tiistaina, marraskuuta 03, 2009

Pasi Malmin väitöskirja

Pasi Malmin väitöskirja (2009) miehiin kohdistuvasta syrjinnästä: Discrimination Against Men Appearance and Causes in the Context of a Modern Welfare State (pdf)

Asevelvollisuus vapaaehtoiseksi kaikille

Miesten puolen vuoden isyysloma maksaisi 400 miljoonaa

Syyttömien maailma


Lisäys: Miesasia kaipaisi miesten omaa ääntä
Vaikka miehet ovat olleet mukana tasa-arvokeskustelussa jo kymmeniä vuosia, asia nousee tasaisin väliajoin esiin aivan uutena. Taas kerran puhutaan siitä, että nyt miehet ovat viimein nousseet esiin. Arto Jokisen mukaan miehet voisivat etsiä syytä myös peilistä.

- Miesten taholta ei ole pistetty asialle minkäänlaisia paineita. Miesten itsensä pitäisi tulla voimakkaammin mukaan keskusteluun.

Useimmiten eroa hakee nainen. Erään Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan kotitöihin ja lastenhoitoon osallistuva mies on hyvä tae avioliiton kestävyylle, Jokinen kertoo.

-Perheissä, joissa mies osallistuu lastenhoitoon, tulee vähemmän avioeroja. Erojen ennaltaehkäisy pitäisikin aloittaa heti. Jos mies osallistuisi kodin töihin ja lasten hoitoon enemmän, erot ehkä vähenisivät.

74 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Syyttömien maailma"

Säälittävää suttua.

Anonyymi kirjoitti...


Olen juuri keskustellut erään lapsen kanssa, jota on vuosia pakkoterapoitu, koska se äidille sopii.
Lapsi on kohta viisitoistavuotias ja pakotetaan käymään kolmesti viikossa eri terapioissa.

Kotielämä on aivan kaaosmaista. Ruokaa välillä on, välillä ei. Vaatteet päällä pakkasilmalla voivat olla risat tennarit ja kesävaatteet j.ne. Yövieraita tulee ja menee, lapsista ei ehdi niin huolehtimaan.

Koska kotielämä on risaista, on lapsi sananmukaisesti pantu juoksemaan terapioissa. Kiireellä koulun jälkeen pitkien matkojen päähän. kolmesti viikossa. Aivan lapsen ahdistuksiin asti. Neuvoin kertomaan terapiassa todelliset kotisyyt, mutta eihän lapsi uskalla, koska terapeutin toimesta kuitenkin kerrotaan äidille ja siitä seuraa hirveä huuto ja erilaiset "kostot". Kotoa pois ajolla jopa uhkaillaan, jos arvostelee asioita.

Koko kallista terapiaa käytetään rangaistuksen tavoin ja on ahdistuksena tälle lapselle. Nuorempi lapsi on vapaa näistä istunnoista. Nuorempi ei ole sen fiksumpi tai tyhmempi kuin toinenkaan. Samanlaisia normaalilapsia molemmat. Terapiakäynnit antavat kiusaamis- ja pilkkaamismahdollisuuden nuoremmalle ja tovereille.

Ujous ei ole mikään luonnevika, muuta "vikaa" ei ole. Nykyajan nuoreksi erittäin kiltti lapsi, miellyttäväkäytöksinen ja koulunkäynti sujuu hyvin. Kodissa ovat ainoat ongelmat. Nyt hän alkaa olla terapiakäyntien käyntien vuoksi pelottavan ahdistunut. Hän sanoo, ettei kukaan ole selvittänyt, miksi terapoidaan. Lapsesta on tullut pelokas. Pelkää kovasti terapeuttia, ei uskaltaisi mennä, mutta äiti pakottaa. Sielua käännellään kolmesti viikossa tarkoitusta selvittämättä. Ei ainakaan arkuus ja ujous vähene.

Tällaista henkistä väkivaltaa voi huoltaja harjoittaa "hyvän nimissä". Huoltajaäitinsä on mitä suurimmassa määrin itse terapian tarpeessa ongelmiensa vuoksi, mutta eihän aikuista kukaan pakota, lapselle voidaan tehdä mitä tahansa.
Äiti sanoo, että "opettajakin suositellut". Kukaan ei näy suosittelevan äidille, josta kaikki ongelmat lähtevät.

Muualla asuvalle lasten isälle on äiti kertonut, että lapsella on iltaharrastuksia. Oikeita sellaisia ei voi olla ja siitä lapsi kärsii. Hänet on erakoitettu vain terapiaharrastukseen. Terapiat vievät vähäisenkin vapaa-ajan vuodesta toiseen. Äitinsä sanoo, että hänen on pakko käydä terapioissa 16-vuotiaaksi ja sitten voi lopettaa koulun ja muuttaa kotoa pois. Ahdistavaa uhkailua. Onko rakkaudellista?

Tämän tiedän, mutta auttamiskeinoa en.


Homo

Anonyymi kirjoitti...

Kissanainen on saanut kilpailijan:

Doctor: I built myself a wife

Homo

Jape kirjoitti...

Järkyttävä välikohtaus poliisien suihkutiloissa, mitähän kansanedustaja Lenita Toivakka sanoo tästä:

Miespoliisi löydettiin naiskollegoiden suihkusta

Entäpä se kun löydetään naissiivooja miesten suihku- ja pukutiloista julkisessa uimahallissa?

Anonyymi kirjoitti...

Jape, kyllä nyt saadaan varmaan ajettua vähintään läpi pakollisesta kastraatiosta seksirikollisille, kun on naispoloinen joutunut noin hirveän ja iljettävän rikoksen uhriksi ja varmasti elämä on lopullisesti ihan pilalla, kun on joutunut murhaakin pahemman rikoksen uhriksi.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Näyttelijä Jyrki Kovaleff on kuollut. Kovaleff kuoli tänä aamuna Helsingissä Laakson sairaalassa vaikeaan sairauteen. Hän oli 55-vuotias.

Kovaleff sairasti kroonista eturauhassyöpää. Hän sairastui syöpään ensimmäisen kerran vuonna 2005. Jo kertaalleen parantunut syöpä uusiutui keväällä 2007.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

11-vuotias äiti: Vauva on uusi leluni

...
Alueen romaniväestön keskuudessa on kuitenkin yleistä, että nainen saa lapsen 12- tai 13-vuotiaana.

- Aiemmin leikin leluilla, mutta nyt minulla on uusi lelu - Violeta. En aio mennä enää kouluun, sillä nyt olen äiti.
...

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Nuori nainen raiskattiin diskon tanssilattialla

"Uhrin mukaan tekijöiden ulkonäkö viittasi Lähi-itään."

Tämä on sitä kulttuurin rikastumista.

Anonyymi kirjoitti...

Father's Absence Increases Daughter's Risk of Teen Pregnancy - 2

Even when the researchers took into account other factors that could have contributed to early sexual activity and pregnancy, such as behavioral problems and life adversity, early father-absent girls were still about five times more likely in the United States and three times more likely in New Zealand to experience an adolescent pregnancy than were father-present girls.

Girls who grew up in otherwise socially and economically privileged homes were not protected. "Father absence was so fundamentally linked to teenage pregnancy that its effects were largely undiminished by such factors as whether girls were rich or poor, black or white, New Zealand Maori or European, cooperative or defiant in temperament, born to adult or teenage mothers, raised in safe or violent neighborhoods, subjected to few or many stressful life events, reared by supportive or rejecting parents, exposed to functional or dysfunctional marriages, or closely or loosely monitored by parents," Ellis says.

Homo

Heiskala kirjoitti...

