torstaina, syyskuuta 24, 2009

Väkivalta on geeneissä

Perimä ja alkoholi lisäävät väkivallan uusimisen riskiä

Voiko nainen olla sovinisti?

Feminismi sortaa anarkisteja!

Why I loathe feminism... and believe it will ultimately destroy the family

25 kommenttia:

Jaaha kirjoitti...

Vastasin tuolle "anarkistille" oheisesti, enpä usko että jaksaa julkaista:

"Vai että naisten sorto yksi niitä pahimpia asioita historiassa. A vot. Ketkähän niissä sodissa tai hiilikaivoksissa ovat sitten kuolleet? On jotenkin hassua, miten _anarkistiksi_ itseään väittävä henkilö unohtaa, että historiassa vain promillen murto-osalle miehistä on tosissaan ollut varattuna sellainen etuoikeutetun toimijan rooli. Valtaosa miehistä on ollut pelkkää tykinruokaa tai halpatyövoimaa.

Ehkäpä kirjoittajan kannattaisi miettiä niitä oman anarkisminsa lähtökohtia. Ettei vaan alitajunnasta pilkahtaisi se suomalaiselle naiselle tyypillinen valtiojohtoisen feminismin hinku, s.o. suorastaan etuoikeutetun aseman hakeminen naisille _organisoidun ja tiukasti säädellyn yhteiskunnallisen toiminnan kautta_.

Sillä tuolla tekstillä palataan tiukasti Halosen, ministeriöiden ja virastojen syleilyyn, ei ajeta vapaata yhteiskuntaa. No, onhan se sillai turvallisempaa… Bye bye anarkismi."

asdfg kirjoitti...

Näköjään feminismejä ei tällä kertaa taas olekaan montaa, vaan on yksi "oikea" ja monta väärää.

Lisäksi jos et laula virallista laulua, olet käsitteenvarastaja, alistaja ja narsisti.

Jaaha kirjoitti...

No, sanoihan Anne Moilanenkin aikoinaan että on olemassa vääriä feminismejä. Oikea feminismi oli sillä kertaa Moilasen ja Tulvan feminismiä.

Anonyymi kirjoitti...

Myös miesopiskelijat myyvät itseään

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Viron työttömyys miehinen ongelma

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Napakoista mielipiteistään tunnettu Airisto ei piilottele kantojaan tässäkään haastattelussa. Paavo Arhinmäki on hänestä "hauskannäköinen punaposkinen poika" ja "vaikka Esko Kiesi kuohittais, sillä ei ole mitään merkitystä naisten asemalle".

Homo

Anonyymi kirjoitti...

IS: Ruanda-syytetyn avustaja oli saada potkut

Joukkotuhonnasta syytetyn, Porvoossa asuvan ruandalaismiehen Francois Bazaramban puolustaja Ingrid Heickell oli vähällä tulla vapautetuksi tehtävästään, kertoo Ilta-Sanomat tänään.

Heickell käytti toissa päivänä loukkaavaa kieltä ruandalaisesta todistajasta sekä oikeuden puheenjohtajasta laamanni Lars Karlssonista. Hän puolustaa Bazarambaa Suomessa, jossa tämä seuraa parhaillaan Ruandassa tapahtuvaa todistajien kuulemista Vantaan vankilassa.

Kun laamanni kiitti toissa päivänä todistajaa ruandaksi, Heickell päästeli suustaan asiattomuuksia, jotka kuuluivat internetyhteyden välityksellä Vantaan vankilasta ruandalaiseen oikeustaloon.

- And don't forget to kiss his ass too, Heickell sanoi.

Virke tarkoittaa suomeksi suurin piirtein 'älä unohda suudella hänen persetään'.

Heickell oli unohtanut ääniyhteyden Ruandaan jo muutamaa päivää aiemmin. Kun laamanni kysyi todistajalta, kumpaan Ruandan kansanryhmään, hutuihin vai tutseihin, tämä kuului, ruandalaisessa oikeussalissa kuultiin Heickellin mutisevan "are you straitght or gay?" eli 'oletteko hetero vai homo'.
...

Homo

Jorma kirjoitti...

Lenita Airisto on oikeastaan aika säälittävä tapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Millainenkohan poru nousisi, jos joku miesjulkkis sanoisi vaikka, ettei Suomen miehille olisi mikään menetys, jos Lenita Airiston naama poltettaisiin hapolla tai klitta leikattaisiin irti.

Homo

Vortac kirjoitti...

