sunnuntaina, joulukuuta 14, 2008

Lastentarha

This week UNICEF warned of the dangers to British children in driving mothers back to work.
This week a report from Unicef, the UN's child welfare agency, warned that working mothers take a massive risk when they put their offspring into low quality childcare.

Experts at the world body said such toddlers could suffer psychological harm and fare poorly later at school. Aggressive behaviour learned by children at some nurseries might contribute later to classroom disruption.

The study for is the first major international report to warn of the dangers of the drive, pushed again by the Government this week, to get mothers back to work early.
Unicef (pdf)

Tasa-arvo edistyy kun sen puute paljastetaan
Kiiltokuvan kääntöpuoli on myös se, että vakavistakaan tasa-arvo-ongelmista ei aina haluttaisi puhua. Esimerkiksi lähisuhdeväkivalta on Suomessa yleistä ja ilmiö on vahvasti sukupuolittunut: useimmiten väkivaltainen osapuoli on mies ja uhri nainen. Silti käytäntönä on käsitellä parisuhdeväkivaltaa ikään kuin se olisi sukupuolineutraalia tai jos sukupuoli mainitaan, halutaan tilannetta tasoitella muistuttamalla, että naisetkin ovat väkivaltaisia.

Sukupuolinäkökulma jätetään huomiotta myös prostituutiosta puhuttaessa. Keskustelun painopiste on naisissa, jotka myyvät seksiä, mutta sitä, että seksin ostajista valtaosa on miehiä, ei aina pidetä tarpeellisena edes mainita.
Aforismi:
[Pornon] ostajat ovat yleensä yhden kerran ostajia, koska he pettyvät siihen mitä se antaa. Se ei anna mitään, ellei ihminen ole sisäisesti sairas. -Lotta Viinikka, Unioni Naisliitto, TV-kahden seksibisnes-illassa 26.11.02

4 kommenttia:

jorma kirjoitti...

"Silti käytäntönä on käsitellä parisuhdeväkivaltaa ikään kuin se olisi sukupuolineutraalia tai jos sukupuoli mainitaan, halutaan tilannetta tasoitella muistuttamalla, että naisetkin ovat väkivaltaisia."

Tämä tosiasia jää aivan liian usein mainitsematta.

Jorma kirjoitti...

"Se ei anna mitään, ellei ihminen ole sisäisesti sairas."

Onko panetus sairaus? Taas osoitus siitä, miten pihalla femut ovat.

Vortac kirjoitti...

Silti käytäntönä on käsitellä parisuhdeväkivaltaa ikään kuin se olisi sukupuolineutraalia

Kenen käytäntönä? Missä? Milloin? Miten?

Nähdäkseni käytäntö on nimenomaan sitä että syytetään miestä kaikesta ja nainen on aina uhri kaikessa. Käytäntö on se, että nainen on arvokas yksilö, mies arvotonta massaa, joten naisen syyttäminen olisi kohtuutonta. Nainen on siis aina uhri, ettei vain arvokkaita yksilöitä menetetä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Onko panetus sairaus?"

Ei, mutta ns. tavallinen seksi on rasittava seksinmuoto ja syö rutkasti bioenergiaa.
Se sotkee kertaheitolla koko ihmiskehon, ja esim. e-pilleristä on naiselle selkeitä haittavaikutuksia. Lisäksi se on suurella todennäköisyydellä lapsen tappamista. Sen sijaan esimerkiksi suuseksissä ei ole samanlaista
rasiteaspektia. On surullista, että seksi aina yhdistetään suoraan panemiseen.

(Vortac)
"Käytäntö on se, että nainen on arvokas yksilö, mies arvotonta massaa, joten naisen syyttäminen olisi kohtuutonta."

Samalla kun nainen on "arvokas yksilö" häneltä puuttuu usein omakohtainen kyky arvostaa elämää ja nähdä vaivaa yhteisten asioiden eteen.

Eilen kuuntelin
yh-isän kertomusta siitä, kuinka ei saa tavata lapsiaan, koska ei ollut lopulta riittävän miehekäs mies vaimolleen. Poliisi ei suostu tutkimaan asiaa millään lailla, mutta jos isä menee lähellekin ex-vaimonsa kotia (jossa lapset ovat) seuraa pidätys. Hänen vuodatuksensa jälkeen en ihmettele yhtään miksi miehet ampuvat ex-vaimojaan.

Miehen elämä ei todellakaan
ole niin arvokasta, ainoastaan hänen suorituksillaan on jokin funktio. Jos miehellä on päällekäyvä luonne ja isot lihakset syrjäytyminen ei ole niin todennäköistä, koska naiset löytävät tällaisesta miehestä statusta ja sytykettä saippuaoopperaan. Mutta sääli heitäkin. Siis miehiä. :)


Bmad