tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Sukupuolisensitiivisesti valistuneita lapsia

Ruotsalaislapset valittivat lelukuvaston sukupuolisyrjinnästä

HS: Sukupuolineutraali koulu on ajatuksena kestämätön
"Toisen sukupuolen kunnioittaminen on aivan eri asia kuin lasten samankaltaistaminen naisten feminiinisen sivistyskäsityksen ehdoilla."

Opetusministeri Henna Virkkusen esitys "sukupuolten välistä erottelua vastaan" on valitettavaa jatkumoa feministiselle koulukulttuurin hallinnoimiselle.

Virkkusen vision takana on feministeille tyypillinen huoli vain tyttöjen sijoittumisesta työelämään. Poikien ja miesten hurjasta syrjäytymisongelmista ei ole merkkiäkään.

Todellisuudessa naisten ihmiskuva on kaapannut koulutussysteemin määrittelemisen, joka on muokattu vain tyttöjen kognitiivisen kehitysprosessin mukaiseksi.

Pojat on hylätty jo heti alkuun pohdinnoissa ja muutosehdotuksissa.

Virkkunen kaipaa "sukupuolineutraalia koulua". Mahdotonta. Feministiseen ihmiskuvaan perustuva haave on olla välittämättä kymmenistä sosiologisista käyttäytymistieteen tutkimuksista, joiden mukaan pojat ja tytöt tarvitsisivat ehdottomasti erilaista opetusta.

Pojat kaipaavat toiminta-, ongelma-, tarina- ja roolikeskeistä sekä monitahoisesti kisailevaa opetusta. Miesten ohjaamana.

Elämyksellinen pedagogiikka pojille ei tarkoita suomalaisten koulukiusaaja-urheiluopettajien idioottimaista kilpailuterroria ja vahvuuskeskeistä ihmiskuvaa vaan sitä, että pojilla olisi leikinomaisia, dramaattisia, sosiodraamanomaisia, osallistuvia ja seikkailullisia ongelmia ja tehtäviä ratkaistavina, joissa myös yhteistyön merkitys korostuisi, samoin yksilöiden erilaiset kyvyt eri tehtävissä.

Pojat ovat varsinkin ala-asteella biologisesti ja psykodynaamisesti hyvin erilaisia ja eri vaiheessa kuin tytöt. Tytöt tuntevat tyydytystä alistuessaan hiljaa äitimäisen naisopettajan ohjaksiin, pojat taas haluavat kehityksessään itse toimia, koetella ja kokea.

Poikien tasa-arvoinen oikeus hyvään oppimisympäristöön on tässä unohdettu, ja opettajankoulutussysteemissä valitaankin juuri näitä mielipiteettömiä tyttöhikareita opettajiksi – vastoin poikien perustarpeita.

Toisen sukupuolen kunnioittaminen on aivan eri asia kuin lasten samankaltaistaminen naisten feminiinisen sivistyskäsityksen ehdoilla.

Pojista saisi niin paljon sivistyneempiä kansalaisia, jos he oppisivat dramaturgisesti eettisiä ratkaisuja ja soveltavien valintojen seuraamuksia.

Sosiaalinen tiedostaminen ja avartuminen on jopa halveksuttua kouluelämässä. Kouluissa korostetaan yksilön ainoaksi arvoksi mitattavaa koulumenestystä; selkeän statussysteemin taustalla on vankka kapitalistisen yhteiskuntajärjestyksen näkemys. Pysy lestissäsi, rikkaat rikkaitten ja köyhät köyhien jengissä.

Moni poika on elämässään käytännössä ilman esikuvaa isästä, ja koulu on ainoa mahdollisuus saada sellainen. Alaasteen aikana mahdollisuus kokea merkittävää miehistä turvaa olisi vain lyhyen aikaa mahdollista.

Kouluopetuksen painopiste on vääristynyt. Elämänhallinta on jätetty täysin sivuun. Mitäänsanomaton ja nopeasti unohdettava "tieto", opettajille helppo ja pakkomielteisen jatkuva testisysteemi – systeemi itse, on tärkeintä "kouluna".

Pedagogisesti täysin testaamaton ja salainen Pisa-testi on vain kaupallisen järjestön kallis pseudotesti hyväuskoisille virkamiehille, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa nuorison tarpeille.

Voi poikia. Voi voitettuja. He ovat itseinhoon valmistettavaa karjaa kilttien tyttöjen rinnalla. Pedagogiikka on Suomessa aivan hukassa poliittisen säästömanian takia.

ARHI KUITTINEN, mediakouluttaja, teologian ylioppilas

HS: Sukupuolierottelu kitkettävä kasvatuksesta
Olen iloinen siitä, että opetusministeri Henna Virkkunen haluaa kitkeä sukupuolierottelun kouluissa. Hyvä niin, mutta tasapuoliseen asennekasvatukseen pitää ryhtyä jo paljon ennen kouluikää.

Äskettäisessä Newsweek-lehden artikkelissa kerrottiin siitä, kuinka vastasyntyneiden tyttöjen ja poikien aivot ovat samanlaisia, mutta vanhempien, perheen muiden lasten ja kaikkien lasten kanssa tekemisissä olevien sukupuolierottelun takia jo vuoden ikäisten poikien ja tyttöjen käyttäytymisessä on huomattavia eroja.

