torstaina, elokuuta 13, 2009

Muna vai kana?

Väitös: Joka kolmannen isän ryyppääminen haittaa perheen arkea
Alkoholinkäyttö lisää myös pienten lasten isien tyytymättömyyttä arkielämään.

Lapsen leikki-iästä monelle isälle stressiä
väitöksen mukaan joka kolmannen leikki-ikäisen lapsen isän alkoholinkäyttö riistäytyy käsistä stressin vuoksi

Väitös paljastaa, että joka kolmas pienen lapsen isä on alkoholin suurkuluttaja

Isät kaipaavat hellyyttä
Pienten lasten isistä jopa kolmannes kärsii hellyyden ja läheisyyden puutteesta sekä seksielämän ongelmista. Tilanne koettiin sen verran vaikeaksi, että sen ajateltiin jopa uhkaavan parisuhteen jatkumista.

Erikoistutkija Nina Halmeen väitöskirjassa: Isän ja leikki-ikäisen lapsen yhdessäolo todettiin, että vain 41 prosenttia pienten lasten isistä oli tyytyväisiä seksielämäänsä

Lisääkö alkoholinkäyttö stressiä vai stressi alkoholinkäyttöä?

ESS:
Vaimokin osaa lyödä

Alkoholin riskikulutuksen lisäksi Halmeen väitöskirjasta pistää silmään isien kokeman perheväkivallan yleisyys. Jopa 14% prosenttia tutkimusryhmästä kertoi kokeneensa kumppaninsa taholta fyysisen kaltoinkohtelun uhkaa tai konkreettista väkivaltaa.

-Perinteinen äiti-uhri ja mies-tekijä -ajattelu alkaa purkautua, kun miesten tarinat pääsevät esille. Hyvin usein parisuhdeväkivalta on molemminpuolista, Halme kertoo.

"Isät jätetään käytäville"

Halmeen mielestä lasten ja perheiden kanssa työskentelevien tahojen pitäisi puida perheen arkea entistä enemmän myös isän näkökulmasta.

-Isälle tokaistaan terveysneuvonnassa, että odota sinä käytävällä, kun me äidin kanssa juttelemme, Halme kertaa omakohtaisia kokemuksia.

-Isätyölle kaivataan yhdenmukaisia kriteereitä.

23 kommenttia:

Jape kirjoitti...

"Isät jätetään käytäville"

Aivan! Näinhän totesin Riitalle, jonka ohje oli, että jos isällä on juopotteleva/väkivaltainen vaimo, pitää siitä kertoa neuvolassa, Riitan ohjeen mukaan. Kuka siellä käytävällä kuuntelee? Mitä?

Anonyymi kirjoitti...

Naiset itkevät vuoden elämästään

Anonyymi kirjoitti...

Minusta voisi vaatia, että YLE korjaa tuon "suurkuluttaja"-väitteen. Ja pyytäisi anteeksi. Palautetta voi uutistoimitukseen lähettää:

http://www.yle.fi/uutiset/yleista/2008/09/laheta_palautetta_158014.html

Turo kirjoitti...

YLE: "Väitös paljastaa, että joka kolmas pienen lapsen isä on alkoholin suurkuluttaja"

- AUDIT-testin mukaan 54 koria keskaria vuodessa (kori/vko) oli vielä kohtuukäyttöä. Mitäköhän vaaditaan "suurkuluttajuuteen"?

Jape kirjoitti...

Muutama tuohon Isät on "suurkuluttajia" aiheeseen liittyvä komentti Ylen keskuteluista..

-----
Jeppe vaan, eilen klo 12:02

Kyllä täytyy tämänkin väitöstutkimuksen perusteella ihmetellä, millaisten miesten kanssa naiset tekevät lapsia. Kunnon miehiäkin on, mutta jopa lapsia tekevät naiset ottavat mieluummin rentun kuin kunnon miehen.

Käytin alkoholia jonkin verran kun olin 20-25. Yli 20 vuotta sitten jätin kokonaan alkoholin pois, ei kiinnostanut eikä maistunutkaan. Ajattelin myös, että miehenä kunnolliset elämäntapani voisivat kiinnostaa naisia, mutta siinä taisin olla väärässä. Olen kyllä saanut lapsen, mutta kyllä minä ihmettelen suomalaisia naisia. He ottavat valtavia riskejä tarrautumalla renttuihin, ja sitten he ovat keski-iässä ja sen jälkee kuitenkin katkeria, kun elämän ehtoolla ei ole kunnollista elämänkumppania.

