perjantaina, syyskuuta 11, 2009

Närkästyjille kysyntää

Päivystävät dosentit tekevät pitkää päivää
Bikinikuvilla viikonloppunumeroitaan myyneet lehdet paikkaavat laskevaa levikkiään kosiskelemalla naislukijoita. Naisten oikeudet nousevat yhä useammin puheeksi iltapäivälehdissä.

Tämä on synnyttänyt uuden päivystävien dosenttien ryhmän. Toimittajat hakevat vaikka väkisin luurin päähän naistutkijan, jonka tehtävä on närkästyä.

Kotiliesi kysyy: Onko sovinismi lisääntymässä?

Feminismin kautta

Lisäys: Tasa-arvoa käytännön ja asenteiden tasolla

37 kommenttia:

Jape kirjoitti...

"Päivystävät dosentit tekevät pitkää päivää"

Minusta tuossa on virhe. Tuon lauseenhan pitäisi kuulua: Päivystävät feministit tekevät pitkää päivää.


Päivystäviä feministejä näkyy mm. tämä blogin liepeillä usein. Heti aamu kahdekasn jälkeen ollan tarkkailemassa miten tänään täällä "sorretaan" naisia :)

Jorma kirjoitti...

"Bikinikuvilla viikonloppunumeroitaan myyneet lehdet paikkaavat laskevaa levikkiään kosiskelemalla naislukijoita."

Niillä kuvilla niitä myydään edelleen. Naistenlehtiäkin myydään naisten koristamilla kansilla.

"Naistutkimuksesta keskustellaan jatkuvasti julkisuudessa, ja monesti se leimataan iltapäivälehdissä humpuukiksi.

Silti alan tutkijat kelpaavat haastateltaviksi, kun halutaan närkästyä yhdessä jostakin."

Eihän tässä ole mitään ristiriitaa. Mikä olisi hauskempaa, kuin jostain arkipäiväisestä ja yhdentekevästä asiasta herneet nenään vetävä, täysin huumorintajuton päivystävä desantti, joka tekee päivätyökseen, veronmaksajien rahoilla täysin järjetöntä ja hyödytöntä roskaa.

Jorma kirjoitti...

" Kiesin tapauksessa kiinnostavaa on se, että myös monet miehet reagoivat siihen voimakkaasti. Ettei tuommoista voi mennä sanomaan!"

Mistä lähtien profeministejä on pidetty miehinä?

"Olikohan se miehen euro se naisen kahdeksankymmentä senttiä. Miksi?"

Miksi niin moni haluaa usko tähän valheeseen? Miksi?

"Joten on hankala ottaa kantaa tähän, että molemmille sukupuolille armeija joko vapaaehtoista tai pakollista."

Niin varmaan feministille. Meille tasa-arvon kannattajille se ei ole lainkaan hankalaa.

"On myös erittäin typerää ajattelua joskus, että naiset ovat jotenkin heikompia ja osaamattomampia kuin miehet."

Paljonko nousikaan penkistä? Aivan.

"Tai siis vertasi Audiin. Eli haukkui."

Kehuhan se oli, ilmiselvästi. Tässä nähdään, ettei nainen pysty ymmärtämään miesten kieltä.

Jape kirjoitti...

"Vastaamassa on vuosia tasa-arvoasioiden parissa valtionhallinnossa työskennellyt valtiotieteen lisensiaatti Jouni Varanka. Tällä hetkellä Varanka toimii suunnittelijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella."

Profeministi Jouni Varanka on juuri eräs näistä päivystävistä feministeistä joka kaivetaan esiin antamaan lausuntoa miehistä. Profeministi Varanka on ns. naisturvallinen valinta, kun hän ei koskaan sano miehistä mitään hyvää...

Vortac kirjoitti...

"On myös erittäin typerää ajattelua joskus, että naiset ovat jotenkin heikompia ja osaamattomampia kuin miehet."

Paljonko nousikaan penkistä? Aivan
.

Tai montakohan LAN-korttia on tullut konffattua 90-luvun alkupuolella?

Montakohan ohjelmaa on tullut asennettua, konfiguroitua tai jopa tehtyä?

