tiistaina, maaliskuuta 17, 2009

Miehen ennuste ei ole ruusuinen

Miehen ennuste ei ole ruusuinen (Kirjoittaja on Oulun yliopiston kirjallisuuden emeritaprofessori.)
Runoilija Timo Hännikäinen sanoo teoksessaan Ilman. Esseitä seksuaalisesta syrjäytymisestä (2009), että puutos johtuu perheen alasajosta. Sen aloittivat takavuosikymmenien uusvasemmistolaiset vapaine rakkauksineen ja täydensivät nykyiset uusliberalistit kilpailuttamisideologioineen. Tytöt valitsevat kylmästi parhaimmat.

Tällaista ikänaista pakkaavat hymyilyttämään moiset seksuaalisen tasa-arvon uustulkinnat. Naisethan ovat maailman sivu saaneet virua tyrkyllä ja seinäkukkasina. Eikä ole huudettu valtiota apuun, niin kuin Hännikäinen tekee ehdottaessaan vakavalla naamalla naisten yleistä seksipalvelua.

Asioitten suhteuttamiseksi: tilastojen mukaan suomalaisista yksineläjistä 55 prosenttia on naisia, yleensä iäkkäitä ja usein myös köyhiä.

Tulojen ja koulutuksen merkitys

10 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Asioitten suhteuttamiseksi: tilastojen mukaan suomalaisista yksineläjistä 55 prosenttia on naisia, yleensä iäkkäitä ja usein myös köyhiä."

Kysymys: ovatko nämä mummot olleet yksin aina, vai vasta nyt vanhoilla päivillään, kun suomalaisen terveydenhoitojärjestelmän unohtama mies on kuollut?

Eihän sitä nyt voi kirjallisuuden professorilta ihmeitä odottaa, mutta jotenkin pointti on nyt ihan kokonaan hukassa. Olisiko tämä sittenkin ihan tahallista?

Jape kirjoitti...

"Eikä ole huudettu valtiota apuun, niin kuin Hännikäinen tekee ehdottaessaan vakavalla naamalla naisten yleistä seksipalvelua."

Ihmettelen, missä tämä naispuolinen emeritaprofessori on tuon Hännikäisen vakavan naaman pääsyt näkemään? Kysehän on tahallisesta provokaatiosta, joka selvisi jo aikaa sitten mm. Voimala-ohjemassa Hännikäisen haatatelussa.

"Asioitten suhteuttamiseksi: tilastojen mukaan suomalaisista yksineläjistä 55 prosenttia on naisia, yleensä iäkkäitä ja usein myös köyhiä."

Niin, kuinka tämä suhteuttaminen on nyt tehty? Onko otettu huomioon miesten noin 8 vuotta lyhyemän eliniän vaikutus naisten ykisinelämisen aiheuttajana?
Entä naisten yhä edelleen vallitseva ja hallitseva rooli sinä valinnan tekevänä osapuolena? Nirsous?

Jorma kirjoitti...

Toisaalta, täytyy antaa tunnustusta siitä, että tuossa kolumnissa on paljon hyvääkin, kuten huoli miesten lyhyemmästä eliniästä tai poikien koulumenestyksestä.

"Mitä väkivaltaan tulee, poikien kasvattaminen ainakin varautumaan siihen on ongelma, mutta vähintään yhtä ongelmallista on, että naiset harjoittavat runsaasti varsinkin lähisuhdeväkivaltaa ja että tämän tutkimista on vastustettu."

On erittäin hyvä, että löytyy naisia, jotka uskaltavat tuoda järjenääntä suomalaiseen väkivaltakeskusteluun mukaan.

Eli summa summarum, pointti ei ollut ainakaan kaikilta osin ihan kokonaan hukassa.

Jorma kirjoitti...

Ei tyttö eikä poika, vain lapsi

QuoVadis kirjoitti...

Olisi mukava nähdä nuo parisuhteen kriittiset muuttujat matriisissa: tulot, koulutus, ulkonäkö ja itsevarmuus. Kaksi ensimmäistähän ovat mahdollistajia ja kaksi viimeistä toimeenpanevia. Tarkoittaen sitä, että kahdella jälkimmäisellä irtoaa pillua muttei parisuhdetta, elleivät kaksi ensimmäistä ole kunnossa.

