lauantaina, huhtikuuta 18, 2009

Diagnoosit uskomusten varassa

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä diagnosoidaan uskomusten varassa
Tutkimus osoittaa myös, että mitä enemmän ammattilainen oli saanut lasten haastatteluja koskevaa koulutusta, sitä vahvempia ennakkoasenteita ja sitä enemmän vääriä uskomuksia hänellä oli.

Finnilä-Tuohimaan mukaan tämä saattaa johtua joko siitä, että suomalaisissa haastattelukoulutuksissa on asenteellisuutta lisääviä elementtejä, tai että vahvoja asenteita omaavat henkilöt hakeutuvat koulutuksiin, eikä koulutuksissa korjata vääriä uskomuksia ja vahvoja asenteita.

Lehti: Syytön istui puoli vuotta vankilassa lapsen hyväksikäytöstä

T & T

Q&A: Michael Gurian says boys need societal nurturing, too

Ruusunen kiittää Vanhasta erosta

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oprah: “Buy Your Teen Girls Vibrators!”Homo

Anonyymi kirjoitti...

Äiti piti tytärtään vankina 8 vuotta30.10.2008 11:37

Vapaaksi päästyään tyttö oli liian heikko kävelemään ja miltei puhekyvytön.

Sapporossa asuva japanilaisnainen piti tytärtään vankina kodissaan kahdeksan vuoden ajan. Kun tytär sitten vihdoin 19 vuoden iässä pääsi vapaaksi vankilastaan, hän oli liian heikko kävelemään eikä pystynyt puhumaan enää kunnolla.

Skitsofreniaa sairastava äiti vangitsi tyttärensä, koska oli vakuuttunut koulun ja ex-aviomiehensä vahingoittavan lasta.

Tyttären karu kohtalo paljastui vuonna 2006, kun eräs naapuri kuuli kovaäänistä huutoa tytön kodista ja hälytti poliisin paikalle.

Nyt jo 21-vuotias tyttö on laitoshoidossa ja kärsii mielenterveysongelmista.

Tytön isä otti jo vuonna 2005 yhteyttä sosiaaliviranomaisiin ja kertoi ex-vaimonsa vanginneen yhteisen tyttären. Miestä kehotettiin vain hoitamaan ex-vaimo hoitoon, mutta paikan päälle viranomaiset eivät vaivautuneet.

KATRIINA MÄKELÄ

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200810308514827_ul.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Tuli muuten mieleeni jotta pitäisi tehdä sellainen laki, että jos naisella on lapsia useammalle miehelle eikä asu avioliitossa, lapsilisät eivät nouse samalla lailla kuin muilla (nythän jokaisesta lapsesta saa enemmän fyrkkaa kuin edellisestä johonkin rajaan saakka).

Vastaavasti jos miehellä olisi lapsia useammalle naiselle, joutuisi maksamaan elareiden lisäksi ekstraa valtiolle.

Näillä toimilla vähennettäisiin ei-toivotun aineksen lisääntymistä kahdella tavalla: 1. heikentämällä kelle tahansa lapsia pulauttavien naisten taloudellista tilannetta 2. heikentämällä ympäriinsä naiskentelevien miesten taloudellista tilannetta

Ymmärrän kyllä ettei tämmöisillä ajatuksilla ole mitään mahdollisuutta toteutua ja tulevaisuudessa satsataan enemmän ja enemmänYH-äiteyteen ydinperheen kustannuksella. Kyllä perhepolitiikassa ydinperhe pitäisi nostaa jälleen sille kuuluvaan arvoon.

- Syltty