perjantaina, joulukuuta 19, 2008

Ei kannata syntyä suomalaismieheksi

Kuolema niittää suomalaismiehiä keski-iässä:
Ei kannata syntyä suomalaismieheksi. Sen todistavat tilastot. Ranskan tilastokeskuksen tuoreen väestötutkimuksen mukaan lähes joka neljäs 40-vuotta täyttänyt suomalaismies ei näe 70-vuotispäiväänsä, kertoo Aamulehti tietonsa tilastoon perustaen.

Keski-iän kuolleisuustaulukossa suomalaismies on pitänyt ykkössijansa yli puolen vuosikymmenen ajan.

Missä sitten mies ylittää keski-iän turvallisimmin? Tilastojen mukaan Sveitsissä, Ruotsissa ja Norjassa. Esimerkiksi Sveitsissä yli nelikymppisistä miehistä vain joka kuudes ei yllä 70-vuotiaaksi.
Ylänurkka: Miehet kuolevat, naiset sairastavat
Miesten osa maailmassa ei ole helppo. Miehiä kuoli edellisen kerran enemmän kuin nyt vuonna 1992. Mitään erityistä syytä ilmiöön ei edes Tilastokeskus pysty osoittamaan.

Asiantuntijat tarjoavat tavanomaiset. Liikaa alkoholia, stressiä, vääriä ruokailutottumuksia, perimää, onnettomuuksia.

Vaan jospa miehet eivät osaa sairastaa oikein silloin kun on sairastamisen aika?

Tampereen kaupungin tilastot paljastavat mielenkiintoisen tosiasian. Jo vuosia naiset ovat sairastaneet reilusti enemmän kuin miehet. Vuonna 2004 alkoi kasvu eikä ole taittunut.

Numeroilla suunta todistuu: vuonna 2007 naiset olivat kipeinä keskimäärin 21,5 päivää, miehet 15,9 päivää. Kymmenen vuotta sitten ero oli huomattavasti niukempi: naiset 16,4 päivää, miehet 13,9 päivää.
Onneksi sentään Suomessa on tehty Miesnäkökulmasta tehtävän tasa-arvotyön "maailmanennätys"

27 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Rom-coms 'spoil your love life'

"Watching romantic comedies can spoil your love life, a study by a university in Edinburgh has claimed."

Nomen Nescio kirjoitti...

Tonni vetoa, että jos tuosta kuolleisuudesta vielä tullaan haastattelemaan jotain tutkijaa, niin tuo tutkija tulee "löytämään" ilmiöön kaksi keskeistä syytä:

Rasvan ja alkoholin.

buu jii kirjoitti...

Linkin kautta löytyvän tasa-arvolautakunnan kokoonpano on mielenkiintoinen: Sekä puheenjohtaja että varapuheenjohtaja ovat naisia. Lautakunnan varsinaisista jäsenistä vain yksi on mies.

Jorma kirjoitti...

"Sekä puheenjohtaja että varapuheenjohtaja ovat naisia. Lautakunnan varsinaisista jäsenistä vain yksi on mies."

Tämäkin on Suomessa suuri ongelma: "miesnäkökulman" määrittelevät naiset. Miehiä itseään ei kuulla, eikä huomioida.

Henry kirjoitti...

"Linkin kautta löytyvän tasa-arvolautakunnan kokoonpano on mielenkiintoinen:"

Vielä mielenkiintoisempi on tasa-arvoyksikön henkilökunnan kokoonpano: 14 naista ja yksi profeministimies

http://www.stm.fi/Resource.phx/orgns/oteht/tao/tasy-yhteys.htx

Buu Jii kirjoitti...

Sinänsä ymmärrettävää, jos feministijärjestöt ajavat omaa asiasaansa vapaan kansalaistoiminnan merkeissä. Mutta että veronmaksajien rahoilla pidetään yllä tämmöisiä yksipuolisia toimielimiä ja virkakuntaa. Asian voi tosin nähdä positiivisesti, ettei sosiaali- ja terveysministeriöllä ole ilmeisesti rahasta puutetta ja alkavan laman aikana löytyy helposti karsitatvia kuluja:)

Anonyymi kirjoitti...