Ja juuri kun pääsin sanomasta, ettei miesopiskeljoiden ja naisopiskelijoiden seksin myymismahdollisuudet ole ollenkaan symmetriset, ja niin näitä asioita ei voi verrata keskenään.

Pitihän se arvata, että sieltä tulee taas se sama epälooginen symmetriapyrkimys; "Kyllä miehetki juoruaa"-tyyliin.

Huokaus. Tämä on yhtä hiton tuulimyllyjen kanssa tappelua.

- Vortac

Miss Midnight kirjoitti...

Vortac: "Ja juuri kun pääsin sanomasta, ettei miesopiskeljoiden ja naisopiskelijoiden seksin myymismahdollisuudet ole ollenkaan symmetriset..."

Eivät kai ne symmetriset ole, mutta kai kuitenkin tulee huomioida vertailussa se, että naisten ja miesten seksuaalisuus on erilaista? Heteronaisille kumppanin jatkuva vaihtuminen on vastenmielistä ja ahdistavaa, kuten heteromiehelle on vastenmielistä ja ahdistavaa myydä seksiä homomiehelle. Useille se on niin vastenmielistä, ettei siihen edes ryhdytä mistään hinnasta. Ei kuitenkaan kaikille.

(Epäsymmetriaa aiheuttaa mielestäni eniten se, että naisopiskelijoilla on todennäköisesti mahdollisuus hankkia lisätienestinsä muutamalta vakioasiakkaalta, jolloin kumppanin vaihtumisen aiheuttama ahdistus poistuu.)

MikkoAP kirjoitti...

"Heteronaisille kumppanin jatkuva vaihtuminen on vastenmielistä ja ahdistavaa"

Says who?

neekeri kirjoitti...

http://www.sexpo.fi/?id_kys=8346&uusimmat__kysymykset

Miss Midnight kirjoitti...

"Heteronaisille kumppanin jatkuva vaihtuminen on vastenmielistä ja ahdistavaa"

MikkoAP: "Says who?"

Jos luet joskus vaikka Henry Laasasen kirjan Naisen seksuaalinen valta, niin sieltä muistaakseni löytyy lähdeviitteitä tutkimuksiin aiheista.

Sen lisäksi vetoan ihan vain käytännön havainnointiin. Jos miehillä on mahdollisuus vaihtaa kumppania usein, he yleensä myös tekevät niin. Vaikka naisilla olisi mahdollisuus samaan, he pyrkivät mieluummin sitouttamaan yhden (tai muutaman).

Vortac kirjoitti...

"Heteronaisille kumppanin jatkuva vaihtuminen on vastenmielistä ja ahdistavaa"

Tarkoitat 'kumppanin jatkuva vaihtAminen'..

Jos se on niin ahdistavaa, miksi suurin osa nuorista naisista elää juurikin tuollaista elämää, jossa seksikumppaneita kertyy esimerkiksi 24 ikävuoteen mennessä yli 100?

- Vortac

Miss Midnight kirjoitti...

Olisiko Vortacilla jotain faktaa väitteensä tueksi? En tunne ainuttakaan 24-vuotiasta naista, jolla olisi yli 100 kumppania. Tai sen puoleen yhtään minkään ikäistä...
(Ja vähän asian vierestä: minua arveluttaa, ovatko esim. kyselytutkimukset aiheesta kovin luotettavia. Ainakin itse vastasin lukioiässä johonkin tutkimukseen, johon pistin seksipartnereiden määräksi muistaakseni 50 vaikka oikea luku oli 0. Kavereilta kysyin välitunnilla, että tuliko valehdeltua paljonkin, niin sanoivat, että "no ikää en tainnut valehdella...". Teinit siis saattavat suhtautua tutkimuksiin hupailuina, joihin on tarkoituskin kirjoitella ihan puuta heinää...)

Kehotan edelleen lukemaan sen Henkan kirjan (vaikka nyt alan jo itsekin epäillä, muistanko väärin, jos kerran olen ainut sitä mieltä oleva, että siinä aihetta käsiteltiin). Joissain blogin postauksissakin Henkka on mielestäni ansiokkaasti nostanut esiin, että nimenomaan partnerin vaihtuminen on se, mistä prostituoidun asiakas joutuu maksamaan.

Naisten seksuaalisuus kun toimii yleensä siten, että valtaosa naisista tarvitsee edes jonkinlaisen tunnesiteen kumppaniinsa saadakseen nautintoa. Jatkuva vaihtuminen/ vaihtaminen (eikö seksityöläisen kohdalla kuitenkin ole mahdollista puhua ensimmäisestäkin?) on emotionaalisesti rankkaa ja vaikeuttaa seksistä nauttimista.

