perjantaina, marraskuuta 07, 2008

Yhdenvertaisuus

Tasa-arvon toteutuminen on illuusiota
Kevät Nousiainen toivoisi Suomen korkeakouluihin peruskoulutusta tasa-arvoasioista.

”Naisten ja miesten yhdenvertaisuudesta puhuttaessa argumentiksi nousee usein se, että he tekevät niin erilaisia töitä, että vertailu mahdotonta. Totta on, että naiset ja miehet tekevät harvoin täysin samanlaista työtä, joten on vaikea todentaa milloin sama palkka olisi oikeudenmukainen”, Helsingin yliopiston oikeustieteen laitoksella työskentelevä Nousiainen sanoo. Syrjintää koskevien sääntöjen mukaan kuitenkin sama palkka pitäisi maksaa myös samanarvoisesta työstä, joten töiden samanarvoisuuden arvioinnissa pitäisi edistyä.

Sama palkka samasta työstä -näkökulmasta on Nousiaisen mukaan jahkattu viisitoista vuotta. Nykyään työpaikoilla on kannustavia palkkamalleja ja erilaisia palkanlisiä, joten samalle työnantajalle työskentelevienkin palkkojen vertailu on pulmallista.
”Mielenkiintoinen piirre on se, että meillä on tiettyjä naisaloja, joiden huonopalkkaisuudesta vallitsee yksimielisyys. Kuitenkaan asiaa ei ole pystytty viemään eteenpäin syrjinnän ja tasa-arvon argumentein, eikä palkkakuoppaa ole pystytty oikaisemaan.”

Tutkimuksen valossa kulttuurisilla tekijöillä on paljon vaikutusta siihen, miten syrjintää havaitaan ja koetaan kussakin maassa. ”Kun suomalaisilta kysyttiin, tapahtuuko meillä sukupuoleen perustuvaa syrjintää, niin kyllä-vastauksia tuli 24 prosenttia. Se on alhaisin luku Euroopassa. Ruotsissa taas 50 prosenttia katsoi, että sukupuoli on yksi syrjintäperuste. Eikä Suomen ja Ruotsin välillä voi todellisuudessa olla näin suurta eroa”, Nousiainen pohtii.
Nuorukaisten päässä pyörii yksi asia

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nousiaisella tässä taitaa päässä pyöriä vain yksi asia, niin väsynyttä on juttu.

Nousiaisen pitäisi tajuta, ettei Suomessa eletä missään sosialistisessa suunnitelmataloudessa. Kun aloille, joiden palkkaus on lähtökohtaisesti matalahko, riittää jatkuvasti uusia tulijoita, ei ole mitään syytä nostaa palkkatasoa. Kysyntä ja tarjonta toimivat, kuten pitääkin.

Sitä paitsi, alojen arvostus on loppujen lopuksi viime kädessä mielipidekysymys. Eikä palkkaus ole aina suhteessa arvostukseen. Kansanedustajia esimerkiksi arvostetaan vähemmän kuin sairaanhoitajia, mutta tuskin olisi kovin järkevää laskea kansanedustajien palkkoja aloittelevan hoitajan palkkatasolle. Lisäksi kaikkille palkka ei ole se ainoa merkittävä asia omassa työssään, vaan monet pitävät työnsä muita aspekteja palkitsevina.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni on törkeää, miten tässäkin blogissa vähätellään naisten työssään kokemaa palkkasyrjintää ja seksuaalista häirintää.

Olisiko teistä mukavaa, jos aina aamulla sihteerinne tulisi ehdottelemaan teille kaikenlaisia säädyttömyyksiä, vaikka teillä olisi vaimo? Olisiko teistä mukavaa, että teille maksettaisiin vain puolet työkavereidenne palkasta, koska olette mies? Olisiko teistä mukavaa, että pidettäisiin syyllisenä kaikkeen pahaan maailmassa, kuten meitä naisia aina syytetään nykyään? Jos joku raiskaa naisen, se on teidän mielestänne sen naisen vika, hän pukeutui paljastavasti. Jos joku teidän omistanne murhaa koululuokkansa, sekin on meidän naisten vika, koska emme panneet häntä. Luuletteko, että haluaisin edes koskea joukkomurhaajaan, tai pedofiiliin, tai naisvihaajaan?

Nähdäkseni nämä kaikki kolme ovat saman asian puolia, osia suuremmasta naisia alistavasta järjestelmästä. Joukkomurhaaja vie naisilta elämän, raiskaaja vie naisilta vapauden ja ihmisarvon. Naisvihaaja osoittaa suosiotaan ja valkopesee kaksi edellistä.

