tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Itsereflektio

Nainen syyttää siitä itseään
Naiset vain reagoivat tilanteeseen toisin kuin miehet. Naiset kääntävät katseen itseensä. He miettivät, mikä heissä on vikana.
LOL

Miksi palkkaero?
Olemme miettineet paljon syitä tähän. Kertookohan tämä kaikki siitä, että miehet salaa haluavat olla naisia parempia tässäkin asiassa? Tuleeko miehille ylemmyyden tunne siitä, että he tienaavat naisia enemmän ja näin ollen pystyvät panostamaan halutessaan enemmän yhteiseen talouteen? Vaikka ennen on ollut niin, että miehet ovat tehneet työt ja ns. "tuoneet leivän pöytään" naisten hoitaessa kotona lapsia ja kotia, niin nykypäivänä asiat eivät enää mene näin. Ihmisten päähän pitäisi saada se, että tänä päivänä nainenkin voi olla menestyjä ja leivän tuoja.

Miten asia voi olla näin? Miten mies voi saada samasta työstä enemmän palkkaa kuin nainen? Onko miehen tekemä työ arvokkaampaa kuin naisen tekemänä ja tekeekö mies työnsä paremmin? Halutaanko naisille antaa tieten tahtoen sellainen kuva, että heidän työnsä on vähemmän arvostettavaa kuin miehen tekemä työ? Miksi naisten pitäisi pitää itseään alempiarvoisina ja miksi miesten pitäisi olla naisia aina askeleen edellä?

When it comes to political conversations online, women are still massively underrepresented.
Kommentti: It's the way most women socialise. Disagreement is taken personally and those who disagree are demonised. Womens form of debate isn't popular on political websites because it;s not proper politcial debate at all. The idea that women have calm debates while disagreeing and men debate politics with "aggressive masculinity" is wrong. Men seek out debate which thaey can stamp their authority, women seek like minded groups and avoid confrontation and idsagreement. Anybody who thinks womens have a passive idea to disagreements only need to work in a female dominated environment in which those women that disagree are forced together.

Men try to win the argument in over to win over the group, women try to win over the group, in order to win the argument. That’s how I know who are the women on this board.

9 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"naiset kääntävät katseen itseensä. He miettivät, mikä heissä on vikana."

Tämä lienee vitsi? Asiahan on aivan päinvastoin. Kaikesta mahdollisesta syytetään aina miehiä.

"He laihduttavat ja kiinteyttävät, puunaavat ja trimmaavat. He tilaavat ajan terapeutille ja ilmoittautuvat flirttikurssille. He pohtivat, ovatko tosiaan liian kranttuja."

Monilla miehillä ei käytännössä mitään rimaa parinvalinnassa olekaan. He myös tekevät kovasti töitä kelvatakseen, mikään ei vain tunnu riittävän.

Ville kirjoitti...

Nainen puri nenästä ja löi veitsellä – oikeus tuomitsi vankilaan

Ellu kirjoitti...

Jorma ja Henry.

Olivia on täysin oikeassa. Ilmiö ei ehkä näy sukupuoliaidan sille puolelle, mutta tällä puolella se on ilmeinen. Naiset syyttävät usein itseään, mutta mikä tärkeintä, myös todella tekevät jotain asioiden korjaamiseksi. Miehille näissä asioissa luovuttaminen on näyttäisi aidan tältä puolelta olevan tyypillisempää.

(Mikä muuten on liian kranttu kun ihminen valitsee elämänkumppaniaan?)

Henry kirjoitti...

"Olivia on täysin oikeassa. Ilmiö ei ehkä näy sukupuoliaidan sille puolelle, mutta tällä puolella se on ilmeinen."

Kokemukset ovat sukupuolittuneita. Jos naisten olisi tehtävä aloitteet miehille ja jos ilta toisensa jälkeen palaute vaihtelisi ignooraamisen ja naamalle sylkemisen välillä, niin kyllä voisi jopa naisiltakin proppu palaa jossain vaiheessa.

Jape kirjoitti...

Ellu: "Olivia on täysin oikeassa."

Millä tavalla Olivia on oikeassa?
Vaikka Olivia väittää toisin, on yleensä kuitenkin niin, että sitä vikaa haetaan miehestä eikä naisesta itsestään.