Tietysti tämänkin uutisen pohjalta täytyy enemmän ihmetellä miehiä, aina vain näyttää kaljoittelu olevan tärkeintä.

----

juipe, eilen klo 12:52

Jeppe on ihan oikeassa. Itsekin olen kunnollinen ja fiksu mies, mutta eipä naisia sellainen kiinnosta. Olen tästä kysynyt naispuolisilta ystäviltäni ja heidän mielestä naisia ei kiinnosta seksuaalisesti mies joka on kunnollinen. Heidän mielestä tatuoitu skeittari joka viettää päivät kaljaa juoden sossun rahoilla on tosi hot! Eli onnea vaan naiset valitsemallanne tiellä!

---

Niin! Eli onnea vaan naiset...

Anonyymi kirjoitti...

Jape; aika nynny on se mies, joka ei pääse edes neuvolan ovesta sisään. Kohtelias tervehdys, kättely ja hymy ovella saanee vanhoillisimmankin neuvolantädin sulamaan.

Riitta

Anonyymi kirjoitti...

"aika nynny on se mies, joka ei pääse edes neuvolan ovesta sisään. Kohtelias tervehdys, kättely ja hymy ovella saanee vanhoillisimmankin neuvolantädin sulamaan.

Riitta"

nynny mikä nynny, eli tyypillinen aggressiivisen suomalaisen feministin kouluttama luuserimies.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaako tuolle riita-Riitalle mitään kirjoitella, kun kyseessä on niin selvä trolli.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Narttujen muotiblogeistahan on ollut täällä aiemmin puhetta:

Ruotsin suosituin muotibloggaaja ei taokaan miljoonia

Homo

Jape kirjoitti...

Homo: "Kannattaako tuolle riita-Riitalle mitään kirjoitella, kun kyseessä on niin selvä trolli."

Olet oikeassa. Riitalla ei ole kuin nynnyilyt ja ruikutukset mielessä kun miehistä on puhe. Negatiivinen ja riitaisa sävy on hänen puheessaan kokoajan.

Jape kirjoitti...

"-Isälle tokaistaan terveysneuvonnassa, että odota sinä käytävällä, kun me äidin kanssa juttelemme, Halme kertaa omakohtaisia kokemuksia." <-- nynny isä, toteaa Riitta. Vahva äiti ja terkkarin täti hiukan juttelee, nynny isä voi odottaa ja hymyillä sitten tuolla ulkona.

Anonyymi kirjoitti...

"Nynny isän" pitäs sanoa että p*rkele ja lyödä jalka sen oven väliin että minä tulen kanssa keskustelemaan!

PS. Riitta ei vaan piruuttaan tahdo olla ymmärtävinään logiikkaa. Naiset eivät ole mukana keskustelussa sen loogisuuden takia...

-Z

Anonyymi kirjoitti...

Niin, voihan sitä sanoa että p#rkele minäkin tulen mukaan keskustelemaan. Kukin tyylillään. Yleensä kuitenkin kohtelias mutta tarvittaessa sopivan jämäkkä käytös vie toivottuun lopputulokseen.

Tiedätte varmaan ihmisiä, joita kohdellaan ovimattoina? He ovat niitä, jotka kulkevat katse alaspäin suunnattuna eivätkä sillä käytöksellä ("anteeksi että olen olemassa")saa kanssaihmisten asiallista kohtelua.

Riitta

Ps. Riitaisuudesta... Kukin näkee asian omasta näkökulmastaan; minun mielestäni riitaisia ovat täällä blogissa ne, joiden kielenkäyttö on alatyylistä.

Ps. vielä: lähden viikoksi matkoille, joten koittakaa kestää ikävä!

MikkoAP kirjoitti...

"Niin, voihan sitä sanoa että p#rkele minäkin tulen mukaan keskustelemaan. Kukin tyylillään. Yleensä kuitenkin kohtelias mutta tarvittaessa sopivan jämäkkä käytös vie toivottuun lopputulokseen."

