keskiviikkona, marraskuuta 04, 2009

Miesten luokittelu suhteessa miesten tasa-arvoon

Välinpitämättömät: Miesten suuri enemmistö (70–95 % miehistä) - äijät ja muut. Tasa-arvokeskustelut ovat heidän mielestään akkojen hommaa ja turhanpäiväistä ruikuttamista. Miesten tasa-arvon puolustaminen kuulostaa naurettavalta tai vähän kiinnostavalta.

Uusherrasmiehet: Poliittisesta pääomasta kiinnostuneet miehet, jotka haluavat päästä naisten suosioon tukemalla feminismiä. Feminismiä tuetaan ensisijaisesti oman edun takia. Esimerkkinä Stefan Wallin. Valtiofeminismin suhdanteessa poliittista menestystä havittelevan miehen on usein järjetöntä asettua feminismiä vastaan. Suomessa on tuhansia tai kymmeniätuhansia uusherrasmiehiä.

Profeministit: Vakaumuksellisia naisten ja feminismin puolustajia. Heitä on vähän, mutta heillä on paljon valtaa tasa-arvopolitiikassa. Muutamia satoja miehiä.

Passiivinen miesasiamies: On miesasiamiesten kanssa samaa mieltä siitä, että miehillä on monia tasa-arvo-ongelmia. Katsoo kuitenkin, että miesasian edistäminen on liian toivoton projekti lähitulevaisuudessa. Ylivoimaista vastustajaa vastaan ei kannata tuhlata paukkuja. On kuitenkin miesasian hengessä mukana. Tuhansia miehiä.

Miesasiamies: Yrittää lisätä tietoisuutta miesten tasa-arvo-ongelmista kirjoittamalla nettiin, kirjoihin tai esiintymällä mediassa jne. Ajattelee, että tietoisuuden lisääminen on tärkeää miesasian edistämiseksi. Suomessa on muutamia satoja tai tuhansia miesasiamiehiä.

Miesaktivisti: Toimii aktiivisesti tiedon levittämisen lisäksi. Yrittää vaikuttaa poliitikkoihin lähettämällä sähköposteja, pitämällä mielenosoituksia jne. Suomessa on harvoja miesaktivisteja.

Yhdistysaktivisti: Yrittää vaikuttaa järjestäytymällä ja sen tuomalla joukkovoimalla. Joitakin satoja miehiä.

32 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Ihan hyvä listaus. Uskon kuitenkin, että passivisia on välinpitämättömiä enemmän. Ainakin aina kun tulee näistä asioista jonkun uuden tuttavuuden kanssa juteltua, niin hän on useimmissa tapauksissa sitä mieltä, että tasa-arvopolitiikassa ja -keskustelussa on unohdettu miehet täysin. Tämä koskee niin naisia kuin miehiäkin.

Henry kirjoitti...

"Uskon kuitenkin, että passivisia on välinpitämättömiä enemmän."

Tilanne on varmaan muuttunut paljon viimeisen 5-10 vuoden aikana ja erityisesti muutamien viime vuosien aikana, kun miesten tietoisuus on lisääntynyt. Eli passiivisten osuus suurenee koko ajan suhteessa välinpitämättömiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä puuttuu ne höyrypäät vielä ;) Niitähän on ihan samalla tavalla miesasiamiehissä kuin feministeissäkin.

Anonyymi kirjoitti...

"Tilanne on varmaan muuttunut paljon viimeisen 5-10 vuoden aikana ja erityisesti muutamien viime vuosien aikana, kun miesten tietoisuus on lisääntynyt. Eli passiivisten osuus suurenee koko ajan suhteessa välinpitämättömiin."

Keskeinen pointti, joka
jäi mainitsematta on se, etteivät aivopestyt ja kulttuurin mantroihin tiukasti sitoutuneet miehet ymmärrä tasa-arvo-ongelmaa määräyksessä ylläpitää ahtaita miehen mallejaan. He ottavat tuon velvollisuutena, vähän niin kuin pinttyneillä orjilla on velvollisuus (ja ilo) soutaa ja saada siitä
vastineeksi ruokaa.

Tasa-arvoasioiden tiedostaminen vaatii aina hieman keskivertoa paremman näkökyvyn kehittymistä, syy- seuraus-suhteiden havainnointia, eheämpiin sukupuolikokemuksiin pyrkimistä jne. Monille miesasiamiehillekin on tärkeämpää päästä naisen kanssa sänkyyn, kuin saada hyvää laadukasta seksiä.

Naisilla on turhakevaltaa ja
he pompottavat miehiä, mutta niin
tulee aina olemaan jos miehet jatkavat veristä kilpailuaan orjuudesta ja ratkaisevat asioita toisiinsa kohdistuvalla väkivallalla.