Sitten seuraa omaa spekulaatiota: voi olla, että nuorelle naiselle kumppanin vaihtaminen on vielä helpompaa kuin hieman vanhemmalle, koska kokemus ihmissuhteista on niin vähäistä eikä huonoja kokemuksia ole ehtinyt kertyä, jolloin ollaan avoimempia ja valmiimpia tutustumaan. Kun kokemus on vielä vähäistä, voi käydä niinkin, että kumppaniin tutustumisen sijaan luodaankin tunneyhteys ihanneprinssin mielikuvaan, ja sitten kuvitellaan kumppanin vastaavan sitä. (Ja suututaan siinä vaiheessa, kun tämä osoittautuukin aidoksi ihmiseksi.)
Nuoret naiset ovat myös elämänkokemuksen puutteen vuoksi naiivempia, ja kokeneen miehen on helppo huijata heitä feikkaamalla tunneyhteys.

Henry kirjoitti...

"nuorelle naiselle kumppanin vaihtaminen on vielä helpompaa kuin hieman vanhemmalle"

Townsendin mukaan naisilla on tiettyä vaiheita elämssä, jossa lukuisia partnereita haalitaan, mutta innostus loppuu ajan myötä. Tyypillisesti vaihtuvia partnereita on nuorilla naisilla ja juuri eronneilla naisilla.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"Jos se on niin ahdistavaa, miksi suurin osa nuorista naisista elää juurikin tuollaista elämää, jossa seksikumppaneita kertyy esimerkiksi 24 ikävuoteen mennessä yli 100?"

Missä todellisuudessa sinä elät? Tuollaisiin lukuihin yltävät vain ammattilaiset ja varmasti 24-vuotiaan mediaani seksikumppanimäärään riittää aivan varmasti kahden käden sormet ja uskaltaisin veikata että yhden.

- Syltty

bmaad kirjoitti...

"Olisiko Vortacilla jotain faktaa väitteensä tueksi? En tunne ainuttakaan 24-vuotiasta naista, jolla olisi yli 100 kumppania. Tai sen puoleen yhtään minkään ikäistä... "

Luulenpa, ettei noin 100
kumppanin naiset tänne kirjoittele.
Mutta tilastojen muuttamiseksi voin todeta, että yli puolilla niistä naisista, joiden kanssa itse olen ollut sängyssä, on ollut 200-800 seksikumppania.

Vortac kirjoitti...

a) Se oli esimerkki.

b) Esimerkki pohjautuu tositapaukseen naisesta, joka kertoi, että hänen ystäväpiirissään on ihan tavallista, että yli 100 seksikumppania on 24 ikävuoteen mennessä kokeiltu.

- Vortac

Miss Midnight kirjoitti...

Kysymys on siis pelkästä kuulopuheesta ja siitä, mitä naiset ovat väittäneet toisilleen...

No joo, väitinhän itsekin parikymppisenä, että "onhan noita miehiä tullut koeajettua varmaan joku 30, en oo niin tarkkaan laskenu...", kun todellisuus oli, että miehiä oli sängyssä ollut kaksi.

Enkä väitä, etteikö voisi olla piirejä, joissa 100 kumppania 24 mennessä on totuus. Mutta:
a) samantyyppiset ihmiset viihtyvät keskenään, joten suuria yleistyksiä ei ehkä kannata tehdä yhden ystäväpiirin takia.
b) jos kerran jo minun nuoruudessani nuorilla naisilla oli kovat paineet valehdella seksikumppanien määrää ylöspäin (ja nimenomaan toisille naisille, ei miehille niinkään), niin miksi se asia olisi kymmenessä vuodessa muuttunut?

bmaad kirjoitti...

"No joo, väitinhän itsekin parikymppisenä, että "onhan noita miehiä tullut koeajettua varmaan joku 30, en oo niin tarkkaan laskenu...", kun todellisuus oli, että miehiä oli sängyssä ollut kaksi. "

Kyllä baaripimuilla ja entisillä huorilla on kumppaneita.
Tavallisilla tytöillä vähemmän, koska kieltäytyvät seksistä alvariin. :)

Miss Midnight kirjoitti...

