tiistaina, lokakuuta 27, 2009

Poliisille miinuksia?

Raiskatun kertomusta ei aina uskota
Osa brittipoliiseista uskoo naisten tekevän perättömiä ilmoituksia pahanilkisyyttään ja pitää todellisina raiskauksina lähinnä vain tuntemattomien miesten tekemiä päällekarkauksia.

Heini Kainulaisen mukaan myös Suomessa suhtaudutaan joskus raiskattuihin epäluuloisesti.

"Uhria ei valitettavasti kohdella kuten pitäisi, eikä tapauksia lähdetä tutkimaan lainkaan", hän kuvailee.

Myös Suomen poliisi vähättelee raiskausten uhrien kokemuksia?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Uhria ei valitettavasti kohdella kuten pitäisi, eikä tapauksia lähdetä tutkimaan lainkaan", hän kuvailee. "

Eli pitäisikö tytön oikein
miettiä poliisikuulustelussa onko hänet raiskattu vai ei, ja montako tuntia miettimisaikaa tarvitaan?

Jos nainen ei osoita
mitään järkkymisen merkkejä tuskin mitään kovin vakavaa on tapahtunut. On otettu vieras mies sänkyyn ja jälkeenpäin ajatellut ei olisi tehnyt mieli panna häntä, eli seksuaalista itsemääräämisoikeutta loukattiin
verisesti.


Bmad

Jape kirjoitti...

Tuo Heini Kainulainen on ainakin ollut jonkun Alkoholitutkimussäätiön tutkija, siltihän on kovasti profiloitunut juuri näiden raiskaustapausten myötä ja tullut esiin aina väittämään vastaan kun miestutkija (esim. rikoskonstaapeli Hahl nyt viimeksi) on tehnyt jonkun tutkimuksen. Miksi Kainulaisen tutkimus olisi yhtään uskottavampi kuin Hahlin?
Luulisi, että Kainulainen Alkoholitutkimussäätiön tutkijana juuri tietäisi riskit jota alkoholi aiheuttaa, niin naisille kuin miehille. Mutta ei, aina pitää nousta esiin fantasialuvuilla raiskauksista, joita Kinulainen esittää mm. tässä Tuoreen kyselyn perusteella tapauksia vuosittain 15 000
Lähes joka kymmenes nainen raiskataan elämänsä aikana
uutisessa parin vuoden takaa, toisen "asiantuntijan" Minna Piispan kanssa.

Miksi Kainulainen muuten tuossa Kalevan jutssa höpisee britipoliiseista? Eikö kotimaasta sittenkään löytynyt tarpeeksinäyttöä poliisin suhtautumisesta epäluuloisesti? Ja mistä Kainulainen tietää että Suomessa suhtaudutaan joskus raiskattuihin epäluuloisesti? Onko "tutkittu" taas vain naisilta kyselemällä? Lisäksi Kainulainen puhuu raiskatuista, vaikka kai kyseessä on lähtökohtaisesti epäily raiskauksesta
?

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Tämä on osittain spekulaatiota, mutta se on taas fakta tietoa, että jokainen Suomalainen mies esineellistetään vankilan uhalla palkattomaksi työobejktiksi naisten edestä. Kyseessä on todennettu laajamittainen ihmisoikeusraiskaus.

Hyvää Yötä.

Jape kirjoitti...

Vihreä Jyrki Kasvi, Tekniikan ihmeaikuinen

Kasvi: "Kahden vihreän koulukunnan olemassaolo tarkoittaa puolueessamme hyvää keskustelua. Viime aikoina olemme keskustelleet miehiin kohdistuvasta parisuhdeväkivallasta. Puolueemme on feministinen, mutta feminismi ei ole sidottu siihen, onko uhrina nainen vai mies.""

Jaa/ei/poissa

Paljastamme Jyrki Kasvin yhteiskunnallisen vakaumuksen.

* Kondomit verovapaiksi: JAA
* Tupakointi kiellettävä kaikissa yleisötapahtumissa: EI
* Homoadoptio sallittava: JAA
* Pakolaiskiintiötä nostettava: JAA

* Doping urheilun arvokisoissa sallittava: EI
* Eutanasia sallittava: JAA
* Toisesta maisterintutkinnosta maksullinen: EI
* Naiskiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin: JAA
* Perustulomalli Suomeen: JAA
* Metro Turkuun: EI
* Pääkaupunkiseudulle tietullit: JAA
* EU:n maataloustuet lopetettava: EI

Vortac kirjoitti...