Ellu: "Ilmiö ei ehkä näy sukupuoliaidan sille puolelle, mutta tällä puolella se on ilmeinen."

ja sille puolelle aitaa ei ilmeisesti näy niiden aloitteiden ja torppausten aiheuttamat tuntemukset. Onhan hyvä olla sillä valitsevalla puoella kun olla valittavana ja jatkuvan arvioinnin kohteena. Naisten parinmuodostusta ohjaa riskien minimointi, varsinkaan itseään ei haluta laitta alttiksi mahdolliselle kielteiselle reaktiolle, jos tekee aloitteen.

Ellu: "mutta mikä tärkeintä, myös todella tekevät jotain asioiden korjaamiseksi."

Tuolla Oliviassa mainittiin että naiset tekevät asioille jotain itse mm. käymällä terapiassa. Minusta tämä on seikka jota ei kannata miehelle mainita deitti tilanteessa.

Ellu: "Mikä muuten on liian kranttu kun ihminen valitsee elämänkumppaniaan?"

No liian krantun naisen huomaa usein jo siitä ilmeestä. Ilme krantulla naisella on kuin sitruunan niellellä, kun miehen näkee, eikä ole editty edes moikka sanoa. Sitten on toki rehellisiä kranttuja naisia, jotka sanoo suoraan etukäteen itse heti, että he ovat kranttuja :) Siitä onkin hyvä lähteä eteenpäin.

Jorma kirjoitti...

"Naiset syyttävät usein itseään"

Missä muka?

"mutta mikä tärkeintä, myös todella tekevät jotain asioiden korjaamiseksi."

Miehille se jää se aloitteidentekovelvollisuus edelleen.

Ellu kirjoitti...

Henry: "Jos naisten olisi tehtävä aloitteet miehille ja jos ilta toisensa jälkeen palaute vaihtelisi ignooraamisen ja naamalle sylkemisen välillä, niin kyllä voisi jopa naisiltakin proppu palaa jossain vaiheessa."

Naiset tekevät aloitteita. Koko ajan yleisemmin, vaikka vielä varmasti miehiä vähemmän. En ole koskaan nähnyt yhdenkään naisen sylkevän miestä naamaan edes yökerhoissa, mistään rankemmasta väkivallasta puhumattakaan.

Saattaa tulla teille kaikille suunnattomana yllätyksenä, mutta naisetkin kokevat torjuntoja. Minäkin viimeksi tällä viikolla.

Biologinen tausta taitaa olla, että miehet jahtaavat kumppania ja naisest valitsevat kumppanin, koska naisella on teoreettiset mahdollisuudet hankkia elämänsä aikana vähemmän jälkeläisiä ja naisella on ollut suurempi vastuu lasten selviytymisestä. Roolit muuttuvat hitaasti mutta varmasti, vihdoinkin.

Jape: "Tuolla Oliviassa mainittiin että naiset tekevät asioille jotain itse mm. käymällä terapiassa. Minusta tämä on seikka jota ei kannata miehelle mainita deitti tilanteessa."

Ei sitä mainitakaan ensitreffeillä, ei ehkä toisillakaan. En kerro myöskään, että "vaihdoin mineraalipuuteriin ja sen takia pidät ihoani kauniimpana kuin se muuten olisi".

Jorma: "Missä muka?"

Kylpyhuoneessa peilin edessä. Kahvilla ystävien kanssa. Naistenlehdissä. Siis monissa paikoissa, joihin mies ei näe.

Jorma kirjoitti...

"Koko ajan yleisemmin,"

Mihin perustat tämän väitteen?

"En ole koskaan nähnyt yhdenkään naisen sylkevän miestä naamaan edes yökerhoissa, mistään rankemmasta väkivallasta puhumattakaan."

Et ilmeisesti käy ulkona kovin usein?

"Kylpyhuoneessa peilin edessä. Kahvilla ystävien kanssa. Naistenlehdissä. Siis monissa paikoissa, joihin mies ei näe."

Pointtihan tässä on se, että julkisuudessa kaikesta syytetään aina miehiä. Mitään itsekriittisyyttä ei ole.

"Roolit muuttuvat hitaasti mutta varmasti, vihdoinkin."

Eihän se biologia ole miksikään muuttunut.

Ellu kirjoitti...

"Et ilmeisesti käy ulkona kovin usein?"

Keskimäärin pari kertaa kuukaudessa viimeiset kymmenen vuotta.

"Pointtihan tässä on se, että julkisuudessa kaikesta syytetään aina miehiä."

Olivian jutussa pointti ei ollut median näkökannassa vaan naisten todellisissa mielenliikeissä.