perjantaina, syyskuuta 04, 2009

Miesten uhrattavuus

Guzenina ja Kiesi
- Lähinnä nauratti, että ei kai kukaan mies enää aidosti ajattele tuolla tavalla (siis kuten Kiesi) 2000-luvulla, kommentoi Gutzenina.

Voi voi, Maria. Itse tunnen laumoittain miehiä ja enkä muista yhtäkään, joka EI ajattelisi tuolla tavoin. Näin se vain on.
Mutta nämä miehet, tavalliset suomalaiset miehet, ovat oppineet pitämään mölyt mahassaan, sen verran päällekäypää on feministien jankutus viimeiset kolmekymmentä vuotta ollut.

Jokainen mies (paitsi Kiesi) tietää, että on viisainta jättää ne oikeasti omat mielipiteet miesten sauna- ja pokeri-iltoihin. Miksi vaarantaa mukavaksi lutviutunut yhteiselo naissukupuolen kanssa ja pahimmassa tapauksessa kärsiä parin viikon pilluttomuusrangaistus hölöttämisen takia?

Suomen ihmisoikeustilanteessa ongelmia
Selonteon mukaan Suomessa on ongelmia mm. naisten, lasten ja vähemmistöryhmien ihmisoikeuksissa.

Aatamin ja Eevan kapina - ekoanarkafeministinen näkökulma

The Depths of Male Disposability

Lisäys: Moralismin aalto vie Kiesiä ja Halla-ahoa
Jokunen vuosi sitten naiskirjailija totesi naistenlehdessä, että hänellä on tapana "ottaa mies" mökilleen tekemään töitä, jotka miehelle kuuluvat: halkojen hakkaamista ja remppaa. Kun työt on tehty - ja miestä ehkä käytetty muuhunkin - sen voi päästää menemään.

Kukaan ei reagoinut. Jos mieskirjailija kertoisi, kuinka hän "ottaa naisen" pitämään hyvänä, silittämään paitoja ja olemaan haluttava, häntä pidettäisiin säälittävänä. Sellaisia julkisesti puhuva liikemies olisi työtön vuorokaudessa.

68 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Selonteon mukaan Suomessa on ongelmia mm. naisten, lasten ja vähemmistöryhmien ihmisoikeuksissa."

Miehillä ei ole Suomessa ihmisoikeuksia, joten eipä kai niihin liittyen voi sitten oikein olla ongelmiakaan.

Jorma kirjoitti...

Guzeninan ei tarvitse jatkossa ihmetellä, miksi suomalainen mies vaikenee. Syy on siinä, ettei hänen anneta ilmaista mielipiteitään.

Mutta kuten hyvin tiedetään, ei mielipidevainolla voida muuttaa ihmisten ajattelua. Käy vain niin, että yhteiskunnassa syntyy kaksi tasoa: poliittisesti korrekti, virallinen taso ja sitten se todellinen, rehellisten ajatusten taso. Näinhän se oli mm. entisessä Neuvostoliitossa. Jokainen voi miettiä, oliko se systeemi niin kauhean hyvä ja tavoittelemisen arvoinen, vai ei.

Jorma kirjoitti...

"Jos mieskirjailija kertoisi, kuinka hän "ottaa naisen" pitämään hyvänä, silittämään paitoja ja olemaan haluttava, häntä pidettäisiin säälittävänä. Sellaisia julkisesti puhuva liikemies olisi työtön vuorokaudessa."

Heikka on aivan oikeassa.

asdfg kirjoitti...

Heikka on oikeassa myös nimetessään ilmiön moralismiksi. Moraalit ovat vain toiset kuin aikaisemmin/muualla.

Jaan varsin vähän Kiesin, Halla-ahon tai Anne Moilasen mielipiteistä, mutta kunnioitan heidän kaikkien sananvapautta.

asdfg kirjoitti...

Mihinkäs se omistusliite jäi?

Anonyymi kirjoitti...

Why Do Pretty Women Make Men Nervous?

Jorma kirjoitti...

Audi-mies Esko Kiesin ero saa vain vähemmistön tuen

"Mäki uskoo, että naisjohtaja olisi voinut puhua miehistä lehtihaastattelussa kuten Kiesi puhui naisista - joutumatta eroamaan kohun saattelemana.

- Ei naisjohtajan olisi tietenkään käynyt mitenkään. Tässä asiassa toimitaan double standardien mukaan: naisen vastaavista lausunnoista olisi todettu, että se oli rohkean naisen ulostulo, joka vain puhdistaa ilmaa, Mäki sanoo."

Anonyymi kirjoitti...

Kirjailijan palkan maksavat lukijat, jotka ostavat tai jättävät ostamatta.

Myyntijohtajan (sekö se oli Kiesin titteli) palkan maksaa firma, joka ei halua tulla yhdistetyksi tuollaisiin mielipiteisiin. Kenkää tulikin nopeasti.

Riitta

Jorma kirjoitti...

"Kenkää tulikin nopeasti."

Kiesi irtisanoutui itse.

Me veronmaksajat maksamme Wallinin palkan, eikä meitä tyydytä hänen kasinaismoralisminsa.

bmaad kirjoitti...

Jorma:"Kiesi irtisanoutui itse."

Hyvä näin. Saatiin Audin
maine pelastettua Audia muistuttavilta naisilta ja muilta puolalaisen yksityisetsivätoimiston eurovinosilmiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka uskoo, että Kiesi irtisanoutui omasta aloitteestaan? Minä en.

Riitta

Jape kirjoitti...

Riitta: "Myyntijohtajan (sekö se oli Kiesin titteli) palkan maksaa firma, joka ei halua tulla yhdistetyksi tuollaisiin mielipiteisiin. Kenkää tulikin nopeasti."

Minä taas en halua tulla yhdistetyksi Riitan mielipiteisiin. Haluaisin antaa sinulle, Riitta, kenkää. Voit myös tehdä omat johtopäätökset ja "erkaantua" kunniallisesti ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jape, kannattaisikohan sinun mennä terapiaan? Vihasi määrä on melkoinen vierasta ihmistä kohtaan.

Minulle ainoastaan läheisten ihmisten sanomisilla on merkitystä.

Riitta

Ville kirjoitti...

"Kenkää tulikin nopeasti.
Riitta"

Väärin. Hän irtisanoutui. Jotkut tähän jupakkaan osallistuneet ja sitä kommentoineet varmasti haluavat uskoa, että hän sai kenkää. Ja mielellään he ottavat siitä kunnian itselleen. Osaatko arvata ketkä? Uskonasioita kuten sanoit. Ja ihanaa itsepetosta.