Paljonkohan on tietokonetta käytetty vähän erikoisemmissa tehtävissä kuin webbailu, irccailu ja musan kuuntelu/leffojen katselu?

Naiset OVAT heikompia ja osaamattomampia, vaikka hollywood-leffoissa asia esitetään tismalleen päinvastoin (ei tarvitse katsoa kuin 'beverly hillbillies' tai mikä tahansa modernimpi elokuva, jossa on jotain tietokonehakkerointia - aina joku akka siinä saadaan näyttämään tietokoneista jotain tajuavalta nerolta)..

Olen nähnyt aivan liian monta leffaa, jossa joku nainen pätee ihan valtavasti kaikenlaisissa asioissa, joissa tosimaailmassa pojat/miehet ovat päteviä naisten sijasta.

Naiset ovat lisäksi heikkoja sikäli, että he uskovat naiivisti auktoriteetteihin ja aivopesuun, miehillä on sentään jotain vastustuskykyä esimerkiksi mainosten tai hollywood-elokuvien levittämien valheellisten maailmankuvien sijasta.

Naisten ei tarvitse myöskään sietää elämässään niin hemmetisti kiusaamista, väkivaltaa, pakottamista, painostusta virallisten auktoriteettien taholta, painostusta ystävien, vihamiesten, tuntemattomien ja sukulaisten taholta, ihmisarvon vähättelyä, sukupuolirooliin pakottamista ja painostamista lähes kaikkien taholta, etenkin naisten, jne..

Tämä vahvistaa miehiä (vaikka onkin väärin), ja vastaavasti tällaisen koettelemus-suman puute heikentää naisia. Totta hitossa naiset lopputuloksena ovat heikompia! Naiset itkevät helpommin, suuttuvat helpommin, saavat itkupotku-uhmakohtauksia kuin pienet kolmivuotiaat, ja yleensäkin ovat sellaisia heikkoja otuksia, että loukkaantuvat suunnilleen herneestä patjan alla (niinkuin vanha taru kertoo).

Vain totaalisen aivopesty idiootti olio, joka uskoo valheisiin ja jolla on vääristynyt maailmankuva, voi olla sitä mieltä, että naiset EIVÄT ole heikkoja/heikompia kuin miehet, saati että naiset olisivat yhtä osaavia kuin miehet. Kaikki olennainen rakennettu, sävelletty tai muu taide/tekniikka/teknologia/mekaniikka/tekniikka jne. jne. tässä maailmassa on MIEHEN tai miesten tekemää.

Naisten kontribuutio maailmalle 10 000 vuoden aikana.. sanoisin että 'kumppanius', 'lasten puklauttaminen haarovälistään', 'seksin tarjoaminen' (joskin aina liian suurella hinnalla).

Naisten ei TARVITSE osata mitään, heistä pidetään huolta muutenkin - heillä on lasilattia. Naisia myös suojellaan ja pidetään pumpulissa ja pehmoleluissa. Näin ollen he ovat sekä osaamattomampia että heikompia kuin miehet.

Ja tämä on itsestäänselvä fakta, joten ihan kummastelen sitä, että se ei ole jollekulle täysin selvää.

- Vortac

purnau kirjoitti...

Lopeta jo tuo omiin ennakkoasenteisiisi ja arvoihisi perustuva sukupuolien vertailu Vortac. Mielestäni juuri kirjoittamasi tekstin kaltaiset kirjoitukset tuottavat sitä kuuluisaa sukupuolten välistä "sotaa" (johon itselläni ei ole aikomustakaan osallistua).

Ei sukupuolen perusteella voi sanoa että joku on heikompi tai vahvempi tai osaavampi tai osaamattomampi, sillä sukupuolten sisäinen vaihtelu on niin suurta ja mittarit (eli elämänalueet, joilla "vahvuutta" tai "osaamista" voi osoittaa) ovat niin moninaisia.

