lauantaina, marraskuuta 01, 2008

Miesten viikko

Miesten viikko on joka viikko

Onko naistutkimus tieteenala vai ideologia?

Naisellinen turhamaisuus lukuina

Vatikaani haluaa seuloa "homot ja seksiaddiktit" papistosta

Blaming the innocent. A Scottish campaign underlines the message we should know by now: rape is never a woman's fault


Men have their uses but are rather last century
Action man is outmoded and male traits are not getting us anywhere, writes Stewart Dakers


Black men tell tales of transformation in new book Ain't I a Feminist?
For one man, the turning point was as straightforward as taking a women's studies course in college. For another, it was as shocking as being shot by the wife he'd battered for years.

For black men, feminism can be a positive force that enhances romantic relationships, friendships with other men, and relationships with children, said White, whose findings are based on in-depth interviews and an extensive written survey administered to each participant.
Bring women to the table. Women must be recognised around the world for crucial role they play in resolving conflicts and building more peaceful societies

Naisista on tullut miehiä, ja miehistä pikkupoikia

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mita tulee tuohon Aamulehden blogiin.

Jos kerran miesporukassa nousee rahina siita etta ollaan eri mielta, niin taitaa aika surkean miesporukan tama Harri (vai mika nimi olikaan?) itselleen valinnut?

Ehkapa Tampereella ollaan sitten tuollaisia?

Yhta v-tun klisetta tuo etteiko miehet osaisi argumentoida asiallisesti. Todennakoisesti juuri jaakiekko, kalja, televisio ja paperitehtaat saavat aikaan tuollaista ajatuksen luovuutta. Tuosta askel alemmas niin paastaan Juha Miedon feminismiin.

- Nomen Nescio

Anonyymi kirjoitti...

Jonkinlaista oman egon runkkausta kai tuo lopulta on kun todetaan kuinka naisten kanssa on niin helppoa vaihtaa mielipiteita?

Tuskin missaan muussa kulttuurissa kuin suomalaisessa, mies voisi kertoa tuollaista roskaa, vielapa kontekstissa, mita tulee johonkin miehisyyteen.

Kulttuurivertailussa, sellainen toteaminen etta on helpompaa vaihtaa naisen kanssa ajatuksia, on 99.9% kulttuureissa sellaista h-vetin lassytysta etta tuossa saattaisi menettaa kasvot loppuelamakseen. Se siita miehisyydesta.

- Nomen Nescio

Anonyymi kirjoitti...

Kai tuo on sitten sellainen juttu, etta suomalainen mies on manipuloitu, ja pyrit''n viela manipuloimaan, kuuntelemaan ennemmin naista kuin itseaan.

Hiljaisuus. Eikos sielta helvetin hiljaisuudesta nyt tosiaan loydy jotain rakentavaa?

Hiljaisuudessa ei sitapaitsi ole mitaan vikaa, kaikki suuret miehet ymmartavat olla hiljaa.

- Nomen Nescio

Arawn kirjoitti...

Ei se ehkä ole aivan niin hupsua, jos ajatellaan, että naiset ovat ehkä yleisemmin myötäilevämpiä kuin miehet. Tällöin voi tuntua miellyttävämmältä, kun keskustelukumppani ei väitä aggressiivisesti vastaan.

En tarkoita tällä, että kyseinen tyyli olisi sinänsä parempi tai huonompi kuin aktiivinen vastaanväittäminen.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaamme koskaan antako rihkamakulttuurin vieda meilta mahdollisuutta hiljaisuuteen. Kyseenalaistaminenkin on nahtava pyrkimyksena hairintaan.

Peace

- Nomen Nescio

apinamies kirjoitti...

Timo Harakka analysoi vaalitulosta kolumnissaan Horjuntavoitto: Maailman lyhin blondivitsi

Jape kirjoitti...

Arawn: "En tarkoita tällä, että kyseinen tyyli olisi sinänsä parempi tai huonompi kuin aktiivinen vastaanväittäminen."

Ihanaa katsoa kun usein vastaat kieli keskellä suuta :)

No tämä on aika tasa-arvoista lähestymistapaa - tyylejä on erilaisia mutta mikään ei ole parempi tai huonompi kuin toinen :)

Jape kirjoitti...

Ja sitten kommentti tuosta "Onko naistutkimus tieteenala vai ideologia?" linkkauksesta.

Minusta siellä esitetään kaksi hyvää kysymystä, johon Erikoistutkija Hannele Kurki Suomen Akatemiasta epäonnistuu vastaamaan mielestäni täydellisesti. Hän ei vastaa mielesäni estettyihin kysymyksiin olenkaan.