Äidille sakkoja lapsen lintsauksesta

Brax lupaa lapset pois vankiloiden paljuselleistä

Tästä hommasta on kyllä rangaistus kaukana. Rakennetaan kodinomaisia hoitolaitoksia rikoksista tuomituille naisille ja heidän lapsilleen.

Ruotsalaisnaisen palkka on 93 prosenttia miesten palkasta

Ruotsin palkkaerot ovat EU-maiden keskitasoa. Suomessa naisten palkka on kuitenkin keskimäärin 80 prosenttia miesten palkkatuloista.

Valhetta. Valhe, emävalhe, naisen euro on 80 senttiä, tutkimus palkkatasa-arvosta, ote kirjan alun selkokielisestä osuudesta (kirjoitettu ministereitä, kansanedustajia, toimitusjohtajia ja muita heidän tasoisiaan lukijoita varten):

Tuulikki Petäjäniemi kirjassa "Tasa-arvo" vuonna 1998: "Naisten yhteenlasketut palkat ovat Suomessa 80 prosenttia miesten yhteenlasketuista palkoista".

Miksi siinä ei ole mitään tasa-arvon vastaista?

Siksi, että naiset tekevät vuodessa noin 80 prosenttia siitä tuntimäärästä, mitä miehet tekevät. Ja vakiintuneen oikeuskäsityksen mukaan Suomessa saa maksaa enemmän palkkaa sille, jonka työtuntimäärä on suurempi, (vaikka se olisi mieskin).

Tilastokeskus 2006, ansiotulot valtionverotuksessa ilman pääomatuloja, milj. €

Naiset 40 256
Miehet 51 935

Naisten ansiotulot 77,5% miesten ansiotuloista.

Tilastokeskuksen kirja Sukupuolten tasa-arvo, s.36: Työvoimatutkimuksen mukaan miesten ja naisten tekemät työtunnit vuonna 2006, milj. tuntia:

Naiset 1772,7
Miehet 2282,4

Naisten työtunnit 77,7 miesten työtunneista.

Jaetaan em. ja keskituntipalkaksi vuonna 2006 tulee

Naiset 22,71
Miehet 22,75

Varusmiesten ilmainen työ mukaan luettuna samat luvut ovat

Naiset 22,71
Miehet 22,21

Suomen naiset saivat jokaista tekemäänsä työtuntia kohden verotettavaa ansiotuloa 50 senttiä enemmän kuin miehet v. 2006.

Miksi sanontaa "Naisen euro on 80 senttiä" on käytetty tasa-arvon mittarina?

Kaikki johtuu tietämättömyydestä (oma huomio: kauniisti sanottuna). Sanojat eivät tiedä, että sanonta tarkoittaa kokonaisvuosiansioita, ei palkkojen tasa-arvoista vertailua työtunteina mitattuna yhtä pitkää aikayksikköä kohden. Tilastokeskuksen (lihavointi lisätty) keskipalkoissa ei ole otettu huomioon miesten ja naisten eripituista työaikaa kuukausipalkkalaisilla. (Oma huomautus: Uutisen otsikossa käytetään käsitettä palkka.)

Käsitteet ansiotaso ja palkkataso ovat eri asioita.

Ansiotaso tarkoittaa tietyn ajanjakson brutotansioita. Palkkataso tarkoittaa palkan määrää samanlaista yhteisverrannollista työaikayksikköä kohden.

Esimerkiksi kun puhutaan kuukausipalkasta, puhutaan erittäin epämääräisestä käsitteestä: Jos Maija ja Perttu saavat bruttokuukaisipalkkana 2000 euroa, heillä on sama ansiotaso. Jos Maijan kuukaudessa on 150 työtuntia ja Pertun kuukaudessa 170 työtuntia, heidän palkkatasonsa ei olekaan sama. Parhaiten tämän huomaa siitä, että Maijaa saa ylityötunnin peruspalkkana 13,33 euroa, kun Perttu saa vain 11,76 euroa.

Kirjan sisältö tekstiviestinä:

Naisen euro on 80 senttiä tarkoittaa vuosiansiovertailua ylitöineen ja palkanlisineen, huomioon ottamatta, että naiset tekevät vuodessa 80% miesten työtunneista

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaanpa että Kiesi painostettiin eroamaan hyvän eropaketin kera. Mielipide ei nimittäin ole Suomessa riittävät peruste irtisanomiselle.

Luonnollisesti kun homma on hoidettu sulassa sovussa, minkäänlaista juridista porua tai vastaavaa ei asiasta tule. Jokaisella on oikeus sopia työnantajansa kanssa irtisanoutumisesta.

Tämähän ei ole jutun pointti, monet naiset olivat oikeasti sitä mieltä, että Kiesille olisi annettava kenkää, olipa sille lailliset perusteet tahi ei.

Tämä on myös hyvä esimerkki siitä, että valkoinen heteromies on se, jonka tässä maassa pitää miettiä sanomisiaan, erityisesti jos hän sattuu olemaan kristitty tai konservatiivi. Halla-Aho on käräjillä puheistaan, mutta arveluita suomalaisten rodullisista ominaisuuksista saa kyllä esittää.

Nykyään VHM kelpaa lähinnä maksumieheksi ja äänestäjäksi, hänen mielipidettä ei kuitenkaan kysytä. Vasta vuosi sitten se NMKY vai minkä olikaan avioliitto-opas poltettiin väärien ajatusten roviolla.

Tälle feministiselle vyörytykselle on kertakaikkiaan saatava stoppi! Korhosen potkut Lapin Kansan päätoimittajan pallilta oli hyvää alkusoittoa, se taistelu sentään voitettiin.

(HUOM! Nämä asiat eivät ole samanlaisia, mielestäni kenet tahansa pitää voida potkaista pihalle koeajalla ihan millä tahansa perusteella, eikä voida vaatia että homolehden olisi pakko valita päätoimittajaksi tiukan linjan katolista pappia, mikäli kyseinen henkilö sattuu papereiden mukaan olemaan pätevin hakija)

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä tuo haastattelu ei mielestäni olisi ollut irtisanomisperuste. Se joka päästelee sammakoita suustaan nolaa ainoastaan itsensä.