Yhteiskunta opportunisti Pasi Malmi kiittää heti kirjansa alussa mm. seuraavia henkilöitä:

Jeff Hearn!, Arto Jokinen!, Jouni Varanka! Kevät Nousiainen!, Suvi Ronkainen! ( myös Henry Laasanen... )


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Heiskala kirjoitti...

YTO

"Yhteiskunta opportunisti" ? - Yhteiskuntaopportunisti.

Ehkä kaikkein tarkin ja osuvin titteli Pasi Malmille olisi kuitenkin Yhteiskuntatieteiden opportunisti (YTO).

Henry kirjoitti...

No lue nyt Heiskala väitöskirja kokonaan läpi ja kerro sitten, kuinka paljon profeminismiä löysit.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Jostain voi kuulostaa erikoiselta, että minä sanon nyt näin, mutta en sano sitä kovin kevein perustein, enkä voi sanoa ihan kaikkea ääneen.

Uskon että Pasi Malmilla on motivaationsa ja hän on taktikko - joka varmasti ajaa miesten parasta.

"jos et voi voittaa heitä ulkoa, liittoudu heidän kanssaan"
Wanha Sananlasku

Heiskala kirjoitti...

MIKÄ ON SE TASA-ARVO?

Henry, siihen mitä olen Pasin tuotoksiin tähän mennessä saanut tutustua niin sen voin sanoa, että montaakaan uutta ajatusta en ole hänen kirjoituksistaan vielä löytänyt. Tuttua asiaa sitäkin enemmän.

Seuraava lainaus on ollut jo muutamaan otteeseen esillä tälläkin palstalla, mutta nostan sen myös tähän, koska nimenomaan Pasi Malmi on kehottanut meitä (tyhmiä) tutustumaan YTL Jaana Kuusipalon hienoihin tasa-arvoajatuksiin:


TANE TIEDOTTAA:

"YTL Jaana Kuusipalo:
MIKÄ ON SE TASA-ARVO, JOTA TASA-ARVOPOLITIIKKA TAVOITTELEE?
(Lyhennelmä alustuksesta)"
.....

"Yhtäläisiin mahdollisuuksiin perustuva lainsäädäntö kohtelee ihmisiä tasapuolisesti vain niiden ominaisuuksien suhteen, jotka liitetään mieheen ja pitää naisten ”erityistarpeita” poikkeuksena. Naisnäkökulma kritisoi tätä ja politisoi henkilökohtaista, kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä. Se toi tasa-arvopolitiikkaan myös positiiviset erityistoimet. Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä."


Olen tavannut tässä kohdassa huomauttaa, ai että niin kuin hedelmöityshoitolaki, isyyslaki ja asevelvollisuuslaki.


aaa

Iso Paha Susi lampaiden vaatteissa kirjoitti...

Jotain kuvaa sekin, että Tri Pasi Malmi on yrittänyt useamman kerran pyrkiä mm sukupuolettuneen väkivalta tutkimusporukoihin jäseneksi, mutta aina häneltä on evätty tämä (vailla perusteita?) ...

Henry kirjoitti...

Malmi on onnistunut pääsemään ns. välitilaan, jossa feministien portsarit heittävät hänet ulos naistutkimuksen puolelta ja miesaktiivit haukkuvat feministiksi. Kaikista ongelmallisinta tuntuu olevan se, kun ei valitse selkeästi puoltaan, vaan kaveeraa eri puolien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Pasin kömpelöt takinkäännöt ja häilyvä hyväksynnän hakeminen mistä tahansa, kunhan hän pääsee esiin, on niin läpinäkyvää että harva häneen luottaa.

Henry kirjoitti...

"Pasin kömpelöt takinkäännöt ja häilyvä hyväksynnän hakeminen mistä tahansa"

Joka on naistutkimuslistaa seuraillut, niin Malmi ole kyllä hyväksyntää hakenut - paskaa on tullut päälle kasakaupalla. Kannattaa lukea esim. nämä postaukset

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2007/01/poimintoja-naistutkimuslistalta-hupia.html

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2007/01/keskustelunkieltoa-naistutkimuslistalla.html

"Pasi Malmi on viime aikoina aktivoitunut herättelemään keskustelua naistutkijoiden listalla. Valitettavasti Pasi esittää väitteensä aina naisvihamielisellä tavalla, joka ainakin minua häiritsee niin paljon, että en tule avaamaan enää ainuttakaan Pasin lähettämää tai hänelle vastaavaa viestiä.

Aina löytyy niitä miehiä, jotka pyrkivät käyttämään tasa-arvodiskurssia miesten aseman parantamiseksi. Pasin keskustelu miesten syrjimisestä muistuttaa ikävällä tavalla valkoisten Pohjois-Amerikkalaisten miesten vaatimuksia poistaa ns. rotukiintiöt yliopistoista. Minulle tämäntyyppinen keskustelu näyttäytyy hyvin vastenmielisenä."

"Olen vain silloin tällöin vilkaissut Pasi Malmin käynnistämää keskustelua. Minusta se on suurelta osalta näyttänyt todella siltä, mitä monet ovat todenneetkin eli yhden henkilön inttävää omien näkemystensä toistamista ja väittämistä ainoiksi oikeiksi."

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Näinkin kyllä. Toisaalta tuntuu että me ns suomen miesaktiivit emme oikein ketään luota kenenkään. Olemme hieman yksinäisia susia.

Mutta se Malmista - minun puolestani häntä saa aivan vapaasti kehua tai haukkua tästä lähin niin paljon kuin huvittaa. En ainakaan minä tule väliin suuntaan, enkä toiseen

---

Suomi tarvisi nyt oman yritysmaisen, diilimäisen, "a la usa ynm" miesten oikeuksien Ry:n. Miesten tasa-arvo Ry:ssä on omat potenttiaalinsa, mutta se hukkaa voimavaransa ja ehkäpä siitä tulee jonkinlainen puoliteholla toimiva byrokratiaan keskittyvä asiantuntija järjestö - joskin siis mahdollisesti aika hyvä sellainen.

Anonyymi kirjoitti...

"Miehen asema yhteiskunnassa näyttää tilastojen valossa tylyltä: miehet elävät lyhyemmän elämän kuin naiset, syrjäytyvät helpommin ja loistavat itsemurhatilastoissa mutta eivät korkeakoulujen pääsykokeissa.

Arto Jokinen ei lähde suoralta kädeltä syyttelemään niin yhteiskuntaa kuin miehiä itseäänkään.

- Tätä kenttää ei ole mietitty kunnolla"


ONHAN SITÄ ARTO NYT - TUOSSA ALEMPANA KOHDASSA "MIESLIIKKEIDEN IDEOLOGIOIDEN KEHÄ" ; ) ; )

Anonyymi kirjoitti...

"Arto Jokinen ei lähde suoralta kädeltä syyttelemään niin yhteiskuntaa kuin miehiä itseäänkään."

Totta puhuaksemme Arto Jokinen on ollut aina miehiä syyttelemässä.

Henry kirjoitti...

"Suomi tarvisi nyt oman yritysmaisen, diilimäisen, "a la usa ynm" miesten oikeuksien Ry:n. Miesten tasa-arvo Ry:ssä on omat potenttiaalinsa, mutta se hukkaa voimavaransa ja ehkäpä siitä tulee jonkinlainen puoliteholla toimiva byrokratiaan keskittyvä asiantuntija järjestö - joskin siis mahdollisesti aika hyvä sellainen."

Suomessa on 600 000 naisjärjestöjen jäsentä, puolueilla on omat lakisääteiset naisjärjestöt, naistutkimuksen laitoksia on ympäri Suomea, naistutkijoita on satoja tai tuhansia, STM ja TANE ovat hegemonisesti feministien halussa ja valtiofeminismi on Suomen valtion sukupuoli-ideologia. Myös media on pullollaan feministejä ja heille tarjottua palstatilaa.