"Uhria ei valitettavasti kohdella kuten pitäisi, eikä tapauksia lähdetä tutkimaan lainkaan", hän kuvailee. "

Niin tai ylimielistä vallan väärinkäyttäjää ei kohdella, kuten uhria - koska hän ei ole uhri. Raiskauksesta valehtelija ei ole uhri - miksi häntä pitäisi sitten kohdella sellaisena..?

Tuossa siis ennemminkin pitäisi sanoa jotain tyyliin "POTENTIAALISTA uhria ei lähdetä tutkimaan heti uhrina, vaan ensin otetaan selvää valehteleeko horotsu vai ei. Eli täysin järkevää toimintaa."

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Raiskatun kertomusta ei aina uskota..

Tuleeko kenellekään mieleen 'poika, joka huusi sutta'?

Voisikohan sille olla ihan pätevä syy, että ei uskota? Toisekseen, enkös minä jo jotain tällaista ounastellutkin aikoinani kun päivittelin, että ei kannata valehdella raiskauksista, koska kohta kukaan ei sitten usko oikeitakaan raiskauksen uhreja.

Naiset ovat niin lyhytnäköisiä.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"Toisekseen, enkös minä jo jotain tällaista ounastellutkin aikoinani kun päivittelin, että ei kannata valehdella raiskauksista, koska kohta kukaan ei sitten usko oikeitakaan raiskauksen uhreja.
Toisekseen, enkös minä jo jotain tällaista ounastellutkin aikoinani kun päivittelin, että ei kannata valehdella raiskauksista, koska kohta kukaan ei sitten usko oikeitakaan raiskauksen uhreja."

Oikeaan osuit, Vortac, jälleen kerran.

Liioitellut luvut, perättömät ilmiannot, vastuun siirto yhden illan humalaisesta hairahduksesta miehen niskoille ja miesten katseiden rinnastaminen raiskauksiin ovat vetäneet maton todellisten uhrien jalkojen alta. Vain feministi voi olla näin edesvastuuton ja tyhmä.

purnau kirjoitti...

"Tämän seitsemään isoon kaupunkiin ulottuneen kyselyn perusteella hurjat jutut maahanmuuttajien tekemistä joukkoraiskauksista vaikuttavat liioitelluilta ja ovat omiaan lietsomaan ulkomaalaisvihaa. Huolestuttavaa tässä on myös se, että jos uutisointi ei aina pidäkään paikkaansa, sitä kuitenkin voidaan käyttää hyväksi muun muassa vaalitaistossa." - YLE:n Poliisi- tv:n sivuilta

Huh, kiitos tästä linkkauksesta, on jäänyt huomaamatta. Ollaankohan Homma-foorumilla ja Halla-Ahon joukoissa jo tietoisia tästä kartoituksesta..oikein mieltä lämmittää kun länkytykseltä putoaa pohja yhä rankemmin

Ville kirjoitti...

En tällaista kampanjaa muistanutkaan. Kännissä olet ääliö -valistuskampanja. Kännitotuuksia: Väärään seuraan ajautuminen, raiskaus

Kännitotuus: "Hänhän on aito herrasmies."

Fact: Älä luota vilpittömyyteen valomerkin jälkeen.

Aina löytyy joku, joka päättää tarjota humalaiselle naiselle kyydin tarkoituksenaan saada seksiseuraa. Jos ei hyvällä, sitten väkisin. Parhaat ihmissuhteet eivät yleensä ala aamuneljän ja -kuuden välillä tienposkessa. Siksi älä ota umpitullenissa vastaan kyytiä vieraalta, ellet usko tekeväsi niin selvinkään päin.


Nyt kitisemään ettei tällaista saa naisille kertoa ja syyttämään Panimoliittoa asenteelliseksi.

asdfg kirjoitti...

purnau: "Huh, kiitos tästä linkkauksesta, on jäänyt huomaamatta. Ollaankohan Homma-foorumilla ja Halla-Ahon joukoissa jo tietoisia tästä kartoituksesta..oikein mieltä lämmittää kun länkytykseltä putoaa pohja yhä rankemmin"

Itse olen jo jonkin aikaa miettinyt hurjimpia feministijuttuja rasismin yleisten piirteiden kautta. Ryhmän ei varsinaisesti tarvitse olla etninen, jotta siihen voitaisiin mielikuvissa liittää kaikki mahdolliset huonot ominaisuudet.