Bmad

Henry kirjoitti...

"Tästä puuttuu ne höyrypäät vielä ;) Niitähän on ihan samalla tavalla miesasiamiehissä kuin feministeissäkin."

Eiköhän tuonne miesasiamiehet otsakkeen alle mahdu eri tavoilla miesasiaa edistävät tahot.

Anonyymi kirjoitti...

"Eiköhän tuonne miesasiamiehet otsakkeen alle mahdu eri tavoilla miesasiaa edistävät tahot."

Juu, ennen pidin itsäeni
miesaktiivina. Nyt sinun juttujesi ansiosta olen miesasiamies.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Monia passiivisia voisi muuten aktivoida hyvät nettiin kasatut tietopaketit lähdeviitteineen erilaisista asioista. Silloin passiivisetkin miehet useammin jaksaisivat esimerkiksi osallistua nettiriitelyihin femakkoja vastustamaan, kun olisi vähän kättä pidempää helposti tarjolla.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Luokittelun validiteetti? Sen hyöty? Erityisesti deskriptiiviset osuudet ovat syvältä - so. kategoriaa rajataan liiaksi, jolloin se ei enää selitä, vaan sotkee.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Jotain runoilua kiireessa:

Niin Suomessa ei tosiaan ole yhtään täyspäiväisesti toimivaa USA ynm tyylistä miesaktiivia. Ja se näkyy maailman feministisimpänä kulttuurina.

----

JORMA:
"Ihan hyvä listaus. Uskon kuitenkin, että passivisia on välinpitämättömiä enemmän. Ainakin aina kun tulee näistä asioista jonkun uuden tuttavuuden kanssa juteltua, niin hän on useimmissa tapauksissa sitä mieltä, että tasa-arvopolitiikassa ja -keskustelussa on unohdettu miehet täysin. Tämä koskee niin naisia kuin miehiäkin.

Juuri näin. Suuri osa miehistä allekirjoittaa lukuisat miesten ongelmat jos ne heille vain markkinoitaisiin. Erinomaisen hyvin myös uuskonservatiivit ja äijät.

Tämä minisaitti taktiikka olisi h...n hyvä eri asioiden tiimoilta. Tällöin jokaiselle Suomen miehelle olisi jotain tarjottavaa. Olisi kuin tavaratalossa - kyllä ainakin joku tavara olisi juuri se mitä itse tarvitsen tai tuttuni ;)

KITEYTIN NÄITÄ KAIKKIA LONKALTA TÄSTÄ SYYSTÄ JUURI TUOHON HENRYN HIENOSTI LAITTAMAAN "MIESLIIKKEIDEN IDEOLOGIA TIIVISTELMÄ TXTN" KESKUSTELUUN, JOTTA SINNE VOI AINA PALATA KUKA VAAN POHDISKELEMAAN NÄITÄ KAIKKIA ... HYVIN VAJAVAISESTI OVAT TIETTY VIELÄ SIELLÄKIN ESITETTY OMATKIN NÄKEMYKSENI, MUTTA NE YHDISTETTYNÄ HENRYN TIIVISTELMIIN TÄSSÄ KUUSSA - SAA KUITENKIN JONKIN VERRAN KOKONAISKUVAA ASIOISTA JA SIITÄ ETTÄ MITEN KAIKILLA TAVOILLA NIITÄ VOI LÄHESTYÄ TAI ALKAA RAKENTAMAAN ITSELLEEN MIELUISAA NÄKEMYSTÄ NIISTÄ.

Ville kirjoitti...

"Erityisesti deskriptiiviset osuudet ovat syvältä..."

Suomea kiitos. Ei sillä etten ymmärtäisi, mutta joskus suorastaan naurattaa tuollaisten sanojen käyttö arkisissa yhteyksissä ja vastauksissa, joissa teksti mihin vastataan, on kirjoitettu selvällä kotimaisella.

Entäs vaikkapa feminismin kategoriat? Kuinka monta kymmentä(?) niitä onkaan ja niiden "deskriptiiviset" osuudet? Kuinka syvältä ne ovat, miten rajaavia ne ovat ja miten paljon ne sotkevat asioita?

Heiskala kirjoitti...

PIRKKO MÄKINEN, TASA-ARVO ja OPETETUT APINAT

Ns. tasa-arvoelimemme ovat korvamerkinneet miehille sallitut vuorosanat muutamalle opetetulle apinalle, joita he ovat mediaan työntäneet.


