torstaina, syyskuuta 17, 2009

Tasa-arvokoulutusta sosiaalityöntekijöille

YLE: Miesliikkeen mielestä sosiaalityöntekijät tarvitsisivat tasa-arvokoulutusta.
Miesten tasa-arvoyhdistyksen mukaan sosiaalityöntekijät jopa syrjivät miehiä huoltajuuslausunnoissaan. Isät kokevat usein, että huoltajuus- ja tapaamisasioista päätettäessä heidän vanhemmuuttaan ei arvosteta. Miesten tasa-arvoyhdistys tahtoisikin lähettää sosiaalityöntekijät tasa-arvokurssille. Ongelmana ovat erityisesti sosiaalityöntekijöiden huoltajuuslausunnot, jotka yhdistyksen puheenjohtajan Juuso Ernon mukaan syrjivät miehiä.

- Tällä hetkellä meillä on sellainen näkemys, että sosiaaliviranomaiset helposti tuntee naisten ongelmat läheisimmiksi ja vaikkapa huoltajuuskiistoissa ottavat herkästi äidin puolen.

Tasa-arvokoulutus saa lämmintä kannatusta ainakin Elatusvelvollisten liitosta. Liiton puheenjohtajan Ahti Hurmalaisen mukaan isät ovat huoltajuus- ja tapaamisasioissa aina altavastaajia.

- Väittäisin, että valtaosa sosiaalityöntekijöistä asettautuu riitatilanteissa äidin puolelle, kun kiistellään lapsen asumisesta ja huollosta.

Miksi naiset puukottavat toisiaan selkään?

23 kommenttia:

bmaad kirjoitti...

"Miesten tasa-arvoyhdistys tahtoisikin lähettää sosiaalityöntekijät tasa-arvokurssille. "

Voin pitää sellaisen heille.

Jape kirjoitti...

Erittäin hyvä ja kannatettava kannanotto Miesten tasa-arvoyhdistykseltä!

hienoa, että Miesten tasa-arvoyhdistyksellä riittää näitä keskustelunavauksia, jotka edetessään johtavat miesten tasa-arvon paranemiseen. Miesten tasa-arvoistuminen on myös naisten etu!

Jape kirjoitti...

"Sosiaalialan ammattijärjestössä uskotaan, että naissosiaalityöntekijät osaavat arvostaa isiä kaikissa tilanteissa."

Hah hah - tämä ei ole mikään uskonasia. Sehän tässä mättää kun uskotaan että asiat on muka hyvin, kun käytäntö kertoo ihan muuta mm. räikeää isien syrjintää ja puolueellisuutta (naisen eduksi) naissosiaalityöntekijöiden puoleta. Kuka tällaisiin uskonasioihin enään uskoo? Hämäyksen aj harhautuksen ajat on ohi ja on tuotava julki näiden virkaansa ilmeisen sopimattomien naisten suorittamat vääryydet.

bmaad kirjoitti...

" Miesten tasa-arvoistuminen on myös naisten etu!"

On. Silloin nainen voi oppia
mieheltä uutta ja hyödyllistä, kun tämä lakkaa olemasta pelkkä variksenpelätin Miehiä hyljeksimällä naiset tulevat aina inisemään, kuinka kaikki osaaminen ja taito on miehillä.

bmaad kirjoitti...

"Kuka tällaisiin uskonasioihin enään uskoo?"

Ongelma on haluttomuus
muutokseen. Esimerkiksi mihin katosi vanhustenhoitokeskustelu, joka oli juuri alkavinaan? Miksi keskustelu jostain lentolipusta Thaimaahan tai siihen liittyvät mahdolliset rahoitusvilpit ovat tärkeämpiä kansanedustajan työssä jatkamisen kannalta?

"Hämäyksen aj harhautuksen ajat on ohi ja on tuotava julki näiden virkaansa ilmeisen sopimattomien naisten suorittamat vääryydet."

No eiväthän ne omasta
mielestään vääryyttä tee vaan antavat lapset paremman sukupuolen hoidettaviksi... Suomessa ainakin on liikaa herrasmiehiä, jotta heidän kalloonsa saataisiin mahtumaan, että nämä antavat vaikka lapsensa saadakseen edes joltakin naiselta pimppaa.

No, kiva se on elää maassa, jossa poliitikon lentolippu Thaimaahan saa isommat mittasuhteet, kuin sairaaloiden jatkuvat vaippakuolemat.

Nils-Aslak kirjoitti...

Naisilla on paljon valtaa yhteiskunnan alemmilla tasoilla ja monasti he käyttävät sitä väärin.Sukupuolitietoisesti, niin sanoakseni.

Anonyymi kirjoitti...

