tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Väitöskirja: feministinen teoria kelvotonta

Social scientist attacks feminist theories
Örebro University social scientist Helen Lindberg has in her doctoral thesis highlighted what she regards as major weaknesses in a number of radical feminist social theories. The theories are, she says, seriously under-developed, and contain insoluble logical problems.

Feminist social theories are of little or no use in social scientific research into gender relations, says Lindberg, as they are based on starkly ideological foundations, and lack internal coherence. They are also mutually contradictory, and as evidence Lindberg points to divisions within the Swedish political party Feministiskt Initiativ.

The press release discussion of her thesis stresses the emergence of “post-feminism”, which is described in favourable terms as rejecting the fundamentals of feminist theory.

Research Dismisses the Validity of Feminist Gender Studies
To be able to conduct social science research about gender relations – the author claims – it isn’t useful to use the examined feminist theories, since they are too ideological and theoretically underdeveloped. They should instead be judged and valued the same way other normative and ideological theories are, such as Marxism, especially when it comes to their critical role in defining problems and acting as guides in political practice.

Research dismisses the validity of gender studies


Feminist social theories put to the test

26 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"They should instead be judged and valued the same way other normative and ideological theories are, such as Marxism"

Kyllä. Samalle historian roskatunkiolle vaan, muiden sairaiden ideologioiden joukkoon, pois ihmisten elämää pilaamasta.

Miss Midnight kirjoitti...

Kas, ilahduttava nollatutkimus :)

Eihän tulos yllätyksenä voinut kellekään tulla, mutta...

Ville kirjoitti...

Mitenkäs nyt, kun on osoitettu, että teoriat perustuvat ennen muuta ideologiaan ja ovat siten käyttökelvottomia kun niiden pohjalta tehdään "tiedettä", nähdään se väite, että nais- ja feministinen tutkimus on "koko ajan" kriittinen itseään kohtaan? Itsepetosta?

Lasikatto murtui ja nyt pudotaan kovaa eikä pohjaakaan ole kun itse on jätetty se rakentamatta.

Nais-, sukupuolen- ja feministinen tutkimus pois yliopistoista!

Lastentarhapedofiili: "Pääsen vankilasta kahdessa vuodessa"

Lapset isälle kirjoitti...

"George on hakenut avioeroa vaimostaan ja kertoo, että hän joutui kysymään omilta lapsiltaan, joutuivatko hekin äitinsä ahdistelemaksi."

Lasten on aina paras olla äitinsä kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Jos pedo-äiti ei saa lapsiaan mukaan vankilaan (Suomessa sekin varmaan järjestyisi, jos nainen nyt ylipäätään vanikilaan joutuisi), niin eiköhän viimeistään vankilasta vapautumisen myötä isä menetä lapset pedo-äidille ja joudu maksamaan vielä elareita ja vaimon elatusta loppuelämänsä.

Homo

Jorma kirjoitti...

"The press release discussion of her thesis stresses the emergence of “post-feminism”, which is described in favourable terms as rejecting the fundamentals of feminist theory."

Mutta feminismi-nimityksestä vain pitää kynsin hampain pitää kiinni. Voisi kysyä, että miksi ihmeessä, jos ideologian teoreettinen perusta muka hylätään? Vai onko niin, ettei sitä oikeasti hylätäkään?

Anonyymi kirjoitti...

Naistutkimus saanut nyt uuden kilpailijan. Jos vaginamonologit alkavat vähitellen jo kyllästyttää ja pitäisi vaihtaa puheenaihetta, niin tässä olisi yksi vaihtoehto astrologian, vaihtoehtohoitojen yms ohella:

Beatlesia voi nyt opiskella yliopistossa

Taas yksi uusi asia, jota voi opiskella oikein sydämensä kyllyydestä, ilman että vahingossakaan oppisi jotain hyödyllistä.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

http://julkeatnaiset.wordpress.com/

Lesbofeministiblogi.

Vortac kirjoitti...

Taas yksi uusi asia, jota voi opiskella oikein sydämensä kyllyydestä, ilman että vahingossakaan oppisi jotain hyödyllistä.

