keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Miesvihapuhetta mediassa

JOHANNA KORHONEN
Ystävän kanssa nauroimme viime viikolla vedet silmissä, kun Audi-mies ei erottanut naista autosta.

Lisää tällaista! Ultraääliöt paljastavat itsensä aina, kun vain huomaamme antaa heille riittävästi palstatilaa.

Mutta, sanoi ystävä silmiään pyyhkien, nämä tyypit ovat lystikkäitä, mutta vakavampi kysymys työelämässä on, miksi heistä tehdään johtajia.

Siksi, että Suomessa johtajiksi ei valita johtamistyöhön parhaiten soveltuvia henkilöitä. Parhaiden yksilöiden sijaan johtajiksi valitaan kalvakoita miehiä, joilla on uskottava puku. Kun sukupuoli ja habitus ovat keskeiset valintakriteerit, on luonnollista, että johtajaporukoihin mahtuu aika paljon kakkoslaatua.

MELANIE PHILLIPS: If we don't take children and benefits from incapable mothers, the alternative is social catastrophe

Six Levels of Feminist Critics

woman_rights.jpg

32 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

Korhosen kolumnit ovat ehkä kaikkein enneltä arvattavimpia koko hesarissa. Kun tietää aiheen, ei tarvitse kolumnia oikeastaan edes lukea, jotta tietäisi, mitä JK on kirjoittanut. Sinänsä tarpeeksi paha, mutta hänen kolumninsa ovat myös älyttömän tylsiä, puhdasta kirjoitusasua katsellessa.

Jorma kirjoitti...

Kolumnistit HS:ssa ovat kaikki samasta puusta: punavihreitä feministihörhöjä. Tylsää ja typerää luettavaa, kaikin puolin.

MikkoAP kirjoitti...

"Kolumnistit HS:ssa ovat kaikki samasta puusta: punavihreitä feministihörhöjä. Tylsää ja typerää luettavaa, kaikin puolin."

Ei nyt ihan noinkaan. Joskus esim Rosa Meriläisen tajuttomuuden-virta teksti saattaa päättömyydessään olla jopa vähän huvittavaakin.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Hesarin femakkoköörissä on kuitenkin eroja, jotkut ovat toisia pahempia. Korhonen en keskilinjaa, Rosa Meriläinen ja se Milla Magia, jonka nimeä en nyt muista ulkoa, ovat mielestäni lukuisista puutteistaan huolimatta valistuneempaa väkeä. Kokonaan oma lukunsa on sitten nämä "suomalaiset miehet tappavat naisia rutiininomaisesti"-tapaukset, joiden nimiä en nyt nyt muista.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin oma versio Valerie Solanasista?:

Katja Martelius, Naisten Suomi

...
En sano, että kaikki miehet käyttäytyvät niin. Mutta pohjimmiltaan suomalainen yhteiskunta on syvästi naisvihamielinen.

Kun ihmisoikeusjärjestöt huolestuvat suuresta määrästä naisia, joita miehet täällä rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat, kaikille kelpaa yhtä painavaksi vasta-argumentiksi marginaalinen naisten harjoittama väkivalta.
...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole myöskään syytä unohtaa sitä, että kansanedustajana toimiessaan Rosa Meriläinen oli hyvin harvinainen poikkeus nostaessaan edes esille sen, että asevelvollisuus tulisi muuttaa koskemaan tasa-arvoisesti myös naisia:

Tämän aloitteen mukaan tosiaan asevelvollisuus muutettaisiin kansalaispalvelukseksi, joka koskisi yhtäläisesti molempia sukupuolia, mutta luonnollisesti alaikäisten lasten huoltajat saisivat tällöin vapautuksen palveluksesta. Tämä koskisi niin miehiä kuin naisia. Vanhemmuus on yhtä tärkeä velvollisuus, on se sitten isyyttä tai äitiyttä.

Tätä taustaa vasten minusta on syytä muistaa, ettei Rosa Meriläistä voi pitää ainakaan tyypillisenä telaketjufeministinä, joka ajaisi aina ja kaikessa vain naisten etua miesten edun kustannuksella - joita valitettavasti suurin osa muista feministeistä tuntuu olevan.

Homo

Tomi kirjoitti...

Hesarissa on ainakin kahdenlaisia kolumnisteja eli erikseen palkattuja ja toimittajien omia.