"Tällä hetkellä toiminnan painopisteeksi on valittu poikien ja nuorten miesten parissa tehtävä tasa-arvokasvatustyö."

En hyväksy sitä, että mikään -ismi tunkeutuu tärkeälle kasvatustyön toimintakentälle koululuun. Aikooko Stm:n naistutkimuksen kouluttamat asiantuntijat tosissaan tulla opetusministeriön tontille "kasvattamaan" suomalaisia miehenalkuja?
Töitä on muutenkin liikaa, joten vaihtakaa painopistettä edes toistaiseksi. Pyydän. (60-40)

Argh kirjoitti...

"Vielä mielenkiintoisempi on tasa-arvoyksikön henkilökunnan kokoonpano: 14 naista ja yksi profeministimies"

Minua kyllä naurattaisi istua moisen tasa-arvoyksikön kokouksissa. Sukupuolten epäsuhta on siellä niin järkyttävän suuri, ettei mihinkään sukupuolten tasa-arvoa koskeviin lausumiin tai päätöksiin voi suhtautua vakavasti. Tilanne on vähän sama kuin siivouspalveluja tarjoavalla konsultilla, jolla on oma koti täynnä kakkaa ja kärpäsiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvoasian neuvottelukunnan Miestyön Historia 1988-2006, koonnut Elina Kumpumäki. Helsinki 2006.


Kansilehtineen ja lähteineen 34 sivua. Nopea lukea, enjoy!

http://www.stm.fi/Resource.phx/vastt/tarvo/tane/mieshistoriikki-pdf.htx.i1471.pdf

Vaskitsa kirjoitti...

Otsikko:
Seksuaalinen häirintä puhuttaa nyt teatterialalla
(Aamulehti, STT)

" Teatteri-lehti julkaisi perjantaina artikkelin, jossa Suomen Näyttelijäliiton jäseniltä kysyttiin seksuaalisesta häirinnästä teatterissa. Vastanneista suurin osa on törmännyt ilmiöön työssään.

Samalla on syytä huomata, että kyselyn vastausprosentti jäi hyvin alhaiseksi. Kun noin 750 näyttelijäliiton jäsentä sai kyselyn sähköpostilla, vastauksia tuli vain 37."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/Seksuaalinen+h%E4irint%E4+puhuttaa+nyt+teatterialalla/120919

Nomen Nescio kirjoitti...

Tuo on oikeasti vain hyvä asia että näitä häirintä-tutkimuksia - eduskunnasta teatterialalle - tulee lisää.

Nämä naisasianaiset eivät ole ymmärtäneet minkälaisen inflaation koko touhu on jo kärsinyt, ja että he todellisuudessa tulevat saamaan, toivomiensa reaktioiden sijaan, vastakkaisia sellaisia aikaan.

Mitä enemmän ihmisiä onnistutaan ärsyttämään näillä tutkimuksilla, sen parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Keyboard for blondes

tikka kirjoitti...

tuossa pari postausta aiemmin joku juuri ihmetteli, mitä hyötyä feminisoitumisesta voisi olla miehille. en väitä tätä faktana, mutta ehkä esim ruotsissa miesten feminisoitumisella on vaikutusta mm miesten elinikään. eli jos mies elää kuin nainen ehkä hän myös kuolee kuin nainen - vanhana (ja sairaana). toinen vaihtoehto on uskoa keskimääräisen eliniän olevan biologisesti määräytyvä, jolloin omilla ratkaisuilla ei ole mitään merkitystä asiaan (eikä kyse ole siis tasa-arvokysymyksestä). tietysti myös suht korkea elintaso kyseisissä maissa (ruotsi, norja, sveitsi) voi selittää asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

VAROKAA TÄTÄ HENKILÖÄ!
EN OLE VARMA, ONKO HÄN POLIITTISESTI AKTIIVINEN, RKP:n KANNATTAJA!!!!

EI KANNATA USKOA TÄTÄ BLOGIA, SE ON TUTKIMUSTA, EI KESKUSTELUA.

