perjantaina, lokakuuta 30, 2009

Pedofiilirekisteri?

Pedofiilirekisterin käyttöä harkitaan myös Suomessa

Miamin seksirikolliset joutuvat asumaan sillan alla


Pedofiilien nimet julki netissä myös Suomessa?

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

FAS ja FAE lapsia tehneiden naisten nimet julki internetissä !

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuoli | Saako naista haukkua?
23.10.2009 - 12:41

http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_paajutut/9389914.shtml

- oliko ylläoleva jo täällä esillä?

Jokaisen Rannan Kiiski kirjoitti...

Jenkkilässä tilanne on mennyt naurettavuuksiin: 17-vuotias nainen otti pyynnöstä poskeen kolmen viikon päästä 16v täyttävältä pojalta. Hänet tuomittiin "sodomiasta" vuodeksi vankilaan ja viideksi vuodeksi ehdonalaiseen. Lisäksi hänelle nimetty asianajaja - jonka syytetty tapasi ensimmäisen kerran viisi minuuttia ennen kuulemista - käski hänen myöntää syyllisyytensä jota syytetty totteli koska "ei oikein ymmärtänyt mitä oli tekeillä". Nyt hän on julkisella "sex offenders" listalla oikeiden pedofiilien kanssa ja loppuelämä sitä myöten fucked up.

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt hän on julkisella "sex offenders" listalla oikeiden pedofiilien kanssa ja loppuelämä sitä myöten fucked up."

Tätä kannattaa miettiä myös niiden naisten, jotka tekee tekaistuja raiskaus- ja pedofiilisyytöksiä miehiä vastaan. Henki niissäkin tuntuu olevan rento huvin vuoksi ja urheilun kannalta.

Jorma kirjoitti...

"FAS ja FAE lapsia tehneiden naisten nimet julki internetissä"

Juuri näin. Joko sama kaikille rikollisille, tai ei kellekään.

Ville kirjoitti...

Tiettyjen työnantajien yms. tahojen käytettävissä olevalle rekisterille jaa. Kaikille avoimelle nimi- ja osoiterekisterille ei. Miksei sitten julkinen nimi- ja osoiterekisteri esim. raiskauksesta ja muista seksuaalirikoksista, törkeistä pahoinpitelyista, tapoista ja murhista tuomituille?

Ihminen se on rikollinenkin ja oikeutettu mm. fyysiseen koskemattomuuteen. Kuka estää ettei joku lähde haulikon kanssa jakamaan oikeutta jälkikäteen tai heitä polttopulloa ikkunasta sisään?

Miamin tilanteesta kertova juttu on kuvaava. Kun liikkumista rajoitetaan tarpeeksi, vankilasta kotiutettaville ei ole muuta paikkaa kuin sillan alla. Suomessa ei ehkä näin tapahtuisi mutta ihan kaikkialle ei voisi kotiuttaa.

Mitä tapahtuu tiettyjen asuinaluiden arvostukselle ja maineelle sekä asuntojen arvolle jos sinne asutetaan seksirikollisia? Joku taho (kunta?) kuitenkin määrää mihin esim. pedofiilejä voidaan asuttaa jos heille asetetaan liikkumisrajoitteita, eikä siinä asukkaiden vastustus auta jos asia on laissa määrätty.

Haluaisitko tietää asuvasi seksirikollisen tai pedofiilin naapurissa vaikka sinulla ei olisi lapsia? Houkuttelisiko julkinen rekisteri tarkistamaan oman asuinalueesi? Miten suhtautuisit jos tietäisit että lähellä/naapurissa asuu pedofiili tai seksirikollinen, olisiko olo helpottunut tai ahdistunut vai pelokas? Olisiko elämä mukavampaa?

Mikä naisissa ärsyttää miehiä?

Suuri lapsia varastanut liiga kiinni Kiinassa

Pääosa ryöstetyistä lapsista on poikia.

Jokaisen Rannan Kiiski. Laki on laki, ei sitä saa pyynnöstäkään rikkoa. Oikeiden pedofiilien? Nainen on seksirikollisten rekisterissä, sex offender, eikä pedofiilien rekisterissä.