On mieletöntä väittää miehiä "vahvemmaksi" tai "osaavammaksi" sukupuoleksi, kun kuitenkin nyky-yhteiskunnassa miesten osuus esim. asunnottomissa, vangeissa, päihdeongelmaisissa ja muutoin syrjäytyneissä on naisia suurempi. Tämä siis tarkoittaa esimerkiksi sitä, että miesten keskimääräiset vahvuusalueet ovat erilaisia ja toteutuvat eri asioissa kuin naisten. Eri elämän alueiden asettaminen jonkinlaiseen hierarkiaan taas edellyttäisi enemmän kuin hatusta vedettyjä "miehet on parempia matemaattista lahjakkuutta edellyttävissä tehtävissä" -tyyppisiä toteamuksia (mitkä voivat olla ihan tottakin). Vai voiko elämän eri osa-alueita, joilla ihmiset eri tavoin pärjäävät, asettaa ylipäänsä hierarkiseen järjestykseen? Ja kuka sen järjestyksen määrittelee?

Jorma kirjoitti...

"kun kuitenkin nyky-yhteiskunnassa miesten osuus esim. asunnottomissa, vangeissa, päihdeongelmaisissa ja muutoin syrjäytyneissä on naisia suurempi."

Miksi tätä ei sitten huomioida millään lailla tasa-arvopolitiikassa tai ihmisoikeuskeskustelussa?

purnau kirjoitti...

Niin, asiaan vaikuttavat varmaan osaltaan myös asenteet, joiden mukaan miehet ovat se "vahvempi" ja "osaavampi" sukupuoli, joten miesten huono-ósaisuutta ei nähdä tai haluta nähdä juuri näiden fakkiutuneiden käsitysten sokaisemina. Kysymys voi olla paitsi "naisasian" korostumisesta, mille on nyky-yhteiskunnassa suosiollinen maaperä ja perinteet, myös perinteisten sukupuolirooliodotusten vaikutuksesta - "mies ei itke", miehet eivät saa olla heikkoja, "miesten on oltava miehiä eikä mitään marjanpoimijoita". Juuri tätä myös miehiin kohdistuvaa (ja miesten asemaan vaikuttavaa) stereotyypittämistä vastustan mm. tuossa Vortacin tavassa esittää mielipiteitään.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä tietoteknisistä asioista tulikin mieleeni juuri keksimäni vitsin tapainen, jolla on kuitenkin vähintäänkin totta toinen puoli reaalimaailmassa:

Kysymys: Miksi kutsutaan naista, joka on oikeasti hyvä tietotekniikassa, etenkin laiteläheisissä asioissa?
Vastaus: Transseksuaaliksi.

Mieleen tulee kansainvälisistä henkilöistä esimerkiksi Lynn Conway ja Alexia Massalin, vaikka tiedän toki muitakin.

Ja sama ilmiö tuntuu esiintyvän Suomessakin. Törmäsin tähän Suomessa ensimmäisen kerran armeijassa, kun eräs jo jonkin verran TKK:lla opiskellut henkilö hehkutti eräästä tietotekniikassa huomattavan lahjakkaasta henkilöstä ja mainitsi samassa yhteydessä tämän henkilön olevan transseksuaali.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Äkkiseltään tietotekniikassa merkittävistä womyn-born-womyneistä tulee mieleen vain Grace Hopper (turha tarjota Ada Lovelacea), vaikka saattaahan jossain historian hämärissä jotain muitakin ainakin jossain määrin merkittäviä naisia olla ollut.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Täällä listaa jostain tietotekniikan nartuista, mutta pelkään pahoin, että hyvin harvoja noista tunnetaan laajemmin.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista noista tietotekniikkanartuista on se, että pikaisesti pläräämällä mm. yksi paljastuu homeopaatiksi, toinen ateistikasvatuksen saaneesta aikuisena uskoon hurahtaneeksi jne.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään tuolla tietotekniikkanarttulistalla on enemmänkin transseksuaaleja, kuten tämä.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Profeministi = piilokohtu/-munasarja

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Pugatshovan siepattu tyttärenpoika esiintyi pikkuvanhasti tv-kameroille

Anonyymi kirjoitti...

Surullinen paljastus: Miksi naiset oikeasti harrastavat seksiä?

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa oppilaan menestys voi määritellä opettajan palkan

bmaad kirjoitti...