Tietoisesti ja tiedottomasti me kohtelemme tyttöjä ja poikia erilaisten stereotyyppien ohjaamina. Näin tekevät myös neuvolahenkilöstö, lääkärit ja päiväkodeissa ja seurakunnissa työskentelevät. Emme vain sitä itse edes huomaa.

Tämä sokeutuminen näkyy sitten arkipäivän kielenkäytössä. Kuinkahan monta kertaa olen tullut pahoinvoivaksi, kun suomalaiset naisetkin puhuvat esi-, luottamus-, asia-, palo- ja sotamiehistä, vaikka kyseessä olisi naispuolinen henkilö? Kirkko kunnostautuu naispuolisilla lakimiesasessoreilla ja kirkkoherroilla. Nämä termithän sisältävät loogisen mahdottomuuden.

Kun olen tästä maininnut esimerkiksi kunnallisella tai seurakunnallisella tasolla, vastauksena on yleensä ollut: "Nehän ovat vain nimiä!"

Tiedämme, että juuri kieli muokkaa maailmaa ja että kielellä ylläpidetään sukupuolista eriarvoisuutta. Suomen naiset, ellette te nouse tässä asiassa barrikadeille, te pysytte ikuisesti miesten varjossa ja toisen luokan kansalaisina.

MARKKU SUOKONAUTIO

Miksi oikeus avioeroon on huono idea

50 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Äskettäisessä Newsweek-lehden artikkelissa kerrottiin siitä, kuinka vastasyntyneiden tyttöjen ja poikien aivot ovat samanlaisia"

Näinköhän. Joka tapauksessa, eroja syntyy kyllä, ihan biologisista syistä.

"vanhempien, perheen muiden lasten ja kaikkien lasten kanssa tekemisissä olevien sukupuolierottelun"

Mitä pitäisi tehdä? Viedä lapset laitoksiin, jotta heidät saadaan kasvatettua "oikein"?

"Nämä termithän sisältävät loogisen mahdottomuuden."

Eivät sisällä, koska ne ovat muuttuneet vuosien myötä sukupuolineutraaleiksi.

"Suomen naiset, ellette te nouse tässä asiassa barrikadeille, te pysytte ikuisesti miesten varjossa ja toisen luokan kansalaisina."

Markku Suokonautio, olet ihan pihalla. Suomessa toisen luokan kansalaisia, jos edes sitäkään, ovat miehet.

Jorma kirjoitti...

"Poikien ja miesten hurjasta syrjäytymisongelmista ei ole merkkiäkään.´"

Eipä tietenkään. Eihän miehillä ole Suomessa oikeutta tasa-arvoon.

"Toisen sukupuolen kunnioittaminen on aivan eri asia kuin lasten samankaltaistaminen naisten feminiinisen sivistyskäsityksen ehdoilla."


Aivan niin.

Jaaha kirjoitti...

Onkohan tuo Suokonautio se sekopäinen kirkkoherra, joka potkittiin jostain seurakunnasta pois?

Anonyymi kirjoitti...

"Joka tapauksessa, eroja syntyy kyllä, ihan biologisista syistä. "

Tämä kaipaisi perusteluja. Millä perusteella eroja syntyy ympäristöstä riippumatta? Jos aivot ovat biologisesti samat vastasyntyneillä, niin millä muullakaan tavalla ne voisivat muuttua kuin ympäristön vaikutuksesta.

Make-fani <3 kirjoitti...

MARKKU SUOKONAUTIO :D:D:D:D::D:D :DASDASDASd

Jorma kirjoitti...

"Millä perusteella eroja syntyy ympäristöstä riippumatta? Jos aivot ovat biologisesti samat vastasyntyneillä, niin millä muullakaan tavalla ne voisivat muuttua kuin ympäristön vaikutuksesta."

Todista, että ne ovat samanlaiset.

Oletko koskaan edes kuullut hormooneista? Kyllä, niillä on vaikutusta. Eikä se johdu ympäristöstä.

Jaaha kirjoitti...

"Jos aivot ovat biologisesti samat vastasyntyneillä, niin millä muullakaan tavalla ne voisivat muuttua kuin ympäristön vaikutuksesta."

Niin, eikös kaikki sikiötkin ole alun perin tyttöjä (XX). Sitten tapahtuu jotain ihmeellistä biologisesti ja osasta tulee poikia (XY). Voisi olettaa, että biologialla ja hormoneilla on asian kanssa jotain tekemistä vielä syntymän jälkeenkin.

Mutta eipä hätää. Looginen seuraava askel on tietenkin varmistaa, että sikiöiden kehitys tapahtuu sukupuolineutraalissa kohdussa. Odotan feministien ehdotuksia aiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

"Todista, että ne ovat samanlaiset."

Tämä oli Newsweekin väite.

"Oletko koskaan edes kuullut hormooneista? Kyllä, niillä on vaikutusta. Eikä se johdu ympäristöstä."

Vaan mistä?

Anonyymi kirjoitti...

"Oletko koskaan edes kuullut hormooneista? Kyllä, niillä on vaikutusta. Eikä se johdu ympäristöstä."

"Vaan mistä?"

Biologiasta?

Anonyymi kirjoitti...

"Biologiasta?"

Jos aivot ovat Newsweekin mukaan samanlaiset lähtötilanteessa, niin ne eivät voi muuttua erilaisiksi kuin ympäristön vaikutuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos aivot ovat Newsweekin mukaan samanlaiset lähtötilanteessa, niin ne eivät voi muuttua erilaisiksi kuin ympäristön vaikutuksesta."