Vasta kun oma nimi mainitaan alkaa virallisten tasa-arvotoimijoiden korvat toimia. Pirkko Mäkinen



"Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan miesjaoston sihteeri Arto Jokinen myöntää, että miesten ongelmat ovat osin jääneet naisten tasa-arvoasian alle."

Jorma: "Ja se on suurelta osin TANE:n ja Jokisen syytä. Saatanan tunarit!"

Tosiasia on, että TANE & co - mm. Arto Jokinen - yrittävät, ja ovat aina yrittäneet, estää tasarvoisesti käytävän suomalaisen tasa-arvokeskustelun. Ns. tasa-arvoelimemme ovat korvamerkinneet miehille sallitut vuorosanat muutamalle opetetulle apinalle, joita he ovat mediaan työntäneet, näistä apinoista kun ei ole vaaraa heidän feministiselle hegemonialleen ja jopa valheiden levittämiselle mediassa, päin vastoin, opetetut ja palkitut kapo-apinat ovat olleet innolla mukana; Arto Jokinen, Jouni Varanka, Jeff Hearn jne.

Siitäkin on kai jo noin kymmenen vuotta kun pyysin, että saisin tulla alustamaan jossain TANE:n seminaarissa siitä miltä suomalainen tasa-arvo miehen ja lapsen näkökulmasta näyttää. Elina Sana, TANE:n silloinen pääsihteeri lupasi, mutta siihen Sanaan ei ollut luottaminen.
Mutta kun (etenkin internetin tultua käyttökelpoiseksi viestinnän välineeksi) miehet ovat kuitenkin, tasa-arvoviranomaisten vaikenemisesta ja harhaanjohtamisesta huolimatta, ryhtyneet käymään aktiivista omaehtoista tasa-arvokeskustelua väittävät "tasa-arvoviranomaisemme" edelleen - ja jälleen mm. samojen opettujen kapo-apinoiden suulla - etteivät miehet edes käy tasa-arvokeskustelua, että asia on siis vain miesten omasta aktiivisuudesta kiinni. Ylimielisyys on huipussaan.

Tämä asetelma on ollut esim. minulla tiedossa jo vuosikaudet, vuosikymmenet, joten olen mitoittanut toimintani ja sananparteni sen mukaan. Sopiviksi. Sopivan tehokkaiksi. Elämä on liian lyhyt siihen, että kapinoimatta antaisi tällaisen asetelman jatkua vuosikymmenestä toiseen ja liian arvokas siihen, että nöyristelisi ja nuoleskelisi tuollaiseen toimintaa syyllistyneitä.

Kyllä, tarkoituksenani on ollut tuoda esiin ja vastuuttaa ne tahot jotka tähän jatkuvaan Syrjintään ovat syyllisiä, ja näin siis nimenomaan henkilökohtaisesti. = mistään muusta he eivät välitä. Vasta kun oma nimi mainitaan alkaa virallisen tasa-arvotoimijan korvat toimia. "Tasa-arvovaltuutettu" Pirkko Mäkinen.

Tilanne siis on ja on ollut se, että ns. tasa-arvoviranomaiset itse kieltäytyvät tasa-arvoisesta tasa-arvokeskustelusta käytännössä kokonaan, elävät omassa norsunluutornissaan ja uskottelevat itselleen ja muille ettei miehillä mitään tasa-arvo-ongelmia edes ole, kun hekään "eivät ole niistä tietoisia", palkkaavat avukseen todellista tasa-arvokeskustelua käyviä henkilöitä halventavia kapoja. ( nyt tasa-arvoviranomaisetkin ovat viimein joutuneet sentään jotain myöntämään, kun on toimijoiden nimet esillä )

Kaiken kaikkiaan olemme ja olemme olleet tämän asian suhteen samankaltaisessa tilanteessa kuin Ceauscescun Romaniassa valtion virallisen elimen ja sen kätyrien suhteen.




antti heiskala
www.lapsenoikeus.info


( piti ensi kirjoittaa tämä jo tuonne aiempaan keskusteluun, mutta tämä lienee nyt parempi paikka laittaa esille )

Heiskala kirjoitti...

"Tästä puuttuu ne höyrypäät vielä ;) Niitähän on ihan samalla tavalla miesasiamiehissä kuin feministeissäkin."

Juu, ja nämä ovat pitkälti yksi ja sama ryhmä: Profeministimiehet, kuten Jeff Hearn, Jouni Karhu, Arto Jokinen, Bert Bjarland ja Jouni Varanka.


:a]hei!

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Pistän nyt 2 paikkaan tämän txt - mielestäni se sopii tämän ketjun alle myös niin hyvin ?

