torstaina, toukokuuta 07, 2009

Vasemmistoliiton omatunto

Raiskausväite liitettiin vasemmistoliiton edustajaan
Puolueen puheenjohtaja Martti Korhonen myöntää käyneensä keskustelun vasemmistoliiton mieskansanedustajan kanssa, joka on huhumyllyssä liitetty raiskauskohuun.

--Tarkasti ottaen tilanne meni niin, että minulle eilen esitettiin eräs nimi, ja sen jälkeen kun tämän nimen sain, niin kävin kyseisen henkilön kanssa keskustelun. Kyseinen henkilö sanoi minulle, että hän ei tunnista väitteestä itseään. Ja siinä mielesssä tilanne on niin, että ei ole kuin huhuja, eikä minun mielestä minun ole reilua puhua mistään nimistä huhujen perusteella, sanoi Korhonen Nelosen uutisille.
Vasemmistoliitto on hyvällä omallatunnolla vaaleissa.

HS-raati: Seksin myynnistä pyrittävä eroon

Yleinen asevelvollisuus on merkittävä valmistumisikään vaikuttava tekijä

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On se raiskausväite vaan todella vahva kun pelkkä huhu moisen olemassaolosta voi viedä kokonaisen puolueen uskottavuuden.

Henry kirjoitti...

Se on vahva ase. Mielenkiintoista seurata, mitä johtopäätöksiä pelkästä epämääräisestä huhusta seuraa. Tilausta olisi keskustelulle epämääräsiten raiskausväitteiden esittämisen oikeudesta. Voi olla, että Kontulan pää jää pölkylle tavalla, jota hän ei tullut ajatelleeksi.

Jape kirjoitti...

Voi myös miettiä mikä on Kontulan menestys Vasemmistoliinton piirissä tästä eteenpäin. Eikös Kontula Vasureihin poliitisesti kuulu?

Varmasti on vaikutus, osoittautuu väite todesksi tai epätodeksi, siihen mikä on Kontulan mahdollisuudet edetä yhtään mihinkään Vasemmistoliitossa, vaikka se feministinen puolue onkin.

Olettaisin, että hänä karsastetan tuon epämääräisen syytöksen takia laajasti. Kuka hänen kanssaan halua olla tekemisissä, jos voi joutua johonkin tarinaan fiktiivisen faktan sekametelisoppaan?

Henry kirjoitti...

"Voi myös miettiä mikä on Kontulan menestys Vasemmistoliinton piirissä tästä eteenpäin."

Juu, kyllä näyttäisi siltä, että ei tuossa Kontulalle hyvin käy, varsinkin kun onnistuu pilaamaan oman puolueen eurovaalit. Kontulalla on yllättävän idealistinen ja naiivi käsitys raiskaussyytösten esittämisen vakavuuden asteesta. Kirja olisi jo sinällään ilman todellisuus-kytköstä toiminut, nyt keskustelu lähtee sivuraiteelle itse subjektista.

Jape kirjoitti...

Henry: "Kirja olisi jo sinällään ilman todellisuus-kytköstä toiminut, nyt keskustelu lähtee sivuraiteelle itse subjektista."

Aivan! Olen aiemmin pitänyt Kontulan esiintymisista hyvinä joissakin yhteyksissä, mutta en kaikissa. Lähinnä prostituutiokeskusteluun Kontulalla on välillä ollut ihan hyvää annettavaa ja jopa tutkimuksellista tietoa. Nyt tälläisen epämääräisen syytöksen ottaminen kirjan keihäänkärjeksi markkinoinnillisesti himmentää Kontulan aimempia sanomisia.

Henry kirjoitti...

Kontulan olisi pitänyt esittää raiskaus-esimerkki joko kokonaan ilman ajankohtaista kytköstä tai jättää se pois. Vihjailu tavalla, jossa kaikki tietävät, kenestä on kyse, tuottaa ongelmia.

Argh kirjoitti...

Naisilla tuntuu olevan pieniä vaikeuksia käsittää miten vakavia seurauksia raiskaussyytöksillä on. Tästä kielii myös se taannoinen poliisin valitus raiskaussyytöksistä, joilla tunnutaan peiteltävän ihan normaalia pettämistä.

Feministien ainainen urputtaminen siitä, että miehet raiskaavat ja tappavat naisia huvikseen näyttää olevan jatkumoa tälle kummallisesti vääristyneelle todellisuuskuvalle.

Objektiivisessa todellisuudessa miehet eivät todellakaan saa selkääntaputteluja raiskaamisesta tai naisten hakkaamisesta. Eivät ainakaan toisilta miehiltä. Feministisessä todellisuudessa asia taas näyttäytyy täsmälleen päinvastaisena.

Näytää siltä, että feminismiä pitäisi käsitellä skitsofrenian alamuotona. Ei tuollainen paranoia ole enää tervettä.

Jorma kirjoitti...

"HS-raati: Seksin myynnistä pyrittävä eroon"

Miksi? Miksi aikuiset ihmiset eivät saisi itse päättää seksuaalisuudestaan vapaasti (kunhan eivät sen toteuttamisessa loukkaa muiden oikeuksia)?