Geenien säätely ikäkausien mukaan? Murrosikä?

irti patriarkaatin kahleista! kirjoitti...

"Jos aivot ovat Newsweekin mukaan samanlaiset lähtötilanteessa, niin ne eivät voi muuttua erilaisiksi kuin ympäristön vaikutuksesta."

Aivan niin! Ihmiset eivät myöskään kasvaisi pituutta syntymän jälkeen, ellei ympäristö painostaisi siihen! Biologialla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Naisten kuukautiset ja vaihdevuodet ovat patriarkaatin keksintöä ja naisparat on aivopesty uskomaan näihin ilmiöihin, joita ei todellisuudessa ole lainkaan olemassa, sillä eihän niitä ole vastasyntyneelläkään.

Anonyymi kirjoitti...

Kyse on sukupuolten välisistä kehityseroista samassa ympäristössä eikä kehityksestä itsestään. Irti patriarkaatin kahleista voisi lukea vähän tarkemmin.

Miss Midnight kirjoitti...

Jos kehityseroja on samassa ympäristössä, niin eikö se nimenomaan todista, että erot ovat biologisia? (Ainakin itse tulkitsen tämän olevan "irti patriarkaatin kahleista!":n kanta.)

Jorma kirjoitti...

"Tämä oli Newsweekin väite."

Oliko? Millä perusteella väität niin?

"Jos aivot ovat Newsweekin mukaan samanlaiset lähtötilanteessa, niin ne eivät voi muuttua erilaisiksi kuin ympäristön vaikutuksesta."

Eli hormoonit eivät tulekaan ihmisen sisältä, vaan ne pistetään häneen ulkopuolelta? Älä jaksa.

Vain feministi on niin hullu, että yrittää kiistää biologian vaikutuksen. Mitään todisteita heillä ei tietenkään tälle absurdille näkemykselleen ole esitää, mutta silti he vaativat, että kaikki olisi pakolla muokattava saman, heille mieleisen, mallin mukaan.

Jos Suokonautiolla ja muilla feministiseen hölynpölyyn uskovilla olisi vähäisintäkään tietämystä tämän päivän tieteestä, he tietäisivät, ettei kukaan vakavasti otettava tutkija väitä, että sukupuoli olisi vain sosiaalinen konstruktio. Kaikki tajuavat, että sekä perimä, että ympäristö muokkaavat ihmistä tavalla, jossa toista tekijää ei voi erottaa toisesta.

Suokonautiokin joutuu myöntämään, että tyttöjen ja poikien välillä on selvä ero kouluikään tullessa. Silti, kunnon feministifasistin btavoin, hän haluaa pakottaa heidät kaikki samaan feministiseen muottiin.

Vortac kirjoitti...

Mitä pitäisi tehdä? Viedä lapset laitoksiin, jotta heidät saadaan kasvatettua "oikein"?

Ihminenhän elää jo laitoksissa suurimman osan elämästään, jos asiaa oikein miettii. Aluksi synnytään laitoksessa (noh, sairaalassa - aika laitosmainen paikka), sitten viedään lastentarhaan/päiväkotiin/päiväkerhoon/jne., jossa vietetään suurin osa päivästä. Sen jälkeen onkin koulu, ja mikäpäs olisi sen laitosmaisempi paikka - siellä vietetäänkin sitten koko kultainen lapsuus ja teini-ikä - tämän jälkeen onkin vuorossa työpaikka, joka on myös usein hyvin laitosmainen, tai laitos itse (onnekkaita ovat he, jotka pääsevät ulkoilmassa töitä tekemään - tosin suomen talvi pilaa senkin ilon) - (lisäksi ihmisiä survotaan erilaisiin laitoksiin erinäisistä syistä - vankila, mielisairaala, tavallinen sairaala, jne.) - ja työttömille on varattu se ilo, että pääsevät vähän väliä käymään työkkäri-nimisessä laitoksessa tai jopa sossulaitoksessa - entäs kela ja sen jonotushuone..

Nooh, kaikkihan sitten mukavasti jatkuu samanlaisena kun ihminen vanhenee niin, ettei kapitalismi voi enää imeä hänestä mehuja enempää, joten hänet sitten survotaan vanhustenkotiin, joka on jälleen yksi laitos muiden joukossa, jossa ihminen joutuu elämään epäihmisen elämää, kunnes tappaa itsensä tai kuolee pakotetuista lääkkeistä johtuviin 'sivuoireisiin' (entinen sana oli 'sivuvaikutus')..

Tietenkin tässä on hieman kärjistystä, mutta kun asiaa oikein miettii, ihmiset pidetään laitoksissa mahdollisimman paljon, poissa näkemästä ja kokemasta elävää elämää sellaisena kuin se luonnossa ja luonnollisesti ilmenee. Onko sitten ihme, jos maailma on täynnä kaikenmoisia ongelmia ja kurjuutta?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Looginen seuraava askel on tietenkin varmistaa, että sikiöiden kehitys tapahtuu sukupuolineutraalissa kohdussa.