----


"MAT sopimuksen" huonontumisen lyhyt historian kiteytys vielä kaiken yläpuolisen lisäksi:

Vuosituhansia miehet toimivat edes kohtalaisen, joskin raskaan "MAT" sopimuksen piirissä. He saivat kehittäessään eri elintärkeitä tekniikoita, pitäessään niitä yllä selkänahastaan, ja kuollessaan järkyttävillä tavoilla naisten edestä taistellessaan villiä luontoa ja vieraita vihollisia kohtaan - vaihtokaupaksi ystävällisen, miehen mielialaaa nostavan vaimon, joka antoi ylpeydellä miehelle seksuaalisuutta aina tarvittaessa ja joka miehelle suvunjatketta, lapsia ja lapsen lapsia, motivoimaan miestä elää ja tehdä töitä vanhuuteen asti.

Nyt naisten elämä tuli niin helpoksi miesten kovan työn ja teknisen edistymisen myötä sekä miesten suojeluksen takia, että he erkaantuivat jo realiteeteista ja luonnolaeista.

Tästä syystä he rikkoivat törkesti sopimuksen toisen puolen armoa tuntematta.

Tämän luonnon kirjoittaman sopimuksen toisen puolen (nyt jo lähes täydellinen) rikkominen ja noudattamatta jättäminen muutti miesten elämän lähes helvetiksi ja on nyt myös huonontanut huikeasti lapsien elämää äitisuhteen eri aspektien laadun romahdettua.

Ennen siis voitiin puhua edes vaihtokaupasta, joskin raskaasta ja vaativasta sellaisesta miehelle - mutta nyt aletaan olla varsinkin feministi Suomessa siinä historiallisesti ennenäkemättömässä tilanteessa, että vaihtokaupan pitäjästä miesten tila on muuttunut vain feministien varpaillaan olevaksi ase, vero, elatus ja työrjiksi - joista yhä useampi feministivaltion työorja murhataankin kokonaan sukupuuttoon.

Se mitä vielä alistumaton rehellinen, joukkuehenkeä tunteva Suomalainen mies voi tehdä tässä tapauksessa enää, on se että alkaa taistelemaan orjuuteen perustuvaa yhteiskuntaa vastaan kaikin keinoin.

Ei tämä ole ensimmäinen ismin vääristämä kulttuurimalli historian melskeessä, joka on oikeutettu loppumaan. Lisäksi feministivaltion kaataminen ja taistelu voi olla myös osittain nautittavaa alistumattomuuteen taipumattamolle tosimiehelle. Ainakin huomatavasti nautittavampaa kuin tietää alistuvansa hiljaa Suomalaisten miesten sortoon

Näissä oloissa ei kenenkään Suomalaisen miehen enää pidä kuunnella yhtään vaatimusta keneltäkään, eikä pakosta noudattaa enää yhtään velvollisuutta feministivaltiota kohtaan.

Ennen sitten vaikka "paskaks vaan" - sano Duudsonitkin ; )

Anonyymi kirjoitti...

Pirkko Mäkinen

Anonyymi kirjoitti...

"Eiköhän tuonne miesasiamiehet otsakkeen alle mahdu eri tavoilla miesasiaa edistävät tahot."

Höyrypäät tuskin edistävät miesasiaa, vaikka itse niin kuvittelevat. Ennemminkin höyrypäät luovat negatiivisen kuvan miesasiamiehistä ja miesasiasta, mikä vaikeuttaa todellista tasa-arvotyötä.

Heiskala kirjoitti...

GOOGLE-EFEKTI:

Vasta kun oma nimi mainitaan alkaa virallisen tasa-arvotoimijan korvat toimia. "Tasa-arvovaltuutettu" Pirkko Mäkinen.

Stefan Wallin, Jouni Varanka, Jyrki Katainen, Leena Ruusuvuori, Jeff Hearn, Heidi Hautala, Päivi Romanov, Hannele Varsa, Tarja Halonen, Tiina Astola, Jouni Karhu, Arto Jokinen.

jatkakaa ... google efektiä

:a)

Anonyymi kirjoitti...

"mikä vaikeuttaa todellista tasa-arvotyötä."

"Todellista tasa-arvotyötä", sitäkö mitä TANE, Heidi Hautala ja Arto Jokinen tekevät?

Anonyymi kirjoitti...

"todellista tasa-arvotyötä."

VOI JUMALAUTA SENTÄÄN!

Anonyymi kirjoitti...

"todellinen tasa-arvotyö" tarkoittaa Suomessa valehtelemista.

Heiskala kirjoitti...

MIEHEKÄS OLIO,

OLMI ja AMEEBA?


Toisiin asioihin on RATIONAALISINTA vastata ilmaiselmalla TUNTEENSA .



