maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Sukupuolirasistit haalivat palkintoja

Ensin Jeff Hearn ja sitten Johanna Kantola: Vuoden tieteentekijä tutkii valtaa ja naisten asemaa

Vuoden tieteentekijä tutkii naista ja valtaa
Tasa-arvotyö ei ole loppumassa, sillä esimerkiksi yliopistojen professoreista on Suomessa 80 prosenttia miehiä.

Suomi on saanut ihan hiljattain kielteistä kansainvälistä huomiota naisten tutkijanuran kehityksestä, Kantola muistuttaa. YK:n alainen järjestö huomautti maaraportissaan, että naisten tutkijanura takkuaa edelleen.

- Suomessa on ihan avointa syrjintää virkojen täytössä. Miehiä ja naisia arvioidaan eri tavoilla. He saattavat olla yhtä päteviä, mutta tehtäviin on valittu miehiä, Kantola sanoo.
Toisaalta "Yliopistoissa assistenteista naisia on jopa 80 %"

Kantola: Hyväksyttyä väkivaltaa
Tilastot puhuvat silti karua kieltään. Suomalaiset miehet ovat väkivallan tekijöitä naisia, lapsia ja miehiä kohtaan.

Poliisin tietoon tulleista väkivaltarikoksista yhdeksässä tapauksessa kymmenestä tekijä on mies. Myös 90 prosenttia kotiväkivallan tekijöistä on miehiä.

Esimerkiksi parisuhdeväkivalta ei lopu. Se pahenee. Väkivalta ei lopu ennen kuin mies ottaa vastuun teoistaan ja lakkaa etsimästä syitä naisesta. Myös yhteiskunnan olisi syytä lakata etsimästä syitä naisesta.

Väkivaltaisista naisista – marginaalisesta ilmiöstä – puhuminen vie huomiota pois tärkeämmiltä asioilta. Yksi tällainen asia on suomalaisen miehen väkivalta naisia, lapsia ja miehiä kohtaan. ”

Lisäys: Johanna Kantolasta vuoden tieteentekijä
Perusteluissa mainitaan myös Kantolan toiminta naisten tutkijanuran edistämiseen tähtäävän Helsingin tutkijanaiset ry:n aktiivina, esitelmät ja koulutukset naisiin kohdistuvan väkivallan tiimoilta sekä vapaaehtoinen päivystystyö Naisten Linjalla.

– Se on myös poliittinen valinta, joka kertoo liiton ajamista asioista ja arvoista, Kantola tulkitsi.

Kantolan mukaan yliopiston historia on ollut miehinen ja tänäkin päivänä etenkin yliopistotutkimus on varsin miehinen ala.

– Uusista yliopistojen hallituksista vain yhdessä on nainen puheenjohtajana. Se kertoo aika paljon yliopistojen tasa-arvosta. Tasa-arvolla on väistämisvelvollisuus: se saa väistyä tärkeämpinä pidettyjen asioiden tieltä, Kantola kritisoi.

Tästä kertoo hänen mukaansa esimerkiksi se, että uuden yliopistolain sukupuolivaikutukset jätettiin kiireeseen vedoten arvioimatta, vaikka hallitus on sitoutunut suva-käytäntöön.

– Tällä voi olla vaikutuksia naisten tutkijanuraan, Kantola pelkäsi.

22 kommenttia:

Miss Midnight kirjoitti...

"Väkivaltaisista naisista – marginaalisesta ilmiöstä – puhuminen vie huomiota pois tärkeämmiltä asioilta."

Teini-ikäisistä pojista joka kymmenes on kokenut parisuhdeväkivaltaa ja armeijaikäisistä jo joka viides. Lapsen pahoinpitelijä on useimmiten oma äiti.

Marginaalinen ilmiö tulikin sitten uudelleen määritellyksi...

Anonyymi kirjoitti...

"Sukupuolirasistit haalivat palkintoja"

- Onko se sukupuolirotu sukua ikärodulle?

mies.asia kirjoitti...

"Tieteentekijöiden liitto on yliopistojen ja tutkimuslaitosten opettajien, tutkijoiden, tietopalveluhenkilöstön ja muiden akateemisten asiantuntijoiden ammattijärjestö." http://www.tieteentekijoidenliitto.fi/

Milläköhän tavalla vuoden tieteentekijä valitaan ja ketkä sen tekevät?

