torstaina, tammikuuta 15, 2009

Last man standing

Presidentti Halosen kabinetissa enää yksi mies!

The skewed laws of the sexual market place

Why MEN love being single


ATM:lle lisää elivuosia

22 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Tueha on muumiomamma Halosen ainakaan kitistä jostain pörssiyhtiöiden hallitusten miesvaltaisuudesta, kun oma nimityspolitiikka on, mitä on.

Jorma kirjoitti...

"Hanki hyvä seksielämä: + 4 vuotta

Seksi tekee sinulle todella hyvää! Säännölliset orgasmit pienentävät sekä miesten että naisten sydänkohtausriskiä. Siemensyöksyt ehkäisevät miesten eturauhassyöpää."

Tästähän minä olen kirjoittanut jo vuosia. Kannattaisi naistenkin lakata pihtaamasta, ei se auta mitään. Kansanterveyslaitoksen pitäisi ryhtyä viipymättä toimiin, jotta kansalaisten seksiharrastusta saataisiin lisättyä ja edistettyä. Voitaisiin vaikka lanseerata ns. seksiseteli, jolla saisi hankkia alan palveluja.

Henry kirjoitti...

KUTSU Amnestyn Joku raja!-verkoston opintopiiritapaamisiin
tammi-helmikuussa 2009

Onko köyhyys samalla tavalla sukupuolittunut ilmiö kuin naisiin kohdistuva

väkivalta?
Miten seksuaalioikeuksien toteutumattomuus syventää köyhyyttä?
Millä tavalla edellä mainitut ilmiöt liittyvät toisiinsa?
Miten naisten sosioekonominen tila vaikuttaa julkisen tilan käyttöön?
Ovatko ihmisoikeudet länsimaisen yksilökeskeisyyden vientituote? Ovatko
naisten oikeudet kulttuurisidonnaisia?

Liuta hengästyttäviä, laajoja kysymyksiä.

Opintopiirissämme emme pienestä säikähdä, vaan pureudumme isojenkin
aiheiden kimppuun vailla pelkoa. Jos viihdyt keskustelevassa ilmapiirissä
tai/ja olet kiinnostunut toimimaan Amnestyn Joku raja! -verkostossa tule
mukaan opintopiiriimme.

Ensimmäinen tilaisuus on torstaina 22.1. klo 18.00 alkaen. Aiheena on
naisiin kohdistuva väkivalta ja köyhyyden sukupuolittuneisuus.

Tapaamiset pidetään Amnestyn toimistolla Ruoholahdenkatu 24 D/E, Helsinki.

Alle liimattuna talven 2009 aiheet ja ajankohdat.

Tervetuloa!

Joku raja! -verkoston puolesta Pia Puu Oksanen

************************************************
Pia Puu Oksanen
Naisten ihmisoikeuskysymysten asiantuntija
Amnesty International Suomen osasto

Yhteydet:
040-833 11 40
pia.oksanen@amnesty.fi

Jorma kirjoitti...

Puupää Oksanen iskee jälleen. Aikooko joku käydä avautumassa?

Naispelaajan rinnoista kuittaillut käsipallotuomari hyllylle

Huumori on nyt sitten kielletty Tanskassakin.

Mortimer kirjoitti...

KUTSU Amnestyn Joku raja!-verkoston opintopiiritapaamisiin
tammi-helmikuussa 2009


Aikooko joku mennä kuuntelemaan? Olisi tosiaan mielenkiintoista olla kuulemassa, mutta ei ehdi työkiireiden takia.

Tuosta sitaatista ei selvinnyt, että koskeeko se naisten köyhyyttä Suomessa, maailmanlaajuisesti, vai sopivasti molempia sekoittaen siten, että molemmista valitaan tarkoitukseen soveltuvimmat faktat ja kuulijalle jää kuva että naisen asema on tässäkin suhteessa Suomessa hemmetin surkea. Veikkaisin viimeistä vaihtoehtoa.

