torstaina, helmikuuta 26, 2009

Maleksijat

”Huono äiti menee töihin”
Tapaus ”Mikkoset” on nostattanut minun sisäisen feministini lähelle pintaa. Miten kukaan nainen voi sanoa jotain noin järjetöntä? Kaiken takana täytyy olla mies, jonka ajatuksia nainen kiltisti latelee ihan televisiossa asti. Uranaiset ovat miehen mielestä pahasta, koska ne uhkaavat miehen suurta egoa ja paremmuuden tunnetta. On se oppi vaan mennyt pelottavan hyvin perille, otolliseen maaperään.
Juu, niin aina.

Jokelan koulusurmien tekijän syrjäytyminen oli tänään valmistuneen raportin mukaan erityislaatuista. Syrjäytyminen johtui monesta eri osa-alueesta.

Most traffickers are women - UN: "Between 65% and 75% of offenders are women,"

Nytkö loppuu nuorten miesten maleksiminen?
Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä pohtia, mitä erityistoimia 15–24-vuotiaat nuoret miehet tarvitsevat kiinnittyäkseen nykyistä paremmin työelämään.
Maleksiminen? Nuoret miehet viettävät merkittävän osan parhaasta nuoruuden ajasta orjatyössä valmistautuessaan puolustaan maataan hengellään.

17 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Tuo ”Huono äiti menee töihin” -artikkelin kirjoittaja on rusinat pullasta feministi.

Anu Elo:
Feminismi on valistusajan Euroopassa syntynyt aate, joka pyrkii parantamaan naisten asemaa. Feminismin päämääränä on poistaa sukupuolten välinen eriarvoisuus.

Aatteen syntyaikoina feministiset ajattelijat vaativat naisille poliittisia oikeuksia ja itsenäistä asemaa. Kaikki tuo on varsin hyvää asiaa, mutta milloin feminismi sitten muuttui kirosanaksi?

Nykyään feministit mielletään helposti telaketjuilla varustetuiksi hirviönaisiksi, jotka vihaavat miehiä ja tekevät kaikkensa maailman naisistumisen eteen.

Tartuin Liisa Huhdan ja Rosa Meriläisen uuteen teokseen ”Feministin käsikirja”. Päätin ottaa selvää löytyykö minusta sisäistä feministiä, sillä feminismiäkin voi olla monenlaista. Tehtyäni kirjan lopusta löytyvän feministitestin, sain tulokseksi ”Olet rusinat pullasta –feministi”.

Rusinat pullasta –feministi korostaa tasa-arvoa erityisesti silloin, kun se on hänelle edullista. Tämän tyypin feministi nauttii oven hänelle avaavista miehistä sekä pienellä avuttomuus –leikillä saavutetusta huomiosta. Tasa-arvoa hän vaatii puolestaan silloin, kun jaetaan palkintoja, palkkaa tai uranostetta. Testi näytti pitävän hyvin paikkansa.

Nimetön kirjoitti...

Äiti ryyppäsi - koirat kasvattivat tytärtä

Homo

Nimetön kirjoitti...

"Maleksiminen? Nuoret miehet viettävät merkittävän osan parhaasta nuoruuden ajasta orjatyössä valmistautuessaan puolustaan maataan hengellään."

Mielestäni näitä asioita (nuorisotyöttömyys ja aselvelvollisuus) ei ehkä pitäisi sotkea samaan keskusteluun, mutta koska niin jo kävi, en malta olla jatkamatta.

Ihminen on 15-24-vuotias kymmenen vuotta elämästään. Miehen on nykylain mukaan vietettävä puolustusvoimissa minimissään puoli vuotta tuosta ajasta eli 5%. Kaikkeen muuhun, vaikka sitten maleksimiseen, jää 95%. Orjat eivät käsittääkseni saa päivärahaa.

Ehkä esim. siviilipalvelusta voisi käyttää tehokkaammin porttina työelämään.

Jos vielä selvennän: toivon, että aselvelvollisuuteen löydetään pian oikeudenmukaisempi ja tasa-arvoisempi ratkaisu.

Nimetön kirjoitti...

"Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä pohtia, mitä erityistoimia 15–24-vuotiaat nuoret miehet tarvitsevat kiinnittyäkseen nykyistä paremmin työelämään."