Ja siittiöiden itsensä täytyy olla geneettisesti muokattuja sukupuolineutraaleiksi (eli naispuolisiksi), ja niiden täytyy syntyä sukupuolineutraalissa kiveksessä ja ejakuloitua sinne sukupuolineutraaliin kohtuun sukupuolineutraalista peniksestä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jos sukupuoli olisi vain 'sosiaalinen konstruktio', silloinhan olisi aivan sama syntyykö vauva poikana vai tyttönä, hänet voitaisiin puhumalla ja aivopesemällä (eli 'sosiaalisesti konstruoimalla') muuttaa sellaiseksi sukupuoleksi kuin vanhemmat ja yhteiskunta suinkin haluavat (eli tytöksi), eli pojalta katoaisi pikkuhiljaa penis ja tilalle löpsähtäisikin vagina, ja niin edelleen.

Tämä jos mikä kuulostaa todella hurupäiseltä scifiltä, mutta feministeille todellisuus ei ole este kuvitella sen olevan mitä tahansa tukee tuota sairasta ja mielikuvituksellista ideologiaa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"
Tämä kaipaisi perusteluja. Millä perusteella eroja syntyy ympäristöstä riippumatta? Jos aivot ovat biologisesti samat vastasyntyneillä, niin millä muullakaan tavalla ne voisivat muuttua kuin ympäristön vaikutuksesta.
" -Arawn

Arawn yrittää pelaa kaksoispeliä täällä.
mä tunnistan Arawn'in tavan kirjoittaa ja toi on se.
heti kun Arawn'in mielipide ei oo "hyvää jätkää" niin se laittaa anonyyminä mutta mua se ei huijaa.
kai tiesitte että Arawn on feministi. jonkinlainen hyväuskoisesti tasapuolisuutta yrittävä, mutta silti omienkin sanojensa mukaan feministi.

no niin, Arawn,
tiesitkö että äidin keho määrää
lapsen seksuaalisen suuntautumisen?
että jos äidillä on ollut ennen ja vieläpä monta poikalasta niin ainakin
jotkin äidit tekee lapsesta homon hormoni-vaikutuksella kun lapsi ei oo
vielä syntynyt.
kyseinen hormonivaikutus tekee myös lesbon.
ja testejen mukaan lesbot ja heteromiehet kiihottuu naisen virtsan hajusta kun taas hetero-naiset ja homot ei, testit tehtiin sokko-testein ja myös väärän sukupuolen virtsoilla.
ja hetero-naisilla taas on miehen kainalohiki haussa tosin se antaa päinvastaista kiihoketta jos nainen on raskaana tai käyttää e-pillereitä.

ja Homo saa kaivaa esiin lähde-viitteet. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Oliko? Millä perusteella väität niin?"

Suokonaukion mukaan Newsweekissä oli artikkeli aiheesta.

"Eli hormoonit eivät tulekaan ihmisen sisältä, vaan ne pistetään häneen ulkopuolelta? Älä jaksa."

Ei vaan, että ne ovat vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa.

"Vain feministi on niin hullu, että yrittää kiistää biologian vaikutuksen. "

Jos lähdetään siitä oletuksesta, että aivot ovat vastasyntyneillä samanlaiset, niin millä perusteella hormotasot eroavat myöhemmässä kehitysvaiheessa, jos ympäristö pysyy samana? Tuohon voisit esittää perustelun, koska näin väitit.

Jape kirjoitti...

"kai tiesitte että Arawn on feministi. jonkinlainen hyväuskoisesti tasapuolisuutta yrittävä, mutta silti omienkin sanojensa mukaan feministi."

Täällää aiemmin esiintyneen käsityksen mukaan Arawn on ns. semifeministi, eli hiukan tilanteen mukaan Arawnin feminismin "tiukkuus" vaihtelee :D

Arawnilla on myös ns. mustalista henkilöistä joiden kanssa hän ei juttele :)

Jorma kirjoitti...

"Suokonaukion mukaan Newsweekissä oli artikkeli aiheesta."

Kolmannen käden tietoa siis. Tosi vakuuttavaa.

"Jos lähdetään siitä oletuksesta, että aivot ovat vastasyntyneillä samanlaiset"

Miksi lähtisimme, kun siitä ei löydy mitään näyttöä esitettäväksi asti?

"niin millä perusteella hormotasot eroavat myöhemmässä kehitysvaiheessa, jos ympäristö pysyy samana?"

Mitä tämä edes tarkoittaa?

∟€oitapa nyt ymmärtää, ettei ympäristön jav perimän vaikutusta voi nykytiedon perusteella erottaa toisistaan. Niillä on molemmilla vaikutuksensa. Vain Suokonaution kaltainen feministitiin hurahtanut höntti voi kuvitella, ettei biologialla olisi mitään merkitysrä.

Ilmari kirjoitti...

Anonyymi: "Tämä kaipaisi perusteluja. Millä perusteella eroja syntyy ympäristöstä riippumatta? Jos aivot ovat biologisesti samat vastasyntyneillä, niin millä muullakaan tavalla ne voisivat muuttua kuin ympäristön vaikutuksesta."

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että monien piirteiden periytyvyys lisääntyy läpi lapsuusiän kohti aikuisuutta. Eli lapsilla moniin ominaisuuksiin (kuten älykkyyteen) vaikuttaa ympäristö, mutta vanhetessa lapsi alkaa saavuuttaa "geneettisesti ominaisia" piirteitä näin epämääräisesti määriteltynä. Osasyynä voi periytyvyyden lisääntymiseen olla esimerkiksi koululaitos, sillä kun ympäristön vaihtelevuutta vähennetään (kaikki istuvat samanlaisissa kouluissa), periytyvyys lisääntyy.

