torstaina, syyskuuta 03, 2009

Ei kannata olla feministi

Miksi en ole feministi

"Isien rakkaudesta lapsiinsa"
Suomi on väkivaltainen maa. Ei siinä ole mitään uutta. Mutta väkivallan selittäminen yksilön mielenterveysongelmilla on kuin vetäisi säkin päähänsä.

Niin tapahtui Myyrmannin pommi-iskun sekä Kauhavan ja Jokelan kouluampumisten jälkeen, kun ampujista piirrettiin patologista luonnekuvaa oikein urakalla.

Mutta juopot tappavat toisiaan joka päivä. Kaduilla hakataan kännissä vastaantulijoita, ja liian usein isä ampuu perheensä mustasukkaisuusdraaman päätteeksi.

Poika ihailee takapenkiltä, kun isi painostaa moottoritiellä liian hidasta kuskia roikkuen kiinni tämän takapuskurissa.

Jo leikkipuistossa lapsi kuulee, miten isä kehottaa itkupilliä vetämään hameen päälle: mies ei itke, vaan lyö takaisin!

Vähitellen pikkupoika kasvaa äijäkulttuuriin. Hän miehistyy. Se tapahtuu viimeistään keski-iässä, kun hän ryhtyy harrastamaan sotahistoriaa ja uneksii Kannaksen ratkaisutaisteluista.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miss Midnight: Hyödynnän naiseuttani

Jorma kirjoitti...

"Suomi on väkivaltainen maa."

Millä mittarilla ja mihin verrattuna? Todellisuudessa väkivaltarikollisuuden määrä on jo vuosia ollut laskussa ja väkivallan uhriksi joutumisen riski on pieni, etenkin jos on nainen.

Kummasti tässä Isät, nuo perkeleelliset heteromiehet, opettavat pojilleen kaikki pahat tavat, vaikka samaan aikaan itketään sitä, kuinka isät eivät vietä tarpeeksi aikaansa lasten parissa. Melkoisen ristiin menee tämä ajattelu.

Se, että pojat leikkiivät sotaa ei ole haitaksi kenellekään. Haitallisemman väkivaltamallin moni saa ruummillista kritusta harjottavilta vanhemmiltaan. Tässähän äitien osuus on huomattava. Kuten tietysti kasvatuksessa muutoinkin. Itsekin olen lähinnä naisilta saanut poikana kuulla, kuinka sopimatonta itkeminen on.

Väkivalta Suomessa kohdistuu pääasiassa miehiin, mutta hyväksyntä ei tule jääkiekkokaukaloista, joissa väkivaltaisuudesta rangaistaan, vaan yhteiskunnalta, joka sivuuttaa aina miehiin kohdistuvan väkivallan ja pitää sitä ihan luonnollisena. Jo se auttaisi, että törkeästä poahoinpitelystä tulisi lähes aina ehdotonta, eikä vain ehdollista ja/tai sakkoja. Lisäksi miehiin kohdistuvaa väkivaltaa pitäisi tutkia ja sitä vastaan pitäisi kampanjoida. Muutos olisi mahdollinen, jos vain halua olisi.

Lerhdistö, ja nämä kaikkitiertävät kolumnistit, voisivat vähentää väkivallan ihannointia lopettamalla sillä revittelyn. Julkisuutta kouluamppujat hakivat, ja sitä he myös saivat, liiankin kanssa.

Ville kirjoitti...

Perhevero patistaisi naiset kotiin?

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) hehkuttama perhevero kannustaisi naisia jättäytymään kotiin lasten hoitoon, Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Reija Lilja arvelee Ylen Aamu-tv:ssä.

Tämähän on tietysti aivan väärin ja nykyisen suuntauksen vastainen. Naiset töihin lapsia hoitamasta, hus! Ei oikea nainen ole kotona ja hoida lapsia! Matriarkka määrää miten naisten tulee toimia!

Todellinen sylkäisy on kuitenkin:

- Jos haluttaisiin naisten osallistuvan työelämään, pitäisi naisilla olla pienempi verotusaste, Lilja selitti ohjelmassa.

Tasa-arvo ja miehet saavat märkää rättiä kasvoilleen. Sanomattakin on selvää, että näin ei voi olla.

Vertaa: jos haluttaisiin miesten osallistuvan lastenhoitoon, pitäisi miehillä olla suuremmat tuet.

Jorma kirjoitti...

"Jos haluttaisiin naisten osallistuvan työelämään, pitäisi naisilla olla pienempi verotusaste, Lilja selitti ohjelmassa."

Odotan turhaan tasa-arvoviranomaisten tuomitsevan Liljan tasa-arvon vastaiset näkemykset ja median käynnistävän ajojahdin, joka ei pääty ennen Liljan potkuja tai eroa.