Suomessahan kuitenkin nuorempien työikäisten kohdalla köyhyys on miehillä muistaakseni kaksi kertaa yleisempää kuin naisilla, ja absoluuttinen köyhyys: Keitäs siellä yömajoissa taas asustaakaan. Kas kummaa että Amnesty ei muista mainita sitä puolta ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Google female grant

http://ecir09.irit.fr/access.php?p=gggrant

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: Huono seksi/seksi epämieluisan kumppanin kanssa ottaa niin ankarasti aivoon, että elän mieluummin 4 vuotta vähemmän kuin taivun moiseen. Ja mitä hyötyä on elää 4 vuotta lisää vanhainkodissa liikuntakyvyttömänä muutenkaan?...

Jorma kirjoitti...

"Huono seksi/seksi epämieluisan kumppanin kanssa ottaa niin ankarasti aivoon, että elän mieluummin 4 vuotta vähemmän kuin taivun moiseen. Ja mitä hyötyä on elää 4 vuotta lisää vanhainkodissa liikuntakyvyttömänä muutenkaan?..."

Hyvän seksi ansiosta et olisi liikuntakyvytön noita viimeisiä vuosiasi, vaan bailaisit ankarasti.

Voihan sitä itujen syönti tai hölkkääminenkin joskus ottaa aivoon, mutta kun muistaa edistävänsä sillä paitsi omaa hyvinvointiaan, niin myös kansanterveyttä (ja sitä kautta kansantaloutta), niin kyllähän sitä taas jaksaa painaa. Sama juttu seksin suhteen, luonnollisesti. Ajattele sitä isänmaallisena velvollisuutena.

Anonyymi kirjoitti...

20-vuotias kodinhengetär ollut ahkera kotitöissään.

Jape kirjoitti...

Arawn: "elän mieluummin 4 vuotta vähemmän kuin taivun moiseen."

Naisten keskimääräinen elinikä on noin 8 vuotta enemmän kuin miehillä. Siksi onkin näemmä varaa antaa "4 vuotta" tuosta vaan, kun jää kuitenkin vielä se toinen 4 vuotta etua, esim. eläkkeiden nauttimeiseen jne. :)

Anonyymi kirjoitti...

Käsi irtosi työtapaturmassa - sakot esimiehelle ja yritykselle

Mies menetti molemmat jalkansa työturmassa, kahdelle sakot

Samassa paikassa oli sattunut onnettomuus aiemminkin.

Molemmat tuomittiin maksamaan 30 päiväsakkoa. Toimitusjohtajan maksettavaksi tuli 5 400 euroa ja tuotantopäällikön 840 euroa. Lisäksi Keitele Timber sekä tuomitut velvoitettiin yhteisvastuullisesti korvaaman uhrille kivusta ja särystä 21 000 euroa ja kosmeettisesta haitasta 6 550 euroa.

Keitele Timber tuomittiin maksamaan yhteisösakkoa 6 000 euroa.

Työnjohdon esimiehen syyte samoista rikoksista hylättiin. Myös siirtovaunun kuljettaja oli saanut syytteen, mutta hän kuoli ennen oikeudenkäyntiä.

Turma sattui marraskuussa 2007. Toisen yrityksen palveluksessa ollut uhri oli paikalla huoltotöissä. Häneltä jouduttiin amputoimaan molemmat jalat polven yläpuolelta.

rau kirjoitti...

"Tästähän minä olen kirjoittanut jo vuosia. Kannattaisi naistenkin lakata pihtaamasta, ei se auta mitään."

Juupajuu, mutta tässä on katsos semmonen juttu, että naiset ei niitä orgasmeja ihan niin helposti saa (tosin ei aina miehetkään jos se paneminen tapahtuu esim. baarin jälkeen klo 4 aamuyöllä hirveässä humalassa, mutta silti). Itse harrastin reippaasti yhdenillanjuttuja nuorempana, mutta ei niistä mitään orgasmeja herunut, opin saamaan niitä vasta pitkässä parisuhteessa. Ja veikkaan että jos nyt pärähtäisin taas sinkuksi, ja panisin jotain baarista pokattua random-miestä, niin en minä sitä orgasmia takuulla silloinkaan saisi. Joten missä se naisille koituva hyöty sitten on, hä?

rau kirjoitti...

Vai siis meinasitko Jorma tolla pihtaamisella sitä kun nainen ei lähde baarista jonkun random-iskijän matkaan, vai sitä että pihdataan parisuhteessa?

Ensimmäisen ymmärrän, jälkimmäistä en.

Jorma kirjoitti...