Erikseen rekrytoiduista muutamat ovat aika imbesillejä tasa-arvon, sananvapauden sun muiden tärkeiden arvojen suhteen. Tai ovat ainakin olleet. Kyllähän kolumnistiin kehittyy siinä kuin kuka tahansa ja ehkä enemmänkin.

Hesarin toimittajakunnassa -- kuten yleensäkin mediassa -- taas feminismillä on outo ylivalta. Muuten ihan täyspäisen oloiset toimittajat sortuvat kritiikittömyyteen, kun ajetaan feminismin hyvää asiaa.

Ilmiö on sukua 70-80-luvun vasemmistosympatialle sillä erolla, että nyt ollaan valmiiksi hyväosaisen ryhmän etuja ajamassa.

Jorma kirjoitti...

"Rosa Meriläistä voi pitää ainakaan tyypillisenä telaketjufeministinä"

Ei ehkä tyypillisenä, mutta kyllä hänenkin saldonsa on todella pahasti miinuksella.

Eikä se olisi tasa-arvoista, että pienten lasten vanhemmat saisivat vapautuksen. Se syrjii monia ihmisryhmiä.

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntijan puhetta:

Vaikka olen it-alalla, en ymmärrä kotikoneen tekniikasta mitään. Joten koneen asennustakin varten palkkasin ns asennusfirman.

Ostaisin heti uuden koneen itselleni ja tyttärille, jos joku myyjäliike liittäisi palveluunsa koneen kotiasennuksen toimivaan kuntoon virustorjuntoineen.

Mainio markkinarako jollekin liikkeelle. Nyt en ole löytänyt yhtään liikettä, jossa näin toimittaisiin.

Nainen


Homo

Jape kirjoitti...

Johanna Korhonen on katkera ämmä, joka ei tunnu tajuavan/tietävän että kysymykset Audi-miehelle oli naistoimittajan käsialaa ja johdattelevasti tehty, ilmeisen tarkoituksella. No mistäpä katkera Johana Korhonen mitään visi tietääkän, kun hänellä on kiire ilmeisesti tyttöystävän kanssa nauraa "vedet silmissä, kun Audi-mies ei erottanut naista autosta".

Ei ihme, että Korhoen rooliksi on muodostuntu vain kolumnistin jobi feministien kyllästämässä Pravdassa. Tästä Korhosestako piti tulla joku päätoimittaja?

Anonyymi kirjoitti...

Opettajanarttujen vika, etteivät tee opetuksesta kiinnostavaa ADHD-pojille:


ADHD brain chemistry clue foundBed sharing 'drains men's brains'


Homo

MikkoAP kirjoitti...

"Opettajanarttujen vika, etteivät tee opetuksesta kiinnostavaa ADHD-pojille:


ADHD brain chemistry clue found"

Peruskoulujärjestelmä on suunnilleen jokaisessa länsimaassa rakennettu lähinnä tyttöjen tarpeita vastaavaksi. Onneksi Suomessa ei ole sentään menty siihen jenkkimeininkiin, että jokainen tylsästä luokkailmapiiristä ja huonosta opetuksesta turhautunut poika pumpataan täyteen Ritalinia.

Jorma kirjoitti...

"Peruskoulujärjestelmä on suunnilleen jokaisessa länsimaassa rakennettu lähinnä tyttöjen tarpeita vastaavaksi."

Oppitunteja Suomessa on lisäksi huomattavan vähän verrattuna moniin muihin maihin. Jos halutaan parempia tuloksia, on panostettava enemmän.

Jorma kirjoitti...

"Minusta Hesarin femakkoköörissä on kuitenkin eroja, jotkut ovat toisia pahempia."

Eroja ryhmän sisällä toki on, jo ihan kirjoitustaidosta lähtien, mutta silti pääasiallinen ongelma pysyy: lehti ei tarjoa laajaa, moniarvoista valikoimaa mielipiteitä. Olisi tietysti vielä hienompaa, jos mielipiteet perusteltaisiin, ja jätettäisii uutisjutuista pois mahdollisimman pitkälti kokonaan.

purnau kirjoitti...

Jape: "Johanna Korhonen on katkera ämmä, joka ei tunnu tajuavan/tietävän että kysymykset Audi-miehelle oli naistoimittajan käsialaa ja johdattelevasti tehty, ilmeisen tarkoituksella."

