keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Pojilla ei mene hyvin

What about the boys?

Maybe men are now the underdog sex

Study: Boys' school issues neglected

Paljon etsitään tällä hetkellä syitä siihen miksi Vasemmistoliiton kannatus romahti
Itse olen tällä viikolla eronnut puolueesta. Näkökulmani edustaa keski-ikäistä miestä joka työskentelee teollisuudessa. Uskon monen kaltaiseni ajattelevan ainakin osaksi samallalailla kanssani.

5.Puolueen ilmoittelusta ja esiintulosta saa helposti sen kuvan, että kyseessä on naisasialiike joka ajaa ensisijaisesti naisten ja miesten tasa-arvoa. Tuohon aiheeseen on omat järjestöt ei sitä tarvitse minkään puolueen noin suuresti esillä pitää.

12 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Boys need different things in school -- much more activity, less time sitting at a desk and different types of reading -- than girls."

Niinpä. Miksi siis mitään ei tehdä tähän suuntaan?

Jorma kirjoitti...

"kyseessä on naisasialiike joka ajaa ensisijaisesti naisten ja miesten tasa-arvoa."

Naisasialiikkeestä tosiaan on kyse, mutta ei se mitään tasa-arvoa ole ajamassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Study: Boys' school issues neglected -uutisessa minua ihmetytti kyllä yleistävyydessään tämä kohta: "However, all boys need more help in developing writing skills -- by the end of high school, all demographics of boys don't like to write and they don't write very well."

Voiko muka tosiaan olla niin, että edes Yhdysvalloissa kaikki pojat kaipaisivat lisää apua kirjoitustaitojen kehittämiseksi. Oma käsitykseni on ollut se, että niin Suomessa kuin muissakin maissa, osa pojista on verbaalisesti hyvin lahjakkaita ja aivan hyviä kirjoittajia aikuisiän kynnyksellä. Onhan kirjallisuuden nobelisteistakin valtaosa miehiä ja esimerkiksi minulla oli lukioiässä tapana saada lähes poikkeuksetta korkein mahdollinen arvosana ainekirjoituksista yms.

Homo

Vortac kirjoitti...

Homo, kieltämättä aiheellinen kummastelu. Itsekin opin lukemaan ja kirjoittamaan ennenkuin edes tiesin mistään koulusta mitään. Siis kauan ennen ensimmäistä luokkaa - vision avulla. Hmm, asian tarkempi kuvailu menisi liian esoteeriseksi, mutta pointti on siinä, että kyllä elämäkin osaa opettaa asioita, ei siihen aina tarvita kuivaa ja narisevaa opettajaa, kliinistä instituutiota, pakkotahtia ja keinotekoisuutta sekä pölyisiä oppikirjoja täynnä valheita ja kuivia 'faktoja'.

Näin ollen vaikuttaisi tuollaisella tutkijalla olevan taas feministiset silmälasit päässä. On kieltämättä varmasti vaikea olla feministi, kun ei voi oikein sanoa koskaan mihinkään juuta eikä jaata, kun aina pitää voida ottaa naiset esiin joko UHREINA (jotka eivät menesty koulussa kun systeemi syrjii, yhyy yhyy) tai MENESTYJINÄ (naiset ovat parempia kaikessa kuin miehet)..

Nyt jos puhutaan pojista tai miehistä ja heidän koulumenestyksestään, niin jos femakot myöntävät, että naiset pärjäävät paremmin, he eivät voikaan sanoa, että systeemi syrjii - mutta jos he väittävät, että pojilla menee paremmin, he tavallaan sitten myöntävät samalla, että naiset eivät olekaan kaikessa yhtä hyviä kuin miehet, saati parempia.

En kyllä millään voi silti uskoa, että KAIKKI pojat muka kokisivat hirveästi vaikeuksia lukemaan ja kirjoittamaan oppimisessa. Itse muistan noiden asioiden olleen niin päivänselviä minulle kouluun mennessäni, että oikeastaan koin lievän shokin katsellessani ympärilleni luokassa ja havaitessani, että oli yksilöitä, jotka eivät vielä osanneet lukea.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittamistaidot kehittyvät parhaiten lukemalla kirjoja.