Annat ymmärtää, että astrologia tai ns. 'vaihtoehto'hoidot kuuluisivat tähän kategoriaan. Näinhän ei suinkaan ole, astrologiasta saa pätevää perustietoa maailmankaikkeudesta ja ihmisistä, Luojasta ja elämästä itsestään - mikäs voisi ola sen hyödyllisempää? (ja pitääkö kaiken aina olla 'hyödyllistä'? Miten nihilistinen ja materialistinen asenne! Olemme kuitenkin muutakin kuin hyödynnettäviä robotteja, olemme eläviä olentoja, luovia ja ajattelevia, henkiä ja ihmisiä - emme suinkaan pelkästään jotain, jota voi ainoastaan 'hyödyntää', vaan jotain paljon suurempaa ja laajempaa.. kaikki tieto on joskus hyödyllistä, kunhan se on totta - mutta epäilemättä valheistakin on oma hyötynsä joka tapauksessa)

Länsimainen lääketiedehän on se, jota pitäisi kutsua 'vaihtoehtohoidoksi', sillä se useimmiten toimii HUONOMMIN kuin alkuperäiset parannushoidot, jotka ovat olleet maisemissa - nooh, mitäs nyt tollaset 5000 vuotta tms. tai oikeastaan kauemminkin - mutta puhun nyt lähinnä tämän planeetan 'modernista historiasta', niin ei jaksa nyt sukeltaa sen syvemmälle - niin että kuka oikeastaan onkaan alkuperäinen lääketiede, ja kuka on se huonosti toimiva 'vaihtoehtoinen' hoito?

Länsimainen lääketiede on muutenkin kuin kämmen ja nyrkki - samalla kun toinen käsi yrittää parantaa, toinen rusikoi entistä pahempaan kuntoon, että varmasti tullaan takaisin tohtorin kalliille pakeille ja maksetaan ittensä kuoliaaksi ja mussutetaan synteettisiä lääkkeitä, jotka tuhoavat lopunkin elinvoiman ihmisestä, jotta lääkekorporaatiot kukostaisivat jälleen paremmin.

Kiinassa lekureille maksetaan vain silloin kun potilas on TERVE - jos potilas sairastuu, lekuri lakkaa saamasta palkkaa. Tämä motivoi lekurin pitämään ihmiset niin terveinä kuin mahdollista.

Länsimaissa lekureille maksetaan vain silloin, kun potilas sairastuu. Tämä tarkoittaa, että kannattaa pitää ihmiset niin sairaina kuin mahdollista, niin lekurit saavat maksimaalisesti rahaa.

Nämä länsimaiset vääristymät ovat melko raivostuttavia, niin totuuden-, hyvyyden-, järjen-, ja viisaudenvastaisia ne ovat. Homo, voit pitää nuo sairaat mielipiteesi, mutta arvostaisin jos et joka välissä koettaisi mollata asioita, joista et mitään tiedä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Povipommi Jordanin poikaystävä tykkää pukeutua naiseksi

Vortac kirjoitti...

Mutta siitä olen samaa mieltä, että joku 'beatlesin opiskelu' on todella typerää ja turhaa, noloa ja realiteeteista piittaamatonta ja suorastaan kosmosta loukkaavaa ajan väärinkäyttöä.

Ja sellasen mahdollisuuden tarjoaminen (naisille) kertoo juuri siitä, että naisten ei tarvi tehdä tai osata mitään tässä maailmassa, sekä sen, ettei naisten tarvitse hakeutua opiskelemaan jotain, josta saa paljon pätäkkää, koska heidän ei koskaan tarvitse tehdä rahalla ja statuksella vaikutusta mieheen saadakseen kumppanin jne.. ja paljon muustakin, mutta nyt ei jaksa enempää.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, tuo povipommin transumies harrastaa kuitenkin vapaaotteluita. Elämme mielenkiintoisia aikoja...

Asiasta seitsemänteen:

Tutkimus: Suomesta tullut kotiäitiyhteiskunta

20.9.2007 12:21


Kotiäidit ovat hävinneet Suomesta

3.10.2009 22:30


Homo

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, sinua voisi kiinnostaa naistutkimuslistalla mainostettu tapahtuma miesten materiaalisuudesta. Selvästikin sinun kannattaisi hakeutua kimppaan ei-materialismiin uskovien femakkonarttujen kanssa.

Homo

Vortac kirjoitti...

"Tykkää pukeutua naiseksi"..

Voiko naisesta sanoa, että hän "tykkää pukeutua mieheksi"?