Koulutusjärjestelmästä pitää tehdä nykyistä tasa-arvoisempi. Ihan liian moni poika putoaa kyydistä. Se on yksi tekijä.

Toisaalta voi kysyä, että onko näille nuorille miehille edes töitä tarjolla, siis palkalla, jolla voi tulla toimeen? Mielellään tietysti vakituista työtä.

Suurin osa tuon ikäisistä, sukupuolesta riippumatta, ei Suomessa ole ainakaan vakituisesti työelämässä. Suurin osa on koulutusputkessa, suorittamassa jotain tutkintoa, jonka todellinen hyödyllisyys työmarkkinoilla voi olla aika kyseenalainen. Tutkintoja toki kysytään töitä haettaessa, joten sikäli niitä tarvitaan, mutta valmistaako nykyinen koulutusjärjestelmä ihmisiä riittävästi niihin tehtäviin, joita työmarkkinoilla oikeasti on tarjolla, vai johonkin ihan muuhun? Onko se vain koulutusta koulutuksen vuoksi?

Nimetön kirjoitti...

Asepalvelus ei edelleenkään ole orjatyötä, ja 6-12 kk ei todellakaan ole "merkittävä osa" nuoruudesta.

Olen itse 24-vuotias ja yrittämässä työelämään, ja voin kertoa että kyllä on helvetin monimutkaista touhua. En ihmettele jos muilla on vaikeuksia.

Nimetön kirjoitti...

Työelämään kaiken asteisissa kouluissamme valmennetaan todellakin liian vähän. Miten hakea töitä, miten tulla toimeen työkavereiden kanssa ja erilaisissa arjen ongelmatilanteissa? Mitä saa ja pitää odottaa esimieheltään? Miten ja milloin pyytää palkankorotusta? Mitä tehdä jos jää työttömäksi?

Koulut suosivat tyttöjä, työelämä poikia. Teoriassa ja käytännössä on siis hirmuinen ero jo luokasta toimistoon siirtyessä.

Nimetön kirjoitti...

Ellu: "Orjat eivät käsittääkseni saa päivärahaa."

Ei se nyt ihan noin yksinkertaista ole. Muutenhan mikä tahansa nimellinen korvaus tekee orjatyöstä ei-orjatyötä.

Minunkaan mielestäni tosin asevelvollisuuskysymyksellä ei ole mitään tekemistä nuorisotyöttömyyden kanssa. Uutisen otsikointi on kyllä aika syyttelevä ja karkea.

Jape kirjoitti...

Ellu: "Miehen on nykylain mukaan vietettävä puolustusvoimissa minimissään puoli vuotta tuosta ajasta eli 5%."

Voi olla myös muita aikoja kuten 12 kk, jolloin pompsahdetaankin tuonne 10% tuntumaan.

Ellu: "Orjat eivät käsittääkseni saa päivärahaa."

Sanotko sinä alle 4 €:n päivärahaa joksikin korvaukseksi 6 - 12 kk:n ajan vietosta? Mitä itse olisit valmis tekemään 4 €:n korvauksella / 24h:n jakso. Tuskin jaksaisi olla edes 12 hengen tuvissa majoituksessa, vaikka ei mitään muuta tarvisisi tehdä. Kasarmialueelta et tietenkään saisi poistua muuta kuin lomille.
Puissa saisit kiipeillä, mutta vain kasarmialueella ja valvonnassa. ;)

Ellu: "Ehkä esim. siviilipalvelusta voisi käyttää tehokkaammin porttina työelämään."

Minusta tämä toimisi mainiosti myös naisille.

Nimetön kirjoitti...

Tuo ”Huono äiti menee töihin” -artikkelin kirjoittaja on rusinat pullasta feministi.

Onko niitä muunkinlaisia? Jos, niin millaisia? Mikä on rusinapullafeminismin vaihtoehto? Nähdäkseni feminismin koko ydin pohjautuu nimenomaan rusinapullailuun.

- Vortac

Nimetön kirjoitti...

