maanantaina, maaliskuuta 30, 2009

Selvityspyyntö poliisille

Antti Heiskala: SELVITYSPYYNTÖ POLIISILLE: Yleisradion viikottain YLE Radio 1:ssä lähettämästä toimittaja Anne Moilasen toimittamasta "Tulta munille!"-ohjelmasta
Pyydän poliisia selvittämään ovatko Yleisradio ja toimittaja Anne Moilanen syyllistyneet rikoslaissamme kriminalisoituihin Kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, sekä Syrjintään, sukupuolen perusteella.

Pyydän poliisia myös selvittämään onko tässä järjestelmällisessä toiminnassa ollut nähtävissä viharikokseen viittaavia piirteitä.

Anne Moilanen haluaa ampua miehiä kiveksiin ja penikseen

Miss Great Britain is retro and ironic, they claim. But misogyny with irony is still misogyny

10 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Toivottavasti Antti Heiskalan selivityspyyntö johtaa esitutkinnan aloittamiseen ja syytteiden nostamiseen. Kyllähän sen loogisesti ajatellen näin pitäisi tehdä, mutta sehän nyt ei takaa mitään.

Joka tapauksessa, jos mitään ei tapahdu, olisi kiva tietää perustelut sille, miksi on käynyt näin.

bmaad kirjoitti...

"SELVITYSPYYNTÖ POLIISILLE: Yleisradion viikottain YLE Radio 1:ssä lähettämästä toimittaja Anne Moilasen toimittamasta "Tulta munille!"-ohjelmasta "

En seuraa kyseistä ohjelmaa.
En seuraa Anne Moilasta ylipäätään.
Mutta asia on syytä joka tapauksessa selvittää. Mikäli selvitykseen ei saada myönteistä vastausta voimme aloittaa oman "KULLIA VITUILLE" tyyppisen kampanjan... tai viihdyttävän "REIKIÄ NAISTEN PÄIHIN"-ohjelman, jota voi kuunnella tältä palstalta. ;-)

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://fi-lib.blogspot.com/2009/03/anne-moilanen-haluaa-ampua-miehia.html

Jorma kirjoitti...

"Tällainen nainen ei ole sopiva lapsen äidiksi."

Huostaanottoa odotellessa. Aseenkantolupa, jos sellainen löytyy, pitäisi ainakin perua.

"On todella vastenmielistä, että tuollaista perverssiä väkivaltadiskurssia lähetetään veronmaksajien rahoilla toimivalla radiokanavalla."

Kyllä. Vaikka sananvapautta sinänsä kunnioitankin, niin onko tämä YLE:n mielestä rakentavaa toimintaa. YLE:n arvoissa puhutaan tasapuolisuudesta yms. kauniista. Miten se muka näkyy käytännössä tässä tapauksessa?

Homo kirjoitti...

Positiivinen syrjintä ei olekaan pop, jos siitä hyötyvätkin miehet?: Eläinlääkäriksi opiskelemaan pyrkivien miesten suosiminen opiskelijahaussa on laitonta.

Uppsalan käräjäoikeus teki päätöksen asiaa koskevasta kantelusta maanantaina. Asianosaisina oli 44 naista, joita ei valittu Ruotsin maatalousyliopiston SLU:n eläinlääkärikoulutukseen vuosina 2006 ja 2007.

Homo kirjoitti...

TAANTUMA on vaikeuttanut traagisella tavalla sekä englantilaisten että amerikkalaisten pankkiirien ja pörssimeklarien huorintekoa. Tuoreen tutkimuksen mukaan lähes puolet näiden ammattien brittiläisistä edustajista aikoo luopua rakastajattarestaan, koska vaimonkin ylläpitoon tärvääntyy paljon rahaa. Yhdysvalloissa yli 80 prosenttia vieraissa virkistyvistä monimiljonääreistä aikoo vähentää ylimääräille vuodekumppaneilleen annettavia lahjoja ja rahasummia.

Mikko73 kirjoitti...

Mitä muuten luulette, julkaistaanko kyseinen tutkintapyyntö yhtä näkyvästi valtamediassa kuin vaikkapa Halla-Ahon tapauksessa.

Ja jos ei niin mitä johtopäätöksiä siitä tulisi vetää.