Pleikkarit, internet ja tietokoneet ovat syrjäyttäneet poikien kirjaharrastuksen varmasti tehokkaammin kuin tyttöjen. Pojat pitäisi saada koneiden ääreltä kirjojen ääreen.

- Syltty

Jorma kirjoitti...

"Pojat pitäisi saada koneiden ääreltä kirjojen ääreen."

Näinhän se on, mutta miten? Toki pelaamista voi rajoittaa, mutta tärkeämpää olisi luoda aito innostus lukemiseen. Tässä riittää kasvattajilla ja kouluttajilla työsarkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pojat lukemaan ja kommentoimaan blogeja, niin eiköhän ala taidot kehittyä.

Heiskala kirjoitti...

"Vasemmistoliitto putosi, missä mustalaatikko?"

"3.Juuri vaalien alla päätettiin eduskunnassa homoparien adoptio-oikeudesta. Eihän tuo päätös vielä ollut kuin rajattu oikeus mutta se on alku ja suunta sille mitä tulee jatkossa. Homoparien adoptio-oikeus ilman, että lapsi on kummankaan oma. Lesboparien hedelmöityshoidot ja kaikki muukin missä puolue on mukana hyväksymässä etulinjassa, yksimielisesti ilman kritiikkiä."


No niin poijjaat, Touche! -
eikös tämä ollut taas aivan täsmälleen juuri sitä mitä tuolla jo aiemminkin täällä suurta pahennusta herättäneissä muutaman vuoden takaisissa päättäjille ja poliitikoille lähettämissäni sähköposteissani ennakoin, silloin ennen muuta SDP:lle.

Rasvanahka ja SDP

Vastuu ja sen kantaminen - mitä se on? - "lelu presidentille"?


Eivät ainakaan voi sanoa ettei heitä olisi varoitettu siitä mitä tuleman pitää.

Mutta niin se vaan on, tälläkin palstalla - ja näköjään etenkin tällä palstalla! - että Heiskalan on oltava hiljaa, eikä hänen kirjoituksiaan ole syytää ottaa vakavasti, vai mitä Henry?

Jätkät, neuvon teitäkin nyt vähän maltillisempaan ( hahhah!) suhtautumiseen minua kohtaan, meinaan kun jossain vaiheessa saatan muuten teihinkin pahastua.


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Heiskala kirjoitti...

Laitoin sitten, hiukan teidänkin innoittamana, taas vähän lisää "aivan asiatonta", "epämaltillista" ja "huonosti kirjoitettua" "kiiluvasilmäisen hullun postia":

Tikulla (minua) silmään

:a]

Anonyymi kirjoitti...

http://irc-galleria.net/blog.php?nick=Sci-Zo-Geisha&beid=32500468&action=showcomments

Vortac kirjoitti...

Pleikkarit, internet ja tietokoneet ovat syrjäyttäneet poikien kirjaharrastuksen varmasti tehokkaammin kuin tyttöjen. Pojat pitäisi saada koneiden ääreltä kirjojen ääreen.

Hetkonen, asiahan on vallan päinvastoin. Peleissä tarvitaan kielitaitoa, ja internettiä on hankala käyttää näkemättä tekstiä missään. Tietokoneet jos mitkä vaativat kirjoittamista ja lukemista, ja esim. tännekin kirjoitteluhan on vallan hyvä tapa ylläpitää kirjoittelutaitoa.

Itse opin hyvin runsaasti tietokoneiden käytön ansiosta esimerkiksi englantia, ja koulussa opittu englanti vaikutti aina laahaavan jäljessä, ja sitten tylsistyin tunneilla kun kaikki oli liian helppoa.

Tietokoneet ja internethän ovat VALTAVA aarreaitta lukemiseen, tutkimiseen ja tiedon etsimiseen. Itse luen kyllä varsin paljon tietokoneruudulta tekstiä, ja opin sillä tavalla melkoisesti.