Ymmärrän kyllä, että tuontyylinen julkisuus ei ole omiaan lisäämään työnantajan luottoa työntekijään. Työntaja olettaa, että työntekijöiden harkinta ei petä. On eri asia puhua siviilissä kuin tulla kiusallisella tavalla yhdistetyksi edustamaansa yritykseen.

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

"Nykyään VHM kelpaa lähinnä maksumieheksi ja äänestäjäksi, hänen mielipidettä ei kuitenkaan kysytä"

Ja tietysti syypääksi kaikkiin ongelmiin. Mutta kohta alkavat femutkin olla helisemässä, sillä poikien peruskoulusta alkava syrjäytyminen johtaa siihen , että maksumiehiä on jatkuvasti vähemmän. Ja siten myös Moilasten ja Akuliinojen miesvihan levittämiseen luotuja suojatyöpaikkoja on yhä vaikeampi rahoittaa.

Toinen asia on se, että multi-kulti-viher-vasuri-dogman mukaan kuka tahansa, joka ei ole VHM (ja varsinkaan kristitty) on uhri ja siten kaikkien ei-VHM ryhmien edut ja näkemykset ovat yhteneväiset (ja VHM:en vastaiset). Tämä on tietenkin naurettavaa todellisuuden kieltämistä.

MikkoAP kirjoitti...

"Ymmärrän kyllä, että tuontyylinen julkisuus ei ole omiaan lisäämään työnantajan luottoa työntekijään. Työntaja olettaa, että työntekijöiden harkinta ei petä. On eri asia puhua siviilissä kuin tulla kiusallisella tavalla yhdistetyksi edustamaansa yritykseen.

Riitta"

Mutta ajojahto Kiesiä kohtaan on ollut kohtuutonta ja mennyt valtiollisiin elimiin asti. Akuliinat ja Moilaset puhuvat miehistä paljon törkeämmin ja vieläpä verovaroin. Mutta heitä ei vaan potkita pihalle. Tasa-arvon mukaan sammakoita saavat päästellä suustaan sekä miehet, että naiset, tai eivät kummatkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Akuliinat ja Moilaset päästelevät sammakoita suustaan, totta.

Mitä tarkoittaa VHM?

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

Sylttyhän sen sanoi: Valkoinen Hetero Mies

Anonyymi kirjoitti...

No sehän tuli minullekin ensimmäiseksi mieleen; uussuomea! :)

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

"HUOM! Nämä asiat eivät ole samanlaisia, mielestäni kenet tahansa pitää voida potkaista pihalle koeajalla ihan millä tahansa perusteella, eikä voida vaatia että homolehden olisi pakko valita päätoimittajaksi tiukan linjan katolista pappia, mikäli kyseinen henkilö sattuu papereiden mukaan olemaan pätevin hakija"

Samaa mieltä! Yksityisellä puolella mielestäni työnantajalla saa olla vapaat kädet syrjiä. Millä tahansa perusteella ketä tahansa työnhakijaa. Nykyisin heillä on "vapaat" kädet syrjiä vain VHM:ä. Julkinen puoli on kuitenkin eri asia. Ja sen vuoksi Akuliinojen ja Moilasten verovaroin levittämä viha on pahempaa kuin tuon Kiesin lausunnot. Ja pahempia ne ovat muutenkin.

Tomi kirjoitti...

"Naispuolisena anarkistina olen jo useita vuosia miettinyt ja etsinyt tulkintoja tai kirjoituksia "anarkafeminismistä." En ole löytänyt mitään."

No, hyvä ihminen, se johtuu siitä että sana kirjoitetaan "anarkofeminismi". Voi kuvitella, kuinka feministimme on vuosikaudet googlannut toiveikkaana: "joko tänään löytyisi jotain anarkafeminismistä."

Minusta Kiesi oli törppö, kun ei tunne nykyajan eetosta, jonka mukaan naisten arvostelua korkealta paikalta on käytännön syistä (lue: hirveä polemiikki, maineen menetys) sananvapauden ulkopuolelle. Sen sijaan ne, jotka nousivat yksi toisensa jälkeen vahvistamaan tätä oikeudetonta sanavapauden rajoitusta, olivat vastenmielisiä. Erityisen vastenmielistä oli tasa-arvovaltuutetun ulostulo myös siksi, että hän ei koskaan puutu aika yleiseen miehiin kohdistuvaan vihanlietsontaan.

Täällä muuten kerrotaan miehiä Nyky-Suomessa vaivaavat tasa-arvo-ongelmat:
http://www.tasa-arvo.fi/nyt/keskustelussa/miesnakokulma
Niihin eivät kuulu asevelvollisuus (koska itävaltalainen oikeusistuin on niin päättänyt) tai eläkeiät.

Sen sijaan niihin kuuluvat syrjintä vuokra- ja asuntomarkkinoilla, naisille suunnatut tarjouskampanjat urheilutapahtumissa, ehkä myös tietyt syöpäseulonnat ja erään lääkkeen Kela-korvauksen epääminen.

Vähäiset siis ovat miehen ongelmat, turha urputtaa.

Muu osa sivustosta käsitteleekin sitten pääosin todellisia tasa-arvo-ongelmia eli niitä jotka koskeva naisia. Esimerkiksi "tasa-arvon toteuttaminen koulutuksessa ja opetuksessa" ei suinkaan painota poikien huonompaa menestystä, kuten tyhmempi voisi luulla, vaan jotain oppimatskujen roolikäsityksiä ja ammatinvalinnan sukupuolittumista. Työpaikoille annetaan ohjeita, joiden perusteella voi havaita naisten huonomman aseman (miehillähän ei voi työpaikalla olla huonompaa asemaa).

Noita sivuja voisi olla mielenkiintoista tonkia syvemmältäkin, mutta mitä turhia. Onhan Pirkko Mäkinen tunnustautunut feministiksi, eiköhän se mahda kertoa oleellisimman.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo linkittämäni sivusto on siis "tasa-arvovaltuutetun" -- vaikka osoite on hämäävästi www.tasa-arvo.fi (pitäisi kai olla www.epätasa-arvo.fi tai www.naisenarvo.fi).

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

Riitta: "Jape, kannattaisikohan sinun mennä terapiaan?"

Ei, mitä siellä tekisin? Minähän käsittelen asioita johdonmukaisesti. Ne joille asioiden käsittely aiheuttaa ongelmia, voivat mennä terapiaan. Toisaalta nuo sinun terapiaan meno kehoitukset ei kieli minun vihamielisyydestä vaan sinun vihamielisyydestä henkilöäni kohtaan. Sitä ehkä voisi käsitellä terapiassa, mutta en minä vaan joku muu.

