keskiviikkona, marraskuuta 04, 2009

Onko sukupuolella merkitystä?

Vain omista virheistä oppii

Näenkö pornon omassa silmässäni?

Tomi Timperi, vallitseeko Miessakit ry:ssä äijämeininki?

Äijät ovat teemaviikkonsa ansainneet

Armeijassa joka viides nainen keskeyttää alkumetreillä

J.P. Roos: Kommentti Päivi Harisen avaukseen
Harinen aloittaa sukupuolesta. Hän esittää joukon esimerkkejä tilanteista joissa sukupuolella ei olisi merkitystä. Yhteistä niille kaikille on että ne ovat kovin harvinaisia. On totta, että luokkaan "nuoret miehet" kuuluva vastaaja ei "itsestään selvästi" ole kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta, mutta näin on silti suuren enemmistön (n. 90 prosentin kohdalla), kun homoseksuaalit ja aseksuaalit lasketaan pois. Harinen siis vastustaa miltei kaikkia yleistyksiä, koska joidenkin poikkeusyksilöiden kohdalla asiat voivatkin olla toisin. Sukupuoli on edelleenkin monissa yhteyksissa varsin tärkeä muuttuja. Esimerkiksi terveys, odotettavissa oleva elinikä, rikollisuus ja hoivaamisen halu ovat vahvasti sidottuna sukupuoleen - mikä siis ei tarkoita, että jokainen naiseksi tai mieheksi luokiteltu yksilö "itsestään selvästi" käyttäytyisi oman sukupuolensa enemmistön mukaisesti (kyse on toisistaan poikkeavista normaalijakautumista, joilla on melko pieni hajonta). Harisen oletus siitä, että lesboperheiden isillä ei olisi merkitystä, on lisäksi selvästi stereotyyppinen: biologiset isät eivät tässäkään tapauksessa ole suinkaan merkityksettömiä.

31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Tomi Timperi, vallitseeko Miessakit ry:ssä äijämeininki?

Ei sellainen, että pelaisimme siellä hiki hatussa korttia, mutta hyvä, nykyaikainen "tehdään töitä miesten hyväksi" -fiilinki kyllä."

Vitut tekevät.

Jorma kirjoitti...

"Armeijassa joka viides nainen keskeyttää alkumetreillä"

Näin siis siitä huolimatta, että heitä siellä sukupuolensa perusteella suositaan ja että heidän sielläolonsa on täysin vapaaehtoista.

Jorma kirjoitti...

"Tomi Timperi, vallitseeko Miessakit ry:ssä äijämeininki?"

Jösses sentään.

Jorma kirjoitti...

"Naisen euro on tunnetusti häpeälliset 80 senttiä."

Eikä ole. Onko se nyt muka niin vaikea lopettaa valehtelemista?

since 1974 kirjoitti...

"Armeijassa joka viides nainen keskeyttää alkumetreillä"

"Näin siis siitä huolimatta, että heitä siellä sukupuolensa perusteella suositaan ja että heidän sielläolonsa on täysin vapaaehtoista."

Tuosta syystä armeija pitäisi kieltää naisilta kokonaan. Armeija sopii ainoastaan miehille.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Entä siviilipalvelus - joka pääsääntöisesti hoidetaan hoitoalalla - kummalle se sopii paremmin?

--

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolten_tasa-arvo

"EY-tuomioistuin on määritellyt (päätös C-285/98 11.1.2000), että aseellinen palvelu on yhtä lailla sopivaa miehille ja naisille."

--

Kuitenkin ainoastaan siinä sivistysmaassa enää vuonna 2009, joka muuten on kaikkien uudistusten eturintamassa esim tasa-arvo ja työehtosopimusten osalta ei olla tälle "vain toisen sukupuolen orjatyölle" tehty mitään, ei suuntaan eikä toiseen.

Siis samassa maassa, jossa naiset ovat luopuneet samaan aikaan maailman eniten perinteisestä kotiäidin velvollisuuksista ja vaimon roolista:

http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=217

Voiko ristiriitaisempaa enää olla.
Ei kait ole epäilystäkään siitä missä maassa maailmassa feministien valta on kaikkein kovinta?

