaltaan sekä lasten ja nuorten elämää tuhoaviin aineistoihin. Tämäntyyppisten sivustojen karsiminen ei mielestäni ole sensuuria, Hyvärinen sanoi.
Sdp haluaisi soluttaa poliisit verkkoyhteisöihin

9 kommenttia:

Turo kirjoitti...

Suomi on näköjään noussut kolmosesta kakkoseksi. Taakse on jäänyt tasa-arvon mallimaana pidetty Ruotsi.


Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin

Suomessa on toiseksi pienin kuilu sukupuolten välillä maailmassa. Tasa-arvoisin on Norja.
STT
12.11.2008 07:18
Kommentit 12

Pohjoismaat ovat säilyttäneet paikkansa maailman tasa-arvoisimpina maina. Maailman talousfoorumin tasa-arvotutkimuksen mukaan Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa sukupuolten väliset erot ovat maailman pienimpiä.

Suomi on listauksessa toisena Norjan takana. Viime vuonna Suomi oli kolmas. Tilastossa on mukana yhteensä 130 maata.

Kiina nousi listalla 17 sijaa viime vuodesta, mutta on edelleen vasta sijalla 57. Yhdysvallat nousi kolme sijaa 27:nneksi.

Maailman talousfoorumi ottaa listauksessaan huomioon tasa-arvomuutokset taloudellisessa osallistumisessa ja mahdollisuuksissa, koulutukseen pääsyssä, poliittisessa osallistumisessa ja terveysasioissa, kuten eliniänodotteessa.

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2008/11/12/suomi-on-maailman-toiseksi-tasa-arvoisin/200829297/12

suolihuuhtelu kirjoitti...

Hyvärisen logiikkaa jatkaen, neekereiden joukkomurhaaminen ei ole etnistä puhdistusta.

asdfg kirjoitti...

On se kumma kun tuolta Espoon sosiaalitoimistosta uutisoidaan vain sellaisia keissejä, joissa isä on ulkomaalainen. Periaatteessa kaksi vaihtoehtoa tulee mieleen: Joko Espoon sosiaalitoimi harjoittaa etnistä syrjintää, tai sitten samanlaisista tapauksista supisuomalaisten kesken ei uutisoida.

Aika sairasta joka tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tytöt varastelevat jo kuin pojat

ville kirjoitti...

Jotenkin ei yllätä että taas Espoosta tulee tuollaisia uutisia.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätöntä, että noita Espoon sosiaalityöntekijöitä ei saada oikeuteen ja tuomittua jostain rikoksista. Ehkä salaisuus näissä lapsiasioissa ja sosiaalitanttojen toiminnassa yleensä suojelee noita kriminaalitanttoja. IHmettelen myös sitä, ettei joku syrjitty mies ole jo tarttunut omankäden oikeuteen, kun kerran viranomaiskoneisto ei saa noita rikostanttoja kuriin.

Homo

Jormanen kirjoitti...

Espoon sosiaalitoimiston isien vastainen laiton toiminta on järjestelmällisesti suunniteltua ja johdettua. Kaupungin johdolla ja oikeuslaitoksilla alkaa olla viimeiset hetket panna rikolliset viralta.

Mortimer kirjoitti...

Hyvärinen täsmentää, ettei valtuutettu puuttuisi perinteisten viestimien, kuten nettilehtien toimintaan, vaan keskittyisi kotimaisten nettiyhtiöiden, keskustelupalstojen ja blogien kirjoituksiin. Ulkomaisille sivuille sillä ei olisi toimivaltaa.

Ei tule ikinä toimimaan. Jos mietitään millaisia kaikenlaisia keskustelupalstojakin jo pelkästään on netissä, niin niistä todennäköisesti suurin osa on sellaisia, että tuollaisen astuttua voimaan niissä ei kävisi juuri ketään. Esimerkiksi erilaiset vertaistukifoorumit yms, terveydelliset asiat. Kukaan ei halua ruveta omalla nimellään kertomaan masennuksistaan tai fobioistaan, puhumattakaan esim. alapään vaivoista.

Toisaalta politiikkakin on asia, mistä on hauska keskustella, mutta silti monikaan ei halua kaikkien tietävän omaia mielipiteitään, vaan keskustelee anonyymisti juuri sen takia. Ja naisten suosimat ihmissuhdefoorumit kuihtuisivat aika äkkiä. Eri asia anonyymisti kertoa ihastuneensa johonkin tyyppiin töissä, kuin kertoa se omalla nimellään julkisesti.

Entäs jokin koulu/työpaikkakiusattujen tukifoorumi? I don't think so. Lista on loputon. Tuskin missään muualla kuin Suomessa ehdotetaan vakavissaan järjestelmiä, joilla on hemmetin suuret haittavaikutukset enemmistölle ja olemattomat haittavaikutukset kohderyhmälle (terroristit, herjaajat etc.) Ei ole kovin vaikeaa esiintyä väärällä nimellä, vai sisältyykö Hyvärisen visioon oikein tunnistautuminen kansalaisvarmenteella, jotta pääsee kirjoittamaan kommentin Laasasen blogiin? Ja jos sisältyy, niin miten toteutetaan tietoturva? Harvinaisen typerä idea. Muutenkaan en ymmärrä pointtia nettivaltuutetusta. Meillähän on olemassa erilaisia viranomaisia, joiden puoleen voi kääntyä jos jollain sivustolla on laitonta tai herjaavaa materiaali, kuten vähemmistövaltuutettu. Ja luonnollisestikin poliisi. Mitä lempoa jokin nettivaltuutettu muka voisi...

Anonyymi kirjoitti...

Katselin tuossa eilen ohimennen A-talk ohjelmaa, jossa Hyvärinen, Suurpää ja kumppanit olivat Yleisradion suosiollisella tuella esittämässä näitä sensuurivaatimuksiaan ja sananvapauden merkittävää rajoittamista.

Esimerkkeinä arveluttavasta nettikirjoittelusta puhuttiin näistä Ruususen (kurosen) solvaajista ja Seppo Lehdosta, tietenkin. Minusta nämä tapaukset vain osoittavat, että nykyinen, jälkikäteinen valvontasysteemi ja rikosoikeudelliset säädökset toimivat riittävät hyvin. Ei ole mitään perusteita rajoittaa ylivoimaisen enemmistön sananvapautta sen perusteella, että pari henkilöä, jotka joutuvat sitten vielä teoistaan vastuuseen, on joskus syyllistynyt ylilyönteihin.

Todellisuudessahan tässä on kyse vain yrityksestä ratsastaa pedofilian, kouluammuskelujen ja rasismin varjolla mielipiteen- ja sananvapauden kimppuun. Nämä Kekkosslovakian jätteet, mediajäteistä kuten YLE ja Sanoma-WSOY nyt puhumattakaan, eivät halua millään sulattaa sitä, että netti tarjoaa avoimen kanavan moniääniselle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Se ei sovi Suurpäälle ja Hyväriselle, koska heidän mielestään vain heidän omat mielipiteensä ovat "oikeita" ja hyväksyttäviä. Kaiken muun he haluaisivat vaientaa.

Jorma