Mediassa lähes ainut miesvaikuttaja, jolla on ollut palstatilaa, on Loka-Laitinen, muilla miesasiamiehillä ei paljon mitään poliittista, tieteellistä tai mediavaltaa. Aktiivisia miesasiamiehiä lienee joitakin satoja, useimmiten anonyymejä nettivaikuttajia.

Lähtötilanne on jo niin epätoivoisen epäsuhtainen, että voidaan sanoa, että miesasia tarvitsee taakseen paljon lisää voimia, ennen kuin jotain konkreettista voidaan odottaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Olen vain silloin tällöin vilkaissut Pasi Malmin käynnistämää keskustelua. Minusta se on suurelta osalta näyttänyt todella siltä, mitä monet ovat todenneetkin eli yhden henkilön inttävää omien näkemystensä toistamista ja väittämistä ainoiksi oikeiksi."

Osuvasti sanottu!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on mielenkiintoista, että nykyään tämän blogin kommenttiosastolle tuntuu kirjoittavan yksi tai useampia feministitrolleja, joilla on ilmeisesti tarkoituksena torpedoida mieasian ajamista mm. eripuraa lietsomalla. Voi vain miettiä motiiveja tällaisen toiminnan taustalla.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ei ne puolueiden naisjärjestöt kai sentään ole lakisääteisiä. Tosin puolueen kannattaa naisjärjestö ehdottomasti perustaa, koska se takaa jonkun euron ylimääräistä tukea verorahoista.

Kysynpä Henryltä nyt kun hän ehkä on vastauspäällä, että millä kaikilla tavoilla miehen keskimääräisesti naista huonompi yhteiskunnallinen asema voidaan väittä olevan sukupuoliongelma? Usein nimittäin väitetään, että miesten ongelmat ovat miesten oma vika kuten tuossa yllä.

Mieleen tulee biologinen selitys (munasolu vs siittiö) ja markkina-arvoteoria (nainen vaihtaa seksuaalisia resursseja toisiin resursseihin jne). Evoluutiopsykologia on sanonut kaikenlaista -- mutta tyypilliseen tapaansa huonosti perustellen vähän mitä sattuu.

Henry kirjoitti...

"Kysynpä Henryltä nyt kun hän ehkä on vastauspäällä, että millä kaikilla tavoilla miehen keskimääräisesti naista huonompi yhteiskunnallinen asema voidaan väittä olevan sukupuoliongelma?"

Ihan samoilla perustella kuin naisten huonompaa asemaa eri elämänalueilla voidaan väittää tasa-arvo-ongelmaksi. Silloin ajatellaan, että yhteiskunnassa on olemassa rakenteellisia - usein hyvin vaikeasti havaittavia - tekijöitä, jotka aiheittavat naisten huonomman aseman.

Joku olisi voinut sanoa ennen vanhaan, että naiset eivät voi pärjätä työelämässä, kun naiset tulevat raskaaksi tms. No, naisliikkeet vaativat kattavan päivähoitojärjestelmän ja sen, että naisia ei saa syrjiä raskauden takia jne. Tuollaisen valtavan tasa-arvotyön seurauksena naisten biologinen haitta saatiin kompensoitua.

Ihan samalla lailla miesten huonompi asema voidaan poistaa tasa-arvotyön avulla.

Toisaalta tasa-arvo voidaan määritellä lukemattomin eri tavoin. Jos maskulistit olisivat vallassa, niin miesten ongelmista tulisi tasa-arvo-ongelmia. Siten valta tas-aarvopolitiikassa tuottaa tasa-arvo-ongelmat ja niitä ratkaisevan politiikan.

Tomi kirjoitti...

"Silloin ajatellaan, että yhteiskunnassa on olemassa rakenteellisia - usein hyvin vaikeasti havaittavia - tekijöitä, jotka aiheittavat naisten huonomman aseman."

Nuo rakenteet on kuitenkin feministisessä ja muutenkin yleisesti hyväksytyssä diskurssia selitetty patriarkaatin synnyttämiksi. Miehet luovat miehiä suosivia yhteiskuntia ja muuta paskaa.

Kyselin siis sen perään, että jos sinulta kysyttäisiin vastaavaa teoreettista perustelua miesten huono-osaisuudelle, mitä vastaisit. Miksi yhteiskunta tuottaa huono-osaisuutta miehille niin paljon useamin kuin naisille? Kerro teoria!

Vai pitäisikö miesten vain lopettaa ruikutus ja ottaa itseään niskasta kiinni. ;)

Henry kirjoitti...

"Kyselin siis sen perään, että jos sinulta kysyttäisiin vastaavaa teoreettista perustelua miesten huono-osaisuudelle, mitä vastaisit."

Yleensä tätä on selitetty yhteiskunnassa ylläpidetyillä maskuliinisuuden normeilla. Esim. miehille asetetaan normi käyttäytyä maskuliinisesti, jota mm. armeijassa ylläpidetään. Miehistä sosiaalistetaan suorittajia, muiden elättäjiä ja suojelijoita, jotka eivät kuuntele kehoaan, tarpeitaan tai jotka eivät huolehdi terveydestään. Sen seurauksena on mm. miesten lyhyempi elinikä ja suuri itsemurhien määrä.

Teoreettisena viitekehyksenä on yleensä sukupuolirooliteoria. Aiheesta löytyy asiaa kirjoista, kuten:

Farrell, Warren. (1993). The Myth of Male Power: Why Men are the Disposable Sex. New York: Simon and Schuster.

Goldberg, Herb. (1976). The Hazards of Being Male: Surviving the Myth of Masculine Privilege. New York: Signet.

Kimbrell, Andrew. (1995). The Masculine Mystique: The Politics of Masculinity. Ballantine Books.

"Maskulistien mukaan perustavanlaatuisin ihmisoikeusoikeus on selvitä hengissä, kun taas maskuliininen rooli aiheuttaa miesten lyhyemmän eliniän. Miesten elämä on kurjaa: siksi he tekevät 80 prosenttia itsemurhista. (Kimbrell 1995, 3-13.) Mies on emotionaalisesti alistettu, ilman kosketusta kehoonsa, eristettynä muista miehistä ja epäonnistumisen pelon terrorisoima. Maskuliinisuus on synonyymi monille tavoille tappaa itsensä. Millä perverssillä logiikalla miehiä pidetään vallassa olevina? (Goldberg 1976, 181–182.) Maskulistit korostavat, että miesten on toimittava elättäjinä ja suojelijoina. Miehet ovat myös uhrattavissa oleva sukupuoli sodassa tai vaarallisissa töissä, toisena vanhempana, väkivallan uhreina tai kodittomana kurjalistona, joka jätetään omilleen. (Farrell 1986; Kipnis 1991; Kimbrell 1995.)

Farrellin (1993) mukaan pakko osallistua miesten väliseen kilpailuun vallasta on osoitus vallan puutteesta, eikä suinkaan vallasta. Farrellille oikea valta on ”kontrollia omasta elämästä”. Sen sijaan miehet opetetaan määrittelemään vallaksi pakko ansaita rahaa, jonka joku muu käyttää, samalla kun miehet itse kuolevat nuorempina. Farrellin mukaan “men's weakness is their facade of strength; women's strength is their facade of weakness“. Miesten on pidettävä yllä vahvuuden kulissia, mikä itsessään ei ole valtaa. Heikkous on puolestaan naisten vallan lähde, koska se oikeuttaa naiset saamaan suojelua. Farrell esittää, että patriarkaatti ja miesten dominanssi ovat koodisanoja sille, että miehet ovat helpommin uhrattavia kuin naiset. Sankari tarkoitti kreikan kielessä orjaa, jonka tehtävä oli palvella ja puolustaa. Orjan tehtävänä oli suojella yhteisöä kokonaisuudessaan, naisia ja lapsia erityisesti. Vastikkeeksi sankari sai rakkautta ja kunnioitusta niiltä, joita hän suojeli. Patsaat ja sankaritarinat ovatkin egon kohotuslahjoja miehille, jotta he jatkaisivat sankaritekojen tekemistä."