YLLÄPITÄJÄ EI USKALLA LAITTAA OMAA NIMEÄÄN, EIKÖ JO SE OLE VAARAN MERKKI JOS HÄN ON MUKA TIETEEN HARJOITTAJA? TÄMÄ ON MIELESTÄNI POLIITTINEN BLOGI. VIHAA LIETSOVA, TARKOITUSHAKUISESTI SUOMALAISIA MIEHIÄ HARHAUTTAVA.

Anonyymi kirjoitti...

Google omistaa blogspotin: © 1999 – 2008 Google

Jape kirjoitti...

"Tasa-arvoasian neuvottelukunnan Miestyön Historia 1988-2006..."

Minusta TANE:n miesjaoston ansiokkain saavutus on se kun kuudes mies jaosto vuonna 2002 julkisti 'Miehinen keittokirja'-nimisen vihkon miehisiä reseptejä.
Siinä ei sen jaoston työ mennyt yhtään hukkaan, juu eipä. Kenties jaostolta (kuten useilta naisiltakin) on mennyt ihan ohi se fakta, että usein parhaimmat kokit (myös kotona) on miehiä ;)
Usein ravintoloiden keittiöstä saan naista suurennuslasin avulla hakea. Keittiö on miesten valtakunta! :)

Mikko73 kirjoitti...

37 vastannutta yli 700:sta heh heh
Onpahan taas megaluokan vitsi uutisoida tuo asia niin kuin se on nyt tehty.

Ihan oikeesti. Eiköhön alttius vastata tuohon kyselyyn korreloi hyvinkin vahvasti siihen, että onko henkilöllö k.o asiasta negatiivisiä kokoemuksia vai ei.

ja sitten uutisoidaan "Teatterialalalla lähes kaikki ovat kokenee seksuaalista häirintää"

Ei tutkimusta yksinkertaisesti voi tehdä s.e otos ei ole ennalta määrätty niin, että se tilastollisesti kuvaa jonkin isomman joukon keskiarvoa riittävällä tarkkuudella.

Tuo 37 riittäisi joten kuten, jos vastaajat olisit olleet satunnaisesti valittuja koko joukosta

Vaskitsa kirjoitti...

" Ei tutkimusta yksinkertaisesti voi tehdä s.e otos ei ole ennalta määrätty niin, että se tilastollisesti kuvaa jonkin isomman joukon keskiarvoa riittävällä tarkkuudella."

"Teatteri-lehden kysely ja siihen perustuva artikkeli ei ole tutkimus, eikä sitä lehdessä sellaisena esitetä."
(Helena Kallio)

Joskus on hieman vaikeaa erottaa, mikä on tutkimusksesta kirjoitettu artikkeli ja mikä sitten vain on artikkeli, joka on kirjoitettu kuin tutkimuksesta kirjoitettu artikkeli.

Ero lienee siinä että tutkimuksesta kirjoitetussa artikkelissa täytyy seurata edes jotenkin tutkimusetiikan sääntöjä, mutta tavallisessa artikkelissa ei tarvitse. Peruslukijalle, joka ei välttämättä hallitse akateemista jargonia, sitä ei tietenkään tarvitse selvittää. Riittää kun lukija riittävän vahvasti uskoo lehtijuttuun.

Vaskitsa kirjoitti...

Niin muuten, jos Teatteri-lehden kysely ei ole tutkimus, niin mikä se sitten on?

Vortac kirjoitti...

Toisaalta tällaisesta maailmastahan on siunaus kuolla mahdollisimman nopeasti ja nuorena. Mikä ihmeen ihanne 'pitkä elämä' muutenkaan on? Eikö 'iloinen elämä' olisi parempi ihanne? Mitä hiton ihanteellista on elää pitkä, kurja elämä syrjittynä ali-ihmisenä yhteiskunnassa, joka potkii päähän vain kehosi muodon vuoksi samalla ylistäen olentoja jotka ovatkin syntyneet toisenmuotoiseen kehoon?

Sanoisin että se on helkkarin hyvä, että miehet kuolevat nuorempina, onpahan edes JOKIN lohtu!