Jorma kirjoitti...

"Armeija sopii ainoastaan miehille."

Asevelvollisuus sopii naisille siinä missä miehillekin. Sen näet voi suorittaa myös siviilipalveluksena.

Jape kirjoitti...

"Tomi Timperi, vallitseeko Miessakit ry:ssä äijämeininki?"

Ei vallitse, vaan ompeluseurameininki.

Voi kiesus sentään kun tuo Timperi on lässy. Ei voi sanoa edes "äijä" kun se olisi tyypin arvon kohottamista.

"Miten toimisitte, jos kokoontumiseenne syöksyisi innokas naikkonen?

Tomi Timperi: Tietysti hymyiltäisiin kohteliaasti ja kuunneltaisiin, mitä sanottavaa hänellä on, mutta ohjattaisiin hyvin nopeasti ovelle: että tosi kiva, kun piipahdit, hauska nähdä ja kaikkea hyvää, mutta tämä on meidän juttumme."

ei pe*kele...kiva kun piipahdit, hauska nähdä ja kaikkea kivaa mutta tämä on meidän juttumme...
Onkohan tuo Timperi peräti homo? (Sori, nimimerkki homo)
(Timeperi)Puhuu ihan neitimäisesti.

Vai muka äijä?

Anonyymi kirjoitti...

Jape
"nkohan tuo Timperi peräti homo? (Sori, nimimerkki homo)"

Ei, vaan ymmärtää julkisen PR:n päälle, toisin kuin esimerkiksi sinä.

Mitä veikkaat, kumpi uppoaa paremmin suureen yleisöön, Timperin maltillinen puhe vai sinun ja parin muun suorastaan fanaattinen paatos, jossa naiset ovat suunnilleen kaiken pahan alku ja juuri?

- Syltty

Jape kirjoitti...

Syltty: "Ei, vaan ymmärtää julkisen PR:n päälle, toisin kuin esimerkiksi sinä. "

Katos, moukarimies Syltty taas äänessä. On kiva kuulla ohjeistusta jampalta jolle väkivalta on ratkaisu asioiden hoitoon.

Syltty: "Mitä veikkaat, kumpi uppoaa paremmin suureen yleisöön, Timperin maltillinen puhe vai sinun ja parin muun suorastaan fanaattinen paatos,"

Timperin maltillinen puhe ei kuulu minnekkään, eikä jää kenenkään mieleen. Timperi on marginaali"mies" marginaalissa. Timperin oikea viiteryhmä on Naisasaliitto Unioni, eikä ryhmittymä nimeltä Miessakit. Tosin Miessakit on nyt niin nynnyjen maineessa että sinne ei vapaaehtoisesti juuri kukaan mene. Osa ohjataan sinne hakemaan apua. Onko Lyömätön Linja sinulle tuttu, Syltty?

Mitä tulee tuohon sinun lauserakennelman loppuosaan, niin päätelmät naisista on sinun omiasi ja ilmeisevat sinun kantaasi, ei minun.

Anonyymi kirjoitti...

Niin siis Suomi on kiistatta maailman feministisin maa, jossa ei ole samanlaisia, edes pieniäkään, "miesten oikeusliikkeitä" mitä on jo ollut ainakin sen 30 vuotta esim USA:ssa.

Urheilua ja yhä enemmän mm kamppailulajeja rakastava kansan miehet ja nuoret ollaan saatu nauramaan (oikeutetusti) yhä enemmän miesasialle kun miessakkien Timperit ja Arajärvet ovat tuoneet koko maan tietoisuuteen "lyömätön linjaansa" ja naiset miehisiksi ja maskuliinisuus on taakaksi linjaansa - samalla ollen puuttumatta yhteenkään todelliseen miesten tasa-arvo ongelmaan.

Haitta on ollut valtava ja vaikeasti korjattavissa. Miessakit on tyypillinen PROFEMINISTINEN Ry.

Jorma kirjoitti...

