keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009

Kolumnisti kritiikkiä

Johanna Korhonen: Keskellä viikkoa: Leikitään hei lamaa
Miten on mahdollista, että lamaparku on taas kerran läpäissyt koko median ja osan yleisöstäkin? Se, mitä tässä yhteydessä ei saa sanoa, kuuluu näin: Suurinta osaa ihmisistä lama ei kosketa mitenkään. Niin kuin ei koskettanut 1990-luvun alun lamakaan, se hirmuinen, johon nyt kuuluu otsa kurtussa viittailla.

Kommentti keskustelusta: Korhosella on pahasti pettänyt suhteellisuudentaju. Hän itse istuu 150 000 erorahalla työttömänä. Veikkaan, että tästä tekstistäkin hän sai saman verran kuin työtön kuukaudessa, vaikka ei varmaan laske tätäkään työksi saati palkkiota palkaksi.
Tapaus Jarkko Tontti Jarkko Tontti on väärässä ja Tontti, Mikkonen ja Esa Suominen ja Päivähoito pakolliseksi!

32-vuotiaat naiset ovat kaikkein kauneimpia

132 kommenttia:

asdfg kirjoitti...

Eikös nuori Piia-Noora Kauppi ollut hetken aikaa titteliltän "Suomen vihatuin nainen" siksi, että meni vähättelemään edellistä lamaa ja olisi kieltänyt työttömiltä melko yksinkertaisia hyödykkeitä. Tyyliin ken ei työtä tee, ei televisiota katsomankaan pidä.

Korhonen on kyllä joko melko rohkea tai sitten melko tyhmä. Nämähän eivät sulje toisiaan poiskaan, kuten esim. Mikkosen kohdalla.

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta kuudenteen:

"http://www.iltalehti.fi/espoo/200901268983136_eo.shtml"

Nomen Nescio kirjoitti...

Asioista toiseen.

Monesti kun julkisuudessa puhutaan tuosta luvusta mitä tulee raiskauksiin, niin kuuluu tuo lause "asiantuntijoiden arvioista" ja luku on siinä noin 15.000 kappaletta vuodessa. Tähän sisältyy joskus myös yritykset - mutta harvoin. Yrityksiäkin on nimittäin leivottu "asiantuntijoiden mukaan" melkein lähelle 50.000, mutta lähteitä ei vain tahdo löytyä, muita kuin "asiantuntijoiden arvioita". Palaan tuohon lukuun kohta, kuten myös "asiantuntijoihin".

On aika huvittavaa katsoa miten tuota lukua sen jälkeen osataan pyöritellä. Yleensä kauhistellaan tuota lukua ja sitten todetaan että "poliisin tietoon tulee kuitenkin vain..." niin ja niin monta _raiskausta_. Eli puhutaan tuosta vaan raiskauksista, eikä vastaavasti raiskausilmoituksista - mistä todellisuudesta on kyse (n 600 vuodessa, joista noin 10% johtaa oikeudenkäynteihin). Huomatkaa että puhutaan vieläpä poliisin tietoon tulleista raiskauksista. Oikein tietoon tulee, mutta paha patriarkaatin saastuttama salaliittolainen poliisisetä ei tee mitään.

Vihreät naiset ovat onnistuneet leipomaan tuosta raiskaushuhusta ihan oman version. Tämä löytyy heidän kotisivultaan julkisena kannanottona:

"Eräiden arvioiden mukaan Suomessa raiskataan vuosittain jopa 15 000 naista. Viime vuonna ilmoitettiin poliisille vain alle tuhat tapausta eli jopa 14 000 tapausta jäi ilmoittamatta poliisille. Suurin osa raiskauksista on suomalaisten miesten suomalaisissa kodeissa tekemiä." (Marraskuu 2008)

http://www.vihreatnaiset.fi/2008/11/12/vihreat-naiset-valtuustojen-puututtava-naisiin-kohdistuvaan-vakivaltaan/

Eli tuossa ei ole kyseessä enää raiskausyrityksistä ja raiskauksista, vaan ihan tapahtuneista raiskauksista. Lähteinä käytetään "eräitä arviointeja". Tuon mainitsemattoman lähteen perusteella, tehdään tuosta vaan johtopäätös että "14.000 tapausta jäi ilmoittamatta poliisille". Siihen vielä ikään kuin laitetaan kruunuksi päälle että "Suurin osa raiskauksista on suomalaisten miesten suomalaisissa kodeissa tekemiä." Tämäkin on siis looginen johtopäätös.

Kannattaa muistaa että Vuoden Poliisiksi valittu Marja Vuentokin on ihmetellyt tuota lukua 15.000. Eikä kyseessä ole mikään askartelija, vaan väkivaltarikosyksikön rikosylikonstaapeli, joka on vielä erikoistunut näihin kysymyksiin.

Vuento kuten allekirjoittanutkin huomasi että tuo luku "15.000" raiskausta, oli peräisin Tukinaisen omista luvuista. He ovat päätelleet sen joidenkin epämääräisten kriisikeskukseen tulleiden soittojen perusteella.

Ja kyllä Tukinaisen kannattaa pitää noita lukuja mahdollisimman korkealla, heillä alkaa taas huomenna sosiaalialalle suunnattu yhden päivän kurssi - seksuaalisesta väkivallasta - joka maksaa osallistujalle 190EUR.

Piruttain tekisikin mieli laittaa huhu tuosta liikkeelle, että tuon kurssin hinta on 19.000EUR per päivä, siinä tavallaan pelattaisiin samoilla pelisäännöillä, tosi kyllähän tuo 190EUR yhden päivän seminaarista on ihan tuottoisaa. Tuleehan nuo tulot meidän verorahoista joita sisäpiiri saa pyöritettyä. Ja vain sata osallistujaa kunnan piikkiin sehän tekee 19.000 EUR.

Nomen Nescio kirjoitti...

Muistutan vielä, että 19.000EUR päivässä on nykypäivän "taantumassa" ihan hyvä saavutus. Tosin tuohan on vain arvio. Kahdellasadalla osallistujalla saadaan luvuksi 38.000EUR ja jopa naistutkijan maisterin papereilla luulisi ymmärtävän sen olevan korkeampi luku.

Jape kirjoitti...

Tuosta Anonyymin postaaman linkin takaa:

lyhyt ote...

Espoon Käräjäoikeus:
Isän pitää tukea täysi-ikäisen opiskelua
26.1.2009 21:21

18-vuotiaan, Espoon ammattioppilaitoksessa opiskelevan naisen ei ole pakko ottaa opintolainaa. Espoon käräjäoikeuden mukaan naisen isän tulee tukea tyttären opiskelua kunnes tämä on suorittanut keskiasteen tutkinnon.


Jumalauta sentään, ja taas Espoon käräjäoikeus. Kuinka tämä on yleensä edes mahdollista?

Isä asuu yksiössä ja nainen kaksiossa ja kovalla vuokralla vielä.
Voiko nyt kysyä tasapuolisesti että missä on äiti ja äidin vastuu?

Jape kirjoitti...

Vauhti päällä Levillä

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja varapuheenjohtaja Maria Guzenina osasivat ottaa työmatkasta ilon irti.[...]

Nomen Nescio kirjoitti...

Niin ja kurssin putuus on 6 tuntia, ja väliin mahtuu vaikka mitä lounastelua.

Tukinainen on rekisteröity yhdistys, eli ry, jonka perustajajäsenenä mainitaan Pia Puu Oksanen.

Mitään liikevaihtoa ei saa käsiksi, kuten ei saa Suomen Amnestynkaan, mutta saattaisi olla mielenkiintoista katsoa kuittejakin, tuskin he nyt kuitenkaan vaikka mainospalveluja ostavat pahalta patriarkaatilta.

Noh, ainakaan ytj-järjestelmästä (yritys- ja yhteistietojärjestelmästä) ei löydy tuloksia mitä tulee PP Oksasen hakuun. Ehkä he sittenkin ovat niin tottuneita imemään kuntien ja akateemisten projektien rahoja, etteivät kuitenkaan ymmärrä yritysmaailmasta paljoakaan.

Nomen Nescio kirjoitti...

Ottakaapa muuten uusi miesjärjestö Tukinaisesta oppia. Laittakaahan jo kohtapuolin kuuden tunnin kurssit pystyyn: "Miten miesnäkökulmaa voidaan kokonaisvaltaisemmin toteuttaa sosiaalialalla". Veloittakaa siitä sitten moraalisena tuottona 200EUR per osallistuja. Kyllä niitä osallistujia riittää oikealla konseptilla; kuntahan maksaa.

Minimitavoitteeksi 300 osallistujaa, ja menoiksi seminaaritililan vuokraus ja 10 pakettia kahvia.

Siinä on ihan hyvä potti ensimmäiseksi budjetiksi, sitähän voi lähteä jäsenien kesken seuraavalle seminaarille vaikka Espanjaan.

Jos jonkun jäsenen veljellä on vaikka mainostoimisto, niin luulisi tietävän ketä fiksaa flyerit, webbisivut tekee pikkuvelin firma, bensaakin tarttee kun kiertelee eri seminaareissa ja vuoden 2009 pikkujoulujuhlat järjestetään Kalastajantorpalla.

Nomen Nescio kirjoitti...

Seminaarille vielä isosiskon pitopalvelu, joka veloittaa lautasellisesta risottoa 49EUR (sisältää alv:n ja kahvin). Maksun voi suorittaa kuntien lounasseteleillä, tai jopa kunnan visa-kortilla. Sellainen visa-maksulaite on nimittäin ehditty varta vasten lainata, jotta tämäkin kävisi näppärästi.

On sanomatta selvää että seminaarin jälkeen järjestäjät tarvitsevat omat kannettavat tietokoneet ja kännykät jotta voivat paneutua tärkeisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin tarvittavilla moderneilla varusteilla.

Markku kirjoitti...

Naiset ovat useimmiten kauneimmillaan 17-21 -vuotiaina ja tämä on objektiivinen tieteellinen tosiasia. Tuossa iässä tyttöjen muodot ovat täysin kehittyneet mutta vielä painovoimaa uhmaavassa kondiksessa. Iho on rypytön ja sileä. Ylipainoa ei ole ehtinyt kertyä. Monet ovat tuossa iässä vielä iloisia ja pirteitäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin sanottu Markku. Samahan koskee miehiä. Seksuaalinen piikki saavutetaan 18-vuotiaana ja sen jälkeen painovoima ottaa vallan. Monelle miehelle tosin ylipainoa on ehtinyt kertyä jo tuossa vaiheessa.

Nomen Nescio kirjoitti...

Ylipainoa on pidetty myös syynä mitä tulee varusmiespalvelun keskeytyksiin. Jopa taannoisen viikon aikana puolustusvoimien komentaja piti totuttuun retoriseen tyyliin "läskiä" Suomen pahimpana vihollisena. Eli tavallaan jatketaan tuossakin osittain tuon mielikuvan ylläpitämistä julkisessa keskustelussa, jonka mukaan fyysinen ylipaino olisi keskeisin syy mitä tulee varusmiepalvelun keskeyttämiseen - joka tämän päivän uutisen mukaan on taas lyönyt uuden ennätyksen.

Uutisessa kuitenkin mainitaan että päällimmäisenä syynä on nuorten miesten mielenterveysongelmat. Samaan tulokseen tuli Stakesi Aikalisä-projekti.

Täytyy kyllä ihmetellä näitä erilaisia onnellisuus-tutkimuksia ja muita filosofien tekemiä tutkimuksia. Esko Ahohan laittoi viime laman aikaan filosofiryhmän pohtimaan kansakunnan tilaa, mutta eipähän mitään kummempia löytäneet. Olisikohan aika laittaa uusi ryhmä kasaan pohtimaan?

Ei sen puolen, kommentoin tätä siksi, että yksinomaan varusmiespalvelus ei ole tasa-arvokysymys, vaan myös se, että näille nuorille miehille syntyy yhteiskunnalliseen rekisteriin merkintä. Toisin kuin nuorille naisille, jotka kärsivät mielenterveysongelmista, nämä nuorten miehet saattavat vielä 50-vuotiaina menettää työpaikkansa siitä syystä, että kärsivät esim. depressiosta parikymppisinä. Tämäkin on tasa-arvokysymys.

Nomen Nescio kirjoitti...

Korjaus: Ei siis menettää työpaikkansa, vaan mahdollisesti menettää mahdollisuuden työpaikkaan.

Kun armeija on keskeytetty ja syynä on mielenterveysongelmat, niin voi kyllä unohtaa ainakin lähteä etsimään työpaikkaa vaikka Finnairilta, on niitä monia muitakin, saakohan edes kebab-kiskalta duunia.

Mutta ehkä tuon voi jotenkin sumplia ja laittaa siihen jonkun väärennöksen? Vaikka diabeetikoksi hämätä?

Oli miten oli, eipä tässä itsekkään tulisi palkattua henkilöä joka ei ole joko suorittanut varusmies- tai siviilipalvelusta. Sen verran vakauden symboleja nuo kai antavat. Mutta naisten puolelta menee sitten enemmän arvailujen puolelle, mitään varsinaista yhteiskunnallista rekisteriähän heidän kohdallaan ei löydy.

Ehdotankin tasa-arvon nimissä, että luotaisiin julkinen rekisteri, jonka autta saisi jollain hakulaitteella skannattua sekä naiset että miehet jotka on parikymppisinä, ja sen ympärillä, kärsineet mielenterbeysongelmista. Tällä tavalla tuo kattaisi molemmat sukupuolet.

Anonyymi kirjoitti...

"Oli miten oli, eipä tässä itsekkään tulisi palkattua henkilöä joka ei ole joko suorittanut varusmies- tai siviilipalvelusta. Sen verran vakauden symboleja nuo kai antavat."

Toisin sanoen olet pönkittämässä sellaista maskuliinisuuden normia, jota Henry kritisoi.

Nomen Nescio kirjoitti...