Lisäksi erikoistutkija Kurki tuntuu seikoittavan käsitteet naistutkimus ja naistutkija:
Naistutkimuksen kansainvälisessä arvioinnissa vuonna 2001 kartoitettiin naistutkimuksen rahoitustilanne tapauskohtaisesti, ja todettiin naistutkijoiden pärjäävät hyvin kilpailussa ulkopuolisessa rahoituksessa.

Jos erikoistutkija Kurjen (Suomen Akatemia) osamistaso on tuota, niin ei paljoa herätä hurraa huutoja myöskään suojatyöpaikat hannelekurjen kaltaisille sekä höttö jota mainittu akatemia muuten rahoittaa tieteellisyyden nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin paljonko Suomen naistutkijat ovat tuottaneet vertaisarvioituja tutkimuksia ja paljonko niitä on muihin aloihin verrattuna suhteutettuna johonkin relevanttiin mittariin kuten tutkijoiden lukumäärään? Mitkä ovat naistutkimuksen keskeisimmät löydöt vaikkapa viimeisten 10 vuoden ajalta?

Henry kirjoitti...

"Mitkä ovat naistutkimuksen keskeisimmät löydöt vaikkapa viimeisten 10 vuoden ajalta?"

Olisiko ainakin se, että sukupuolia ei ole kaksi, vaan montako niitä lienee viimeisimmän teidon mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tarvitaan enaa 499 "Laasasta" niin kaunat on tasoittuneet.

In the Name of Science.

N.N.

apinamies kirjoitti...

Millaisia ominaisuuksia edellytetään ihmiseltä, että hän pystyy pokkana valehtelemaan ja ilmeisen vakaasti uskoo olevansa tiedemies (tai -nainen), vaikka kysymys on pelkistä mielipiteistä?

Ja kuinka on mahdollista, että Suomen Akatemian kaltainen instituutio rahoittaa näitä uskovaisia?

Jos siis kyse on uskonnosta, mitä se tekee tieteen rahoitusmarkkinoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Anne Moilanen:
"Miehet voisivat ottaa elämäntehtäväksi jotain muuta kuin rahan ansaitsemisen ja uralla menestymisen, kuten esimerkiksi kodista ja lapsista huolehtimisen."

Naiset voisivat ottaa elämäntehtäväksi jotain muuta kuin rikkaiden ja menestyneiden miesten metsästämisen, jotta miesten ei tarvitsisi kilpailla niin paljon keskenään ja jäisi aikaa kodista ja lapsista huolehtimiseenkin.

Anonyymi kirjoitti...

"Olisiko ainakin se, että sukupuolia ei ole kaksi, vaan montako niitä lienee viimeisimmän teidon mukaan."

Eikös nämä "löydöt" tehty jo yli 10 vuotta sitten? Joka tapauksessa olisi tietysti "mielenkiintoista" tietää montako näitä sukupuolia onkaan ja mitä ne ovat.

apinamies kirjoitti...

Satu Kaaria lienee Hesarin toimittaja:Jaksoin laskea vain suurimmat sisävaatteet, sen jälkeen oli pakko luovuttaa. Alusvaatteet ja sukat sekä eteiseen ahdetut päällysvaatteet ynnä kengät mukaan laskettuna varastoni sisältää arviolta viisisataa vaatetta, joiden joukossa monta järjetöntä (tietenkin käyttämätöntä) heräteostosta ynnä väärän kokoista tai väristä muistoa menneisyydestä. Ja ensimmäisessä pesussa haalistunutta halpaa paitaa.

Paitsi että tämä kertoo jotain naisten luonteesta, se kertoo myös jotain rahasta. Ehkä toimittajilla on hyväkin palkka, mutta ei minulla akateemisena olisi koskaan ollut varaa tuollaiseen törsäilyyn... Mutta minun rahanihan ovatkin kuluneet naisten käsissä.

Siis onko tärkeämpää, paljonko tienaa vai paljonko kuluttaa?

apinamies kirjoitti...

Anne Moilanen:
Miehet voisivat ottaa elämäntehtäväksi jotain muuta kuin rahan ansaitsemisen ja uralla menestymisen, kuten esimerkiksi kodista ja lapsista huolehtimisen.

Tässä feministi siis syyttää miehiä siitä, mihin he itse syyllistyvät: työn ja rahan perässä juoksemiseen. Se on tärkeämpää kuin lapset, jotka kiikutetaan kesken unien tarhaan, jotta äiti pääsee tienaamaan rahaa.

Miten on niin vaikea nähdä malka omassa silmässä? Peilit on sentään jo keksitty!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu tuo linkattu Aamulehden blogiteksti. Siitä lainaten: "...meillä on mies, joka pelaa jossakin lähiön yksiössä yksinään pleikkariaan, katselee netistä tuhmia videoita ja juo kossua katkeruuteensa." Siihen on myös hieman alempana kommentoitu näin: "Kyllä tässä on syyttäminen tätä nykymenoakin, kun miehet istuu perseellää kokopäivän tietokoneen ääressä niin eihän siinä testosterone erity ja keppi seiso sänkyssä niinkuin tekisi fyysisen työn tehtyään."