Henry kirjoitti...

Maskuliinisuuden ongelmat korostuvat myös suomalaisessa tutkimuksessa:

"Suomalaisen miestutkimuksen alkuna voidaan pitää miehiä tarkastelevia elämäntapa- ja kurjuustutkimuksia. Ne toivat esille vähän tutkitun miesten elämän nurjan puolen.
Matti Kortteinen (1982, 182–183, 192) tarkasteli maskuliinisen roolin murrosta lähiökulttuurin muodostumisessa. Miehiseen rooliin on perinteisesti kuulunut, että mies on vahva ja kantaa vastuun. Kortteisen mukaan vaimon palkkatyöläistyminen kohdisti suuria paineita patriarkaaliseen perherakenteeseen ja pakotti miehen pehmenemään. Miehen elämä tahtoi kuitenkin käydä vaimon elämää sisällyksettömämmäksi ja miesten ratkaisumallit uuteen tilanteeseen olivat usein destruktiivisia. Kun maaseudun patriarkaalisessa kulttuurissa miehillä oli ollut selkeä rooli, niin lähiössä tuohon rooliin ei ollut mahdollisuutta. Perhetilanne lähiössä olikin vaarassa liukua kohti peitettyä matriarkaattia, jossa kodin hallinta kuuluu vaimolle ja jossa mies ei oikein pärjää. Se edisti miehen juomista, mikä vähensi pärjäämistä edelleen ja joka johti lisääntyvään juomiseen.

Vuonna 1994 järjestettiin miesten elämänkertakertomusten kirjoituskilpailu ”Eläköön mies!”. J.P. Roosin ja Eeva Peltosen toimittama kirja Miehen elämää (1994) käsitteli noita kertomuksia useiden kirjoittajien voimin. Lähestymistapa oli miehisen kokemuksen kautta ja artikkelit pohtivat miehen elämän vaikeita puolia. Aineisto on kuitenkin pieni ja valikoitunut: yleistysten tekeminen aineiston perustalta on vaikeaa. Juha Siltala kirjoitti elämänkertakertomusten pohjalta kirjan Miehen kunnia: Modernin miehen taistelu häpeää vastaan (1994; ks. myös 1994b), joka käsitteli miesten yksin pärjäämisen eetosta. Siltalan mukaan miehen on suoriuduttava mieskunnian saavuttaakseen tai seurauksena on häpeä. Jos mies ei kykene sitomaan ahdistustaan työuran kautta, häpeä leimaa olemuksen arvottomaksi. Työelämän menestys onkin miehen kunnian kannalta ensiarvoisen tärkeä asia. (Siltala 1994b) Miehet näkevät elämänsä projektina, jossa alaportaalle jääminen uhkaa omaa miehisyyttä. Oikea mies on se, joka epäedullisista lähtökohdista huolimatta saavuttaa elämänhallinnan. Selviytymällä toisten asettamasta mieshuuskokeesta miesten töissä poika lunastaa oikeuden tehdä työtään muiden siihen puuttumatta. Silloin tapahtuu kasvu nöyryytetystä lapsesta aikuiseksi. (Siltala 1994, 122, 126.) Miehen pitääkin käydä alituista kamppailua siitä, että hän pääsee oikeaksi mieheksi, eikä jää epämieheksi.

Uudenpaa tuotantoa edustaa sosiaalipolitiikan professori Jari Heinosen kirja Työläismies ahdingossa? (2006; ks. myös 2007), joka ammentaa samoista aineksista kuin aikaisempi työläismiesten elämäntapa- ja kurjuustutkimus. Heinonen pohtii syitä maskuliinisuuden kriisiytymiseen ja erityisesti työläismiehen heikkoon osaan. Työläismiehet muodostavat Suomen huono-osaisimman joukon – monesti vailla työtä tai ihmissuhteita. Heinonen etenee häpeän, maskuliinisuuden kriisin ja mieskurjaliston kuvaamisesta syvällisempään pohdintaan niistä mekanismeista, jotka ajavat työläismiehet ahdinkoon. Miehillä on eri kohtalot sukupolvesta riippuen, koska yhteiskunta on ollut 40 vuotta murroksessa. Sen seurauksena on muodostunut tilanne, jossa varsinkin työläismiesten kohdalla vallitsee suuri ristiriita kulttuuristen perinteiden ja uusien työ- ja elinolosuhteiden välillä. Nykymaailmassa miehen on vaikea löytää miehisyyttään ja sitoa ahdistustaan. Voiko mies vain olla vahva ja itsenäinen selviytyjä, joka hammasta purren menee eteenpäin ja välillä putoaa turvaverkkojen lävitse kylmälle betonilattialle? Tosia-asia on, että sadattuhannet parhaassa työiässä olevat miehet voivat todella huonosti yksinäisessä elämässään. (Heinonen 2006, 12, 63.)

Anonyymi kirjoitti...

Nainen kysyy isänpäivän alla:

Voiko ero vahvistaa isyyttä?

Homo

Henry kirjoitti...

Poliittinen mieseliitti pitäisi saada miesasian taakse. Mutta he eivät lähde, jossa miesasiassa on mitään naisvihaan vihjaavaakaan, koska se olisi poliittinen itsemurha. Järkevämpää onkin uran kannalta liittyä feministien leiriin.

http://www.ts.fi/?ts=1,3:1000:0:0,4:1:0:1:2007-06-01,104:1:462985,1:0:0:0:0:0:

Joukossa Juha Mieto ja yhdeksän muuta miestä: Joka kuudes kansanedustaja tunnustautuu feministiksi

Uudessa eduskunnassa istuu ainakin 32 kansanedustajaa, jotka uskaltautuvat julkisesti tunnustautua feministeiksi. Heistä 22 on naisia ja 10 miehiä.

Feministi löytyy siis vähintään joka kuudennesta pulpetista Arkadianmäeltä. Tämä selvisi Turun Sanomien kyselystä, joka tehtiin toukokuussa. Kansanedustajilta kysyttiin, ovatko he feministejä.

Vastaus saatiin lähes puolelta edustajista. Lukuihin eivät sisälly ne edustajat, jotka ovat muissa yhteyksissä julistautuneet feministeiksi: esimerkiksi turkulainen kulttuuriministeri Stefan Wallin (r), joka kutsuu itseään radikaaliksi feministiksi.

Vastausten perusteella naisfeministejä on demareissa, kokoomuksessa, vasemmistoliitossa, vihreissä, Rkp:ssä - muttei keskustassa. Sen sijaan kolme keskustamiestä julistautuu feministiksi, heidän joukossaan Juha Mieto.

- Miehet ovat oikeita vellihousuja naisiin verrattuna, entinen hiihtokuningas kirjoittaa.

Yhtä paljon kuin miesfeministejä kyselyssä ilmoittautui naisia, jotka eivät ole feministejä. Heitä oli kokoomuksesta, keskustasta ja demareista. Feministiksi ei tunnustaudu esimerkiksi Sirpa Asko-Seljavaara (kok), vaikka onkin eduskunnan naisverkoston varapuheenjohtaja.

