keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Vauvasta statussymboli

Suomessa vauvoista on tullut statussymboleita, sanoo Jyväskylän yliopiston sosiologian professori Terhi-Anna Wilska.
Vaikka kulutusvillitykset eivät rantaudu meille aivan ääri-ilmiöinä, on Suomessakin merkkejä siitä, että kun pienten lasten äidille ei ole luvallista kuluttaa itseensä, saa äiti päteä lapsensa kautta.

Wilska selventää, että ilmiö on ottanut nyt yhden harppauksen eteenpäin: Nyt äitikin saa näyttää rähjäisen ja kuluneen äidin sijasta hyvältä ja sointua vauvan tyyliin.

– Kyse on äidin narsismista, pieni vauvahan ei ymmärrä asiasta mitään.

Onko miehistä mihinkään?

SDP ja kadonneiden äänien miehet

38 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eli vihdoinkin äiti saa huolehtia myös itsestään eikä olla arvokas ainoastaan lapsensa imetyskoneena? Tämähän kuulostaa hyvältä! Sointuuko vauva äitinsä tyyliin vai vauva vanhempiensa?

-Ellu

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Helsingin psykologian laitoksella naisluenoitsijat vittuilivat vielä muutama vuosi opiskelijoille, jotka yrittivät kysellä "Münchausen by proxy" -syndroomasta, jossa äiti vahingoittaa vauvaansa, jotta saa huomiota lääkäreiltä ja naapureilta dramaattisesti sairaan lapsen huolehtivana vanhempana.

Kognitiivisen psykologian edustajat kun eivät kaikki usko äidin aktiiviseen sadismiin - eivätkä edes oikein sadismi-käsitteeseenkään.

http://en.wikipedia.org/wiki/Munchausen_syndrome_by_proxy

basil kirjoitti...

Matruuna tyylilleen uskollisena vetää taas hyvin. Loistavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Eikö muka mennyt liioittelu liiallisuuksiin ja kärjistys kumolleen?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.webyarns.com/ScienceForIdiots.html

Anonyymi kirjoitti...

http://www.webyarns.com/loveis/LoveIs.html

Heiskala kirjoitti...

Soini saa "kadonneiden miesten" ääniä siitä syystä, että hän uskaltaa puhua niistä asioista mistä kansa puhuu, mutta mistä muut poliitikot vaikenevat.

asdfg kirjoitti...

Siinä tehtaassa, jossa minä hankin kesäisin täydennystä opintotukeeni, ajatellaan kyllä pyöreästi juuri niin kuin Laakso ja Parviainen kirjoittavat.

Nuorempi polvi ei ole kokenut yhtään sellaista rähinälakkoa, joista eläkeikää lähestyvillä on paljon muistoja. Sen sijaan ostellaan vain autoja ja rivarinpätkiä työläiseliitin asioiden ollessa hyvin. Harvaa alle 50-vuotiasta kiinnostaa vasemmistoliiton äänestäminen. Arhinmäen ehdottaminen puheenjohtajaksi on aikamoinen riski, paitsi jos VL aikoo kilpailla pelkästään vihreiden kanssa.

SDP:hen vaikuttaa monella olevan ristiriitainen suhtautuminen. Toisaalta se olisi monelle puolueista lähin, mutta puolueen ammattipoliitikot ovat heille "herroja" (paitsi ne, jotka ovat "rouvia", mikä on vielä pahempaa), eikä mikään maailmanparentelu kiinnosta heitä. Perusduunari ainakin täällä päin on konservatiivi omalla perusvasemmistolaisella tavallaan.

Soinin protesti- tai vitsiäänestäjiä oli pilvin pimein. Tekevät niin ihan vain vittuillakseen.

Asiat muuttunevat taas sitten, jos porvaripuolueet yrittävät voimansa tunnossa tehdä jotain sellaista, mikä ei duunareille yksinkertaisesti sovi.

Jorma kirjoitti...

"Nainen pärjää aina vähemmällä ja pienemmällä panostamisella kuin mies. Mieheltä vaaditaan aina enemmän. Miehen on pakko - pärjätäkseen mukana kilpailussa - panostaa aina kaikkensa. Siksi miehet ovat se innovoiva ja improvisoiva ja eteenpäinvievä voima."