"On mieletöntä väittää miehiä "vahvemmaksi" tai "osaavammaksi" sukupuoleksi, kun kuitenkin nyky-yhteiskunnassa miesten osuus esim. asunnottomissa, vangeissa, päihdeongelmaisissa ja muutoin syrjäytyneissä on naisia suurempi. "

Kukaan ei kestä syrjintää
kovin paljon. Ainoastaan se, ettei naisia syrjitä mahdollistaa
tuon jaon, että pultsareista 95% on miehiä jne. Ja eihän kaikki miehet pultsareita ole, joten kyllä miehissäkin on kykyä sietää syrjintää. :)

Vortac oli oikeassa.

Naisille elämä on aivan liian
helppoa ja sokerikuorrutettua, jos eivät itse tajua ruveta näkemään vaivaa asioiden (ja tasa-arvon eteen).

Läheispiirissäni on naisia, jotka tekevät itse asioita alusta loppuun ja näkevät vaivaa päästäkseen jonnekin, vaikkei heidän muiden mielestä tarvitsisikaan. Sen takia he ovat erillään koko muusta yhteiskunnasta ja naisyhteisöstä. He saavat osaksensa kummeksuntaa ja aina on joku ventovieras nainen opastamassa, että "hei, ei sun tarvis... sä olet nainen...".

Anonyymi kirjoitti...

Täällä taitavat "päivystää" aivan muut kuin feministit. Sanoisiko vaikka että naisia halveksivat miehet.

purnau kirjoitti...

Syrjintää miessukupuoleen perustuen voi olla ja varmasti onkin, mutta ilmeisesti naissukupuolella on jonkinlaista (esim. vuorovaikutukseen liittyvää) "osaamista" tai "vahvuutta" näissä vallitsevissa rakenteissa pärjäämiseen miehiä enemmän, vaikka poliittisessa päätöksenteossa naiset eivät ole täyttä enemmistöä, mitä esim. verovaroista katetun rahoituksen jakamiseen tulee. Korjatkaa jos olen väärässä.

Toisin sanoen tarkoitan sitä, että eri sukupuolilla voi yleistäen olla määrättyjä vahvuuksia erilaisissa asioissa (kuten naisilla sosiaalisissa & kielellisessä vuorovaikutustilanteissa, miehillä matemaattisissa tehtävissä - millä molemmilla on käsittääkseni sidoksensa myös sosiaalisaatiioon, ei ainoastaan biologiaan), joiden hierarkioihin asettaminen vaatisi kattavaa keskustelua ja on mielestäni sekä mahdotonta että tarpeetonta.

Anonyymi kirjoitti...

Purnau on näköjään ainoa, joka pystyy keskustelemaan neutraalisti tasa-arvoasioista tällä palstalla. Vortacin kommentit ovat suorastaan perverssejä, ikävää että joku on ajautunut noin äärimmäisen jäykkien asenteiden valtaan.

Ei sillä, kyllä feministi-palstoillakin löytyy ylilyöntejä samaan malliin.

-Mies, tasa-arvon kannattaja-

bmaad kirjoitti...

Purnau:"Syrjintää miessukupuoleen perustuen voi olla ja varmasti onkin, mutta ilmeisesti naissukupuolella on jonkinlaista (esim. vuorovaikutukseen liittyvää) "osaamista" tai "vahvuutta" näissä vallitsevissa rakenteissa pärjäämiseen miehiä enemmän, vaikka poliittisessa päätöksenteossa naiset eivät ole täyttä enemmistöä, mitä esim. verovaroista katetun rahoituksen jakamiseen tulee."

Ehei.

Naisten "hyväosaisuuden
ongelman" taustalla ei ole osaamista tai vahvuutta. Heillä
on vain ulokkeeton sukuelin (jalkovälissä) ja yhdessä alivireisen tukahdutetun seksuaalisuutensa kanssa heihin kohdistuu voimakas kysyntä uloke-eliöiden taholta, joka taasen ylittää sen tarjonnan, minkä nämä ulokkeettomat haluavat alivireisyydessään antaa niille, joiden seksuaalisuus on vapautuneempaa. Naiset, joilla on vapautuneempi seksuaalisuus ovat harvinaisuuksia, mutta heillä on sentään mahdollisuus elää tasa-arvoista elämää miehen rinnalla. Ja kokemuksesta voin sanoa, että sellainen elämä tuntuu näin miehestä todella hyvältä ja euforiselta.