Millä ihmeen oikeudella tämänkin nuijien raadin jäsenet katsovat olevansa oikeutettuja päättämään muiden ihmisten yksityiselämästä? Tuskin he pitäisivät siitä, jos joku tulisi määräilemään heidän seksielämäänsä.

asdfg kirjoitti...

HS-raati nyt on aina ollut yksi vitsien vitsi. On siellä tosin ne tietyt 8-12 tyyppiä (osa naisia!) joilla on yleensä jotain järkevää sanottavaa.

anonyymi muumi kirjoitti...

Ihmetyttää kommentit joiden mukaan tämä kohu veisi koko vasemmistoliiton uskottavuuden. Jos vaikka työpaikalla, urheilujoukkueessa tai muussa yhteisössä joku syyllistyy rikokseen niin samantienkö kaikki ovat rikollisia? Tässä kai nyt on yhden kansanedustajan yksittäisestä epäillystä rikoksesta kysymys, eikä mistään laajemmasta tai pidemmän aikaa jatkuneesta "raiskausperinteestä" puolueen sisällä.

Mortimer kirjoitti...

I'll put women in charge of banks: Harriet Harman's plans to use equality laws to challenge macho City culture

"She claimed that because women generally remained homemakers, the recession caused them to fear not only for their own jobs, but also for their husband's, for their children's futures, and for elderly relatives.

'We have to worry more than men and we are definitely worrying more about the recession than men are,' she said."

Voitteko uskoa tuota lihavoitua väitettä? Jestas!

kävelevä dildo kirjoitti...

Mikä otus on Tampereen kuuluisasta yliopistosta tuo Mikko Lehtonen, joka on joka helkutin raadissa, ja muniaan(?) myöten aina rähmällään feminismin edessä?

Jorma kirjoitti...

"HS-raati nyt on aina ollut yksi vitsien vitsi."

Joo. Vitsi on kyllä HS itsekin. Jutun otsikko: "HS-raati: Seksin myynnistä pyrittävä eroon" antaa harhaanjohtavan kuvan todellisuudesta. Oikeastihan alle puolet ko. raadin jäsenistä vaati, että yhsteikunnan olisi päästävä kokonaan erooon prostituutiosta.

HS:n journalistinen taso niin surkea, ettei tässä tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.

"Ihmetyttää kommentit joiden mukaan tämä kohu veisi koko vasemmistoliiton uskottavuuden."

Kommarien keskinäisessä kinastelussa ei ole mitään uutta, mutta tuskin se heidän uskottavuuttaan ainakaan nostaa.

Jape kirjoitti...

"HS-raati: Seksin myynnistä pyrittävä eroon"

Ottikohan kukaan raatilaisita kantaa siihen että miksi vain seksin osto on kielletty. Nekin tosin vain parituksen ja ihmiskaupan uhreilta.

"Ammatissaan viihtyvät seksiyrittäjät ovat Ylioppilaslehden päätoimittajan Veera Luoma-ahon mielestä marginaalinen ilmiö, "miltei fantasia". "

Ylioppilaslehden päätoimittaja Veera Luoma-aho on kaikkien typerysten äiti, miltei fantasia. Onneksi veeraluoma-ahot on marginaali-ilmiö.

Jape kirjoitti...

anonyymi muumi: "Ihmetyttää kommentit joiden mukaan tämä kohu veisi koko vasemmistoliiton uskottavuuden"

Mitä ihmettelimistä tässä on? Matti Vanhanen on tuhonnut lähes yksin Keskustan uskottavuuden. Ei siihen tarvita kuin yksi joka on riittävän voimakkaasti leimautuntu johonkin aatteeseen tai vaikka puolueeseen ja sitten tötöilee niin se on silloin koko aatteen kannattajien ongelma.

"Tässä kai nyt on yhden kansanedustajan yksittäisestä epäillystä rikoksesta kysymys, eikä mistään laajemmasta tai pidemmän aikaa jatkuneesta "raiskausperinteestä" puolueen sisällä."

Sosiologi Anna Kontula (Vas.) nimen omaan väittää että raiskaus on tapahtunut, eikä puhu epäillystä rikoksesta mitään. Ja kirjoittamalla asian vihjailevasti kirjaan ja puhumalla haastatteluissa, hän on itse kertonut haluavansa ottaa asian esiin, että kyseessä ei ole mistään marginaali-ilmiöstä, vaan noitä hänen väitteidensä mukaisia juttuja tapauthuu ihan kaikkialla, myös poliitikkojen keskuudessa.

Jorma kirjoitti...

Miehet ja naiset kestotestissä - katso kumpi sukupuoli voitti!

Jorma kirjoitti...

"Naiset voittavat taistelun syöpää vastaan todennäköisemmin kuin miehet."

Ihmekös tuo, kun yhteiskunnan kustantamana naisille järjestetään syöpäseulontoja ja ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, mutta miehille ei.

Anonyymi kirjoitti...

Jape:
"Ottikohan kukaan raatilaisita kantaa siihen että miksi vain seksin osto on kielletty. "

- Sehän olisi ollut väärää informaatiota. Ainakin tähän saakka paritus on ollut kielletty.

Jape kirjoitti...

"- Sehän olisi ollut väärää informaatiota"

Mikä?