"Mitä veikkaat, kumpi uppoaa paremmin suureen yleisöön, Timperin maltillinen puhe vai sinun ja parin muun suorastaan fanaattinen paatos, jossa naiset ovat suunnilleen kaiken pahan alku ja juuri?"

Milloin Jape on muka naisia kaiken pahan alkuna ja juurena pitänyt?

Timperin puhe ei, silloin harvoin kun sitä nyt on edes yleensä kuultu, pahemmin uponnut minnekään. Pahinta on juuri se, ettei hän oikein edes yritä. Mieluummin ollan hissuksiin, kun puolustettaisiin miesten asiaa.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Miksi miessakit ovat tehneet feministien työtä vuosi kaupalla näyttävästi läpi Suomen "lyömätön linja" kampanjallaan - ja meidän Ry:n pelirahoilla - eikä juuri mitään muuta?

Eikö miessakkien maan lajuiset kampanjat olisivat kuuluuneet olla nimeltään esim. lonkalta

"Valhe, emävalhe, naisen euro on 80 centtiä"
"Joka haluaa kieltää lapselta toisen vanhemman alkakoon kieltämisen itsestään"
"Yleinen naissiviilipalvelus Suomeen tasa-arvoisesti tai palkkaa armeijasta"

Ajatelkaapa jos se olisi edes noita 3 mainostanut 10 vuotta läpi Suomen?

Jape kirjoitti...

Jorma: "Milloin Jape on muka naisia kaiken pahan alkuna ja juurena pitänyt?"

Aivan. Voin vastata tuohon Syltyn väitteeseen itse: En koskaan!

Ihmettelen kovasti Syltyn epäasiallista väitettä ja mietin että kenen asialla Syltty oikeastaan on?
Mietin lisäksi missä sitä minun fanaattista paatosta olisi nähtävissä? Olen aika maltillisesti ja vähän tännekin kommentoinut viimeaikoina.

Tapio Tuuri kirjoitti...

Minua ihmetyttää, millaista sosiologiaa Päivi Harinen mahtaa tehdä, ellei hän voi tehdä esimerkiksi sellaista yleistystä, että nuoret miehet ovat kiinnostuneita naisista.

Anonyymi kirjoitti...

Roos töttöilee mukavasti.

Sosiologinen teoretisointi on harmillisen usein todella kaukana empiirisestä todellisuudesta, kuten tämä tapaus havainnollistaa.

Liian harva sosiologi osaa tilastollista ajattelua. Tai edes ihan perinteistä yltiökonstruktionismista vapaata ajattelua.

-- m.a.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Pakko käyttää tilaisuutta hyväkseni kun asiaa sivuuttiin ; )

"Sosiologinen teoretisointi on harmillisen usein todella kaukana empiirisestä todellisuudesta, kuten tämä tapaus havainnollistaa."

Tämä on nyt sellainen toteamus, että tästä olisi PALJON opittavaa myös Suomen miesaktiiveille.

Itse yrittäjä, yhdistys, politiikka ja kauppias ynm taustoista tulevana, minun on välillä jopa vaikea keskustella eräiden yliakaatemisten Suomalaisten miesaktiivien kanssa, kun sama asia mikä tarvisi kiteyttää 3-5 lauseeseen, sanotaan 15 minuutin hyppelevänä jaaritteluna, tilanteissa missä aika on kortilla ja tarvisi vaikuttaa lukuisiin paikalla oleviin henkilöihin tehokkaasti ;)

MARKKINOINTIPUHEEN ALKEET, SLOGAN JA BRÄNDI AJATTELU SEKÄ VAIKKAPA TRUMPHIN DIILIN KATSOMINEN VOISI OLLA JOSKUS PAIKALLAAN SUOMEN MIESAKTIIVI KENTÄLLE ;)

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Mainittakoon että monella akateemisella olisi tässä asiassa, todellisessa toimimisessa hyvä ottaa mallia Henrystä kirjoineen ja näine nettisivuineen ynm.

Mistähän se johtuu, että Henryyn ei ole iskenyt tämä monen "yliakateemisen tapa" ;) Onko se se pingis?