Koska naiset haluavat
seksiä niukasti ja valikoivasti
heillä on mahdollisuudet kilpailuttaa miehiä keskenään ja nostattaaa heteroseksin, sekä heidän oma arvonsa taivaisiin ilman mitään sen kummempia perusteita. Miehiä, jotka tekevät mitä tahansa työntyäkseen "sinne" välittämättä toiminnan ja sen puitteiden tasosta on niin paljon, että naisilla ei ole yksinkertaisesti mahdollisuuksia kokea syrjintää. Tietysti he voivat vähän itkeskellä nurkassa, kun heitä ei arvosteta sellaisina siveyden sipuleina, tai sitä, että heillä on liian vaimeat seksihalut... no, omasta ongelmasta on tasan turha syyttää miehiä. Kannattaisi naisten ymmärtää se, että heidänkin joukossa on mustia lampaita, jotka ovat ajaneet naisten perusmassat ohi yksilönkehityksessä.

bmaad kirjoitti...

"Purnau on näköjään ainoa, joka pystyy keskustelemaan neutraalisti tasa-arvoasioista tällä palstalla. Vortacin kommentit ovat suorastaan perverssejä, ikävää että joku on ajautunut noin äärimmäisen jäykkien asenteiden valtaan.
Ei sillä, kyllä feministi-palstoillakin löytyy ylilyöntejä samaan malliin.
-Mies, tasa-arvon kannattaja-"

Tässä saatiinkin hyvä
esimerkki, joka kohottaa perusteettomasti pillunarvoa kehumalla osittain köykäistä naiskirjoittajaa ja lynttäämällä palstan kenties älykkäimmän miehen pervertikoksi.

Toivottavasti naisen vyödildo maistuu sinullekin siinä vaiheessa kun naiset tulevat jonain päivänä sinulle todistamaan, että olet pelkkä pillun perässä luimuileva
luppakorva.

Anonyymi kirjoitti...

"Kiesin ajattelu sai tyrmistyneen vastaanoton. Mies erosi tehtävästään, mutta mistä tällaiset puheet yleisemmällä tasolla kertovat? Vastaamassa on vuosia tasa-arvoasioiden parissa valtionhallinnossa työskennellyt valtiotieteen lisensiaatti Jouni Varanka. Tällä hetkellä Varanka toimii suunnittelijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Onko merkkejä siitä, että asenneilmasto on kovenemassa ja mm. sovinismi nostamassa päätään?

Viimeisen 10-20 vuoden aikana työelämässä on tapahtunut päinvastoin. Ilmasto on nyt sellainen, että jos halventaa naista julkisesti, joutuu hankaluuksiin. Kiesin tapauksessa kiinnostavaa on se, että myös monet miehet reagoivat siihen voimakkaasti. Ettei tuommoista voi mennä sanomaan!"

Ime munaa Varanka.

Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkit "Vortac" ja "Bmaad" ovat tämän blogin suola. Kirjoitukset ovat aina täyttä asiaa. *Kiitos, kumarrus ja iso käsi!*

bmaad kirjoitti...

"Nimimerkit "Vortac" ja "Bmaad" ovat tämän blogin suola. Kirjoitukset ovat aina täyttä asiaa. *Kiitos, kumarrus ja iso käsi!*"

No ei muuta kuin kädelle sitten.

Jorma kirjoitti...

"Monet epätasa-arvoiset käytännöt ovat niin normaaleja, että suurin osa ihmisistä ei edes ajattele niitä."

Se, että feministien hirmuvalta ja tasa-arvon vastainen toiminta saa jatkua, tasa-arvopolitiikassa on suurin tällainen ongelma.

Jorma kirjoitti...

Lehdistö moraalipoliisina

Anonyymi kirjoitti...

