tiistaina, marraskuuta 11, 2008

"Naiset ja raha" -kirja

Raha on naiselle huolta ja häpeää:
Naisten haltuun siirtyy iso osa suomalaista yksityisomaisuutta, kun suurten ikäluokkien naiset jäävät leskiksi. Naiset elävät keskimäärin pidempään kuin miehet ja ovat usein naimisissa pari vuotta vanhemman miehen kanssa.

Simosen mielestä yhteiskunta ei ole tarpeeksi hyvin varautunut tähän muutokseen.

– Yhteiskunnan eri instanssien pitäisi jakaa tietoa, kouluttaa, opastaa ja suojella, etteivät markkinatalouden haukat käytä hyväksi vaurastuvia suomalaisnaisia.
Lisäys: Kirja: Varallisuus siirtyy naisten käsiin
"Kymmenen vuoden päästä naiset omistavat miehiä enemmän yksityistä varallisuutta Suomessa", ennustaa yritysvalmentaja, yhteiskuntatieteiden tohtori Leila Simonen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naisethan uskovat kaikenlaiseen humpuukiin enemmän kuin miehet. On tosiaan hyvä kouluttaa naisia, jotta varmistetaan, että naiset tekevät sijoituspäätöksiä järkevästi eivätkä tähtien asentojen mukaan. Pitäisi tietysti myös valistaa tasa-arvosta ja siitä, että on tasa-arvon mukaista, jos varallisuus on jakautunut tasaisesti molemmille sukupuolille.

vestigia kirjoitti...

Raha-asioissa naiset ovat itse asiassa miehiä varovaisempia, ja karttavat riskejä, tämä on tutkittu juttu. Wincapitan hönötkin olivat enimmäkseen miehiä.

Naisten tyyppivika sijoittajina on liika passiivisuus, eli makuutetaan rahoja pankkitilillä tai jossain muussa huonosti tuottavassa kohteessa.

Jape kirjoitti...

vestigia: "Raha-asioissa naiset ovat itse asiassa miehiä varovaisempia, ja karttavat riskejä, tämä on tutkittu juttu /.../ Naisten tyyppivika sijoittajina on liika passiivisuus, eli makuutetaan rahoja pankkitilillä tai jossain muussa huonosti tuottavassa kohteessa."

Aivan. Meillä on esimerkkinä naistyypillisestä passiivisesta ja varovaisesta sijoittajasta esimerkiksi Imelda "tuhatparia kenkiä" Marcos.
Imeldan ja useiden muidenkin varovaisten naisijoittajien kengissä on kyllä korot, naisen kengissä voi olla aika korkeatkin korot, mutta tiettävästi kengät eivät kasva korkoa.

Ville kirjoitti...

"Simosen mukaan varakkaat saattavat tuntea syyllisyyttä siitä, että omistavat enemmän kuin kanssasisaret. Huolta voi aiheuttaa se, että käyttääkö mittavan omaisuuden oikein tai kenelle sen jättää perinnöksi, jos omia lapsia ei ole."

Kyllä on naisilla taas vaikeaa.

"– Yhteiskunnan eri instanssien pitäisi jakaa tietoa, kouluttaa, opastaa ja suojella, etteivät markkinatalouden haukat käytä hyväksi vaurastuvia suomalaisnaisia."

Suojella? Lapsiako ne leskinaiset ovat. Mitä tapahtui sille itsenäiselle naiselle?