sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2009

Viides valtiomahti

Jaana Vuori: Muutama pisto naistutkimuslistan keskusteluihin ja Toistan sanani naistutkimus -listasta

”Taasko naisilta odotetaan uhrautumista?”
JHL:n mukaan hallitus tukee kuntataloutta sillä ehdolla, että kunta-alan työntekijät eivät vaadi suhteettomia palkankorotuksia syksyn työehtosopimusneuvotteluissa.

Santamäki-Vuoren mielestä vaatimus palkkakurista vie pohjaa samapalkkaohjelmalta. Valtaosa kuntien pienipalkkaisista työntekijöistä on naisia.

– Taasko odotetaan, että naiset uhrautuvat? Myös palkkapäivänä naisten on voitava kokea, että on naistenpäivä

Jääpuikkoja naistenpäivänä
Ainakin valtiomahdin nimeltä media feministit ovat jo soluttaneet ja kaapanneet haltuunsa.

En osaa sanoa, kuinka mones valtiomahti media nykyään on. Usein se on tuntunut ihan ykköseltä.

Viides maltiomahtikin, internet, on kuitenkin kovaa tulossa. Sitä edes feministit eivät saa hallintaansa.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"T uskoo neidin jo liittyneen Daba-verkostoon (Dating Bankers Anonymous,www.dabagirls.worldpress.com) jossa uusköyhtyneiden pankkiirien tyttöystävät ja vaimot tarjoavat toisilleen vertaistukea.

Vertaistuen lopputulos on usein selvä; jos mies ei enää tienaa, on syytä ottaa lopputili. Toisin sanoen avioero. Englannin perhelait ovat hyvin suosiollisia pankkiirien rouville ja niinpä vanhan koulukunnan miehet saavat asuntolainahuolien lisäksi maksaa muhkeat erorahat."

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/teroweckroth/irtisanottu-pankkiiri

Anonyymi kirjoitti...

Olen alfanaaras ja feministi.

Miltei loukkaannuin siitä, että feministit ovat kaapanneet valtamedian.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.hs.fi/juttusarja/sipila/artikkeli/Haussa+luottojohtaja/1135244124469

Annamari Sipilä vetää liian pitkällemeneviä johtopäätöksiä siitä, että Nina Mikkonen ei radiohaastattelussa äkkiseltään keksinyt huonoja puolia omassa aviomiehessään. Minusta on vain hyvä piirre, että ihminen ei liikaa ruodi parisuhdettaan julkisesti.

Tapani Kansan vaimo Nina af Enehjelm ilmoitti lehtien välityksellä pitävänsä miestään hankalana ihmisenä ja aikovansa ottaa avioeron. Mies joutui lukemaan tämän lehdestä, koska vaimo ei ollut sanonut tätä kotona päin naamaa. Nina Mikkonen sen sijaan varmaan esittää tarpeen tullen kriittikkiä miehelleen kotona, mutta ei julkisesti hauku tätä sanomalehdissä tai radiohaastattelussa. Mikkoska käyttäytyi tässä asiassa siis juuri oikein.

Pidättyminen aviopuolisonsa julkisesta haukkumisesta on aivan eri asia kuin Pohjois-Korean diktaattorin kritiikitön ihailu. Tarvitaan aikamoista mielikuvitusta, että yhdistää nämä kaksi asiaa. Ihmettelen, mistä Annamari Sipilä sai moisen assosiaation.

Henry kirjoitti...

"Kaiken kaikkiaan naisten kuolleisuus henkirikoksiin
on meillä eurooppalaisittain korkea (puolitoistakertai-
nen Euroopan unionin keskitasoon nähden). Taustalla
näyttäisi olevan lähinnä korkea kokonaishenkirikos-
kuolleisuutemme, ei mikään erityinen naisiin kohdistu-
van väkivallan perinne. (Miesten henkirikoskuolleisuus
on Suomessa tällä hetkellä 80 % Euroopan unionin
keskitasoa korkeampi.)"

Juu, varoittavana esimerkkinä edellissä postauksessa olevat Blomberg-Kantsilan kolumnit

Anonyymi kirjoitti...