Ihan uteliaisuudesta mietin .. ei ole kovin tasa-arvoista, jos 50% ihmisistä voi hänen genitaaliensa muodon vuoksi solvata transvestiksi pervoksi ja sanoa hänen 'pukeutuvan naiseksi', jos toinen 50% voi vastaavasta syystä pukeutua miten huvittaa ilman että kukaan voi siitä sanoa mitään kovin sukupuoli-spesifisesti solvaavaa..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Vortac, sinua voisi kiinnostaa naistutkimuslistalla mainostettu tapahtuma miesten materiaalisuudesta. Selvästikin sinun kannattaisi hakeutua kimppaan ei-materialismiin uskovien femakkonarttujen kanssa.

Ei tässä nyt ole kyse minusta, vaan totuudesta, jota raiskaat. Femakot raiskaavat totuutta ihan yhtä lailla, joten tuo sinun 'nokkeluutesi' voi kääntyä omaan nilkkaasi, jos alan nyt ehdottamaan että tästä syystä voisit viihtyä hyvin totuutta raatelevan femakkokatraan seurassa.

Jos siis jätämme henkilökohtaisuudet, voinet hyväksyä nöyrän pyyntöni siitä, että jättäisit mielipiteesi mielipiteiksi, etkä julistaisi niitä totuuksina silloin, kun ne eivät sitä ole (etenkään asioista, joista et mitään tiedä, kuten jo sanoin).

Jos olet materialisti-nihilisti-calvinisti-ateisti, niin ei se minua haittaa. Mutta jos toitotat tätä sairasta uskontoasi totuutena, voit varautua vastareaktioon heiltä, jotka eivät halua nähdä totuuden tulevan raiskatuksi.

Sitäpaitsi naiset ovat ihan yhtä materialistisia - naisethan nimenomaan shoppailevat kaikenlaista kiiltävää itselleen kuin mitkäkin harakat, joita he toki ovatkin. He vain kuvittelevat olevansa henkisiä 'hurahtamalla' kaikkeen hörhöön (ottamatta mistään mitään selvää), koska muutkin ovat 'hurahtaneet'. Eivät he oikeasti tiedä mitään henkisyydestä, eivät he tunne henkeä jokaisessa solussaan, eikä heidän sanansa kumpua syvästä sisällisestä henkisestä ymmärryksestä tai oivalluksesta, nöyryydestä tai Zenin kokemisesta - naiset elävät egonsa ja emootioidensa vietävänä, miehet lähinnä mulkkunsa ja himojensa vietävänä.

Miehet ja naiset ovat samaa paskaa hieman eri tavoin paketoituna - samat sieluthan syntyvät vuoroin miesten kehoon, vuoroin naisten kehoon - joten varsinaista eroa ei ole. Naisilla on kuitenkin VALTAA, jota miehillä ei ole, ja eetteris-biologisista syistä, sekä yhteiskunnan miehiä syrjivien rakenteiden vuoksi meillä vallitsee aivan suunnattoman valtava epätasa-arvo, jossa naiset ovat jumalattaria ja enkeleitä, jotka tanssivat ruusukedoilla ja pilvissä ja miehet paholaisia ja demoneita, jotka möyrivät mudassa ja kuonassa.

Tähän haluan muutosta - ja se voidaan kyllä saada aikaan ilmankin, että ruvetaan levittämään pimeyttä valona.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, mistä tiedät sieluja edes olevan olemassa ja mistä tiedät niiden syntyvän vuorollaan miesten ja naisten kehoon? Kuinka suuri muuten tuo sieluvarasto on? Ihmisten lukumäärähän on kasvanut räjähdysmäisesti ajan mittaan. Onko samoja sieluja kierrätetty useammalle samanaikaisesti elävälle henkilölle, vsai onko sieluvarastossa ollut jonkin verran ekstraa? Kuinka paljon siellä sieluvarastossa on sieluja ja missä vaiheessa ne loppuvat kesken? Miten ihminen, joka syntyy sieluvaraston ehdyttyä, eroaa mitattavissa olevalla tavalla henkilöstä jolla on sielu?

Homo

Ville kirjoitti...

Homo: "Vortac, sinua voisi kiinnostaa naistutkimuslistalla mainostettu tapahtuma miesten materiaalisuudesta. Selvästikin sinun kannattaisi hakeutua kimppaan ei-materialismiin uskovien femakkonarttujen kanssa."