"Miesten tasa-arvoyhdistys tahtoisikin lähettää sosiaalityöntekijät tasa-arvokurssille. "

Bmad: "Voin pitää sellaisen heille."


Bmad, sittenhän meitä on ainakin kaksi osaajaa.

tasa-arvomestari:a]

Vortac kirjoitti...

Naisilla on paljon valtaa yhteiskunnan alemmilla tasoilla ja monasti he käyttävät sitä väärin.

Ja yhteiskunnan ylimmillä tasoilla (mikä sukupuoli presidentillämme onkaan?). Ja yhteiskunnan keskimmäisillä tasoilla.

Ja kaikilla tasoilla siltä väliltä.

Ja he tosiaan käyttävät joka ikisellä alueella sitä väärin.

Jokaiselle, joka tajuaa tämän tosiasian, tulee väistämättä kylmä hiki.

- Vortac

MikkoAP kirjoitti...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1214219/I-want-fair-divorce-deal-says-3m-banker-left-450-000.html

Jorma kirjoitti...

"Suomessa pienten lasten hoidossa on edelleen pääpaino äideillä, jotka kotihoidontuella ovat hoitamassa lapsia kotona. Pienten lasten elämä on pyörinyt paljon äidin kanssa, jolloin suhde voi olla äidin kanssa kiinteämpi."

Tällä ei vain saa, eikä voi olla mitään merkitystä, kun puhutaan tilanteesta, jossa lapsi on jo koluikäinen. Silloin on huomioitava ensisijaisesti lapsen etu, eli mm. se, ettei ero katkaise hänen yhteyksiään kavereihinsa tai johda hankalaan koulunvaihdokseen.

"Miehiä vähän sosiaalityöntekijöinä
Valtaosa sosiaalityöntekijöistä on naisia, ja toisinaan asiakkaat toivovatkin erityisesti miessosiaalityöntekijöitä."

Työntekijän sukupuolella ei kerta kaikkiaan saa olla vaikutusta.

"Tässä yhteydessä voisi sanoa, että tässä on nostettu yksi ammattikunta tikunnokkaan. Huoltoriitojen ynnä muiden asioiden tiimoilla pyörii joka tapauksessa myös tuomareita, asianajajia, psykologeja lääkäreitä eikä tätä voi kohdistaa yhteen ammattikuntaan, Ristimäki painottaa."

Ei se oikeuta sosiaaliviranomaisten väärinkäytöksiä, että muutkin toimivat väärin.

Anonyymi kirjoitti...

http://tinyurl.com/muz3zk

Työttömän yksinhuoltajaäidin päätyö on olla äiti-verkkouutiset 18.09.

Arikkelissa osuu silmään lausahdus-–... oli kova ryyppää ja oli väkivaltanen ja kaikenmaailman naisseikkailuja sun muuta. Ei lapsista oo semmosta stressiä, kun aikusesta miehestä, joka on kun lapsi, kuvailee "Saara".

Mikä on? Ovatko naiset niin sinisilmäisä vai itsekkin vielä lapsia. Tuskin (mies) aloitti ryyppäämistään lapsen syntymän jälkeen. Onhan se jo maalaisjärjellä nähtävissä, että lapselle sellainen ei ole hyväksi. Mene ja tiedä. Yh:t kuitenkin tietävät, että pystyvät kasvattamaan lapsen tekemättä "mitään" elantonsa eteen yhteiskunnan varoilla tai hyvin vähällä palkkatyönteolla. Kun miettii mitä se vaatii, asunnon, kahden ruoka, vaatteita, pakolliset laskut ja kehittyvän lapsen tarpeet. Yh äidille nämä napsahtavat kuin Manulle päivällinen, niukasti kylläkin olemalla äiti. Miten paljon miehen pitää tehdä (ansaitakseen) saman?

Tämä selittää pitkälti miksi jännät miehet kiinnostavat ja ns. kunnolliset veronmaksaja nörttimiehet jäävät ilman vakituista naissuhdetta. Voi olla, että nörttimiestä kiinnostaa kaunistus, mutta ajatusmaailmat eivät kyllä välttämättä kohtaa pidemmän päälle. Ääni olisi aivan toinen kellossa, jos minkäänlaista yhteiskunnan tukea yh:lle ei annettaisi. Varmasti sillä olisi myönteinenkin vaikutus yhteiskuntaan. Koulutetulla, palkkatyössä käyvällä ja huomistakin miettivällä miehellä olisi paremmat mahdollisuudet naissuhteeseen, kuin olla vaan yhteiskunnan orja.


-erästoteles

Anonyymi kirjoitti...