Entäpä itse? Omaan pieneen yritykseesi - johon nojaat - saat kaksi ehdokasta, kun sinulla on mahdollisuus palkata yksi työntekijä.

Toinen heistä on keskeyttänyt varusmiespalveluksen mielenterveydellisistä syistä, toinen on alikersantti.


Kyse on puhtaista realiteeteista. Mitä taas tulee tasa-arvoon, niin mitään vastaavaa ei voi naisen kohdalta löytää. Vastaavasti kahden naisehdokkaan väliltä on käytettävä kuudetta aistia ja muita menetelmiä.

Kyseessä ei yksinomaan ole sukupuolinen tasa-arvokysymys, vaan myös tasa-arvokysymys mitä tulee mielenterveysongelmista kärsivien, tai nuoruudessa kärsittyjen, kohdalle.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän kaikki keskeyttäjät keskeytä mielenterveydellisistä syistä.

Entä jos hakijana olisi totaalikieltäytyjä?

Nomen Nescio kirjoitti...

Niin no ei allekirjoittaneen henkilökohtainen mielipide ole tässä niin tärkeä että sitä kuuluisi korostaa. Kyseessä on yhteiskunnallinen ilmiö kun on taas lyöty uudet ennätysluvut mitä tulee nuorten miesten varusmiespalveluksen keskeyttämiseen. Olisi ehkä syytä pohtia mitä se tarkoittaa, sekä sukupuolisesta tasa-arvosta että terveydellisestä, mitä tuo voi, ja monesti myös, tuo, mukanaan.

Asioista toiseen, totaalikieltäytyjä on hieman fifty-sixty tapaus. Mutta jos on käynyt mielenosoituksissa Malmössä, polttaa hassista ja on profeministi, niin tartteeko edes laittaa potentiaalisten työntekijöiden mappiin.

Riippuu ehä duunistakin. Jos kyseessä olisi vaikka luomutuotteita valmistava yritys, niin ehkä hän olisi oikea valinta. Profeministin laittaisin lannan-jakeluun, plus, ojan kaivamiseen ja saman ojan täyttämiseen. Siitä voisi tosiaan vaikka maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti isä muistaa huolehtia testamentissaan rahanahneen opiskelijatyttärensä osuuden mahdollisimman pieneksi...

Anonyymi, minustakin miehet ovat suunnilleen siinä 20+/-5 vuoden iässä parhaimmillaan ulkonäöllisesti, mutta mielenkiintoisesti naiset tuppaavat pariutumaan itseään hieman vanhemman miehen kanssa (tämä näkyy avioliittotilastoissakin). Mahtaakohan osa tästä selittyä sillä, että vanhempi mies on varakkaampi ja siten naiselle haluttavampi - vai mistäköhän oikein on kyse?

Homo

Jorma kirjoitti...

Pentti Arajärven maahanmuuttajien kotouttamista käsittelevässä raportissa ollaan huolissaan maahanmuuttajien pienestä osuudesta lukio-opetuksessa ja korkeakouluissa. Siinä esitetään aktiivisia toimia heidän osuutensa nostamiseksi vastaamaan paremmin heidän osuuttaan väestöstä.

Eli maahanmuuttajien kohdalla pientä osuutta tällaisessa koulutuksessa pidetään ogelmana, joka on viranomaisten aktiivisten toimenpiteiden avulla korjattava.

Herää kysymys, että eikö yhtä lailla miesten (poikien) väestöosuuttaan pienempää edustusta lukioissa ja korkeakouluissa ole pidettävä ongelmana ja eikö myös sen korjaamiseksi ole ryhdyttävä aktiivisiin toimiin?

Nomen Nescio kirjoitti...

Kyse ei ole yksinomaan varakkuudesta. Varakkuuteen kun liitetään vielä _vakaus_, niin onhan sekin kiehtova ominaisuus.

Mieshän on keskimäärin poika vielä 30-kymppiseksi asti, joten mikäs siinäkään jos pystyy poimimaan kypsyneen hedelmän ja ehkäpä oikein varakkaankin.

Vanhempi mies tietää myös kokemuksista mistä naruista vetää naista. Ja mistä naruista antaa vedättävän.

Anonyymi kirjoitti...

Ei oikein otsikko ja artikkeli vastanneet toisiaan tuossa "32-vuotiaat naiset kaikkein kauneimpia".

Kysehän oli siitä, että referoidun tutkimuksen 32-vuotiaana naiset tuntevat itsensä kauniimmaksi ja tämä johtuu kokemuksesta ja sen tuomasta itsevarmuudesta. Koko artikkelissa ei puhuttu mitään siitä, milloin naiset ovat oikeasti kauneimmillaan.

- Syltty

Nomen Nescio kirjoitti...

Ei j-malauta.

Tuli katsottua Tukinaisen RAY avustusten määrää, ja ne on tosiaan yli puolen miljoonan vuosi-luokkaa. Aivan käsittämättömiä summia.

Tartteeko Tukinaisen tosiaan järjestää n 200EUR maksullisia 6 tunnin seminaareja, kunhan ihmetytttää? Vai onko ahneus saapunut kylään?

Nämä yli puolen miljoonan avustukset tapahtuvat muuten vuosittain.

J-malauta mikä bisnes-kosepti, sanonpahan vaan. Laittakaapa tutkivat journalistit paikalle.


MUISTUTUS:

Poikien tukipuhelimeen pyydetään Väestöliiton sivuilla kansalaisten raha-lahjoituksia, jotta voitaisiin pyörittää.

Nomen Nescio kirjoitti...

Ehdotan samaan hengenvetoon että uuden miesjärjestön - joita lienee löytyvän yksi suhteessa tuhanteen naisjärjestöön - nimeksi, muutetaan Tukimies. Jo ensi viikolla raaputetaan - _yhden_ naisjärjestön henkeen - miljoonan euron RAY-hakemus.

Juki kirjoitti...

Nescio: "Asioista toiseen, totaalikieltäytyjä on hieman fifty-sixty tapaus. Mutta jos on käynyt mielenosoituksissa Malmössä, polttaa hassista ja on profeministi, niin tartteeko edes laittaa potentiaalisten työntekijöiden mappiin."


Ei ehkä ihan näinkään. Itse kävin armeijan mutta silloin en osannut tosin ajatellakaan tasa-arvoasioita kuin korkeintaan naisten näkökulmasta. Jos nyt pitäisi uudelleen päättää, menisinkö armeijaan, olisi edessä hyvin vaikea päätös: pidän vain miehiin kohdistuvaa velvoitetta epätasa-arvoisena vaikka muuten saattaisin armeijaan mennäkin. Saattaisin siis alkaa totaalikieltäytyjäski vaikka en poltakaan hasista enkä ole feministi.

Sitä paitsi totaalikieltäytyminen vaatii mielestäni enemmän munaa kuin siviilipalvelus tai armeija, sillä joudut vankilaan kärsimään ja kohtaat muutenkin ennakkoluuloja.

Anonyymi kirjoitti...

"Sitä paitsi totaalikieltäytyminen vaatii mielestäni enemmän munaa kuin siviilipalvelus tai armeija, sillä joudut vankilaan kärsimään ja kohtaat muutenkin ennakkoluuloja."

Eiköhän tuo ole sen vankilatuomion tarkoituskin. Olisihan se hassua jos totaalikieltäytymisen valinta olisi helpompi nakki kuin armeija/sivari.

- Syltty

Juki kirjoitti...

No joo mutta mietipä työnhaussa merkintää rikosrekisterissä, oli syy sitten mikä tahansa. Ja vankila ja siviilipalvelus - ehkä ei kannata verrata. Vaikka voihan vankilassakin olla lokoisat oltavat - mene ja tiedä - kun en ole itse ollut.

Jape kirjoitti...

Iltasanomat, paperiversion lööppi tänään:

Jorma voitti lotossa 9 miljoonaa euroa. Enään vaimo puuttuu...

Hmmm...puuttuukohan kauan, kun oikein kuvan kera asiasta tiedotetaan lehdessä...
Jokohan (ko.)Jormalle lohkeaa? Rahalla ei ole tietenkään mitään vaikutusta :)

Jorma kirjoitti...

"Sitä paitsi totaalikieltäytyminen vaatii mielestäni enemmän munaa kuin siviilipalvelus tai armeija"

En nyt jaksa oikein ihastella totaalikieltäytyjiä edes tasa-arvon kannalta. Jos tilanteeseen on tyytymätön, pitäisi pyrkiä muuttamaan lakia, eikä heittäytyä marttyyriksi, kun ei heti saa haluamaansa.

Sitä paitsi, joutuuhan tässä itse kukin maksamaan veroja paitsi epätasa-arvoisen armeijan, niin myös kaikenmaailman miesvihamielisten femujärjestöjen ja huuhaa-naistutkijoiden elättämiseksi, halusi tai ei. Eikä veronmaksusta kieltäytymällä pääse miksikään mielipidemarttyyriksi, vaikka yhtä lailla linnaan silloinkin joutuu.

Juki kirjoitti...

"En nyt jaksa oikein ihastella totaalikieltäytyjiä edes tasa-arvon kannalta."

No, älä ihastele. Pointti kai ei ole se, onko totaalikieltäytyjä marttyyri vai ei vaan se, minkä kokee omalle vakaumukselleen oikeaksi. en menisi marttyyriksi vaan jos on pakko kärsiä sukupuolensa takia jokin rangaistus (armeija, sivari, totaali), valitsisin totaalin.

Sitä paitsi marttyyreitähän on armeijassakin jos ovat siellä pakosta mutta käyvät sen esim. vanhempien paineesta.

On totta, että paras ratkaisu kuitenkin eittämättä olisi lain muuttaminen - siitä ei ole kahta puhetta.

Sinäkö sen lottovoiton muuten sait?

Arawn kirjoitti...

Homo: "Anonyymi, minustakin miehet ovat suunnilleen siinä 20+/-5 vuoden iässä parhaimmillaan ulkonäöllisesti, mutta mielenkiintoisesti naiset tuppaavat pariutumaan itseään hieman vanhemman miehen kanssa (tämä näkyy avioliittotilastoissakin). "

Jännä juttu, mutta minusta eivät yleensä ole. Minusta miehet ovat ulkonäöllisesti parhaimman näköisiä ehkä siinä 30-40-vuotiaina.

Jorma kirjoitti...

"Sinäkö sen lottovoiton muuten sait?"

Valitettavasti en.

"Minusta miehet ovat ulkonäöllisesti parhaimman näköisiä ehkä siinä 30-40-vuotiaina."

Kiva kuulla.

Anonyymi kirjoitti...

Tyttölapset ovat kauneimmillaan 14-24-vuotiaina ja tuo 17-21-jakso on siinä puolivälissä. Miehet ovat taas fyysisen ja seksuaalisen kyvykkyytensää huipulla 18-vuotiaina, mutta fyysisesti parhaimmillaan 21-vuotiaina (pitkillä laihoilla miehillä on luonnollinen sikspäk, piukat pakarat ja laihuus antaa keskimittaiselle penikselle lisäsenttejä).

Jape kirjoitti...

Jännästi anonyymi puhuu naisten kauneudesta ja sitten vertaa niitä miesten seksuaaliseen kyvykyyteen... puhutaanko tuossa samoista, verrannollisista asioista, vai sekoillaanko vaan muuten?


Toisaalta anonyymi kertoo, että miehet on ensin fyysisen kyvykkyytensä huipulla 18 vuotiaana, mutta istten ovatkin fyysisesti parhaimmlaan 21 vuotiaina... hieman ristiriitaista

Toisaalta naisille anomyymi tarjoaa armeliaasti 10 vuoden haarukan kauneimillaan ololle ja taas miehlille about 3 vuoden (jännästi ero on muuten 7 vuotta, joka on keskimäärisen elinajanodotteen ero miesten ja naisten välillä...)

Ja sitten anonyymi lopettelee Cosmopolitan tasoisella jutulla...

Laihuus ei anna penikselle yhtään lisäsenttiä, käsittääkseni. Se on mikä on, eikä muuksi muutu.

Anonyymi kirjoitti...

Juki, yksi vaihtoehto armeijan jälkeen katumapäälle tuleville pyrkiä hyvittämään tilannetta on reservinkieltäytyjäksi ryhtyminen, mihin minäkin aikoinaan päädyin. Eli kyseessä on siis enemmän tai vähemmän armeijan käynyt sivari, joka joutuu muutamaksi päiväksi sivarin kertausharjoituksiin, mutta jatkossa ei puolestaan ole vaaraa joutua armeijan kertausharjoituksiin. Tosin en tiedä auttaisiko tämä välttämään rintamalle joutumisen sotatilanteessa.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Jape,

kuvasin vain omaa ihastustani vosien takaa, jolloin hän oli about 20. Hän on hyvännäköinen edelleen 24-vuotiaana.

Mutta ollaan samaa mieltä siitä, että naisten fyysinen viehästys on korkeimmillaan 20 tietämillä.

Seeking Desperately Blogspot kirjoitti...

Hauska pieni saitti irvailee Craiglistin Henkilökohtaista - ilmoituksia.

Edellistä poliittisesti korrektimpi versio, tätä blogia enemmän kävijöitä keräävä on

http://whywomenhatemen.blogspot.com,

jonka kirjoittaja voisi olla Junakohtauksen amerikkalainen inkarnaatio.

Vortac kirjoitti...

naiset tuppaavat pariutumaan itseään hieman vanhemman miehen kanssa (tämä näkyy avioliittotilastoissakin). Mahtaakohan osa tästä selittyä sillä, että vanhempi mies on varakkaampi ja siten naiselle haluttavampi - vai mistäköhän oikein on kyse?


Jos naiset katsoisivat miesten ulkonäköä samoin kuin miehet naisten ulkonäköä, ei John Cleeselle tai vastaaville vanhemmille papparaismiehille koskaan löytyisi ketään naisia vaikka miehet olisivat kuinka äveriäitä.