"Vai siis meinasitko Jorma tolla pihtaamisella sitä kun nainen ei lähde baarista jonkun random-iskijän matkaan, vai sitä että pihdataan parisuhteessa?"

Totta kai, jos parisuhde on enempi mieleen, niin kannattaa tavoitella sitä. Yhdenillan suhteet eivät sovi kaikille, se on selvää, ja pidempiaikaisessa suhteessa on puolensa seksinkin kannalta. Tarkoitin vain, ettei rimaa kannata pitää liian ylhäällä, kun seksistä nyt kerran on ihan selvästi hyötyä.

Joitain hyötyjä voi toki saada masturboinnin kautta, mutta ei se nyt vaia ole kuitenkaan sama asia. Se ei ole huonompi tai parempi asia, se on vain erilaista.

rau kirjoitti...

Niin eli tarkoitit sitä että "naiset, alkakaa nyt vaan antaa semmoisille miehille joista ette ole edes kiinnostuneita, se on terveellistä"? Sori jos nyt pistän sanoja suuhusi, mutta siltä tuo vaan valitettavasti vaikuttaa. Ei nainen kuitenkaan sellaisella miehelle pihtaa josta ko. nainen tykkää, oli kyseessä sitten yhdenillanjuttu tai parisuhde.

Seksi semmoisen ihmisen kanssa josta ei niin kauheasti edes välitä on melko laimeaa ja yksipuolista, lähinnä sitä vaan ajattelee että "voi paska, miks tähän nyt tuli lähdettyä".

Tolla terveellisyys-aspektilla ei takuulla kukaan nainen ala sekstailemaan ns. rimansa alapuolella olevien miesten kanssa, sillä tärkein seksuaalinen elin on loppupeleissä aivot, ja jos aivot sanoo ettei nappaa, niin sitten ei nappaa, ei sitä millään järkisyillä enää voi muuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Hyvän seksi ansiosta et olisi liikuntakyvytön noita viimeisiä vuosiasi, vaan bailaisit ankarasti."

Ei siinä sanottu, että eläisi ne vikat 4 vuotta totaalisen terveenä bilehileenä. Sinänsä on ihan sama minulle, olisinko terve vai en, en siltikään harrastaisi seksiä vain, jotta EHKÄ eläisin 4 vuotta pidempään.

"Voihan sitä itujen syönti tai hölkkääminenkin joskus ottaa aivoon, mutta kun muistaa edistävänsä sillä paitsi omaa hyvinvointiaan, niin myös kansanterveyttä (ja sitä kautta kansantaloutta), niin kyllähän sitä taas jaksaa painaa."

En hölkkää enkä syö ituja. Ja kansantalous ja -terveys olisivatkin vihoviimeisiä syitä, miksi niin suostuisin tekemään. Liikuntaa toki harrastan, mutta sen hyöty on liki välitön. Jos paskan seksin hyöty on 60 vuoden päässä... hah hah. Jää kyllä väliin.

"Sama juttu seksin suhteen, luonnollisesti. Ajattele sitä isänmaallisena velvollisuutena."

Ai seksin harrastaminen onkin velvollisuus eikä ilo? Oukei...

Queen Victoria is in the building!

Anonyymi kirjoitti...

Jape: Mä voin kyllä luopua vaikka sit 8 vuodesta tai jopa 12, jos se on siitä kiinni. :) Psyykkinen terveys on tärkeää sekin, nääs.

Jorma kirjoitti...

"Niin eli tarkoitit sitä että "naiset, alkakaa nyt vaan antaa semmoisille miehille joista ette ole edes kiinnostuneita, se on terveellistä"?"

No, kai sitä nyt jokainen jostain on kiinnostunut? Tarkoitin vain, ettei kannata jäädä odottelemaan mitään mr. Oikeaa, vaan ottaa tarjolla olevista paras. Vaikka sitten pysyvään suhteeseen. Ainahan sen voi myöhemmin vaihtaa, jos on tarvis.

""voi paska, miks tähän nyt tuli lähdettyä"."

Eläytymiskykyä ja intohimoa peliin. Mielikuvaharjoitteita yms.

"Ja kansantalous ja -terveys olisivatkin vihoviimeisiä syitä, miksi niin suostuisin tekemään."