Tapauksessa, jossa äiti on alkoholisti ja mies yrittää tätä ongelmaa hoitaa, saa jämäkkyys ja jalan oven väliin työntäminen jo alunperinkin naisen puolella olevat neuvolatädit siirtymään lopullisesti miestä vastustamaan.

Kun sehän on vain osoitus miehen aggressiivisuudesta. Ja mikäs sen äidinkään on saanut juomaan, muuta kuin miehen aggressiivisuus! Ja , jos äiti intoutuu syyttämään isää väkivaltaisuudesta, niin tuota päättäväistä ja jämäkkää käytöstä käytetään todisteena miestä vastaan.

Eli ero, lapset ja talo äidille, miehelle elatusmaksujen maksuvelvollisuus ja mahdollisesti lähestymiskielto.

Anonyymi kirjoitti...

Riitta:
"Tiedätte varmaan ihmisiä, joita kohdellaan ovimattoina? "

Jeh.

"He ovat niitä, jotka kulkevat katse alaspäin suunnattuna eivätkä sillä käytöksellä ("anteeksi että olen olemassa")saa kanssaihmisten asiallista kohtelua."

Eh, ovimattoja heistä on
tullut vain sen vuoksi, kun kukaan ei kunnioittanut heitä silloinkaan, kun vielä olettivat kävelevänsä katse horisontissa.
Toisekseen mieshän ei saa olla alistuva ja söpö, kuten Riitan sukupuolen edustajat.

Eli jatkuva ignorointi adoroinnin sijaan muokkaa ihmistä siinä vaiheessa, kun hän vielä opettelee tuntemaan asemaansa (markkina-arvoa) muiden silmissä.
Joku ujo atm voi pitää itseään ihan hyvänä, mutta kun hän menee ulos tämä kokeminen häiriintyy ja siitä seuraa ongelmia.

Mieheltä ei pidä vaatia
sellaista (oleellista), mitä ei ole valmis itse kantamaan, mistä ei kanna vastuuta. Esimerkiksi jos antaa itsensä, vauvansa tai sisarensa olla söpö ja hellyyttävä sama oikeus pitäisi sallia armeijaikäiselle miehellekin. Näin ei vain ole.

Ei ole tasa-arvoa, on vain
HULLURIITTA.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolittunutta väkivaltaa:
http://www.epaper.fi/reader/?issue=7636;b183d51d732786b9e66eed8e048076fa&ni=1

http://www.jyvaskylankaupunkilehti.fi/Uutiset/Nakoislehti

12.8.2009, sivu 3

Anonyymi kirjoitti...

Henry: "Lisääkö alkoholinkäyttö stressiä vai stressi alkoholinkäyttöä?"

Kuten varmasti itsekin tiedät, esittämäsi tekijät eivät ole kausaliteetin osalta vaihtoehtoisia. Ne ovat osa toisiinsa kietoutuvaa prosessia, joten vastaus lienee "sekä että"?

Minusta on hiukan hassua rinnastaa hellyyden ja läheisyyden puutteesta kärsivä kolmannes miehistä alkoholin suurkuluttajiksi (virheellisesti) nimitettyyn kolmannekseen kahden uutisen kautta. Läheisyyden puute on varmasti ongelma, mutta se tuskin on miesten alkoholinkäytön aiheuttaja - koetun stressin taustalla on paljon muitakin tekijöitä. Alkoholinkäyttöön ja stressiin myötävaikuttava tekijä hellyyden puute voi toki olla (mihin viittaisi myös yksinäisten miesten tilastollisesti runsas alkoholinkäyttö).

Surullistahan tässä on se, että pienten lasten isien alkoholinkäyttö lisää tutkimuksen mukaan heidän tyytymättömyyttään arkielämään. Voisi ehkä miettiä sitäkin, että perusongelma ei välttämättä ole stressi tai hellyyden puute, vaan se... alkoholi.

Mutta mutta: "kosketelkaa toisianne", kehotti Frank Pappa jo edellisen laman aikana :D

Anonyymi kirjoitti...