Luullakseni työtön yh-äiti ei elele leveästi. (Ei silti että yhteiskunnan pitäisikään antaa kenellekään leveää leipää vastikkeettomasti ja siten kannustaa ko. elämäntapaan.) Edut ovat tippuneet paljon siitä mitä ne ovat joskus olleet. (Edelleen: en sano että se olisi väärin.)

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

"Luullakseni työtön yh-äiti ei elele leveästi."

Riippuu siitä, hankkiutuiko nainen alunperinkin yh-äidiksi, vai menikö ensin naimisiin. Ja jos meni, niin paljonko varallisuutta oli miehellä. Yhteiskunta kyllä tukee yh-äitiyttä suoraan ja vielä enemmän epäsuoraan auttamalla naista viemään ex-mieheltä tuhkatkin pesästä.

Anonyymi kirjoitti...

Riitta

Jos luet artikkelin huolella, niin siinä nimenomaan sanotaankin, että yh:t eivät valita niukkuudesta. Kyse onkin miehen ja ja naisen (äidin) statuksesta naisen muuttumalla äidiksi, niin yhteiskunta tarjoaa kaikki välttämättömyydet välittömästi. Ne elämisen välttämättöyydet täytyy miehen hankkia itse raadannalla tai pitkällä prosessilla sossun luukulta. Jos naiselle ei tarjoittaisi mitään, huithapeluus ja renttumiesten kanssa rilluttelu vähentyisi reilusti. Samalla ehkäpä hyvätapaiselle nörttimiehelle aukeaisi paremmat ja aikaisemmat mahdollisuudet naismarkkinoilla.

ps. pariutumalla tylsän nörttimiehen kanssa pompsahtaa keskiluokkaan.

-erästoteles

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleeni se täälläkin jokin aika sitten kommentoitu juttu parikymppisestä Oskusta, joka ei oikein tiedä mitä elämällään tekisi. Niinqu pitäisköhän mennä johonkin kouluun tai töihin - mutta kun ei oikein tiedä mitä haluaa. Kelpaa siinä sitten elellä sossun piikkiin.

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

"Tuli mieleeni se täälläkin jokin aika sitten kommentoitu juttu parikymppisestä Oskusta, joka ei oikein tiedä mitä elämällään tekisi. Niinqu pitäisköhän mennä johonkin kouluun tai töihin - mutta kun ei oikein tiedä mitä haluaa. Kelpaa siinä sitten elellä sossun piikkiin.

Riitta"

Ja sitten Oskun kovaan ääneen tuomitsi Nina Suomalainen, jonka koko "ura" on ollut sitä, että veronmaksajien piikkiin viettää aikaa keksimällä lisää projekteja, jotka laitetaan veronmaksajan piikkiin.

Ja miesvaltaisten alojen työttömyys kasvaa nopeammin kuin naisvaltaisten. Lisäksi nuorten miesten työttömyys on räjähtänyt käsiin, eikä työttömyys ole todellakaan heillä aina saamattomuudesta kiinni.

Sossupummailu elämäntapavalintana on toki tuomittavaa, mutta tuhoisinta yleistä sossupummailulajia, eli sinkkuäitiyttä ei valtamediassa tuomita.

Jape kirjoitti...

MikkoAP: "Ja sitten Oskun kovaan ääneen tuomitsi Nina Suomalainen, jonka koko "ura" on ollut sitä, että veronmaksajien piikkiin viettää aikaa keksimällä lisää projekteja, jotka laitetaan veronmaksajan piikkiin."

Naulankantaan! Nina Suomalainen (about 40 jotain) miettii edelleen mitä tekisii elämällään...
On jännää, että esimmäisenä Oskua oli tuomitsemassa "ammatti"yhteiskunnanelätti Nina Suomalainen, joka ei ole tehnyt päivääkään tuottavaa työtä vapailla markkinoilla, vaan lymyillyt erilaisissa suojatyöpaikoissa veronmaksajien piikkiin. Ainoa konkreettinen, mitä ninasuomalaiset tekee on se, että miettivät puolet projektiajasta että mistä seuraava projekti, jossa voi velttoilla seuraavat 2-3 vuotta veronmaksajien piikkin. Toinen puolikas projektiajasta kuuluu ystävien kanssa "palaverointiin" kahvilassa lattea siemaillen ja kesäloma kuulumisia jäpisten sekä seuraavaa lomaa suunnitellen. Voi hyvänen aika sentään, koska tuo ninasuomalaisten puuhastelu saadaan loppumaan? Maailma parantuisi, paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Perehtymättä Nina Suomalaiseen en voi ottaa kantaa hänen tekemänsä työn hedelmällisyyteen. Jotkut ovat ilmeisti kovinkin tarkkaan perehtyneet hänen toimiinsa (ehkä jopa töissä työnantajansa maksamalla ajalla?), koska hyvin tarkaan tietävät mihin aika on käytetty. Oletettavasti hän kuitenkin tekee hyvää liksaa, josta maksaa kunnioitettavan summan veroja niiden eduksi, ketkä eivät tuota mitään yhteiskunnan kassaan.