Status, status, status. Miestenvälinen hierarkia.. korkea asema tässä hierarkiassa yleensä saavutetaan hiukkasen vanhempana, jos ollaan saavuttaakseen. Toki teinitytöt voivat ihannoida karismaattisia amis-teinipoikia, mutta yli parikymppiset eukot eivät juuri kiihotu amisviiksisestä 16-vuotiaasta, kun heille on tarjolla vaikkapa 40-vuotias yritysjohtaja tai 60-vuotias hotellinomiastaja. Tai vaikkapa kolmikymppinen prätkäjengiläinen.

Eli miehen status on avainsana, mutta sekin on tietenkin suhteessa naisen omaan ikään. Naiset yleensä kiihottuvat itseään vanhemmista, pidemmistä, varakkaammista sekä statuksekkaammista miehistä, eli 'naivat ylöspäin' kaikissa mahdollisissa suhteissa, joissa suinkin voivat.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Näin ihan uteliaisuudesta - voisitko, homo, kertoa, mahtaako olla sellaisia homoja, jotka katsovat miehissä ensisijaisesti statusta ja vasta toissijaisesti ulkonäköä? Siis naismaisia tässä mielessä.. On nimittäin aika paljon hyvin miesmäisiä lesboakkojakin olemassa, niin ajattelin vain että mitenhän nämä homo/lesbo-jutut kääntyvät suhteutettuna heteromies/heteronainen-kuvioihin..

Vaikuttaisi mielestäni siltä, että on olemassa sekä 'nais'homoja (siis miehiä, jotka ovat hyvin naismaisia kaikin tavoin, paitsi että heillä on kiguli), ja 'mies'homoja (jotka taas ovat hyvin maskuliinisia ja muuten miehekkäitä, paitsi että he haluavat ja tavoittelevat kigulia).. Ja sama pätisi sitten lepsoihinkin, eli olisi se maskuliininen akka ja feminiininen akka ja kun perheväkivaltaa tapahtuu, poliisi pidättänee automaattisemmin sen maskuliinisemman?

Mjoo, pelkkää uteliasta pohdiskelua, mulla ei ole näistä asioista raudanlujaa tietoa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kysehän oli siitä, että referoidun tutkimuksen 32-vuotiaana naiset tuntevat itsensä kauniimmaksi ja tämä johtuu kokemuksesta ja sen tuomasta itsevarmuudesta. Koko artikkelissa ei puhuttu mitään siitä, milloin naiset ovat oikeasti kauneimmillaan.

No mutta naisen kokemushan on 100% absoluuttinen faktuaalinen totuus ja fakta! Hyi mikä kauhea sovinisti olet, jos sitä et hyväksy. Jos nainen 'kokee' tulleensa raiskatuksi kun kiltti nörttimies vahingossa vilkaisee häntä ohimennen, silloin nainen tuli raiskatuksi!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Olisihan se hassua jos totaalikieltäytymisen valinta olisi helpompi nakki kuin armeija/sivari.

Miksi se olisi hassua?

Miksi on hassua, jos miehet eivät halua opetella surmaamaan veljiään ja haluaisivat kenties, että yhteiskunta kunnioittaisi heidän hyvyyttään ja vakaumustaan, päätöstään olla vahingoittamatta toisia ihmisiä?

Kyllä on sairas maailma, kun on jotenkin HASSUA ajatellakin että totaalikieltäytyminen voisi olla ihan ihmisoikeus (eli 'helppo nakki').

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Laihuus ei anna penikselle yhtään lisäsenttiä, käsittääkseni. Se on mikä on, eikä muuksi muutu.

Luulen, että tuossa tarkoitettiin sitä, että kun on paljon läskiä, penis vähän häipyy sinne läskin sekaan ja sillä on vaikea survoa yhtä syvään kuin jos ne läskit eivät olisi siinä välissä häiriimässä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"En nyt jaksa oikein ihastella totaalikieltäytyjiä edes tasa-arvon kannalta. Jos tilanteeseen on tyytymätön, pitäisi pyrkiä muuttamaan lakia,"

Osaatko Jorma kertoa, miten lakia muutetaan?

Jorma kirjoitti...

"Osaatko Jorma kertoa, miten lakia muutetaan?"

Osaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Osaan."

Kerro.

Juki kirjoitti...

Homo: "yksi vaihtoehto armeijan jälkeen katumapäälle tuleville pyrkiä hyvittämään tilannetta on reservinkieltäytyjäksi ryhtyminen, mihin minäkin aikoinaan päädyin."


Mielenkiintoista. Niin, näitä sanotaan täydennyspalvelumiehiksi. Kiinnostaisi nimittäin tietää, mistä syystä sinä lopulta päädyit tuohon ratkaisuun. Rintamalta ei taida tosin säästyä.

Mortimer kirjoitti...

Minusta nainen on kauneimmillaan siinä 23 - 33 iässä. Olen itse tuota ikäluokkaa, mutta se ei johdu siitä. Preferoin tuon ikäryhmän naisia jo teini-iässä. 18 vuotiaana moni nainen näyttää vielä liian kakaralta makuuni. Se on tosin hyvin paljon kiinni yksilöstä. Joku 17 vuotias voi olla tosi ihq ja joku 28 vuotias voi näyttää jo ihan ikälopulta.


Homo: Juki, yksi vaihtoehto armeijan jälkeen katumapäälle tuleville pyrkiä hyvittämään tilannetta on reservinkieltäytyjäksi ryhtyminen, mihin minäkin aikoinaan päädyin. Eli kyseessä on siis enemmän tai vähemmän armeijan käynyt sivari, joka joutuu muutamaksi päiväksi sivarin kertausharjoituksiin, mutta jatkossa ei puolestaan ole vaaraa joutua armeijan kertausharjoituksiin. Tosin en tiedä auttaisiko tämä välttämään rintamalle joutumisen sotatilanteessa.

Auttaa! Sivarilaki muuttui vuoden 2008 alusta koskemaan myös sodanajan palvelusta. Sitä ennen myös siviilipalvelusmies oli vapautettu vain rauhan ajaksi, ja sivarikin periaatteessa olisi voinut joutua sotaan. Nykyään sivari on automaattisesti pois sodanajan sotilaallisesta vahvuudesta.

Reservinkieltäytyjällä tilanne on paria ehtoa lukuunottamatta sama.

1) Jos täydennyspalvelushakemus (= lomake jolla reservinkieltäytyjäksi haetaan) tai hakemus siviilipalvelukseen jätetään vasta kriisinaikana, henkilö joutuu todistamaan vakaumustaan tutkintalautakunnan eteen (siviilipalveluslaki 18 §).

2) Jos reservinkieltäytyjä ei ole sodan syttyessä vielä suorittanut täydennyskoulutusta, hän joutuu tässäkin tapauksessa lautakunnan kuultavaksi.

Eli jos olet täydennyskoulutuksen käynyt, niin sitten olet siviili.

Jorma kirjoitti...

Suomen perustuslaki

Tutustupa vaikka tuohon näin alkuun. Lisää voit kysyä opettajaltasi tai vanhemmiltasi.

Anonyymi kirjoitti...

"En nyt jaksa oikein ihastella totaalikieltäytyjiä edes tasa-arvon kannalta. Jos tilanteeseen on tyytymätön, pitäisi pyrkiä muuttamaan lakia, eikä heittäytyä marttyyriksi, kun ei heti saa haluamaansa."

Jorman kannattaisi noudattaa omia neuvojaan. Muistaakseni hän suhtautui hyvinkin ivallisesti vihreiden eduskunnassa käyttämiin kriittisiin puheenvuoroihin asvelvollisuudesta ja vaati tekoja puheiden sijaan.

Lait muutetaan eduskunnassa puhumalla. Jos tämä tuli uutena tietona, niin mars mars yhteiskuntaopin tunnille.

Anonyymi kirjoitti...

Sen sijaan että linkkaat tänne perustuslain, vastaa omin sanoin sinulle esitettyihin kysymyksiin Jorma. Esimerkiksi Tikka kysyi sinulta pari päivää sitten hyvän kysymyksen, johon et sitten vastannut.

Tässä Tikan kysymys uudelleen. "jorma, mitä mystisiä tekoja odotat vihreiltä miesten asevelvollisuuden poistamiseksi?
puheenvuorot, aloitteet, välikysymykset ym ovat käsittääkseni poliitikkojen oikeaa ja asianmukaista työtä. suomessa kun asioita ajetaan puhumalla ja päätetään sopimalla - ei esim väkivalloin."

Jorma kirjoitti...

"jorma, mitä mystisiä tekoja odotat vihreiltä miesten asevelvollisuuden poistamiseksi?
puheenvuorot, aloitteet, välikysymykset ym ovat käsittääkseni poliitikkojen oikeaa ja asianmukaista työtä."

Lainmuuttaminen on teko, löysät puheet, joissa tasa-arvo on pelkkä lisämauste ruusuisen pasifismin päällä, eivät ole yhtään minkään arvoisia. Ne eivät vie asiaa eteenpäin. Vihreät ovat nyt hallituksessa. Kerrotko, mitä he ovat konkreettisesti siellä tehneet asian eteen. Valtahaan heillä on, mutta mitään ei tapahdu.

Mitään ei löydy. Hullu on se mies, joka Vihreitä näin surkealla esityksellä äänestää.

Jorma kirjoitti...

"Lait muutetaan eduskunnassa puhumalla."

Eikä muuteta, vaan ainoastaan esityksistä ja aloitteista äänestämällä. Pelkät puheet eivät muuta yhtään mitään, kuten jokainen peruskoulun yhteiskuntatuntien oppimäärän sisäistänyt tietää.

Jorma kirjoitti...

Jotta Vihreiden voisi sanoa olevan oikeasti miesten tasa-arvon puolesta, niin puoleeen pitäisi jatkuvasti vaatia tasa-arvon toteuttamista asevelvollisuuden suhteen, vaikka sitten niin, että yleinen asevelvollissuus ulotetaan koskemaan myös kaikkia naisia. Suomen puolustuksen perustaksihan on valittu asevelvollisuusarmeija, joten Vihreiden, jos Miesten oikeus tasa-arvoon olisi heille todellinen prioriteetti, pitäisi ajaa miesten asiaa myös sen piirissä. Mutta eivätpä vain aja.

Oppositiossa pitäisi joka istuntokausi tehdä koko ryhmän toimesta lakialoite tähän suuntaan ja hallituksessa pitää vaatia muutosta tai lähteä hallituksesta jos sitä ei tule.

Mikään vähempi ei riitä. Eikä tätä olla oltu lähelläkään.

Jape kirjoitti...

"Lait muutetaan eduskunnassa puhumalla"

Sinänsä totta. puhetta mahtuu maailmaan, ja jotkin tykkävätkin puhua vaikka maailman tappiin, kunhan saavat tästä esim. palkka. Jossain vaiheessa pitäisi kuitenkin päästä siitä puheesta, mitä asevelvollisuuden muuttamisen suhteen on ollut perin vähän, kuitenkin konkreettiseen lainsäädäntä työhön ja se on muutakin kuin puhetta.
Ollaanko tähän konkreettiseen lainsäädäntä vaiheeseen päästy? Ei!
Ollaanko pääsemässä? Ei näillä näkymin!
Asiahan pitäisi tuoda aloitteena eduskuntaan ja ajaa asiaa päättävästi ja johdonmukaisesti eteenpäin, eikä jättää asiaa satunnaisten yksittäisten puheenvuorojen varaan...
vaikka tällöin voi toki aina sanoa, että olen minä aiheesta puhunut. Miksi tästä ei käydä esim. Vihreiden toimesta yhtä kiivasta puhelua kuin Seksin oston kieltävän lain säätämisen aikoihin tai Hedelmöityshoito lain säätmisen aikaan?

Itse muistan aikoinani katsoneeni eduskunnan sivuilta Rosa Meriläisen, aloitteen tyyppisen puheenvuoron vain miehille pakollisen asevelvollisuuden muuttamisesta, mutta hän niputti/vesitti aloittensa niin höpö höpö vaihtoehtoon asevelvollisuudelle, että kukaan ei kait ottanut häntä tosissaan...

Tuo edellinen ulkomuistista, kun en nyt ehdi/voi tarkistaa tuota asiaa paremmin.

Jorma kirjoitti...

Ladettes push girl violence to new high

Jape kirjoitti...

"kuvasin vain omaa ihastustani vosien takaa, jolloin hän oli about 20. Hän on hyvännäköinen edelleen 24-vuotiaana."

Sinä kyllä puhuit yleisellä tasolla, etkä yhdestä tapauksesta.

Kerroitko siis myös vain itsestäsi kun puhuit 14 - 24 V:n ikähaarukasta, eli olit silloin mielestäsi kauneimmillasi?

"Mutta ollaan samaa mieltä siitä, että naisten fyysinen viehästys on korkeimmillaan 20 tietämillä."

Missäs minä olen tätä mieltä ollut? En missään käsittäkseni.

Minusta fyysisesti viehättäviä (johon kuuluu myös kauneus) on monen eri ikäluokan naisissa, ei vain 17 - 20 vuotiaissa. Eikä välttämättä se viehättävyyden "piikki" osu tuohon haarukkaan. Se voi tulla myöhemminkin, olen tästä nähnyt esimerkkejä. Ja se ulkoinen kauneus ei ole minusta se tärkein asia -> Huippumalli voi olla epäviehättävä, jos ei ole "mitään" tuolla päänsisällä, kärjistetysti sanottuna.

Minusta viehättävyyteen kuuluu siis muutakin...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kai Jape ja Jorma ymmärtää, että jos tällä eduskunnalla edes siihen asti päästäisiin, että asevelvollisuuden muuttamisesta esimerkiksi vapaaehtoiseksi äänestettäisiin, se ei menisi läpi. Nykyisen käytännön muuttamiselle ei löydy tarpeeksi poliittista tai kansalaisten kannatusta.