Ei tietokoneita pidä kieltää - ja pelaamista, viihdettäkin tarvitaan. Nykymaailma on niin rankka ja raskas, ja miehillä niin paljon syyllisyyttä femakkojen takia harteillaan, että pitäähän vastapainoksi saada rentotua ja hetkeksi ajatukset pois kaikesta rasittavasta, esim. raskaan koulu- tai työpäivän jälkeen. (tai ennen sitä)

Kaikkea tuollaista tarvitaan - ei pelkkä lukeminen voi modernissa yhteiskunnassa olla ainoa hyväksytty viihteen muoto. Syytät pleikkareita, internettiä ja tietokoneita, vaikka nehän ovat INTERAKTIIVISIA formaatteja, vaatien mielen virkeyttä ja jatkuvaa vuorovaikutusta.

Entäs sitten televisio ja radio? Kuinka tylsistyttävää on istua sohvalla IMIEN jotain kaavamaisesti käsikirjoitettua roskaa, tai mediakonglomeraatin omistamien 'uutis'toimitusten ennalta-arvattavia tuotoksia.. ihmisen aivotoiminta on pienempi telkkaria katsoessa kuin nukkuessa, koska se pysyy ikäänkuin 'staattisessa limbossa' passiivisen huomion takia. Ihminen siis joutuu olemaan tekemättä mitään, mutta samalla keskittämään koko ajan huomiotaan siihen, mitä sieltä roskalaatikosta milloinkin suoltuu. Tällä tavalla ihminen on kuin zombie - ei oikein elossa, mutta ei ihan kuollutkaan.. tai ei aivan hereillä, mutta ei aivan unessakaan. Ja tätä transsinkaltaista aivomädännäisyyden tilaa käytetään toki mainonnassa eritoten hyväksi, koska ihminen on suggeroitavissa helpommin tällaisessa tilassa.

Kyllä minä syyttäisin mieluummin televisiota ja globalisaation aiheuttamaa kulttuurin, elämän rikkauden ja mielenkiintoisuuden kuihduttamista ja lukemisen muuttamisen koulussakin pakkotahtiseksi ja keinotekoiseksi tylsien tekstikirjojen lukemiseksi.. onko sitten ihme, jos ei huvita lukea MITÄÄN, kun se on aina ollut koulussa pelkkää pakkopullaa..?

Olisi tästä aiheesta paljonkin sanottavaa, mutta ihmettelen, miksi aina kaikesta pahasta syytetään videopelejä, tietokonepelejä, tietokoneita, internettiä tms.. käsittämätöntä witch-hunttailua modernina aikana. Sen sijaan television suhteen oltiin kyllä oikeassa, se tosiaan tekee ihmisistä tahdottomia droneja ajan mittaan, eikä päästä ihmisiä täysin lepoonkaan.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kirjoittamistaidot kehittyvät parhaiten lukemalla kirjoja.

Tarkoitat joko 'kirjoittamalla', tai sitten 'lukutaidot'..

Miten hitossa KIRJOITUStaidot kehittyisivät LUKEMALLA yhtään sen enempää kuin jalkapallonpeluutaidot katsomalla telkkarista jalkapallo-otteluita?

SITÄPAITSI, unohtuikin mainita - miksi sillä olisi väliä, missä FORMAATISSA teksti on - siis miksi juuri kirjoissa (tarkoittanet fyysisiä kirjoja), kun vallan hyviä tekstejä, kirjoituksia, blogeja ja jopa kirjojakin on saatavilla kyllä ihan sähköisessäkin muodossa. Itse olen lukenut montakin englanninkielistä kirjaa ihan monitorilta, ja se on ihan helppoa.

Eli VAIKKA outo väitteesi pitäisikin paikkansa, niin tuon 'kirjoja'-sanan voi poistaa, tai sitten lisätä siihen täydennyksenä 'missä tahansa formaatissa'.

Itse sanoisin mieluummin, että 'mielenkiintoisia tekstejä lukemalla', jolloin on samantekevää, missä muodossa ne lukee.

Toisille sopii tietokoneet, toisille ei, mutta ei yllätä, että väkivaltainen öyhö on sitä mieltä että tietokoneet ovat saatanasta.

- Vortac