Asepalvelus ei edelleenkään ole orjatyötä

Kaivapa jostain orjatyön määritelmä niin tulet toisiin ajatuksiin. Ei aseita pidä palvella, etenkään ilman vapautta päättää jättää se tekemättä. Mies ei voi vain sanoa että "enpä tee tätä hommaa", eli mies on täysin orjan asemassa mitä tuohon tehtävään tulee. Joko teet, tai itket ja teet. Eli joko hukkaat vuoden elämästäsi typeriin pyssyleikkeihin, seinien kuuraamiseen sivarikeskuksessa tai lentokentän vahtimiseen 'aseestakieltäytyjävankina'.

Jos tuo ei ole orjuutta, sitten ei ole mikään.

- Vortac

Nimetön kirjoitti...

Vortac ei ilmeisesti ymmärrä että maailmassa täytyy olla vapauksien lisäksi myös velvollisuuksia, kuten asepalvelus, verojen maksaminen ja lakien noudattaminen.

Nimetön kirjoitti...

Jape:"Voi olla myös muita aikoja kuten 12 kk, jolloin pompsahdetaankin tuonne 10% tuntumaan."

Juujuu. Armeija ei ole
pelkästään se palvelusaika, vaan se on myös maskuliinisen rooliodotuksen kunniasymboli ja valmistautuminen (rääkkiin), kutsunnoissa ramppaamiset ja mahdolliset lykkäykset, odottelut opiskelujen vuoksi, mahdolliset suvun paineistukset ja ohjailut tuota hetkeä kohti. Tai sitten häpeälliset hetket siirryttäessä sivariin tai psykologin vastaanotolle kinumaan papereita, joista harvemmin on ainakaan työelämässä etua.

Herkässä kasvuvaiheessa
olevat miehet eivät välttämättä ole useinkaan kypsiä ymmärtääkseen mistä valtioiden välisessä sodankäynnissä kyse, ja sieltä
mennään hakemaan sitten mystistä "mieskasvatusta", ryhmätoimintaa, simputusta, pärjäämistä, omilla toimeentuloa ja käskyjen tottelua. Käytännössä armeija vie monelta koko nuoruuden.


Bmad

Nimetön kirjoitti...

"odottelut opiskelujen vuoksi"

Voi hyvin olla, että opintojen alku viivästyy asevelvollisyyden vuoksi. Eipä siellä niin hyvin pääsykokeisiin voi valmistautua. Tai sitten opinnot venyvät, kun niihin tulee katkos.

Henry Laasanen kirjoitti...

Opiskelemaan pääsy voi viivästyä helposti pari vuotta ja voi olla, että koko "lukutuntuma" häviää pitkän tauon aikana.

Nimetön kirjoitti...

"Kaiken takana täytyy olla mies, jonka ajatuksia nainen kiltisti latelee ihan televisiossa asti. Uranaiset ovat miehen mielestä pahasta, koska ne uhkaavat miehen suurta egoa ja paremmuuden tunnetta. On se oppi vaan mennyt pelottavan hyvin perille, otolliseen maaperään."

Ainoa syy miksi nainen on feministi ja haluaa käydä töissä on se, että hänen miehensä tai kapitalisti on manipuloinut hänet uskomaan että työ on tärkeää naiselle.

Päämääränä on saada nainen tuottamaan rahaa. Joko panemalla nainen töihin tai kadulle.

(Tämä oli siis huumoria ainakin 80%:sti.)

Jape kirjoitti...

Todellakin, asevelvollisuuden suorittaminen voi miehellä viivästyttää jatko-opintojen aloitusta parillakin vuodella. Tämä on tasa-arvoongelma. Tämä asevelvollisuuden suorittamisen opintoja viivästyttävä vaikutus on ristiriidassa sen kanssa, mitä suomen hallitus kaavailee työurien pidentämisestä: aikaisemmin opiskelemaan -> valmiiksi -> töihin

Nimetön kirjoitti...

Henry: Minusta ei ole usein ollenkaan huono idea pitää välivuosi tai pari ennen opintojen aloittamista - silläkin uhalla, että "lukutuntuma" menisi. Siitä voi olla paljon hyötyä, saa kenties jonkun työn, jota voi jatkaa osa-aikaisena opiskelujen aikana, elämänkokemusta, näkemys tulevaisuudesta ja opintoalasta selkiää jne.

Tämä siis yleisesti välivuosista, ei niin, että puolustelisin nimenomaan välivuotta armeijassa. Onhan se ihan eri asia vapaasti valita välivuotensa kuin pitää se pakon edessä.