Saattaisin olla valintaan pettynyt, mikäli olisin jäsen.

-- http://mies.asia/

Anonyymi kirjoitti...

"Tasa-arvotyö ei ole loppumassa, sillä esimerkiksi yliopistojen professoreista on Suomessa 80 prosenttia miehiä."

Professori on sentään jo niin korkean tason virka, ettei sitä voi kiintiöillä täyttää. Tämän sanominen on tietysti epäkorrektia. En pohdi miesten ja naisten soveltuvuutta professoreiksi sen enempää.

MikkoAP kirjoitti...

"Professori on sentään jo niin korkean tason virka, ettei sitä voi kiintiöillä täyttää. Tämän sanominen on tietysti epäkorrektia. En pohdi miesten ja naisten soveltuvuutta professoreiksi sen enempää."

Niin ja professorit viipyvät viroissaan usein varsin pitkään, joten tuo assistenttien 80 % naisylivoima näkyy vasta viiveellä. Toisekseen monella alalla professoritason pätevyyden omaava henkilö tienaisi huomattavasti enemmän yksityisellä sektorilla kuin yliopistolla. Joten vaaditaan kutsumusta, joka sekin karsii aikalailla.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on tosi hienoa, että juuri Kantola valittiin vuoden tieteentekijäksi! Hän tuo ansiokkaasti esille yhteiskunnan epäkohtia!

Anonyymi kirjoitti...

Lehti: Naiset pettävät miehiä useammin

Juho kirjoitti...

"Tasa-arvotyö ei ole loppumassa, sillä esimerkiksi yliopistojen professoreista on Suomessa 80 prosenttia miehiä."

Tästä saa ihan sellaisen kuvan, että tasa-arvo toteutuu silloin kun ammattien sukupuolijakauma on 50-50.

Mutta eihän kukaan ole niin ääliö, että ajattelisi niin. Ehkä siis olen vain huono lukemaan ja luulen omiani. Joku lukutaitoisempi voi korjata ja kertoa mitä tuo oikein tarkoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

On se hyvä, että assareiden kohdalla sentään on toi tasa-arvo jo toteutunut.

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin keskustelusta poimittu kommentti:

Ruotsalaisten käyttäytyminen ei ole muuttunut
kuudes aisti | 14.9.2009 21:50

Muun muassa nämä nuorisohallituksen selvitykset 2004 ja 2009 osoittavat, että ruotsin seksinostolaki ei ole muuttanut ruotsalaisten käyttäytymistä ja asenteet maksullisen seksin suhteen eivät näytä muuttuneen seksinostolain aikana, vaikka radikaalifeministit niin yrittävät väittää.

Tämä sama käy ilmi myös myös esimerkiksi Ruotsin Sosiaalihallituksen raportista Kännedom om prostitution 2007 http://www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyr es/2549E8A3-2766-452B-9118-C51335AA779B/ 9430/200713148_rev.pdf

Ruotsi on pitkään ollut yhden umpion totuus koskien seksinostoa. Seksinostolain vastustajat on yritetty järjestelmällisesti hiljentää radikaalifeminismille tyypillisillä tavoilla. Seksinostolain vastustus on kuitenkin lisääntynyt koko ajan pikkuhiljaa kansalaisten lisäksi myös politikkojen ja median ja tutkijoiden keskuudessa.

Ruotsissa on tehty myös lukuisia yliopistoissa tehtyjä tutkimuksia, joissa kritisoidaan seksinostolakia. Yksi uusimmista: Susane Dodillet, Är sex arbete http://www.adlibris.com/fi/product.aspx? isbn=9185000590 väitöskirja, jossa vertaillaan Ruotsin ja Saksan kahta täysin erilaista suhtautumistapaa seksipalvelujen kauppaan ja näiden suhtautumistapojen vaikutuksia seksityötekijöihin; tämä vertailu ei ollut imarteleva Ruotsille


Homo

Anonyymi kirjoitti...

miesten voittaja saa samasta Miehet ansaitsevat 38% vähemmän kuin naisilla sama suorituskyky (in tennis)

"työstä vähemmän kuin 38% naisista, ja voiton nainen saa 61,54% enemmän kuin voiton mies"

