tiistaina, tammikuuta 20, 2009

Lomautetut

Talouskriisin merkki: Lomautetuista valtaosa miehiä
Lomautettujen määrä kasvoi nopeasti vuoden lopulla. Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksen mukaan työnhakijoiksi ilmoittautuneita lomautettuja oli työvoimatoimistoissa joulukuun lopussa yhteensä 23 700 eli 14 200 enemmän kuin vuotta aiemmin. Lomautetuista valtaosa eli 82 prosenttia oli miehiä

16 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Women, the weaker sex... at resisting food, researchers find

Anonyymi kirjoitti...

Aidon näköiset vauvanuket kasvattavat suosiotaan myös Suomessa

Homo

Ville kirjoitti...

Tämäkö on sitä paljon haukuttua miesten ylivaltaa Suomessa? Kun taloudessa menee huonosti, miehet saavat lähteä, osa väliaikaisesti osa lopullisesti, kilometritehtaalle.

Jorma kirjoitti...

Alkaa tulla mittari täyteen tuota Ylen 1:n femuroskaa, jota näköjään pitää epätoivoisesti väkivaltaa lietsovin teemoin mainostaa jopa televisiossakin. Rahaa siis näyttää riittävän aivan loputtomasti, sillä en suoraan sanoen muista törmäneeni milloinkaan näin laajaan mainoskampanjaan vain yhden yksittäisen ohjelman kohdalla.

Jos minulla olisi tv-lupa (sillä pyöritetään myös radiota), irtisanoisin sen välittömästi. Onneksi ei ole.

Palautetta Yle:n johdolle tulee lähtemään myös. Yle:n pitäisi tukea sukupuolten välistä tasa-arvoa, eikä sitä vastustavaa sekopääjärjestöä. Yhtä hyvin lähetysaikaa voisi antaa uusnatseille tai muslimiterroristeille. Onhan heilläkin omasta mielestään hyviä ideoita ja väkivaltamyönteinen vihalinja.

Anonyymi kirjoitti...

http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_Sr.


Obaman isä on ollut kyllä varsinainen YTM :) Kuusi lasta neljän naisen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Sarjassamme naisten itsensäpaljastelua:

Uruguayn sisäministeri laittoi kuvan itsestään suihkussa Facebookiin

Homo

apinamies kirjoitti...

Ei oikein Anne Moilasen logiikka toimi tässäkään asiassa. Hänhän ihmetteli viime Tulta munille -ohjelmassaan valtion elvytystoimia, kun ne suunnataan rakennus- ja infrahankkeisiin, jotka hyödyttävät vain miehiä! Hänen mukaansa pitäisi elvyttää hoitoalaa...

Jorma kirjoitti...

Tässä on muuten sekin puoli, että kuten nyt taas selvästi käy ilmi, ovat monet miesvaltaiset alat, kuten rakentaminen, hyvin suhdanneherkkiä. Ihan eri luokkaa kuin naisvaltaiset alat, kuten hoitotyö. Niinpä on vain oikein ja kohtuullista, että suuremman riskin hommista saa paremman palkan, kuin niissä hommissa, joissa turvallisuutta on enemmän. Tämäkin on tietysti mennyt femuilta ihan yli hilseen.

KV kirjoitti...

Tänään YLE raportoi että Briteissä lama vaikuttaa naisiin enemmän.

-KV

KV kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
KV kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
KV kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Pari vuotta sitten miesvaltainen metsäteollisuus sai lakkoilullaan masinoitua isot palkankorotukset. Silloin jo ennustettiin, että tuo vielä kostautuu vajaakuntoisille monitorin ääressä valvoville paperi-insinööreille. Metsäteollisuuden alennustila kulminoituu hyvin Paperiliiton johdossa. Hyvällä palkalla on tuotantopuoli päässyt Suomessa sen verran pöhyttymään, että on hyvä karsia rönsyt pois.

Viime laman myötä hävisi täältä suurin osa naisvaltaisesta vaatetusteollisuudesta. Suomeen on jäänyt lähinnä sosiaali- ja terveysalan työpaikkoja, joita on vaikea siirtää täältä pois. Paperi-insinöörit ovat hiukan nöyrryttyään ja fyysistä kuntoa nostettuaan tervetulleita pyyhkimään mummojen takapuolia.

Nomen Nescio kirjoitti...

Ideana:

Jos joltain onnistuu tuo Tulta Munille avata sen radion kautta, ja jos kirjoittaisi ylos tuon fraasin kun Moilanen rupeaa kompuroimaan mita tulee tuohon kuinka miesaktivistien kuuluisi hanen mielestaan hoitaa asiansa, niin se olisi kiva nahda kirjoitettuna.

Kylla minakin voin tuon tehda kunhan nama yhteydet ensin saa pelaamaan.

Eihan siina ollut mitaan tolkkua, Moilanen tiedosti itsekkin nuo ristiriidat samalla kun palatti hataisena omiaan ja veti jonkun taydellisen sekasotkun paniikissa.

Henkkahan voisi laittaa sen sitten vaikka tuohon banneriin. Mutta ehka ei olisi sen nakoista etta on edes Suomen kielta.

Jape kirjoitti...

"Paperi-insinöörit ovat hiukan nöyrryttyään ja fyysistä kuntoa nostettuaan tervetulleita pyyhkimään mummojen takapuolia."

Aika vähän paperitehtaissa on paperi-insinöörejä. Suuri osa paperityöntekijöistä, siis naisista ja miehistä, on peruskoulupohjaista duunarisakkia jotka vailla jatkokoulutusta ovat sattuneet pääsemään paperiteollisuuden mahtiaikoihin hyvä liksaiseen duuniin. Paperimiehistä (ja naisista) puhutaan "erikoimiehinä". No mitä he osaavat? Katsella monitoria ja leikata paperiveitsellä pitkää rainaa paperirullankyljestä. Siinä suurinpiirtein se henkilökohtainen osaaminen. Ainoat, joilla on oikeasti käyttöä muuallakin on paperitehtaan huoltohenkilöstö, mutta nämä kunnossapito-osastot on jo ulkoistettu aikaa sitten. Nyt on hätä kova, kun paperimies(tai nainen) ei osaakaan mitään ja pohja ylisuurelle nautitulle liksalle romahtaa -> paperimiehillä (tai naisilla) ei ole juuri ole mitään tehtävää alan ulkopuolella.

Jorma kirjoitti...

"Suomeen on jäänyt lähinnä sosiaali- ja terveysalan työpaikkoja, joita on vaikea siirtää täältä pois."

Karsia ja ulkoistaa voidaan aina. Samoin tuoda ulkomailta halvempaa työvoimaa. Tämä sektori ei ole likimainkaan tarpeeksi tehokas Suomessa.