Tämän blogin pitäjän pitäisi todellakin ajatella pitkään, mihin hänen ajattelunsa on johtamassa. Olet linkittänyt valkoisen rodun ylivaltaa ylistäneisiin kirjoittajiin ja olet käynyt läpi samat vanhat väitteet siitä miten raiskauksia ei ikinä tapahdu, eikä naisia oikeasti syrjitä. Kohta varmaankin alat uhkailemaan väkivallalla tai pakkotoimenpiteillä.

Henry, sinuna olisin varovainen, sillä sisarkunta on voimakas, eikä anna anteeksi!

Jape kirjoitti...

"Henry, sinuna olisin varovainen, sillä sisarkunta on voimakas, eikä anna anteeksi!"

Minusta tämä anonyymin viesti sisältää jo selvän uhkauksen...

Anonyymi kirjoitti...

"Jos joku teidän omistanne murhaa koululuokkansa, sekin on meidän naisten vika, koska emme panneet häntä. Luuletteko, että haluaisin edes koskea joukkomurhaajaan, tai pedofiiliin, tai naisvihaajaan?"

Miksi me ollaan me, mutta ainoastaan sä joutuisit koskemaan tuollaisiin? Tai mitä olet mieltä kanssasiskoistasi jotka kyllä diggailevat murhaajista, jopa pedofiileistä? ("Naisvihaaja" ei tuossa kolmantena enää edes kuulosta niin pahalta, heh.)

En tiedä teistä muista, mutta minun mielestäni tämä uusi kommentoija on ihan hulvaton, ei mulla muuta. ;)

-tympeäNörttö (tartteeks mun oikeasti tehdy tunnus, yhyy)

Anonyymi kirjoitti...

Sisarkunnan Anonyymitrolli 7/11/08 11:46,

Kulkeeko sinulla hissi ylimpiin kerroksiin asti?
Mitä ilmeisimmin elät niin syvällä jossakin omituisessa Salvador Dalin maalauksia muistuttavassa rinnakkaistodellisuudessa, että en ole varma, auttaako tuohon enää lääkityksen vahventaminenkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Patriarkaatin urhea puolustaja 7/11/08 12:25,

Sinulle voi tulla yllätyksenä, mutta suurin osa meistä naisista on kyllästynyt jo aikoja sitten teidän sovinistien vihapuheeseen. Se, että olen kanssasi eri mieltä, ei tee minusta trollia, eikä etenkään mielenvikaista. Sinun mielenterveytesi on asia erikseen.

Katso itseäsi, kulutat aikaasi internetin keskustelupalstoilla haukkuen täysin vieraita ihmisiä hulluiksi ja kehtaat vielä syyttää toisia ihmisiä tilastasi. Teidän tulisi ottaa itseänne niskasta kiinni ja ryhtyä yhteiskunnan hyödyllisiksi jäseniksi, niin ehkä teillä silloin olisi paremmat mahdollisuudet pariutumiseen.

Mutta sehän ei teille käy, jonkun muun pitää tehdä kaikki puolestanne. Koettakaa jo uskoa, että se satuprinsessa ei ilmesty itsestään jokin ilta ovenne taakse.

Anonyymi kirjoitti...

Mun oven taakse ilmestyy. :)

Terv. Anonyymipelle

Anonyymi kirjoitti...

Koettakaa jo uskoa, että se satuprinsessa ei ilmesty itsestään jokin ilta ovenne taakse.

Heh, ei tarvitsekaan ilmestyä. Se on nimittäin jo sisällä. Olen näet jo kymmenen vuotta ollut naimisissa ihanan, viisaan ja omilla ansioillaan (ei sukupuolellaan) menestyneen Naisen kanssa, joka btw pitää kaltaisiasi sukupuolisotaa lietsovia feministejä helvetin ärsyttävinä, naista väheksyvinä ja yhteiskuntaa murentavina ääliöinä.

Mutta ei se mitään, tarjoilet loistavaa viihdettä. Kerropa nyt ensi hätään missä se patriarkaatti luuraa? Minullakin olisi sinne asiaa. On meinaan tässä vähän kiire kun talvi tulee ja täytyy lähteä paikkaamaan sitä lasikattoa ettei villat kastu. Laskun urakasta lähetän sille patriarkaatille, mutta kun en tiedä osoitetta.

Kahvitauko tässä juuri loppuu. Onneksi minä saan kupillisen 80 sentillä; sinulle se maksaa euron.

Anonyymi kirjoitti...

"Mielenkiintoinen piirre on se, että meillä on tiettyjä miesvaltaisia aloja, kuten poliisit, joiden huonopalkkaisuudesta vallitsee yksimielisyys.

Myös esimerkiksi palomiesten juuri paljastunut alhainen elinikäodote vaikkapa sairaanhoitajiin verrattuna on todella hälyyttävää. Palomiesten ja muidenkin miesvaltaisten ammattien eläkeikää olisikin kiireellä laskettava 7-10:llä vuodella, jotta myös heillä olisi mahdollisuus viettää tasa-arvoisesti eläkepäiviä.