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi lähtisimme, kun siitä ei löydy mitään näyttöä esitettäväksi asti?"

Hyväksyit tämän yhtenä vaihtoehtona, koska sanoit "joka tapauksessa".

"∟€oitapa nyt ymmärtää, ettei ympäristön jav perimän vaikutusta voi nykytiedon perusteella erottaa toisistaan."

Ei tässä ole ympäristön ja perimän erottamisesta kyse, vaan sukupuolten kehityseroista, kun ympäristötekijät pysyvät samana.

Ilmari kirjoitti...

Em. ilmiön lisäksi on esim. puberteetti, jolloin eri sukupuolten hormonitoiminnat alkavat poiketa entistä voimakkaammin toisistaan. Tämä vaikuttaa tietysti myös käyttäytymiseen. On kuitenkin viitteitä siitä, että transseksuaaleilla sukupuoli-identiteetin määräytyminen on tapahtunut jo sikiöaikana, jolloin sikiö on altistunut "vääränlaiselle" hormonisekoitukselle joka johtaa kehon kanssa ristiriidassa olevaan sukupuoli-identiteettiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä feminismiin oikein on päässyt pesiytymään niin älytön ja vastoin kaikkia eksaktien tieteiden havaintoja oleva ajatus siitä, että erot sukupuolten välillä olisivat pelkkiä sosiaalisia konstruktioita ja että biologiset tekijät eivät voi aiheuttaa edes tilastollisella tasolla eroja sukupuolten välille? Ovatko feministit tosiaan niin typeriä, etteivät tajua tätäkään asiaa?

Tässä muuten aiheutta sivuava uutinen:

Miesten ja naisten aivoissa geenieroja
Miesten ja naisten aivojen ero kulminoituu noin 50:een geeniin. Geenien toiminnassa on selviä eroja alkionkehityksen aikana jo ennen sukupuolihormonien ja -elinten ilmaantumista. Niissä saattaa piillä myös selitys homoseksuaalisuuteen , pohtivat yhdysvaltalaistutkijat Molecular Brain Research –lehdessä.
Klassisen käsityksen mukaan sukupuolihormonit ohjaavat keskushermoston kehitystä. Ratkaisevaa olisi testosteroni: ilman sitä aivot kehittyvät ”naismaisiksi”. Kalifornian yliopiston (UCLA) tuoreesta tutkimuksesta käy kuitenkin ilmi, että myös geenit saavat aikaan sukupuolieroja hiirialkioiden hermostossa. Kiinnostavia geenejä löytyi 54, niistä osa toimi aktiivisemmin naaraissa, toiset uroksissa. Aivot poikkesivat toisistaan myös rakenteeltaan ja muodoltaan. Aivojen puoliskot olivat naarailla hieman symmetrisemmät. Geenien ilmentymistä tutkittiin vaiheessa, jossa hormoneja tuottavat sukurauhaset eivät olleet vielä kehittyneet.


Homo

Anonyymi kirjoitti...

"Lukuisat tutkimukset osoittavat, että monien piirteiden periytyvyys lisääntyy läpi lapsuusiän kohti aikuisuutta. Eli lapsilla moniin ominaisuuksiin (kuten älykkyyteen) vaikuttaa ympäristö, mutta vanhetessa lapsi alkaa saavuuttaa "geneettisesti ominaisia" piirteitä näin epämääräisesti määriteltynä. Osasyynä voi periytyvyyden lisääntymiseen olla esimerkiksi koululaitos, sillä kun ympäristön vaihtelevuutta vähennetään (kaikki istuvat samanlaisissa kouluissa), periytyvyys lisääntyy."

Voidaanko silloin sanoa, että vastasyntyneiden aivot olisivat samanlaisia, jos perimä jossain vaiheessa kuitenkin alkaa vaikuttaa?

Jorma kirjoitti...

"Hyväksyit tämän yhtenä vaihtoehtona, koska sanoit "joka tapauksessa"."

En minä mitään hyväksynyt. Jossittelu on vain sinun heiniäsi, minua kiinnostavat ainoastaan tieteelliset tosiasiat.

"Ei tässä ole ympäristön ja perimän erottamisesta kyse"

Siitä juuri on kyse. Suokonautio kiltää täysin sen, että millään muulla kuin ympäristöllä olisi mitään vaikutusta. Näin hän asettuu kategorisesti nykytiedettä vastaan. Hän haluaa pakottaa kaikki samaan muottiin.

Ilmari kirjoitti...

"Voidaanko silloin sanoa, että vastasyntyneiden aivot olisivat samanlaisia, jos perimä jossain vaiheessa kuitenkin alkaa vaikuttaa?"

Riippuu mitä samanlaisuudella tarkoitetaan. Veikkaan, että "samanlaisuustutkimus" on tehty karkealla tasolla, eikä esimerkiksi tarkkoja tutkimuksia eri alueiden solukoista ole tehty. Tyttöjen ja poikien välillä on jo syntyessä kuitenkin muitakin fysiologisia eroja. Pojat ovat syntyessään tyttöjä painavampia, joten voisi olettaa että niiden aivot painavat jo tuossa vaiheessa enemmän kuin tyttöjen. Joka tapauksessa samankaltaisuus syntymässä ei voi olla mikään argumentti geenien vaikutuksen olemattomuudesta esim. aikuisen ihmisen ilmiasuun.