Näinhän nimittäin kävisi, jos tasa-arvo koskisi tässä maassa molempia sukupuolia samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Sieppaajan vaimo piti Jayceeta vankina, kun mies oli vankilassa

Homo

Heiskala kirjoitti...

itseinhoiselle runoilija Kiiskiselle:

"Eikös se olekin, Jyrki, parempi että tehtiin se tasa-arvoinen hedelmöityshoitolaki, niin että isät eivät pääse pilaamaan lapsiaan."

Anonyymi kirjoitti...

Taas yritetään rynnätä miesten kukkaron kimppuun, juuri muuhunhan narttujen mielestä miehiä ei tarvitakaan kuin maksumiehiksi ja ehkä ikävimpien töiden, kuten viemärisukeltajan yms tekijöiksi:

Yrittäjänaiset: Lapsi maksaa 10 000 euroa, yhteiskunnan autettava

...
Olen pyytänyt naisyrittäjiltä laskelmia siitä, mitä maksaa, kun työntekijä tulee raskaaksi. Esimerkiksi lähihoitajan kohdalla tämä summa on 12 400 euroa. Ja sitten, kun alle 10-vuotias sairastuu, niin usein äiti jää hoitamaan häntä - tällöin summa kohoaa 20 000 euroon.
...

Homo

MikkoAP kirjoitti...

"Olen pyytänyt naisyrittäjiltä laskelmia siitä, mitä maksaa, kun työntekijä tulee raskaaksi. Esimerkiksi lähihoitajan kohdalla tämä summa on 12 400 euroa. Ja sitten, kun alle 10-vuotias sairastuu, niin usein äiti jää hoitamaan häntä - tällöin summa kohoaa 20 000 euroon."

Haluaisin kyllä nähdä, millä laskukaavalla nuo luvut on saatu. Enkä todennäköisesti tule saamaan haluamaani, sillä ne ovat luultavimmin hatusta vedettyjä.

Heiskala kirjoitti...

Kopio Hesarin palstalle kirjoittamastani:

runoilijan sota ihmisoikeuksia vastaan

On jotenkin surullista katsella kuinka Helsingin Sanomat käy jatkuvaa kampanjaa lasten isiä ja siten myös lapsia vastaan, kaikin mahdollisin milloin mistäkin kaivaminsa voimin. Helsingin Sanomilla ja sen pikku kiiskisillä on kuitenkin valtava vastuu siitä miten epätasa-arvoisesti isiä ja lapsia tässä maassa tällä hetkellä kohdellaan. Kiiskisenä minä häpeäisin ja inhoaisin itseäni osallistuessani tuollaiseen. Ai niin mutta siltähän tuo teksti jo vaikuttikin.

Olisi mukava nähdä vielä joskus se päivä jolloin Hesari palaa puolueettoomaksi tiedonvälittäjäksi.

Tomi kirjoitti...

Kirjailija Kiiskinen käyttää tuossa Hesarin kolumnissa kirjailijanvapautta aika ronskisti. Väkivaltaa ja sen ihannointia halveksitaan suomalaisessa kulttuurissa syvästi.

Jyrki-boy voi testata asiaa vaikka seuraavissa sukujuhlissa. Minkälaista hyväksynnän muminaa hän mahtaa luulla saavansa osakseen, jos alkaa heilua puukon kanssa tai edes kertomaan ihailevia tarinoita puukon kanssa heilumisesta. En tosin tunne Kiiskisen sukua, että ehkä siellä tuollainen on kovastikin tavallista. Se selittäisi pölhön jutunkin.

Reality checkinä kerrottakoon, että suomalaiset kadut ovat EU:n uhrikyselyn mukaan Euroopan turvallisempia ja suomalainen jääkiekkoyleisö päiväkotilapsia monen muun maan faneihin verrattuna.

Jape kirjoitti...

Naiset iloitsevat Audi-miehen irtisanoutumisesta

lyhyt ote:
Naiset hykertelevät ilkikurisesti kuultuaan päivän uutispommin: naisnäkemyksillään kohua herättänyt Audin myyntijohtaja Esko Kiesi on sanoutunut irti VV-auton palveluksesta.

Niin, naiset oikein hykertelee.
Saas nähdä koska naisilla vaihtuu "moodi" taas itkuun, kuinka huonosti heillä on...
Mietitään sitten taas kuka hykertelee.

Päätoimittaja: Kiesi-jutusta hyötyä Anna-lehdelle
Torstai 3.9.2009 klo 12.52

Esko Kiesin kohuhaastattelun julkaissut Anna-lehti on hyötynyt tapauksesta, arvioi Annan päätoimittaja Emma Koivula.Vaikka kohu johti Kiesin eroamiseen työnantajansa Audin palveluksesta, hänen haastattelunsa julkaiseminen ei ollut Annan päätoimittajan mielestä virhe.