Tietysti voitaisiin myös harkita miesten eläkemaksujen pienentämistä tai naisten eläkemaksujen ja eläkeiän korotttamista.

Kuitenkaan näitä asioita ei ole pystytty viemään eteenpäin syrjinnän ja tasa-arvon argumentein, eikä palkkakuoppaa ole pystytty oikaisemaan.”,


kertoo tasa-arvotieteen asiantuntija, akatemiaprofessori Laskiainen

Krisu kirjoitti...

Olisiko teistä mukavaa, jos aina aamulla sihteerinne tulisi ehdottelemaan teille kaikenlaisia säädyttömyyksiä, vaikka teillä olisi vaimo?

Ei olisi. Mutta tämä ei liity palkkakysymykseen.

Olisiko teistä mukavaa, että teille maksettaisiin vain puolet työkavereidenne palkasta, koska olette mies?

Riippuu täysin siitä, mitä töitä teemme.

Olisiko teistä mukavaa, että pidettäisiin syyllisenä kaikkeen pahaan maailmassa, kuten meitä naisia aina syytetään nykyään?

Ei liity palkkakysymykseen.

Jos joku raiskaa naisen, se on teidän mielestänne sen naisen vika, hän pukeutui paljastavasti.

Työnnät sanoja toisen suuhun, eikä väite liity palkkakysymykseen.

Jos joku teidän omistanne murhaa koululuokkansa, sekin on meidän naisten vika, koska emme panneet häntä.

Ei ole mielestäni naisten vika, eikä väite liity palkkakysymykseen.

Luuletteko, että haluaisin edes koskea joukkomurhaajaan, tai pedofiiliin, tai naisvihaajaan?

Luultavasti et, mutta väite ei liity palkkakysymykseen.

Nähdäkseni nämä kaikki kolme ovat saman asian puolia, osia suuremmasta naisia alistavasta järjestelmästä.

Tätä kutsutaan ns. niputtamiseksi: ihmisen mielipiteet redusoidaan yksinkertaisempaan joukkoon. Katso myös: olkiukko.

---

Lopuksi vielä kantani palkkatasa-arvosta:

Oikeudenmukaisessa palkkatasa-arvossa henkilö saa samasta työstä samoilla valmiuksilla, riippumatta työhön riippumattomista tekijöistä (etnisyys, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, jne.)

Palkka määräytyy oikeudenmukaisimmin kysynnän ja tarjonnan mukaan -- ei mielivaltaisen, suunnitelmataloudellisen arvostuksen mukaan.


Pääargumenttini siihen, miksi palkkatasa-arvo tässä muodossa toteutuu aina kapitalistisessa järjestelmässä on, että jos työnantaja voisi oikeasti maksaa naistyöläisille pienempää palkkaa samasta työstä, hänellä ei olisi mitään insentiiviä palkata miehiä ensinkään.

Toki välillä tulemme törmäämään Lapin kansan tyyppisiin tapauksiin; nämä ovat täysin tuomittavia tapauksia, ja niitä käsitelläänkin yleisesti tuomittavasti.

Krisu kirjoitti...

Korjaus:

Oikeudenmukaisessa palkkatasa-arvossa henkilö saa samasta työstä samoilla valmiuksilla samaa palkkaa, riippumatta työhön riippumattomista tekijöistä (etnisyys, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, jne.)

Anonyymi kirjoitti...

Koulukaverit pahoinpitelivät 13-vuotiaan tytön

Kukas se valittikaan kun miehet ovat passiivissa rikosuutisten otsikoinnissa? Entäs naiset/tytöt sitten.

Teini-ikäiset tytöt pahoinpitelivät ikätoverinsa koulun ruokatunnilla Taivalkosken yläasteella Pohjois-Pohjanmaalla.

Poliisin tietojen mukaan kaksi tai kolme 13-15-vuotiasta tyttöä oli kaatanut 13-vuotiaan tytön väkivaltaisesti maahan ja pessyt hänen kasvonsa lumella. Samassa tilanteessa tytöt olivat mukiloineet uhria nyrkein.


Ville

Anonyymi kirjoitti...

Mies ja nainen eivät voi olla kavereita Facebookissa. Erohan siitä syntyy!

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=53075&c=5&suurennos

Vaskitsa kirjoitti...

" Jos joku raiskaa naisen, se on teidän mielestänne sen naisen vika, hän pukeutui paljastavasti."

Tiedoksesii hyvä anonyymi -trollittaja:

Meidän tavallisten suomalaisten miesten mielipide (uskallan yleistää) raiskauksista on, että se on vakava ankarasti tuomitava rikos, ei raiskatun oma syy. Oikeuasteiden visainen ongelma onkin varsin usein ratkaista tapauksia, joissa pohditaan täyttääkö kahden humalaisen (naisen ja miehen) yhden illan äheltäminen raiskauden oikeudelliset tunnusmerkit.