Henry, mistä tuo lainauksesi on peräisin?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Vatikaani: Pesukone vapautti naiset

Homo

Henry kirjoitti...

http://www.optula.om.fi/uploads/ut037l7jh.pdf

Suomessa surmattiin vuosina 2003–2007 henkirikollisuuden seurantajärjestelmän mukaan 181 naista (keskimäärin 36 vuodessa). Surmatuista 13 (7 %) oli alle 15-vuotiaita. Kuolemansyytilaston mukaan naisten vuotuinen kuolleisuus henkirikoksiin oli 2000–2007 keskimäärin 1,38 uhria 100 000 naista kohti.

Naisten kuolleisuus henkirikoksiin on kuluvalla vuosikymmenellä ollut selvässä laskussa.

Vuosina 2003–2007 surmatuista 15 vuotta täyttäneistä naisista noin kaksi kolmasosaa (68 %) joutui parisuhdekumppanin surmaamaksi. 42 %:n surmaaja oli puoliso. Muun lähisuhdeväkivallan uhrien osuus oli 11 %, tuttavan surmaamia uhreista oli 18 % ja uhrille ennalta tuntemattoman henkilön surmaamia 2 %.

Vuosina 2003–2007 surmatuista alle 15-vuotiaista tytöistä 67 %:n surmaaja oli äiti, 17 %:n isä ja 17 %:n veli.

Aikuisiin naisiin kohdistuvat henkirikokset liittyvät läheisesti osapuolten keskinäiseen alkoholinkäyttöön. Vuosina 2002–2007 rikoksista 53 prosentissa kumpikin osapuolista oli rikoshetkellä alkoholihumalassa ja 55 prosentissa päihteiden vaikutuksen alainen. Parisuhdekumppanin tekemistä henkirikoksista 60 %:ssa molemmat osapuolet olivat humalassa.


Alkoholin väärinkäyttäjiä aikuisista naisuhreista oli 40 % ja heidän surmaajistaan 44 %.

Naisten henkirikoskuolleisuus ei kohdistu tasaisesti tai satunnaisesti eri väestöryhmiin, vaan kasaantuu sosiaalisesti huono-osaisiin, työelämästä syrjäytyneisiin ryhmiin. Työttömien naisten riski joutua surmatuksi on moninkertainen verrattuna työllisiin.

Naisiin kohdistuvan henkirikollisuuden alueelliset tasoerot ovat huomattavat, eivätkä kaikilta osin noudata kokonaishenkirikollisuuden alueellisia eroja. Vuosina 2000–2007 naisten kuolleisuus henkirikoksiin oli korkein Kainuussa ja alhaisin Ahvenanmaalla.

Naisten kuolleisuus henkirikoksiin on Suomessa tällä hetkellä Euroopan unionin yhdenneksitoista korkein, kun miesten kuolleisuus on unionin seitsemänneksi korkein.

Naisten osuus henkirikosten uhreista on maassamme Euroopan unionin keskiarvoa alhaisempi.

Jape kirjoitti...

Presidentti Haloselle Vuoden feministi -palkinto

[...]
Feministakademin on myöntänyt Vuoden feministi -palkinnon vuodesta 2002 lähtien henkilölle, joka tekee tärkeää työtä naisten oikeuksien, feminismin ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta.

Mitä Halonen on tehnyt tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta?
Ei ole kauaakaan kun kuulimme Halosen suusta, että hän kannattaa yleistä asevelvollisuutta (oikeatermi olisi puoliyleinen - koska Halosen yleinen tarkoittaa vain yleistä miehille - mutta Halonen ei osaa sanoa sitä).
Lisäksi Halonen on ottanut käyttöön syrjivät käytännöt presidentin kanslian henkilöstön palkkausasioissa, kun hän valitsee työntekijät sukupuolen perusteella (siis suosii naisia), vaikka tämä on tasa-arvolain perusteella kiellettyä.
Suomi on tasa-arvon mallimaa! Ihan naurattaa tämäkin slogan...

Jorma kirjoitti...

"Myös palkkapäivänä naisten on voitava kokea, että on naistenpäivä"

Eikös niiden kaikkien muiden, kuin tämän nimenomaisen naistenpäivän, pitänyt olla miesten päiviä?

Miehiä pistetään kilometritehtaalle, mutta verotusta pitäisi edeelleen kiristää ja talouslamaa syventää, että jostain utopiaohjelmasta pidettäisiin kiinni? Sahaavat omaa oksaansa ymmärtämättä sitä itsekään.

Jorma kirjoitti...

"Mitä Halonen on tehnyt tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta?"