- Tämän kohun saama laajuus ja huomio osoittavat sen, että tasa-arvoasioissa on tosi paljon puhuttavaa ja pöllytettävää. Kyllä tapaus on varmasti tuulettanut monia käsityksiä ja avannut silmiä siellä sun täällä, Koivula linjasi STT:lle.

Hänen mukaansa nettikeskustelusta on voinut havaita, että Kiesi-kohu "on saanut liikkeelle sekä naisasia- että miesasiaihmiset".

- Tietenkin (Esko Kiesille) on ollut todella kamalaa olla tällaisen ajojahdin kohteena. Annassa aiomme kuitenkin jatkaa näitä aiheita, päätoimittaja Koivula sanoi.


Aivan juu, kysyisin että koska Emma Koivula aikoo kantaa vastuunsa ja erota? Sitten kysyisisn, koska Anna-lehti alkaa kiinittää huomiota miesten tasa-arvo-ongelmiin. naisethan on jo tasa-arvoisempai kuin miehet suomessa. Tätä pitäisi Anna-lehdessäkin hiukan "pöllyttää". Onnistuuko, Emma Koivula?

Jape kirjoitti...

Millainen on Audi-naisen ihannemies?


Nyt kun Audi-Kiesi julkisesti ilmoitti ihannenaisensa, niin kiinnostaisi tietää naisten mielipiteitä ihannemiehestä. Siis oikeasti, millainen on päiväuniesi mies. Kommentoikaa kiesimäisen rohkeasti ulkonäköä, pukeutumista, ammattia, luonnetta ja miksei toiveidesi miehen automerkkiäkin.

Oma ihannemieheni on suomalainen, tummahiuksinen, pitkä, kapealanteinen, miehisiltä mitoiltaan mielummin iso kuin pieni, normaalipainoinen, suhteellisen lihaksikas, muttei liian, ei tupakoiva, kohtuukäyttäjä alkoholin suhteen, hyväpalkkainen, hyvä rakastaja, hyvät perhearvot omaava, kohtelias ja huomaavainen, naisia arvostava tasa-arvon kannattaja. Ei väliä, omistaako auton vai ei ja autonmerkillä ei todellakaan mitään väliä.
Kiltsi

Anonyymi kirjoitti...

Ihmissuhdetyöntekijät masennuksen takia eläkkeelle

Asiantuntijat ja naisvaltaisissa ihmissuhdeammateissa työskentelevät siirtyvät muita useammin työkyvyttömyyseläkkeelle masennuksen takia.

Tuoreen tutkimuksen mukaan uusia työkyvyttömyyseläkkeitä masennuksen takia alkoi naisista eniten autonkuljettajilla, varastotyöntekijöillä, lehdenjakajilla ja puhelinmyyjillä. Myös esimiehillä ja johtajilla sekä hoitajilla oli paljon masennusta.
...

Minusta ainakaan autonkuljettaja, varastotyöntekijä ja lehdenjakaja eivät kuulosta erityisen ihmissuhdevaltaisilta aloilta...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Hoh hoijaa, taas tätä ajattelua, jossa miehiin kohdistuva väkivalta ei ole ihmisoikeusongelma, toisin kuin naisiin kohdistuva:

Suomen ihmisoikeustilanne on ensimmäistä kertaa mukana hallituksen torstaina hyväksymässä ihmisoikeusselonteossa. Selonteon mukaan Suomessa on ongelmia mm. naisten, lasten ja vähemmistöryhmien ihmisoikeuksissa.

Kas kun ei vielä suoraan syytetty lapsiin kohdistuvasta väkivallasta pelkästään miehiä.

Homo

Jorma kirjoitti...

"Aivan juu, kysyisin että koska Emma Koivula aikoo kantaa vastuunsa ja erota?"

Eihän häneltä voi mitään vastuunkatoa edellyttää. Hänhän on nainen.

Jorma kirjoitti...

"Minun liberalismiini mahtuu, että Audi-mies tai Nina Mikkonen voi elää omien arvojensa ja mieltymystensä mukaan, vaikka ne poikkeaisivatkin omista tai enemmistön arvostuksista. Feministeille tällainen suvaitsevaisuus näyttääkovalta haasteelta."

Marko Hamilo on harvinaisen oikeassa. Tämä on yksi syy, miksi feminismi on raastettava juurineen maasta.

asdfg kirjoitti...

Mikään ideologinen saivartelu ei muuta sitä faktaa, että 70%:ssa suomalaisista henkirikoksista tekijä on humalassa, ja 60%:ssa sekä tekijä että uhri.

On aivan täyttä moraaliposeeraajan potaskaa väittää, että tämä ongelma ja syyllisyys siitä kuuluvat yhtälaisesti kaikille.