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=de&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwikimannia.org%2Findex.php%3Ftitle%3DM%25C3%25A4nner_verdienen_38%2525_weniger_als_Frauen_f%25C3%25BCr_die_gleiche_Leistung_%2528im_Tennis%2529&sl=de&tl=fi&history_state0=

;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä toinen kiinnostava viesti keskustelusta:

Ruotsissa saattaa olla tulossa sukupolvenvaihdos suhtautumisessa maksullisen seksiin, kunhan aika jättää nykypolitikoista. Monien puolueiden nuorisojärjestöissä on vaadittu seksinostolain kumoamista, sen sijaan että sitä väkisin yritetään markkinoida muihin maihin. Keskustanuoret CUF vaati keväällä seksinostolain poistamista. Hanna Wagenius Keskustanuorista http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/11/pinsamt-att-ett-liberalt-kvinnoforbund-forsvarar-sexkopslagen sanoo, että seksinostolain puolustajat ovat älyllisesti epärehellisiä ja johtavat keskustelua sivuraiteille väittäessään seksipalvelujen kaupan liittyvän erottamattomasti ja automaattisesti orjuuteen, ihmiskauppaan, väkivaltaan ja naisten alistamiseen ja hyväksikäyttöön. Itsemääräämisoikeus on perustavanlaatuinen oikeus ja vapaaehtoisessa yhteisymmärryksessä tapahtuvassa maksullisessa seksissä on kyse juuri tästä. Vapaaehtoisen seksipalvelujen kaupan rinnastaminen ihmiskauppaan on ihmiskauppa-käsitteen traagista delvalvointia. Hanna Wagenius sanoo olevansa täysin kyllästynyt siihen, että nämä kaksi eri asiaa sekoitetaan toisiinsa. Hän on kyllästynyt myös muihin myytteihin, joita seksinostolain puolustajat käyttävät kuten: "miehet ostavat naisten ruumiita","seksinostolaki auttaa traffickingia vastaan". Seksinostolaki vain pahentaa seksinmyyjien tilannetta, CUF ei voi kannattaa tälläista lakia. Sen sijaan Uusi-Zeelanti, joka dekriminalisoi seksikaupan 2003 on hyvin selvä esimerkki siitä, että dekriminalisointi parantaa seksin myyjien tilannetta. Wagenius ihmettelee myös sitä, että seksinostolakia puolustetaan vetoamalla tasa-arvoon ja rajoitutaan tarkastemaan kaupallista seksiä pelkästään "naiset myyvät - miehet ostavat"-perspektiivistä; tällä hetkellä Ruotsissa nuorten seksiä myyvien keskuudessa on enemmän seksiä myyviä miehiä kuin seksiä myyviä naisia.

Uuden-Zeelannin tilanteeseen voi tutustua esimerkiksi http://justice.govt.nz/prostitution-law- review-committee/publications/plrc-repor t/index.html http://www.scoop.co.nz/stories/PA0805/S00449.htm

Anonyymi kirjoitti...

Ja lisää:

Ruotsalaisnuoret vaati lain kumoamista
kuudes aisti | 14.9.2009 22:23

Nyt tänä keväänä Keskustanuoret sai tukea Liberaalinuorilta LUF http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/0 8/det-ar-sexlagstiftningen-som-upprattha ller-fortrycket Filip Wästberg och Per Pettersson ovat sitä mieltä, että nykyinen seksinostolaki ylläpitää sortoa, ei seksinosto. Seksipalvelujen kaupassa on pohjimmiltaan kyse palvelujen kaupasta, ei siitä että ihmisruumis on kauppatavaraa, tämä merkittävä ero puuttuu usein keskusteluista. Koko seksipalvelujen kauppaa ei pidä kieltää vetoamalla siihen, että jotkut pakotetaan myymään seksiä. Meidän pitää löytää parempi tapa kuin seksinoston kielto auttaa niitä, jotka tarvitsevat apua seksialalla, mutta jos on kyse vapaaehtoisesta seksipalvelujen kaupasta, ei siinä ole mitään ongelmaa eikä valtion pidä sekaantua siihen.