Vielä populäärisaitti sukupuolieroista syntyessä:

http://www.babiestoday.com/articles/behavior/differences-in-boy-and-girl-babies-6388/

Place a baby boy and girl side by side and most likely the girl would seek a face to look at, while the boy's eye would be caught by something in motion, like a mobile. This is just one difference between the sexes, many of which begin even before birth.

Physical Differences
Beginning at birth, girls are slightly shorter and weigh slightly less than boys. But the differences are much more than that.
Beginning at birth, girls are slightly shorter and weigh slightly less than boys.
"Girls' skeletal systems are more mature, making them slightly more resistant to skeletal injuries," says Kimberly Parker, a registered nurse and early childhood expert at Children's Healthcare of Atlanta. "Boys are not only more physically vulnerable during the first year of life, they are more physically active with behaviors like squirming, kicking and wiggling, which may lead to more accidents."

As the mom of two boys and one girl, Lori Harasem of Lethbridge, Alberta, Canada, noticed considerable differences. "The boys walked sooner and were climbing on things, but I had both assessed at speech therapy because their speech seemed so delayed," says Harasem. "My girl is 18 months and was assessed yesterday and is way ahead in speech. [But] she walked later than the boys and has never climbed like they do!"

IDA kirjoitti...

Suokonautiohan on luterilainen pappi, joka on feministisessä kiihkossaan jättänyt kastamatta lapsia kristinuskoon ja käyttänyt sen sijaan jotain itse kehittelemäänsä sukupuolineutraalia kastekaavaa. Tyyppi on siis valmis millaiseen älylliseen epärehellisyyteen tahansa vain tuodakseen itseään esiin.

Mussukka kirjoitti...

Hormonithan tekevät ihmisissä tepposiaan läpi heidän elämän.

[b]"In the first weeks of life for male infants, testosterone levels rise. The levels remain in a pubertal range for a few months, but usually reach the barely detectable levels of childhood by 4–6 months of age."[/b]

...seuraava testoryöppy tulee 13-16-vuoden iässä.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone)

asdfg kirjoitti...

"Jos lähdetään siitä oletuksesta, että aivot ovat vastasyntyneillä samanlaiset, niin millä perusteella hormotasot eroavat myöhemmässä kehitysvaiheessa, jos ympäristö pysyy samana? Tuohon voisit esittää perustelun, koska näin väitit."

Kysymykseesi ei voi vastata, koska lähtöoletuksesi on täysin väärä. Joku Markun viittaus tuntemattomaan Newsweekin artikkeliin ei ole uskottava perustelu eikä luotettava lähde.

Jos lähtökohdat olisivat täsmälleen samanlaiset, vain ympäristötekijät voisivat selittää myöhemmin ilmenevät erot. Kuitenkin tyttövauvoista kasvaa säännönmukaisesti lyhyempiä ja heleä-äänisempiä aikuisia kuin poikavauvoista. On täysin perusteltua olettaa, että myös henkistä laatua olevilla eroilla on biologinen perusta.

Ympäristötekijöiden ja sosialisaation ylikorostajat puhuvat aina "huomaamattomista vaikutustavoista", joilla indokrinoimme lapset jo ennen tarhaikää. Tietysti vain ylikorostajat itse voivat tulla näistä huomaamattomista tavoista tietoisiksi.

Luulisi että tuollaiseen kolmen-neljän vuoden ikään asti tästä huomaamattomasta vaikuttamisesta vapaan kasvatuksen järjestäminen olisi tieteellisenä kokeena helppoa. Mikähän mahtaa olla syy sille, miksi meillä ei ole jo runsaasti tietoa tästä sinisten ja punaisten potkuhousujen synnyttämästä sukupuolierosta?

En nyt lähde Suokonaution henkilökohtaisia kokemuksia arvailemaan, mutta ainakin itse tunsin lapsena melkoista vetoa sellaisiin asioihin, joista minua nimen omaan pyrittiin pitämään etäällä. Varmaan minut oli niihinkin joku neuvolan täti indoktrinoinut.

asdfg kirjoitti...

Myös tuo ylin linkki on kyllä aivan uskomaton. Vain Ruotsissa.

"Ruotsalaiset lapset ovat suuttuneet siitä, miten tyttöjä ja poikia jaotellaan lelukuvastoissa. Eteläruotsalaisen Växjön koulun kuudesluokkalaiset valittivat Toys R Us -ketjun kuvastosta mainosasiamiehelle, joka antoi yritykselle huomautuksen.

'Oppilaat kokivat, ettei sen pidä näin olla. Tällainen vaikuttaa lapsiin niin, etteivät he ehkä voi enää leikkiä niin kuin haluavat', sanoi opettaja Kristina Tannerfalk SVT:n paikallisuutisille maanantaina.
"

Veikkaan että heti seuraavaksi kuudesluokkalaiset kirjoittivat spontaanisti manifestin Chilen kansan puolesta, ja lauloivat itse sanoittamansa kappaleen Leninin viisaudesta.

Vortac kirjoitti...

Arawnilla on myös ns. mustalista henkilöistä joiden kanssa hän ei juttele..