(En nyt tähän liitä kuvausta astraalimaailman ihanuudesta, joka toisi varsinkin tämän kuolemanpelkoperspektiivin aivan uuteen valoon, koska ihmiset täällä ovat osoittaneet kykenemättömyytensä ymmärtämään laajempaa kuviota elämästä)

Kuolema on elämän luonnollinen osa, aivan samoin kuin syntymä. Kuolema ja syntymä ovat vastakohtia. Elämä tapahtuu molemmissa sekä molempien 'tuolla puolen', niinsanotusti.

Elämällä ei ole vastakohtaa, sillä kuoleman vastakohta on syntymä, syntymän kuolema. Näin ollen elämä on ikuinen, vain muodot vaihtuvat.

On siis höperöä pelätä kuolemaa - itse pelkään paljon enemmän seuraavaa syntymää! (koska tiedän syntymänjälkeisen elämän olevan rasittavaa ja tuskaista toisin kuin sitä edeltävä elämä)

Minua on aina oudoksuttanut, että elämän 'pituus' on se ihannoitava asia, eikä elämän 'laatu'. Mitä hyödyttää elää monta vuosikymmentä jossain sairaalassa tai vanhainkodissa vailla ystäviä, letkuissa, sellaisen seuran ympäröimänä, joista ei saa mitään oikeaa seuraa.. kuinka moni meistä mielellänsä muuttaisi vanhainkotiin tänään? Istua siellä sitten lääkittynä päivät pitkät tuijottaen ikkunasta synkkää pimeyttä näkemättä sitäkään liian voimakkaiden lääkkeiden ansiosta..

Ei helv, gimme death any day ton sijasta!

Noh, joka tapauksessa - vanhuksena eläminen tuskin on mitään herkkua tässä maailmassa nykyisin. Asia saattoi olla eri asia joskus aiemmin, kun inhimillisyys oli vielä normi.

Olen kuullut muuten näin sivuhuomiona aika karmivia tarinoita vanhainkodeista omaisilta ja itse 'asiakkailta'.. heille ei aina anneta tarpeeksi ruokaa, eli heitä pidetään nälässä (tulee halvemmaksi, eikä vanhuksilla välttämättä ole ketään kenelle valittaa, tai kykyä valittaa lääkkeen ja muiden mahdollisien vaivojen vuoksi, tai halua valittaa, kun se vaatisi aivan suhteettoman paljon vaivaa koko prosessiin jne.).. lisäksi heidät RUTIININOMAISESTI lääkitään joka päivä, vaikka he olisivat fyysisesti ja henkisesti täysin terveitä. Kukapa sitä näkisi, ymmärtäisi tai edes lopulta uskoisi noin vain - ja lisäksi ihmiset ovat niin kiireisiä 'suorittaessaan elämäänsä', ettei heillä liikene aikaa eikä resursseja pohtia tällaisia. On helpompi sivuuttaa olankohautuksella nämä asiat, aivan kuin miestenkin ongelmat, koska asiathan 'vaikuttavat' olevan ihan hyvin omasta näkökulmasta ja pinnallisesta perspektiivistä.

Joten onko kuolema todellakin asia, jota on vältettävä kaikin keinoin, ja fyysisen tason elämä asia, jota pitkitettävä kaikin keinoin?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Lasten kasvatushan on eräs tärkeimmistä propaganda-alustoista. Se, joka hallitsee tuota uomaa yhteiskunnassa, se hallitsee lopulta ihmisten ajattelua ja asenteita, ja siten myös valtaa.

On kuvaavaa, että Hitlerkin rakensi heti ensi töikseen 'Hitler Youth'in, tai mikäolikaan. Siis ohjelmia nimenomaan lasten ja nuorten kasvattamiseen kunnollisiksi kansallissosialisteiksi.

Nykyisin ohjelmoidaan lapset ja nuoret kunnollisiksi kansallisfeministeiksi. Missä käytännön ero?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja nyt anonyymeillä näköjään ei toimi enää CAPS LOCK. No sehän ei kyllä yllätä, samanlaista capsien käyttöä näkee aika paljon teinien 'kommunikaatiossa'..

