torstaina, elokuuta 13, 2009

Tie kansallissankariksi

Nainen tuikkasi ahdistelijan sukuelimet tuleen - nousi kansallissankariksi

America Is "Saturated With Misogyny"? Oh, Please

Gender Feminist Folly


Sailer's Law of Female Journalism:
The most heartfelt articles by female journalists tend to be demands that social values be overturned in order that, Come the Revolution, the journalist herself will be considered hotter-looking.

Why Do We Rape, Kill and Sleep Around?
ja Newsweek's Begley illustrates Sailer's Law of Female Journalism

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2009/08/13/feministin-selviytymisstrategiat/

Anonyymi kirjoitti...

Ihan oikein tuolle sikabrittiraiskaajalle, paitsi jos olikin hyvännäköinen - voi raukka parkaa :(

Tomi kirjoitti...

Hyvä artikkeli tuo Newsweekin "
Why Do We Rape, Kill and Sleep Around?" Jotain mutkia siinä on vedetty kyllä suoriksi, kuten tuo, että evopskologit muka ajattelisivat, että ihmisten päässä on moduleja, jotka aiheuttavat tiettyä käyttäytymistä.

Pääasiasioista olen samaa mieltä. Vähän kun kärjistää: jos ihminen olisi sellainen kuin aina sosiaalidarvinisteista evoluutiopsykologeihin jotkut tiedemiehet ovat ajatelleet, ihminen ei olisi ihminen vaan eläin. Toisin sanoen, ihmisen erityinen etu on juuri kyky sopeutua nopeisiin muutoksiin ympäristössä. Tämäkin ajatus on yhtä vanha kuin Darwin ja oikeastaan vanhempikin. Tietenkään ei pidä kieltää sitäkään, että evoluutiolla ei olisi mitään merkitystä ihmisen käyttäytymisen kannalta.

Evoluutiopsykologian eettiseen oikeutukseenkin olisi kirjoittaja voinut puuttua vähän älykkäämmin.

Sitä kyllä ihmettelen, että miksi (muka) feministit olisivat evoluutiopsykologiaa vastaan jotenkin yhteisenä rintamana. Eikö "pahojen feministien" nimenomaan kannatta tarttua noihin ajatuksiin, joiden mukaan miessukupuoli on syntyjään monella tapaa inhottava? Mieleen tulee, miten Moilanen kertoili lapsuudestaan. Tytöt leikkivät kaikkia kivoja ja progressiivisia leikkejä, kun pojat taas rymistivät metsissä leikkipyssyjensä kanssa. Kai se ajatus tuossa lapsuuteen viittaamisessa oli juuri korostaa sukupuolten synnynnäisiä (moraalisia) eroja. (Tosin hiukan hitaalle Moilaselle ei tienkään ole tullut mieleen, että hänen kokemuksensa voi kääntää myös niin päin, että siellä ne pojat -- tietämättään -- harjoittelivat iänikuista tehtäväänsä suojella naisia ja lapsia vihamieliseltä maailmalta.)

Markkina-arvoteorialle artikkelin käsitys ihmisestä ei kai olisi katastrofi, kunhan ei kielletä joitakin tieteellisesti todistettavia asioita, kuten sitä, että vain nainen kykenee synnyttämään, että mies kokee naista enemmän seksuaalista halua jne.

Mielenkiintoista olisi kuulla asiantuntijan arvio. Tässä koukku:

"And it's why the evo psych tenet that men have an inherited mental module that causes them to prefer young, beautiful women while women have one that causes them to prefer older, wealthy men also falls apart."

Anonyymi kirjoitti...

"Sitä kyllä ihmettelen, että miksi (muka) feministit olisivat evoluutiopsykologiaa vastaan jotenkin yhteisenä rintamana. Eikö "pahojen feministien" nimenomaan kannatta tarttua noihin ajatuksiin, joiden mukaan miessukupuoli on syntyjään monella tapaa inhottava?"

Se romuttaisi vähän turhankin lopullisesti ajatuksen tasa-arvosta ja sementoisi näkemyksen, että miehet ovat yhtäaikaa sekä parempia (johtajat, tiedemiehet) että kurjempia (luuserit ja raiskaajat).

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Miksi evoluutiopsykologia mielestäsi romuttaisi ajatuksen tasa-arvosta?

x

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi evoluutiopsykologia mielestäsi romuttaisi ajatuksen tasa-arvosta?"

Asiat on oikeasti paljon monimutkaisempia, kuin kuvitellaan.
Ensinnäkin: useimmat atm:t tukevat yksiavioisuutta ja kaivavat kuoppaa itselleen: käytäntö, joka yleistyessään johtaa siihen, että jokaisella tulee olla paras
*mahdollinen* kumppani. Tällöin valitaan helposti se kaikkein ylevä- ja puhdasgeenisin valioyksilö, mikä nyt on mahdollista saada. Älykkyydellä ja tunne-elämän tasolla ei ole mitään merkitystä itsessään. Tärkeämpää on esim. miehelle taistelukunto ja naiselle symmetrinen kroppa.