- Suomessa tasa-arvo on edennyt jo niin pitkälle, että feminismillä ei ole enää suurta tarvetta, hän perustelee.

Miesfeministejä ilmoittautui keskustan lisäksi kokoomuksesta, vihreistä, demareista ja vasemmistoliitosta.

Suhteessa eniten feministejä näyttää kyselyn mukaan olevan vihreiden ja Rkp:n riveissä.

Vastanneista naisista vajaa puolet ja miehistä joka viides tunnustautui feministiksi.

Heiskala kirjoitti...

ARTON PEILI

"Arto Jokisen mukaan miehet voisivat etsiä syytä myös peilistä.

- Miesten taholta ei ole pistetty asialle minkäänlaisia paineita. Miesten itsensä pitäisi tulla voimakkaammin mukaan keskusteluun."


..sanoo Arto "Panssarimies" Jokinen, joka yhdessä nuolemansa järjestelmän sekä median femman kanssa tekee kaikkensa pitääkseen kaikki tärkeimmät, merkittävimmät ja aktiivisimmin suomalaista tasa-arvokeskustelua käyvät tahot - kuten minä - virallisesta keskustelusta piilossa, poissa hänen opportunismiaan ja heikkoa asiantuntemustaan häiritsemästä.

Katsokoon Artsi itse itseään peilistä, jos ikinä uskaltaa.

Loputtomiin tämä asetelma ei näin tule kuitenkaan jatkumaan. Jossain vaiheessa on tuon Artsinkin aika, kunhan vain tärkeämmiltä asioilta kerkiää.

Arto Jokinen ei pärjäisi minulle suomalaiseen tasa-arvoon liittyvässä väittelyssä edes alkumetreille, asiantuntemusta eikä muutakaan kapasiteettia, ei yksinkertaisesti kaverilla riitä. Hän tietää tämän, mutta puhuu sitten lämpimikseen tuollasta paskaa. Siitä saa rahaa.

Miksi minä tämän kieltäisin. FAS:ille vastaisin että, tästäkin asetelmasta, merkitykseni suomalaiselle tasa-arvokeskustelulle, sen vapautumiselle ja siihen nostetuille asioille ja jo aikaan saatuihin toimenpiteisiin on ollut hyvin merkittävä.


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Anonyymi kirjoitti...

Henry:"Miehistä sosiaalistetaan suorittajia, muiden elättäjiä ja suojelijoita, jotka eivät kuuntele kehoaan, tarpeitaan tai jotka eivät huolehdi terveydestään. Sen seurauksena on mm. miesten lyhyempi elinikä ja suuri itsemurhien määrä."

Miesten välinen kamppailu
ja väkivallan mahdollisuuden käyttäminen patoavatkin tehokkaasti pyrkimystä saada miehet
paljastamaan todelliset itsensä, edes itselleen.

Muodostunut tilanne, etenkin
Suomessa on mitä otollisin naisille, jotka ovat jo tottuneet suhtautumaan miehiin suoritusobjekteina.

Kun miehet ei tajua
todellista etuaan, vaan silmät kiiluen nostelee hattujaan saadakseen vaihdossa naisia, antaa se naisille väärä impulssin siitä mitä miehenäoleminen on, tai mikä on naisen tehtävä yhteiskunnassa.


Bmad

Ville kirjoitti...

"Pasi Malmin väitöskirja (2009)"

Tuo olisi mukava lukea mutta ennemmin kotimaisella. En nopealla googletuksella sitä suomeksi löytänyt.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan miesjaoston sihteeri Arto Jokinen myöntää, että miesten ongelmat ovat osin jääneet naisten tasa-arvoasian alle.

Arto Jokinen voisi läksyttää myös miesasian lyttääjiä, mm. -Moilanen & co., ja miettiä miksi he sitä niin kovasti vastustavat. Ei taida tapahtua tai voi hommat loppua hyvinkin nopeasti.

Olen jostain lukenut että on olemassa ihan oikeasti tasa-arvoa ja myös miesasiaa kannattavia feministejä, mutta jostain syystä ääneen pääsevät kaikkein sekopäisimmät ainakin noin juttujen perusteella. Miksi? Onko naisjärjestöissä ja -tutkimuksessa vallassa enemmänkin näitä höyrypäitä, joita maltillisemmat tasa-arvoa ja miesasiaa kannattavat feministit eivät uskalla haastaa peläten petturin leimaa ja hylkiön asemaa näiltä sekopäiltä?

Heiskala kirjoitti...

"Asiantuntija" ( voihan **ttjen **ttu ) Jokinen:

"Miehet ovat olleet mukana tasa-arvokeskustelussa jo lähes 30 vuotta, mutta silti miesasia nousee kerta kerran jälkeen esiin uutena. Asiantuntijan mukaan miehet eivät ole jaksaneet seistä asiansa takana tarpeeksi pitkäjänteisesti ja äänekkäästi."

Anonyymi kirjoitti...

"Perheissä, joissa mies osallistuu lastenhoitoon, tulee vähemmän avioeroja. Erojen ennaltaehkäisy pitäisikin aloittaa heti. Jos mies osallistuisi kodin töihin ja lasten hoitoon enemmän, erot ehkä vähenisivät.

Vähiten avioeroja on perheissä joissa toinen vanhempi jää kotiin.

brunologi kirjoitti...

Vähiten avioeroja on perheissä joissa toinen vanhempi jää kotiin.

Silloinkin kun kotiin jää mies?

Heiskala kirjoitti...

Olen kerran väitellyt Arto Jokisen kanssa eräällä internetin keskustelupalstalla, kävi ilmi ettei Arto Jokinen tunne suomalaisen perheväkivallan todellisutta oikeastaan ollenkaan. Lopulta hän myönsi tämän itsekin.

Ainoa mitä Jokinen kykeni esittämään oli hänen tuttu jankutuksensa, panssarimies- väkivaltaisuus-mantransa.

Sukupuolitettua "tutkimusta".

Hyvin heikkoa .."asiantuntijalta"...

Heiskala kirjoitti...

Arto Jokiselle Miehen työ -palkinto 2001

"Miestutkija Arto Jokiselle myönnettiin vuotuinen miehen työ -palkinto.
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta palkitsee vuosittain tasa-arvotyötä tehneitä miehiä. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Tampereen yliopiston tutkija Arto Jokiselle.

Jokinen on pyrkinyt pitkään edistämään kriittisen miestutkimuksen vakiinnuttamista ja järjestäytymistä. Hän on toiminut muun muassa kriittisen miestutkimuksen koordinaattorina. Kirjassaan Panssaroitu maskuliinisuus (Tampere University Press, 2000) hän on selvittänyt miesten ja väkivallan kytköksiä antaen näin lisäpontta aktivistien työlle. Tutkimuksen ja aktivismin yhteen liittäminen on ollut Jokiselle tärkeä teema ja hän on myös toiminut yhteistyössä käytännön toimijoiden, esim. White Ribbon -liikkeen, Lyömättömän linjan ja Tampereen miespäivien, kanssa.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta haluaa tällä palkinnolla korostaa, että on hyvin tärkeää, että tasa-arvotyö perustuu tutkimukseen. Tutkimus tuottaa uutta ymmärrystä ja tietoa, jonka syntyminen muutoin olisi hidasta. Erityisesti perinteiseen miehisyyteen ja sukupuolijärjestelmään kyseenalaistavasti suhtautuva kriittinen miestutkimus mahdollistaa miesten tutkimisen uudesta näkökulmasta. Tällainen tutkimus ei tarkastele tasa-arvoa vain sukupuolten välisenä kysymyksenä, vaan myös miesten väliset hierarkiat ovat tarkastelun kohteena."


Arto Jokiselle Miehen työ -palkinto 2001

uhhuh.