Olen sitä mieltä, että Audi-Kiesin mielipiteet olivat typeriä, mutta olen järkyttynyt mediakohun seurauksista. On kuitenkin mielenkiintoista väittää, että Audi-Kiesi olisi "johdateltu" vastaamaan kysymyksiin sillä tavalla miten hän vastasi. Olisin kyllä erittäin hämmentynyt, jos joku onnistuisi johdattelemaan minut päästämään suustani kiesimäisiä kommentteja. Mitä Jape oikeastaan tarkoitat johdattelulla?

Anonyymi kirjoitti...

Jorma, käsittääkseni nykyisilläkin tuntimäärillä on päästy kansainvälisesti vertailtuna kohtuullisen hyviin tuloksiin, joten en tiedä kannatanko tuntimäärien lisäämiseen. Sen sijaan tuntimäärien laatua voinee aina parantaa.

Sinällään on jossain määrin kannatettavaa, että lapsien ei annettaisi olla kovin pitkiä aikoja omissa oloissaan ilman minkäänlaista valvontaa koulusta pääsemisen ja vanhempien kotiintulon välillä, koska osa lapsista tekee silloin ajattelemattomia hölmöilyjä ja mahdollisesti jopa tuhoaa tulevaisuutensa esimerkiksi varomattomalla tulenkäsittelyllä. Mutta minusta myöskään päivien tunkeminen niin täyteen muiden ohjelmoimaa tekemistä, ettei anneta aikaa ajatella asioita itsekseen, on myöskin pahasta.

Homo

Ville kirjoitti...

"että kansanedustajana toimiessaan Rosa Meriläinen oli hyvin harvinainen poikkeus nostaessaan edes esille sen, että asevelvollisuus tulisi muuttaa koskemaan tasa-arvoisesti myös naisia:

Tämän aloitteen mukaan tosiaan asevelvollisuus muutettaisiin kansalaispalvelukseksi, joka koskisi yhtäläisesti molempia sukupuolia, mutta luonnollisesti alaikäisten lasten huoltajat saisivat tällöin vapautuksen palveluksesta. Tämä koskisi niin miehiä kuin naisia. Vanhemmuus on yhtä tärkeä velvollisuus, on se sitten isyyttä tai äitiyttä."

Ojasta allikkoon. Jos et ole hankkinut tai et halua lapsia, olet pakotettu menemään asepalvelukseen, sivariin tai, minkä Rosa unohti, vankilaan. Kyllä siinä feminismin vapauttama ja voimauttama nainen vinkuu kun viime kädessä tiedossa on linnareissu. Voi myös ajatella, että on pakotettu hankkimaan lapsia. Edelleen, tuo voi yhtäläisesti koskea miehiä ja naisia, mutta ei ole tasa-arvoista ja syrjii lapsettomia. Pakko ja tasa-arvo eivät sovi yhteen. Entä jos on kykenemätön siittämään tai saamaan lapsia? Ei voi mitään, menet joko armeijaan, sivariin tai linnaan.

Bu Jinrui kirjoitti...

Olen antanut Hesarille palautetta tuosta kolumnistikunnan yksipuolisesta rakenteesta. Mitään selitystä eivät ole antaneet. Oli edes muinainen taistolaishegemonia yhtä ehdoton?

Sama koskee mdiaa laajemminkin. Valkoisia streittejä miehiä löytyy vain Iltalehden kolumnisteista, ja jopa useampi yksilö!!

Jape kirjoitti...

purnau: "On kuitenkin mielenkiintoista väittää, että Audi-Kiesi olisi "johdateltu" vastaamaan kysymyksiin sillä tavalla miten hän vastasi. Olisin kyllä erittäin hämmentynyt, jos joku onnistuisi johdattelemaan minut päästämään suustani kiesimäisiä kommentteja. Mitä Jape oikeastaan tarkoitat johdattelulla?"

Ei tuot tarvitse edes vattää, vaan todeta itse tilanne lukemlla ko. Ana-lehden kysmysten settelu. Tilanne selkenee sinullekin kyllä.

Joko luit tämän jutun, purnau?

Esko Kiesi ja johdattelevat kysymykset - näin naiset miehistä ja autoista

Kiesiltä kysyttiin mm. näin: "Kuinka vertailisit autoja ja naisia keskenään?"

Siis käskettiin suoraan vertailla autoa ja naista. Ja mitä tekee feminsitimedia? Haukkuu Kiesin siitä kun vertailee naisia autoon? Voi helevata sentään. Miksi eivät haukkuneet Annan typerää toimittajaa joka laati kysymykset?