Riitta: "Vihasi määrä on melkoinen vierasta ihmistä kohtaan."

Mikä viha ja mikä vieras? Älä ylireagoi ja dramatisoi.

Riitta: "Minulle ainoastaan läheisten ihmisten sanomisilla on merkitystä."

Jaa jaa. No miksi sitten a) reagoit voimakkaasti toisten kirjoittamiin kommenttihin ja b) mitä merkitystä sinun kommentoinneillasi on (eli miksi kommentoit?) kun niillä ei ole merkitystä? Tuskin olet kenenkään läheinen (täällä).

Heiskala kirjoitti...

postimies lähettää aina:

Hallituksen oikeuspoliittinen selonteko - ministeri Tuija Brax ja ihmisoikeusrikokset


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Anonyymi kirjoitti...

Jape, et ole ainoa kirjoittaja, jonka kirjoituksia määrittää ajatus "me miehet ollaan aina ja kaikkialla heikommassa asemassa". En sano, etteikö miesten elämä nyky-Suomessa olisi monessa mielessä hankalaa. (En myöskään sano, etteikö naisten elämä saata olla monessa mielessä hankalaa.) Maailma ei ole valmis.

Jos on jumittunut asenteeseen "meitä aina sorsitaan" estää huomaamasta ne asiat, jotka ovat jo menneet parempaan suuntaan.

En tiedä, montako vuotta elämästään moni mies on käyttänyt esim. täällä blogissa kirjoittelemiseen. Minä olen huomannut jo tänä aika lyhyenä aikana, että joitakin poikkeuksia lukuunottamatta täällä ei edes haeta yhteisymmärrystä.

Miten tasa-arvo voi syntyä, jos sukupuolet lähtökohtaisesti pitävät toisiaan vihollisina?

Niin kuin sanoin, niin sillä, miten joku kommentoi persoonaani ei ole merkitystä. Alatyylinen kommentointi kertoo kommentoijasta itsestään.

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

"Miten tasa-arvo voi syntyä, jos sukupuolet lähtökohtaisesti pitävät toisiaan vihollisina?
"

Feministeille miehet ovat vihollisia ja heillä, toisin, kun meillä on valtava vaikutus politiikassa.

Tuo sinun kirjoituksesi on vaan variaatio teemasta : "Turpa kiinni ja kestä kuin TOSI mies!"

Ei yhteisymmärrystä voi hakea vain väittelyn toinen osapuoli. Valtaapitävät feministit eivät ole valmiita myönnytyksiin, joten, jos nyt yrittäisimme "yhteisymmärrystä" heidän kanssaan, se tarkoittaisi sitä, että myötäilisimme täysin feministejä ja he jatkaisivat vanhalla linjallaan.

Eipä tosin yllätä, että sinä tällaista haluaisit.

Anonyymi kirjoitti...

Hiukan vitsikkäästi sanon (kehenkään viittamatta), että kyllä elämä on kurjaa, jos heti aamulla päivä alkaa sillä ajatuksella, että voi kamala sentään miten tämä miehen / naisen elämä on kurjaa! :)

Hyvää viikonloppua itse kullekin säädylle!

Riitta

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluatte keskustella valtaapitävien feministien kanssa ja vaikuttaa sitä kautta asioihin, niin eikö tämä ole väärä foorumi? Täällä luullakseni kirjoittelevat aivan "tavalliset" naiset.

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

"Jos haluatte keskustella valtaapitävien feministien kanssa ja vaikuttaa sitä kautta asioihin, niin eikö tämä ole väärä foorumi? Täällä luullakseni kirjoittelevat aivan "tavalliset" naiset."

Etkä todellakaan lue täällä mitään? Kaikissa feministisissä keskustelupalstoissa vastakkaiset mielipiteet sensuroidaan ja sen jälkeen teeskennellään, ettei niitä ole edes olemassa!

Anonyymi kirjoitti...

Riitta:
"Täällä luullakseni kirjoittelevat aivan "tavalliset" naiset."

En usko naisten juuri lukevan tai ainakaan kommentoivan täällä tunteellisten miesten seassa. Lienet poikkeus.

Anonyymi kirjoitti...

Riitta
"Jape, et ole ainoa kirjoittaja, jonka kirjoituksia määrittää ajatus "me miehet ollaan aina ja kaikkialla heikommassa asemassa""

Olen kyllä tästä asiasta aivan samaa mieltä.

On täyttä puppua väittää, että mies on aina heikommassa asemassa, ei ole. Joissakin asioissa mies on vahvoilla, toisissa ei.

Toinen mikä ärsyttää, on ruikutus. Ja nyt tarkoitan siis ihan oikeata ruikutusta, en epäkohtien asiallista esittämistä! Ja silloinkin mennään ruikuttamisen puolelle, kun joku yrittää neuvoa, mutta kaikki järkevätkin neuvot torpataan jollain puolivillaisilla tekosyillä!

Se on sitä samaa ruikutusta, jota feministit ja naisetkin käyttävät! Ei kai tämä palsta ole säälinkerjuuta varten?

MikkoAP
"Tuo sinun kirjoituksesi on vaan variaatio teemasta : "Turpa kiinni ja kestä kuin TOSI mies!""

Enpä nyt olisi tuota mieltä. On olemassa ihan aiheellista epäkohtien esiintuomista ja niistä valittamista. Sitten jossain vaiheessa se nyt vain kääntyy siihen ruikuttamiseen.

Epäkohdat pitää paljastaa, niitä vastaan pitää taistella, niistä pitää kertoa kansalle, mutta niistä ei pidä ruikuttaa.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Syltty, tulipa sinulta MIEHEKÄS kommentti! Kun keskusteluntaso menee ruikuttamiseksi, hyvätkin pointit jäävät sen alle pimentoon.

Riitta

Jorma kirjoitti...

"Miten tasa-arvo voi syntyä, jos sukupuolet lähtökohtaisesti pitävät toisiaan vihollisina?"

Feministit ovat tasa-arvon vihollisia. Kun heistä päästään, niin tilanne paranee.

"Jos haluatte keskustella valtaapitävien feministien kanssa ja vaikuttaa sitä kautta asioihin, niin eikö tämä ole väärä foorumi?"