Jutun aloituskuva on mielenkiintoinen. Naiselle raotetaan kaltereita eli päästetään vapaaksi?

Kannattaa lukea tarkemmin ettei kirjoittele väärin. Hänet tuomittiin seksirikoksesta 5 vuoden ehdolliseen. Nainen ei ollut kaikkein fiksuin ihminen ja jätti ehtoja täyttämättä, kuten ilmoittautua säännöllisesti ehdonalaisvalvojalleen, josta tuli sitten reilu vuosi ehdotonta.

Juttua kun lukee niin Georgian osavaltion "sodomialaki" oli tuolloin niin tiukka, että suuseksi oli kielletty jopa "suostuvaiselta" aviopuolisoilta (willing spouses)! Laki kumottiin -98 ja -03. 2006 lähtien teinien seksi molempien hyväksymänä ei ole rikos vaan rikkomus (misdemeanor), jos toinen on suojaikärajaa nuorempi, mutta ei enempää kuin neljä vuotta kumppaniaan nuorempi. Muutettu laki ei ollut takautuva, joten nainen säilyi rekisterissä.

Eikä näytä lainkuuliainen elämä kiinnostavan kun Wendy on tällä hetkellä pidätettynä.

Vaikka tämän naisen rekisteröinti seksirikolliseksi saattaa vaikuttaa typerältä ja turhalta niin jos laki olisi ollut takautuva, olisi kaikki vastaavista rikoksista tuomitut jouduttu poistamaan rekisteristä, myös 17-v mies, jota paria viikkoa alle suojaikärajan ollut 15-v tyttö oli pyytänyt suorittamaan suuseksiä tmv. Olisiko se hyvä juttu? Ehkä tapaukset olisi jouduttu käsittelemään uudelleen (rikos -> rikkomus), vai miten lievennät aikoinaan tietyn lain perusteella annettua tuomiota ja purat siihen kuuluvan rekisteröinnin seksirikolliseksi?

Jutussa tulee hyvin esiin myös julkisen seksirikollisten rekisterin ongelmakäyttö. TV-kanava oli kaivanut tuomitun naisen rekisteristä ja esitellyt hänet seksirikolliseksi osoitteen kera. Sitä ei kuitenkaan kerrottu, mitä nainen oli tehnyt ja kenelle kun päätyi seksirikolliseksi. Näin katsojan mielikuvitukselle jätettiin tilaa kehitellä mitä karmeimpia tekoja. Oliko tämä nyt sitten järkevää rekisterin käyttöä ja miten estää Suomessa tällainen, varsinkin kun jutut ovat salaisia?

asdfg kirjoitti...

Eipä ole mikään yllätys keiden oikeusturvaa Suomessakin ensimmäisenä halutaan kaventaa.

Jokaisessa tuomiossa, jonka saaja ei ole jäänyt verekseltään kiinni, on aina virheen mahdollisuus. Koskee myös tunnustuksen tehneitä, sillä näitä myöntöjä poliisi monissa maissa pahoinpitelee ihmisistä irti. Samaten joidenkin maiden oikeuskäytännöissä epäilty saattaa min/maxata tuomionsa tunnustamalla tietoisesti perättömiä, jos hänelle siitä hyvästä luvataan alempi tuomio.

Nimettömänä turhaan vankilassa istuneelle voidaan sentään maksaa korvauksia, mutta mitä sanot syyttömälle, jonka koko kaupunginosa "tietää" pedofiiliksi?

Vortac kirjoitti...

Koskee myös tunnustuksen tehneitä, sillä näitä myöntöjä poliisi monissa maissa pahoinpitelee ihmisistä irti. Samaten joidenkin maiden oikeuskäytännöissä epäilty saattaa min/maxata tuomionsa tunnustamalla tietoisesti perättömiä, jos hänelle siitä hyvästä luvataan alempi tuomio.

Valveutuneesti sanottu.