Anonyymi kirjoitti...

... Olikohan Arto nyt tämä kalju kaveri jolle eilen kahden keskenkin ehdin siinä tasa-arvo Ry:n tilaisuuden ulkopuolella evästää näistä FAS asioista vielä ja jolla oli kiire junaan (treelle?) ; )... ja jolle ei "minun ja Malmin vähän niinkuin yhdessä tivaamani kysymys" Fas ja Fae tragediasta, Yk ja Who:sta ynm ei oikein sopinut tilaisuuden lopussa, vaan hän joutui ihan panssaroimaan itsensä ja sanoi, että ei osaa kyllä vastata ja ei voi kun passata kysymyksensä - ja tämä tilanne jäikin oivasti koko videon lopetuskaneetiksi ;);)

Heiskala kirjoitti...

Homo kirjoitit: "Nainen kysyy isänpäivän alla:

Voiko ero vahvistaa isyyttä?"


- mm. vihreiden Anna Moring on kehunut eroja

http://www.vihrealanka.fi/forum/anna-moring-ja-kritiikittomyystälää peruisteella.

Henry kirjoitti...

Lainauksia Arto Jokisen kirjasta Panssaroitu maskuliinisuus
http://ihmissuhteet.blogspot.com/2007/08/vkivaltaa.html
http://ihmissuhteet.blogspot.com/2007/08/vkivaltadiskurssin-yllpitoa.html

Patriarkaatti ei merkitse vain miesten ylivaltaa naisista ja naisten sortoa; se merkitsee myös naisten syyllistämistä tästä sorrosta. Naiset ovat syyllisiä myös hallitsevan miesluokan ongelmiin. Nainen on sekä uhri että syyllinen uhriuteensa... Nainen nimetään syylliseksi miesten toisiin miehiin kohdistamaan väkivaltaan, miehen itseensä kohdistamaan väkivaltaan sekä vielä naiseen itseensä kohdistuvaan väkivaltaan. Miesten väkivaltaisuutta pyritään siis siirtämään naisten syyksi.

Lapsiin kohdistuva väkivalta on naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Oman itsensä vahingoittaminen tai sillä uhkaaminen voi olla naiseen tai lapsiin kohdistuvia väkivallan tekoja esimerkiksi painostuskeinoina. Joissain tapauksissa mies saattaa ennen itsemurhaansa tappaa vaimonsa ja lapsensa.

Seksuaalista väkivaltaa on huomautella tuntemattomille naisille näiden ulkonäöstä tai epätoisvottu viheltely tai huutelu. Sitä on myös takapuolelle taputtelu ja kaikki muu ei-toivottu koskettelu, kähmiminen ja käpälöinti... Seksuaalista väkivaltaa on pakottaminen yhdyntään esimerkiksi vetoamalla aviovaimon velvollisuuksiin tai omiin tarpeisiin. Yleisin seksuaalisen väkivallan muoto on raiskaus, joista useimmat tapahtuvat kotioloissa.

Perhettä käsittelevässä tutkimuksessa on puolestaan unohdettu, että kyse on lähes poikkeuksetta miehen väkivallasta naisia ja lapsia kohtaan. (s. 24)Perheessä tapahtuva väkivalta on lähes poikkeuksetta miehen fyysistä väkivaltaa naista ja lapsia kohtaan. (s. 20) Tilastotietojen mukaan väkivallan tekijät ovat lähes poikkeusetta miehiä (s. 21)

Käsitys että miesten tuntemiinsa naisiin kohdistama väkivalta juontuu ns. henkisestä väkivallasta tai jopa seksuaalisesta väkivallasta, ovat osa naisiin kohdistuvan väkivallan puhe- ja ajattelutapaa eli diskurssia. Edelleen väite, että suomalainen väkivalta tutkimus on keskittynyt miesten tuntemiinsa naisiin kohdistaman väkivallan tutkimukseen, on virheellinen ja osa naisiin kohdistuvan väkivallan diskurssia.

Anonyymi kirjoitti...

Kriittinen miestutkimus nojautuu feministiseen teoriaan. Miestutkija Arto Jokisen mukaan homoliikkeen tekemä teoretisointi paljastaa miesten todellisen ylivallan naisiin ja sen vaikutukset miesten keskinäisen hierarkian järjestymiseen:

Jokinen ehdottaa miestutkimuksen ja -keskustelun keskiöön:

*miesvallan vastustaminen ja patriarkaalisten hierarkioiden purkaminen
*maskuliinisten väkivaltainstituutioiden purkaminen

Heiskala kirjoitti...

Tuo oli a Siantuntija tekstiä.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Loistavaa ; ) Jotenkin kun tätä maata ajattelee niin ei voi enää kuin nauraa välillä ;) ... no kyllä Arto oli sitten siinä ulkopuolella kiinnostuneen näköinen (ainakin jostain ... ;)

Tomi kirjoitti...

Teoria siitä, että mies kokee itsensä joksikin, joka seisoo tuhon ja järjestyksen puolustuslinjalla ja on valmis tuhoutumaan järjestyksen vuoksi ja luo siksi rakenteita, jotka turvaavat suvun jatkuvuutta, naista ja lapsia ... no, se voi olla totta, mutta selittämättä jää, miksi mies seisoo siinä henkensä kaupalla. Onko kyseessä biologinen vai yhteiskunnallinen ilmiö ja niin pois päin.

Sitä paitsi, naiset kokevat ihan samaa suojelutarvetta suhteessa lapsiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Yhteiskunta opportunisti Pasi Malmi kiittää heti kirjansa alussa mm. seuraavia henkilöitä:

Jeff Hearn!, Arto Jokinen!, Jouni Varanka! Kevät Nousiainen!, Suvi Ronkainen!"

Mies, joka kiittää noita henkilöitä, ei voi olla kuin läpeensä korruptoitunut tai homoseksuaalinen.

Tomi kirjoitti...

Täytyy vielä lukea ajatuksella nuo Henryn lainaamat tekstit.

Henry kirjoitti...

"Mies, joka kiittää noita henkilöitä, ei voi olla kuin läpeensä korruptoitunut tai homoseksuaalinen."

Sen lisäksi kannattaa huomioida, että tapana on kiittää kaikkia väitöskirjan teossa avustaneita tahoja.

Anonyymi kirjoitti...

En näe mitä tuollaisten henkilöiden kiittämisellä olisi jonkun homoseksuaalisuuden kanssa. Kyllähän ihmisiä voi kiittää tai olla kiittämättä siitä riippumatta onko homo vaiko ei.

Minä tuskin kiittäisin tuolta listalta ainakaan useimpien ihmisiä mistään, kuin korkeintaan jostain taktisista syistä tai esittääkseni sairaan vitsin.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"Sen lisäksi kannattaa huomioida, että tapana on kiittää kaikkia väitöskirjan teossa avustaneita tahoja."

Homolle myönnytykseksi sanottakoon sitten niin, että mies, joka ottaa tuollaisia henkilöitä väitöskirjan tekemistään avustamaan, ei voi olla kuin läpeensä korruptoitunut.

Anonyymi kirjoitti...