Miehet tilaavat real dolleja, naiset
reborn-nukkeja, fembottien esiinmarssi ei liene kaukana.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Havaintoja tasa-arvosta: Uusimmassa Wolfenstein pelissä mies-siviilejä voi tappaa, naisia ei.

Ville kirjoitti...

Tanskalaisäiti etsii poikansa isää YouTube-videolla

- Olit mukava. Enempää en muista tapaamisestamme. En tiedä, mistä olet kotoisin tai mikä sinun nimesi on. Menimme asunnolleni ja aamulla olit poissa.
...
- Tiedän, että lapsi on sinun. En ole ollut sen yön jälkeen kenenkään muun kanssa, Karen kertoo.


En tiedä enkä muista mitään mutta olen varma että lapsi on sinun? Justiinsa!

Video on laitettu YouTubeen torstaina.

Miksi vasta nyt? Miksei puolitoista vuotta sitten? Miksei silloin kun tiesi olevansa raskaana? Herättää suuria kysymyksiä miksi lapsen isä kiinnostaa vasta nyt? Mahdolliset isäehdokkaat voivat jättää sähköpostit lähettämättä.

Lehdistö moraalipoliisina

Vortac kirjoitti...

Nimimerkit "Vortac" ja "Bmaad" ovat tämän blogin suola. Kirjoitukset ovat aina täyttä asiaa. *Kiitos, kumarrus ja iso käsi!*

Kiitosta.. kai. En tiedä, pitäisikö kiittää vai häkeltyä siitä, että juttuni nivotaan bmadin pervoilujen kanssa yksiin.. :)

Noh, olen kyllä samaa mieltä, että BMadilta nykyisin vyöryää aika paljon hyvää settiä, totuudenmukaista maailmankuvaa ja tärkeitä asioita, joita ei oikein mistään muualta pääse juuri nykymaailmassa kuulemaan. Asioita, joiden täytyy tulla sanotuksi.

Mutta ihan niin pitkälle en menisi, että -ihan- kaikki bmadin kirjoittama olisi täyttä asiaa.. siellä on välillä joukossa sellaista matskua, että kovahermoinenkin pornolehden toimittaja olisi kauhistuksesta ne sensuroinut pois.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Mielenkiintoista, että etenkin silloin, kun koetan mahdollisimman tunteettomasti ja neutraalisti sanoa totuuden, koettaen kohdella kaikkia osapuolia reilusti, kommenttejani tituleerataan 'perversseiksi'.. heh.

Noh, naisten ansioista jäi kyllä joitain pois, esimerkiksi asunnosta/talosta huolehtiminen, mitä tulee toistuviin ja helposti osattaviin hommiin; näitä naiset ovat olleet kautta historian koko petoja tekemään. Kuten siivousta, tiskausta, puunausta, pyykkäystä, ja sisustusta (naiset ovat suorastaan neroja täyttämään joka paikan oudon muotoisilla tuoksukynttilöillä ja posliinikissoilla ja muulla rihkamalla ja röyhelöillä), jne.

Jos nyt kommenttini ei sitten näyttäytyisi ihan yhtä perverssinä? Nimittäin tuon helläkätisemmin totuutta tästä asiasta ei voida juuri sanoa lipsahtamatta 'poliittiseen korrektiuteen' kaikkine valheineen ja sanomatta jättämisineen.

Ehkä nyky-yhteiskunta on niin perverssi tuon poliittisen korrektiutensa kanssa, että mikä tahansa totuus ja rehellisyys näyttäytyy sille perverssinä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Havaintoja tasa-arvosta: Uusimmassa Wolfenstein pelissä mies-siviilejä voi tappaa, naisia ei.

Tämä on ollut yksi median aivopesun kulminoituma epätasa-arvon levittämisessä jo pitkään. Olen jo aiemminkin joskus pohtinut, että miten harvassa pelissä saa TAPPAA naisia. Tappelupeleissä sentään on yksi tai kaksi naishahmoa, joilla voi / joita voi mätkiä ja potkia vaikkapa päähän. Mutta eivät he koskaan siihen kuole (no ehkä mortal kombatissa hetkellisesti..).