Ei heidän kanssaan ole mitään kerskusteltavaa. Se on jo tullut hyvin selväksi. Tosiasiat pitää vain nostaa laajalti esille, jotta poliittinen paine lisäätyisi ja femut saisivat lopulta monoa.

Anonyymi kirjoitti...

MikkoAP, puhuit feministisistä keskustelupalstoista. (Joissa vallitsee sensuuri.) Olen kai sen verran vanhanaikainen ihminen, että en näe, että joillakin keskustelupalstoilla kirjoitteleminen OIKEASTI edesauttaa yhtään mitään. Eikö se ole lähinnä ajanvietettä, hupia tai väittelyä tai ala-arvoista toisen sukupuolen lyttäämistä.

Eivätkö ne ole aivan toiset foorumit, joilla toimiminen tuottaa tulosta?

Riitta

MikkoAP kirjoitti...

"Olen kyllä tästä asiasta aivan samaa mieltä.

On täyttä puppua väittää, että mies on aina heikommassa asemassa, ei ole. Joissakin asioissa mies on vahvoilla, toisissa ei. "

Ei täällä kukaan ole väittänytkään, että miehet ovat aina ja kaikessa huonommassa asemassa. Joku yksittäinen mies voi olla valtavan paljon paremmassa asemassa kuin joku yksittäinen nainen. Mutta se ei silti poista sitä, että naiset ovat keskimäärin Suomessa paremmassa asemassa kuin miehet. Ja kuitenkin feministit väittävät, että naiset ovat heikoilla ja heidän asemaansa tulee parantaa.

MikkoAP kirjoitti...

"Eivätkö ne ole aivan toiset foorumit, joilla toimiminen tuottaa tulosta?"

Ja juuri näimme, mitä käy, jos esittää feminismistä poikkeavia mielipiteitä (Kiesi)! ;)

MikkoAP kirjoitti...

On totta, että miesliikkeen täytyy aktivoitua muuallakin kuin nettipalstoilla. Mutta tuo Riitan linja on sitä, että jos kiinnittää huomiota miehiä syrjivään epäkohtaan niin vastaus on: " Oma syy, mitäs ette ole tehnyt asialle mitään!"

MikkoAP kirjoitti...

"päkohdat pitää paljastaa, niitä vastaan pitää taistella, niistä pitää kertoa kansalle, mutta niistä ei pidä ruikuttaa."

Määrittele OIKEIN tarkasti ruikuttamisen ja epäkohtien esiintuomisen ero. Nimittäin feministit ovat menetelmillä, joita itse ainakin kutsuisin ruikuttamiseksi, aikaan ihan oikeita poliittisia muutoksia.

Anonyymi kirjoitti...

MikkoAP; luullakseni harva mies suhtautuu naisiin niin esineellistävästi kuin Kiesi haastattelussaan. Vai tunnetko ketään sellaista? Minä en - onneksi - tunne.

Riitta

Jorma kirjoitti...

"Olen kai sen verran vanhanaikainen ihminen, että en näe, että joillakin keskustelupalstoilla kirjoitteleminen OIKEASTI edesauttaa yhtään mitään. "

Mielipidevaikuttamista. Nykyisin ihmiset hakevat tietonsa netistä ja päivittävät mielipiteensa sen perusteella.

Netttikirjoittelu ei maailmaa muuta yksistään, vaan paljon muutakin on tehtävä, ja niin tehdäänkin. Silti nettikirjoittelua ei ole mitään syytä aliarvioida.

"epäkohdat pitää paljastaa, niitä vastaan pitää taistella, niistä pitää kertoa kansalle, mutta niistä ei pidä ruikuttaa."

Minusta vain tuloksilla on loppujen lopuksi väliä. Jos, ja hyvin monesti kun, ruikutus niitä tuo, niin sitten ruikutetaan. Sitä paitsi jokaisella on varmaan aika lailla oma määritelmänsä sille, mikä on ruikutusta ja mikä ei.

MikkoAP kirjoitti...

"MikkoAP; luullakseni harva mies suhtautuu naisiin niin esineellistävästi kuin Kiesi haastattelussaan. Vai tunnetko ketään sellaista? Minä en - onneksi - tunne.
"

En, mutta toisaalta ne naiset, joita raharikkaat johtajat saavat, todennäköisesti suhtautuvat näihin miehiin yhtä esineellistävästi: rikas mies saa kaunista nuorta naista, nainen pääsee käsiksi miehen rahoihin. Aika tasapuolista.

Jorma kirjoitti...

"luullakseni harva mies suhtautuu naisiin niin esineellistävästi kuin Kiesi haastattelussaan."

Minä suhtauden esineellistävästi kaikkiin, niin miehiin kuin naisiinkin, jos olen esim. ruuhkaisessa tavarataklossa liikeellä. Ihmiset ovat tuolloin vain väisteltäviä esineitä. Heidän ajatuksensa tai tunne-elämänsä ei juuri sillä hetkellä minua kiinnosta. Onko tämä nyt sitten "väärin"?

Mieluummin minä tulisin rinnastetuksi tyylikkääseen ja toimivaan autoon, kuin vaikka apinaan tai aasiin. Näitä "ratkiriemukaita" eläinvertauksia femut ovat meistä tasa-arvon kannattajista usein käyttäneet, ilman kohua, vaikka loukkaustarkoitus on aivan ilmeinen.

Jape kirjoitti...

Riitta: "Jape, et ole ainoa kirjoittaja, jonka kirjoituksia määrittää ajatus "me miehet ollaan aina ja kaikkialla heikommassa asemassa"."

Hetkinen, enhän minä ole noin määrittänyt vaan sinä. Sinä tunnut jotenkin maagisesti tietävän miten minä asioita määritteleen ja ajatteleen. Pidän törkeänä, ja väärinä, tekemiäsi päätelmiä minusta.

Riitta: "En sano, etteikö miesten elämä nyky-Suomessa olisi monessa mielessä hankalaa."

Miksi tästä ei saa sitten puhu ja tuoda esiin. Ei ne ongelmat poistu jos niitä ei käsitellä vaan koitetaan piilotella niitä.

Riitta: "(En myöskään sano, etteikö naisten elämä saata olla monessa mielessä hankalaa.)"

Tätä laulua on jo kuultu "historiallisesti" riittävästi siinä mielessä, että nyt on korkea aika ryhtyä puhumaan ja ottaa mukaan keskusteluun myös miehen elo ja sen hankaluus.