Jape: "Itse muistan aikoinani katsoneeni eduskunnan sivuilta Rosa Meriläisen, aloitteen tyyppisen puheenvuoron vain miehille pakollisen asevelvollisuuden muuttamisesta, mutta hän niputti/vesitti aloittensa niin höpö höpö vaihtoehtoon asevelvollisuudelle, että kukaan ei kait ottanut häntä tosissaan..."

Todella rakentava asenne sinulla.

Jape ja Jorma, mitä konkreettista te olette tehneet asevelvollisuuslain muuttamiseksi? Tiedättekö te, mitä mieltä äänestämänne eduskuntaehdokkaat ovat asiasta?

Jorma kirjoitti...

"Nykyisen käytännön muuttamiselle ei löydy tarpeeksi poliittista tai kansalaisten kannatusta."

Väität sinä. Mikään ei kuitenkaan estä yrittämästä. Jos Vihreitä oikeasti kiinnostaisi miesten oikeus tasa-arvoon, he myös ajaisivat sitä. Mutta eipä näytä kiinnostavan.

"Jape ja Jorma, mitä konkreettista te olette tehneet asevelvollisuuslain muuttamiseksi?"

Itse olen mm. ollut perustamassa kansalaisjärjestöä, joka toimii aktiivisesti tilanteen muuttamiseksi. Meille ei pääasia ole mikään pasifistinen haihattelu, vaan tasa-arvo.

"Tiedättekö te, mitä mieltä äänestämänne eduskuntaehdokkaat ovat asiasta?"

Tietenkin tiedän.

Anonyymi kirjoitti...

"Väität sinä."

Väittää Ruotuväki ja Puolustusministeriö.

"tse olen mm. ollut perustamassa kansalaisjärjestöä, joka toimii aktiivisesti tilanteen muuttamiseksi. Meille ei pääasia ole mikään pasifistinen haihattelu, vaan tasa-arvo."

Sepä hienoa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Aseistakieltäytyjien liitto olisi hyvä liittolainen. Suomi on pullollaan erilaisia järjestöjä. Vain harvoista tulee vuosien pitkäjänteisen työn ja taitavien johtajien tuloksena sen tason järjestö, jolta viranomaiset pyytävät lausuntoja ja kuultavaksi. Aseistakieltäytyjien liiton toiminnan leimaaminen "pasifistiseksi haihatteluksi" voi tosin estää yhteistyön.

tympeäNörttö kirjoitti...

"Hauska pieni saitti irvailee Craiglistin Henkilökohtaista - ilmoituksia."

Mikä siellä on hauskaa? Tai oletko itse ehkä YTM?

PS: Ihanan selkosanainen ja tavanomaisesta kiihkosta vapaa kommentti Vortacilta tuohon John Cleeseen ja muuhun liittyen!

PPS: Olen itse vapautettu palveluksesta mielenterveydellisin syin, mutta on jotenkin vaikeaa ajatella, että se todella olisi elämänloppu, kuten jotkut täällä maalaavat kuvaa. Miettikää sitä meidän kannalta: vapautus on yksi hailea verrattuna kaikkiin muihin ongelmiin joita elämässä tulee vastaan. Kuten nyt ensimmäisenä täydellinen ulosjääminen pariutumismarkkinoilta. (Siitä olen toki samaa mieltä, että olisi kivaa jos naisillekin järkättäisiin jotain testejä, niin saataisiin vaihteeksi lööppejä heidän kollektiivisesta löysäperseydestään.)

Anonyymi kirjoitti...

"olisi kivaa jos naisillekin järkättäisiin jotain testejä, niin saataisiin vaihteeksi lööppejä heidän kollektiivisesta löysäperseydestään."

On se kumma, kun ei sinullakaan käy flaksi pariutumismarkkinoilla.

Happamia ovat sanoi...

Nomen Nescio kirjoitti...

Mikäli miesjärjestön ajama tasa-arvo ottaisi näkyvästi julkisuudessa kantaa miesten varusmiespalvelukseen, kyseessä saattaisi olla negatiivinen julkisuus koko miesten tasa-arvolle.

Femakothan kehuvat että ovat ottaneet tähän kantaa, ja vaikka tuo lieneekin perinteistä feministä valheretoriikkaa, niin voisi suosiolla jättää tuon tasa-arvoepäkohdan heidän listalle.

Ottaen huomioon kuinka haluavat monopolsoida koko tasa-arvon, ja kuinka kauan ovat sitä tehneet, niin uusi miesjärjestö voisi vaikka laittaa telkkariin ohjelman jossa nalkuttavat feministit riitaantuvat puolustusvoimien kanssa.

Jorma kirjoitti...

"Väittää Ruotuväki ja Puolustusministeriö."

Mitään näyttöä ei todellisuudessa ole, koska asiaa ei ole koskaan edes yritetty saada läpi.

"Aseistakieltäytyjien liiton toiminnan leimaaminen "pasifistiseksi haihatteluksi" voi tosin estää yhteistyön."

Aivan sama. Me ajamme nimenomaan tasa-arvoa, emmekä miotään pasifistista unelmaa.

"Mikäli miesjärjestön ajama tasa-arvo ottaisi näkyvästi julkisuudessa kantaa miesten varusmiespalvelukseen, kyseessä saattaisi olla negatiivinen julkisuus koko miesten tasa-arvolle."

Miksi olisi? Kysehän on yhdestä olennaisimmasta tasa-arvo-ongelmasta Suomessa. Toisin kuin femuilla, ei meillä ole tarvetta vastustaa maanpuolustusta sinänsä, ainoastaan ajaa tasa-arvoa ja samalla rationaalista tehokkuutta sen toteuttamisessa.

Nomen Nescio kirjoitti...

Nörttö en minä tarkoita että se olisi elämänloppu, mikäli siis saa vapautuksen armeijasta mielenterveydellisin syin, kyseessä on tilanne johon vain toinen sukupuoli joutuu.

Jos oletetaan että sinulla on sisko, ja olette olleet samassa tilanteessa mitä tulee mielenterveysongelmiin tietyssä iässä, hänelle ei jää mitään vastaavaa, mahdollisesti negatiivisesti vaikuttavaa, rekisteriä. Tai ainakin siihen on huomattavasti pienempi mahdollisuus.


Jopa Stakes on katsonut joutuvansa puuttumaan tuohon, todennäköisesti siellä on jollain liuskalla tämän tilanteen mahdolliset seuraukset.

Nomen Nescio kirjoitti...

"Miksi olisi? Kysehän on yhdestä olennaisimmasta tasa-arvo-ongelmasta Suomessa."


Siksi, että on hyvin todennäköistä että perinteinen suomalainen sielunmaisema pitäisi sitä jonkinlaisena ruikuttamisena. Siinä on sitten sekin riski, että siinä vesittyisi sitten koko konseptikin samalla.

Jorma kirjoitti...

"Siksi, että on hyvin todennäköistä että perinteinen suomalainen sielunmaisema pitäisi sitä jonkinlaisena ruikuttamisena. Siinä on sitten sekin riski, että siinä vesittyisi sitten koko konseptikin samalla."

Eli ongelmista ei saa puhua, kun se on "ruikuttamista"? Ihan samalla tavalla suffragetit, Yhdysvaltain kansalaisoikeustaistelijat tai vaikkapa Gandhi olisi voitu niputtaa "ruikuttajiksi". Tai kuka tahansa palkankorotusta tai veronalennusta kaipaava kansalainen. Politiikassa on ylipäätään hyvin pitkälle kyse "ruikuttamisesta."

Jos tuolla asenteella on liikkeellä, mikään ei koskaan muutu, ainakaan parempaan suuntaan. Järkevät suomalaiset voidaan kyllä vakuuttaa siitä, että tasa-arvon toteuttaminen maanmpuolustuksessa ei ole ainoastaan asevelvollisten miesten, vaan koko maan etu. Olen tästä aivan vakuuttunut. On turha rasittaa maanpuolustuskykyä täysin irrationaalisilla menneisyyden jäänteillä.

Ne jäärät, jotka eivät tätä halua ymmärtää, vastustaisivat tasa-arvon toteuttamista varmasti muutenkin. Kaikkia ei vain voi miellyttää. On paras keskittyä niihin, joille tasa-arvon toteuttaminen, myös miesten kohdalla, on oikeasti tärkeä ja maan sekä ihmiskunnan parasta edistävä asia.

Anonyymi kirjoitti...

Olen Nomen Nescion kanssa samaa mieltä.

Asevelvollisuus nauttii kansalaisten puolesta melko varauksetonta ja käsittämätöntä kansansuosiota. Siihen ei kannata heti ensitöikseen mennä koskemaan ainakaan kovin voimallisesti, vaan kannattaisi aloittaa vähän kevyemmillä aiheilla.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku eli käytännöllisyys ja reaalipolitiikka kunniaan.

- Syltty

Nomen Nescio kirjoitti...

Niin no, olemme tuosta eri mieltä. Sitäpaitsi siitä vaan puhumaan, ei täällä ainakaan estetä.

Itse uskon että suomalaisen mielen kollektiivisella tasolla asevoimien tasa-arvo on aika pieni epäkohta kun puhutaan maanpuolustuksesta.

Vaikea kuvitella että kukaan politiikko edes uskaltaisi ottaa tuon agendakseen. Vai löytyykö? Siis miespuolinen?

tympeäNörttö kirjoitti...

Nomen Nescio kirjoitti:
"Jos oletetaan että sinulla on sisko, ja olette olleet samassa tilanteessa mitä tulee mielenterveysongelmiin tietyssä iässä, hänelle ei jää mitään vastaavaa, mahdollisesti negatiivisesti vaikuttavaa, rekisteriä. Tai ainakin siihen on huomattavasti pienempi mahdollisuus."

Ymmärrän kyllä hyvin mitä tarkoitit. Kommenttini käsitteli tuota väitettyä rekisteriä. Mikä se käytännössä on, tai miten se muka toimii? Tai miksi siitä pitäisi juuri kenenkään välittää? Toki viranomaiset saavat halutessaan tarkistettua että olen "cepari", vaan että työnantajatkin tällaisesta kyselisivät? Uskon ettei liki kukaan, joka on tällaisessa jamassa kuin minä, ole muutenkaan tähtäämässä sellaisiin tehtäviin, joissa syynäys olisi noin perusteellista.

Se tosin on hyvinkin totta, että naiset (se kuvitteellinen siskoni) voivat ohittaa tämän mahdollisen kuopan aivan täydellisesti. Ja kuten sanoin, kannatan sitä että heillekin järjestettäisiin jotain typerää venkoilua - tai päästettäisiin miehetkin pälkähästä.

Jorma kirjoitti...

"Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku eli käytännöllisyys ja reaalipolitiikka kunniaan."

Käytännön reaalipolitiikkaa on se, ettei Miesten tasa-arvojärjestöllä ole mitään uskottavuutta tai virkaa, jos se pelkurimaisesti välttelee asian käsittelyä. Fakta on, että nykyinen järjestelmä on miehiä sukupuolen perusteella syrjivä. Se on merkittävimpiä tasa-arvo-ongelmia tässä maassa. Siksi siitä ei voi vaieta.

Ne jotka tätä tosiasiaa kieltäytyvät tunnustamasta, tuskin ovat muutenkaan tasa-arvosta kiinnostuneita. Siipä heitä on täysin turha nuoleskella. Sieltä ei ole tukea tulossa kuitenkaan.

Tosiasia on, että maanpuolustuksesta tulisi tasa-arvoisempana varmasti tehokkaampi ja uskottavampi. Tämän luulisi niidenkin ymmärtävän, jotka esittävät olevansa maanpuolustuksesta kiinnostuneita. Nykyinen järjestelmä on järjenvastainen. Miesten tasa-arvojärjestön ei missään nimessä kannata alkaa puolustella järjettömyyksiä. Hoitakoot nämä jäärät sen itse, jos sukupuolisyrjintä ja epätasa-arvo ovat heille niin kallita arvoja, että maanpuolustuksen kehittäminen 2000-luvulle ei heitä kiinnosta.

Nomen Nescio kirjoitti...

Minulla ei ole tarkkaa tietoa mikä on tämän päivän tilanne Suomessa; eli kysytäänkö työhaastattelussa yleensä asepalveluksesta.

Ainakin muistuu mieleen kun itse tuli Suomessa haettua töitä, niin on sitä ainakin kirjallisesti tiedusteltu.

Minulla lukee myös CV:ssä milloin olen suorittanut asepalveluksen, missä ja millä sotilasarvolla. Tuon CV:n olen luonut mallista. Pidän sitä kyllä ihan mahdollisena että työnantaja mielellään näkee tuon CV:ssä - riippuu tietenkin työnantajasta. Ja ehkä myös ihmettelee mikäli ei näy.

Eli on varmasti tilanteita joissa asepalveluksella ei ole merkitystä, ja varmaan voi saada hyvänkin työpaikan riittävillä meriiteillä. Mutta on myös tilanteita joissa asepalveluksella on merkitystä, ja tämä kohdistuu vain toiseen sukupuoleen.

Lisäksi eräänlainen musta tulevaisuudenkuva, oli se sitten realistinen tai ei, saattaa luoda paineita nuorille miehille jotka ovat keskeyttäneet armeijan, ja on hyvin mahdollista että siitä syystä on tehty myös itsemurhia.

tympeäNörttö kirjoitti...

Nomen Nescio kirjoitti:
"Lisäksi eräänlainen musta tulevaisuudenkuva, oli se sitten realistinen tai ei, saattaa luoda paineita nuorille miehille jotka ovat keskeyttäneet armeijan, ja on hyvin mahdollista että siitä syystä on tehty myös itsemurhia."

