torstaina, toukokuuta 14, 2009

Surupullo

KIUSAAMISEN ASENTEELLISUUS

Why Guys Dump Girls They Dig

Mies tarttuu surupulloon

A man falsely accused of rape has been told he has grounds for compensation.
Mr Bishop said: "I feel the way that I was treated - being arrested in my own living room at 4.30 in the morning in front of my wife - I don't think that people understand the distress, the hurt that it caused myself, my wife my family and my friends. It was horrific."


Tästä äiti varoitti - Kontulan minäkertojat kohtaavat ilkeitä naisia

Our prisons are failing women
These vulnerable women, damaged at the hands of men through violence, sexual abuse, neglect, or trafficking, are victims themselves. The revolving door at the prison gates is an appalling and hopeless cycle – and the taxpayer funds each pointless prison place to the tune of over £40,000 a year for each female we incarcerate. Tragically, the dire consequences leave blood on the male-dominated government's hands.

Nollatoleranssi seksinostolle!

Sähän pelaat kuin tyttö

12 kommenttia:

Arawn kirjoitti...

Henkkahan voisi käsitellä sitä uutta Jätä se -leffaa. Siinä on paljonkin pariutumisasiaa, koska se on, no, pariutumisleffa. He's just not that into you, alkuperäinen nimi.

Jorma kirjoitti...

"pojat komeilevat lähes kaikkien kiusaamiskokemusten kärjessä."

Valitettavasti jäi valtakunnallisesta mediakäsittelyssä tämä tosiasia vaille ansaitsemaansa huomiota. Mitäpä sitä muuta voisi YLEltä odottaaakaan.

Jorma kirjoitti...

"Nollatoleranssi seksinostolle!"

Miksi?

"Sen sijaan väitän prostituution olevan maailman vanhimpia tapoja loukata tai hyväksikäyttää ihmistä. Ihmiskauppa murtaa ihmisen itsekunnioituksen, ja usein ympäröivä maailma osoittaa avointa halveksuntaa prostituoituja kohtaan, mikä johtaa syrjäytymiseen."

Poliittinen broileri sotkee tarkoituksella kaksi asiaa keskenään. Ihmiskauppa, josta suurin osa ei muuten taida millään tavalla liittyä seksibisnekseen, on yksi juttu, seksipalvelujen kauppa kokonaan toinen. Näillä kahdella ei ole mitään automaattista kytköstä toisiinsa. Selvittämättä jää, millä tavoin seksipalveluja vapaaehtoisesti myyvä aikuinen ihminen muka loukkaa tai hyväksikäyttää itseään. Se taas ei ole mikään aregumentti, että jotkut femut eivät arvosta seksipalveluiden myyjiä. Sehän on vain heidän oma häpeänsä.

"Seksi on useimmille ihmisille perustarve, jonka pitäisi johtaa onneen. Niin kauan kuin seksiin yhdistyy kunnioitus toista osapuolta kohtaan, se ei ole ongelma."

Niin, eli vapaaehtoinen seksipalvelujen kauppa ei ole mikään ongelma, vaan tarpeellinen asia.

"Toki on sellaisia, jotka vapaaehtoisesti valitsevat prostituution harjoittamisen. Mutta jos laillistamme seksin ostamisen, viestimme samalla sen olevan hyväksyttävää. Tämä johtaa kysynnän nousuun"

Miten niin. Sehän vie pohjaa laittomuuksilta, kun asia tuodaan esille ja ongelmiin, eli ihmiskauppaan puututaan. Seksipalvelujenb kauppa itsessään ei ole mikään ongelma, kuten Oscar joutuu itsekin myöntämään.

"Ihmisruumis ei saa olla kauppatavara."

Eihän se olekaan, pikku-oskari, vaan palvelu on. Yhtä hyvin voisit vaatia hieronnan ostamisen kriminalisointia.

"Tarttukaamme siis toimeen."

Joo, jätän RKP:n äänestämisen jatkossakin väliin. Idiootteja ei tarvita päätöksentekoon lisää.

Ilmari kirjoitti...

Seksinostokeskustelussa ongelma on juuri se, että naisilla on vahva tunne asiasta, siis siitä että tuntisi itsensä likaiseksi myymällä seksiä. Jo se, että joku jossain myy itseään, ahdistaa. Miehet eivät voi tätä ymmärtää pohjimmiltaan, he voivat vain esittää kauhistunutta. Kaikki ylimääräiset argumentit voidaan melkeempä heittää roskakoriin, koska ne ovat vain aiheen ympärille kehiteltyjä.

On vaikea edes keksiä mitään metaforaa, joka tuntuisi miehistä samalta kuin useimmista naisista prostituutio (hieronta ei todellakaan ole hyvä vertaus). Silti tämän aiheen naisille aiheuttamaa ahdistusta ei silti pitäisi väheksyä.

Jorma kirjoitti...