Entisillä huorilla varmasti voikin olla kumppaneita 100 jo 25-vuotiaana. Baaripimuista en tiedä, olin mielestäni itsekin sellainen joskus, vaan eipä silti niin kovasti kumppaneita löytynyt. Ja luulen, että pääkaupunkiseudulla kumppanien kerääminen voi olla hyvinkin yleisempää -- vaan kun koko Suomen nuoriso ei asu siellä Hesassa!
Nuorilla naisilla on paineet nokittaa kaveri seksikokemuksessa, kun esikuvat saadaan jostain "Sinkkuelämistä". Jotkut tekevät sen liioittelemalla ja keksimällä seksijuttuja, jotkut niitä varmasti hankkivatkin enemmän. Silti en millään voi uskoa, että yli sata kumppania olisi normaalia ja tavallista noin nuorilla naisilla.

Ja olenko muuten ainut, jonka mielestä on hupaisaa, että Vortac perusti kommenttinsa siihen, mitä joku nainen on kertonut muiden naisten kertoneen... Eikö Vortac ole kuitenkin aika usein ollut sitä mieltä, ettei naisen sanaan voi luottaa? Vai sekoitanko nyt johonkuhun toiseen kirjoittajaan?

bmaad kirjoitti...

"Entisillä huorilla varmasti voikin olla kumppaneita 100 jo 25-vuotiaana. Baaripimuista en tiedä, olin mielestäni itsekin sellainen joskus, vaan eipä silti niin kovasti kumppaneita löytynyt."

Yksi hyvin tuntemistani
tytöistä vietti "edellisessä elämässä" aikansa baarissa, kunnes hakeutui parempiin piireihin. :-) Hänellä oli siellä oma paikka kantakuppilan pöydässä ja ihmiset osaisivat odottaa häntä sinne. Tätä jatkui vuosia, ja useimmiten hänen mukaansa kotiin lähti joku mies, jonka kanssa hän harrasti
sitten seksiä. Sitten häntä hieman arveluttikin, että haittaako hänen menneisyytensä minua ja minun
tuttujani. Ei muuta kuin tupakka pois suunpielestä ja se paikka siellä baarissa jäi tyhjäksi. Kantaväestö oli kummissaan, minne uskollinen jakorasia oli
kadonnut...

Kaksi tuntemaani naista
taas olivat nuoruudessaan huoria.
Toinen, se minulle läheisempi oli hotelliescorttina ulkomailla.
Kaiken lisäksi hän ehti nuoruudessaan kokeilla pientä rikollisuraakin, mutta arvatkaapa vaan kuinka kävi - jäätyään kiinni hänet vapautettiin kauniina naisena erään parin poliisin toimesta. Turha liene mainita sitä, että tämä tapahtui lähellä Saddam Husseinin palatsia.

"Ja luulen, että pääkaupunkiseudulla kumppanien kerääminen voi olla hyvinkin yleisempää -- vaan kun koko Suomen nuoriso ei asu siellä Hesassa! "

Hesa ei ole mikään onnela, vaikka täällä sellainen baari onkin. Toki täältäkin naisille seuraa löytyy.

"Nuorilla naisilla on paineet nokittaa kaveri seksikokemuksessa, kun esikuvat saadaan jostain "Sinkkuelämistä"."

Onneksi ei ole tällaisen paineen uhriksi tarvinnut pahemmin joutua. Ulkonäköni kun on enemmän jostain nörttiajan scifielokuvasta, kuin trendisarjasta.

"Ja olenko muuten ainut, jonka mielestä on hupaisaa, että Vortac perusti kommenttinsa siihen, mitä joku nainen on kertonut muiden naisten kertoneen... Eikö Vortac ole kuitenkin aika usein ollut sitä mieltä, ettei naisen sanaan voi luottaa? Vai sekoitanko nyt johonkuhun toiseen kirjoittajaan?"

Ehkä sun pitäis koeajaa Vortac käytännössä. Laitat mulle sitten mailia ja kerrot onko kyseinen tyyppi valehtelija.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"Jos se on niin ahdistavaa, miksi suurin osa nuorista naisista elää juurikin tuollaista elämää, jossa seksikumppaneita kertyy esimerkiksi 24 ikävuoteen mennessä yli 100?"

En tiedä ketään, kellä olisi edes yli 50 tuo kumppanimäärä, vaikka nainen olenkin. Ja jos otetaan vielä vaikka lisää elinvuosia tuohon, niin siltikään..ei mitenkään tuohon päinkään. Saanen kysyä, että mistä löysit tuon datasi? Ei taida olla kovin realistinen. Erityisesti pistää silmään "suurin osa". Tällä ei kyllä ole mitään tekemistä perussuomalaisen naisen kanssa. Muun maalaisista en lähde sanomaan mitään, kun en heitä tunne.

Kyllä luulen, että ehkä ahkerimmilla se on jotain 20 ja sitten tavallisilla naisilla 3-10.