Mitäköhän tuo materiaalisuus tarkoittaa? Materialistia? Ja mitähän se tarkoittaa? Miestä joka ostaa tavaroita, koska niitä on kiva ostaa, omistaa ja elää niiden avulla/kautta vai miestä, joka ostaa vain sen mitä oikeasti tarvitsee ja pitää siitä ns. huolta, ettei heti tarvitse ostaa uutta?

Vastaus on helpohko. Ensimmäistä tietysti, koska silloin ei-materialisti-feministi pääsee motkottamaan kuinka paha se mies taas kerran onkaan ja tuntemaan ylemmyyttä. Haukkuisivat samalla ne jokaisen tarjouksen perässä juoksevat ja jokaisen "tää on kiva, mä ostan tän" -naiset.

Terveisin materialisti, joka kuuluu jälkimmäiseen ryhmään.

asdfg kirjoitti...

Jos minun olisi pitänyt nimetä kommentoijista pari-kolme sellaista, jotka kaikkein todennäköisimmin uskovat astrologiaan ja reinkarnaatioon, tehtävä ei olisi ollut hirveän vaikea.

Anonyymi kirjoitti...

Luulenpa, että minun on nyt parasta pidättäytyä kommentoimasta, sillä pelkään pahoin, että terveyspuuskassani join punaviiniä hieman turhan paljon ja päihdyin. Siitä huolimatta suosittelisin Vortacille hörhöaatteiden jättämistä,

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Skarppi mies tuo "Lauri Tähkä"

Lauri Tähkä teki avioehdon vasta nyt
06.10.2009 15:52


Lauri Tähkä & Elokerjuu -yhtyeen laulaja Jarkko Suo on tehnyt avioehdon vasta nyt, kahdeksan vuotta avioitumisensa jälkeen. Asiasta kertoo MTV3.

Suo on ollu naimisissa kesäkuusta 2001 asti ja hänellä on kaksi tytärtä. Avioehdon pariskunta teki syyskuussa 2009.

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on nyt suosionsa huipulla. Sen tuore levy myi heti alkupäivinä tuplaplatinaa ja yhtye aloitti juuri jättikiertueen.

IS

Vortac kirjoitti...

asdfg: Astrologia ei ole uskonto, siihen ei USKOTA - sitä käytetään tieteellisenä apuvälineenä asioiden hahmottamisessa ja tutkimisessa, ja sen avulla saa arvokasta tietoa, jota olisi muilla keinoilla usein vaikea hankkia, mutta joka on täysin paikkansapitävää.

Viikkolehtien horoskooppihumpuuki ei tosin ole astrologiaa, mutta sen ansiosta ihmiset luulevat koko astrologian olevan samaa huttua.

Toisekseen, jos viittasit minuun, niin minähän en usko astrologiaan tai mihinkään muuhunkaan; uskominen ei ole tarpeellista. Asiat voi tietää, tai asioita voi pitää erilaisina todennäköisyyksinä, tai pelkästään "mahdollisuuksina", kunnes niistä saa lisää tietoa.

Tämä kyky tosin lienee monen täällä kommentoivan olmin ulottumattomissa.

Mikään, mistä olen puhunut, ei vaadi uskomista yhtään mihinkään - mutta olisi vähintäänkin reilua toisia keskustelijoita kohtaan, jos perehdyttäisiin asioihin ennenkuin solvataan ne maan rakoon. Toisinsanoen - tutkisitte ennenkuin hutkitte.

Olen tämän sanonut ennenkin, ja sanon varmaan vastakin, mutta tässä on nyt käynyt niin ikävästi, että naisethan nyt hurahtavat mihin tahansa tutkimatta mitään, ja esittävät sitten pinnallisia väärinkäsityksiään totuutena aiheesta, johon kunnolla perehtyminen vaatii rankkaa työtä ja vuosikausia.

Nyt kun sitten teikäläisen kaltaiset miehet kuulevat näitä naisten ihan oikeastikin älyttömiä paapatuksia aiheesta, tottakai luonnollinen reaktio on sitten hyljätä kaikki se, josta naiset puhuvat.