"Seksinostokeskustelussa ongelma on juuri se, että naisilla on vahva tunne asiasta, siis siitä että tuntisi itsensä likaiseksi myymällä seksiä."

Asioita ei pidä ratkaista tunteella, vaan järjellä. Näin varsinkin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

On aivan saman tekevää, mitä joku itse tuntee, sillä se ei ole mikään peruste kieltää toisia toteuttamasta omaa seksuaalisuuttaan. Valtaosa ihmisistä varmaan tuntee esim. ulosteleikit vastenmielisiksi. Se ei ole silti mikään peruste niiden kieltämiselle aikuisten ihmisten vapaaehtoisessa seksuaalisessa kanssakäymisessä.

"hieronta ei todellakaan ole hyvä vertaus"

Kyllä se on, sillä minä en esimerkiksi lähtisi hierojaksi vapaaehtoisesti. Se ei ammattina minua viehätä. Silti en ole oman tunteeni perusteella vaatimassa, että hierontapalvelujen ostaminen pitäisi kieltää.

Jorma kirjoitti...

"On vaikea päästä kiinni siitä ajatuksesta, että seksin myyminen Suomessa olisi jotenkin irrallaan ilmiöstä, jossa on maailmanlaajuisesti kyse ihmisoikeusrikkomuksesta, heikomman alistamisesta ja ihmiskaupasta."

Jos ei kykene näkemään metsää puilta, ei pitäisi osallistua asiaa koskevaan keskusteluun lainkaan.

"Täältä keittiöpsykologin näkökulmasta ihmisen seksuaalisuus on aina liian kallisarvoista myytäväksi, ja siihen joutuminen pitäisi aina estää, vaikka valinta olisi ainakin näennäisesti vapaaehtoinen. "

Mitä tarkoittaa näennäisesti vapaaehtoinen? Sitäkö, että ihminen joutuu rahan takia ponnistelemaan ja tekemään hommia, vaikka mieluummin makaisi kotona sohvalla ja syljeskelisi kattoon? Jos näin on, niin melkoinen osa ihmisistä on hyväksikäytön uhreja, käyväthen he töissä lähinnä taloudellisen pakon vuoksi.

Seksuaalisuutta ei myydä, ruumista ei myydä, ihmistä ei myydä, kun myydään seksipalveluja. Mikä tässäkin on niin vaikeaa tajuttavaksi?

Jorma kirjoitti...

"Urheilulajit, joihin satsataan ja joita ihaillaan, ovat perinteisiä miesten lajeja."

Ihmisetkö pitäisi väkipakolla, jollain jumalaisella mahtikäskyllä, pitämään jotain mimmiliigan räpellystä yhtä mielenkiintoisena kuin Mestareiden liigan finaalia? Dream on.

Miksi veronmaksajien rahoja haaskataan tällaiseen paskaan, jolla ei ole yhtään mitään tekemistä tasa-arvon edistämisen kanssa?

Ville kirjoitti...

Huippumalli haussa -osallistujalla huumesyyte

Nannan kotiin tehtiin vuoden 2007 lopussa kotietsintä. Siinä paljastui, että 24-vuotias mallikokelas viljeli asunnossaan kannabista.

Nanna joutuu vastaamaan syytteeseen lähiaikoina Espoon käräjäoikeudessa. Hän ei ole kiistänyt syyllisyyttään.

- Ei pitäisi olla mitään hätää. Asian käsittely on kesken, Huippis-kilpailija toteaa Seiskalle.
...
Ohjelmassa rempseänä poikatyttönä erottuva Nanna on omasta mielestään hyvä esikuva muille.


Jep jep! Huumesyyte päällä. Ei mitään hätää. Olen hyvä esikuva.

Juopunut kuoli saunaan, seuralainen ei syyllistynyt rikokseen

Tapauksessa oli kyse miehestä ja naisesta, jotka saunoivat taloyhtiön saunassa päivän viimeisellä saunavuorolla. Hieman ennen saunavuoron päättymistä nainen lähti käymään asunnossaan, kun taas vahvassa humalassa ollut mies jäi saunaan.

Kun nainen palasi saunalle, aikalukituksessa ollut ovi oli mennyt kiinni ja kiuas sammunut. Nainen palasi takaisin asuntoonsa. Mies löydettiin aamulla saunasta kuolleena lämpöhalvaukseen.


Ihmettelikö nainen kun miestä ei kuulunut saunasta? Asuivatko he samassa huoneistossa? Yrittikö hän ottaa mieheen yhteyttä esim. huutamalla? Jos niin saiko yhteyden, jos ei niin herättikö se epäilyksiä sammumisesta saunaan? Jos he eivät asuneet samassa huoneistossa, kävikö nainen miehen asunnolla tavoittelemassa tätä? Jos mies ei ollut asunnossaan niin olisi ollut kaiken järjen mukaan syytä epäillä että hän on sammunut saunaan ja yrittää saada mies jollain keinoin pois saunasta. Oletus löylyhuoneen nopeasta jäähtymisestä on mielestäni naurettava.