Väittäisin että valtaosa miehistä suhtautuu seksuaalirikollisiin jopa naisia tuomitsevammin, toisin kuin feministipropaganda haluaa asian esittää.

________________________________________

JOs syitä työn palkkauksen epätasa-arvoon halutaan etsiä, niin:
"Suomessa myös naisen työttömyys lisää eroriskiä, vaikka ei yhtä paljon kuin miehen. Toisaalta: jos nainen ansaitsee miestään enemmän, silloinkin eron riski kasvaa." (Perhebarometri 2003)
Kukaan ei mene avioon tietoisena tulevasta vaikeasta eroprosessista, joten...

Samaan aikaan ei voi vetää ja työntää.

Anonyymi kirjoitti...

Men will suffer from new laws on sex discrimination, academic warns

Jorma

tpjs kirjoitti...

"Olisiko teistä mukavaa, että pidettäisiin syyllisenä kaikkeen pahaan maailmassa, kuten meitä naisia aina syytetään nykyään?"

Anonyymi hoi, miehiähän _pidetään_ syyllisinä kaikkeen pahaan maailmassa. Siis valkoisia heteromiehiä. Kuka naisia uskaltaa nykyään syyttää yhtään mistään, Panua ja Henryä ja muutamaa muuta nettikirjoittajaa lukuun ottamatta?

"Henry, sinuna olisin varovainen, sillä sisarkunta on voimakas, eikä anna anteeksi!"

Tässä näen paitsi henkilökohtaisen uhkauksen, myös viittauksen yhteiskunnanvastaiseen toimintaan - ts. jokin "sisarkunta" jakaa ja panee täytäntöön tuomioita ohi demokraattisen oikeusvaltion.

Henrynä kyllä selvittäisin, mistä tuo anonyymi huutelee, ja vinkkaisin moisesta "sisarkunnasta" viranomaisille. En tiedä, onko kysymys mafian kaltaisesta järjestäytyneestä rikollisuudesta, terrorismista vai peräti aseellisen vallankumouksen valmistelusta, mutta joka tapauksessa kysymys on selvästi rangaistavasta toiminnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi te tartutte siihen trolliin, kun kerran on täysin ilmeistä että se on trolli?

Samanhenkinen teksti on ilmestynyt joka kommenttilooraan nyt viikon ajan tai jotain.

Anonyymi kirjoitti...

"Kuka naisia uskaltaa nykyään syyttää yhtään mistään, Panua ja Henryä ja muutamaa muuta nettikirjoittajaa lukuun ottamatta?"

Niin nykyäänhän se on jo
miehen tekemä rikos jos nainen sattuu antamaan seksiä miehelle, jolla ei ole statusta. Ja nollatoleranssi tietysti kaikkeen ahdisteluun, vai mitä Steeffan.

Miehet ovat biologisesti katsoen aseen omaavia, eli asemiehiä ja naiset vain koteloita. Tämä biologinen järjestys on syytä hyväksyä, niin vältytään väärinkäsityksiltä.

Myös nainen on arvokas, mutta
hänen tulee nostaa arvo toimimalla mukisematta kotelona, miehen heiluttaessa pyssyä. Ja kuten Moilanenkin tietää, myös naisella on mahdollisuus käyttää asetta. Siihen ei tarvita aseenakantolupaa, sillä ase löytyy miehen (nörtinkin) housuista ja omasta kokemuksestakin voin vakuuttaa, että penis on hyvän makuinen ja sieltä pulppuava valkoinen sperma roiskutettuna tytön naamalle tekee elämästä
entistäkin ihanampaa.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Tutkimuksen valossa kulttuurisilla tekijöillä on paljon vaikutusta siihen, miten syrjintää havaitaan ja koetaan kussakin maassa."

Ahaa. Feministiprofessori Nousiaisen mielestä on ongelma, että syrjintää ei havaita. Tarvitaan siis lisää verovaroin kustannettavaa feminististä vainoharhaista vihapropagandakoulutusta, jotta naisiin kohdistuvaa syrjintää havaittaisiin joka paikassa, kaikessa ja kaikkialla. Ruotsi on tässä asiassa ilmeisesti meitä "edellä".

Feministiprofessori Nousiainen kuuluu todellista Tasa-arvoa vahingoittavien feministien TOP-10:een, joskin Elina Lahelman rankkaisin häntäkin korkeammalle. Valitettavan yhteisenä nimittäjänä näille kaikkein vahingollisimmille feministeille on naistutkimus ja verovaroista maksettava palkka.
Sisarkunta on voimakas

t. kävelevä dildo