perjantaina, toukokuuta 08, 2009

Huoli miehistä

Suomalainen tasa-arvokeskustelu: feministit kaivautuvat yhteen poteroon, miesasioista puhuvat toiseen.

Katriina Perkka-Jortikka: Kuka lohduttaisi miestä?

Mistä kysymys: Miksi tasa-arvon virastossa vain naisia? 25.04.

Kansanedustaja Tiusasta tutkittu epäiltynä seksuaalirikoksesta
Vasemmistoliiton kansanedustajaa Pentti Tiusasta epäiltiin vajaat kaksi vuotta sitten pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, kertoo Nelosen uutiset. Epäilty seksuaalirikos tapahtui Tampereella Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä elokuussa 2007.

12 kommenttia:

asdfg kirjoitti...

Jestas sentään, sehän on Kirsi Virtanen, ja asiaa puhumassa vielä.

Turo kirjoitti...

Nainen, osaatko pitää suusi kiinni? - Osallistu vaitiolon ME-kokeeseenhttp://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/nainen-osaatko-pitaa-suusi-kiinni-osallistu-vaitiolon-me-kokeeseen/142427

"... kilpailun säännöt ovat selkeät, mutta säälimättömät. Ainoana tavoitteena on pysytellä naisporukalla hiljaa kolme minuuttia.

Puhumisen lisäksi kielletyn tekemisen listalla ennen suoritusta ovat venyttely, salaatin syönti, vesipullon kanto, jumppa sekä trikoiden vertailu."

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö Kirsti tuntea jostain entuudestaan?

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Nelosen uutisen esitutkintapaperin kuvasta pystyy luultavasti päättelemään sen rikosilmoituksen tekijän nimen vertaamalla listaa potentiaalisista nimistä tuon sutatun tekstialueen pituuteen. Tällaisilla menetelmillä on ennenkin onnistuttu paljastamaan tuolla suttaustekniikalla sensuroiduista papereista se, että mitä luultavasti sutatussa kohdassa onkaan lukenut.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Katriina Perkka-Jortikka: "suosittelen miesryhmään hakeutumista"

Ei tässä mitään itsensä etsimistä tai miesryhmiä tarvita. Jokainen tietää, että ihminen tarvitsee mielekästä tekemistä. Siksi työttömien ja muidenkin työläisten tulisi koota voimansa, nousta barrikaadeille kapinaan ja vaatia hallitukselta inhimillistä politiikkaa. Ihmisten ja luonnon jatkuvan riistämisen ja rosvokapitalisteille kumartelun on loputtava.

asdfg kirjoitti...

"Pitäisikö Kirsti tuntea jostain entuudestaan?"

Kirsi vetää YLEllä sitä ei-nyt-hirveän-hauskaa radio-ohjelmaa, joka on ilmeisesti enemmän provokatorinen kuin hänen oikeita mielipiteitään edustava.

Sai myös Skepsisen Sokrates-palkinnon tänä vuonna.

Jorma kirjoitti...

Virtasen miesvihamielisyys on tullut jo todettua.

On vaklheellista syytellä tasa-arvokeskustelun ongelmista niitä, jotka ovat henkensä kaupalla yrittäneet nostaa esille miesten tasa-arvo-ongelmia. Valtaa suomalaisessa tasa-arvopolitiikassa käyttävät feministit, jotka ovat tarkoituksella ja tietoisesti miesten tasa-arvo-ongelmat sivuuttaneet. Jos ja kun suomalaisessa tasa-arvopolitiikassa on ongelmia, siitä pitää syyttää vastuullisia, eli feministejä, eikä niitä, jotka ovat yrittäneet paikata epäkohtia.

Jorma kirjoitti...

"naiset ovat hankkineet tehtäviin tarvittavaa kokemusta ja tietoa."

Eli käytännössä miehiä syrjitään, kun on asetettu vaatimus, jonka mukaan vain miesvihamielistä naistutkimusta opiskelebat ovat "päteviä".

Jorma kirjoitti...

