lauantaina, huhtikuuta 25, 2009

Naistutkimuskritiikkiä

Naistutkimuskritiikkiä
Kuten on nähtävissä, raadin myönteisyys alaa kohtaan ei ole niin suurta kuin otsikko väittää.
On tosiaan huomattava, että Hesarin otsikko "Naistutkimus saa HS-raadilta laajaa tukea" ei kuvaa vastauksia kokonaisuudessaan.

Juristi rakastaa putkimiestä

Who benefitted from the sexual revolution?

Why the men's rights movement is going nowhere?

This is a page
where you can download a PDF of the long out of print book on sexual politics The Anatomy of Female Power.

Compulsory audits on equal pay will force firms to give women more

6 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Tuosta "Juristi rakastaa putkimiestä" -linkin takaa:

– Elämäni mies hankkii kahdessa viikossa kolme kertaa sen, minkä minä kuukaudessa, nauraa 46-vuotias kirjastonhoitaja Kristiina. – Hulluhan minä siis olisin, jos haluaisin vaihtaa hänet vain siitä syystä, että hänellä on käytännön koulutus ja minä kulutin yliopiston penkkejä!

– Kyllä miehen menestyminen omalla alalla pehmensi paljon eriarvoisen koulutuksen ajatusta, hän myöntää sitten vakavoituen. – Meillä on kieltämättä Suomessa taipumus ajatella, että eri koulutukset tuottavat eriarvoisia ihmisiä, mutta käytännössä terävin kärki saattaa olla siellä puolella, mistä pääsee nopeammin ulos ja tekemään tulosta
.

Aivan, duunari kelpaa korkeastikoulutetulle naiselle silloin, kun hän tienaa enemmän kun (omasta mielestään) korkeastikoulutettu nainen. Tuossahan kirjastonhoitaja Kristiina (kevyt ja siisti sisätyö) toisaalta tunnustaa sen että hänenkin ajatuksensa muuttivat miehen rahojen myötä.

Olen jo monasti sanonut, että eräs keskimääräisten palkkatilstojen ansioiden erojen syy on se että miehet valmistuvat juuri putkimiehiksi, hitsareiksi jne. ammattikoulusta ja koulutusjää siihen. Työ ura alkaa viimeistään heti armeijan käynnin jälkeen.Monin nainen roikkuu yliopistoissa 30 vuotiaaksi ja sten ihmettlee, kun maa on pullollaan humanisteja joille ei ole mitään järkevää työtä koulusta vastaavasta työstä nyt puhumatakaan. Millä otat ansioissa kiinni 10 vuoden ansioiden kokonaiskarttuman joka on putkimiehen ja humanistin välillä? Et millään. Ei sellaisita plkaa voi kenellekään maksaa (no suuryritysten johtajat on tietty oma lukunsa eikä kulu tähän) jotta tuo palkkakertymän ero kuroutuisi kiinni. Lisäksi on vielä niin että putkimiehn palkka voikysyntätianteesta riippuen olla ylättävänkin hyvä. Siitä vaan naiset putkinaisiksi kouluttautumaan. Sen nimikin on kait nykyisn LVI-asentaja tai jotain vastaavaa, ei tarvitse olla putki"mies" :)

Vortac kirjoitti...

Tuo euroviisujuontajat.. täytyy sanoa että ton näkönen akka kyllä rupeaa jo olemaan sellanen ATN... hänelle voisin sen tittelin auliisti myöntää.

(..mutta hänkin saisi helpommin munaa kuin tyypillinen (eli häntä rutosti ihmisemmän näköinen, mukava, kiltti, reilu, koulutettu ja ujo) ATM römpsää.)

- Vortac

Ville kirjoitti...

Femakot vs. sovinistit
Naiset parittavat naisia
Yle maksun tasa-arvoisuus?
"Kaikki asuntokuntaan kuuluvat täysi-ikäiset henkilöt olisivat yhteisvastuussa maksun suorittamisesta."
Onko tämä tasa-arvoista? Esimerkiksi soluasunnossa (tämä on kai asuntokunta) asuu esim. 4 henkilöä, joiden maksettavaksi tuo 175e jakautuu. Entä jos osa solussa on täysi-ikäisiä ja osa ei? Alaikäiset pääsevät "siivellä". Sitten on yksieläviä ihmisiä, jotka maksavat 175e kokonaan yksin. Entä yksinasuvat kuurot ja sokeat, maksavatko hekin?
Tästä voisi joku osaava tehdä tasa-arvovaltuutetulle valituksen ja vaikka omalle kansanedustajalleen kirjeen.

Henry kirjoitti...

"Onko tämä tasa-arvoista? Esimerkiksi soluasunnossa (tämä on kai asuntokunta) asuu esim. 4 henkilöä, joiden maksettavaksi tuo 175e jakautuu. Entä jos osa solussa on täysi-ikäisiä ja osa ei?"

Ja jos solussa porukka vaihtuu yhtenää. Entäs jos osa on kirjoilla entisessä kotikunnassaan, jolloin vanhemmat maksavat. Miten kollektiiviperintä suoritetaan? Kuka on vastuussa, jos joku ei maksa osuuttaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo typerä YLE-maksu on muuten luonteeltaan myös eräänlainen vanhapiikavero.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Onko antisemitismi on vakavasti otettavaa tiedettä?

Antisemitismi on tuonut esiin paitsi uusia aihepiirejä, metodeja ja lähestymistapoja myös kokonaisen uuden tieteellisen paradigman, ennen näkymättömyyteen tuomitun maailman ja maailmankuvan.

Se paljastaa mahdollisia vinoutumia, vääristymiä jo paradigmatasolla. Miettikääpä, kenelle on edullisempaa, jos näitä vääristymiä ei paljasteta, niin huomaatte, mistä koko vakavastiotettavuuskeskustelu on lähtöisin.

Koska tiede on sosiaalisesti konstruoitua, vaikuttaa tieteen tekijän näkökulma eli "standpoint" lopputuloksiin. Esimerkiksi fysiikassa on olemassa juutalaista fysiikka ja arjalaista fysiikkaa.

Juutalaisesta fysiikasta kirjoittaa arjalainen fyysikko Alfons Bühl seuraavasti:

"Tämä äärimmäisen matemaattinen tapa käsitellä fysiikan ongelmia on syntynyt epäilemättä juutalaisesta hengestä… Samaan tapaan kuin hänellä [juutalaisella] on muuten – kuten liiketoiminnassa – vain numeerinen, siis tulo- ja menolaskelmat, silmiensä edessä, myös fysiikassa on luokiteltava tyypilliseksi rodun ominaisuudeksi se että hän nostaa numeerisen muotoilun tärkeimmäksi"

Myös feministi Luce Irigaray on kritisoinut juutalaisen fysiikan objektiivisuutta:

"Is E=mc2 a sexed equation?...Perhaps it is. Let us make the hypothesis that it is insofar as it privileges the speed of light over other speeds that are vitally necessary to us. What seems to me to indicate the possible sexed nature of the equation is not directly its uses by nuclear weapons, rather it is having privileged what goes the fastest..."

Antisemitistiset arjalaisfyysikot ja feministiset naistutkijat ovat ymmärtäneet saman asian: Kaikki tiede on ideologista, joten juutalaisten miesten tekemä fysiikka ei voi olla objektiivisesti totta.