Vai julkaistaanko mahdollisesti juttu sävyyn, jossa annetaan kuva, että k.o ohjelmassa on kyse lähinnä huumorista.

Ja jos juttu tosiaankin olisi huumoria, kuten Moilanen on itse joskus syytöksiin vastatessaan väittänyt, mitä se sitten taas oikein tarkoittaisi?

En ole muuten huomannut, en Halla-Ahon enkä tämän jutun yhteydessä Median taholta todellisten asiantuntijoiden arvioita tekstien kokonaisuuksista.

Tekstiähän tulis pohdiskella hyvin monelta taholta, sillä usein näissä tapauksissa totuus tuskin on täysin musta tai täisin valkoinen. Arvoitavia asioita voisivat olla vaikkapa:

a) Kirjoitajan henkilökohtaisten motiivien mm. henkilöhistorian kautta.
b) Vihapuheen rajuus
c) Vihapuheen tiheys vs asiallisen puheen tiheys
d) Vihapuheen juridinen pohdinta
e) Vihapuheen suora vaikutus sen kohderymän ihmisiin
f) Vihapuheen vaikutus mahdollisten muiden ihmisten aggressioihin kohderyhmän ihmisiä kohtaan. (Epäsuora vaikutus)
d) Arvio siitä Mitä tekstillä oikeastaan halutaan?

Osittain erikseen voitaisiin pohtia Yhteiskunnallisen kontekstin alla olevia asioita, kuten

a) Kirjottajan suhde mediaan
b) Kirjoitettavan aiheen suhde mediaaan (onko aihe mediassa esim tabu/mediaseksikäsaihe)

Syyttämis/syyttämisjäätämisen arvioinnissa tulisi arvioida:

(Jos päätös kaikkien edellä olevista selvityksistä tulleiden faktojen pohjalta tuntuu väärältä)

a) Syyttäjän/Oikeustahon syyttämis / syyttämättä jättämispäätösten jakauma. Läytyykö riippuvuutta, johonkin ei jurisiseen tekijään, aihealueeseen, sukupuoleen yms...
b) Jos löytyy, pitäsisi selvittää esimerkiksi median, ulkoisen tai organisaation sisäisen painostuksen osuus asiassa

En tiedä kuinka ns "Sisäinen tutkinta" toimii tällä sektorilla, mutta itse pitäisin äärimmäisen tarkeänä, että tähän puoleen olisi kunnollisia resursseja

Tälle ei vaan nyt ole mitään ajavia voimia, sillä mediasta ei pääse lukemaan kannanottoja todellisten asiantuntijoiden/rymien suusta.

Selvitykseen tarvittaisiin henkilöitä, joilla olisi mielellään pätevyyksiä seuraavilta aloilta

a) Psykologia
b) Sosiologia
c) Juridiikka
d) Media-Oppi
e) Yhteiskuntatiede

Näitä varmasti löytyisi, mutta kuka heille maksaisi?

Jape kirjoitti...

Eturauhassyöpä kuriin - Sijoita suomalaiseen mieheen!

Ja nyt feministitt yhteisrintamana parantamaan miesten tilannetta. Lompsa auki ! :)

Ville kirjoitti...

Mikko73: "Mitä muuten luulette, julkaistaanko kyseinen tutkintapyyntö yhtä näkyvästi valtamediassa kuin vaikkapa Halla-Ahon tapauksessa."

Tämä jää nähtäväksi. Vinkkiä on laitettu useaan lehteen.

Anonyymi kirjoitti...

Sananvapaus on hyvä asia.

Tekopyhyys on huono asia.

Vastaava kuva, jossa olisi 'Tulta Römpsille!' ja mies osoittamassa aseella katsojaa, alaotsikolla 'Jo riittää naisaktivismi!' ei koskaan menisi läpi.

Näistä syistä paheksun suuresti sitä, että yhteiskuntamme päästää moilasen kaltaiset idiootit miesvihaiseen ääneen, mutta kieltää saman asian sukupuolet toisinpäin.

Asia olisi lähinnä surkuhupaisa, jos tuolle hulluudelle olisi yhtä hullu vastavoima. Mutta näin yksipuolisena se on paheksuttavaa ja oudoksuttavaa toimintaa yhteiskunnalta.

Joskin hyvin odotettavissa olevaa toimintaa fem-akoilta.

- Vortac