Tuskin tämä täyttä höttöä on, vaikka onkin tietysti kärjeistettyä.

"Arhinmäen ehdottaminen puheenjohtajaksi on aikamoinen riski, paitsi jos VL aikoo kilpailla pelkästään vihreiden kanssa."

Näin se on nätävä. Ei perusduunari innostu mistään puunhalailusta, äärifeminismistä tai talonvaltaus/ anti-globaalisaatio-meiningistä. Enemmistöä kiinnostaa enemmän arkiset asiat: toimeentulo ja hyvinvointipalvelut. Kyse on siitä voidaanko näissä kiinnostavammissa asioissa tarjota mitään uutta ja lupaavvaa, vai ei.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.tiinakaarela.net/?p=2037

Minä tunnen yhden naisporukan, jotka kaikki ovat eläneet saman miehen kanssa. Parilla ensimmäisistä vaimoista on lapsiakin herran kanssa. Entiset vaimot liittoutuivat yhteen selvitäkseen yksinhuoltajan arjestaan, mutta varmasti taustalla oli myös itsetunnon kohottamiseen ja erosta selviämiseen tähtäävät pyrkimykset. Tällä ryhmäytymisellä oli selvästi voimaannuttava vaikutus. Kohta näitä ex-vaimojen ryhmiä on varmasti Facebookissakin – kumma ellei kukaan ole vielä keksinyt ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Homoravintola Hercules sulki darkroominsa


Naisvankeja pääsee koevapauteen miehiä useammin.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"http://www.webyarns.com/ScienceForIdiots.html"Painovoima ei lisääny maan keskuskukseen mentäessä, vaan vähenee. Ja on nolla maan keskuksessa.

nainenX

Anonyymi kirjoitti...

nainenX, onko joku väittänyt painovoiman lisääntyvän maapallon keskipisteeseen mennessä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, tuossa http://www.webyarns.com/ScienceForIdiots.html

nainenX

Anonyymi kirjoitti...

nainenX, missä kohtaa sitä

Homo

Anonyymi kirjoitti...

nainenX, näköjään tosiaan tuossa reijän maapalloon poraamisessa on kohta, jossa sanotaan painovoiman lisääntyvän keskustaa kohti pudotessa. Itse olin ajatuksissani korjannut sen lukiessani muotoon, jossa putoamisnopeus kasvaa keskustaa kohti pudotessa.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Jorma kirjoitti: "Ei perusduunari innostu mistään puunhalailusta, äärifeminismistä tai talonvaltaus/ anti-globaalisaatio-meiningistä."

Tiedän että aika helvetin moni duunari on kyllästynyt siihen että heitä haukutaan jatkuvasti vasemmiston kansanedustajaämmien toimesta. Joskus tulee raja vastaan.

hetero

Anonyymi kirjoitti...

Kerrankin edistystä:

Ruotsi lopettaa elokuvasensuurin - pornoa alaikäisille

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Amerikkalaismies synnytti toisen lapsen
10.06.2009 02:03


Yhdysvaltalainen mies on synnyttänyt jo toisen lapsen, kertoo ABC News verkkosivuillaan.

Naisena syntynyt Thomas Beatie poistatti rintansa ja virallisti sukupuolenvaihdoksensa kymmenen vuotta sitten. Hän ei kuitenkaan poistattanut naisen sukuelimiään, jotta voisi joskus saada lapsia.

Beatie nousi julkisuuteen viime vuonna, kun tiedotusvälineet uutisoivat maailman ensimmäisestä raskaana olevasta miehestä. 35-vuotias Beatie synnytti tyttövauvan viime heinäkuussa.

Eilen perheeseen syntyi poikavauva.

- Mielestäni oman lapsen haluaminen ei ole naiselle tai miehelle ominainen halu, vaan ihmisyyteen kuuluva tarve. Olen ihminen ja minulla on oikeus saada biologinen lapsi, Beatie sanoi Oprah Winfreyn ohjelmassa viime vuonna.

