torstaina, marraskuuta 20, 2008

Lyhyttä ikää kaikille

Wealth is key for marriage, study claims

The higher valuation assigned to female sexuality generates a seller's market for women in the so-called game of love.

Tyttöjen pitkä ilta
Naiset elävät miehiä pidempään. Tunnettu miesaktivisti Henry Laasanen näkee tässä tasa-arvo-ongelman. Laasasensa lukeneet tietävät, että miesten kuoltua naiset jäävät kymmeneksi vuodeksi jälkeen hillumaan ja elelemään reteästi.

Henry hyvä, voin vakuuttaa, että pitkä vanhuus on viimeinen asia, josta meidän kannattaa naisia kadehtia. Lähipiirissäni on kolme vanhaa naista, joiden miehet ovat kymmenen viisitoista vuotta sitten kuolleet töpseli seinästä -tyyliin sydänkohtaukseen tai aivoverenvuotoon.

Isoeno sai infarktin aurinkoisena kesäaamuna koti-lammen lempeissä vesissä. Kauniimpaa lähtöä on vaikea kuvitella. Hänen vaimonsa sen sijaan on riutunut kuusi vuotta helsinkiläisen sairaalan pitkäaikaisosastolla, kovissa säryissä ja pahasti dementoituneena.

Toisen vanhan sukulaisnaisen ohje oli, että ei missään tapauksessa pidä elää yli 75-vuotiaaksi, koska sen jälkeen ”asiat alkavat mennä ihan päin helvettiä”.
Tämä on uusi virkistävä näkökulma. Yleensä miehiä on syyllistetty huonoista elintavoista ja riskien ottamisesta. Kyseessä on kuitenkin miesten ovela juoni. Miehet rahoittavat kiusallaan naisten terveydenhoitoa ja tekevät kiusallaan vaaralliset työt. Naiset jäävät siten kitumaan kymmeniksi vuosiksi miesten jälkeen.

Tasa-arvoa vaikka väkisin

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuka estää ämmiä tekemästä itsemurhan 75-vuotta täytettyään, jos se elämä kerta on niin kauheaa? Lisäksi aika suuri osa naisista on tuossa iässä vielä aika hyvässä kunnossa. 90-vuotta täyttänyt isoäitinikin vielä ajaa autolla, eikä suurempia terveysongelmia.

Niko L. kirjoitti...

Korjattu linkki Verkkouutisiin:

http://www.verkkouutiset.fi/arkistojuttu.php?id=138001

Jutussa oleva linkki ei toimi.

Anonyymi kirjoitti...

Avaudutaan nyt sen verran. Pistin deitti.netiin miehenä ilmoituksen(oon paperilla täydellinen): pitkä, akateeminen, urheilullinen, huumorintajuinen ja todistetusti erittäin fiksu. Sain kuukaudessa kaksi vai kolme vastausta. Tuttu dorka amismimmi pisti jonkun aivan typerän (ja täynnä yhdyssanavirheitä olevan) ilmoituksen ja vastauksia tuli varmaan sata:D Naisilla tosiaan on valta. Kutosen nainenkin saa lähes aina kun haluaa, ysinkään mies ei.

Anonyymi tennismies

Jape kirjoitti...

Kohta TV:stä...

A-talk TV1 to 20.11 klo 21.05

Intti läskiksi.

Varusmiespalveluksen keskeyttäneiden määrä jatkaa kasvuaan. Syksyn saapumiserästä jo liki viidennes on keskeyttänyt asepalveluksen.

Ovatko nykynuoret epäisänmaallisia pullamössönörttejä, jotka eivät kestä armeijan kuria ja kuntokuuria?
Voidaanko enää puhua yleisestä asevelvollisuudesta, kun koko ikäluokkaa ei saada innostumaan armeijasta?


Vieraat:

Esa Salminen on eversti ja Riihimäen Viestirykmentin komentaja. Hän on huolestunut keskeyttämisvauhdista ja haluaa jarruttaa sitä kaikin keinoin. Salminen kysyy, annetaanko nykyään jo liian helposti periksi. Armeijaa ei Salmisen mielestä tarvitse rakastaa, mutta isänmaata kyllä.

Antti Pakkanen palvelee Reserviupseerikoulussa ja nauttii armeijasta täysin rinnoin. Hän saapuu lähetykseen suoraan leiriltä. Pakkanen muistuttaa, että yhteiskunta tarjoaa kaikkea hyvää ja asevelvollisuus on yksi tapa maksaa siitä. Tämän pitäisi Pakkasen mukaan olla kaikille selvää.

Santeri Suominen opiskelee oikeustiedettä Turussa. Hän keskeytti asepalveluksensa reilun viikon jälkeen, koska armeijan touhu tuntui järjettömältä. Suomisen mielestä yleinen asevelvollisuus on aikansa elänyt systeemi, ja armeija varautuu vääränlaisiin uhkiin.

Panu Poutvaara työskentelee kansantaloustieteen professorina Helsingin yliopistossa. Poutvaaran tutkimusten mukaan yleinen asevelvollisuus tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi kuin palkka-armeija. Miehille asepalvelus tarkoittaa lisäveron kaltaista pakkorasitetta. Poutvaara kannattaa vapaaehtoista, hyvin koulutettua ja varustettua reserviä.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Suomisen mielestä yleinen asevelvollisuus on aikansa elänyt systeemi, ja armeija varautuu vääränlaisiin uhkiin.