Olisi myös mukava nähdä nainen, jolle noilla ei olisi merkitystä. Toisaalta olen odotellut näkeväni niitä lentäviä lehmiäkin joku päivä.

Jape kirjoitti...

No jopas nyt jotakin...

Tulta Munille: Aiheena mies

Aiheena mies
Julkaistu Ti, 17/03/2009 - 16:47 radio1 Tulta munille!

Lauantaina 21.3.2009 klo 12.15 - 13.57
Vieraana Aarno "Loka" Laitinen.

Jälleen on lauantaina tulossa Tulta munille! - suoraa puhetta feminismistä. Satakaksiminuuttinen suora lähetys Pasilasta alkaa klo 12.15. Moilanen, studioisäntä Jussi ja tuottaja Kurviska toivottavat kuuntelijat tervetulleiksi soittamaan numeroon (09)144 800 tai kommentoimaan täällä netissä. Lauantain 21.3. ajankohtainen vieras on kolumnisti Aarno "Loka" Laitinen - ja puheenaiheena mies.


Aarno Laitinen kirjoittaa kyllä hyviä kolumneja ja varsin terävästi mm. feminismistä, mutta hieman mietityttää miksi Laitinen on tuonne valittu, varsinkin kun teemana on nyt "mies"? Moilanen on Laitisesta puhunut ohjelmassakin vähättelevään sävyyn... kenties nyt on tarkoitus vesittää koko tärkeä miesteema kutsumalla Laitinen ohjelmaan antamaan "mieskuvaa"... tai kenties laitinen onnistuu ohjelmassa ihan hyvin, mistäpä sen tietäisi.

Ihmettelen kuitenkin, miksi Moilanen ei kutsunut tosiasiallista tasa-arvoa ajavia miesasiamiehiä ohjelmaan...

Jorma kirjoitti...

Loka lienee tuollaisena "valtakunnansovistina" (siis feministisestä perspektiivistä) varsin tuttu ja turvallinen valinta. Jos vielä jumitutaan puhumaan jostain nuorten äitien käytöksestä tjms., niin siinähän se on.

Moilanen ja kumppanit olisivat ihan toisenlaisessa tilanteessa, jos joutuisivat vastakkain sellaisen tahon (Miesten tasa-arvo -yhdistyksen) kanssa, joka on tehnyt selkeitä ja konkreettisia esityksiä tasa-arvon edistämiseksi ja jonka viestinä ei ole pääasiassa muistella sitä, kuinka paremmin kaikki oli muka joskus ennen (kuten Laitisella).

Ei sillä, että Miesten tasa-arvo - yhdistyksen kannattaisi edes lähteä ohjelmaan, joka on täysin miehiävihaavien tasa-arvon vastustajien komennossa, ja sisällöltään täysin arvotonta ja aivotonta roskaa. Väkivallalla uhkailuun ja seksistiseen solvaamiseen keskittyvää ohjelmaa ei ole mitään syytä palkita sillä, että siihen lähtisi mukaan.

Puolueettomalla maaperällä, jos sellaista on Suomesta löydettävissä, käytävä väittely on sitten asia erikseen.

Henry kirjoitti...

Feminismi tarvitsee miehiä kuten Loka tai Sulo Aittoniemi, jotka ovat huumorisovinisteja ja paperivastustajia. Niitä voi osoittaa sormella ja sanoa, että "edelleen on feminismille tarvetta".

Afraidofamericans kirjoitti...

Ehkäpä tarttee pyytää apua äidiltä tuohon puuteongelmaan:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1665637

Jape kirjoitti...

Afraidofamericans: "Ehkäpä tarttee pyytää apua äidiltä tuohon puuteongelmaan:"

Feministien mukaan seksi ei ole jokamiehen oikeus!
Eikä seksillä ole feministien mukaan mitään tekemistä ihmisoikeuksien saatikka tasa-arvon kanssa...