Kuitenkin, alunperin astrologia on ollut nimenomaan MIESTEN harjoittamaa, ja kuninkaat ovat kysyneet astrologeilta neuvoa. Väittäisinpä, että herra gateskin on rikastunut astrologian ansiosta, tai ainakin käyttänyt sitä menestyksekkäästi imperiuminsa rakentamisessa.

Kolme viisasta miestä eivät myöskään liikkuneet jeesuksen lähistömaisemissa sattumalta - he olivat astrologeja.

Totuus on vain usein tarua ihmeellisempää - mutta jos vaivautuisitte edes tutkimaan kiinalaista kulttuuria ja historiaa, ihan faktuaalisin tiedoin ja miehen silmin (kuuntelematta naisten väärinkäsityksiä ja hörhöilyjä aiheesta), voitte huomata, että ihan miespuoliset lääkärit tietävät kiinassa (ja kiinalaiset lääkärit muuallakin maailmassa), että akupunktio ei ole mitään placeboa tai huuhaata, vaan täysin toimiva tiede, ja se auttaa aina moninaisiin vaivoihin.

Voin tämän itsekin todeta, koska akupunktiota on käytetty minuunkin jopa itsenikin yllättävällä menestyksellä (olin hieman skeptinen tiedoistani huolimatta). Asian ydin tietenkin piilee siinä, etten voi oikein epäillä itseäni huijauksesta..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Pointtini on joka tapauksessa seuraavanlainen; astrologia ei ole uskonto - akupunktio ei ole uskonto - homeopatia ei ole uskonto - jne jne jne jne.

En minä vain "päätä", että tällä tavallahan asiat ovat, ja näin maailma toimii. Minä TUTKIN, miten asiat ovat (ennenkuin teen päätöstäni), katson, tarkkailen, opettelen, opiskelen, ja tutkin taas lisää - hankin tietoa, kokemuksia, näkemyksiä, ajattelen asioita, pohdin asioita, puntaroin ja kääntelen asioita ja sitten taas tutkin lisää, ja näin lopulta saan hahmotettua kokonaiskuvan asioista.

Ei siinä mitään uskomista tarvita - tieto on kaikkien saatavilla, mutta jos mielen portit ovat lujasti lukossa, on niitä varmasti tällaiselle tiedolle vaikea avata - ja eletään sitten mieluummin pimeydessä ja kutsutaan sitä suureksi viisaudeksi.

Asioiden kieltämisessä ja niille ivallisesti naureskelussa ei ole mitään viisasta, sillä suljetaan paljon pois. 'Naurunalaiseksi saattaminen on helpompaa kuin tutkiminen, mutta paljon hedelmättömämpää', kuten on sanottu.

Jos tietäisitte sen, minkä minä tiedän, ette voisi laukoa tuollaisia typeryyksiä - anteeksi nyt vain.

Eli kenenkään ei tarvitse uskoa astrologiaan - sen tutkiminen ilman ennakkoluuloja tai etukäteen päätettyä lopputulosta riittää (tässä mielessä ette ole feministejä parempia, olette jo päättäneet, että se on huuhaata ennenkuin olette edes tutkineet koko asiaa) vakuuttamaan kenet tahansa, joka on vilpitön, tarpeeksi älykäs ja pystyy omaksumaan uutta tietoa, joka voi olla ristiriidassa aiemman maailmankuvansa kanssa (tai sitten ei).

Sama koskee kaikkia asioita ja alueita - ei mihinkään tarvitse uskoa. Se, joka uskoo astrologiaan, ON houkka! Se, joka tutkii, ja tekee tutkimustensa perusteella päätöksensä, on jo paljon lähempänä totuuden tietämistä.

En siis vaadi tai pyydä ketään teistä uskomaan mihinkään, tai ajattelemaan tietyllä tavalla vain koska sanon niin, enkä edes pyydä ketään tutkimaan mitään - pyydän vain, ettette ylenpalttisesti ja täysin ylimääräisesti käytä miesasiaa vipuvoimana solvataksenne mielivihollis-aiheitanne, jotka eivät oikeastaan enää edes liity miesasiaan suoraan.

Siinä kaikki, mitä pyydän. Ymmärrän jos harmittaa että joku hörhö teidän näkökulmastanne uskoo 'humpuukiin' - mutta minua harmittaa myöskin, jos teikäläiset sitten koettavat terminoida pienen mahdollisuudenkin sille, että se, jonka tiedän olevan totta, ON totta.

