perjantaina, maaliskuuta 20, 2009

Nainen on perheen operatiivinen johtaja

Nainen putoaa aika-ansaansa:
Tammelinin väitös näyttää todeksi sen, minkä moni tietää. Nainen on perheen operatiivinen johtaja. Nainen järjestää yleensä perheen kaikki aikataulut. Mikäli tehtävä pysyy vain naisilla, Tammelin näkee riskin miesten ja naisten epätasa-arvon kasvulle.

Kommentti: Meillä emäntä päättää aina aikataulut, koska jos itse sen tekisin, niin seurauksena olisi jatkuvaa piipitystä. Siispä kuuntelen ohjeet ja joustan niiden mukaan omat menoni, niin pääsee paljon vähemmällä. Miten tästä joku sitten kehittää sen johtopäätöksen, että naisten asema tällaisesta heikkenee, menee kyllä täysin yli hilseen. Varma asia on, että jos vallitseva käytäntö olisi toisin päin, niin siitäkös vasta alistamissyytöksiä feministipiireissä tulisikin.

Lapsiperhe kaipaa joustoa työpäivään (20.03.2009):
Tammelin muistuttaa mahdollisuudesta jäädä perhevapaille tai lyhennetylle työajalle. Varsinkin isät käyttävät niitä melko vähän. Viime aikoina on vaadittu naisten jäämistä kotiin. Tutkija oudoksuu yksisilmäisyyttä, jonka mukaan kaikkien perheiden pitäisi noudattaa samaa mallia. –Naisten jääminen kotiin on uhka tasa-arvolle. Toivon mieluummin, että perhevapaat jakaantuvat tasapuolisemmin sukupuolten välillä.