torstaina, marraskuuta 27, 2008

Sallittua pahoinpitelyä

Päihdeäitien vauvojen kohtalo kuohuttaa
- Äitejä paapotaan ja annetaan mahdollisuus. Kukaan ei ajattele lapsen oikeutta syntyä terveenä. Äidit tulisi laittaa tarkkaan valvontaan ja seurata kokein huumeiden/alkoholin käyttöä. Jos ei valvonnassa pysy päihteettömänä, olisi seuraavana pakkohoito.

- Kannatan kanssa pakkohoitoa. Mikä oikeus päihteidenkäyttäjä-äideillä on pilata pienen viattoman lapsen elämä ja aiheuttaa kamalat tuskat jo alkutaipaleella. Ja jos ei raskaus ole jo tarpeeksi hyvä motivaatio lopettaa päihteet, niin sitten on parempi heti syntymän jälkeen tehdä välitön huostaanotto, toteaa Tarja.

- Sikiö pitäisi ottaa lastensuojelu- ja rikoslain piirin, jolloin äiti, päihteitä käyttävä raskaana oleva nainen, voitaisiin pistää pakkohoitoon ja syytteeseen lapselleen sikiökaudella aiheuttamastaan pahoinpitelystä ja haitasta, kirjoittaa puolestaan nimimerkki Avi.

- Joissakin tapauksissa olisi varmaan parasta tehdä pakkosterilisaatio heti synnytyksen jälkeen. Tuhotkoon oman terveytensä, ei viattomien lapsien, sanoo puolestaan nimimerkki Anu.
Australia doles out Golden Ernies for outrageous sexism. Why not have a similar ceremony in Britain?

Lap dancing 'not sexual act' claims head of club organisation

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakkosterilisaatiota tuskin nykyaikana saadaan kovin helpolla läpi - ja ehkä hyvä niinkin, kun väärinkäyttömahdollisuudet historian valossa ovat aika ikävät. Mutta eikö päihdeongelmaisia naisia voitaisi jossain tilanteissa vaatia käyttämään esimerkiksi ehkäisykapselia ehdoksi esimerkiksi yhteiskunnan tuille, huumeiden korvaushoitoon tms.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Pakkohoitouhka saattaa vain pahentaa tilannetta, niin että päihdeäidit eivät hakeudu minkään avun piiriin ja lapsia syntyy enemmän vammautuneina.

Anonyymi kirjoitti...

"Pakkohoitouhka saattaa vain pahentaa tilannetta, niin että päihdeäidit eivät hakeudu minkään avun piiriin ja lapsia syntyy enemmän vammautuneina."

Onko siis parempi antaa vain asian olla? Mitä näyttöä sinulla on väitteesi tueksi?

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

"Pakkohoitouhka saattaa vain pahentaa tilannetta, niin että päihdeäidit eivät hakeudu minkään avun piiriin ja lapsia syntyy enemmän vammautuneina."

Tuo on varmasti todellinen mahdollisuus, mutta käytännössä päihdeäiti ei hakeudu ajoissa muutenkaan avun piiriin ainakaan siten, että se auttaisi. Tuskinpa kovinkaan moi päihdeäiti nykyiselläänkään kertoo neuvolassa että "mulla on muuten ongelma".

- Syltty

apinamies kirjoitti...

Kyllähän syntymättömien lasten pahoinpitely ja vammauttaminen on pahimman luokan ihmisoikeusrikos. Luulisi, että siinä olisi työsarkaa vaikka Amnestylle. Turha toivo tietysti.

Jotain pakkokeinoja on pakko keksiä, jos ylipäätään haluamme elää tällä planeetalla vielä tuhannen vuoden kuluttua. Päihdeäidit ovat tietysti vain yksi osa tätä ongelmaa, mutta ei siitä miellyttävimmästä päästä.

apinamies kirjoitti...

Naisille riittää miehen mollaamiseksi nykyään sekin, että mies on heidän mielestään kasvanut pumpulissa, on saanut heidän mielestään liikaa kehumista osakseen, on liian kiltti ja liian siistin näköinen...