Myös Ruotsin Moderaattien nuorisjärjestö MUF:n Kronobergin läänin puheenjohtaja Rola Brentlin esitti MUF:n puoluekokouksessa seksinostonlain kumoamista jo 10.04.2006 http://www.expressen.se/1.340273
Vastaa viestiin

Ruotsin seksinostolaki valuvikainen
kuudes aisti | 14.9.2009 22:28

Myös muut politikot kuin nuorisopolitiikot uskaltavat nyt puolustaa avoimempaa, vapaampaa ja sallivampaa yhteiskuntaa ja sanoa suoraan mitä he ajattelevat seksinostolaista ja että seksinostolakiin pitaisi saada nyt muutos. Esimerkiksi Kokoomuksen Tukholman piiri http://www.hagwall.nu/C1446595650/E20090 513112406/index.html on koko lain kumoamisen kannalla. Asiasta aloitteen tehnyt tukholmalaispolitikko Per Hagwall sanoo, että laki oli juridisesti valuvikainen jo syntyessään. Per Hagwall sanoo, että sille Kokoomukselle, johon hän liittyi 80-luvulla, oli tärkeää, että lait eivät toimi tarkoitustaan vastaan, lakien pitää toimia myös käytännössä eikä vain paperilla. Kokoomus vastusti myös säännöksiä siitä mitä aikuiset ihmiset vapaaehtoisesti keskenään saavat tehdä, kunhan ketään ei vahingoiteta. Juuri tämän takia Kokoomus yhdessä Kansanpuolueen kanssa vastusti 1999 seksinostolakia. Ja tänäkään päivänä ei löydy yhtään selvitystä eikä tutkimusta, jotka osoittisivat, että Kokoomuksen kanta tuolloin oli virheelinen. Päinvastoin, paljon kertoo se, että seksinostolaki ei ole ratkaissut mitään todellisia ongelmia, se on vain lakaissut ne maton alle tai jopa pahentanut niitä.

kävelevä dildo kirjoitti...

Eiköhän tässä ole kyse kohtalaisen selkeästä änkyrä/telaketju/radikaali- eli suomalaisen valtavirtafeminismin vastaiskusta. Jeff Hearnin ja Johannna Kantolan palkitseminen viestittää: "Me olemme edelleen vallan kahvassa, joten haistaa te vaan pitkä paska".

Suomalainen nykyinen valtavirtafeminismi siis luonnollisesti taistelee viimeiseen asti hegemonisesta asemastaan ja rahoituksestaan. Ja ministeri Wallin nuolee nöyrästi tasa-arvon käsitettä polkevan telaketjufeminismin saappaita. Todellinen tasa-arvoministerin irvikuva.

"Johanna Kantola työskentelee Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin laitoksella ja tekee tutkimusta Suomen Akatemian Valta Suomessa -ohjelmassa."

Kuka helvetti siellä Suomean Akatemiassa oikein syytää rahaa sukupuolirasistiselle suomalaiselle änkyräfeminismille?

Jorma kirjoitti...

Tytöt kansan urhokkaan

Osittain Valtaoja on ihan oikealla asialla, mutta osittain ihan hukassa.

Jorma kirjoitti...

Kantolan tekemisillä ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Pelkkää mielipidekirjoittelua ja poliittista propagandaa.

Jorma kirjoitti...

Rakennusmiehiä kuolee työtapaturmissa yksi joka kuukausi

Yllätyksettömästi syytä etsitään lähinnä rakennusmiehistä itsestään. Missä ovat vaatimukset viranomaisten valvontatoimien kiristämiseksi? Missä esitykset toimista, joilla tilanne saataisiin suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti korjattua? Tämähän on kansallinen häpeä.

Anonyymi kirjoitti...

"Tasa-arvolla on väistämisvelvollisuus: se saa väistyä tärkeämpinä pidettyjen asioiden tieltä, Kantola kritisoi."

Mikäs se tärkeämpänä pidetty asia olikaan? Olikohan pätevyys?

Jorma kirjoitti...

"Tasa-arvolla on väistämisvelvollisuus: se saa väistyä tärkeämpinä pidettyjen asioiden tieltä, Kantola kritisoi."

Johanna Kantola ei edes tajua, mitä tasa-arvo tarkoittaa. Se ei, Johanna-pieni, tarkoita sitä, että kaikki johtajat olisivat naisia, eikä se tarkoita sitä, että hallitusten jäsenistä 50% olisi naisia. Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että pätevin ja sopivin valitaan, sukupuolesta riippumatta.

Henry kirjoitti...