Erityisen mielenkiintoisia ovat kuitenkin juuri nämä raiskausteoriat. Kun naistutkija väittää, että suomalaiset miehet raiskaavat 15.000 naista (joka on puolet kaikista nykyään vuoessa syntyvistä tytöistä) vuodessa, se on tärkeä keskustelunavaus ja korkeaa yhteiskuntakritiikkiä. Kun taas halla-aholaiset ottavat kierroksia 50:stä ulkomaalaisten tekemästä raiskauksesta, kyseessä on "omituinen raiskausfantasiointi ja toiseksi määritellyn väestöryhmän seksuaalinen demonisointi".

Jos se nyt ei ole selvää, mielestäni molemmat lähestymistavat ovat arveluttavia ja epäolennaisia.

Anonyymi kirjoitti...

"Erityisen mielenkiintoisia ovat kuitenkin juuri nämä raiskausteoriat. Kun naistutkija väittää, että suomalaiset miehet raiskaavat 15.000 naista (joka on puolet kaikista nykyään vuoessa syntyvistä tytöistä) vuodessa, se on tärkeä keskustelunavaus ja korkeaa yhteiskuntakritiikkiä. "

Varmaan tuo lukema pitää
kutinsa, raiskauksen määritelmästä vaan ei koskaan puhuta.

Loppujen lopuksi jo ehdotus seksiin voidaan tulkita seksuaalisesksi häirinnäksi. Aina saattaa olla raiskaaja tietämättään, kun hintelä luunsa kerännyt miekkonen menee puhumaan naiselle. Ja sitten taas alfauros joka kellistää naisen väkisin alkoholia huokuen ja typeryyksiä mylvien, ei olekaan raiskaaja, vaan kunnon mies, joka antaa mitä nainen, kuin nainen haluaa.

Yhtä hyvin voidaan väittää,
että Helsingin seudulla liikkuu tuhansia omenavarkaita. Ja sitten päätetään perustaa erityiset
omenavarkausrikosyksiköt, ja pidetään kirjaa, ketkä kävelevät usein yleisellä tiellä omenapuiden kohdalla...


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Vain pieni osa raiskauksista ilmoitetaan poliisille

16.9.2008 18:48


Raiskausrikoksista vain pieni osa johtaa Pohjoismaissa rikostutkintaan, syytteeseen ja oikeuteen.


Amnesty: Suomen raiskauspykälät liian lepsuja


Reilun kymmenen viime vuoden aikana raiskauksista on tehty poliisille Suomessa keskimäärin reilut viisisataa ilmoitusta vuosittain.

Ilmoitetuista tapauksista 15-16 prosenttia käsitellään oikeudessa, ja yksi seitsemästä ilmoituksesta johtaa langettavaan tuomioon.

Syyttämättäjättämisissä selvästi yleisin peruste on riittävän näytön puuttuminen.

Vaikka raiskauksesta tehtyjen rikosilmoitusten määrä on vuosien saatossa kasvanut, syytettyjen ja tuomittujen lukumäärä ei ole noussut vastaavalla tavalla.

- Esitutkinnan tasoa pitäisi pystyä kehittämään, ja myös muiden oikeusviranomaisten eli syyttäjien ja tuomareiden olisi hyvä saada koulutusta seksuaalisen väkivallan erityispiirteistä, raiskauksia tutkinut tutkija Heini Kainulainen sanoo.

Seksuaalirikoksesta ilmoittaminen poliisille saattaa tuntua uhrista ylivoimaiselta tehtävältä. Seksuaalisen väkivallan uhri tuntee usein syvää häpeää ja soimaa itseään. Amnestyn raportin mukaan uhri ei välttämättä pysty nimeämään kokemaansa seksuaaliseksi väkivallaksi, minkä lisäksi ilmoittamisherkkyyteen voi vaikuttaa vähäinen luottamus viranomaisiin ja oikeusjärjestelmään.

- Seksuaalinen väkivalta on kohdettaan haavoittavaa. Monien arkisten asioiden hoitaminen käy väkivallan kohteeksi joutuneelle jo ikään kuin työstä saati, että hän menisi poliisiasemalle tekemään ilmoitusta, oikeuslääketieteellisiin tutkimuksiin ja kuulusteluihin. Siksi olisi tärkeää, että raiskauksen uhreille olisi tarjolla apua, Kainulainen selvittää. "


http://www.iltalehti.fi/uutiset/200809168276177_uu.shtml