Näin ainakin, mikäli uskomme Nina af Enehjelmiä - ja miksemme uskoisi, onhan hänellä niin komea nimikin.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.freebok.net/books/scripta/view.htmlNimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Junakohtaus tiivisti asian hyvin. Tekisikin mieli kysyä niiltä, joiden mielestä feminismi on edelleen länsimaissa elintärkeä ja välttämätön liike: mikä on se konkreettinen miesten ja naisten väliseen tasa-arvoon liittyvä tavoite, jota ei vielä ole saavutettu ja johon feminismiä vielä ehdottomasti tarvitaan?

Tähän saa yleensä vastaukseksi jotain epämääräistä "yhteiskunnan patriarkaalisista piilorakenteista", "kielessä piilevästä sukupuolittuneisuudesta" tms. tai parhaassakin tapauksessa sen, että vaikka länsimaissa asiat olisivatkin suhteellisen (eivät tietenkään tarpeeksi) hyvin, niin feminismiä kuitenkin tarvitaan niin kauan kuin nainen on globaalissa katsannossa kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen, vaikkapa vain muslimimaissa. Tähän viimeiseen voisi tietenkin sanoa että hyvähyvä, mutta se kuulostaa vähän falskilta kun arviolta 1% feministien kannanotoista liittyy naisten asemaan naista aidosti sortavissa kulttuureissa ja 99% länsimaisiin patriarkaalisiin sortorakenteisiin. Ja silloin kun joku yrittää herätellä keskustelua sellaisista kipeistä aiheista kuin naisen asemasta islamilaisessa kulttuurissa, kuten Jussi yritti tehdä Monikulttuurisuus ja nainen -kirjoituksessan, niin sellaiset feministit kuin Vihreät naiset, Vasemmistonaiset ja nyt viimeksi Anne Moilanen eivät suinkaan näe tätä tilaisuutena ja haasteena jatkaa keskustelua, vaan keskittyvät tehtailemaan tutkintapyyntöjä ja esittämään aikakauslehtien sivuilla paheksuvia ja valheellisia kommentteja.

27. marraskuuta 2008 16:14:09

Junakohtaus kirjoitti...

Muutama vuosi sitten joku ehdotti, että narkomaaninaisille maksettaisiin rahaa pysyvän ehkäisyn käyttämisestä. Ehdotus torpattiin sillä, että jaada-jaada ja narkkaria ei sovi hyysätä.

Erityisen tasa-arvoistahan tällainen ei olisi, mutta tässä tapauksessa olisin lapsen edun takia valmis joustamaan. Esim. tonnin korvaus vuodessa kierukan tai kapseleiden käyttämisestä ei maksaisi mitään, yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Minä ainakin feministinä haluaisin mm., että lapsen hankkimiseen liittyvät kustannukset, jotka nyt tulevat yksinomaan äidin työnantajan maksettavaksi, jaettaisiin äidin JA isän työnantajan kesken. Yhteinen projekti se lapsi kai on, tai ainakin pitäisi olla. (Joo joo, tiedetään, että jotkut pissipäiset naiset hankkiutuvat tahallaan raskaaksi..). Lisäksi haluaisin mielelläni nähdä isien osallistuvan enemmän ja kokonaisvaltaisemmin lastenhoitoon (lähinnä siis vapaiden käyttö) ja (osittain edellisen myötä, toivottavasti) isien oikeuden lapsiinsa paranevan avioerotilanteissa.

Vortac kirjoitti...

Mielet taistelevat toisiaan vastaan ja lopulta tuhoavat koko planeetan. Oikeastaan aika hykerryttävää katsella. Jos ihmiset vain antautuisivat elämälle, olisivat olemassa ensisijaisesti, ja 'tekisivät' toissijaisesti.. ei olisi mitään ongelmia.

- Vortac

p.s. Noh, näemmä taas kirjotin tänne jotain. Se on elämää.. ei voi etukäteen päättää että tekee tai ei tee jotain.. aina voi tulevaisuus muuttaa kuviot.

Henry kirjoitti...