Vaikka symppaankin enemmän masentuneita (AT-)miehiä kuin (whatever)naisia, niin tuollaisesta syystä tehty itsemurha ei saa liikuttumaan. Elämä on paljon muutakin, väittäisin jopa että enemmässä määrin muuta kuin esimerkiksi sotilasarvo tai loistava työpaikka/tulotaso.

PS: Unohdin edellisessä viestissä kysyä, että mitä tarkoitit viittauksellasi Stakesiin?

Juki kirjoitti...

"Asevelvollisuus nauttii kansalaisten puolesta melko varauksetonta ja käsittämätöntä kansansuosiota."

Kyllä näin varmaankin on! Toki voi miettiä, mistä se sitten johtuu.

Ehkä juuri siitä, että asiasta ei puhuta tarpeeksi ja ihmisiä ohjaavat lähinnä myytit miehen velvollisuudesta ISÄNmaataan kohtaan ja fyysisestä vahvuudesta, joka velvoittaa juuri miehen armeijaan ja rintamalle.

Jokin aika sitten Arno Kotro nosti Opettaja-lehden yleisönosastopalstalla esiin sen, että hän ainakin kyseenalaistaa omilla filosofian tunneillaan vain miehiin epätasa-arvoisesti kohdistuvan velvollisuuden: asevelvollisuuden.

Seuraavalla viikolla joku älähti asiasta ja piti Kotroa lähinnä vaarallisena propagandistina. Mitään hyviä argumentteja miesten asevelvollisuuden puolustamiseen kritisoijalta ei sitten löytynytkään. Takana olivat kaiketi vain juuri myytteihin pohjautuva ajattelu (joka siis nauttii laajaa kansalaissuosiota).

Jos asioista puhuttaisiin järkevästi argumentoiden, varmasti (näin uskon) asevelvollisuuden kannattajienkin asenne muuttuisi. Ainakin näiden kannattajien argumenttien höttöisyys paljastuisi.

Jorma kirjoitti...

"Jos asioista puhuttaisiin järkevästi argumentoiden, varmasti (näin uskon) asevelvollisuuden kannattajienkin asenne muuttuisi."

Nimenomaan. Luulen, että monet kuvittelevat, että nykyisen järjestelmän kritisointi ja tasa-arvon puolustaminen väistämättä tarkoittaisi jotenkin maanpuolustuskyvyn alasajoa tai sen selvää heikentämistä. Näinhän ei suinkaan välttämättä ole asianlaita, vaan tasa-arvoisuus voisi parantaa maanpuolustuskykyä entisestään.

Nomen Nescio kirjoitti...

Niin eikös se ollut kolme miestä per päivä jotka tekee itsemurhan Suomessa, ja suomalaisten nuorten miesten itsemurhat ovat kai edelleen maailman ykköspaikalla.

Joitain syitä varmaan löytyy, tuskin kyse on yksinomaan perinteestä. Tosin kansallisella tasolla tämä ei ole ollut tasa-arvokeskustelussa - tai miestutkimuksessa - merkittävässä osassa, käsittääkseni miesten itsemurhat on jollain retoriikalla haluttu kokonaan blokata tasa-arvosta, ja jättää jonnekkin nurkkaan lillumaan. Muita tärkeämpiä asioita on priorisoitava. Sitäpaitsi feministien kansoittamat julkiset instituutiot ovat sitä mieltä että "miesten" on itse tehtävä tuolle jotain.

Omasta mielestäni tuo potentiaalinen syy itsemurhaan kuulostaa ihan uskottavalta ja järkevältä syyltä, kyllähän niitä lienee löytyvän liuskan järjettömämpiäkin.

Tuossa Stakesin Aikalisä:

http://www.stakes.fi/timeout/

Juki kirjoitti...

"Näinhän ei suinkaan välttämättä ole asianlaita, vaan tasa-arvoisuus voisi parantaa maanpuolustuskykyä entisestään."

Hmm...mietin vain, mitä tarkoitat; millä tavoin se paranisi entisestään?

Nomen Nescio kirjoitti...

Se vielä, että tuosta Stakesin projektista selviää että syrjäytymisriski on huomattava mitä tulee armeijan keskeyttäneisiin henkilöihin.

Ja vaikka tuota projektia markkinoidaan sekä miehille että naisille, jotka ovat keskeyttäneet armeijan, niin tuskin tarttee mitään liuskoja katsoa tietääkseen kumpaa sukupuolta tämä mahdollinen syrjäytyminen koskettaa.

Jorma kirjoitti...

"Hmm...mietin vain, mitä tarkoitat; millä tavoin se paranisi entisestään?"

Esimerkiksi sillä, että kaikki, sukupuolsta riippumatta, olisivat yhdenvertaisessa asemassa lain edessä. Tämä luo yhteishenkeä ihan toisella tapaa, kuin jonkun kastijärjestelmän ylläpito.

Jorma kirjoitti...

"Hmm...mietin vain, mitä tarkoitat; millä tavoin se paranisi entisestään?"

Esimerkiksi sillä, että kaikki, sukupuolsta riippumatta, olisivat yhdenvertaisessa asemassa lain edessä. Tämä luo yhteishenkeä ihan toisella tapaa, kuin jonkun kastijärjestelmän ylläpito.

tympeäNörttö kirjoitti...

Nomen Nescio kirjoitti:
"Omasta mielestäni tuo potentiaalinen syy itsemurhaan kuulostaa ihan uskottavalta ja järkevältä syyltä, kyllähän niitä lienee löytyvän liuskan järjettömämpiäkin."

Joo, toki. Kannatan muutenkin yksilön oikeutta tehdä mitä huvittaa elämällään. Tuntuu vain hassulta, näin oman taustani kanssa, lukea kannanottoja siitä, että armeijasta livistäminen olisi jotenkin niin dramaattista. Onhan se oire, muttei syy... Kiitos kuitenkin linkistä, tutustun.

Anonyymi kirjoitti...

"Käytännön reaalipolitiikkaa on se, ettei Miesten tasa-arvojärjestöllä ole mitään uskottavuutta tai virkaa, jos se pelkurimaisesti välttelee asian käsittelyä."

Uskottavuus ansaitaan pitkäjänteisellä työllä. Ei riitä, että itse pitää itseään uskottavana, myös muiden on otettava sinut vakavasti. Asioiden eteenpäin vieminen vaatii erilaisten tahojen, alan yleisesti hyväksyttyjen asiantuntijoiden, virkamiesten ja poliitikkojen yhteistyötä.

On amatöörimäistä, että yksi uuden miesten tasa-arvojärjestön perustajista on heti kättelyssä sulkemassa Aseistakieltäytyjäliiton yhteistyön ulkopuolelle. AKL on sentään asiantuntija, joka on pitkään toiminut asevelvollisuuskysymysten parissa. Liitolla on yhteyksiä valtiovaltaan. Mutta "pasifistinen haihattelu" ei kelpaa Jormalle.

Arawn kirjoitti...

Itse olen sen verran kyyninen, etten usko järkevien argumenttien sellaisinaan uppoavan massoihin. Massoihin vedotaan tunneargumentein.

But, that's just me.

Juki kirjoitti...

Arawn: "Itse olen sen verran kyyninen, etten usko järkevien argumenttien sellaisinaan uppoavan massoihin. Massoihin vedotaan tunneargumentein."

Totta kyllä. Tunne on ihmisen primus motor. Osaltaan siksi tupakoijatkin tupakoivat, vaikka tietävät järkiargumentit tupakoinnin vaarallisuudesta. Toisaalta jos järkiargumentein nostetaan esille tilanteen epätasa-arvoisuus, se nostattaa myös tunteen esille: kokemuksen vääryydestä. En torppaisi siis keskustelua asevelvollisuudesta vielä tähän.

Jorma kirjoitti...

"On amatöörimäistä, että yksi uuden miesten tasa-arvojärjestön perustajista on heti kättelyssä sulkemassa Aseistakieltäytyjäliiton yhteistyön ulkopuolelle."

Missäs minä sellaista kirjoitin? En niin missään. Meillä on joka tapauksessa oma lähestysmistapamme asiaan, miesnäkökulma (ei pasifismi), ja siitä pidetään kiinni, miellyttipä se kaikkia tai ei.

Uskottavuus saadaan kyllä, älä sinä siitä huolehdi. Muita nuoleskelemalla sitä ei koskaan saavuteta, vaan sillä, että johdonmukaisesti pidetään omasta linjasta kiinni. Kasvava määrä nuoria ihmisiä on kurkkuaan myöten täynnä nykyisen tasa-arvopolitiikan valheellisuutta ja yksipuolisuutta. Ei heille kelpaa enää selitykseksi, että niin se nyt vaan on aina ollut. Muutoksen tuulet tulevat puhaltamaan, tavalla tai toisella. Fiksut poliitikot ymmärtävät vielä tämän, eivätkä jää menneisyyden jätteiden kanssa tuleen makaamaan.

Mikäänhän ei estä anonyymia amatööriämme jatkamasta omalla linjallaan. Perusta vaikka miesten tasa-arvon vastustajien- yhdistys, jos noin ahdistaa.

Jorma kirjoitti...

"Itse olen sen verran kyyninen, etten usko järkevien argumenttien sellaisinaan uppoavan massoihin. Massoihin vedotaan tunneargumentein."

Itse asiassa, Suomessa riittää, että asia junaillaan joko byrokratian läpi lobbauksena tai kyvykkään poliitikkoryhmän johdolla juntaten. Kyselyt esimerkiksi osoittavat, että periaattessa Nato-kielteinen kansa on heti valmis jäsenyyteen, jos vain korkein valtiojohto sitä lähtee puoltamaan. Kaikkia, tai edes enemmistöä, ei siis tarvitse vakuuttaa.

Meillä ei ihan yksinkertaisesti ole varaa tähän pelleilyyn enää kovin kauaa. Se haitaksi koko maalle ja maanpuolustukselle.

Jorma kirjoitti...

"Massoihin vedotaan tunneargumentein."

Täytyy olla melkoisen tunteeton ja empatiakyvytön henkilö, jos ihan vakavissaan tänä päivänä puolustelee syrjinnälle perustuvaa järjestelmää. Uskon kyllä, että suomalaisten enemmistöllä on sydän paikallaan. Kyllä tässä voidaan vedota myös tunteisiin, jos halutaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Perusta vaikka miesten tasa-arvon vastustajien- yhdistys, jos noin ahdistaa."

Amatöörimäinen asenne siis jatkuu. Ei jokainen, joka on kanssasi eri mieltä, ole miesten tasa-arvon vastustaja tai femu. Oletan, että olet jollain tavalla tekemisissä Miesten tasa-arvoyhdistyksen kanssa. Käytöksesi ei millään tavalla edistä jäsenhankintaa. Sen sijaan, että kuuntelisit ja arvostaisit erilaisia näkemyksiä siitä, miten asioita pitää ajaa eteenpäin - huomaa, että me emme ole eri mieltä asevelvollisuudesta - hyökkäät minua vastaan fuck off -tyylisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac,

odottele kolmi-, nelikymppiseksi asti niin kyllä sitten niitä naisia alkaa tipahdella.

Jorma kirjoitti...

"Ei jokainen, joka on kanssasi eri mieltä, ole miesten tasa-arvon vastustaja tai femu."

Totta kai jokainen sukupuolisyrjintään perustuvaa järjestelmää puolusteleva henkilö on tasa-arvoa vastaan.

"Käytöksesi ei millään tavalla edistä jäsenhankintaa."

Huolenpitosi on liikuttavaa. Täysin turhaa ja tarpeetonta se on myös. Keskittyisit omiin ongelmiisi.

"Sen sijaan, että kuuntelisit ja arvostaisit erilaisia näkemyksiä siitä, miten asioita pitää ajaa eteenpäin - huomaa, että me emme ole eri mieltä asevelvollisuudesta - hyökkäät minua vastaan fuck off -tyylisesti."

Kyllä me olemme eri mieltä asiasta. Se nyt ainakin on tullut selväksi. Minulle tasa-arvon toteuttaminen on keskeinen asia, sinulle selvästikään ei.

Sinun matelu- ja nöyristelykeskeinen esityksesi on nähty. Tarjoa sitä jollekin, joka jaksaa siitä innostua. Tuskin löydät ketään. Tasa-arvoa sillä ei edistetä senttiäkään eteenpäin, se on jo nähty.

Ja mitä tulee fuck off-asenteeseen, niin omat amatööriherjasi ja loputun jankkaamisesi ilman mitään pointtia anonyymisti on itsessään sitä tasoa, ettet sinä parempaa vastakaikua ansaitsekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jape,

tuossa välissä olin näteimmilläni vaikka akne vaivasikin. Muuten iho oli kimmoinen sekä kroppa oli kaikinpuolin kiinteämpi ja piti muotonsa helpommin kuin nykyään. Silloin ei tarvinnut laskea jokaikistä kaloria.

Nuoruus on kaikin puolin valttia ulkonäössä sukupuolesta riippumatta. Varakkaat miehet voivat kompensoida iäkkyyttään rahalla ja kauniit naiset vanhenevat paremmin kuin rumemmat sisarensa. Tämähän on ihan selvää ja saman vanhan toistoa :)

tasse kirjoitti...

Kumma jätkä tuo Jorma, joutuu aina riitoihin. Mahtaa olla mukavaa seuraa. Hyi.

Arawn kirjoitti...

Juki: "Totta kyllä. Tunne on ihmisen primus motor. Osaltaan siksi tupakoijatkin tupakoivat, vaikka tietävät järkiargumentit tupakoinnin vaarallisuudesta. Toisaalta jos järkiargumentein nostetaan esille tilanteen epätasa-arvoisuus, se nostattaa myös tunteen esille: kokemuksen vääryydestä. En torppaisi siis keskustelua asevelvollisuudesta vielä tähän."

En ajattelekaan, että sitä olisi mitään tarvetta torpata. Onhan monissa muissakin maissa hankkiuduttu eroon asevelvollisuusarmeijasta.