Henry, kirjoitit: "Miehekkyyteen kuuluu rationaalisuus (kuten insinöörillä) ja ilmeettömyys (kuten Clint Eastwoodilla)."

Rationaalisuus ja tunteiden ilmaiseminen kuuluu miehekkyyteen, aivan yhtälailla kuin ihmisyyteen yleensäkin, eikä rationaalisuuden ja tunteiden olemassaolo, ( mikä uskomattominta!) jopa samassa ihmisessä, vaadi ihmiseltä minkäänlaisia erikoiskykyjä.

Maailmassa on monenlaisia asioita,

Joihinkin asioihin on rationaalista vastata vain viileällä järkeilyllä, kun taas toisiin asioihin on rationaalisinta vastata osoittamalla tunteensa. Vain estynyt, epärationaalinen hölmö ei tähän kykene.

Onpa sellaisiakin asioita joihin on ylivoimaisesti rationaalisinta vastata pilailemalla, jopa pilkalla.


Henry, sinä et ilmeisesti osaa edes erottaa sitä mikä on tunteiden ilmaisua? Vinkiksi voin todeta, että tämä kuuluisa "tunteiden osoittaminen" ei aina ilmene ruusuna hopeamaljassa.

Kuule Henry, sekin vielä, että Clintin tuhma ilme on vain karikatyyri, pieni pätkä filmistä, jossa vihainen Clint ILMENTÄÄ, sillä hetkellä, seuraavia VOIMAKKAITA TUNTEITAAN: vihaa ja tympääntyneisyyttä ilkeän roiston kehnoihin puuhiin.
Sängyssä Clintinkin ilme on jo toinen, mutta sitä ei näytetä, koska viha roistoa kohtaan on pätkän kannalta oleellisempi tunne.

Sen sijaan vätysmäinen, täysin olmimainen, harmaa, eloton ja ( joskus vain pelokas ) mies ei halua ilmentää mitään, ei uskalla. Esimerkkinä tällaisesta miehestä mainitsen vaikkapa usein huomaamattaan hyvinkin epärationaalisen vaikka itseään sellaisena mainostavan saamattoman "miesasiamiehen" :). Hän muistuttaa lähinnä löysää amebaa, mikä ei liene kovinkaan monen naisenkaan mielestä lainkaan miehekäs olio.

Tuhannen taalan kysymys: Ollako siis olmi vai ameeba, kenties lammas? - vai pitäisikö sittenkin olla se karjahtava Leijona?


Yippi-k:a]y-ay, motherfucker!

:a]

Jorma kirjoitti...

"Yippi-k:a]y-ay, motherfucker!"

Aika hillitöntä settiä.

Olen itsekin saanut lapsuudessani kuulla, naisten suusta muuten, kuinka itkeminen ei ole miehelle soveliasta käytöstä.

Kyllähän tätä tämmöistä hiljaa puurtavan ja valittamatta osaansa tyytyvän miehen mallia yritetään edelleen miehille tarjota ja tyrkyttää, pitkälti juuri feministien toimesta.

Mutta, kuten aina, ei miehisyyden määrittelyä voi jättää muiden tehtäväksi, vaan se on miehen itsensä tehtävä. Muut, etenkään naiset, eivät siihen kykene. Niinpä minusta tunteiden ilmaisu kuuluu varsin luontevasti maskuliiniseen käytökseen. Ei se ehkä aina ole samanlaista kuin naisten tunneilmaisu, mutta miksi sen pitäisikään olla?

Maskuliinisuuteen, sellaisena kuin minä sen määrittelen, kuuluu tärkeiden tunteiden ilmaisu suoraan ja ryhdikkäästi, ilman mitään turhaa hössötystä ja vatvomista. Jos vaikka joku asia todella vituttaa, niin miehekäs mies tämän ilmaisee suoraan, selkeästi ja niin isoon ääneen, ettei asia jää kenellekään epäselväksi. Eiväthän asiat muuten koskaan parane, eikä paha olo helpota (pahimillaan jatkuva sapen nieleskely vie ennenaikaisesti hautaan). Muniinpuhaltelijat voivat pitää sitten kriisipalavereja ja terapiasessioita tapahtuneen johdosta (pro)femujen ja muiden kukkahattutätien kanssa.

Toisaalla nämä samat ihmiset, jotka vaativat miestä vaikenemaan mm. epätasa-arvosta, mäkättävät jatkuvasti siitä, kuinka miehet eivät muka osaisi tai kykenisi ilmaisemaan tunteitaan, kun tosiasiassa vika on vain siinä, että miehet ilmaisevat eri tunteita ja toisella tavalla kuin mitä he haluaisivat. Suuttumus on tunne siinä missä muutkin, ja kun ottaa huomioon sen, miten ala-arvoisella tavalla miehiä tämän päivän Suomessa kohdellaan, niin ei ihmetytä, että pääosin juuri suuttumus hallitsee miesten mieltä julkisessa keskustelussa.