(MTV3-AFP)


OhMyGod

Anonyymi kirjoitti...

"OhMyGod", eikö sinun mielestäsi oman lapsen haluaminen ole ihmisyyteen kuuluva tarve?

Jorma kirjoitti...

"Kaunista presidenttiä ei oteta vakavasti"

Jorma kirjoitti...

Oksaselta jää huomaamatta, ilmeisen tahallisesti, se, miten naispoliitikot ratsastavat ulkonäöllään. No, kun on feministi on pakko aina väittää naista uhriksi, vaikka todellisuudessa tilanne onkin aivan toisenlainen. Vakaumus estää rehellisyyden.

Jape kirjoitti...

"Kaunista presidenttiä ei oteta vakavasti"

Kysymys: Kenen mielestä Tarja Halonen on hyvännäköinen?

Minä en ainakaan ota Halosta ollenkaan vakavasti, mutta se johtuu hänen feminismistään, sukupuolirasismistaan ja epätasa-arvoisuudestaan, ei hänen hyvännäköisyydestään.

"- Hyvännäköiset naiset pääsevät helpommin eduskuntaan kuin rumat naiset, Meriläinen sanoo."

Kysymys: Kenen mielestä Rosa Meriläinen on hyvännäköinen?

Massimo kirjoitti...

http://www.theonion.com/content/opinion/but_if_we_started_dating_it?utm_source=b-section

Anonyymi kirjoitti...

On niin vaikeaa olla nainen, kun autotkin syrjivät:

Woman Parking A Smart - Very Smart


Women parking her car


Yes, it's a woman!


women getting out of parking


Woman's Guide To Parallel Parking,


because women drive cars too


stupid woman hits her head with desert eagle

Onneksi on kuitenkin jotain naisillekin sopivia puuhia, kuten:

asian woman folding shirt

Jorma kirjoitti...

"Kenen mielestä Rosa Meriläinen on hyvännäköinen?"

Simo Frangénin? Ehkä. Tai sitten ei.

Jorma kirjoitti...

Miesten halut: Tavallisen naisen muodot päihittävät Playboy-mallin kropan!

Jaaha kirjoitti...

Tuosta samaisesta Iltalehden jutusta Helsingin kauppakorkeakoulun professorin Sinikka Vanhalan kommentti:

"Vanhalan mukaan naisjohtajat on hyvin valikoitunut ryhmä, koska naisia on johtajina miehiin verrattuna vähän. Sen takia naisjohtajat ovat myös erittäin päteviä. Miesten joukossa on paljon keskinkertaisia johtajia, koska miesjohtajia on niin paljon."

Jotenkin tuntuu, ettei asia ihan näin yksinkertainen ole... Epäpätetivä naisjohtajia on tullut henk.koht. elämässäkin vastaan.

Jorma kirjoitti...

"Sen takia naisjohtajat ovat myös erittäin päteviä."

Osa on, osa ei. Keskinkertaisuuksia on toki suurin osa, kuten miehissäkin.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Tässä aika rankka ja havainnollisen valaiseva dokumentti lasta torjuvasta äidistä ja hänelle järjestetystä terapiaprojektista:

1 - Dokumentti äidistä, jonka ei rakasta nuorimmaistaan

2 - Dokumentti äidistä, joka rakastaa kaksosvauvoistaan vain toista


Vastaavaa terapiameininkiä tulisi olla tarjolla nuorille äideille ilmaiseksi mutta se vaatisi sadan miljoonan euron terapiabudjetit välittömästi. Valtio kuitenkin ehdottomasti hyötyisi siitä, kun lapsista ei kasvaisi ahdistuneita, itsetuhoisia tai aggressiivisia kansalaisia. Suomessa lasten kasvatus on yhä vain malttamatonta ja lyhytnäköistä.

Ongelmat lapsen nukkemaisesta pukemisesta, käyttäytymisen ohjailusta, sosiaalisesta teatterista muiden miellyttämiseksi ja seuraamukset äitien pakkomielteisistä tyylineurooseista tulevat vasta myöhemmin esille, kun lapsi on ensin saanut leikkiä kivaa, hauskuuttavaa ja tottelevaista epäseksuaalisen Teddynallen osaa koko lapsuutensa - ja sitten pitäisikin kokeilla jotakin sellaista kuin itsenäisyyttä ja omaa elämää.