""Tasa-arvolla on väistämisvelvollisuus: se saa väistyä tärkeämpinä pidettyjen asioiden tieltä, Kantola kritisoi."

Mikäs se tärkeämpänä pidetty asia olikaan? Olikohan pätevyys?"

Sepä se.

Ville kirjoitti...

– Uusista yliopistojen hallituksista vain yhdessä on nainen puheenjohtajana. Se kertoo aika paljon yliopistojen tasa-arvosta. Tasa-arvolla on väistämisvelvollisuus: se saa väistyä tärkeämpinä pidettyjen asioiden tieltä, Kantola kritisoi.

Tästä kertoo hänen mukaansa esimerkiksi se, että uuden yliopistolain sukupuolivaikutukset jätettiin kiireeseen vedoten arvioimatta, vaikka hallitus on sitoutunut suva-käytäntöön.

– Tällä voi olla vaikutuksia naisten tutkijanuraan, Kantola pelkäsi.


Tasa-arvo ja suvaus yhdessä?

Tuija Tiitinen, Tosinaisen käsikirja 2006, määrittelee kirjan sanastossa tasa-arvon näin:

Tasa-arvo = Kaikkien yhtäläinen vapaus kehittää omia kykyjä ja tehdä valintoja. Viittaa usein vain naisen oikeuksiin suhteessa miehiin.

Tämä on hyvin lähellä käytäntöä, ellei juuri sitä. Tasa-arvo = naisten oikeuksia. Tasa-arvoon ei siis kuulu miehen oikeudet suhteessa naiseen, vaikka pitäisi.

Suva(usta) pitäisi siis käyttää vain silloin kun se hyödyttää naisia? Onpa röyhkeää!

Suvauksesta yleensä. Ote kirjasta Valhe, Emävalhe, Naisen euro on 80 senttiä:

Kovalla tohinalla vaadittiin joku vuosi sitten valtion tulo- ja menoarvioon suvausta [sukupuolivaikutusten arviointi]. Eipä ole näkynyt eikä kuulunut. Olisiko käynyt niin, että kun havaittiin, että naiset ovatkin valtion budjetista se eniten saava osa, niin asia päätettiin vaieta kuoliaaksi?
...
Onko niin, että suvaus voidaan tehdä vain niissä tapauksissa, missä se osoittaa, että naiset saavat vähemmän kuin panostavat? Vaietaanko suvauksen lopputuloksesta, jos asia on päinvastoin? Onko suvaus "rusinat-pullasta-feminismiä"? Kuka saa määritellä, mitä on suvaus kulloisessakin kohteessa?

Vähemmän hauskana yksityiskohtana voin kertoa, että kun Lipposen hallituksen "Työssä jaksamisen ohjelma" (eläkeuudistuksen pohjaksi) suvattiin, kukaan ei suvauksessa huomannut, että miehet kuolevat 7 vuotta naisia aikaisemmin, eikä sitä, että miehet maksavat yli 55% eläkemaksuista, vaikka saavat vain 46% eläkkeistä. Ovelasti suvattu!

Suvauksesta ovat puhuneet mm. Sirkka-Liisa Anttila, Anni Sinnenmäki, Tarja Filatov, Jenni Haukio ja Suvi-Anne Siimes. Netistä löytyy lisää vaikka kuinka paljon suvausta vaativia. Usean puhujan esimerkki suvauksessa löydetystä vääryydestä on jäähallien rakentaminen miesten jääkiekonpeluuta varten. Tämä on sitä mainitsemaani "rusinat-pullasta-feminismiä". Suvausta ei kukaan esitä tehtäväksi koko kuntatalouteen, miksiköhän?

Heiskala kirjoitti...

"ULTRAÄÄLIÖ" jOHANNA KORHONEN :A]

"Tasa-arvolla on väistämisvelvollisuus: se saa väistyä tärkeämpinä pidettyjen asioiden tieltä, Kantola kritisoi."

Näin juuri on käynyt, tosin aivan toisella tavalla kuin, Johanna Korhosen viisain sanoin: "ultraääliö" Johanna Kantola ajattelee. Tasa-arvosta ei ole väliä, silloin kun Johanna Kantola ja fundamentalistinen ääliöfeminismi muut jalkoihinsa polkee.

"Ensin Jeff Hearn ja sitten Johanna Kantola"

aaa