Heitin tuon homoseksuaalisuuden ensin mukaan sen vuoksi, että nuo henkilöt ovat olleet syyllistämässä juuri heteroseksuaalisia miehiä. En tarkoittanut muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi D: Äitivangit

Nelonen Klo: 22.00 TÄNÄÄN

Suomessa yli 200 naista joutuu vuosittain vankilaan ja monet heistä ovat äitejä. Tavallisesti lapset jäävät vankeusrangaistusten ajaksi sukulaisten tai sosiaaliviranomaisten hoiviin, mutta muutama pienistä lapsista on äidin mukana vankilassa. Mutta onko oikein sulkea lapsi vankilaan, kun ei sinne saa sulkea aikuistakaan ilman erittäin painavaa perustetta? Vanajan avovankilan äiti-lapsiosastolla lastensa kanssa rikostuomioitaan suorittavat Johanna, Kata, Riina ja Riitta ovat sitä mieltä, että on hyvä, että lapsi saa tulla äidin mukana vankilaan. Mutta miten äitiys vankilassa onnistuu? Entä lapsuus? (40')

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Kyllä nuo Farrelin ja Suomalaiset tutkijat ovat minunkin mielestä oikealla, mutta aivan liian pieni painoarvo heillä on sillä, että kuin iso voima on oikeanlainen (nyt muuttunut yhä pahemmaksi) ÄITISUHDE.

Jos äiti ei ole syönyt e-pilsuja vuosia ennen synnyttämistään, ei vetänyt saasteita itseensä 10-15 vuotta optimaali ikää kauemmin, ei jo ihan tieteellisestikin rupsahtanut optimsaali synnytysiästään 10 vuotta, ja jos tämän jälkeen äiti tod imettää konservatiivi äidin tapaan pikku poikaansa whon suositusten mukaan, hellii tätä, paijaa ja nostaa itsetuntoa, ja jos pojalla konservatiivinen isäsuhde aikuisuuteen asti ja sen päälle hän saa naisellisen naisen, joka oikeasti rakastaa ja välittää hänestä myös VASTOINKÄYMISISSÄ ja synnyttää hänelle 2-3 elämää motivoivaa suloista lasta - niin kyullä tämä on niin valtava voima ja elämänsuola, että mies nyt tekeekin töitä tämän eteen ynm jonkin verran.

Mutta jo tuo kaikki kusee, niin se on ihan sama enää onko miehellä vaikka miljardien perintö ynm .. ei mikään enää pysty häntä auttamaan.

Ja sanoisinkin että juur tuo äitisuhde kaikilta osin on feminismin myötä romahtanut ja samoin aikuisena vaimosuhde ja perhe - ja se on niin kauhea, yhtäkkine asia että se romahduttaa koko nykyisen kulttuurimme.

Jos nyt olisi nuo kaikki alussa mainitut asiat terveellä mallilla ja vielä kuuluisimme natoon eli olisi pieni vapaahetoinen palkallinen armeijan suojelemassa meitä - nin kyllä moni mies eläisi todella hyvän elämän näillä työoloilla ja työviikoilla.

Eli feminismi narsismi on erittäin rajusti syyllinen nykymiesten kasvavaan pahoinvointiin. Työolomme alkavat olemaan jo niin inhimilliset. Lisäksi ihan oikeasti nuo vanhat tervaskanto miehet tuntuvat niin vilpittömästi tasapainoisilta ja masentumattomilta meihin nuorempiin feministipolviin verrattuna vaikka ovat olleet kovissa työoloissa koko ikänsä ... mutta en tiedä tietenkään että kuinka paljon mikäkin painaa puntarissa ...

Yhtäkaikki on se painotus syistä, että tähän ollaan tutltu, nyt hieman enemmän kumpaan suuntaan vaan tahansa niin ihan samaa mieltä olemme että Suomalainen mies on hiljalleen järkyttävässä asemassa. Jonkinlainen feministivaltion ase, vero ja työorja ja tilane pahenee vain koko ajan.

-----

Homo nimimerkiltä on tehnyt mieli aina kysyä tällaista - ehkä nyt uskallan, tuskin sinä tästä itseesi otat, eihän tämä sinua koske ... eli oletko kuullut mitään meheviä juoruja tuosta nykyisestä pressa paristamme ... jotain bi juttuja tai muuta ...

http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=219


Tarkoitan vaikka tuota fotoa jonka piruuttani laitoin setasta tuohon keskusteluun sinne alemmas ;);;)

Anonyymi kirjoitti...

heheeehh!

"Homo nimimerkiltä on tehnyt mieli aina kysyä tällaista - ehkä nyt uskallan, tuskin sinä tästä itseesi otat, eihän tämä sinua koske ... eli oletko kuullut mitään meheviä juoruja tuosta nykyisestä pressa paristamme ... jotain bi juttuja tai muuta ..."

Anonyymi kirjoitti...

"Teoria siitä, että mies kokee itsensä joksikin, joka seisoo tuhon ja järjestyksen puolustuslinjalla ja on valmis tuhoutumaan järjestyksen vuoksi ja luo siksi rakenteita, jotka turvaavat suvun jatkuvuutta, naista ja lapsia ... no, se voi olla totta, mutta selittämättä jää, miksi mies seisoo siinä henkensä kaupalla. Onko kyseessä biologinen vai yhteiskunnallinen ilmiö ja niin pois päin.
Sitä paitsi, naiset kokevat ihan samaa suojelutarvetta suhteessa lapsiin."

Suojelu sinällään on tervettä
aina tarpeen mukaan kun mahdollista,
mutta suojeluvelvoitteen sälyttäminen sukupuolen perusteella ei ole tervettä.
Nainen voi olla se perheen krav maga-pioneeri, mies pienituloinen nörtti.

Kukin tavallaan. Kaikki eivät synny vartijoiksi.


Bmad

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Lisäisin nopsaan tässä porno dokkkarin mainostkatkolla että FEMINISTIEN TUHOAMAN TERVEEN ÄITISUHTEEN JA SIIHEN PÄÄLLE AIKUISEN PERHESUHTEEN vaikutuksesta puhuu myös se että maailman vähimmän stressioireilevia ynm ja pisimpään elävät miehet ovat juuri konservatiivisessa Italiassa ja siellä Japanin ääri vanhoillisilla alueilla? MIettikääs ja miettikääs noita Suomenkin tasapainoisia 80 vuotiaita vahuksia ynm.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi, olenhan minäkin jotain juoruja kuullut (tosin kukapa ei olisi kuullut edes jotain Tony Halmeen iltapäivälehtien heittoja Halosesta), eikä kyllä välttämättä edes seksuaalivähemmistöihin viittaavia, mutta en pysty arvioimaan millään muotoa niiden todenperäisyyttä. Ne saattavat olla täysin paikkaansapitämättömiä, enkä halua ottaa asiaan sen kummemmin kantaa.

Tuskin ainakaan kaikki juorut, joita tällaisista julkisuuden henkilöistä esitetään, voivat mitenkään pitää paikkaansa. Ja toisaalta kannattaa muistaa sekin, että eiköhän suurimmalta osalta ihmisistä löydy taustastaan jotain likapyykkiä, jos sitä vain tosissaan kaivetaan. Esimerkiksi niin miehistä kuin naisistakin noin 40 prosenttia on ainakin joskus pettänyt puolisoaan ja muutakin suhteellisen yleistä likapyykkiä löytyy suurelta osalta väestöstä. Enkä tässä nyt yritä väittää, että Halonen olisi edes kuulemissani juoruissa pettänyt ketään, vaan kyse oli esimerkistä.

Mielenkiintoisesti Halosen Setan puheenjohtajuus -ajoilta jotkut homo/lesboaktivistit ovat enemmän tai vähemmän korostaneet, että Halonen olisi hetero.

Eli ota nyt tästä jutusta selvä. Eräs kuulemani väite on tosin sellainen, että luonnontieteellisin keinoin väitteen toisen puolen voisi edelleenkin todistaa oikeaksi tai vääräksi jokseenkin kiistattomasti. Tämä kyseinen väite ei sitten liittynyt mitenkään seksuaaliseen suuntautuneisuuteen.

Homo

asdfg kirjoitti...

Voi huokaus.