Lapsen hemmottelu voi olla lapsen/lapsuuden torjuntaa, aikuisen oman lapsuuden manipulointia, uudelleenlavastusta lapsen kautta. Lapsi nostaa helposti aikuisen torjutut tunteet pintaan, jos aikuisella ei ole todellista itsetuntemusta.

Aikuisen neuroottisessa, esim tyylitarkassa kasvatusoperaatiossa voi olla taustalla aivan samanlaiset ahdistus- ja transferenssiongelmat kuin oheisessa dokumentissa. Kasvatus tulisi olla ensisijaisesti aikuisten tunteiden hallintaa. Ei lapsen manipulointia ja mielipiteen muokkausta. Lapsi kasvaa kyllä vapaasti.

Murrosiässä sitten ihmetellään kun äidin lemmikkipupu muuttuu hirviöksi. Mitä epäitsenäisempi ja sidotumpi lapsuus on ollut, sitä ankarampi voi olla irtiotto.

Anonyymi kirjoitti...

http://irc-galleria.net/blog.php?nick=Sci-Zo-Geisha&beid=32500468&action=showcomments

Vortac kirjoitti...

Eli vihdoinkin äiti saa huolehtia myös itsestään..

Joo! Nyt kaikilta äideiltä vihdoinkin poistettiin se lainvoimaisesti ja patriarkaattisesti heidän asuntoonsa asetettu aseistettu miesvartija, joka vahti tarkasti joka päivä, ettei äiti VAAN käy suihkussa tai laita puhtaita vaatteita päälleen, saati kampaa hiuksiaan!

Kyllä nyt on hienoa ku äiditki saa tehdä vaikka mitä, kun aiemmin heitä niin estettiin kaikesta hauskasta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

eikö sinun mielestäsi oman lapsen haluaminen ole ihmisyyteen kuuluva tarve?

Mitä ilmeisimminkin missasit koko pointin, enkä ole ohmygod, mutta haluanpa vastata omalta kohdaltani.

Minun nähdäkseni 'oman lapsen haluaminen' ei ole mikään olennaisesti ihmisyyteen välttämättä kuuluva tarve. Minulla ei ole koskaan ollut tuollaista tarvetta, enkö siis ole ihminen?

Zen-mestareilla ei ole tällaisia tarpeita, eivätkö he ole ihmisiä? Buddha jo sanoi, että kaikki kärsimys johtuu HALUsta. Jos siis poistat halun 'tarpeena', kärsit vähemmän.

Sekoitat muutenkin nyt halun ja tarpeen. Eihän halu voi olla tarve.

Siis jos sinulla on nälkä, tarvitset ruokaa, mutta voi olla, ettet halua vielä syödä, koska sinulla on jokin projekti kesken tms. Halu ja tarve siis ovat useinkin ristiriidassa, eivätkä ole sama asia.

Minulla ei ole halua eikä tarvetta 'omaan lapseen' (omistushalu -> materialismia, se ny vielä puuttuisi), mutta jos olisi, sellainen tarve tuskin tyydyttyisi hankkimalla lapsi.

Ihmisellä on aina tietynlainen tyhjyyden tunne ja jano sisällään, ja hän koettaa sitä tyydyttää vastaamalla kaikkiin haluihinsa hankkimalla jotain tai omistamalla jotain. Ja kuitenkin tyhjyys tulee aina takaisin, vaikka sen hetkeksi saisikin tukahdutettua. Ihminen haluaa yhä enemmän, mitä tyhjemmältä tuntuu, ja mitä enemmän hän haluaa, sitä ontommalta oma tyhjä kaiku kuulostaa.

Ihminen etsii toisia ihmisiä, seuraa, sosiaalisuutta - ihminen etsii rentoutuskeinoja, päihteitä, huumeita. Ihminen etsii materiaa, tavaroita, ylellisyyksiä. Ihminen etsii seksiä, ruokaa, valtaa.