Hauskaa on myös se, että Kiiskinen hyödyntää retoriikassaan kristillistä perinnettä puhuessaan perisynnistä. Tyypit jotka nyt vuolaasti tunnustavat syyllisyyttään julkisesti ja sirottelevat tuhkaa päällensä olisivat tuhat vuotta sitten paenneet maailman pahuutta luostariin.

Asketismi, katumus ja anteeksiannon rukoilu henkistävät ihmisen maallisen ja sotahistoriaa lukevan väen yläpuolelle. Nykyään tosin perisynnin likaamaksi ei koeta enää ihmiskuntaa vaan pelkästään kansakunta.

Heiskala kirjoitti...

Tavallinen keski-ikäinen miesrunoilija
Antti Heiskala | 3.9.2009 18:00( HS -keskustelu)

Vaan mitä kirjoittikaan tämä keski-ikäinen miesrunoilijamme? Hän kirjoitti näin:

"Keski-ikäisen miehen salaiset unelmat eivät kuitenkaan pelasta isänmaata."

Eipä. Ja niinpä minä toivonkin, sydämeni pohjasta, ettei mitkään tämän keski-ikäisen runoilijamiehen salaiset unelmat toteutuisi.

Keski-ikäinen miesrunoilijamme kirjoitti myös:

"Tavallisten ihmisten suhteesta väkivaltaan on kuitenkin parasta olla hiljaa."

Niinkö, mutta entäs tämän tavallisen keski-ikäisen miesrunoilijan, joskin epätavallisen heikosti kirjoittavan keski-ikäisen miesrunoilijan, suhteesta väkivaltaan sitten?

..........Tavallinen keski-ikäinen miesrunoilija
Antti Heiskala | 3.9.2009 19:30

Kun tämä tavallinen keski-ikäinen miesrunoilijamme kirjoittaa tavallisista keski-ikäisistä miehistä, niin ymmärtääkö hän ollenkaan sitä, että hän itse on nyky-Suomessa mitä tavallisin keski-ikäinen mies, hyvin paljon tavallisempi kuin vaikkapa minä.

Tämä tavallinen keski-ikäinen miesrunoilijamme elää täysin yhteiskunnan odotusten mukaisesti, kirjoittaa yhteiskunnan odotusten mukaisesti, tavallisesti hänet palkitaan tästä tavanomaisuudestaan, hän toimii kaikin tavoin niin kuin tämä yhteiskunta odottaa tavallisen fiksun keski-ikäisen miehen toimivan. Mutta miksi hän siis nimittelee muita yhtä kilttejä tavallisia keski-ikäisiä miehiä ilmeisen halveksivasti? Ehkä mies on vallankumouksellinen runoilija. En tiedä vetäisisinkö taas natsikortin esiin. Olkoon.

..........

Noin siis vastasin tuolle typerälle, kenties kaljamahaisellekin keski-ikäiselle miehelle.

Tavallinen keski-ikäinen runoilijamies Jyrki Kiiskinen: "Isien rakkaudesta lapsiinsa"Mikä typerys!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Anna-lehden päätoimittajan pitäisi erota haastattelemansa miehen mielipiteiden tähden? Ymmärtääkseni päätoimittaja ei ole laittanut sanoja miehen suuhun vaan hän on päästellyt ne suustaan ihan itse.

Riitta

Jorma kirjoitti...

"Miksi Anna-lehden päätoimittajan pitäisi erota haastattelemansa miehen mielipiteiden tähden?"

Koska hän on julkaissut ne ja kysymyksillään aikaansaanut koko haastattelun?

Anonyymi kirjoitti...

Lehdessä toimittaja saa kysyä vaikkapa että millaista naista arvostat.

Haastateltava vastaa vaikkapa, että hyväsydämistä, simpsakkaa ja toimelista naista.

Tai sitten hän vastaa Kiesin tyyliin, että silittävää siivoajaa, jonka nilkan kaari kaartuu tietyllä tavalla silmää miellyttäen vain tietynkorkoisissa kengissä ja haluttavakin tulee olla ja on lähes synti päästää itsensä lihomaan. "Katselen naista kuin autoa" jne mitä niitä kommentteja olikaan.

Kysymyksenasettelu ei laita sanoja haastateltavan suuhun. Vastaukset tulevat miehen omasta ajatusmaailmasta.

Riitta

Jorma kirjoitti...

"Kysymyksenasettelu ei laita sanoja haastateltavan suuhun. Vastaukset tulevat miehen omasta ajatusmaailmasta."

Tai toimittajan näppämistöltä. Totuushan on, että lehdet voivat kirjoittaa ihan mitä hyvänä. Vaiheet ja värittäminen ovat todellisuutta, vaikka muuta kuinka haluaisi toivoa.