"Surullistahan tässä on se, että pienten lasten isien alkoholinkäyttö lisää tutkimuksen mukaan heidän tyytymättömyyttään arkielämään. Voisi ehkä miettiä sitäkin, että perusongelma ei välttämättä ole stressi tai hellyyden puute, vaan se... alkoholi."

VArmasti lisää tyytymättömyyttä, koska on koko ajan väsynyt ja kiukkuinen. Ei voi täysillä puuhata koko päivää, jolloin jää elämyksiä välistä.

Jape kirjoitti...

Riitta: "Ps. vielä: lähden viikoksi matkoille, joten koittakaa kestää ikävä!"

Hieno Homma, saadaan tännekin rauha sinun miehiä herjaavilta viesteiltä.

Kun oel tmatkalla, muista ottaa olutta, se on terveellistä naisille, ainakin tämän mukaan:

Juo olutta, ehkäise osteoporoosia

Naisten olisi suositeltavaa nauttia ravintoa, joka sisältää runsaasti D-vitamiinia ja kalsiumia, jotta osteoporoosi pysyisi kaukana. Maidosta ihminen saa runsaasti kalsiumia ja myös D-vitamiinia, mutta naiset voivat kenties juoda myös jotain hieman vaahtoavampaa. Uuden tutkimuksen mukaan naisen säännöllinen oluen juonti vahvistaa luita ja ehkäisee osteoporoosin kehittymistä.

Telegraph -lehden uutisoiman tutkimuksen mukaan oluen osteoporoosilta suojaava vaikutus perustuu siihen, että oluessa on luonnostaan runsaasti pii-mineraaleja. Pii on välttämätöntä luiden ja nivelten muodostukselle. Piin lisäksi oluessa on kasviestrogeeneja, jotka auttavat pitämään luut vahvoina.

Tutkimus käsitti kaikkiaan lähes 1 700 tervettä naista, joiden juomatottumukset selvitettiin. Naisilta myös mitattiin ultraäänitutkimuksessa heidän käsiensä luut. Tämä johtuu siitä, että osteoporoosin ensimmäiset merkit näkyvät juuri sormien luissa.

Mutta kuinka paljon olutta pitää juoda luiden vahvistamiseksi? Ei kovin paljoa, sillä tutkimuksen mukaan vain tuopillisella päivässä saavuttaa hyvät tulokset. [Jape: joka on siis 7 annosta viikossa ja 30 tuoppia kuussa.] Tutkijat arvelevatkin, että jo pienet määrät hyödyttävät luiden terveyttä.

Naisen on tutkimuksen tuloksista huolimatta syytä muistaa alkoholin suurkulutuksen rajat, jotka ovat 16 annosta viikossa tai viisi annosta kerralla. Niitä ei saisi ylittää.

Ville kirjoitti...

"aika nynny on se mies, joka ei pääse edes neuvolan ovesta sisään. Kohtelias tervehdys, kättely ja hymy ovella saanee vanhoillisimmankin neuvolantädin sulamaan.

Riitta"

Eli on miehen vika kun lähtökohtaisesti häntä ei haluta neuvolassa keskustelemaan perheen asioistaja se tekee hänestä nynnyn? Ei tämän korjaaminen pitäisi olla miehen tehtävä, mutta Riittan mukaan se nyt vain on miehen tehtävä.

Entä jos tämä on käytäntö joka on ohjeistettu neuvolantädeille? Mies ei tule juttelemaan perheen asioista. Siinä ei hymyt auta ja hyvin äkkiä saa öykkärin maineen kun haluaa vastoin tädin sanaa mukaan vastaanotolle ja melkein varmasti siitä raapustetaan jotain ikävää neuvolanpapereihin. Tämäkin on siis miehen korjattava, ei heidän jotka ovat näin ohjaistaneet?

Idea. Aletaan jättää äidit neuvolassa käytävälle siksi aikaa kun täti juttelee isän ja lapsen kanssa asioista.

Vortac kirjoitti...

Riitta on feministisen ajattelun kulminoituma. Jos miehellä on ongelmia, johtuivatpa ne hänestä itsestään tai ei, mies on nynny, luuseri ja ruikuttaja. Ja sitten toisaalta, jos mies on jämäkkä ja koettaa hoitaa ongelmiaan, hän on aggressiivinen vaimonhakkaaja, joka pitää pistää vankilaan patriarkaalisena sortajana.

