Perjantain Kultakuumeessa kysytään, millainen on nykypäivän feministi. Onko feminismi aikansaelänyt ideologia vai onko 2000-luku tuonut naisasiaan uusia haasteita? (Tulvan vs. päätoimittaja)
No, jipii, mikä tasa-arvo
Akuliinan manifesti 3. Hitler ei ole kuollut
Tämä yhteiskunta määrittelee jotkut vammaisiksi, jotta heidät voisi jättää huomioimatta. Jotta heille ei tarvitsisi kanavoida samanlaisia resursseja kuin kaikille muillekin.
WTF? Jos vammaisia ei määriteltäisi vammaisiksi, he saisivat samat edut kuin muutkin, eli ei juuri mitään.
Selektiivisen abortin... aika on ohi!
Siitä kannattaa vaahdota naisille, sille he viime kädessä päättävät aborteista.
11 kommenttia:
"Onko feminismi aikansaelänyt ideologia"
On.
"Naiselle saa tehdä mitä tahansa, mutta nakkikioskin ryöstämisestä tulee linnaa."
Missä tulee? Suomessako?
Kuuntelin tuota Kultakuumetta, mutta kyllä siitä tulee niin paha olo, kun ei mitään ymmärretä Anne "ammutaan miehet" Moilasesta tai yhteiskunnallisista trendeistä tai jo tapahtuneista muutoksista tai journalistisista periaatteista tai ... Ei ainakaan olla ymmärtävinään sillä vaikea uskoa, että oikeasti pääsee toimittajaksi jos on helvetin tyhmä ja laiska. Kyllä sen täytyy olla tietoista valehtelua.
Mutta on se Tulvan uusi päätoimittaja silti todella rehellisen ja järkevän oloinen tyyppi Moilaseen verrattuna.
"Mutta on se Tulvan uusi päätoimittaja silti todella rehellisen ja järkevän oloinen tyyppi Moilaseen verrattuna."
Tällä queer-porukalla on eri painotukset, kuten Akuliinallakin. Ne eivät jaksa vaahdota samalla intensiteetillä vanhoja mantroja.
Tuoosakin ohjelmassa, kuten feministien jutuissa aina, seikkailee jokin mystinen "miesliike" josta kukaan ei näytä tietävän, ketä siihen kuuluu, mitä miesliike tavoitttelee tms.
Sinänsä aika erikoista. Sillä vammaiset eivät ole kovinkaan homogeeninen ryhmä. Tuli nimittäin vaan mieleen, että tuntevatko kaikki, tai edes monet vammaiset Akuliinan edustaman poliittisen suunnan omakseen? En tiedä varmaksi, mutta luulen, etteivät vammaisia voi sijoittaa automaattisesti äärivasemmalle. Etenkin, kun oikeistolaiset uskonnolliset piirit vastustavat vammaisten sikiöiden abortointia, kuten aborttia ylipäätään.
Noista kotitöistä jaksetaan jauhaa, kuten nyt tuossa Kultakuumeessakin. Ehkä feministit tuntevat olevansa tämä sortotoimenpiteen osalta vielä vahvoilla, kun melkein kaikkialla muualla naiset jo ovat tai ovat kovaa vauhtia tulossa miehiä hyväosaisemmiksi.
En tiedä mikä on "totuus". Luokitteluperusteita kun voi keksiä niin monenlaisia. Ovatko ostokset aina kotityötä vai joskus harrastusta? Tilaisisivatko naiset niin innokkaasti sisustuslehtiä, jos kokisivat kaiken "kotityön" työnä? Pitäisikö ottaa huomioon, että naiset harrastavat kotitöitä miehiä enemmän myös avioliiton ulkopuolella? Sortavatko he silloin itse itseään?
Tilastokeskuksen -- siis varsin mielivaltaisen -- tutkimuksen mukaan näyttäisi siltä, että työ jakautuu varsin tasaisesti miesten ja naisten kesken, jos lasketaan yhteen ansio- ja kotityö. Tai siis tämä oli tilanne kymmenisen vuotta sitten (suluissa parikymmentä vuotta sitten):
Miehet tekivät ansiotyötä 3,26h/vrk (4,06) ja kotitöitä 2,27h (2,15) eli yhteensä 5,53h (6,21).
Naiset vastaavasti tekivät ansiotyötä 2,15h (2,39) ja kotitöitä 3,47h (3,50) eli yhteensä 6,02h (6,29).
Ero olisi siis 9 minuuttia vuorokaudessa kun se kymmenen vuotta aikaisemmin oli 8 minuuttia. Tuona aikana miehet olivat lisänneet kotitöitä 15 minuutilla ja naiset vähentäneet kolmella. Ero oli siis kaventunut peräti 18 minuutilla.
Tällaisistako luvuista ne siinä Kultakuumeessa päättelivät, että naiset raataa ja miehet ei ja mitään muutosta ei tapahdu. Vai olisivatko ne lukeneet jotain, mitä joku muu feministi oli keksinyt ehkä diskurssianalysoimalla terävästi dosentti x:n horinoita sosiologian laitoksen kahvihuoneessa.
(Toivottavasti ei tullut ynnäysvirhettä.)
"Noista kotitöistä jaksetaan jauhaa, kuten nyt tuossa Kultakuumeessakin."
Aina jää huomiotta se, että miehille ei keskimäärin ole niin paljoa väliä, kuinka siistä on. Eli aina on käytössä naisten siisteysstandardi.
Lisätkää intin minuutit tuohon ja hokkus pokkus. No eiväthän ne ole kotitöitä, kuten kukkien kastelua.
Kyllä naisten kotitöille aikaa saadaan, koska tutkimusmenetelmä on sellainen, että esimerkiksi pyykinpesuun käytetty aika sisältää myös pesukoneen käyntiajan n. 45 minuuttia, jonka aikana voi laittaa patapaistin uuniin kahdeksi tunniksi ja sen jälkeen alkaa silittää tai imuroida. Pointti on kuitenkin se, että kaikki aika lasketaan yhteen vaikka työt tehdään samaan aikaan ja limittäin.
Loppukevennys:
Vaimo valittaa jatkuvasta tiskauksesta, johon mies vastaa: imuroi välillä. Ehhehehehehe!
Anu Saagim: Ulkonäkö on auttanut eteenpäin
- Ulkonäkö on auttanut minua eteenpäin. Olen käyttänyt hyväkseni naisellista viehätysvoimaani, kyyneleitä ja kaikkia metkuja. Suosittelen samaa muillekin naisille, Anu pamauttaa lehdessä.
Jotenkin tuntuu että käyttämällä näitä Anun neuvoja saa myös tilaamaansa kohtelua. Henk. koht. en ainakaan kovasti arvosta ihmistä joka käyttää kyseenalaisia keinoja saadakseen jotain.
"Jotenkin tuntuu että käyttämällä näitä Anun neuvoja saa myös tilaamaansa kohtelua. Henk. koht. en ainakaan kovasti arvosta ihmistä joka käyttää kyseenalaisia keinoja saadakseen jotain."
Jos Anu EI olisi onnistunut saamaan haluamaansa ulkonäöllä, hän valittaisi lehdissä "ulkonäköpaineita!"
Lähetä kommentti