Heiskala kirjoitti...

Ville: "Erityisesti deskriptiiviset osuudet ovat syvältä..."

Suomea kiitos. Ei sillä etten ymmärtäisi, mutta joskus suorastaan naurattaa tuollaisten sanojen käyttö arkisissa yhteyksissä ja vastauksissa,


Spesifiaalisesti deskriptiiviset propotiot ovat melkoisen posteriöörisiä. j:a] eiku menoksi.

Anonyymi kirjoitti...

FAS:
"Nyt naisten elämä tuli niin helpoksi miesten kovan työn ja teknisen edistymisen myötä sekä miesten suojeluksen takia, että he erkaantuivat jo realiteeteista ja luonnolaeista."

Suomalainen yhteiskunta on noin julkiskatsannollisesti ehkä maailman
karmein sekoitus keskenkasvuista holhoamista, kaksinaamaisuutta ja välinpitämättömyyttä plus eriasteista hyväksikäyttöä, jossa oman työn hedelmät siirtyvät kasvottomille, eikä verorahoille saa enää vastinetta yhtä hyvin kuin köyhempinä aikoina. Jotenkin omituista, että kun menee minne tahansa muualle Eurooppaan siellä on parempi yhteishenki ihmisten
keskuduessa.

HS-lehden mielipideosastolla
on viimepäivinä ollut hätkähdyttäviä
kirjoituksia esim. julkisen terveydenhuollon tilanteesta. Lääkäritkin alkavat pikkuhiljaa avautua, että hoitoresurssit alkavat olla jo vaarallisen huonolla tasolla, kunnes jossain vaiheessa ilmainen sairaanhoito joudutaan pakostikin poistamaan perustuslaista.

Ajatelkaa: seulontoja ja tutkimuksia ei tehdä tarpeeksi ja sokeutumisvaarassa olevat ihmiset ajetaan yksityisille, kun rahaa ei mukamas ole. Yleinen sanomalehti paljastaa tällaista faktaa pitkään, eivätkä päättäjät herää, vaan käyttävät resurssinsa vaalirahoitusvilppien ja muiden turhien asioiden vatvomiseen, jotta
vääryys saisi jatkua.

"Ennen siis voitiin puhua edes vaihtokaupasta, joskin raskaasta ja vaativasta sellaisesta miehelle - mutta nyt aletaan olla varsinkin feministi Suomessa siinä historiallisesti ennenäkemättömässä tilanteessa, että vaihtokaupan pitäjästä miesten tila on muuttunut vain feministien varpaillaan olevaksi ase, vero, elatus ja työrjiksi - joista yhä useampi feministivaltion työorja murhataankin kokonaan sukupuuttoon."

Moni mies käytännössä elää
jossain lähiöyksiössään vailla
naisten tai muidenkaan arvostusta ja käy välillä tekemässä palveluksiaan yhteiskunnalle. Aika paljon hän tosin saa tekemästään työstä itsellekin rahaa, toistaiseksi, vaan en ihmettelisi jos yksinasuvien miesten verotusta
aletaan vaivihkaa jossain vaiheessa kiristää kun huomataan miten paljon heitä kuolee syöpiin sun muuhun (tai miten vähän heidän rahoistaan on iloa suositummille
ihmisille).

Ja kyllä tätä nykymenoa
voi kutsua feministiseksi fasismiksi, koska miehiin kohdistetaan rotuopillisia odotuksia, jotka lähtökohtaisesti vain osa pystyy täyttämään, puolet ei juuri mitenkään. Miehen arvo mitataan täysin toisarvoisissa jutuissa. Miehen halveksiminen on ilmeistä, jos mies ei käyttäydy kyllin miehekkäästi.

Naiset puhuvat aina, että he ovat kehittyneempää sukupuolta, mutta toisaalta unohtavat sen, että
ilman alfauroksia he olisivat totaalisen hukassa. Tuskin perusmiehet/nörtit edes vaivautuisivat toimittamaan heille uusinta tekniikkaa, ellei naiset antaisi vastalahjaksi omaa
läheisyyttään.

Menkää naiset putkiasentajakoulutukseen.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Suuttumus on tunne siinä missä muutkin, ja kun ottaa huomioon sen, miten ala-arvoisella tavalla miehiä tämän päivän Suomessa kohdellaan, niin ei ihmetytä, että pääosin juuri suuttumus hallitsee miesten mieltä julkisessa keskustelussa."