Ymmärtääkseni Venäjä on edelleenkin se ainoa uhka joka Suomeen kohdistuu.

Anonyymi kirjoitti...

"Toisen vanhan sukulaisnaisen ohje oli, että ei missään tapauksessa pidä elää yli 75-vuotiaaksi"

Jaa, pitääpä muistaa kertoa tämä mummolleni, joka elää ihan täyttä elämää vielä 80-kymmpisenäkin. Eikä hän ole mikään poikkeustapaus, paljon vanhempiakin, hyvin virkeitä mummoja löytyy runsaasti.

"Ymmärtääkseni Venäjä on edelleenkin se ainoa uhka joka Suomeen kohdistuu."

Uskomatonta, että jotkut vieläkin, Georgian tapahtumien jälkeenkin, kieltäytyvät käyttämästä järkeään, eivätkä tajua, mitä Venäjän naapuruus merkitsee oikeasti.

Jorma

Uutismies kirjoitti...

Kainuun Sanomat: "Nainen on ilmastomuutoksen uhri"

http://213.214.145.189/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KSA_newssite%2FAMLayout&cid=1194608187072&p=1192553151517&pagename=KSAWrapper

apinamies kirjoitti...

Tuossa A -talk ohjelmassa professori Panu Poutvaara yritti absiokkaasti virittää keskustelua siitä, että miesten pakollinen asepalvelus on tasa-arvo-ongelma.

Kaikki keskustelijat olivat miehiä eikä aiheesta syntynyt minkäänlaista keskustelua. Ikään kuin ei olisi tajuttu koko asiaa. Toimittajakaan ei halunnut tarttua asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

http://vaivihkaavainottu.freehostia.com/

Anonyymi kirjoitti...

Sattuipas sopivas MAT:n kannalta ymmärrettävään aikaan tämäkin:

Bernie Ecclestonen vaimo hakee eroa: Jaossa miljardiomaisuus

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Arvalla armeijaan?

"Miesjaoston puheenjohtajan mielestä asevelvollisuus rikkoo tasa-arvoa. Hän ehdottaa vapaaehtoista asepalvelusta tai armeija-arpajaisia."

Jorma

Arawn kirjoitti...

Kyllähän noita virkeitä mummoja on, tiedän toki muutamia. Silti täytyy myöntää, että tiedän enemmän niitä ei-virkeitä. Riittää, kun käy kerran vanhainkodissa. Eivät ne mummot laitospotilaita sentään ole, mutta siellä on kaikennäköistä tapausta, dementikkoja, päivät pitkät paikallaan istuvia ja tyhjään tuijottavia, rollaattoreilla eteenpäin raahautua. Huonokuntoisimpia ei tietenkään edes vanhainkodeissa pidetä, niitä, jotka eivät kykene edes kävelemään. Ja nämä raihnaisimmat yksilöt, eivät he näy missään. He tosiaan asuvat kotonaan (missä käy hoitaja/siivoja eikä muita kontakteja ole eikä ulos pääse, pahimmillaan), vanhainkodeissa, sairaaloissa. Eräällä tapaa he ovat näkymättömiä. Heistä kuulee vain lehtijutuissa, kun tehdään juttu siitä, kuinka vanhushuolto kusee jälleen kerran.

Tässä vaikuttaa ehkä sekin, kuinka olen seurannut kummankin isoäitini kuolevan. Toinen kärsi sydänvaivoista, oli sairaalassa useaan otteeseen, sai lopulta halvauksen - toinen puoli ruumiista ei enää toiminut. Hän makasi lyhyen loppuelämänsä sohvalla sukulaistensa armoilla, jotka toki kyllä yrittivät huolehtia hänestä. Tuo sairastelujakso kesti pitkään. Hän oli kai alle 80.

Toinen isoäitini menetti asteittain liikuntakykynsä. Ensin raahautui rollaattorilla eteenpäin, laihtui silmissä, kärsi vanhainkodissa mm. huonosta ruoasta (siellä oli huono ruoka - järkytyin käydessäni siellä ruoka-aikaan, ei ihme, että väki laihtui). Lopulta hän ei kyennyt enää liikkumaan, tuskin edes nousemaan istumaan, makasi vain sairaalassa vaippa allaan, kun hoitajat toivat juotavaa tuttipullomaisessa mukissa, josta silti valui suupielille, koska isoäitini kädet tärisivät niin kovasti. Onneksi hän kuoli melko pian. Ei se ollut ihmisarvoista elämää. Hän oli hiukan päälle 80.

Jälkimmäinen isoäitini oli uskonnollinen eikä missään nimessä olisi tehnyt itsemurhaa. Se oli hänelle synti. Edellisen tapauksessa syy lienee samankaltainen. Vanhemmalla sukupolvella on eri arvot kuin meillä. Ja vaikka itsemurha ei olisikaan synti, vanhus alkaa usein ajatella sitä vasta siinä vaiheessa, kun hän ei enää oikein kykene siihen. Miten tehdä itsemurha maatessa vanhainkodissa? Ei siellä anneta ihmisten kuolla. Ylipäätään nyky-yhteiskunnassa ei anneta ihmisten kuolla, vaikka nämä haluaisivatkin. Onhan tästä vanhusten eutanasiasta puhuttu - olisiko se sitten niin huono asia?... Sairaalassa kuollut isoäitini ei olisi uskontonsa vuoksi suostunut, mutta jos itse päätyisin samaan, ottaisin ihan mieluusti ne ikiuneen vaivuttavat pillerit.