- Vortac

Argh kirjoitti...

Tikka: "tuossa pari postausta aiemmin joku juuri ihmetteli, mitä hyötyä feminisoitumisesta voisi olla miehille. en väitä tätä faktana, mutta ehkä esim ruotsissa miesten feminisoitumisella on vaikutusta mm miesten elinikään. eli jos mies elää kuin nainen ehkä hän myös kuolee kuin nainen - vanhana (ja sairaana). toinen vaihtoehto on uskoa keskimääräisen eliniän olevan biologisesti määräytyvä, jolloin omilla ratkaisuilla ei ole mitään merkitystä asiaan (eikä kyse ole siis tasa-arvokysymyksestä)."

Feminisoitumisen "etujen" suhteen saatat olla oikeassakin. Tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa ei kuitenkaan itseasiassa ole olemassa, sillä yhdenkään suomalaisen elinikä ei määräydy suoraan biologisesti, vaan yhteiskunnan rakenteet ovat siinä hyvin vahvasti mukana (tätä antamasi ensimmäinen vaihtoehto tosin implikoikin).

Meillä on lääketiede ja muu aikojen kuluessa kerätty tieto ihmiselämän pitkittämisestä. Ilman näitä seikkoja tämän kokoisessa yhteisössä elämä jäisi kymmeniä vuosia lyhyemmäksi kuin nykyisin. Lisäksi naisten elinikä romahtaisi suoraan miesten elinikää alemmaksi mm. synnytyskomplikaatioiden vuoksi.

Biologisia seikkoja ei voi unohtaa, koska niiden perusteella miesten ja naisten ruumiille sopivaa lääketieteellistä kikkailua voidaan edelleen kehittää. Koko sukupuolten välisen elinikäodotteen erotusta ei kuitenkaan näissä oloissa voi mitenkään kuitata pois pelkästään biologialla perustelemalla.

Kyse on siis ehdottomasti tasa-arvokysymyksestä. Naiset kitisevät palkoistaan tilastoharhan perusteella, mutta miehet eivät juuri jaksa valittaa epätasa-arvoisen lyhyestä elämästään, erityisestä miesverostaan ja ylihintaisista eläkemaksuistaan. Tämä on sukupuolten välisen tasa-arvon tila Suomessa.

Nomen Nescio kirjoitti...

Miehen feminisoitumista kannattaa ainakin erilaiset linkolalaiset (onko jo ismi? linkolaismi?), sillä tämä feminimisoimis-projekti on jo vähentänyt miesten siittiömäärää niin dramaattisesti, että jos samaa rataa jatkuu, niin muutaman vuoden päästä täytyy tilata siittiöitä arabimaista.

Eipähän ainakaan tule sisäsiittoisuutta, ja eräänlaiset geeniperäiset sairaudetkin saadaan kuriin.

Vastaavastihan naien on muuttumassa yhä karvaisemmaksi, ja myös hänen hedelmällisyys on laskemassa. Lääkäritkin osaa kertoa suomalaisen naisen selkäalueen karvoittuminen on ilmiönä aivan uusi.

Karvainen äiti ja siittiötön isä, ja lapsi on Jemenin orpokodista.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"Joten onko kuolema todellakin asia, jota on vältettävä kaikin keinoin, ja fyysisen tason elämä asia, jota pitkitettävä kaikin keinoin? "

Ihmisen tulee pyrkiä
kuolemaan fiksusti eli saavuttamalla täysi tietoisuus sisältäpäin. Tällainen kuolema on ansaittu kuolema, toisin kuin normaalissa kuolemassa vain lähdetään kun viikatemies vie. Ja ei täällä maan päällä olemisen tarkoitus todellakaan ole se, että odotellaan jotain kristuksen kohtaloa. Täällä olemisella on tarkoitus. Sinulla ei näytä sellaista olevan, kun puhut luovuttamisen ihanuudesta.


Bmad

Vortac kirjoitti...