"Ja silloin kun joku yrittää herätellä keskustelua sellaisista kipeistä aiheista kuin naisen asemasta islamilaisessa kulttuurissa, kuten Jussi yritti tehdä Monikulttuurisuus ja nainen -kirjoituksessan, niin sellaiset feministit kuin Vihreät naiset, Vasemmistonaiset ja nyt viimeksi Anne Moilanen eivät suinkaan näe tätä tilaisuutena ja haasteena jatkaa keskustelua, vaan keskittyvät tehtailemaan tutkintapyyntöjä ja esittämään aikakauslehtien sivuilla paheksuvia ja valheellisia kommentteja."

Tosiaan, feministithän eivät juuri koskaan puutu esim. vieraiden kulttuureiden käytäntöihin, joiden voidaan katsoa olevan ääri-patriarkaalisia. Voin kertoa, mikä siihen on syynä.

Feministien valta tasa-arvopolitiikassa perustuu "uhripääomaan", mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että feministien on osoitettava, että suomalainen nainen on alistettu ja sorrettu suhteessa suomalaiseen mieheen. Siksi feministit korostavat aina suomalaisten miesten pahoja tekoja ja vaikenevat muunmaalaisten miesten vielä pahemmista teoista. Mitä tapahtuisi jos feministit alkaisivat kiinnittää huomiota muunmaalaisten miesten patriarkaalisiin kulttuureihin? No, suomalainen mieshän alkaisi näyttää suorastaan pyhimykseltä, maailman valiolaadulta, jos pahimmat patriarkaatit otettaisiin vertailuun. Silloin feministien tasa-arvovaatimusten legitimiteetti heikentyisi.

Feministien vallantavoittelun kannalta on yksinkertaisesti edullisinta, että pahis on suomalainen mies, eikä muunmaalainen mies.

Jukka kirjoitti...

Rikolliset - siis lasten pahoinpitelijät - on tottakai vangittava ja pakkosteriloitava. Ilman muuta. Narkomaanit ovat itsekeskeisiä paskoja.

Nykyään lastensuojelu paapoo näitä ihmisiä - jotkut saattavat vammauttaa kolmekin lasta mutta mitään ei tehdä. Sosiaaliviranomaiset ovat osavastuullisia kuten SS-miehet aikoinaan.

Turo kirjoitti...

Hyvin ansaitsevilla julkkispariskunnillakin miehen pitää tuottaa rahallista lisäarvoa parisuhteeseen. Vai onko tämä vain sattumaa?

http://www.iltalehti.fi/viihde/200811268649514_vi.shtml

Nomen Nescio kirjoitti...

Ruotsalainen feministi Gudrun Schyman vertasi ruotsalaisten naisten asemaa Afghanistanin naisten asemaa Talebanien aikana.

Samoihin aikoihin Schyman totesi että on aika siirtyä tasa-arvosta feminismiin.

Tuota projektiahan on toteutettu myös Suomessa, ja projekti on saanut paljon pysyvää vahinkoa aikaan, kun miehille on lähetetty signaaleja ettei sosiaalivaltio ole heitä varten.

Anonyymi kirjoitti...

"Onko siis parempi antaa vain asian olla?"

Ehkä vain Jorman fantasioissa.

"Mitä näyttöä sinulla on väitteesi tueksi?"

Tämä on täysin mahdollinen uhka. Asiaa pitäisi tutkia ellei ole tutkittu ja löytää optimi.

Anonyymi kirjoitti...

"Ehkä vain Jorman fantasioissa."

Miten tähän asiaan sitten pitäisi puuttua, jos pakkohoito ei missään tapauksessa muka käy vaihtoehdoksi?

"Tämä on täysin mahdollinen uhka. Asiaa pitäisi tutkia ellei ole tutkittu ja löytää optimi."

Eli mitään perusteita väitteellesi ei ole.


Jorma

Anonyymi kirjoitti...

"Ruotsalainen feministi Gudrun Schyman vertasi ruotsalaisten naisten asemaa Afghanistanin naisten asemaa Talebanien aikana."

Pitäisi lähettää Schyman Afganistaniin opettelemaan elämän tosiasioita.


Jorma