Tällanen säästää aikaa ja vaivaa, kun jokaista heinänkortta ei joudu selittämään uudestaan ja yhä uudestaan samoille toopeille.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Muuten, jos joku lapsi 'kastetaan kristinuskoon', niin voiko itseään 'epäkastaa' takaisin pois siitä uskosta?

Siis jos aikuisena tajuaa esimerkiksi, että kristinusko on vastuussa suunnattomista julmuuksista jne., ja että sen opetukset ovat melko ristiriitaisia ja jopa Jeesuksen esimerkkiä vastaan käyviä..

Kirkostahan on helppo erota, mutta tuota 'kastamista' ei liene saa tekemättömäksi?

Vai onko siihen olemassa jokin rituaali, jossa vaikkapa kuivatetaan päätä kastelemisen sijasta? Siunattua ilmaa? (-8

- Vortac

Vortac kirjoitti...

On täysin perusteltua olettaa, että myös henkistä laatua olevilla eroilla on biologinen perusta.

Tämä ei ole vain perustelematonta, vaan myös epäloogista. Henki ohjaa fyysistä, eikä päinvastoin. Biologialla ei ole omaa tahtoa eikä sielua, hengellä on. Henki ohjaa, liha tottelee.

Jos kuitenkin tarkoitit vaikkapa naisten kiinnostusten kohteita yms., niin olettaisin että se on monimutkaisempi asia, joka liittyy osittain edellisiin ruumiillistumiin, osittain kulttuuriin ja mahdollisuuksiin (ympäristö?), osittain geeneihin ja biologiaan (johon liitän myös eetterikehon), ja osittain syvimpään itseen eli sieluun. Myös tottumukset ja tavat näyttelevät varmaankin jotain osaa.

Tarkoitan tässä nyt sitä, että on sanomattakin selvää että viimeiset 10 elämää naisen kehossa elänyt sielu, joka syntyy naisen kehoon tässä elämässä, on erittäin naisellinen ja hyvinkin 'tyypillinen' nainen, koska on siihen niin hyvin tottunut ja sopeutunut, että suorastaan hengittää naiseutta (ja sama koskee vastaavalla tavalla näitä alfamiehiä, jotka ovat 'miesten miehiä', 'tosimiehiä', ja uhkuvat mieheyttä) ja paskantaa naiseutta jne..

Syyt eivät siis aina ole välttämättä löydettävissä pelkästään yhden inkarnaation puitteita tarkastelemassa, mikä selittääkin sen sekavuuden, joka näistä asioista niin usein maapallon ankean primitiivisessä ja kömpelössä, nihilistisessä tieteessä usein syntyy, tavan pulliaisista nyt puhumattakaan.

Asioilla on hyvin usein paljon syvemmät syy-seuraussuhteet kuin moni uskaltaa kuvitellakaan.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Jos lähdetään siitä oletuksesta, että aivot ovat vastasyntyneillä samanlaiset, niin millä perusteella hormotasot eroavat myöhemmässä kehitysvaiheessa, jos ympäristö pysyy samana?"

Ihminen ei kai ole pelkät aivot?

Tai jos on, niin silloin tietysti pallit ja munasarjat ovat ympäristöä, ja tyttövauva ja poikavauva elävät ihan erilaisissa biologisissa ympäristöissä:)

Joo, kyllä ne hormotasot tulevat juurikin sieltä "ympäristöstä", siis pääosin muusta elismistöstä kuin aivoista.


JPL

asdfg kirjoitti...

Teknisesti olet toki oikeassa, mutta aivot säätelevät hormoneja tuottavien elinten toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä päivän Hesarista tuo Suokonaukion juttu on?

Anonyymi kirjoitti...

"
Jos lähdetään siitä oletuksesta, että aivot ovat vastasyntyneillä samanlaiset, niin millä perusteella hormotasot eroavat myöhemmässä kehitysvaiheessa, jos ympäristö pysyy samana? Tuohon voisit esittää perustelun, koska näin väitit.
" -Anon.

hmh.
toi ei ollut Arawn'in kirjottamaa.
liian luonnontieteellinen alku,
ja liian kielioppi-viitteellisesti
ristiriitainen loppu.

vastaan tohon vaikken ollutkaan kysytty:
tai itseasiassa en vastaakaan sillä tohon on jo vastattu sanomalla että kyllä jo perinnöllisyyskin vaikuttaa muuhunkin kuin aivoihin.

Ilmari> Em. ilmiön lisäksi on
Ilmari> esim. puberteetti, jolloin
Ilmari> eri sukupuolten
Ilmari> hormonitoiminnat alkavat
Ilmari> poiketa entistä voimakkaammin toisistaan.
Ilmari> Tämä vaikuttaa tietysti myös käyttäytymiseen
Ilmari> . On kuitenkin viitteitä siitä
Ilmari> , että transseksuaaleilla sukupuoli-
Ilmari> identiteetin määräytyminen on tapahtunut jo
Ilmari> sikiöaikana, jolloin
Ilmari> sikiö on
Ilmari> altistunut "vääränlaiselle"
Ilmari> hormonisekoitukselle joka
Ilmari> johtaa kehon kanssa
Ilmari> ristiriidassa olevaan
Ilmari> sukupuoli-identiteettiin.

ja..