BMad, sulta se on mahdoton saada asiallista, itsemietittyä, kokonaisuuden huomioon ottavaa aitoa vastausta juuri mihinkään asiaan. Joko höpötät tuota castanedalaista soopaa, tai sitten kehotat kaikkia sadomasokismiin. Olisi mukava jos olisi jonkinlainen välimaastokin olemassa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"BMad, sulta se on mahdoton saada asiallista, itsemietittyä, kokonaisuuden huomioon ottavaa aitoa vastausta juuri mihinkään asiaan. Joko höpötät tuota castanedalaista soopaa"

Kuules palikka, minä olen aina ajatellut asiat NIMENOMAAN kokonaisuuden kautta ja
omalähtöisesti. En koskaan höpötä mitään soopaa, enkä ole kiinnostunut Castanedasta ihmisenä tai henkilönä, tai edes huijarina pätkän vertaa. Näin tosin näyttää sinulle käyneen.

Sinulla ei ole
mitään sanottavaa asioista, joihin sinun tietoisuutesi ei yllä, viitaten Castaneda. Turhaan ajattelet perusjärjellä asioita, jotka ei sen tehtäviin kuulu. Itse olen nuoruudessani tutustunut monenlaisiin esoteereihin oppeihin ja yksikään ei ole päässyt samaan. Sinä edustat jälleensyntymisen ja ikuisen elämän profetiaa, ja tosiasia on se, että sinä et edes tule kuolemaan niin kauan kun tuolla lailla ajattelet. ;(

Muistutukseksi: Castaneda
ei ole niitä juttuja keksinyt. Ne ovat muualta ja hän on noidan oppilas. Hän ei kuollut maksasyöpään, sillä äijä jota naiset taluttivat ei ollut Castaneda vaan joku lavastettu muukalainen. Syyt miksi Castanedan kuolema lasvatettiin maksasyöväksi löytyivät ainakin joskus internetistä. Voit käydä itse tutustumassa historiaan meksikolaisilla temppeleillä, joissa muinaisten tolteekkien opit saivat alkunsa. He olivat noitia ja maagikoita Castaneda on julkinen ja valitettavasti pelle sen takia, että on ainoana henkilönä koostanut nuo kirjat luettaviksi opeiksi. Kyse on samasta kuin ying&yang- eli ihminen astuu neulan (tai lohikäärmeen) silmään ja samalla lailla Castanedan hyppy kalliolta on mahdollinen. Sinä et sitä usko, koska SINULLA EI OLE TIETOA siitä mitä noissa kirjoissa puhutaan. Joka ikinen sana niissä on totta. Don Juan ei ole fiktiivinen hahmo. Sen tajuaa lapsikin, ettei länsimaissa itänyt parikymppinen henkilö pysty niin eheää hahmoa hahmoa edes mielessään luomaan edes voimakkaan psilocybetripin aikana. Eli kaiken kaikkiaan levität täällä väärää tietoa castanedalaisuudesta ja yrität jotenkin sotkea vielä minut tuon äijän persoonaan, vaikka äijähän oli varsinkin loppua kohden NOITA, eikä mikään persoona, kirjailija, bisnesmies, tms.

"tai sitten kehotat kaikkia sadomasokismiin. "

Missä olen kehottanut
kaikkea sadomasokismiin? Minä
en kehota ketään mihinkään. Ja minun mielestäni, kuten olen todennut, ei kaikki siihen hommaan voi päästä sisään. Mutta siitä, että monet siihen pääsevät sisään on turha tulla noin kateelliseksi jos itse ei edes ymmärrä mitä
se on. Taitaa tuo aihe melkolailla hävettää ja herättää alemmuudentuntoja. Kysehän on vallasta, jota elämässä on muutenkin, se vaan tuodaan seksuaaliselle tasolle. Mitään sadomasokismia ei oikeastaan ole, vaan seksualisoitua valtaa ja siihen ei sinun eikä monenkaan muun kapasiteetti riitä.
Eli paskantärkeitä hetkiä sinulle Vortac. Olet levittänyt väärää tietoa ja puhunut asioista, joista et tiedä. Tulostin tämänkin viestini ja annoin sen agenttini arkistoitavaksi mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.


bdmd@luukku.com

Bmad