Toisekseen ihmisissä on
huonommuus/paremmuuseroja moneen suuntaan. Jollakin, kuten yllä esitin on paremmat geenit ja parempi lihaksisto jo lähtiessään.
Turha huonompien on naukua, ei asia muutu miksikään.
Sitä, miksei laadukasta tunne-elämää ja ihmisyyttä arvosteta tai hyväksytä useinkaan korvaavaksi ominaisuudeksi miehiä valittaessa on sitten taas toinen juttu. Ei voi perustella asiaa ainakaan siten, että "kun minä seuraan biologisia vaistoja, minun ei tarvitse olla kiinnostunut ihmisistä ihmisinä".

Kehittyneemmässä maailmassa
miehiä voitaisiin arvostaa enemmän myös henkisten ominaisuuksiensa puolesta, ja tämähän nostaisi monet nörtit arvoon arvaamattomaan.
Koska nörttivastaisuudella ja biologisella vietillä ei ole mitään tekemistä keskenään. On kysymys, milloin naiskunta alkaa osoittaa älyn merkkejä ja haluta miehiltä jotain muutakin, kuin niitä johtajageenejä.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Koska nörttivastaisuudella ja biologisella vietillä ei ole mitään tekemistä keskenään. On kysymys, milloin naiskunta alkaa osoittaa älyn merkkejä ja haluta miehiltä jotain muutakin, kuin niitä johtajageenejä."

Se tulee ehkä tapahtumaan tulevaisuudessa jahka kaikki tämä nykyinen soidinmeno ja öyhötys kulttuuri tulee ilmiselväksi yhä suuremmalle osalle miehistä ja jolloin naisilla tulee olemaan entistä vaikeampaa löytää seuraa kaikkine turhine oikkuineen...

-Z

Anonyymi kirjoitti...

"Se tulee ehkä tapahtumaan tulevaisuudessa jahka kaikki tämä nykyinen soidinmeno ja öyhötys kulttuuri tulee ilmiselväksi yhä suuremmalle osalle miehistä ja jolloin naisilla tulee olemaan entistä vaikeampaa löytää seuraa kaikkine turhine oikkuineen..."

No jos näitä herrasmiehiä
ei enää jonain päivänä ilmaannu joka mutkassa, sukupuoliskenessä tapahtuu jotain ääriradikaalia. Miesten arvo ainakin joudutaan punnitsemaan uudelleen.

Herrasmiesmäisyyteen kiteytyvä epätasa-arvoisuus ja miesten polkeminen on ihmiseläinkunnan sokea piste ja ylläpitää tätä selkeästi "biologisempaa toimintakulttuuria".

Naiset ylipäätään saavat enemmän kaikenlaista, kuin antavat.
Heidän ei myöskään tarvitse olla itsenäisiä, he voivat elää hoivattien elämää. Naiset kärsivät tästä asiasta ihan itse, vaikka päällisinpuolin asia näyttäisikin olevan juuri päinvastoin. Naiset kärsivät, kun joutuvat pitämään toisia miehiä oleellisesti huonompina kuin toisia.


Bmad

MikkoAP kirjoitti...

"Se tulee ehkä tapahtumaan tulevaisuudessa jahka kaikki tämä nykyinen soidinmeno ja öyhötys kulttuuri tulee ilmiselväksi yhä suuremmalle osalle miehistä ja jolloin naisilla tulee olemaan entistä vaikeampaa löytää seuraa kaikkine turhine oikkuineen...

-Z"

Tämähän on jo tapahtumassa. Koko läntisessä maailmassa on meneillään miesten "marriage strike".

Tässä on yksi esimerkki, jossa 30+ nainen valittelee, että miehet ovat niin "kypsymättömiä", kun löytävät parempaakin tekemistä kuin olla Laura Nolanin orjana.

http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/article3283690.ece

Sen kommenttiosiossa oli vallan hyviä kommentteja miehiltä ja PALJON! Ja taatusti useat noista kommentoijista ei ollut kuullutkaan miesliikkeestä.

Samaan syssyyn kuuluu tuo UMOT keskustelu.

MikkoAP kirjoitti...

"Sen kommenttiosiossa oli vallan hyviä kommentteja miehiltä ja PALJON! Ja taatusti useat noista kommentoijista ei ollut kuullutkaan miesliikkeestä."

Ja tietenkin se kommenttiosio on poistettu. :)

MikkoAP kirjoitti...

"Samaan syssyyn kuuluu tuo UMOT keskustelu."