Lähinnä itse tuumaan, että kansaan tulee vedota nimenomaan paatoksella, ei järjellä yksin. Järkiargumentit voivat kyllä olla siinä pohjalla, mutta niiden pitäisi herättää tunteita. Sillä lailla se liikkuu eteenpäin...

Juki kirjoitti...

Juurikin noin, Arawn!

Jormahan hakee hikeä pintaan :)

tasse kirjoitti...

hiestä märkä saarnaaja viesteistä välittyykin XD

Jorma kirjoitti...

"Kumma jätkä tuo Jorma, joutuu aina riitoihin. Mahtaa olla mukavaa seuraa. Hyi."

En minä ole täällä hankkimassa ystäviä, vaan edistämässä tasa-arvoa.

Sen edistäminen onnistuu vain siten, että pitää johdonmukaisesti kiinni omasta linjastaan. Sellaiset ajatukset, että homma menisi eteenpäin mielistelemällä, nöyristelemällä ja kaikkia miellyttäen eivät ole tästä maailmasta. Ne ovat täysin epärealistisia.

Feministeillä on niin suuret panokset tässä pelissä, monopoli tasa-arvopolitiikassa ja rahoitusta kaikenmaailman hörhö-hommiin suoraan valtion budjetista, että he tulevat takuulla tekemään aivan kaikkensa tasa-arvon toteutumisen estämiseksi ja miehiin kohdistuvan sukupuolisyrjinnän pitämiseksi voimassa.

Siitä huolimatta on vain painettava eteenpäin ja pidettävä tiukasti kiinni omasta linjasta. Tässä ovat hyödyksi käytännössä lähinnä ne henkilöt, jotka itsekin uskovat tasa-arvoon, eivät sellaiset, jotka ovat aina valmiita tinkimään tasa-arvosta miesten tappioksi.

Jälkimmäisen ryhmän ns. herrasmies-osasto nyt on tuskin kunnolla tasa-arvoasioista kiinnostunutkaan, mitä nyt välillä kiroavat feministien härskiyttä, ymmärtämättä näköjään itse lainkaan, että juuri he mahdollistavat passiivisuudellaan feministien hirmuvallan.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma mouhkaa ihan samalla tavalla kuin femakot ja Moilanen ja ajaa samalla maltillisempia miehiä pois järjestön parista.

On naurettavaa että tuollaiseen tasa-arvoyhdistykseen mahtuu vain yksi näkökanta tasa-arvosta ja että se on nimenomaan jorman näkökanta. Toisaalta se on ääriryhmille erittäin tyypillistä.

(en tiedä on jore millä tavalla sekaantunut yhdistyksen toimintaan)

- Syltty

Tasse kirjoitti...

"En minä ole täällä hankkimassa ystäviä, vaan edistämässä tasa-arvoa."

Ilmeisesti et ole hankkimassa jäseniäkään miesten tasa-arvoyhdistykselle. Optimistina uskon, että kyllä se Jormakin vielä oppii käytöstapoja, kunhan saa elämänkokemusta.

Jape kirjoitti...

"tuossa välissä olin näteimmilläni vaikka akne vaivasikin."

Miksi et valitse itsellei yksilöllistä nimimerkkiä? Ei jaksa juurikaan enään anonyymi nimimerkille vastata...

No akneahan oli tuossa iässä, lähinnä 13 - 18 vuoden välissä, lähes kaiklla, myös Japella.

"Silloin ei tarvinnut laskea jokaikistä kaloria."

Ei niitä nytkään kannata varsinaisesti laskea.

"Nuoruus on kaikin puolin valttia ulkonäössä sukupuolesta riippumatta."

Näin se kait on, keskimäärin.

"Varakkaat miehet voivat kompensoida iäkkyyttään rahalla"

Tämä toimi myös naisille, mielestäni. Toisaalta miehillä se "kompensaatio" ei juurikaan lykkää sitä "ennenaikaista" multiin joutumista.

"ja kauniit naiset vanhenevat paremmin kuin rumemmat sisarensa."

Ei tämä ole itsestään selvyys. Kauniit naiset tuntuvat, luonnollisesta kauneudesta huolimatta, pakkelivain itseään ja käyttävän erilaisia voiteita ja kemikaaleja, siis kosmetiikkaa. Tämä voi myös rasittaa erityisesti ihoa ja voi itseasiassa kostautua vanhemmalla iällä. Kun taas maltillisesti tai hyvin vähän kosmetiikka käyttänyt voi pyysyä hyvin kuosissaan varsin iäkkäksikin...

Anonyymi kirjoitti...

Juki, se miksi armeijan jälkeen päädyin reservinkielytyjäksi on monen asian summa. Jossain määrin kyseessä oli periaatteellinen protesti.

Olisin muuten varmaan hakeutunut suoraan sivariksi, mutta varusmiespalveluksen suorittaminen oli minulle helpompi ratkaisu silloisessa tilanteessa. Ehkä joitain tärkeimmistä syistä oli se, että kuin vain miehiä koskevan asevelvollisuuden niin epätasa-arvoiseksi ja sotilaiden henki tuntui olevan vain asteen arvokkaampi kuin jonkun Iranin käyttämien lapsimiinanpolkijoiden, jotka saivat "aseekseen" symbolisen taivaan avaimen kaulaansa. Ainakaan minua ei Suomen armeijan aseistuksen määrä ja laatu vakuuta monin keskeisin osin siitä, että kyseessä olisi millään muotoa uskottava puolustustus Venäjää vastaan.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Reservinkieltäytymisestä ja CV:stä vielä sen verran, että ainakin meitä siinä sivarien täydennyskoulutuksessa opastettiin, että CV:hen voi merkitä halutessaan edelleen sotilasarvonsa. Tämä siis jos ei halua toitottaa potentiaalisille työnantajille olevansa reservinkieltäytyjä.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Vortec, homot jotka olisivat monien naisten tapaan kiinnostuneet puolison tai seksikumppanin statuksesta, lienevät homoissa suunnilleen yhtä marginaalinen ilmiö kuin heteromiehissä. Toisaalta sekä homomiehiin, että heteromiehiin mahtuu niin kummallisia marginaaliryhmiä, kuten jostain ponileikeistä, vauvaksi pukeutumisesta, omien isovanhempien ikäisistä seksikumppaneista kiinnostuneita yms, että mitä luultavimmin sellaisiakin on olemassa, jotka innostuvat partnerin korkeasta statuksesta.

Homo

Juki kirjoitti...

"Juki, se miksi armeijan jälkeen päädyin reservinkielytyjäksi on monen asian summa. Jossain määrin kyseessä oli periaatteellinen protesti."

Ok. Kysyin vain siksi, että valitsin itse saman ratkaisun, jota ehdotit, pari vuotta sitten - tosin eri syistä. Ja monen asian summa sekin oli.

Yksi tekijä tosin oli se, että oli vaikea jo armeijaaikana arvostaa omia kouluttajia: nämä kun kännissä huseerasivat metsässä varusmiesten ja aseiden kanssa. Ja kun ekat naisalokkaat tuli varuskuntaan, eiköhän yksi kantahenkilökunnan nuuskahuuli ruvennut piirittämään omaa naisalaistaan - en tiedä, pääsikö pukille saakka. Saattoi päästäkin - tyttö oli sen verran päästään laho. Siitä huolimatta jokin raja pöljäilyssäkin pitää olla - ja nimenomaan kantahenkilökunnan.

Niin monenmoista pässiä tuli skappareissakin nähtyä, että maata voin puolustaa mutta en vatipäiden johdolla. Tästä asenteesta taas väistämättä syntyisi ongelmia.

Onko muilla vastaavia armeijakokemuksia?

Jape kirjoitti...

Juki: "Onko muilla vastaavia armeijakokemuksia?"

Minulla on sellainen kokemus, että kerran siivouspalveluken aikaan 8en ollut siivousvuorossa) ihan vahingossa taisin torkahtaa punkalle. Tästä oli seurauksena se että sain poistumiskeiltoa joka annettin sitten perjantaina (torkahdus tapahtui maanantaina) joten viikonloppuvapaat paloi "pekkoja" viettäessä, tunnin välein oli ilmoittauduttava päivystäjälle...
no tuosta "pekoista" alkoi sitten gines keirre joka kesti 2 kuukautta, eli olin 2 kk putkeen kiinni. Sitten kun oli palvelusta jäljellä noin 2 viikkoa niin komppanian päällikkö ihmetteli minule että miksi en lomiani ole käyttänyt...
...kerroin että ne on evätty tai niitä ei ole myönnetty... no olin sitten noin 2 viikkoa putkeen lomilla juuri ennen kun palvelus oli muutenkin päättymässä. Mahtavaa!

Olisihan tässä paljon armeijan ja armeija-ajan älyttömyyksiä kerrottavaksi, mutta vesisi liikaa tilaa ja aikaa...

Yleishuomiona voin todeta, että ns. metsäkeikoilla kapiaiset oli järjestäeen kännissä siis ajalla jolta saivat kuitenkin palkkaa. Paljon oli ns. "pieniä miehiä", jotka boostasivat egoaan kun sattui muutama natsa olemaan hihassa. Vaikutelmaski jäi kuitenki, että jos ns. tosipaikka tulisi ko. kapiaisen alaisena olisi henki pois alta aikayksikön...

Eräänä mukavimmista ja hyödyllisimmistä muistoista oli osallistuminen ns. yhteisvastuukeräykseen sotaveteraneille joka suoritettiin ovelta ovelle keräyksenä. Siellä kuuli mukavia juttuja oikeilta veteraneilta.

Toinen kiva muisto, joskaan ei välttämättä kauhean hyödyllinen - mutta kun aikaa oli, niin mikä jottei - oli Pekka Parikan Talvisota -elokuvassa avustajana oleminen. Mehän olimme pääasiassa venäläisiä hiipplakit päässä :)
Itse koin tähtigetkeni jäätyneenä venakkona, kun minua nostettiin eräässä lähikohtauksessa juoksuhaudasta ylös. Italia jaffa ja sotkun suklaamunkit oli tuoneet mukavasti massaa... ne oikeat näyttelijät hiukan kirosi kun punkesivat minua haudasta ylös :)

Anonyymi kirjoitti...

Nuo eivät kuulosta erityisemmin omilta armeijakokemuksilta, mutta kokemuksia on varmaan monenlaisia, riippuen paikasta, ajankohdasta, sattumasta jne. Ei minun armeijakokemuksiini kuulunut paljoa sellaistakaan jotka monilla muilla ovat kuuluneet armeijakokemuksiin, kuten jotkut esteradat tai napalmit, rahankeruut ja ilmeisesti laman jälkimainingit vaikuttivat sen verran paljon, ettei ampumistakaan kovin paljoa harrastettu edes paukkupatruunoilla, vaan huudeltiin vaan sarjoja (hyvä niin, sillä eipähän tarvinnut putsata niin paljoa asetta) eikä armeijan jälkeenkään kuulunut kertausharjoituskutsuja siihen mennessä kunnes hakeuduin reservin kieltäytyjäksi.

Itse muistan vain yhden kännisen skapparin, joka katosi/unohtui/käskettiin pois junan ollessa yöllä seisahtuneena. Tosin sukutaustassani on sen verran skapparitaustaa, että tiedän kyllä heidän kauttaan mm. erään eläkeikää lähestyneen mielenterveysongelmaisen skapparin, jonka seottua toinen skappari jahtasi kyynelkaasusumuttimen kanssa tätä ympäri koulun pihaa (tosin sumuttaja onnistui kai saamaan pääosan sumuista omiin silmiinsä) - ja jota kai sen jälkeen yritettiin pitää eläkeikään asti jossain keveissä tehtävissä, jos oikein käsitin...

Tosin kyllähän näitä kännikaloja on muuallakin. Kuulemma mm. Kekkosen liikkuessa tarkastuskäynneillä, jotain tunteja myöhässä olevia avajaistilaisuuksia yms, joutuivat välillä adjutantit olemaan tiukasti kummaltakin puolelta käsikynkässä.

Asiasta seitsemäntään, itselläni oli myös jonkinlaisena tekijänä reservin kieltäytymiseen se, että vaikka armeijassakin osaan toki vetää matalaa profiilia, niin olen myös vähintään jossain määrin auktoriteettivastainen ja skeptinen. Tosin mielenkiintoisesti havaintojeni mukaan nämä samat luonteenpiirteet voivat esiintyä skappareillakin, jotka hekään eivät ole samasta puusta veistettyjä.

Homo

Jape kirjoitti...

Homo: "Nuo eivät kuulosta erityisemmin omilta armeijakokemuksilta"

Jaa, mikä saa sinut väittämään että ei olisi omia armeijakokemuksia?

Kyllä minun kokemukset on ihan aitoja... en minä niitä keksimään ole lähtenyt.

Anonyymi kirjoitti...

Jape, kirjoitin ilmeisesti flunssan uuvuttamana hieman epäselvästi. Tarkoitukseni oli siis sanoa, etteivät ne kuulosta samanlaisilta kuin omat kokemukseni. En siis millään muotoa halunnut väittää, että jonkun toisen kokemukset eivät olisi todellisia ja paikkaansapitäviä sen takia, etteivät ne ole samanlaisia kuin omani. Tiedän hyvin, että jotkut toiset varusmiesaikana päätyvät rahankeräystehtäviin, harjoittelemaan napalmin kanssa tms - mutta meillä tuollaista nyt vain ei sattunut olemaan.

Homo

Vortac kirjoitti...

Ihanan selkosanainen ja tavanomaisesta kiihkosta vapaa kommentti Vortacilta tuohon John Cleeseen ja muuhun liittyen!

Heh, sinä se et osaa antaa kohteliaisuuttakaan loukkaamatta hiukan samalla, hehe.