Itse en ole erityisen
suuttunut mistään, minua riepoo
kuitenkin ympäristön (environment) tila, enkä nyt viittaa edes ilmastonmuutokseen.

Toki minua suuttuttaa, kun kohtaan vääryyttä,
mutta ei se minua hetkauta niin paljon, kuin mitä asiasta avaudun näillä palstoilla. Hyöty ja hauskuus yhdistyy mukavasti, kun tuo oman näkökulmansa tärkeään
keskusteluun, jolla ei ole
kilpailijoita.

Suomalaisesta yhteiskunnasta
on kehittynyt lopultakin sellainen sekamelska, että sitä on vaikea saada tässä vaiheessa
hallintaan. Skitsofrenia, epämääräinen politiikka ja vastuuttomuus (yhdistettynä pilkunviilaamiseen ja typerään valvontaan) eivät anna kovin hyvää osviittaa kansasta, jonka piti
olla itsenäinen.

Tulevaisuus on vielä auki, mutta hyvinvointi rakoilee jo ihan mukavasti (jos näin iloisesti nyt sanon), ja jokainen ihminen sanoo EVVK.

Tässä on vaikea luottaa yhtään
mihinkään.

Naisten seksuaalinen vallankumous on varsinaisesti vielä kokematta?


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Höyrypäät tuskin edistävät miesasiaa, vaikka itse niin kuvittelevat. Ennemminkin höyrypäät luovat negatiivisen kuvan miesasiamiehistä ja miesasiasta, mikä vaikeuttaa todellista tasa-arvotyötä."

Suuri osa ihmisistä on
normaaleja, joten me "höyrypäät"
emme tietenkään edusta heitä sellaisinaan.

Jos halutut tasa-arvotavoitteet halutaan toteuttaa ei kuitenkaan riitä, että lähdemme purkamaan asiaa yhdestä kulmasta.

Tarvitsemme laajan näkökulman siitä maailmasta, johon haluamme mennä. Tasa-arvoa ei voida ehkä saavuttaa, ellemme saa muutakin kehitystä aikaan.

Pieni höyryäminen on hyvästä, ja Vortac ei syö höyrymakkaraa.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Haluan masentaa muutkin miesaktiivit loppupäiväksi tasa-arvoisesti itseni lisäksi. Olen siis selvästi tasa-arvon kannattaja!

Nimittäin on ihan pakko vain todetta, että olen kyllä muuten Henryn kanssa samaa mieltä, mutta ei meillä kyllä ole (valitettavasti) satoja yhdistys miesaktiiveja, jotka yrittävät vaikuttaa järjestäytymällä ja sen tuomalla joukkovoimalla.

Ei niitä ole juuri yhtään. Tuo luku tietenkin saadaan vain sillä, että lasketaan miehille hallaa tekevät profeministit mukaan.

Eihän meillä ole ennen tasa-arvo Ry:tä ollut minkään laista edes pientä miesten oikeuksia ajavaa yhdistystä - ja ei vielä nytkään edes oikein ketään ... aika vielä hiljaisen miesten tasa-arvo Ry:n jäsentä tuskin voi sanoa aktiiviseksi yhdistystoimijaksi, puhumattakaan että se ainakaan vielä toimisi joukkovoimana?

Jorma kirjoitti...

"mutta ei meillä kyllä ole (valitettavasti) satoja yhdistys miesaktiiveja"

Saattaapa ollakin.

"aika vielä hiljaisen miesten tasa-arvo Ry:n jäsentä tuskin voi sanoa aktiiviseksi yhdistystoimijaksi, puhumattakaan että se ainakaan vielä toimisi joukkovoimana?"

Aikaa ja yritystähän se toki vaatii, se on selvä, mutta ei urakan suuruuden pidä antaa lannistaa.

Vortac kirjoitti...

Tästä puuttuu ne höyrypäät vielä ;) Niitähän on ihan samalla tavalla miesasiamiehissä kuin feministeissäkin.

Tällekin pitäisi keksiä oma luokituksensa. Siis tämä "symmetria"valheyritys..

Että feminismi ja miesasia olisivat vain kolikon eri puolet, täysin samanlaiset keskenään, vain eri sukupuolista kyse jne..

Siis aina yritetään symmetrisoida tätä asiaa ja todeta että miehillä ja naisillahan on asiat ihan yhtä hyvin jne.

Ja nyt siis myös tällä tavalla.. höyrypäitä löytyy kyllä enimmäkseen feministeistä, miesliikkeestä ei yhtä höyrähtänyttä porukkaa löydy yhtäkään kuin feminismin äänekkäimpien kouhkaajien enemmistö.