Ajatteleppa säästöjä sairaanhoitomenoissa. Voitaisiin vaikka alentaa verotusta ja sinulla olisi enemmän hilloa shoppailuun.

"Jos paskan seksin hyöty on 60 vuoden päässä... hah hah."

Miksi sen paskaa pitäisi olla? Kama Sutra vain käteen ja opiskelemaan. Hyödyt ovat kyllä välittömämpiä.

"Ai seksin harrastaminen onkin velvollisuus eikä ilo?"

Lähinnä rinnastaisin sen liikuntaan. Sekin on terveellistä, mutta liikkeellelähtö sohvan pohjalta voi tuntua ylivoimaiselta. Silloin täytyy vain purra hammasta yhteen ja ottaa itseään niskasta kiinni. Suorituksen jälkeen onkin sitten paljon parempi olo.

Anonyymi kirjoitti...

Jos minä rinnastaisin seksin liikuntaan, en varmaan harrastaisi sitä lainkaan... :D

Meidän seksikäsitykset on ihan eri maailmoista, mutta sehän ei mikään uutinen ole.

Jape kirjoitti...

Arawn: "Mä voin kyllä luopua vaikka sit 8 vuodesta tai jopa 12, jos se on siitä kiinni. :)"

Okei, sovitaan näin ja pidetään tästä kiinni. :)

Minä en varmaan enään ole tuolloin, ole tarkastus ja valvonta kunnossa, johtuen jo nyt vanhemmasta iästäni, mutta luotan sinuun että hoidat homman. Kun olet noin 73 - 74 ikävuoden vuoden korvilla, eikä se noutaja ole tullakseen, vaikka niin olit sopinut, niin olet hankalan ja jonkin verran kuria ja rohkeuttakin vaativan tehtävän edessä. Eli kyllä tuossa tilanteessa se psyyke on oltava kunnossa, vaikka järkisanoo toista, niin sopimus on sopimus ja sen mukaan toimitaan :)

Olet sen verran nuori että olen valmis antamaan sinulle hiukan harkinta-aikaa, jos haluat :)

Vaskitsa kirjoitti...

AMNESTY:
Onko köyhyys samalla tavalla sukupuolittunut ilmiö kuin naisiin kohdistuva väkivalta?

???????

Ovatko ihmisoikeudet länsimaisen yksilökeskeisyyden vientituote? Ovatko
naisten oikeudet kulttuurisidonnaisia?

??????????????

Täytyisi varmaan käydä opintopiirissä, jotta ymmärtäisin kysymysten sisällön oikein. Tarkoitushakuista sekoittamista.

***
Itse olin vuosikaudet Amnestyn jäsen, mutta viimevuonna jätin jäsenmaksuni maksamatta. Enkä aijo maksaa vastaisuudessakaan.

Amnesty ei ole enää sellainen ihmisoikeuksia ajava järjestö, jonka toimintaa näen tarpeelliseksi tukea. Toiminta on saanut viimeaikoina yhä radikaalifeministisempiä piirteitä, jotka koen vieraana. En myöskään voi hyväksyä Amnestylta toimintaa joka pyrkii vaikuttamaan poliittisiin valtasuhteisiin Suomessa, kuten viime kunnallisvaaleissa oli havaittavissa.

Jorma kirjoitti...

"Jos minä rinnastaisin seksin liikuntaan, en varmaan harrastaisi sitä lainkaan... :D"

Jokainen tietenkin tekee itse omassa elämässään, miten parhaaksi katsoo. Jokainen meistä on oman elämänsä paras erityisasiantuntija, ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä käy toiselle. Omaa tilannettaan kannattaa kuitenkin joskus tarkastella avoimin mielin.

Pointti on tässä lähinnä se, että nykyisen terveysfasismin (kieltoja, määräyksiä, moralisointia ja muuta yhtä ärsyttävää) tilalle pitäisi saada positiivisempaa ja hauskempaa terveysvalistusta. Tietenkään ikävienkään tosiasioiden esilletuomisesta ei voida tinkiä, mutta ne menisivät varmasti paremmin perille, jos mukana olisi enemmän huumoria ja ja myös mielyttävämpiä suosituksia.

Kun seksillä kerran on terveyttä edistäviä vaikutuksia, niin miksei tätä voitaisi ottaa huomioon ja miksei sitä voisi hyödyntää.