Mjoo, oikeasti olen ihan leppoisa heppuli, enkä halua pakottaa ketään mihinkään. Luulenkin, että suurin osa 'kiihkostani' on enimmäkseen lukijan kuvitelmissa, kun pointtini ja asenteeni ymmärretään liian totisesti ja ilman huumoria, sekä väärällä 'äänensävyllä'. Mutta sitä ei oikein voi auttaa, tekstipohjainen kommunikaatio on mitä on.

Olen kyllä silti utelias siitä, että kuinka mun mielestäni ihan selkeät ja asialliset (joskin liian monisanaiset) kirjoitukseni näytetään usein ymmärtävän niin väärin ja niin oudosti. Ehkä en vain osaa kirjallista ilmentämistä sitten kovinkaan hyvin. Mutta koettakaa tästedes plötkäyttää ripaus leppoisuutta teksteihini niin ehkä ymmärrätte ne paremmin.

Toki välillä olen kirjoitellut vihaisena tai humalassa tai molempia, ja se on sitten hiukan eri asia. Vähän vaikea olla vihastumatta maailmassa, jossa olen arvoton, väärämielinen pahantekijä ja demoni vain siksi että minulla sattuu olemaan kehossani penis pre-installoituna..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Me ajamme nimenomaan tasa-arvoa, emmekä miotään pasifistista unelmaa.

Kyllähän niitä voi ajaa samaan aikaan.. mahtuuhan siihen rekkaan monia kyytiläisiä! Mulle kyllä kelpaa pasifistinen unelma siinä samanaikaisesti tasa-arvon kanssa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

odottele kolmi-, nelikymppiseksi asti niin kyllä sitten niitä naisia alkaa tipahdella.

Anonyymi - voisitko valita nimimerkin? Olisi helpompi keskustella, kun voisi kohdistaa vastaukset jollekulle tietylle nimimerkille. Yleensä en vastaile anonyymien viesteihin enkä edes lue niitä, joten suurimman osan aikaa tuhlaat vain vaivaasi jos meikäläiselle (tai tässä asiassa kaltaisilleni täällä) kirjoittelet.

Hyvätkin pointit menevät siis helposti aivan hukkaan - lukijakunta on siis pienempi anonyymeillä kuin nimimerkin valinneilla. Keskustelusta ei tule yhtään mitään, jos 10 ihmistä heittää erilaisia kommentteja anonyymina, ja sitten kohdistelevat niitä henkilöille, jotka voisivat mielellään vastata, mutta kun on vähän mahdotonta sanoa onko juuri se anonyymi kenties tuon toisen anonyymin takana vai edessä vai kenelle se pitäisi oikein kohdistaa.

Toisekseen, mistäs tiedät, etten 'ole' jo 'kolmi- tai nelikymppinen'?

Kolmannekseen, en tiedä mikä väärinkäsitys tässä nyt on taustalla, mutta en käsittääkseni ole havitellut täällä naisia tai ilmentänyt minkäänlaista mielenkiintoa naisten kahmimiseen.

Olen aivan tarpeeksi rällästänyt erinäisten naisten kanssa varsin monimuotoisissa kuvioissa ja suhteissa, joten tiedän mitä se homma on.

Nykyisin olen erittäin tyytyväinen itseni kanssa elämiseen ja asumiseen, ja siihen vapauteen ja elämäni rikkauteen, jonka tämä yksinolo mahdollistaa. Nainen tässä yhtälössä tuhoaisi oikeastaan aivan liikaa kaikkea sitä vapautta ja itsenäisyyttä, johon olen tottunut. Ja minkä vuoksi? Palkkio olisi aivan liian pieni kaikkeen vaivaan, stressiin ja ristiriitoihin (yms) nähden, joita suhteessa joutuisi työstämään alati.. ja lisäksi siihen nähden, että vapauteni katoaisi aika pieneen muottiin siinä sivussa.

Ei, minä en havittele naisia, eikä minua kiinnosta mihin niitä tipahtelee. Saatte aivan vapaasti vempuloida noiden luonnevikaisten sosiopaattien mindgamejen parissa, mutta jos koetatte puhua kuin naisten 'saaminen' tai naisten kanssa oleminen olisi jotenkin taivaallista, ihanaa, ylistettävää tai edellytys hyvälle tai onnelliselle elämälle, saarnaatte väärälle taholle jos minuun moista koetatte suunnata.

Kyllä kuka tahansa voi opetella PUA:ksi, mutta mielestäni on aika alistunutta ja naurettavaa antaa naisten määritellä kuka olet, ja antaa naisten pyörittää kaikkia ajatuksiasi. Lisäksi nuo parisuhdepelit ovat kaikessa valheellisuudessaan ja teeskentelyssään varsin vastenmielistä kamaa.

Ihmisen arvoa, tai miehen 'miehisyyttä' ei voida määritellä sen mukaan, että mitä naiset tästä yksilöstä ajattelevat (vaikkakin naiset ja yhteiskunta, sekä osa miehistäkin tähän toki sortuu). Ihmisen määrittävin tekijä on hänen sielunsa, ja hänen tekonsa ovat sen puun hedelmiä, jotka kertovat siitä millainen yksilö on kyseessä.

Naisten 'tipahtelu' ei siis millään muotoa kohenna kenenkään elämää tai ihmisarvoa, eikä lisää vapautta tai mielenkiintoa, saati rikkautta elämään (toisin kuin romanttiset komediat ja media yleensäkin koettaa vakuuttaa).

Moni tuntemani naisten parissa erittäin 'menestynyt' alfauros-heppu on päätynyt parisuhteeseen. Mitä ilmeisimmin moinen kukasta kukkaan hyppely uuvutti ja tylsistytti heidätkin.

Ihmiset jahtaavat asioita, jotka ovat tavoitettavissa ainoastaan lopettamalla jahtaaminen. Tätä on tosin nykymaailmassa vaikea edes käsittää kunnolla, kun kiire ja materialistinen ajattelu vallitsevat niin voimakkaasti.

Mutta joka tapauksessa, nyt alkaa taas rönsyämään hivenen liikaa.. pointtini lähinnä oli, että on sama kuin koettaisit kertoa lintuharrastajalle, että kunhan hankin tarpeeksi rahaa, voin ostaa venäläistä kaviaaria. Lintuharrastaja ihmettelee outoa kommenttia - mitä hän tekee kaviaarilla, kun hänellä on jo hyvät lintukiikarit?

(hm, no ulostuipa huono vertaus, mutta olkoon)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Toisaalta sekä homomiehiin, että heteromiehiin mahtuu niin kummallisia marginaaliryhmiä, kuten jostain ponileikeistä, vauvaksi pukeutumisesta, omien isovanhempien ikäisistä seksikumppaneista kiinnostuneita yms, että mitä luultavimmin sellaisiakin on olemassa, jotka innostuvat partnerin korkeasta statuksesta.

Homo, kiitoksia selityksestä! Tuo on aika mielenkiintoista, että niin naismaisina kuin homomiehiä stereotypiassa pidetäänkin, kaikki naisten omituisuudet ja taipumukset eivät kuitenkaan siirry miehiin edes heidän ollessaan homoja.

Unohdinkin esimerkistäni (myöhemmin tuli mieleen) heteromiehet, jotka tykkäävät hyvin maskuliinisista naisista, ja naiset, jotka.. ööh.. hetkonen. Ei taidakaan olla naisia, jotka tykkäisivät hyvin naismaisista miehistä (muuten kuin shoppailukavereina)..

Nämä asiat eivät näytä olevan symmetrisiä oikein millään muotoa. Naisilla on oikkuja, joita miehillä ei kertakaikkiaan ole, seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Ja miehet taas kykenevät tykkäämään hyvinkin maskuliinisista sekä hyvin feminiinisistä naisista, mutta naiset eivät näyttäysi kykenevän pitämään hyvin naismaisista miehistä.

Tämä aihe voisi olla laajemmankin tutkimuksen paikka.. kiitoksia paljon valaisevasta kommentoinnista, Homo!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nyt kun Homo luetteli noita perversioita, aloin ihan ajattelemaan, että mikähän on syynä moisiin.. voisiko olla, että miehet vaikuttavat perverssimmiltä kuin naiset (stereotypiassa siis, todellisuudessa tilanne voi olla vaikka päinvastainen, ovathan naiset erittäin perverssiä porukkaa) siksi, että koska naisten seksuaalinen valta on niin suuri, niin laaja osa miehistä jää ilman 'normaalia' seksiä naisen kanssa (en nyt laske homoja jne. mukaan ajatuksen helpottamiseksi), että sitten miehet koettavat hakea edes JOSTAIN sitä seksuaalista tyydytystä ja suhteita.

Tarkoitan, että on olemassa miehiä, jotka tekevät itsestään transuja vetämällä naishormoneita ja pukeutumalla naisellisesti ja meikkaamalla. Ja kuitenkin naiset piehtaroivat mielellään näiden transujen kanssa - eräskin eukko kertoi, miten transut suorastaan kiihottavat häntä julmetusti.

Voisiko olla, että - niin oudolta kuin se kuulostaakin - mies voi nostaa seksuaalista markkina-arvoaan ryhtymällä transuksi? Tällöin hän saa sekä naisia että miehiä, kun aiemmin hän ei saanut ketään, kenties..?

En tiedä onko täällä kukaan valmis neutraalisti pohtimaan näin omituisia asioita, mutta tulipa näin aamuyöstä vain mieleen.. (ehkä siinä on se puuttuva linkki - naismainen mies, josta naiset tykkäävät! Tosin ihan tuollaista en tarkoittanut, voihan transukin nimittäin olla silti maskuliininen)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Voisi kuvitella, että vaikka naiset tuntuvat seksiasioissakin olevan hajonnaltaan vähäisempiä (ja ilmeisestikin myös seksihaluiltaan vähäisempiä) miehiin verrattuna, niin että edes pikkiriikkinen marginaali naisistakin pitäisi edes jollain tavalla feminiineistä miehistä. Ainakin minä olen joskus ollut havaitsevinani merkkejä tällaisesta.

Tuli vielä fetisseistä mieleen eräs ilmeisesti vain heteromiehiä koskeva erikoinen fetissi. Nimittäin jättiläisnaiset ja halu tulla jättiläisnaisen tallomaksi. Tämän tekee tavanomaista ongelmalliseksi se, ettei oikeasti tietenkään ole olemassa mitään jättiläisnaisia, joten täytyy feikata ja käyttää lisäksi kovasti mielikuvitusta.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"koska naisten seksuaalinen valta on niin suuri, niin laaja osa miehistä jää ilman 'normaalia' seksiä naisen kanssa (en nyt laske homoja jne. mukaan ajatuksen helpottamiseksi), että sitten miehet koettavat hakea edes JOSTAIN sitä seksuaalista tyydytystä ja suhteita."

Puhut vähättelevästi asioista, joista et tiedä.

Fetisismi ja sadomasokismi ovat melko vähän kartoitettuja seksuaalisuuden osa-alueita, mutta (aika isollakin) osalla ihmisistä on sellainen seksuaalirakenne, joka taipuu käyttämään seksuaalisuutta muuhun, kuin lasten synnyttämisestä johdettuihin seksuaalisuuden
muotoihin.

Henkilökohtaisesti esimerkiksi olen paljon kiinnostuneempi löytämään seksin kautta jotain luovaa ja enemmän henkistä, kuin
sukupuoliemootioihin heittäytyminen,
työntämään melaani edestakaisin naisessa oleviin reikiin, mutta se johtuu siitä, että seksuaalisuuteni rakenne on erilainen, kuin esimerkiksi sinulla.

Minä nautin naisen vartalosta
ja läheisyydestä avoimen fetisistesti. Mutta naisen pitää olla myös seksuaalisesti samankaltainen. En haluaisi harrastaa fetisististä seksiä naisen kanssa, joka ymmärtää vain tavallista seksiä.

Olen seksuaalisesti alistuva.
Topakka, linjakas nainen symboloi minulle paitsi hienoa ihmistä sinällään, myöskin valtaperversiota, kun mennään sänkyyn. Emme tokikaan perversioi vain vallalla, vaan pyrimme tulemaan siitä tietoisemmaksi.

Sanalla sanoen, minä en
juuri halua normaalia seksiä (olen kokenut sitäkin), vaikka toisen tekemästä suihinotosta ja käsitöistä tuleekin kokemusta.
Meitä on moneen junaan ja toki sadomasokisteillakin voi olla neurooseja. Esimerkiksi jos mies haluaa pukeutua vaippoihin jatkuvasti, jossain liene mättää, kuitenkin.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"n menisi marttyyriksi vaan jos on pakko kärsiä sukupuolensa takia jokin rangaistus (armeija, sivari, totaali), valitsisin totaalin."

Hakekaa ihmeessä vapautus
terveydellisistä syistä. Se on ainoa keino välttää turha työ ja velvollisuudet. Voi olla, ettette pääse johonkin hienoon pukutaloon töihin, mutta se ei ole todellakaan poissuljettua.

"Käden töitä" riittää kaikille
ja ennemmin ottaisin käden töistä muutaman tonnin kuussa, kuin honottaisin jonkun pukufirman edustajana ikuinen byrokratia ja sääntökokoelmat ja menetetty yksityiselämä riesanani.

Terv. varakas C-mies.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Terv. varakas C-mies.

Bmad

Bmad,ihan mielenkiinnosta,mitä tarkoitat tuolla C-miehellä?Mitkä kyseinen termi oikein tarkoittaa?

Realisti

tympeäNörttö kirjoitti...

Onko Realisti kovin nuori, jos ei tiedä, mitä C-mies tarkoittaa?

Enivei, Bmadille tekee mieli sanoa jotain noista hänen harrasteistaan, joista niin mielellään paasaa: Eikö ole perin pöyhkeää julistaa "pervoseksin" autuutta, kun on selvää, että jotkut eivät saa edes "tavallista" seksiä? Eli jos haluat tukea ihmisten tietoisuuden kehittymistä seksuaalisuuden kautta, eikö heidät ensin pitäisi yrittää totuttaa ja saattaa tavanomaisen seksin piiriin, jotta olisi mitään saumaa heidän kehittyvän BDSM-harrastajiksi tulevaisuudessa? Vai mikä oikein on missiosi? Välillä tuntuu että saat kiksejä ihan vaan siitä kun yrität luoda itsestäsi mahdollisimman "omaperäistä" kuvaa...

