torstaina, joulukuuta 04, 2008

Heteronaisten syrjintä

Johanna Korhoseksi naamioituneet ahdistelivat Alma Mediaa
Protestin järjesti naistutkimuksen opiskelijoiden ja feministien perustama Reagointiryhmä. Sen jäsenet ovat yhä vihaisia siitä, että Johanna Korhonen erotettiin heti valintansa jälkeen Lapin Kansan päätoimittajan paikalta. Korhosen mukaan syynä oli hänen lesboutensa.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että...

Lesbians 'earn bigger salaries'
Academic research carried out by three British universities says gay women in couples earn 35% more than their straight counterparts.

Moreover, lesbians have a better chance of being employed.
Gays, Lesbians Earn Far More Than Median U.S. Household Income

The Paradox of the Lesbian Worker
Common sense might suggest that lesbian workers are doubly disadvantaged due to their gender and their stigmatized sexual orientation. But empirical research documents that lesbian workers earn more than their heterosexual women peers.

2 kommenttia:

jorma kirjoitti...

Fury as hundreds of students sign up for 'misogynistic and degrading' Miss University beauty contest

Femut taas ihmisten valinnanvapautta vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä homojen ja lesbojen keskimääräisestä palkkatasosta suhteessa muihin tuntuu esiintyvän jossain määrin ristiriitaisia tietoja, joten suhtautuisin nytkin esitettyihin lukuihin hieman varauksella. Lisäksi etenkin lesbojen, joilla runsas alkoholinkäyttö on melko yleistä, kohdalla voi ilmetä samanlainen tilastovääristymä kuin heteromiehillä - eli kokonaan syrjäytyneitä tapauksia ei välttämättä tilastoida ainakaan palkkatasoa alentamaan.

Mielenkiintoisesti muuten muistelen lukeneeni jostain tutkimuksesta, jossa oltaisiin sekä homoilla, että lesboilla havaittu parisuhteissaan vähemmän ansaitsevan tekevän enemmän kotitöitä. Jos tämä pitää paikkansa, niin minusta se on mielenkiintoinen ja miksei lisätutkimuksen arvoinen seikka.

Homo