Ehkäpä voimme saavuttaa jonkinlaisen 'aselevon' tässä suhteessa - minun on kovin vaikeata 'erottaa' tätä henkistä puolta muista asioista, se kun liittyy kaikkeen, enkä itseasiassa edes itse huomaa, missä se raja menee - mutta ainakaan en ole solvaamassa mitään mahdollisesti totuudenmukaista näkökantaa kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ehkäpä voin kuitenkin yrittää pinnistää siinä suhteessa, etten toisi näitä ärsykkeitä silmienne eteen liian usein.

Mutta kuten sanottu, se on minulle vaikeaa, koska todellisuusnäkemykseni on varsin kokonaisvaltainen ja henkeen perustuva.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Itse tarkoitin muuten 'materialistilla' lähinnä maailmankuvaa, jossa ei oteta henkeä huomioon laisinkaan - tällaiselle maailmankuvalle on olemassa pelkästään käsin kosketeltava, fyysinen, solut, atomit (hyvä jos nekään), aivot, luut, lihakset, ruumis, jne..

Kokonaisvaltaisempi maailmankuva taas ymmärtää esimerkiksi ihmisen koostuvan monesta 'päällekkäisestä' (ehkä oikeammin 'ulottuvuuksittain sisäkkäisestä') kehosta, joilla on jokaisella oma jaksolukunsa, ja jotka kommunikoivat keskenään energiaa vaihtaen suuntaan jos toiseenkin chakrojen ja meridiaanien avulla/kautta/jne.

Tähän maailmankatsomukseen kuuluu esimerkiksi fyysinen keho, eetterikeho, astraalikeho, mentaalikeho, kausaalikeho, jne jne..

Näin ollen kun sanoin 'materialistinen', puhuessani maailmankuvasta, en tarkoita sellaista ihmistä, joka yleensäkin käyttää materiaa johonkin tarkoitukseen (sehän on tässä maailmassa välttämättömyys, ja materiakin -on- henkeä, mutta siitä ehkä joskus myöhemmin jos jotakuta kiinnostaa), tms.

Materialismin voi tietenkin käsittää monella tavalla - esimerkiksi postimerkkejä keräävä ihminenhän on melko materialistinen tyyppi, samoin mitä hyvänsä keräävä henkilö. Sillä emmehän voi ottaa mitään täältä mukaan siirtyessämme jokainen vuorollamme tuonpuoleiseen - sikäli se on siis aika hölmöä ja uuvuttavaa puuhastelua, joka lopulta on tuomittu valumaan hiekkaan ennemmin tai myöhemmin.

Naiset ovat siinä mielessä materialistisia, että heitä vaikuttaisi kiinnostavan ylipäätään vain kerätä kalliin näköisiä ja oloisia esineitä, vaikka niillä ei olisi minkäänlaista tarkoitusta tai funktiota, vaikka ne eivät varsinaisesti edes kaunistaisi tai somistaisi paikkoja oikeasti - kuka esimerkiksi tarvitsee 200 erilaista posliinikissaa ja -norsua ympäri nurkkia ripoteltuna?

Samoin naisten tarve omistaa suurenmoiset määrät erilaisia kenkiä on jotain minulle käsittämätöntä - sama koskee yleensäkin vaatteita. Materiaa käsittelen itse sen verran kuin voin hyödyllisesti käyttää, loppu on turhaa, joten esimerkiksi housuja minulla on edelleenkin oikeastaan kolme paria - ja vain yhdet niinsanotut 'ulkohousut'.. sitten kun ne hajoavat, ehkä ostan uudet. Kahdet kengät sentään on, mutta en kyllä oikeastaan tarvitsisi sitä toista paria - onpahan hyvä olla kuitenkin varalla, koska kengät kuluvat nykyisin niin nopeasti.

Toki on hyvä olla elämää helpottavia materiaalisia tarvikkeita jonkunlainen määrä, mutta se, että antaa materianhimon upottaa sielun herkemmät kaipuut, lähentelee jo materialismia.

Tai se, että etsii materiasta vastausta henkiseen nälkään tai onttoon oloon - siis etsii 'materiasta tyydytystä', jota se ei tietenkään koskaan anna. Baabelin tornihan kertoo tällaisesta suvusta, joka koetti tavoittaa Luojaa kättensä töillä, eli materialla - ja tokihan koe päättyi kaaokseen ja epäonnistui surkeasti, kuten aina tällaisissa tapauksissa.