Ei mitään, sillä epätasa-arvoa hän on edistänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Yhyy...itkevät miehisyytensä kadottaneet nössöt. "Naiset kiusaa, auttakaa". Kukaan ei anna edes pillua saati rakkautta. Kylläpä on tosi kovaa olla mies. Kyrpäkään ei näillä kavereilla taida toimia.Kun edes kerran saisi edes nähdä pimpin... ai mutta tarvittaisiin vähän miestä, jotta tilanteen handlaisi.

Olette juuri niitä reisille roiskijoita, jotka eivät kykenene tasa-arvoiseen suhteeseen naisen kanssa. Kaunis, älykäs, vahva nainen jos olisi joskus tarjolla, ette saisi edes vehjettänne toimimaan. Kyllä näin on näreet. Tuollaiset miehet on nähty.

Porukalla saavat puhtia huudella mitä sattuu, mutta yksin ei uskalleta naiselle "päivää" sanoa.

Kekkosen lasit kirjoitti...

"eivät kykenene tasa-arvoiseen suhteeseen naisen kanssa"

Maailma on muuttnut ja naiset yhä edelleen kuvittelevat, että he voivat mennä siinä siivellä, vaikka pitäisi pystyä tasa-arvoiseen vastuunkantoon, niin taloudellisesti kuin muutenkin.
Sen sijaan etä ovat kokojan käsi ojossa kinuamassa hyvää, saivat naiset raottaa sitä lomapsaansa hiukan herkemmin ja usemammin. Oikeastaan ihan säännöllisesti, päivittäin.

"Kaunis, älykäs, vahva nainen jos olisi joskus tarjolla, ette saisi edes vehjettänne toimimaan."

Kaunis, älykäs ja vahva nainen on taruolento. Eikä miehen pidä saada sitä vehjettä toimimaan, vaan se on naisen homma. Tuon ei pitäisi olla ongelma, jos nainen tosiaan on kaunis ja älykäs. Vahvuutta tavitaan siinä vaiheessa naisen itsetunnon tueksi, kun ei ne Demi-lehdestä opiskellut kikat toimikaan...

Jorma kirjoitti...

"Tuollaiset miehet on nähty."

Tuskin tuollainen on miestä koskaan nähnytkään. Anonyymi puskistahuutelija.

"Eikä miehen pidä saada sitä vehjettä toimimaan, vaan se on naisen homma. Tuon ei pitäisi olla ongelma, jos nainen tosiaan on kaunis ja älykäs."

Näin juuri.

Anonyymi kirjoitti...

Niin

"Näin juuri."

Jos mies on OIKEA mies hän ei todellakaan tarvitse ketäänsitä todistelemaan..olet oikeassa väärillä linjoilla vain.

Anonyymi kirjoitti...

Ellila: On eri asia sanoa "en aio ruotia mieheni mahdollisia huonoja puolia julkisesti" kuin sanoa "ummm... emmany keksi niinku mitaan."

En nyt sano, etta jalkimmainen olisi itsestaanselvasti huono asia, mutta eri asioita nuo ovat.

Anonyymi kirjoitti...

"Kaunis, älykäs ja vahva nainen on taruolento. Eikä miehen pidä saada sitä vehjettä toimimaan, vaan se on naisen homma. Tuon ei pitäisi olla ongelma, jos nainen tosiaan on kaunis ja älykäs. Vahvuutta tavitaan siinä vaiheessa naisen itsetunnon tueksi, kun ei ne Demi-lehdestä opiskellut kikat toimikaan..."

Voi hyvänen aika Demiä lukevat teinit...eivät aikuiset ihmiset..sinulle ehkä tuttu lehti päivittäin mutta minulle ei.
ja todellakin jos tämä kalju,ylipainoinen mies edes hiukan treenaisi sekä aivojaan että kroppaansa niin tämä kaunis, älykäs ja fiksu nainen ehkä saattaisi sitä vehjettäkin helliä.Taruolentoina nämä naiset ovat juuri noille em. mainitsemilleni miehille tarunhohtoisia kaukaisuuksia.

Paasikiven haamu kirjoitti...

"tämä kalju,ylipainoinen mies edes hiukan treenaisi sekä aivojaan että kroppaansa"

Kenestä sinä oikein puhut?

Jorma kirjoitti...

"Kenestä sinä oikein puhut?"

Todennäköisesti itsestään.