"Ei tässä mitään itsensä etsimistä tai miesryhmiä tarvita."

Ei niin. Tässä tarvitaan tasa-arvoa.

Vortac kirjoitti...

Jokainen tietää, että ihminen tarvitsee mielekästä tekemistä. Siksi työttömien ja muidenkin työläisten tulisi koota voimansa, nousta barrikaadeille kapinaan ja vaatia hallitukselta inhimillistä politiikkaa. Ihmisten ja luonnon jatkuvan riistämisen ja rosvokapitalisteille kumartelun on loputtava.

Vallan mainiosti ja inspiroivasti tokaistu! Olen täysin samaa mieltä tuosta. Jos koko kansa nousisi kapinaan, vallanpitäjienkin olisi kuunneltava heitä. Ja planeetta alkaa jo köhimään aika huolestuttavasti kaiken saaste- ydinkoe- ja kuonakuorman alla. Kapitalismi ei ole koskaan tehnyt kansoille tai yhteiskunnalle hyvää.. systeemi, jossa kapitaali eli pääoma on kaikista arvokkain asia, elämä vasta joskus kaukana listan loppupäässä (yksilönvapaudesta ja ihmisoikeuksista nyt puhumattakaan), ei voi tietää kenellekään mitään hyvää.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuossa aamulehden kysymyksessä on muuten vallan mainioita kommentteja. Alkaa ihan toivo taas heräämään pitkästä aikaa.. että ihmiset alkavat olla noinkin valveutuneita jo! Herttinen. Miellyttävä yllätys.

Tässä yksi poiminta:

"Suomeksi: Martikaisen näkemys oli, että vain naiset olivat päteviä hakijoita.

Aito feministinäkemys ja muutenkin kuvastaa oivallisesti naisten käsitystä tasa-arvosta.

Ei liene vaikea kuvitella millainen ko. viraston käsitys tasa-arvosta on, kun johto ei palkkaa yhtään miestä töihin vaikka tarjolla olisi ollut. Se ainakin on varmaa että lain henki ei toteudu edes viraston sisällä, ulkopuolisesta toiminnasta puhumattakaan.

Jos tasa-arvovirastossa olisi pelkkiä miehiä niin mikään selitys 'laki ei koske meitä' ei menisi läpi ja on jotenkin surullista että Aamulehden toimittaja on moisen päästänyt lehteen asti tylyttämättä yhtään.
"

Nyt voin minäkin levätä hetken rauhassa, nähdessäni että on jo paljon muitakin, jotka näkevät asioiden oikean tolan suoraan silmästä silmään ilman tulkkeja.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Jokainen tietää, että ihminen tarvitsee mielekästä tekemistä. Siksi työttömien ja muidenkin työläisten tulisi koota voimansa, nousta barrikaadeille kapinaan ja vaatia hallitukselta inhimillistä politiikkaa. Ihmisten ja luonnon jatkuvan riistämisen ja rosvokapitalisteille kumartelun on loputtava."

Mitä ilmastoasiaan
tulee niin enpä usko, että "ekologista maailmanjärjestystä" tullaan näkemään ilman tasa-arvoa.
Ilmastonmuutoksen torjunta näet edellyttää paikallisuutta ja vahvaa omassa ympäristössä viihtymistä kaikilta. Niin kauan kun monelle miehelle lähin tervehenkinen nainen löytyy Bangkokista ja elanto
muutamasta kasvukeskuksesta tulee saasteille ja kuluttavalle roskaviihteelle olemaan paljon kysyntää, koska ne kompensoivat näitä ongelmia. Moniko meistä haluaa vain tuottaa tietyn saastemäärän päivittäin, päästää tietyn rahasumman päivittäin
menemään...

Henkilökohtaisesti en
tosin kannata linkolalaismaista
kalastus/metsästysyhteiskuntaa, vaan enemmänkin tiukkaa syntyvyydensäännöstelyä ja muutakin tarveharkintaa asioiden suhteen. Muovikrääsästä ja
jääkiekosta pitää päästä eroon, samoin jatkuvasta yksityisautoilusta.