Nyt taisin laverrella jo liikaakin.. täysikuu vaikuttanee.. (-8

Mutta siis - ehkä voimme edes yrittää pinnistää sovussa ja yhteisymmärryksessä? Jos minä koetan rutistaa henkiset sepostukseni pienemmälle (en tosin tiedä, miten), niin ehkäpä te voitte edes jonkin verran yrittää hellittää sitä ainaista astrologia/akupunktio-hyökkäilyänne?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac> Ihan uteliaisuudesta mietin .. ei ole kovin tasa-arvoista, jos 50% ihmisistä voi
Vortac> hänen genitaaliensa muodon vuoksi solvata transvestiksi pervoksi ja sanoa hänen 'pukeutuvan naiseksi', jos
Vortac> toinen 50% voi vastaavasta syystä pukeutua miten huvittaa ilman että kukaan voi siitä sanoa
Vortac> mitään kovin sukupuoli-spesifisesti solvaavaa..


noin se oli ala-asteella.

aikuisten maailmassa transuja säälitään ku ei ne kumminkaan saa iskettyä ketään.

mieheksi pukeutuneet akat joista kuitenkin paistaa etteivät oo hyvii jätkii, niin heille ei kyllä sääliä heru vaan kohdellaan varmasti niin ilkeästi kuin sivistyneisyys vain sallii.
ellei kyseessä sitt oo kaltaisensa tunnistava kokoomus-nuori -mies joka yrittää flidareista huolimatta viimeseen saakka saada hänestä vaimon, ja onnistuukin, kuha ensin menestyy kokoomuksessa, puheenjohtajaksi tai "hallitus-hai"'ksi kuten erään MBA-akan sinkkuilmoituksessa luki. en vastannut mutta nauran yhä.

Anonyymi kirjoitti...

"Itse tarkoitin muuten 'materialistilla' lähinnä maailmankuvaa, jossa ei oteta henkeä huomioon laisinkaan - tällaiselle maailmankuvalle on olemassa pelkästään käsin kosketeltava, fyysinen, solut, atomit (hyvä jos nekään), aivot, luut, lihakset, ruumis, jne.. "

Vortac, tämän alueen
lukijoista melkoinen osa on
ihan vaan materialistisen maailman askartelijoita ja insinöörejä. Ei ole oikein olettaa, että he ymmärtäisivät olevan asioita, jotka ovat heidän näkökenttänsä ulkopuolella. He ovat ensisijaisesti kiinnostuneita kuivemmasta analyysistä, kuin ihminen, joka näkee elämän kirjon kauneudessaan. Kyllä sekin aika koettaa, kun heidän silmänsä aukeavat.

"Toki on hyvä olla elämää helpottavia materiaalisia tarvikkeita jonkunlainen määrä, mutta se, että antaa materianhimon upottaa sielun herkemmät kaipuut, lähentelee jo materialismia. "

Materialismi on enemmänkin
henkisen lajin ongelma, kuin tavaran keräämiseen liittyvä. Toki se liittyy myös siihen millaista tavaraa kerää. Jos kerää vaikka alatasoisia kuvalehtiä ja popikoneista keitettyä muovikrääsää se kertoo, että asenteet ovat materialismissa. Sen sijaan kenkien, käsilaukkujen (tai vaikkapa käsirautojen) kerääminen ei itsessään vielä täytä materialismin tunnusmerkkejä. Se on kiinni siitä, mitä näkee.
Ihmiset ovat hiekkalaatikoissa ja kertovat nassesetä-juttuja toisilleen. Nassesetä on viime aikoina ollut hyvin vihainen vaalirahoitussotkuihin liittyen...


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Nämä homeopatiat, astrologiat yms hömppä voisivat olla edes vähän uskottavampia, jos niiden taakse olisi esittää:

1) Vertaisarvioiduissa tieteellisissä julkaisuissa julkaistuja tutkimuksia, joissa olisi kiistatta osoitettu niiden teho kontrolloiduissa (ja homeopatiassa kaksoissokkoa käyttäen, niin kuin lääketieteessä on tapana) kokeissa.

2) Olisi esittää joku luonnontieteiden tunnustama toimintamekanismi sillä, että mikä väitetyt vaikutukset selittäisi.

Homo