Anonyymi kirjoitti...

Clever fools: Why a high IQ doesn't mean you're smart

http://www.newscientist.com/article/mg20427321.000-clever-fools-why-a-high-iq-doesnt-mean-youre-smart.html?full=true

asdfg kirjoitti...

J.P. Roos on nimekkäin suomalainen sosiologi, joka kannustaa opiskelemaan evoluutiopsykologiaa ja muita evolutionaarisia selityksiä (ja se joukko ei ole muutenkaan suuren suuri). Tämä Harisen teilaus ei ole ensimmäinen kerta kun Roos kerää pisteitä minun silmissäni.

Tietyissä piireissä, jotka tännekin tekevät välillä erilaisia avauksia, hänet kuitenkin ilmeisesti nähdään antikristuksena. Se kertoo kyllä enemmän katsojasta kuin katseen kohteesta.

Anonyymi kirjoitti...

"Armeija sopii ainoastaan miehille."


Siviilipalvelus sopii kai sitten ainoastaan naisilla?

Anonyymi kirjoitti...

"Onkohan tuo Timperi peräti homo?"

Veikkaan että Tomi on kova homo, kaappisellainen, toisin kuin täällä tukenamme kirjoittava aivan asiallinen Homo!

juki kirjoitti...

asdfg, Kyllä Roosilla on omat sokeat pisteensä ja välillä ne tuntuvat olevan isompia kuin näkökentän muut osat.

asdfg kirjoitti...

juki,

Onhan hänellä varmasti, mutta antikristus menee ehkä vähän turhan pitkälle.

Ei täysin valkoista, jos ei täysin mustaakaan.

juki kirjoitti...

Joo, varmaan näin. Kuka antikristus?

juki kirjoitti...

Aa, ny hokasin. Siis ei kukaan nim. Antikristus ole täällä kirjoitellut mitään - vielä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tarja Halonen on antikristus. Helakanpunatukkainen seta portto joka istuu paljojen vesien päällä, kansojen hallitsijana.


Voisi ottaa jo luutansa ja lentää takaisin Kyöpelin vuorelle.

Anonyymi kirjoitti...

ei mitään merkitystä sukupuolella:

http://www.lapsenoikeus.info/mediasta-ja-sen-tietoisesta-valehtelemisesta-suomalaiseen-vakivaltatutkimukseen-liittyen-helsingin-sanomat-harhaanjohtava-uutisointi.html

Anonyymi kirjoitti...

FAIL.

Yhteiskuntatieteen opiskelijoilta ymmärrystä luomisopille

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yhteiskuntatieteen+opiskelijoilta+ymm%C3%A4rryst%C3%A4+luomisopille/1135250508575

Ville kirjoitti...

Jorma: ""Naisen euro on tunnetusti häpeälliset 80 senttiä."

Eikä ole. Onko se nyt muka niin vaikea lopettaa valehtelemista?"

Palautetta laitettu sähköpostitse pidemmän kaavan mukaan. Saa nähdä tuleeko minkäänlaista vastausta.

Vortac kirjoitti...

"Naisen euro on tunnetusti häpeälliset 80 senttiä."

Eikä ole. Onko se nyt muka niin vaikea lopettaa valehtelemista
?

Näyttää se femakoille olevan. Mietin vaan, että MITÄ pitäisi tapahtua, jotta ihan tosimaailmassa femakot lopettaisivat tuon valehtelunsa, ja myöntäisivät, että naisen euro on 96-900 senttiä riippuen siitä miten rikkaan aviomiehen kanssa asustaa jne.. ?

Siis kun totuus ei näemmä vaikuta mitenkään heidän valheitaan vähentävästi, niin mitä ihmettä pitäisi tapahtua, jotta he alkaisivat puhumaan totta? Kai nopeammin voisi odottaa, että maailman ihmiset muuttuvat kasvissyöjiksi tai että rikkaat luopuvat vapaaehtoisesti rahoistaan köyhien hyväksi..

No, pakkohan sen helvetinkin joskus on jäätyä. :)

- Vortac