Alkaa kyllä jo naurattaa tuo vanhenevien naisten mihiin kohdistama haukkuminen. Silloin parikymppisinä, kun he olivat viehettävimmillään, he pyörittelivät ja käyttivät miehiä hyväkseen häikäilemättä. Taka-ajatuksena tietty, että sitten kolmenkympin paikkeilla he vähän hidastavat ja valitsevat parhaan miehen, jonka löytävät. Valitettavasti he joutuvat tällöin huomaamaan, että niille miehille, jotka heille kelpaavat (rikas ja komea jne.) on parempaakin tarjolla. Kun taas alempitasoiset miehet ovat vuosien saatossa saaneet näiltä naisilta niin paljon paskaa niskaan, että he mieluummin todellakin pelaavat pleikkaria ja kittaavat kaljaa kuin jahtaavat naisia.

Toinen , mikä noissa naurattaa on se, että he eivät todellakaan ymmärrä, että heidän pitäisi hiukan miettiä, mitä heillä on tarjottavaa miehille.

Anonyymi kirjoitti...

Karsea pettymys, että ne kommentit oli viety ennen kuin ehdin lukea. Tuo kirjoitus oli niin typerää ja narsistista naisteksiä, että voisi kuvitella siihen tulevan runsaasti herkullisia kommentteja. Muistaako kukaan kommentit nähnyt jotain esimerkkejä kommenteista?

Homo

Vortac kirjoitti...

Kehittyneemmässä maailmassa
miehiä voitaisiin arvostaa enemmän myös henkisten ominaisuuksiensa puolesta, ja tämähän nostaisi monet nörtit arvoon arvaamattomaan
.

Tästä olen joskus koettanut puhua, mutta olen hieman epäonnistunut ajatukseni ilmaisemisessa aiheesta.

Hienoa, että sait sen kiteytettyä näin hyvin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Toinen , mikä noissa naurattaa on se, että he eivät todellakaan ymmärrä, että heidän pitäisi hiukan miettiä, mitä heillä on tarjottavaa miehille.

Tätä aika harva nainen koskaan tulee miettineeksi, koska maailma osoittaa heille nuoruudessaan, että he kelpaavat sellaisenaan. Johtanee helposti ajattelemaan, että he ovat täydellisiä ihmisiä, joiden ei tarvitse muuttua tai kehittyä, ja joissa ei ole vikoja, joilla olisi jotain merkitystä.

Tämä on tietenkin kaukana totuudesta, mutta osittain asioiden tilasta voi kyllä syyttää miehiä, joilla on liian suuret seksuaaliset himot, ja jotka ovat liian helposti hormoniensa (ja siten naisen seksuaalisen vallan) vietävissä.

Harvat nuoret ja hehkeät naiset ovat feministejä - olettaisin, että suunnilleen samoihin aikoihin kun seksuaalinen valta pienenee ulkoisen hehkeyden romahtamisen ja ulkonäön rupsahtamisen myötä, kiinnostus feminismiin kasvaa (koska valta halutaan säilyttää, ja kitkeryys siitä etteivät miehet haluakaan heidän seuraansa yhtä suuresti tietenkin kaivelee kovasti, ja jotakuta siitä pitää syyttää).

Feminismi on kuin mittatilaustyönä tehty naisille, joiden seksuaalinen valta vähenee ja rupsahtaa hyvin pieneksi riehakkaan nuoruuden jälkeen, ja jotka silti haluavat -jollakin tavalla- edelleen jatkaa ylimielistä asennettaan ja vallankäyttöä miehiä vastaan.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Herrasmiesmäisyyteen kiteytyvä epätasa-arvoisuus ja miesten polkeminen on ihmiseläinkunnan sokea piste ja ylläpitää tätä selkeästi "biologisempaa toimintakulttuuria".

Sinäpä sen sanoit.

Katsellessa elokuvaa 'Rosemary's Baby', joka on vanha kauhuelokuva - eli ei pitäisi olla mikään feministipropagandafilkka - olen huomannut lukuisia kohtia, joissa nainen on suunnilleen sormella osoittanut jotain kohtaa, joka vaatii työtä, ja mies on sitten rynnännyt tekemään tämän työn naisen kehotuksesta, ja nainen ei ole rikkaa ristiin nostanut, vaan jonkinlaisena 'luonnollisena asioiden tilana' katsellut vain hihitellen vierestä, kun raavas mies urakoi hänen puolestaan.

Tämä mies on elokuvassa naisen tuore aviomies, jopa. Tasa-arvoa?