PS: Eikös naismaiset miehet (eli androgyynit, kuten minä heidät näen) ole juurikin Se Juttu teinien ja nuorten naisten parissa... Ainakin sellainen viba minulla on. (Tosin saattaa liittyä myös erityisesti johonkin alakulttuuriin, kuten gootteihin ja animelapsiin.)

Anonyymi kirjoitti...

tympeäNörttö, itsekin vähän mietin sitä, että eikös juuri teinitytöt ainakaan kirkuneet elokuvissa Leonardo DiCaprion nähdessään, mutta osamerkitys saattoi tietenkin olla kuuluisuudella ja eksoottisella nimellä. Enkä tiedä kuinka usein nuokaan pissikset päästäisivät pukille asti jonkun Leonardo DiCaprion oloisen, mutta vähemmän tunnetun tapauksen.

Homo

tympeäNörttö kirjoitti...

Homo kirjoitti:
"Enkä tiedä kuinka usein nuokaan pissikset päästäisivät pukille asti jonkun Leonardo DiCaprion oloisen, mutta vähemmän tunnetun tapauksen."

No sanotaanko nyt vaikka että 100% todennäköisemmin kuin minut...

Anonyymi kirjoitti...

"Bmad,ihan mielenkiinnosta,mitä tarkoitat tuolla C-miehellä?Mitkä kyseinen termi oikein tarkoittaa?"

C-mies tarkoittaa armeijasta
rauhan ajaksi vapautettua. Kovin varakas en itse asiassa ole, mutta avovaimoni tienaa melkein kolme kertaa enemmän. :)

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"nivei, Bmadille tekee mieli sanoa jotain noista hänen harrasteistaan, joista niin mielellään paasaa:"

Minä en paasaa,
eikä minulla ole harrastuksia.

Kannattaa myöskin huomioida,
että teen useita tunteja päivässä
laajaa tasa-arvotutkimusta kinkypiirien ongelmista, joten olen ehkä Suomen ainoa kinky-tasa-arvotutkija.

"Eikö ole perin pöyhkeää julistaa "pervoseksin" autuutta, kun on selvää, että jotkut eivät saa edes "tavallista" seksiä?"

En minä ole ottanut kantaa
siihen haluaako joku valtaseksiä vai tavallista seksiä. Puutuin vaan siihen, kun täällä virheellisesti oletettiin fetisismin olevan neuroosien ja seksin puutteen tulosta.

Molemmat ovat omia seksuaalisuuden järjestelmiä. Ja kummassakaan ei tiettävästi ole mitään suurempaa järkeä.

Tavallinen seksi symbolisoi lisääntymistä ja valtaseksi valtarakenteita. Joku voi pitää raipan heiluttamista sängyssä sairaana touhuna. Joku toinen taas pitää yhtä sairaana touhuna tunkeutumista naisen sisuksiin ilman aikomusta synnyttää. Järkevä ihminen ymmärtää, että siinä on kaksi erilaista seksin järjestelmää.

"Eli jos haluat tukea ihmisten tietoisuuden kehittymistä seksuaalisuuden kautta, eikö heidät ensin pitäisi yrittää totuttaa ja saattaa tavanomaisen seksin piiriin, jotta olisi mitään saumaa heidän kehittyvän BDSM-harrastajiksi tulevaisuudessa? "

No on tietysti totta, että
tavallista seksiä pidetään ihmisten seksuaalisessa ensikohtaamisessa
lähtökohtana, eli jos tuot kotiin naisen niin harvoin lähtöoletus on muuta, kuin tavallinen seksi esileikkeineen.
BDSM on kuitenkin puoli, johon tarvitaan luontaisia taipumuksia. Ja yli puolella ihmisistä ei näitä taipumuksia ole lainkaan. Tämän vuoksi BDSM:stä ei ole mahdollista tehdä valtavirtaa, vaan se tulee aina olemaan outo ja kummallinen
seksuaalisuuden
sivuhaara.

"Välillä tuntuu että saat kiksejä ihan vaan siitä kun yrität luoda itsestäsi mahdollisimman "omaperäistä" kuvaa..."

Ehkä enemmänkin, niin että
murrosiässä huomasin olevan aika omituinen tyyppi ja kun en saanut vastakaikua suurelta yleisöltä päätin olla sitten omituinen ilman vastakaikua.

"PS: Eikös naismaiset miehet (eli androgyynit, kuten minä heidät näen) ole juurikin Se Juttu teinien ja nuorten naisten parissa... Ainakin sellainen viba minulla on. (Tosin saattaa liittyä myös erityisesti johonkin alakulttuuriin, kuten gootteihin ja animelapsiin.)"

No itse olen naismainen mies
myös. Oikeastaan aika lutka
joidenkin naisten kanssa, mutta kuitenkin miehinen ja mieheksi erotettava. Ujo, mutta silti
käsittämättömän kova meuhkaamaan
vauhtiin päästyäni.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Tuli katsottua Tukinaisen RAY avustusten määrää, ja ne on tosiaan yli puolen miljoonan vuosi-luokkaa. Aivan käsittämättömiä summia. ...

Niin, muistammehan, miten naisjärjestöt taannoin kuorossa identtisin sanamuodoin protestoivat RAY:n avustusten jakoa - kun oli rahan myöntämisestä naisten väkivaltaisuuden tutkimiseen.

t. kävelevä dildo

Anonyymi kirjoitti...

Tuli katsottua Tukinaisen RAY avustusten määrää, ja ne on tosiaan yli puolen miljoonan vuosi-luokkaa. Aivan käsittämättömiä summia. ...

Niin, muistammehan, miten naisjärjestöt taannoin kuorossa identtisin sanamuodoin protestoivat RAY:n avustusten jakoa - kun oli kyse rahan myöntämisestä naisten väkivaltaisuuden tutkimiseen.

t. kävelevä dildo

Argh kirjoitti...

"Mutta mitä muuta voi odottaa jos kerran Suomi on "feminismin takapajula" , ilman että sanotaan verrattuna mihin muuhun maahan."

En oikein tiedä, mutta minulle tuo takapajula -ilmaus avautuu lähinnä sisäsiittoisen hilly billy banjonsoittajan mielikuvilla varustettuna.

Tuolla takapajulassa feministiset hilly billyt muodostavat oman henkisesti jälkeenjääneiden kylänsä. He raiskaavat totuuden aina sellaisen kohdattuaan ja vääristävät sen joksikin täysin irrationaaliseksi soperrukseksi. Näitä totuuden vääristymiä sitten toistellaan ristiin viittailen ja sisäsiittoisuutta tavoitellen.

Näiden mielikuvien vuoksi en todellakaan halua elää missään feminismin takapajulassa, vaan pyrkiä siitä mahdollisimman kauas. Saisinpa haudata tuon takapajuisen kylän rauhassa hautaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Homo: "Voisi kuvitella, että vaikka naiset tuntuvat seksiasioissakin olevan hajonnaltaan vähäisempiä (ja ilmeisestikin myös seksihaluiltaan vähäisempiä) miehiin verrattuna, niin että edes pikkiriikkinen marginaali naisistakin pitäisi edes jollain tavalla feminiineistä miehistä. Ainakin minä olen joskus ollut havaitsevinani merkkejä tällaisesta."

Naiset ovat preferensseiltään jopa ehkä miehiä avarakatseisempia, paitsi yhdessä asiassa. Se asia on se, mitä naiset kuvittelevat muiden ajattelevan. Eli, jos nainen kuvittelee kaikkien naisten palvovan DiCaprion kaltaista babyfacea, hän palvoo itsekin ja käänteisesti... Esim. miesten androgyynipiirteet (laihuus, hintelyys, meikkaus, pitkä tukka, muuten karvattomuus jne.) ovat palvottuja monissa musiikkialikulttuureissa jne.

Anonyymi kirjoitti...

tympeäNörttö sanoi...
Onko Realisti kovin nuori, jos ei tiedä, mitä C-mies tarkoittaa?

Olen 21-vuotias,eli kyllä,aika nuori.Nyt kun muistelen asiaa,niin olen todellakin kuullut ko.termin armeijajuttujen yhteydessä.Luulin vain,että ko.termi tässä yhteydessä liittyy johonkin muuhun asiaan (luin tätä kommenttiketjua vähän sieltä täältä,enkä perehtynyt),joten siksi se hämmensi minua.

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

"Onko Realisti kovin nuori, jos ei tiedä, mitä C-mies tarkoittaa?"

Realisti taitaa olla nuori nainen...

Jorma kirjoitti...

Niin vain Gandhia pilkattiin fakiiriksi, ja kuinkas sitten kävikään?

Eipä tainne Ganhdi paljon päätään vaivata sillä, että mitäs ne britit nyt minusta ajattelevat. Eikä tainnut vain tyytyä nevottelemaan ja palloilemaan heidän ehdoillaan.

"Väärin sammutettu"-tyypeille vain tiedoksi, että jos oikeasti haluaa muuttaa maailmaa, muiden pillin mukaan ei kannata pahemmin yrittää tanssia. Vihreät olisivat esimerkiksi takuulla jääneet sanomineen huomiotta, jos olisivat jättäneet puunhalaamisensa tekemättä ja neuvotelleet vain kabineteissa, vain koska sellaista käytöstä politiikoilta tuolloin odotettiin.

Pragmaattisesti voi toki aina tehdä yhteistytöä ja neuvotella, sillä lopuutulos on tärkein, mutta muiden miellyttäminen ei ole vaihtoehto oman linjan tinkimättömälle vetämiselle.

Jorma kirjoitti...

"Kyllähän niitä voi ajaa samaan aikaan.. mahtuuhan siihen rekkaan monia kyytiläisiä! Mulle kyllä kelpaa pasifistinen unelma siinä samanaikaisesti tasa-arvon kanssa."

Tasa-arvo on tässä meillä se ensisijainen asia. Olipa maanpuolutusjärjestelmä tämä tai tuo, tasa-arvon on toteuduttava.

Jorma kirjoitti...

"Ilmeisesti et ole hankkimassa jäseniäkään miesten tasa-arvoyhdistykselle."

Järjestö ajaa tasa-arvoa, miesnäkökulmasta. Ei se tarvitse jäsenikseen tasa-arvon vastustajia. Tasa-arvojärjestönä sen on väistämättä otettava kantaa kaikkiin tasa-arvo-ongelmiin, joita ilmi tulee. Tämä on realismia. Ne, jotka haluavat järjestön, joka vaikenee ongelmista, täytyy tehdä se ihan itse.

"Optimistina uskon, että kyllä se Jormakin vielä oppii käytöstapoja, kunhan saa elämänkokemusta."

Käytöstavat ovat politiikassa vain väline tavoitteiden saavuttamiseksi. Eivät mitään muuta.

Jorma kirjoitti...

"Jorma mouhkaa ihan samalla tavalla kuin femakot ja Moilanen ja ajaa samalla maltillisempia miehiä pois järjestön parista."

Niitä miehiä, joiden mielestä tasa-arvosta voidaan aina tinkiä miesten tappioksi? Ei heitä tasa-arvo kiinnosta muutenkaan, se on jo nähty. On paljon tärkeämpää saavuttaa niiden tuki, jotka oikeasti tasa-arvosta ovat kiinnostuneet, myös miesten kohdalla. Tämä edellyttää myös lainsäöädännölliseen sukupuolisyrjintään puuttumista, aivan väistämättä.

Missähän minä olen hyökännyt naisia vastaan? Jos et tosiaan kykene näkemään eroa minun ja Moilasen kirjoitusten välillä, niin hämmästellä täytyy.

"On naurettavaa että tuollaiseen tasa-arvoyhdistykseen mahtuu vain yksi näkökanta tasa-arvosta ja että se on nimenomaan jorman näkökanta. Toisaalta se on ääriryhmille erittäin tyypillistä."

Mikähän se vaihtoehtoinen näkökanta on?

Se, että "tasa-arvoa" pitää olla (aiankin juhlapuheissa), mutta miehiä saa kyllä syrjiä ihan rauhassa sukupuolen perusteella, koska niin on tehty ennenkin?

Tuolla näkökannalla ei vain ole yhtään mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Se on epätasa-arvon, sukupuolisyrjinnän ja epäoikeudenmukaisuuden tukemista. Mikään vakavasti otettava tasa-arvojärjestö ei voi sellaista puolustaa, mikäli haluaa toimia lainkaan.

Mielenkiintoista, että sinusta sen vaatiminen, että miehillä ja naisilla olisi yhdenvertainen aewma lain edessä, samat oikeudet ja velvollisuudet, sukupuolkesta riippumatta, on ääriryhmän kanta. Ossatko perustella miksi tämä ei olisi tasa-arvcousta ja oikeudenmukaista? Miksi miesten pitäisi, vain sukupuolensa vuoksi tyytyä toisen luokan kansalaisen asemaan? Mitä ihmeen tasa-arvoa se on, jos ydenvertaisuus ei toteudu, eikä sen edes haluta toteutuvan?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
"Onko Realisti kovin nuori, jos ei tiedä, mitä C-mies tarkoittaa?"

Realisti taitaa olla nuori nainen...

Kyllä.Olen nuori nainen.

Realisti

tympeäNörttö kirjoitti...

Realisti myönsi:
"Kyllä.Olen nuori nainen."

No tuo selittää yhtä ja toista... kiva kun mainitsit!

Anonyymi kirjoitti...

tympeäNörttö sanoi...
Realisti myönsi:
"Kyllä.Olen nuori nainen."

No tuo selittää yhtä ja toista... kiva kun mainitsit!

Ihan mieleenkiinnosta:kuten mitä?

Realisti