Sinua, purnau ei kutsuta haastatteluun, jollet vastaa kysymyksiin. Ei tuppisulla tehdä haastatteluissa mitään. TOki vastaajan pitää muotoilla vastaukset hyvin, mutta voisi kysymyksetkin olla asialliseti ja EI JOHDATTELEVASTI muotoiltu.

Anonyymi kirjoitti...

Audi-mies olisi voinut vastata kysymykseen naisen ja auton vertailusta vaikka näin: "Olen huumorintajuinen mies, mutta en missään tilanteessa lähtisi vertailemaan peltilehmää ihmiseen."

Audi-miehen esineellistäminen on sitä tasoa, että hän katsoo naisen silmät vasta viimeiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi silmiin katsominen olisi vähemmän esineellistävää kuin nilkkoihin katsominen? Ruumiinosia ne molemmat ovat.

Vortac kirjoitti...

Vaikka olen it-alalla, en ymmärrä kotikoneen tekniikasta mitään. Joten koneen asennustakin varten palkkasin ns asennusfirman.

Tällaista miestä ei KOSKAAN päästettäisi IT-alalle.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Sinällään on jossain määrin kannatettavaa, että lapsien ei annettaisi olla kovin pitkiä aikoja omissa oloissaan ilman minkäänlaista valvontaa koulusta pääsemisen ja vanhempien kotiintulon välillä, koska osa lapsista tekee silloin ajattelemattomia hölmöilyjä ja mahdollisesti jopa tuhoaa tulevaisuutensa..

Darwinistien mukaanhan kyseessä on vain nihilistisen maailmankuvan mukainen normaali luonnonlaki.. kts. Darwin Awards.. (:

Kyllä minä olin iloinen, ettei joka hetki valvottu, vaan saatoin rauhassa ihailla maisemia, pohtia kaikenlaista ja leikkiä vesistöjen rantakivikoilla kotimatkalla. Tosin välillä se olisi ollut paikallaan, koska joskus tulivat vastaan isot pojat, jotka sitten aiheuttivat melkoisia vammoja kehoon. Mutta sehän toki 'kuuluu mieheyteen'.. mutta kuuluuko moinen 'mieheys' tasa-arvoon?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miksi silmiin katsominen olisi vähemmän esineellistävää kuin nilkkoihin katsominen? Ruumiinosia ne molemmat ovat.

Koska femakot ja naiset sanovat niin! Ja naisen sana on laki tässä maailmassa.

Toinen vaihtoehto on, että silmät ovat jotenkin romanttisempi ja 'sivistyneempi' (eli seksitön) katseen kohde - vaikka nainen olisi pukeutunut miten provosoivaan tissivakominihamehuorameikki-asusteeseen,
miehellä EI ole vapautta liikutella silmiään ihan mihin sattuu - mies ei saa siis nähdä sellaisia naisen osia, joita nainen pukeutumisellaan suorastaan tyrkyttää miesten biologisten viettien kiusaamiseksi ja laukaisemiseksi.

Kolmas vaihtoehto on, että nainen kokee, että häntä 'esineellistetään', jos väärä mies katsoo häntä muualle kuin kasvoihin, ja kun mies katsoo naista silmiin, nainen voi itsekin arvioida helpommin miehen statuksen, ja päätellä onko miehen katse mahdollisesti seksuaalisesti häiritsevä ja ahdistava jos se suuntautuukin johonkin muuallekin.

Alfat saavat katsoa minne lystäävät, ja he tuskin edes tiedostavat, että naisia haittaisi että heitä tiiraa muotoja tarkasti seuraten.

Maailma on monimutkainen paikka, mutta naiset ovat tehneet monimutkaisuudesta totaalisen abstraktin kaaoksen, josta ei pirukaan enää ota täysin selvää.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, kyllähän jonkun pitää IT-alallakin esimerkiksi kahvit keittää tai päästä räpsyttelemään silmiä asiakkaille. Onhan tutkimuksissa todettu, että kauniin naisen näkeminen alentaa hetkellisesti heteromiesten älykkyyttä ja muuta rationaalista harkintaa.

Homo

Jorma kirjoitti...

"Jorma, käsittääkseni nykyisilläkin tuntimäärillä on päästy kansainvälisesti vertailtuna kohtuullisen hyviin tuloksiin, joten en tiedä kannatanko tuntimäärien lisäämiseen. Sen sijaan tuntimäärien laatua voinee aina parantaa."