Tämä ajattelu on kuin ommeltu naisten ja yhteiskunnan syvimpiin sisuksiin, ja feminismi on tehnyt tällaisen ajattelun edistämiseksi runsaasti työtä.

Mutta kun asiasta mainitsee, niin sen sijaan, että naiset, valtaapitävät, feministit jne. istuisivat alas vilpittömästi pohtimaan näitä juttuja ja myöntäisivät että kyllä, yhteiskunta voi olla aika raaka miestä kohtaan, ja miehilläkin on ongelmia, joita he eivät ole itse aiheuttaneet, tuleekin kasvoille tätä ainaista 'senkin vellihousuinen mammari kun kehtaatkin valittaa, vaikka sinulla on pöksyssä penis!'-läppää.

Milloinkohan tämä asia muuttuu?

Yksi miesten paha ongelma on juuri se, ettei mies voi puhua ongelmistaan, ilman että hänet leimataan heti ali-ihmiseksi ja miehenä ala-arvoiseksi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Entä jos tämä on käytäntö joka on ohjeistettu neuvolantädeille? Mies ei tule juttelemaan perheen asioista. Siinä ei hymyt auta ja hyvin äkkiä saa öykkärin maineen kun haluaa vastoin tädin sanaa mukaan vastaanotolle ja melkein varmasti siitä raapustetaan jotain ikävää neuvolanpapereihin.

Niinpä. Juuri tätä yritin sanoa - mies on joko nynny tai öykkäri. Vaikea kuvitella, milloin mies on tilanteessa, jossa häntä ei voida ihan itsestäänselvästi jommaksikummaksi (tai joskus jopa molemmiksi!) leimata.

Milloin naista pidetään nynnynä tai aggressiivisena öykkärinä, joka pitää toimittaa hoitoon? Millainen tilanteen pitää olla?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:"Yksi miesten paha ongelma on juuri se, ettei mies voi puhua ongelmistaan, ilman että hänet leimataan heti ali-ihmiseksi ja miehenä ala-arvoiseksi. "

Noh, kaikki tietävät
että miehillä on ongelmansa, ja kuuluukin olla, mutta sehän kuuluu heidän kilpailugenetiikkaansa: nopeat syövät hitaat, vahvat heikot jne. Kaunis naaras haluaa isoimman...

Mies puhuessaan omista ongelmistaan tai miesten epätasa-arvotilanteesta yleensä - on vähän niin kuin itsensäpaljastaja, joka ei tyydy hirveään vaatemäärään, jota joutuu kesät talvet
kantamaan yllään pelkän sukupuolensa takia.

Oikeastaan miesten ongelmat
ei ole mikään uusi juttu. Kyllähän naiset ovat aina kiusoitelleet ja tienneet miesten heiveröisen tilanteen ja avuttomuuden naisten (femujen) edessä. Uutta on se, että ongelmista nyt kuitenkaan puhutaan ja miehen osaa gigolona kritisoidaan. Mutta toistaiseksi vain kritisoidaan - medioiden sivupalstoilla.

Tietysti sekin on pelottavaa,
että naisten laiskuutta,
maskotin roolia ja piittaamattomuutta arvostellaan. Nainen ei saisi olla enää nainen - kanamaisesti hyppyyttää miehiä ja käpertyä milloin kenenkin hunsvotin. Se on myöskin pelottavaa.

Lähestulkoon kaikki
naiset tuntuisivat olevan mukana feministisessä juonessa, ainakin suurelta osin. Eli kun kuppi menee lopulta nurin, huomataan, ettei Moilanen feministinä eroutunut mitenkään keskivertonaisesta, joka oli myös samanlainen feministi ja miesten oikeuksien sortaja.

Tasa-arvo sukupuolten välillä
on myöskin siitä outo juttu, että se rikkoo ihmisen tarvetta olla osana totuttuja järjestelmiä, jotka ovat suosineet naisia ja miesten kerskakäyttäytymistä.

Ajamme evoluutiota, joka rikkoo markkinakehitystä.

Uhkaamme tuhota todellisen ihmiskaupan mädän sisimmän.


Bmad,
mätä omena