Mutta mikään näistä ei voi koskaan tyydyttää sitä sisäistä janoa, joka on pohjimmiltaan henkinen jano. Kun ihminen lakkaa haluamasta, kärsimyskin loppuu, ja tuo tyhjyys voi vihdoinkin alkaa täyttyä.

En tosin otaksu, että juuri kukaan tätä lukevista ymmärtää tätä näkökantaa asioihin.. mutta pointtini on, että ei mikään HALU voi olla mikään "ihmisyyteen kuuluva", ei ainakaan aidosti kuuluva. Ihminen ei koostu haluista, halut ovat opittuja, ja tarpeet lähinnä joko kehon huoltotoimenpiteisiin liittyviä tai sitten karmasta ja kehitystason alhaisuudesta johtuvia - korkeamman tason ihmisillä on vain vähäiset tarpeet, ja runsaasti kaikkea tyydyttääkseen ne. Eikä ollenkaan haluja.

Ja siten ei myöskään kärsimystä. Kun ihminen pääsee karmastaan, hänkään ei enää kärsimystä tai haluja tarvitse - mutta hän on silti vielä ihminen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Toi japanilaisen naisen paidantaittovideo.. voi herranen AIKA että se räjäyttää tajunnan. Aluksi näyttää että miks hitossa se ny tolleen aivan sekavaks sen paidan vetää ja sit.. WOOSH - perfection!

Ei jumankekkula, nyt on hetki hiljennyttävä, on liian äimän-käkinen olo.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nais-ampumis-videoista..

http://www.youtube.com/watch?v=VfNbRhjy9HA&feature=related

Kuvitelkaa MIES, joka käyttäytyisi tuolla tavalla tuollaisessa tilanteessa. Kuvitelkaa sukupuolet toisinpäin.. tuntuisiko oudolta? Jos, niin miksi?

Miten sellaiseen mieheen suhtauduttaisiin, joka kitisisi samalla tavalla kuin tuo akka tuossa videon lopussa, ja olisi noin epävarma ja "emmä uskalla"-mentaliteettinen..? Olisiko sellainen mies haluttua kamaa naisten keskuudessa vai ei?

Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuosta 'mies joka synnytti'-jutusta.. EI. Se ei ollut MIES, joka synnytti. Ihmiset elävät oudossa harhaluulossa, että rukkaamalla torsoaan tai haaroväliään kirurgisesti ja tunkemalla kehoon hormoneita, heidän sukupuolensa jotenkin maagisesti vaihtuu. Puh. Noh, en minä heitä voi vakuuttaa totuudesta..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Oksaselta jää huomaamatta, ilmeisen tahallisesti, se, miten naispoliitikot ratsastavat ulkonäöllään. No, kun on feministi on pakko aina väittää naista uhriksi, vaikka todellisuudessa tilanne onkin aivan toisenlainen.

Näinhän se on. Kaikki käännetään hyvin taktisesti ja kierosti miehen syyksi ja naisen uhriudeksi. Jos nainen käyttää ulkonäköään saadakseen etuisuuksia ja valtaa, se selitetään "ulkonäköpaineiksi" ja "seksuaaliseksi häirinnäksi", "ei-toivotuksi tuijotukseksi" ja sen sellaiseksi. Jos nainen pärjää paremmin koulussa kuin mies, se koetetaan sitten selittää naisen omaksi ansioksi, mutta oikeasti nainen on kuitenkin uhri, ikuinen uhri..

Naiset taitavat olla jo aika skitsofreenisia nykyään kun yhtaikaa heidän pitäisi olla sitä mieltä, että he ovat yhtä hyviä kaikessa kuin miehet, itsenäisiä ja voimakkaita naarasleijonia jotka eivät tarvi KETÄÄN mihinkään, ei ainakaan miestä (enempää kuin kala polkupyörää), mutta kun tulee sitten kyse siitä miten lypsää sympatiaa ja rahaa kansalta, ollaankin NIIN sääliteltäviä uhreja ja kauhean huonossa asemassa, raiskattuja ja ulkonäköpaineisia ja ties mitä kaikkea.

This sickens me.

- Vortac