Riitta: "Jos on jumittunut asenteeseen "meitä aina sorsitaan" estää huomaamasta ne asiat, jotka ovat jo menneet parempaan suuntaan."

Kun sinä, Riitta, et ilmeisesti ole jumittunut mihinkään, niin kertaisitko mitä asioita miesten tasa-arvossa on mennyt parempaan suuntaan?
Huomauttaisin, Riitta, että ihan perinteinen ja vieläkin lähes jokapäiväisessä kielenkäytössä on toteamus siitä, että naisten asema on huonompi kuin miesten. Näin toteavat sivuuttavat kaikki ne askeleet jotka on jo otettu naisten aseman parantamiseksi. Nythän onllaan siinä tilanteessa, että keskimäärin naisten asema on parempi kuin miesten.

Riitta: "Alatyylinen kommentointi kertoo kommentoijasta itsestään."

Aivan, koskee myös sinua!

Anonyymi kirjoitti...

MikkoAP
"Määrittele OIKEIN tarkasti ruikuttamisen ja epäkohtien esiintuomisen ero."

Sama asia kuin määrittelisi rakennuksen optimaalista sisälämpötilaa: sitä ei voi koskaan säätää kaikkia miellyttäväksi.

Eli kyseessä on veteen piirretty viiva, mutta täällä kyllä mennään viivan yli niin että heilahtaa.

"Nimittäin feministit ovat menetelmillä, joita itse ainakin kutsuisin ruikuttamiseksi, aikaan ihan oikeita poliittisia muutoksia."

Naiset voivat ajaa asiaansa ruikuttamalla, mutta viesti on suunniteltava kuulijakunnan mukaan. Miesten asioiden ajamiseen ruikuttaminen ei kelpaa.

Ja olen samaa mieltä siitä, että feministien kanssa on turha keskustella. Taistelu käydäänkin niiden sielusta, joilla ei vielä ole vahvaa mielipidettä asiasta.

- Syltty

Jorma kirjoitti...


Suomi saa ihmisoikeuksille oman toimiston


Että tämmönen tapasus.

Näin sitä vain pistetään pysrtyyn jälleen yksi tarpeeton paperinpyörityslaitos, jotta ns. hyville ihmisille saataiusiin lisää työpaikkoja verovaroilla kustannettua.

Samaan aikaan oikeudenkäynnit venyvät ja vanuvat, lainvalmistelu on luokatonta ja ihmisoikeusselonteossa sivuutetaan miesten ihmisoikeusongelmat ihan rutiininomaisella olankohautuksella.

Anonyymi kirjoitti...

"Voi voi, Maria. Itse tunnen laumoittain miehiä ja enkä muista yhtäkään, joka EI ajattelisi tuolla tavoin. Näin se vain on.
Mutta nämä miehet, tavalliset suomalaiset miehet, ovat oppineet pitämään mölyt mahassaan, sen verran päällekäypää on feministien jankutus viimeiset kolmekymmentä vuotta ollut."

Onneksi nykyajan maailmassa ei kuitenkaan tarvitse nuolla miesten persettä. Ja mitä tulee esim.noihin korkokenkiin, mitä Kiesi niin kovasti ihailee, niin hän voi minun puolestani ihan itse kokeilla miltä sellaiset vähintään 7 cm korot tuntuvat jaloissa, kun niillä kävelee päivän. Mukavan tuntuisia korkokenkiä ei yksinkertaisesti ole. Aina hinkkaavat ja hankaavat jotain varvasta tai muuta kohtaa ikävästi, pitää investoida erikseen kaikenmaailman rakkolaastareihin ja silti on helkkarin ikävän tuntuiset jalat niissä. Eikä niillä voi edes kävellä tarpeeksi nopeaa.

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

Jorma sanoi: "Suomi saa ihmisoikeuksille oman toimiston"

Ei ole epäilystäkään siitä, että tuo toimisto tulee keskittymään ihmisoikeusloukkausten tehtailuun, aivan tasa-arvoviranomaistemme malliin.

Anonyymi kirjoitti...

Saathan sinä Jarmo kuitenkin maksaa siitä että sinua syrjitään.

Anonyymi kirjoitti...

Realisti, järjestetäänhän niitä korkokengillä tehtäviä juoksukilpailujakin. Ja olen asiantuntijoilta kuullut, että kun opettelee kävelemään korkokengillä kunnolla, niin niillä pärjää erittäin hyvin.

Suurin osa suominaisista vain ei ole koskaan opetellut oikeasti kävelemään korkokengillä tai sitten heillä on joku kaamea nilkkavamma. Tekee usein pahaa katsella narttuja, joilla nilkka vääntyy jokaisella korkokengän askeleella pahannäköisesti ja nyrjähdys on vähän väliä lähellä.

Homo

Jape kirjoitti...

Realisti: "mitä tulee esim.noihin korkokenkiin, mitä Kiesi niin kovasti ihailee, niin hän voi minun puolestani ihan itse kokeilla miltä sellaiset vähintään 7 cm korot tuntuvat jaloissa, kun niillä kävelee päivän."

Otappa lusikka ja ajatus käteen, Realisti, ja mieti reailistisesti ketkä niitä korkokenkiä ihan hinkuen haluaa käyttää? Ettei olisi naiset itse? Ei miehet niiä krkkareita pakota käyttämään, vaan naiset itse nitä suorastaan himoitsee. Miehet ei korkokenkiä himoitse itselleen. Kyse on naisten omista kotkotuksita, oikeasti, joten jos rakkolaastareita tarvitaan, niin se on naisen oma vika. Itse suosisin naisillakin turvallisia, matalia avokkaita tai muuten mukavia kenkiä, joilla voi kävellä.

Jos lähtee tiateilemaan korkkareilla niin siinähän menee nilkat. Voin itsekin tuntea ajoittain omissa nilkoissain virtualista nuljahduksen uhkaa kun katselen naisia jotka taiteilee tuolalisiall "piikkareilla". Kamalaa! Järkeä siihen touhuun naiset, jooko?

Vortac kirjoitti...

Jokainen mies (paitsi Kiesi) tietää, että on viisainta jättää ne oikeasti omat mielipiteet miesten sauna- ja pokeri-iltoihin. Miksi vaarantaa mukavaksi lutviutunut yhteiselo naissukupuolen kanssa ja pahimmassa tapauksessa kärsiä parin viikon pilluttomuusrangaistus hölöttämisen takia?