Susan Ruusunen myy seuraansa Vanhasen maineella

Tomppeli kirjoitti...

Törkeä epätasa-arvo vallitsee myös kauneuskilpailuissa. Minusta erilaisille mister-kisoille pitäisi taata sama huomio ja raha kuin missikisoille.

Samaan kategoriaan kuuluu -- vaikka tämä uhkaa mennä vähän mauttomaksi -- porno. Tosin kuluttajakunnan sukupuolijakauma lienee päin vastainen. Epätasa-arvo on joka tapauksessa huutava.

Asiasta kolmanteen eli lukiolaistyttöjen koulu-uupumukseen. Kaveripiiri kuulemma nostaa rimaa niin, että viidesosa kärsii uupumuksesta. Sivulauseessa todetaan, että pojilla lukio lisää kyynisyyttä ja negatiivista suhtautumista kouluun.

Tyttöjen uupumukseen keskittynyttä julkisuutta ei kai voi pitää selväpiirteisenä matriarkaatin salajuonena; onhan tyttöjen koulu-uupumus toki oikea ongelma.

Matriarkaattihan on siis rakenne, joka väittä parempiosaista sukupuolta huonompiosaiseksi ja pyrkii jatkuvasti vielä parantamaan parempiosaisten asemaa ja huonontamaa huonompiosaisten.

Mielestäni lehdistötiedote ja uutisointi kuitenkin täyttävät nuo matriarkaatin ehdot. Parempiosaiset tytöt ovat siis sellaisessa positiivisessa kierteessä, joka selittää heidän parempaa suoriutumistaan koulussa. Sivutuotteena viidennes uupuu, mutta ei kuitenkaan tietenkään kliinisesti masennu. Joidenkin uupumista voi tuskin pitää isona hintana koulumenestykselle.

Pojat taas ovat negatiivisessa kierteessä, mikä osaltaan selittää poikien huonompaa menestystä ja jopa syrjäytymistä. Pudotaan koulusta eikä saada oikein otetta elämästä. No, tämähän ei voisi vittu vähemmän kiinnostaa, kun toisessa vaakakupissa on tyttöjen aito kärsimys ja isompi naiseuteen liittyvä yhteiskunnallinen propleemi.

Ettei vain olisi patriarkaatti ollut taas asialla, kun tyttöjen polulla täydelliseen parempiosaisuuteen ja ihkuun elämään on pieni kupru?

Anonyymi kirjoitti...

Oskari Onneton: "Nollatoleranssi seksinostolle!"

"Seksi on useimmille ihmisille perustarve, jonka pitäisi johtaa onneen."

Mutta jos sitä ei ilmaiseksi saa, niin sitä ei saa myöskään vaihtokaupalla hankkia.

"Niin kauan kuin seksiin yhdistyy kunnioitus toista osapuolta kohtaan, se ei ole ongelma."

Missä Oskari Onneton näkee ongelman, ketkä prostitutoituja eniten halveksivat, feminististen lesbopappien ja RKP:n Oskari Onnettoman lisäksi?


"Toki on sellaisia, jotka vapaaehtoisesti valitsevat prostituution harjoittamisen. Mutta jos laillistamme seksin ostamisen, viestimme samalla sen olevan hyväksyttävää. Tämä johtaa kysynnän nousuun"

Ihanko totta?

"Ihmisruumis ei saa olla kauppatavara."

Eli kaikki fyysinen työ on kiellettävä mukaan lukien lääkärin suorittama peräaukon tähystys.

"Tarttukaamme siis toimeen."

Näin, jätän RKP:n äänestämisen minäkin jatkossa väliin. Lapsellisia Oskari Onnettomia ei tarvita päätöksentekoon lisää. Voihän perä ukko.

Tomppeli kirjoitti...

Desmond Morrisin dokkarisarjan The Human Sexes ykkösosassa sivutaan tuota urheilua -- ja kauneuskilpailujakin. Se on ihan taattua britti-tasoa. En kyllä tiedä, onko kaikki osat katsottavissa enää tuolla Googlen videoissa, Youtubissa tai Guba.comissa.

http://video.google.com/videosearch?q=morris+sexes&emb=0#

Kaikki paitsi feministit kai tietää, että keskiverto miehen keho on suunniteltu fyysisempiin hommiin kuin naisen keho. Siksi tytöt usein potkii palloa eri lailla. Heittäminen ei varsinkaan suju yhtä hyvin kuin miehellä paitsi joiltakin. Ei ole ihme, että urheilu on enempi miesten hommia.

Mutta vaihtelu on suurta sukupuolien sisälläkin. Niin suurta, että jokunen naisolympiavoittaja on määritelty tarkemmissa tutkimuksissa miehiksi.

Mortimer kirjoitti...

Our prisons are failing women
Fawcett Society jälleen. Nimi on tullut sangen tutuksi viime aikoina, ja Guardiania sopivampaa mediakumppania sille tuskin löytyy.