Nostin nämä esille, koska itsekin ihmettelen, miksi asiat menevät noin, jos menevät. Ehkei se ole kauhean yleistä, ainakaan vielä, mutta tyypit kuten Vortac tuntuvat liputtavan tuollaisen puolesta. Miksi joku jäisi pelailemaan kotiinsa, jos voisi tehdä jotain mielekästäkin? Tai toisaalta, saako siitä sitten syyttää ketään, jos joku (ATM) jää, katkeroituneena? Harmittaa kun en tiedä mikä on oma kohtaloni. Voisin pelailla kotona vaan, mutta se olisi ehkä halvempaa ja heikompaa huvia, kuin "oikea elämä" olisi, mikäli sellaisen jostain saisi... ja toisaalta jos sitten tekisi tuollaista, edes vähän olostaan nauttien, niin eikös joku tule syyllistämään siitäkin sitten, huh.

-tympeäNörttö

Henry kirjoitti...

"Nostin nämä esille, koska itsekin ihmettelen, miksi asiat menevät noin, jos menevät. Ehkei se ole kauhean yleistä, ainakaan vielä, mutta tyypit kuten Vortac tuntuvat liputtavan tuollaisen puolesta. Miksi joku jäisi pelailemaan kotiinsa, jos voisi tehdä jotain mielekästäkin?"

Nettinörtteilyn ilo suhteessa oikeasta elämstä saataviin nousee helposti vakvasti otettavaksi kilpailijaksi alemman ma:n miehille. Ja kun jää nörtteilemään, sosiaalinen pääoma kutistuu entisestään, mikä kääntää vaakaa nörtteilyn suuntaan. Ja kun nörtteilet ja olet vaan kotona, et jaksa panostaa kuntoiluun tai stailaamiseen, mikä laskee ma:ta entisestään, mikä kääntää taas vaakaa nörtteilyn suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Onko naistutkimus tieteenala vai ideologia?"

--> Poliittinen ideologia, joka kutsuu itseään vimmatusti tieteenalaksi.

Kommenteista:

[i]Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, ja sen toiminta kattaa kaikki tieteen- ja tutkimuksen alat. Naistutkimusta ei ole kuitenkaan määritelty Akatemian sisäisiin tutkimusrahoituksen tietojärjestelmiin omaksi tutkimusalaksi, joten sen rahoitusvolyymista ei ole yksityiskohtaista tietoa.[/i]

Eikös ainakin se pornoakatemia perustettu SA:n rahoilla?

- kävelevä dildo

(Laitoin tämän uudestaan, tällä kertaa oikeaan ketjuun. Nyt lähden konstruoimaan itselleni sukupuolen näin lauantai-illan kunniaksi)

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen nörtti, mutta siinä vaiheessa, kun tajusin tehdä asiasta taidetta, niin naisia alkoi tulemaan ovista ja ikkunoista.

- Iloinen Nörtti

Anonyymi kirjoitti...

"Joka tapauksessa olisi tietysti "mielenkiintoista" tietää montako näitä sukupuolia onkaan ja mitä ne ovat."

Omien laskelmieni mukaan 4.23

Anonyymi kirjoitti...

Henry, viime tiistain (28.10.) Karjalaisessa mielenkiintoinen juttu Media on yhä miesten maailmaa. "Median miesvaltaisuus on edelleen ongelma, vaikka tasa-arvoisen uutisoinnin puolesta on kampanjoitu pitkään. Tasa-arvoon liittyvät epäkohdat uutisoinnissa ovat yllättävän yleisiä, eikä tilanne ole juuri parantunut." Jutussa mm. Tanen kannanottoja. Ei taida olla nettiversiota.

Anonyymi kirjoitti...

Anne Moilanen:
Miehet voisivat ottaa elämäntehtäväksi jotain muuta kuin rahan ansaitsemisen ja uralla menestymisen, kuten esimerkiksi kodista ja lapsista huolehtimisen.


Tota noin. Miehen pitää ansaita rahaa ja menestya uralla, jotta hänen yleensä on mahdollista hankkia se koti ja niitä lapsia.

Vaan mitä tapahtuisi, jos hän sitten vaihtaisi rahan ansaitsemisen ja uran kodista ja lapsista huolehtimiseen? Suurella todennäköisyydellä hänen puolisonsa lemppaa hänet ulos sekä kodista että lastensa elämästä huomatessaan, että huolto ei enää pelaakaan entiseen tapaan.