Tässä(kin) elokuvassa otetaan aivan itsestäänselvyytenä, että nainen on jalo, ylväs ja hauras olento, joka katselee korkealta jalustalta kun likainen ja kurja mies-orja suorittaa kaikki likaiset ja vaativat hommat, eikä nainen toki voi millään, edes pienelläkään tavalla auttaa. Mutta hän voi kyllä osoittaa sormella ja sanoa jonkin yksinkertaisen käskyn (esimerkiksi 'the panel, the panel' vai olikos 'the pane, the pane' - joka tapauksessa kyse on takan hormiston avaamisesta kun tuli on jo sytytetty) sohvalta istuen, ja mies ryntää ikäänkuin itsestäänselvyytenä hoitamaan homman.

Mies on siis aina se, joka hoitelee hommat, nainen on aina se, joka antaa miehelle töitä. Nainen on tämän elokuvan(kin) mukaan parisuhteessakin miehen työnjohtaja, joka käskyttää ja ohjailee miestä erinäisiin hommiin, ja puuhastelee itse koristeellista ja merkityksetöntä pikkutauhkaa korkeintaan siinä sivussa samalla kun mies roudaa painavia kaappeja paikasta toiseen.

Tiedän, että yksittäisenä asiana tämä on melko mitätön, enkä varmasti edes mainitsisi asiaa, jos se ei olisi jo muutenkin tullut puheeksi, ja etenkään jos olisi olemassa vastaavia elokuvia, joissa ihan itsestäänselvyytenä (ei siis esim. komedisena twistinä) nainen roudailee ja duunailee kaikkea, kun mies istuu sohvalla ja komentelee naista - samalla kun tätä suhdetta kuvataan kuitenkin suurena ja romanttisena rakkausavioliittona.

Onko sellaisia elokuvia? Eipä tule mieleeni yhtäkään, mutta voisin helposti luetella montakin, jotka pursuavat näennäisesti tahatonta misandriaa (eli siis tarkoitan tässä nyt sitä, että 'misandria on niin normaalia', että elokuvantekijät noudattavat varmaankin osittain ihan tiedostamattaankin misandrisia kaavoja).

Sokea piste indeed. Tämänkin yksittäisen esimerkin tarkoituksena oli lähinnä vain kertoa laajemmasta kuvasta - että tällaista pidetään ihan normaalina, niin että jopa kauhuelokuvissa misandriaa ihan itsestäänselvästi suolletaan katsojan kasvoille olettaen katsojan hyväksyvän sen täysin tavanomaisena ja romanttisena asiana.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:"Onko sellaisia elokuvia? Eipä tule mieleeni yhtäkään, mutta voisin helposti luetella montakin, jotka pursuavat näennäisesti tahatonta misandriaa (eli siis tarkoitan tässä nyt sitä, että 'misandria on niin normaalia', että elokuvantekijät noudattavat varmaankin osittain ihan tiedostamattaankin misandrisia kaavoja)."

No elokuvissahan aina
pyritään äärimmäistämään kaikkea, jotta niistä tulee toiminnallisia ja viihteellisiä katsojille. Sikälis elokuvat (ja muut kulttuurituotokset pitkälti) ovat aika paljastavia sen suhteen mitä ihmiset oikein ajavat takaa, vaikkeivät normielämässään niin äärimmäisiä juttujensa suhteen olisikaan.

Oma tapani katsella elokuvia
on aika kohtuullinen. En katso juuri koskaan TV:tä (sellainen kyllä on). TV-sarjoja seuraan vaan jos osun avoimen TV:n eteen esim. muiden ihmisten takia.

Muutaman vuoden välein nappaan kuitenkin jostain pahvilaatikollisen elokuvia, sekä vanhoja, että uudempia, ja
alan tuijottamaan niitä antaumuksella. En siksi että niiden sisältö saisi minut innostumaan. Haluan vaan saada tietynlaisen buustin tai annoksen kaikesta, nähdä mistä on kysymys.
Tokihan niissä välillä ihan hyviäkin juttuja/oivalluksia esiintyy. Esimerkiksi "Rainman", "Idiootit" ja "Troija" tyyppiset elokuvat ovat mielestäni ihan hauskoja.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:"Feminismi on kuin mittatilaustyönä tehty naisille, joiden seksuaalinen valta vähenee ja rupsahtaa hyvin pieneksi riehakkaan nuoruuden jälkeen, ja jotka silti haluavat -jollakin tavalla- edelleen jatkaa ylimielistä asennettaan ja vallankäyttöä miehiä vastaan. "

Näitä keski-ikäisiä ja lihavia/kupsahtaneita hymynaisia on paikat pullollaan. Markkina-arvo ei ole enää entinen, mutta itserakkaudelle riittää silti vastakaikua. Naisen etuoikeuksista tulee tärkeitä.

Vastaavassa tilanteessa
olevat miehet eivät paljon hymyile. Sosiaalinen elämä pitää heitä vihollisinaan.

Naisilla on niin paljon
etuoikeuksia, että pelkät vetovoiman jäänteetkin ylläpitävät kohtuullista "pesätoimintaa" eläkeikään saakka.


Bmad