Saadakseen itsekunnioitus ja sielu takaisin - jotka myytiin pillun hinnalla. Tekee hyvää sanoa totuus, vaikka se johtaisikin suureenkin 'materialistiseen' uhraukseen.

Mutta jos mieluummin miehet säilyvät 'pussy-whipped'-orjan asemassa luimistellen ja peläten sanoa mielipiteitään naisten kuullen, niin siinähän luimistelevat sitten. Ei se pillu mielestäni ihan tuon arvoista kylläkään ole.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Rakennetaan kodinomaisia hoitolaitoksia rikoksista tuomituille naisille ja heidän lapsilleen.

Mieluummin MITÄ TAHANSA, ettei vaan tarvitse edes ajatella sitä vaihtoehtoa, että lapsen voisi antaa isälleen/miehelle hoidettavaksi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Syltty, missä asemassa tarkkaan ottaen miehet ovat paremmassa asemassa kuin naiset?

Itselleni ei tule mieleen yhtäkään sellaista asemaa, josta nainen ei voisi halutessaan tiputtaa miestä pois aivan helposti ja yhteiskunnan tuella.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuo 'Depths of Male Disposability' on muuten hyvä kirjoitus. Tässä pätkä, jossa pureudutaan asioiden ytimeen erittäin selkeästi:

"Another example of this way of thinking is that feminists demand that half of all board members be women, without demanding that half the soldiers or half of the garbage collectors be women."

Ah. Tuollaista on aina ilo lukea. Joku kerrankin näyttää selkeästi, miten pahasti feminismi on aina kussut.

Tästä kai tuli sanonta 'mistä kana kusee'..

- Vortac

Heiskala kirjoitti...

Kiesin kannattaisi nyt sanoa, että hän onkin lesbo, ja vaatisin muutamaa sataa tuhatta, niin tädit Stefan Wallinia myöden ihastuisivatkin ikihyviksi.

Heiskala kirjoitti...

Tasa-arvoministeri Stefan Wallin: "Seksuaalisesta häirinnästä on säädetty tasa-arvolaissa, joka on ollut voimassa vuodesta 1995 saakka. Siihen kannattaa suhtautua vakavasti. Tämä ei ole pilailun asia."


hei vaan!

Heiskala kirjoitti...

voihan vide, mikä meni taas koodissa pieleen, tämä on niin hurjan mukava muisto, että pakko laittaa tähän suoraan:

Tasa-arvoministeri Stefan Wallin: "Seksuaalisesta häirinnästä on säädetty tasa-arvolaissa, joka on ollut voimassa vuodesta 1995 saakka. Siihen kannattaa suhtautua vakavasti. Tämä ei ole pilailun asia."

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta jos mieluummin miehet säilyvät 'pussy-whipped'-orjan asemassa luimistellen ja peläten sanoa mielipiteitään naisten kuullen, niin siinähän luimistelevat sitten. Ei se pillu mielestäni ihan tuon arvoista kylläkään ole. "

Miesten pitäisi vain
huutaa,että "MEILLÄKIN ON ELÄMÄ" ja jättää naisten nöyristelevä kosiskelu sikseen.

Tasa-arvoa ei voida saavuttaa jos miehet ovat naisten järjettömimpienkin mielenhäiriöiden edessä kuin sulaa vahaa, ja kilvoittelevat tosissansa epävakaidenkin naisten suosiosta, kuin kullanvärisellä maalilla sivellyistä harkoista, joilla ei ole loppupeleissä minkäänlaista arvoa.

Naiset ja naisten psyyke
on ajettava yleiseen remonttiin ja ne miehet, jotka nöyristelevät naisia tulee saattaa naurunalaiseksi, esimerkiksi tuo Esko Kiesi teki vakavan virheen, kuten Jorma totesikin.
Toisaalta Eskon mielipiteekin olivat aikamoista naista kumartelevaa mössöä. Ei sen puolen.

Miehet kunniaan, vapaa
järjenkäyttö miehille. Naiset palvelemaan miehiä ja toisinpäin. Ei puhettakaan enää, etteikö naisten pitäisi nuoleskella miesten perseitä... Naisten kannattaisi rakastaa miehiä. RAKASTAA.

Ja toisinpäin...

Vänkyräsuhteet pitää saada pois. Koko naisten perseennuolenta pitää tehdä naurunalaiseksi toiminnaksi. Miehet, jotka valahtavat väärällä tavalla veltoiksi naisten edessä
tulee kuvata kameralla ja
pistää youtubeen.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Kehuttakoon silti Esko Kiesin
aikaansaamaa myrskyä. Se on ollut ihan hyvä paisti tasa-arvon ajamiselle.

Mies, jolla on noin sovinistiset mielipiteet on ihan oikeilla jäljillä. Sovinismista hän pääsisi eroon jos lakkaisi nöyristelemästä
naisia ja panisi uuden työhakemuksen Audille vetämään.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Sehän oli se Audimies, joka oli pakottamassa korkokenkiä naisten jalkaan, jotta nilkka kaartuu kauniisti.

Riitta

Anonyymi kirjoitti...

Realisti, järjestetäänhän niitä korkokengillä tehtäviä juoksukilpailujakin. Ja olen asiantuntijoilta kuullut, että kun opettelee kävelemään korkokengillä kunnolla, niin niillä pärjää erittäin hyvin.

Suurin osa suominaisista vain ei ole koskaan opetellut oikeasti kävelemään korkokengillä tai sitten heillä on joku kaamea nilkkavamma. Tekee usein pahaa katsella narttuja, joilla nilkka vääntyy jokaisella korkokengän askeleella pahannäköisesti ja nyrjähdys on vähän väliä lähellä.

Homo

Sano ennemmin vaikka naaras, ei narttu. Narttu kuulostaa jotenkin pahalta, ihankuin käyttäisit sitä termiä naisista loukkaamistarkoituksessa.

Tuo erittäin hyvin on liioittelua. Ei korkokenkenkiä pysty käyttämään kuten matalampia kenkiä niin että niillä pärjäisi erittäin hyvin. Jalat ovat sen verran LUONNOTTOMASSA asennossa niissä. Jalan asento varsinkin tuollaisissa 7 cm koroissa on niin luonnoton, että vahinkoa aiheuttaa pidemmällä aikajänteellä, vaikka mitä temppuja tekisi.

Realisti

Anonyymi kirjoitti...

Jape sanoi...