Sen sijaan noissa niinsanotuissa 1st person shootereissa aika harvoin ja nirkosesti saa naisia teurastaa. Piristävänä esimerkkinä tulee mieleen 'No One Lives Forever 2', jossa naisninjoja saa silpoa jo ensimmäisessä kentässä kuoliaaksi.

En tosin ykkösestä muista, että oliko siinä juurikaan naisia tykinruokana - sehän oli mukamas niin hienoa tasa-arvoa kun kerrankin nainen oli pelin pääsankarina (mutta silti ei voinut tehdä asioita, joita olisin itse tehnyt, jos olisin hetkeksi saanut olla nainen, niinkuin olla ystävällinen miehiä kohtaan jne. Myöskään omaa kehoaan ei pääse koskaan edes näkemään alastomana, mikä on sikäli vähän outoa, että pelaajahan ikäänkuin ON tuo henkilö, hänen pitäisi voida tehdä kehonsa kanssa juuri niinkuin huvittaa, mutta tarkat rajat on vedetty)..

Vaikka onhan noita 'nainen sankarina'-pelejä jo aikamoinen liuta olemassa aina Tomb Raidereista lähtien, tai itseasiassa jo kauan ennen Tomb Raidereitakin.

Myös vanhassa ONI-nimisessä pelissä on nainen sankarina, ja siinä saa kyllä aika tasa-arvoisesti niittää naisiakin.

Mutta kovin yleistä se ei ole.. eipä tule mieleeni alkuperäisestä Wolfenstein 3D:stä (se DOS-peli) yhtäkään naista, jota voi ampua. Paitsi koiria, jotka toki ovat voineet olla narttuja.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Kiitosta.. kai. En tiedä, pitäisikö kiittää vai häkeltyä siitä, että juttuni nivotaan bmadin pervoilujen kanssa yksiin.. :)"

No yhteistä ainakin se,
ettemme kumpikaan elele kovin arkisella tasolla, vaan näemme asiat monelta kantilta.

kävelevä dildo kirjoitti...

"lmeisesti naissukupuolella on jonkinlaista (esim. vuorovaikutukseen liittyvää) "osaamista" tai "vahvuutta" näissä vallitsevissa rakenteissa pärjäämiseen miehiä enemmän"

Tottahan se purnau haastelee. Niitä "parhaillaan vallitsevia rakenteita" kun on nimen omaan sukupuolirasistinen valtavirtafeminismi - eikä ainakaan mikään keksitty patriarkaatti.

bmaad kirjoitti...

"Mielenkiintoista, että etenkin silloin, kun koetan mahdollisimman tunteettomasti ja neutraalisti sanoa totuuden, koettaen kohdella kaikkia osapuolia reilusti, kommenttejani tituleerataan 'perversseiksi'.. "

Vapaus ja tasa-arvo ovat
tänä päivänä perversiota, jota kohden ihmisten mielestä ei edes kannata pyrkiä. Ihmiset eivät elämältään kauheasti halua. He vain olla möllöttävät. Kun ei näe omaa nenäänsä pidemmälle
ei sitä edes tiedä minne se räkä siitä leijailee.

Jonain päivänä kuitenkin
tuuli puhaltaa kasvoihin uudella
tavalla. Kaikki se teatteri, sukupuolten disharmonia, sekamelska, epätasa-arvoisuus alkaa
mietityttää. Jos kyse on kuoleman hetkestä silloin on enää myöhäistä yrittää mitään. Mutta nykyihminen ei vastuuseen joudu, kun ei ajattele asioita laajemmassa perspektiivissä. Oman nautinnonkin ohi painuu se ajatus, että onko muiden mielestä tarpeeksi muodikas ja ajatteleeko tarpeeksi omaa egoaan.

Hyvät ihmiset, löytäkää
siis egonne. Antakaa elämän mennä.
Kyllä se aika, kun havahdutte jääkylmään puhuriin vielä laskeutuu. Silloin ehkä tajuatte, että Vortacin sana on yhtä perverssiä kuin istuisi jäävuoren päällä katsomassa horisonttiin, nähden siellä koko elämä kirjon: linnut, kauneuden, ajatukset, tasa-arvon, elämänvoiman ja nokareen
räkää...