perjantaina, joulukuuta 05, 2008

Perhevapaa

Stakes: Perhevapaista vähän ongelmia työpaikoille
Julkinen keskustelu on viime vuosina keskittynyt perhevapaista organisaatioille aiheutuviin kustannuksiin ja niiden tasaamiseen nais- ja miesvaltaisten alojen kesken. Henkilöstöjohto ei kuitenkaan pidä kustannuksia ykkösongelmana - ne sijoittuvat vasta viidennelle sijalle. Suurempia pulmia aiheuttavat avainhenkilöiden poissaolo työpaikalta, sijaisten löytäminen, työtehtävien uudelleenjärjestely ja sijaisten kouluttaminen. Harva kuitenkaan pitää niitä suurina ongelmina. Perhevapaat arvioidaan ongelmallisemmiksi työpaikoilla, joilla ei ole kokemusta pitkistä perhevapaista.

Äitien vapaiden kesto yhteydessä työmarkkinatilanteeseen

Lähes kaikki kotona parivuotiasta lasta hoitavat äidit perustelivat valintaansa kotihoidon tärkeydellä lapselle. Kahdelle viidestä äidistä tauko ansiotyöstä oli merkittävä, ja yhtä monella taustatekijänä oli työelämän kiivas tahti. Puolison riittävät tulot antoivat mahdollisuuden lapsen kotihoitoon samoin kahdelle viidestä äidistä, yhteiskunnan tuen mainitsi hieman harvempi.

15 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Tutkimus: Henkinen väkivalta voi olla ruumiillista pahempaa


"Lindholmin mukaan parisuhdeväkivaltaa on tutkittu naisiin kohdistuneena tekijä–uhri -asetelmana ja unohdettu, että miehetkin kärsivät.


Osa miehistä kärsii ja häpeää väkivaltaisuuttaan ja pelkää väkivallan tekojen toistuvan. Toisaalta miesten väkivaltamalli periytyy usein lapsuuden kodista. Se putkahtaa esiin, kun suhde on vahvistettu."

"Hän huomauttaa, että viimeisen sanan kilvassa voittavat verbaaliakrobaatteina usein taitavat naiset, mutta osaavat miehetkin sanan säilää käyttää, vaikka turvautuvat usein lyömiseen."

"Henkinen väkivalta voi olla fyysistä tuhoisampaa. "Mustelma paranee, mutta mieli muistaa", Lindholm sanoo.

Väitöksen empiirisessä osassa haastateltiin kahta parisuhdeväkivaltaa kokenutta naista ja kahta väkivaltaa käyttänyttä miestä."

Hyviä pointteja, mutta edelleen ihan liian yksipuolinen näkökulma ja lähestymistapa.

Arawn kirjoitti...

Lindholm tekee yhden virheen - hän olettaa, että on olemassa erikseen fyysistä ja henkistä väkivaltaa eivätkä ne risteä. Tämä ei omasta mielestäni pidä paikkaansa. Ajattelen, että fyysinen väkivalta sisältää myös henkisen. On totta, että fyysinen mustelma paranee, mutta lyönti osuu myös ihmisen henkiseen minään ja sen paraneminen on ihan toinen juttu.

En itse menisi määrittämään, kumpi on pahempaa, henkinen vai fyysishenkinen väkivalta. Mielestäni ne ovat ihan yhtä pahoja ja tuomittavia.

Anonyymi kirjoitti...

Voin itse nuorena poikana kertaalleen oikein huolella kaupungilla turpaan saaneena vakuuuttaa, että tavanomaisen väkivallan pahin puoli ei ole fyysinen kipu tai mustelmat.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Olisi varmaan syytä muistaa, että henkistä ja fyysistä väkivaltaa on varsin monenasteista - ja vakavimmillaan kumpikin voi johtaa pysyvään vammautumiseen tai kuolemaan.

Tosin onneksi kummassakin väkivaltatyypissä useimmat teot eivät johda näin vakaviin seurauksiin. Ja kyllähän tyypillisesti lievähköt henkiset kolhutkin paranevat ajan mittaan siinä missä mustelmatkin.

Homo

jorma kirjoitti...

Does a short haircut mean women have gone off sex?

"Lindholmin mukaan parisuhdeväkivaltaa on tutkittu naisiin kohdistuneena tekijä–uhri -asetelmana ja unohdettu, että miehetkin kärsivät."

Miksi hän itse sitten on jatkanut tätä samaa rataa. Olisi nyt sitten haastatellut naisten väkivallan uhriksi joutunutta miestä.

Jorma kirjoitti...

Women spend £1,000 a year on their wardrobe but only wear 30% of their clothes

"Men have known it for years - that despite spending more than £1,000 a year on clothes, women only wear a third of their wardrobe.