Kidutus on tästä syystä täysin hyödytöntä, koska kidutettuna kuka tahansa tunnustaa kyllä mitä hyvänsä (paitsi jotkut koulutetut Zen-mestarit ehkä) - mikä arvo sellaisella tunnustuksella on, joka on pakotettu?

Kyllä minäkin voisin tarpeeksi suureen pinteeseen pakotettuna tunnustaa sitten ihan mitä hyvänsä, että tuska edes hetkeksi lakkaisi. Sama koskee kyllä suurinta osaa ihmisistä.

Poliisit kuitenkin käyttävät näitä taktiikoita täysin häikäilemättä ja röyhkeästi (ainakin jenkeissä), ja viranomaiset noin yleensäkin. Jos tuntee historiaa ja lukee CIA:n tempauksista, tai vaikkapa Kevin Mitnickin tapauksen yksityiskohtia.. alkaa kyllä usko 'oikeus'systeemiin horjua kenellä hyvänsä.

Poliittisesti korrektin kaavan mukaan toimitaan, ja kaikki ihmiset sovitetaan - vaikka sitten väkisin- siihen kaavaan. Jos nyt sitten jonkun ihmisen syyttömyys ei istu tähän kaavaan, tämä ihminen pakotetaan tunnustamaan syyllisyytensä - jos nyt sitten olisi häiriöksi käydä reilu oikeudenkäynti rikoksesta, joka on oikeastaan mitätön, mutta poliittisesti korrektissa mielessä merkittävä tai pelottava - tai jos halutaan tehdä ns. 'esimerkki' jostakusta, niin hänet kyllä survotaan johonkin synkeään luolaan kuukaudeksi ja sitten sanotaan, että jos luovut kaikista oikeuksistasi, pääset parempiin olosuhteisiin ja ehkä joskus vapaaksikin. Jos tunnustat, saat oikeudenkäynnin..

Tältä maailmalta, ja heiltä joilla on valta ja aseet, on aivan turha odottaa reiluutta, hyvyyttä, myötätuntoa, sinun ihmisarvosi tunnustamista, rakkautta tai lempeyttä. Tai edes sokeutta, niinkuin oikeudelta pitäisi voida kohtuudella odottaa sentään.

Kyllä oikeus on naisille eri kuin miehille. Ei siis ollenkaan sokea. Sama koskee mitä tahansa valtahierarkiassa korkeammalla olevaa verrattuna samassa hierarkiassa matalammalla olevaa. Esimerkiksi nyt vaikka varakkaat vs. köyhät, hyvännäköiset ja nuoret vs. rumat ja vanhat.. jne.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ville: Idea on minusta hyvä, siis että tuollainen rekisteri tulisi tiettyjen työnantajatahojen käyttöön. Se tulisi tietysti asettaa hyvin tarkkaan valvontaan; sitä ei saisi selata, sieltä saisi tarkistaa vain jonkun tietyn henkilön nimen (tarkempia tietoja henkilön tuomiosta, rikoksesta yms. ei olisi saatavilla), työnantajia olisi kielletty sakkojen ja vankeudenkin uhalla levittämästä tietoa jne.

asdfg kirjoitti...

Lasten kanssa työskentelevät joutuvat jo nyt luovuttamaan rikosrekisteriotteen työnantajalleen.

On paras että rekisteriä käyttää vain yksi taho, eli poliisi. Jos se olisi millään tavoin julkinen (edes tarkemmin määritellylle työnantajataholle), ei siinä kovin montaa päivää kestäisi ennen kuin joku olisi jo hankkinut siitä kopiot internettiin.

Ville kirjoitti...

asdfg. Arawn tuossa yllä jo kirjoitteli hyvin millainen se todennäköisesti onkin. Ei vapaasti selattava, eihän "normaali" rikosrekisterikään ole sellainen. Luulen, että tietoihin ei pääse suoraan käsiksi vaan ne joutuu poliisilta pyytämään, näin on valvontakin kunnossa. Ja tuskin työnantajalle kerrotaan muuta kysytystä henkilöstä kuin että sopiiko työhön vai ei. Jos ei sovi, niin miksi kerrottaisiin mihin rikokseen henkilö on syyllistynyt.

asdfg kirjoitti...

