torstaina, syyskuuta 17, 2009

Epätasa-arvoinen puoluetuki

Virpi Kauko: Julkaistu Vihreässä Langassa 21.8.2009.
Artikkelin mukaan “Vihreiden naisten pääsihteerin Sirpa Hertellin mielestä miehet eivät voi olla feministejä, sillä aate on sukupuolisidonnainen”. Hienoa, että vihdoin oikaistiin selvin sanoin se usein toistettu väärinkäsitys, että feminismi tarkoittaisi sukupuolten tasa-arvon ajamista. Jälkimmäinen kai on sentään sallittua jopa miehillekin.

Mielestäni on epätasa-arvoista, että Suomen puoluetuesta osa kohdistetaan vain toiselle sukupuolelle. Tätä ei muuksi muuta se, että joissakin muissa maissa naiset ovat miehiä huonommassa asemassa.

11 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Syrjintää työpaikoilla ei estetä pelkästään asennekasvatuksella

"Yhdenvertaisuus ei käytännössä toteudu suomalaisilla työpaikoilla, vaikka laki siihen velvoittaa. Naisen euro on 80 senttiä ja ulkomaalaisen 50 senttiä."

Kauanko tätä vanhaa valhetta saa oikein jauhaa?

Jorma kirjoitti...

Jaettua vanhemmuutta tuettava

Jää taas (nais)tutkijoilta se kaikkein olennaisin poinnti, eli isiin kohdistuva syrjintä ja isien huono asema vaille ansaitsemaansa huomiota.

Ville kirjoitti...

Artikkelissa “Taistelu vihreästä feminismistä” (VL 14.8.09, s.6) väitettiin virheellisesti Vihreät Naiset ry:n tukeneen kunnallisvaaleissa 2008 kutakin vihreiden naisehdokasta 142 eurolla. Todellisuudessa naisjärjestö tuki rahallisesti vain omia jäseniään.

Vihreissä on näköjään tasa-arvoisia naisia ja sitten näitä naisjärjestön vielä "tasa-arvoisempia" naisia. No, mistä muustakaan olisi kyse kuin rahasta ja vallasta. Jos et leiki meidän kanssa meidän säännöillä et saa mitään.

Perhepäivähoitaja työskenteli umpihumalassa

Tapaus sattui 2. syyskuuta, mutta Kalevan tietojen mukaan totuus "sairaskohtauksesta" paljastui vanhemmille vasta viime viikon perjantaina.

Iin kunnan entinen perhepalvelujohtaja, nykyisin vs. resurssijohtajana toimiva Leena Pimperi-Koivisto vahvistaa tapahtuneen Kalevalle. Hänen mukaansa tapaukseen on myös puututtu asianmukaisesti hoitoonohjauksineen.


Hyvä sisko -verkosto toimii. Tässä olisi jo aihetta irtisanomiseen.

Nainen toi kaksi ulkomaalaista luvatta Suomeen

Jorma kirjoitti...

"Vihreiden Naisten puheenjohtaja Heli Järvinen ei allekirjoita Hertellin feministilausuntoa."

Just. Tämähän se onkin vasta uskottavaa. Hertell kuitenkin jatkaa tehtävässään, joten tulkinta tilanteesta on väistämättä se, että tämä on Vihreiden naisten linja ja näkemys.

Anonyymi kirjoitti...

"Hertell kuitenkin jatkaa tehtävässään, joten tulkinta tilanteesta on väistämättä se, että tämä on Vihreiden naisten linja ja näkemys."

- Millä perusteella?

Jorma kirjoitti...

"Millä perusteella?"

Juuri sillä perusteella, minkä yllä kirjoitin.

asdfg kirjoitti...

"Vihreissä on näköjään tasa-arvoisia naisia ja sitten näitä naisjärjestön vielä 'tasa-arvoisempia' naisia."

Kauko näyttää olevan evoluutiobiologiaa harrastava matemaatikko, joten kas kummaa että hän on järkivihreä.

(En siis ehdota kausaliteettia vaan korrelaatiota.)

Anonyymi kirjoitti...

Miksi naiset puukottavat toisiaan selkään?

Vortac kirjoitti...

Leena Pimperi-Koivisto..

Kuka ihme tehtailee naisille näin hemmetin koomisia nimiä?

Monesta sossuvirastostakin nimiä selaamalla löytyy naisvoittoinen lista, jossa on niin hassunkurisia nimiä, ettei niitä voi nauramatta lukea.

- Vortac

Arawn kirjoitti...

Ville: "Vihreissä on näköjään tasa-arvoisia naisia ja sitten näitä naisjärjestön vielä "tasa-arvoisempia" naisia. No, mistä muustakaan olisi kyse kuin rahasta ja vallasta. Jos et leiki meidän kanssa meidän säännöillä et saa mitään."

Tota. Käsittääkseni se menee politiikassa juuri noin... Ei kai kukaan järjestö ala jakaa tukea sellaisille ehdokkaille, joita se ei pidä kannattamansa asian kannalta hyvinä ehdokkaita?

Järjestöillä, yrityksillä yms. on minusta täysi oikeus valita tukensa saajat ihan millä perusteilla ikinä lystäävät. Yhteistä kaikille on se, että tuensaajan tulee tuesta ilmoittaa, jos se ylittää sen tietyn summan.

Ville kirjoitti...

Arawn

Vihreät naiset saavat vuosittain 12 prosenttia puoluetuesta. Summalla muun muassa tuetaan vihreiden naisehdokkaita vaaleissa. Kunnallisvaaleissa kukin naisehdokas sai tukea noin 142 euroa. klik

Nyt on sitten käynyt ilmi, että:

Artikkelissa “Taistelu vihreästä feminismistä” (VL 14.8.09, s.6) väitettiin virheellisesti Vihreät Naiset ry:n tukeneen kunnallisvaaleissa 2008 kutakin vihreiden naisehdokasta 142 eurolla. Todellisuudessa naisjärjestö tuki rahallisesti vain omia jäseniään. klik

Arawn: "Käsittääkseni se menee politiikassa juuri noin... Ei kai kukaan järjestö ala jakaa tukea sellaisille ehdokkaille, joita se ei pidä kannattamansa asian kannalta hyvinä ehdokkaita?"

Ei tietenkään. On sanottu toisin kuin käytäntö on. Kovaa on peli kuitenkin.

Hertell ei näe ongelmaa siinä, että naisehdokkaita tuetaan puolueessa, jossa miesten on vaikeampi ponnistaa politiikkaan.

Nykyään jo muutenkin erittäin naismyönteisessä Vihreissä on siis tasa-arvoisia normaalista puoluetuesta ehkä jotain saavia naisia ja vielä "tasa-arvoisempia" Vihreiden Naisjärjestöön kuuluvia erityistä 12% tukea nauttivia naisia.

Yksinkertaisemmin:

1. Vihreiden Naisjärjestö ja sen naiset
2. Vihreiden muut naiset
3. Vihreiden miehet