Homo> Mistä feminismiin oikein on
Homo> päässyt pesiytymään niin
Homo> älytön ja vastoin kaikkia
Homo> eksaktien tieteiden
Homo> havaintoja oleva ajatus
Homo> siitä, että erot sukupuolten
Homo> välillä olisivat pelkkiä sosiaalisia konstruktioita
Homo> ja että biologiset tekijät eivät
Homo> voi aiheuttaa edes tilastollisella tasolla
Homo> eroja sukupuolten välille? Ovatko
Homo> feministit tosiaan niin typeriä,
Homo> etteivät tajua tätäkään asiaa?
Homo>
Homo> Tässä muuten aiheutta sivuava uutinen:
Homo>
Homo> Miesten ja naisten aivoissa geenieroja
Homo> Miesten ja naisten aivojen ero
Homo> kulminoituu noin 50:een
Homo> geeniin. Geenien toiminnassa on
Homo> selviä eroja alkionkehityksen aikana jo
Homo> ennen sukupuolihormonien ja -elinten
Homo> ilmaantumista. Niissä saattaa piillä
Homo> myös selitys homoseksuaalisuuteen , pohtivat
Homo> yhdysvaltalaistutkijat Molecular Brain Research –
Homo> lehdessä.
Homo> Klassisen käsityksen mukaan sukupuolihormonit ohjaavat
Homo> keskushermoston kehitystä. Ratkaisevaa olisi
Homo> testosteroni: ilman sitä aivot
Homo> kehittyvät ”naismaisiksi”. Kalifornian
Homo> yliopiston (UCLA) tuoreesta
Homo> tutkimuksesta käy kuitenkin ilmi,
Homo> että myös geenit saavat aikaan
Homo> sukupuolieroja hiirialkioiden hermostossa. Kiinnostavia
Homo> geenejä löytyi 54, niistä
Homo> osa toimi aktiivisemmin naaraissa,
Homo> toiset uroksissa. Aivot poikkesivat
Homo> toisistaan myös rakenteeltaan ja muodoltaan
Homo> . Aivojen puoliskot olivat naarailla
Homo> hieman symmetrisemmät.
Homo> Geenien ilmentymistä
Homo> tutkittiin vaiheessa, jossa
Homo> hormoneja tuottavat
Homo> sukurauhaset eivät olleet
Homo> vielä kehittyneet.tuli muuten mieleen että
milloin feministit tulee luovuttaa tän osataistelun?
Paavi on myöntänyt maaPALLON.
Nils Gustafsson vapautettiin käräjä-oikeudessa.
mutta milloin feministit?

Jorma kirjoitti...

"Ruotsalaislapset valittivat lelukuvaston sukupuolisyrjinnästä"

Itse en ole havainnut, että lapset näiden kuvastojen, joihin ehkä törmää noin kerran tai pari vuodessa, päättäisivät orjallisesti, mikä on heille sopivaa ja mikä ei. Kyllä vanhempien, ja ennenmuuta kaveripiirin, vaikutus on paljon suurempi.

Anonyymi kirjoitti...

Ää no voi vittu, jos se Newsweek on kerran kaikkien mielestä 100 % luotettava lähde, niin sama lehti on pari vuotta sitten kertonut miesten ja naisten käyttävän eri osia aivoistaan ajatellessaan.

Anonyymi kirjoitti...

"En minä mitään hyväksynyt. Jossittelu on vain sinun heiniäsi, minua kiinnostavat ainoastaan tieteelliset tosiasiat."

Selvästi sanoit joka tapauksessa eli myös siinä tapauksessa, että aivot ovat samanlaiset.

Jorma kirjoitti...

"Selvästi sanoit joka tapauksessa"

En hyväksynyt mitään. Ei "joka tapauksessa" tarkoita "minä hyväksyn". Opettelisit lukemaan.

Anonyymi kirjoitti...

"lasten samankaltaistaminen naisten feminiinisen sivistyskäsityksen ehdoilla."

mä voisin heittäytyy lapselliseksi, kuten tykkään vaistomaisesti aina tehdäkin täti-naiselle. ja päästä sen kaa samaan pukuhuoneeseen. tasaarvoa ja ei-erottelua nimittäin. ja saisin siellä nuolla tädin pyllyn niin että se on liukas myös pukuhuoneesta kävelemään tädin ryhtyessä. lääh. ja tätiä kiitän siitä että sain nuolla tädin persettä ja kauan, niiaamalla tädille hyvin syvään ja tasaisen hitaasti ensin tädin toiselle kädelle, sitt toiselle ja kolmantena niiauksenani tädin aivoille jotka niitä käsiä ohjaa.

Anonyymi kirjoitti...

"En hyväksynyt mitään. Ei "joka tapauksessa" tarkoita "minä hyväksyn". Opettelisit lukemaan."

Jos et tarkoita mitä kirjoitat, niin kannattaisi harjoitella itseilmaisua enemmän.

Jorma kirjoitti...

"Jos et tarkoita mitä kirjoitat"

Ei sille voi mitään, jos et ymmärrä lukemaasi. Sääliksi käy, melkein.

Jorma kirjoitti...

"Jos et tarkoita mitä kirjoitat"

Ei sille voi mitään, jos et ymmärrä lukemaasi. Sääliksi käy, melkein.

Anonyymi kirjoitti...

kertokaa jo minkä päivän lehdessä tuo Suokonaukion juttu oli?

Jorma kirjoitti...

Tiistain 6.10.2009.