Korostan siis, että tällainen laki ja järjestelmä on jo olemassa (vuodesta 2003). Se toimii näin:

1. Määritellyillä aloilla, joilla ollaan tekemisissä lasten kanssa, työnantajapuolta velvoitetaan ottamaan selvää työntekijöiden taustoista.

2. Työnhakija hakee työtä. Joku hakijoista saa paikan.

3. Vastaanottaessaan työn työnhakija pyytää poliisilta otteen rikosrekisteristään (joka siis ideaalitapauksessa on kirjallinen todistus rekisterimerkintöjen puuttumisesta).

4. Työnantajapuoli ei halua joutua oikeudelliseen vastuuseen, joten todistus todellakin pyydetään. Se on toimitettava työnantajalle ennen töiden aloittamista.

Järjestelmä toimii periaatteessa itsesensuurin kautta. Kukaan joka tietää, että ei aikaisempien hommailujensa takia pääsisi työskentelemään lasten parissa, ei kyseisiä töitä edes hae. Työnantajille ei ole annettu erikoisoikeuksia, vaan kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Se on näppärä järjestelmä harvinaisen mutta vakavan ongelman ratkaisemiseksi.

Kyseessä on siis ihan se "normaali" rikosrekisteri.

Anonyymi kirjoitti...

Lehti: Pedofiliasta tuomittu diakoni työskenteli vuosia lastenkodissa

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009103010513563_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

"Nainen hyväksikäytti lapsiaan yhdessä avomiehensä ja toisen miehen kanssa. Uhrit olivat 1-3- ja 4-8- vuotiaita. Hyväksikäyttö jatkui yli neljän vuoden ajan."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009102910509089_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

"hyväksikäytti"

Anonyymi kirjoitti...

"Jyväskylän seudulla asunut 38-vuotias äiti antoi runsaan vuoden ikäisen tyttövauvansa ja 7-vuotiaan pikkutyttönsä lukuisia kertoja avopuolisonsa sekä muitten miesten hyväksikäytettäväksi.

Lasten hyväksikäyttö jatkui yli neljän vuoden ajan. Äiti muun muassa pakotti lapsensa aikuisten ryhmäseksiin. Lapset muun muassa kytkettiin sänkyyn käsiraudoilla äidin ja hänen miesystäviensä harjoittaessa seksiä keskenään. Sessioiden aikana lapset joutuivat myös raiskatuksi ja monin eri tavoin hyväksikäytetyksi."

Anonyymi kirjoitti...

Koko rekisteri olisi sairas vaikka siihen joutuisi vain oikeita lapsenraiskaajia koska se estää parannuksen tekemisen. Kun sinut on ikuisiksi ajoiksi leimattu syylliseksi, on sama vaikka uusit rikoksesi joka päivä, ei voi enää mennä huonommin.

Tilannetta pahentaa entisestään se että sinne joutuisi aivan satavarmasti viattomia. Katsokaa millainen meininki jenkkilässä tai briteissä on, siellä voi tulla merkityksi lapsenraiskaajarekisteriin jos on teininä harrastanut seksiä samanikäisen tyttöystävänsä kanssa ja tytön vanhemmat vievät asian oikeuteen. Tai kuten Kanadassa taannoin kävi, eräs mies joutui vastaavaan rekisteriin koska kirjoitti omaan pöytälaatikkoonsa muutaman rivon alaikäisseksijutun joita ei edes aikonut julkaista missään. Siis kirjoitti tekstiä. Tällaisia ovat ne hirveät pedot joita porukka on lähdössä soihtujen ja talikoiden kanssa lynkkaamaan.

Koko pedopelottelu on aivan suhteetonta hysteriaa jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kaikilla on mielessä Jammu-setä mutta montako Jammua on tähän mennessä ollut? Yksi. Mitään lapsipornoa rajoittavia lakeja ei edes ollut Euroopassa ennen 70-lukua mutta eipä niistä 50- ja 60-luvulla syntyneistä kovin hulluja kasvanut.