Research has found that women generally own 100 items of clothing yet only wear 30 of them, while the rest stay on their hangers."

Onko järkee vai ei?

Paavo kirjoitti...

Jokohan joku on ehtinyt laittaa tästä lasilattiasta
http://www.coyoteblog.com/coyote_blog/2008/12/the-glass-floor.html

Anonyymi kirjoitti...

Oma lehmä ojassa - minkäköhän kokoinen ruho tällä tohtorinnalla oikein mahtaa ollakaan?:

Weight fixation sends unhealthy messages

Homo

Anonyymi kirjoitti...

How to get a girl:

http://www.youtube.com/watch?v=EpEipgoZ3Kk

Gc kirjoitti...

Stalinin yleinen vastaus salaiselle poliisilleen, että mitä tehdä hänen kuvitelluille tai todellisille viholliseen, oli suunnilleen hakatkaa heidät ja jättäkää johonkin, se on pahinta mitä heille voi tehdä. Stalin oli näet itse kokenut hakkausta lapsuudessaan ja tiesi miltä se tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

The beauty bias: Can people love the one they are compatible with?


Furthermore, people prefer to date others who are moderately more attractive than them.

Compared to females, males are more influenced by how physically attractive their potential dates are, but less affected by how attractive they themselves are, when deciding whom to date. Also, regardless of how attractive people themselves are, they seem to judge others’ attractiveness in similar ways, supporting the notion that we have largely universal, culturally independent standards of beauty (e.g. symmetric faces).

Gender differences in language appear biological

“Our findings – which suggest that language processing is more sensory in boys and more abstract in girls -- could have major implications for teaching children and even provide support for advocates of single sex classrooms,” said Douglas D. Burman, research associate in Northwestern’s Roxelyn and Richard Pepper Department of Communication Sciences and Disorders.

Given boys’ sensory approach, boys might be more effectively evaluated on knowledge gained from lectures via oral tests and on knowledge gained by reading via written tests. For girls, whose language processing appears more abstract in approach, these different testing methods would appear unnecessary.

Study shows girls have advantage over boys on timed tests

The researchers found that males scored lower than females in all age groups in tests measuring processing speed, with the greatest discrepancy found among adolescents. However, the study also found that males consistently outperformed females in some verbal abilities, such as identifying objects, knowing antonyms and synonyms and completing verbal analogies, debunking the popular idea that girls develop all communication skills earlier than boys.

The researchers found no significant overall intelligence differences between males and females in any age group.

New research: Women like women more than men like men

The results showed that women showed in-group favoritism four times greater than men. Those figures are based on an average of separate studies that involved research groups of varying sizes.

"Yes, this research goes against what people think they think, but that is the advantage of collecting data in manner where people can't control their responses," Rudman said.

Are women being scared away from math, science, and engineering fields?


They also found that women were more vigilant to their physical environment when they watched the video in which women were outnumbered.
...
While men, in either condition, showed no significant difference in physiological arousal, cognitive vigilance, or sense of belonging, both men and women expressed more desire to attend the conference when the ratio of men to women was balanced.

Olisiko tuossa eselitys sille kuinka monet naiset väittävät suunnilleen jo miesten läsnäolon aiheuttavan heille karmeaa henkistä kärsimystä?

Proof that men and women activate stereotypes of competence and sociability respectively

Rethinking what men and women want in a partner

Do Attractive Women Want it All? New Study Reveals Relationship Standards are Relative

Anonyymi kirjoitti...

Kai huomasitte tämän jutun, jossa käsitellään hieman ennen verilöylyä tapahtunutta suhteen kariutumista ulkomaalaiseen ylhäisenaiseen, joka vaihtoi Ericin karkeaan uusnatsimieheen:

Pekka-Eric Auvisen elämän viimeinen syksy

Homo

Gc kirjoitti...

Onko Henry saanut kutsua linnanjuhliin?

tympeäNörttö kirjoitti...

Tuo Pekka-Eric-stoori on kyllä niin kumma... yritetäänkö hänet väkinäisesti esittää sympaattisena? Ja meneekö se ihan yli, vai miten olen lukevinani useissa kohdissa lähinnä vittuilua. Varsinkin tällaiset sanamuodot kummastuttavat: "Kuten hylätyt nuoret miehet usein, hän alkaa haukkua voittoisaa kilpailijaansa" ja vaikka "Se on nettirakkautta, mutta väliäkö sillä. Totta se on silti. Ja varmaankin parasta, mitä Pekalle on koskaan tapahtunut".

Anonyymi kirjoitti...

Auvinen oli luuseri suurella ällällä. Vai että nettirakkaus, naurettavaa haihattelua.

- Syltty