keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Väkivallan kitkeminen

Järjestöt vaativat hallitukselta apua väkivallan kitkemiseen
Joukko suomalaisjärjestöjä vaatii hallitukselta riittävästi rahaa ja työvoimaa naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi.

HS-keskustelu

6 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Joukko suomalaisjärjestöjä vaatii hallitukselta riittävästi rahaa ja työvoimaa naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi."

Niinpä niin. Joukko femuja rahastaa itselleen etuja ja suojatyöpaikkoja toisten kärsimysten kustannuksella. Sairasta sakkia. Väkivallan uhreiksi joutuvista miehistä ja lapsista he vähät välittävät. Heille tärkeintä on luoda byrokratia, joka toistaa toistamistaan samoja vanhoja mantroja ja tuottaa aina uusia syitä syytää lisää rahaa feministien laariin.

Samaan aikaan väkivallan uhreiksi joutuneet miehet ja lapset jäävät täysin vaille huomiota, apua ja tutkimuksia sekä selvityksiä. Jopa väkivaltaiset naiset jäävät vaille apua.

Täysin edesvastuutonta ja vastenmielistä toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.theonion.com/content/video/in_the_know_are_reality_shows

Anonyymi kirjoitti...

http://www.theonion.com/content/video/east_timors_first_female_dictator

Argh kirjoitti...

Nykyisin lähestulkoon ainoa aggressioita herättävä asia järjestöjen toiminnassa on tuo vuodesta toiseen jatkuva naisiin kohdistuvasta väkivallasta jankkaaminen. Amnestykin on urpoilullaan tienannut paljon enemmän vastustajia kuin kannattajia.

Kaikki esitetyt toimenpiteet on toistaiseksi jätetty tekemättä tai toteutettu sen verran huonosti, ettei haluttua vaikutusta varmasti saavuteta. Samoin yksikään esitetty toimenpide ei suoraan hyödy siitä, että se kohdistettaisiin pelkästään naisten auttamiseksi. Turvakodit, kunnan yhteyshenkilöt, rangaistusten tiukentaminen... kaikki näistä on mahdollista toteuttaa täysin sukupuolineutraalisti, eikä niiden suhteen ole mitään hyötyä korostaa tekijän tai uhrin sukupuolta.

Ylivoimaisesti suurin osa miehistä ei harrasta väkivaltaa, eikä heitä tarvitse niputtaa yhteen väkivaltaa harjoittavan vähemmistön kanssa. Ainoa asia, joka tällä armottomalla miesten syyttelyllä saavutetaan on vastakkainasettelu, ja asian vierestä puhuminen. Olisiko vihdoin aika kerätä kaikki samaan neuvottelupöytään sukupuolesta ja iästä riippumatta?

Ymmärrän kyllä, että typeryys ja vuosikymmeniä vanhojen sukupuolistereotyyppien viljeleminen on nykypäivän trendi, mutta Joku Raja tällekin asialle pitäisi vähitellen löytää. Saatanan tunarit.

Mortimer kirjoitti...

Edelleen tuo 90 % on kiinni sitkeästi, vaikka Ensi ja Turvakotien liitto, ja vissiin jossain määrin poliisikin raportoi ihan toisenlaisia prosentteja. Mahtaakohan sitä miesten kokemaa parisuhdeväkivaltaa mittaava kyselytutkimus toteutua koskaan? Siis UTH miehille -tyylinen tutkimus. Sitä on lupailtu niin kauan kun jaksan muistaa.

Jorma kirjoitti...

"Mahtaakohan sitä miesten kokemaa parisuhdeväkivaltaa mittaava kyselytutkimus toteutua koskaan? Siis UTH miehille -tyylinen tutkimus."

Ei tule. Eikä sellaiseen ole resurssejakaan, jos näihin feministijärjestöjen vaatimuksiin suostutaan. Se on tietysti niiden tavoitteenakin.