sunnuntaina, heinäkuuta 05, 2009

Miehiin kohdistuva seksuaalinen häirintä

Miehiin kohdistuva seksuaalinen häirintä 1, 2, 3
Rivoista puheista, härskeistä vitseistä ja jopa hävyttömästä elehdinnästä voi jatkossa joutua käräjille. Suomen uunituore tasa-arvolaki määrittelee lain kieltämiksi seksuaalisen häirinnän muodoiksi paitsi fyysisen myös sanallisen ja sanattoman ei-toivotun käytöksen.

Hanna-Leena Nissilä: vanhoillislestadiolainen feministi

Vasemmistonuorten uudeksi pääsihteeriksi on valittu Riikka Taavetti. Hän on 27-vuotias poliittisen historian ja naistutkimuksen opiskelija Helsingistä.

Olen aktiivinen vasemmistonuori
ja vedän järjestömme tasa-arvo- ja seksuaalisuustyöryhmää. Olen myös Vasemmistonaisten valtikan eli verkoston hallituksen jäsen. Olen aiemmin ollut mukana mm. Prometheus-leiritoiminnassa ja Setassa, mutta nykyisin opinnot ja vasemmistotoiminta rajoittavat muuta järjestötyötä. Minua kannattaa äänestää, koska valtuustoon tarvitaan lisää punavihreitä feministejä.

7 kommenttia:

Vortac kirjoitti...

Rivoista puheista, härskeistä vitseistä ja jopa hävyttömästä elehdinnästä voi jatkossa joutua käräjille.

Olisi mielenkiintoista tietää, miten nämä määritellään, ja onko listaa sanoista joita ei saa lausua julkisilla paikoilla. Etenkin tuo 'hävyttömät eleet', niinkuin mitkä?

Kylläpä ihmisoikeudet ja vapaudet kaventuvat koko ajan. Kohta ei uskalla bussille viittoa, kun joku naiskuski tai muu voi tulkita sen 'hävyttömäksi eleeksi'.

Ei näin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Iltalehden kommenttiosastolla on erittäin hyvä kommentti, laitan tänne sen teidänkin iloksenne siltä varalta ettette itse satu lukaisemaan sitä sieltä.

"On kaksi asiaa, joissa tasa-arvo ei kohtaa sukupuolten välillä kun asioita katsoo näin miesnäkökulmasta. Ne ovat seksuaalisuus ja väkivalta.

Naisten suorittamaan seksuaaliseen ahdisteluun suhtaudutaan vitsinä. Mieheen sen uhrina kuin pelleen. Samalla mies joka ahdistelee naista on lähes raiskaajan veroiseksi luokiteltava sika. Usein naisia puolustetaan sanomalla, että miehet ovat pahempia ja miesten tekemällä ahdistelulla on pitemmät perinteet. Joo, niinhän se ihan oikeasti on... Mutta onko sekin sitten yksi saavutettava tasa-arvoisuuden ihanne, että naisista tulee yhtä sikoja kuin miehistä?

Naisen itsetyydytykseen suhtaudutaan myönteisesti. Se on kaunista ja herkkää... Ja dildon omistaminen on jopa trendikästä. Kaalimatoja mainostetaan televisiossakin ihastelevien huokausten saattelemina. Mutta itseään tyydyttävä mies on säälittävä runkkari ja jos hän omistaa seksileluja, hän on säälittävä potenssiin kymmenen.

Mies naisen tekemän väkivallan uhrina saa helposti luuserin leiman. Ei pärjää naiselle. Mutta jos mies puolustautuu, hänestä tulee pian vihattu naisenhakkaaja. Kun nainen lyö miestä, kysytään ensimmäisenä mitä pahaa mies on tehnyt kun sai naisen lyömään. Kysypä samaa naiselta jota mies on lyönyt, niin barrikadeilla kiljutaan siitä miten uhria syyllistetään!"

En käyttänyt italiccia, koska kommentti on aika pitkä, ja italic on joskus hankalampaa lukea.

- Vortac

aukottaja kirjoitti...

Enpä muista kokeneeni häirintää. Minun on vaikea kuvitella, millaista häirintä voisi edes olla. Saa nähdä muuttaako uusi tasa-arvolaki tilanneta mitenkään.

Ei runkkauksessa ole mitään säälittävää. Minä ainakin runkkaan silloin kuin huvittaa enkä kaipaa siihen alpha-urosten hyväksyntää. Kai ne alffatkin runkkaa.

Jorma kirjoitti...

"- Vortac"

Hyvä kommentin postasit. Joka sana täyttä asiaa.

"Kylläpä ihmisoikeudet ja vapaudet kaventuvat koko ajan."

Nimenomaan. Kannattaa muistaa, että Euroopan ihmisoikeutuomiomen mukaan sananvapauteen kuuluu oikeus esittää ikäviä, kielteisiä ja loukkaaviakin asioita.

Mortimer kirjoitti...

Kaksi vuotta kahvilan alla

Mitä kaupungilta on vastattu sinulle?

- Helsingin kaupungilta ei sanota minulle yhtään mitään muuta kuin: "olet jonossa, uusi hakemus kuuden kuukauden välein", Eli toteaa synkkänä.

Miten pärjäät siellä?

- En pärjääkään. Ensimmäinen talvi oli helvettiä, sillä oli niin kosteaa. Kosteus on paljon pahempaa kuin kylmyys. Viime talvena taas oli todella kylmä.


Viranomainen: Asunnottomuus yleistyy
- Yhteensä asunnottomia oli viime marraskuussa 3 150 yksinäistä ja 130 perhettä. Määrä on noussut siitä. Suurin osa on miehiä, harmittelee Degerman.

Jorma kirjoitti...

Seksiskandaali Australian laivastossa


Jos Australian laivastossa on kielletty seksi palvelustoverien kanssa (vapaa-aikana kai vapautta on enemmän kuin palveluksessa ollessa?), niin miksi toimiin ei ole ryhdytty näitä naisseiloreita vastaan?

Vortac kirjoitti...

Kiitos, Jorma!

Tuleekohan kohta suomeenkin tai EU:hun tällaisia lakeja, jotka tuhoavat tasa-arvoa ja edistävät ihmisten 'erillisyyttä' toisistaan..

http://www.youtube.com/watch?v=G9mrenI9EuQ&feature=channel_page

Tuossahan tuo heppu myöntää suoraan, että tuo laki ei suojele valkoihoisia miehiä. Noh, suhteellisen suoraan.

- Vortac