Realisti: "mitä tulee esim.noihin korkokenkiin, mitä Kiesi niin kovasti ihailee, niin hän voi minun puolestani ihan itse kokeilla miltä sellaiset vähintään 7 cm korot tuntuvat jaloissa, kun niillä kävelee päivän."

Otappa lusikka ja ajatus käteen, Realisti, ja mieti reailistisesti ketkä niitä korkokenkiä ihan hinkuen haluaa käyttää? Ettei olisi naiset itse? Ei miehet niiä krkkareita pakota käyttämään, vaan naiset itse nitä suorastaan himoitsee. Miehet ei korkokenkiä himoitse itselleen. Kyse on naisten omista kotkotuksita, oikeasti, joten jos rakkolaastareita tarvitaan, niin se on naisen oma vika. Itse suosisin naisillakin turvallisia, matalia avokkaita tai muuten mukavia kenkiä, joilla voi kävellä.

Jos lähtee tiateilemaan korkkareilla niin siinähän menee nilkat. Voin itsekin tuntea ajoittain omissa nilkoissain virtualista nuljahduksen uhkaa kun katselen naisia jotka taiteilee tuolalisiall "piikkareilla". Kamalaa! Järkeä siihen touhuun naiset, jooko?

No noinhan se on , mutta toivoipa niiden käyttöä kuka tahansa niin siitä huolimatta jalat ovat niissä luonnottomassa asennossa, mikä aiheuttaa ongelmia. Esim. Sinkkuelämää-sarjan Sarah Jessica Parkerille tuli jotain selkäongelmia tms, vaikka kyseisestä sarjastakin näki, että hän kävelee niillä oikein hyvin.


Realisti

Vortac kirjoitti...

Tasa-arvoa ei voida saavuttaa jos miehet ovat naisten järjettömimpienkin mielenhäiriöiden edessä kuin sulaa vahaa, ja kilvoittelevat tosissansa epävakaidenkin naisten suosiosta..

Tämä on ikävä kyllä totta. Suurin tasa-arvon este on yhteiskunta, feministit ja naiset. Mutta heti hyvänä kakkosena tuleekin sitten miehet, jotka tekevät tyhjäksi jokaisen orastavan askelenkin, joka tasa-arvon suuntaan tästä orjakuopasta on saatu tehtyä, nöyristelemällä mitä ruminta ja läskeintäkin femakkolesboa pilluntoivo silmissä.

Tulee mieleen vertaus jostain uhkapelurista, joka kyllä tietää, että ei varmastikaan voita, ja että on jo niin paljon velkaa ettei kannata pelata enää jne.. ja joka heti rahaa saatuaan kuitenkin ryntää samantien pelaamaan joka pennin eikä lopeta, ennenkuin on taas puilla paljailla ja velka on lisääntynyt.

Miehetkin kuuntelevat kyllä kiinnostuneen näköisenä Warren Farrellia ja Henry Laasasta, mutta sitten kun puhe on päättynyt suosionosoituksiin ja hurraahuutoihin, miehet kuitenkin sitten lähtevät taas nöyristelemään naisten oikuille ja miettivät, miten parhaiten voisivat tänään olla kynnysmattona.

Tilanne on melko toivoton - ehkä pitäisi kaataa jotain 'jarrua' jonnekin vesitorneihin, jotta miehet lakkaisivat tyhmentymästä aina nähdessään naisen, ja voisivat hetken ajatella järkevästi asioita.

Toinen vaihtoehto on vain saada kaikki miehet informoitua syistä, seurauksista ja yleensäkin totuudesta, mitä tulee seurusteluun, tasa-arvoon, seksuaaliseen valtaan ja ihmissuhteisiin, sekä naisten 'ajatus'maailmaan ja 'logiikkaan'.

Vain aika näyttää, miten tässä käy.. itse en jaksa olla kovin optimistinen.

- Vortac

Jape kirjoitti...

Realisti: "No noinhan se on , mutta toivoipa niiden käyttöä kuka tahansa niin siitä huolimatta jalat ovat niissä luonnottomassa asennossa, mikä aiheuttaa ongelmia."

Voi hyvänen aika sentään. Niitä ei pidä käyttää, kenenkään, jos tulee ongelmia. Kukaan ei pakota. Pitäisi käytää mukavia, tasapohjaisia, kenkiä jotka jalassa on hyvä kävellä, näinhän totesin jo aiemmin!

Realisti: "Esim. Sinkkuelämää-sarjan Sarah Jessica Parkerille tuli jotain selkäongelmia tms, vaikka kyseisestä sarjastakin näki, että hän kävelee niillä oikein hyvin"

Sinkkuelämää sarjan naisille ja Sarah Jessica Parkerille sietääkin tulla ongelmia jo siksi että ovat menneet mukaan miehiä esineellistävään, herjaavaan ja seksistiseen hömppäsarjaan, josta "voimautuneet" nykynaiset ammentaa oppejaan.
Toisekseen en usko että kukaan pakottaa SJP:tä kävelemään korkkareilla.

Anonyymi kirjoitti...

Jape sanoi...

Realisti: "No noinhan se on , mutta toivoipa niiden käyttöä kuka tahansa niin siitä huolimatta jalat ovat niissä luonnottomassa asennossa, mikä aiheuttaa ongelmia."

"Voi hyvänen aika sentään. Niitä ei pidä käyttää, kenenkään, jos tulee ongelmia. Kukaan ei pakota. Pitäisi käytää mukavia, tasapohjaisia, kenkiä jotka jalassa on hyvä kävellä, näinhän totesin jo aiemmin!

Realisti: "Esim. Sinkkuelämää-sarjan Sarah Jessica Parkerille tuli jotain selkäongelmia tms, vaikka kyseisestä sarjastakin näki, että hän kävelee niillä oikein hyvin"

Sinkkuelämää sarjan naisille ja Sarah Jessica Parkerille sietääkin tulla ongelmia jo siksi että ovat menneet mukaan miehiä esineellistävään, herjaavaan ja seksistiseen hömppäsarjaan, josta "voimautuneet" nykynaiset ammentaa oppejaan.
Toisekseen en usko että kukaan pakottaa SJP:tä kävelemään korkkareilla."

No eihän niitä pidä käyttääkään (jos ei halua terveysongelmia) ja tuskin juuri kukaan pakottaakaan käyttämään, mutta jonkinlaisia ongelmia aiheuttavat joka tapauksessa ennen pitkää kaikille käyttäjille.

Realisti