Eikös se Vanhasen Matti ole kovasti kannustanut kansalaisia lisääntymään?

MikkoAP kirjoitti...

"Oletettavasti hän kuitenkin tekee hyvää liksaa, josta maksaa kunnioitettavan summan veroja niiden eduksi, ketkä eivät tuota mitään yhteiskunnan kassaan.
"
Koko N. Suomalaisen turhanpäiväinen puuhastelu maksetaan verovaroin, jotka olisi voitu suunnata vaikkapa vanhushuoltoon. Ja hän ja hänen kaltaisensa tulevat huomattavasti kalliimmaksi kuin tuo Osku.

Jape kirjoitti...

"Perehtymättä Nina Suomalaiseen en voi ottaa kantaa hänen tekemänsä työn hedelmällisyyteen."

Hyvä hyvä. Pitää olla perehtynyt ja perillä asioista, ennen kuin kommentoi.

"Oletettavasti hän kuitenkin tekee hyvää liksaa, josta maksaa kunnioitettavan summan veroja niiden eduksi, ketkä eivät tuota mitään yhteiskunnan kassaan."

Ilmeisesti hän = Nina Suomalainen?
Oletan näin. Nina Suomalaisen duunit rahoitetaan verovaroin. Jos ja kun hän tekee hyvä liksaista tuottamatonta duunia, ei hän hyödytä yhteiskunann kassaa käytännössä ollenkaan. Hän vain palauttaa osan verovaroista, joista hänen palkkansa maksetaan. Tarvitaan siis muita, mieluiten tuotanollisilla aloilla työskenteleviä veronamaksajia, jotta Nina Suomalaisen palkka saadan maksettua. Muutenhan olisi keksitty ikuliikkuja, jos voisimme kattaa Nima Suomalaisen palkan siten, että vain hän maksaa veroja...
Se veropotti, josta Nina Suomalaisen palkka maksetaan, pienee kokoajan, jos sinne tulee vain Nina Suomalaisen verot. Yksi ratkaisu olisi toisaalta pienentää Nina Suomalaisen palkkaa vuosittain. Ei ehkä hullumpi vaihtoehto ollenkaan

Anonyymi kirjoitti...

"Tuottamaton työ" - esim. sairaanhoitopalvelut.

Soisi yhä useamman kantavan kortensa kekoon yhteiskunnan pyörittämiseen maksamiensa verojen muodossa, jotta tuottamattomiin palveluihin (esim. sairaanhoitoon) olisi varaa.

Jos voisin valita, ohjaisin verovarani paljon mieluummin esim. vanhustenhoitoon kuin elämäntapalusmujen elättämiseen.

Onkohan muuten joku tutkinut, että minkä verran sossun tuella elävillä on varaa kaljoitteluun? Mutu sanoo, että siihen liikenee.

Riitta

Jape kirjoitti...

Riitta: ""Tuottamaton työ" - esim. sairaanhoitopalvelut."

Minulla ei olisi mitään valittamista jos Nina Suomalainen tekisi esim. sairaanhoitajan työtä (siihen täytyisi tietysti kouluttautua ensin). Se on hyödyllistä koko yhteiskunnalle. Pelkkä "projektityö" jossa tuottetaan A4-saastetta ja "visiota" on ihan silkaa rahan tuhlausta.

Riitta: "Onkohan muuten joku tutkinut, että minkä verran sossun tuella elävillä on varaa kaljoitteluun? Mutu sanoo, että siihen liikenee."

En tiedä onko tutkittu, mutta kyllähän se alko on aika suuri menoerä syrjäytyneillä jotka on epäsosiaalista porukkaa. En tarkoit tietenkään kaikki syrjäytyneitä, vaan juuri alkoholisteja jne.
Ei ole ollenkaan legendaa se että mennään taksilla sosuun saaman lisää toiminta rahaa ja seuraava osoite onkin alko ja kylän pubi. Kyllä noita on paljon.
Se on siitä jännää, että vaikka käyn töissä, ei olisi ikinä varaa ajella taksilla ja juoda alkoa niin kuin joillakin työttömillä tuntuu olevan, aika fakiireja ovat...

Anonyymi kirjoitti...

Riitta: "Onkohan muuten joku tutkinut, että minkä verran sossun tuella elävillä on varaa kaljoitteluun? Mutu sanoo, että siihen liikenee."

No jos käytännössä kaikki liikenevä raha menee ruoan sijasta kaljaan, niin tottahan sitä varaa on sen verran että edes jonkin hetken on "onnellinen".