Totta kai laatu on määrää tärkeämpi seikka. Nyt vain käy niin, että monen koululaisen päivä päättyy paljon ennen kuin vanhemmat, tai vanhempi, ehtivät paikalle, eikä valvottua toimintaa iltapäiviksi ole tarjolla kaikille. Jotain läksynluku- ja leikkimielistä liikuntakerhoa voisi olla tarjolla useammin. Se on tietenkin kustannuskysymys.

Vortac kirjoitti...

Vortac, kyllähän jonkun pitää IT-alallakin esimerkiksi kahvit keittää tai päästä räpsyttelemään silmiä asiakkaille. Onhan tutkimuksissa todettu, että kauniin naisen näkeminen alentaa hetkellisesti heteromiesten älykkyyttä ja muuta rationaalista harkintaa.

Totta. Vähän tähän suuntaan tarkoitin viitatakin - siis ikäänkuin epäilin suuresti tuon eukon oikeasti olevan "IT-alalla", tai hänen määritelmänsä IT-alasta olevan mitenkään yhteneväinen miesten määritelmästä siitä mitä "IT-ala" oikeastaan tarkoittaa.

Ehkäpä tuo onkin IlmaTorjunta-ala, eikä sittenkään Information Technology-ala? (:

Naiset voivat aivan varmasti kirkkain silmin selittää olevansa IT-alalla, vaikka tosiaan heidän toimenkuvaansa kuuluisi toimiston siivous tai kahvin keittäminen johtajalle aina kynsien viilailun lomassa.

Miehiltä vaaditaan enemmän, ja miehiä varten ei ole kiintiöitä, joten miestä, joka ei tajua tietokoneista mitään, ei IT-alalle päästettäisi (eikä mies yleisesti ottaen kyllä sanoisi olevansa IT-alalla, jos hänen hommansa olisi keitellä kahveja).

Noh, lausahdukseni oli ehkä liiankin monimerkityksinen, jotta sitä olisi kokonaisuudessaan helppoa käsittää.

Mutta olet kyllä ihan oikeassa, Homo, niinkuin usemmiten asian laita on.

Tietenkin tuo silmänräpsytys asiakkaille on firmojen kannalta tärkeä homma - olisi ollut vain hauska, jos tuokin akka olisi viitsinyt tarkemmin kertoa työnkuvastaan. On niin helppo heittää 'IT-alalla', kun se voi naisen aivot tuntien tarkoittaa mitä vaan huoraamisesta vessojen pesuun.

- Vortac

Heiskala kirjoitti...

päätoimittaja ja palstatila/ Hesari / Johanna Korhonen

:a]

Anonyymi kirjoitti...

Kenties silmät kertovat ihmisestä enemmän kuin vaikka nilkat? Vaikka että "onko ketään kotona".

Anonyymi kirjoitti...

On kohteliasta katsoa silmiin, mutta erikoista katsoa nilkkoja. Sanotaanko näin. Onhan epäkohteliasta katsella pitkin seiniäkin kun tervehtii. Joten yleisesti ottaen on siis fiksumpaa ottaa se katsekontakti, jos oikeasti aikoisi jotain kanssakäymistä henkilön kanssa. Oli se sitten bisnestä tai parisuhdetta tmv.

Yleisesti ottaen ne ihmiset otetaan vakavammin, jotka ovat vakuuttavia ja katsovat silmiin ja joilla on kädenpuristus hyvä. Hauskaahan se on, mutta totta!

vähän realismia peliin kirjoitti...

Tuskin Kiesi nyt sentään tarkoitti, että hän tervehtiessään katsoo naista nilkkoihin. Eiköhän kyseessä ollut esim. tilanne, jossa hyvännäköinen nainen kävelee kadulla vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuskin Kiesi nyt sentään tarkoitti, että hän tervehtiessään katsoo naista nilkkoihin. Eiköhän kyseessä ollut esim. tilanne, jossa hyvännäköinen nainen kävelee kadulla vastaan." -vähän realismia peliin..

Sori nyt vaan, mutta moni mies on minuakin tervehtiessä katsellut ihan muualle kuin edes kasvoihin. Joten ehkä sinun on parempi olla tulkitsematta sitä, mitä Kiesi ajatteli? Eikö vain.