Ja höyrypäisimmätkin tällä puolella ovat sentään oikeudemukaisuuden, tasa-arvon, oikeuden, totuuden, kohtuuden, reiluuden ja hyvyyden puolella, toisin kuin feministit. Lisäksi tällä puolella höyry on oikeutettua ja ymmärrettävää, toisella puolella turhasta kohkaamista.

Jne jne.. tätä voisi jatkaa pitkästikin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Yippi-k:a]y-ay, motherfucker

Sanoi Bruce Willis Die Hardissa. :)

- Vortac

Vortac kirjoitti...


Maskuliinisuuteen, sellaisena kuin minä sen määrittelen, kuuluu tärkeiden tunteiden ilmaisu suoraan ja ryhdikkäästi, ilman mitään turhaa hössötystä ja vatvomista. Jos vaikka joku asia todella vituttaa, niin miehekäs mies tämän ilmaisee suoraan, selkeästi ja niin isoon ääneen, ettei asia jää kenellekään epäselväksi
.

Katselen asioita sellaisesta perspektiivistä, että tällaisilla käsitteillä on minulle yhtä vähän merkitystä kuin aikuisille on sillä merkitystä, että mistähän pihalla leikkivät 4-vuotiaat riitelevät.

Mutta maskuliinisuuden ja feminiinisyyden määrittelisin yksinkertaisesti; maskuliinisuus on ulospäinsuuntautuneisuutta energioissa (ja kaikessa muussakin (vaikka muuta ei tosiasiassa olekaan)), feminiinisyys taas sisäänpäinsuuntautuneisuutta.

Siis YANG laajenee alati ulospäin, YIN käpristyy yhä tiheämmäksi aineeksi sisäänpäin.

Siksi miehet ovat kautta historian matkailleet ja ulottaneet mielikuvitustaan, etsineet rajojaan, kehittäneet kykyjään, kasvaneet henkisesti, mentaalisesti ja geograafisesti, vieneet aina rajoja laajemmaksi eteenpäin, etsien uusia ulottuvuuksia ja sfäärejä laajentuen aina vaan.

Ja naiset ovat vastaavasti olleet täysin tyytyväisiä voidessaan kykkiä kotosalla keittelemässä puuroa ja hakemassa ulkoa asioita sisälle (vrt. 'shoppailu').. heitä ei kiinnosta 'maailmanvalloitus', sfäärien tutkiminen tai kosmiset mittasuhteet, heitä kiinnostaa lähipiiri, ihmissuhteet, oma napa ja sen sisällä kehittyvä vauva, jne..

Jokaisessa ihmisessä on tietenkin molempia suuntauksia, mutta harvassa ne ovat täysin tasapainossa. Virhe on siinä, että kigulin omistajille koetetaan pakottaa ilmentämään PELKÄSTÄÄN tuota laajenevaa Yang-voimaa (ja sekin hyvin tarkoin ja ahtaasti määriteltyjen normien mukaisesti), ja viivapöksyisille taas annetaan aika vapaat kädet, mutta heitä kannustetaan ilmentämään PELKÄSTÄÄN tuota käpristyvää Yin-voimaa, ja näin ollen naisilta surkastuu helposti Yang-puoli, miehiltä Yin-puoli, ja "maskuliinisuudesta" tulee miehille elämän tarkoitus, "feminiinisyydestä" naisille identiteetti.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miehen arvo mitataan täysin toisarvoisissa jutuissa.

BMad, sulla on lähiaikoina ollut ilahduttavan hyviä puheenvuoroja, ja tämä oli yksi niistä.

Tuo lainaamani pätkä tekstistäsi kätevästi ja ytimekkäästi kertoo juuri sen asian ytimen, jota olen menestyksettä vuosia koettanut kertoa. Kiitos!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Herrasmies

"Herrasmies tarkoittaa nykyisin hieno-, tahdikaskäytöksistä (usein myös hyvin pukeutunutta) miestä. Alun perin käsite on sääty-yhteiskunnan aikainen nimitys ylimpien luokkien miehistä."

(eli lähes synonyymi feministien vihaamalle patriarkaatille)

-

Tuossa esimerkiksi pari herrasmies stylen nuorta miestä:

http://fi-fi.facebook.com/people/Timo-Hannikainen/681048165

http://www.arnokotro.fi/

Suternööritkin ja sovinistit yleisesti pukeutuvat keskivertoa herrasmiemäisemmin.

-

Ei tämä miesten oikeuksien ajaminen nyt millään puberteettimaisella kadulle räkimisellä etene. Päinvastoin.

-

Naisia suojelevat humanisti ja vasemmistomiehet, jotka useimmiten pukeutuvat miten sattuu.