Anonyymi kirjoitti...

Romantchuk.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs kuulemani väite on tosin sellainen, että luonnontieteellisin keinoin väitteen toisen puolen voisi edelleenkin todistaa oikeaksi tai vääräksi jokseenkin kiistattomasti. Tämä kyseinen väite ei sitten liittynyt mitenkään seksuaaliseen suuntautuneisuuteen.


KERRO, KERRO ... Onko lapsi adoptoitu tai jotain? onko tarjalle tehty sukupuolileikkaus ? KERRO, KERRO ... kerro vaikka ilman nimimerkkiä ...

Anonyymi kirjoitti...

Onko joku muu kuullut saman kaupunki legendan joku kertookon sen nyt anonyymina ... juorut parantavat iltaa ...

Anonyymi kirjoitti...

on.

Jorma kirjoitti...

"Miesten taholta ei ole pistetty asialle minkäänlaisia paineita. Miesten itsensä pitäisi tulla voimakkaammin mukaan keskusteluun."

Paineita on ja keskustelua on käyty jo vuosikaudet. Jokinen on vain ihan pihalla koko touhusta.

Se, että Jokinen on syyllistämässä miehiä itseään mieghiin kohdistuvasta sukupuolisyrjinnästä, osoittaa että hän oon miehiävihaava tasa-arvon vastustaja.

Jorma kirjoitti...

"Uskon että Pasi Malmilla on motivaationsa ja hän on taktikko - joka varmasti ajaa miesten parasta."

Tämä tuntuu hyvin uskottavalle. Kaikesta en ole P. Malmin kanssa samaa mieltä, mutta kyllä hän on tehnyt miesten oikeuksien eteen paljon kovaa työtä. Se, että hänellä on joskus hieman sovittelevampi tyyli kuin monilla muilla, ei sinänsä ole ongelma.

Jorma kirjoitti...

"Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan miesjaoston sihteeri Arto Jokinen myöntää, että miesten ongelmat ovat osin jääneet naisten tasa-arvoasian alle."

Ja se on suurelta osin TANE:n ja Jokisen syytä. Saatanan tunarit!

Jorma kirjoitti...

Työryhmä yrittää purkaa sukupuolierottelua koulussa

"Usein jää kertomatta, että suomalaiset pojat menestyvät kuitenkin lukutaidossa keskimäärin paremmin kuin pojat muissa maissa."

Usein jää kertomatta, että Suomessa sukupuolten välinen ero oppimistuloksissa ja koulumenestyksessä on aivan poikkeuksellisen suuri.

On todella sääli, että avoimesti miehiä vihaava ja sukupuolten välistä tasa-arvoa vastustava tyyppi on päästetty näin vaikutusvaltaiseen asemaan.

Jos sukupuolten välistä segregaatiota halutaan vähentää ja tasa-arvoa edistää on poikien koulumenestykseen panostettava ja kiinnitettävä aivan erityistä huomiota. Miesten osuutta korkeakouluopiskelijoista on määrätietoisesti lisättävä. Se, että Lahelma vastustaa åpoikien kolumenestyksen parantamista, tekee hänestä tasa-arvon vihollisen ja miestenvihaajan.

Samassa jutussa professori Elina Lahelma haluaa todistaa olevansa loogiseen ajatteluun täysin kykenemätön. Ensin hän vaahtoaa sukupuolierojen huomioimista vastaan ja sitten raivolla vaatii, että koulukirjoissa olisi kuvattava enemmän "naisten maailmaa" (mitä se nyt sitten ikinä onkaan). Säälittävää. Kaikki sitä näköjään professoreiksi asti voivatkin päästä.

Jorma kirjoitti...

Perheväkivaltaan kuolee Suomessa vuosittain 20–30 henkeä

Tätä ei voi enää pistää sattuman tai vainoharhaisuuden piikkiin. HS:n femut pelkäävät, sillä he tietävät, että tuulen suunta on kääntymässä. Siksipä he nyt vyöryttävät minkä ehtivät.

Vortac kirjoitti...

Sanonpa minäkin sanaseni Pasi Malmista.

Tai oikeammin sen, etten oikein tiedä, mitä hänestä sanoisin - välillä hän on mielestäni sanonut aika hyviä ja pontevia lausahduksia, ollen selvästi oikeudenmukaisuuden ja totuuden puolella.

Toisaalta sitten häneltä on välillä pötkähtänyt sellaisia feministisiä kauhistuksia suustansa (tai näppiksestänsä), että heikompaa hirvittää.

Näistä syistä en ole vieläkään oikein saanut muodostettua kunnollista kuvaa hänestä, mutta ehkäpä hän on kiero käärmemäinen soluttautujayksikkö, joka sitten koettaa murtaa feminismiä sisältäpäin.

Kukapa tietää.. mutta niin kauan kun hän ei suoranaisesti astu totuuden ja tasa-arvon puolella olevien varpaille tai sormille, häntäkin varmasti tarvitaan.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Entäpä se kun löydetään naissiivooja miesten suihku- ja pukutiloista julkisessa uimahallissa?"

No jätetäänkö se siivoamatta ja kielletään miehiä menemästä uimahalliin? Miehiä ei pahemmin kiinnosta tuo siivousalan ammatti, turha siitä on naisia syyttää. IHan eri asia, jos joku menee toisen sukupuolen pukutiloihin ilman syytä.

Fas lapsi tulevaisuudesta. Et voi tosissasi sanoa, että nyky-yhteiskunta on sitä mitä on feministien tähden. Eiköhän noilla ole pienempi merkitys. Miehetkin ovat olleet rakentamassa tätä, mitä meillä on. Ja myös MIESTEN PITÄÄ MUUTTUA. Niin kuin on naistenkin pitänyt. Naiset eivät välttämättä esimerkiksi toteuta elämäntehtäväänsä -eli lisäänny- uravaatimusten tähden.

Kyllä pitää katsoa peiliin, jos aina syyllinen on jossakin muualla. Huvittaa ihan, aikuiset ihmiset. Syyllinen löytyy aika usein siitä omasta päästä.

FAS lapsi tulevaisuudesta kirjoitti...

Katsoitko nyt itse feministiseen peiliin?

Naiset muuttuvat tosiaan - yhä narsistisemmaksi, luonnottomaksi, sairaiksi äideiksi ja yhä enemmän itselleen valtaa ja oikeuksia haluavaksi. Miehet muuttuvat sellaiseksi että he luopuvat oikeuksistaan.

"Muutos" on miehillä kuin NL demokratia kannattavien porvarieden kohdalla tai natsismissa juutalaisten kohdalla.


Siis nyt vaaditaan, että mies luopuu itsestään yhä enemmän naisten saadessa itselleen yhä enemmän. Vaaditaan jopa että hän syyllistää itse itseään, samoin kuin porvarit kommunismissa tai jutskut natsismisa - osa vielä heitä uuniinkiin työnnettäessä - ja mieluiten syyllistää koko miehisyyttä historioineen - naisten "lähes rikollisesta toiminnasta" nykyaikana femin ISMIN takia.Naiset siis parantavat oikeuksiaan, miehiltä viedään loputkin elintärkeät oikeudet pois - eli esim varmuus naisellisen vaimoon, päivittäiseen seksuaalisuuteen ja sukunsa jatkamiseen.

Kaikki äärimmäiset raskaat velvollisuudet kuitenkin jätetään esim aseorjatyö ja 12 miljardia veron siirtoa omasta työstään näille vittumaisille feministi naisille.

- FEMINISTIEN TYÖNORJAT NOUSKAA SORRON YÖSTÄ _

Jorma kirjoitti...

"MIESTEN PITÄÄ MUUTTUA. Niin kuin on naistenkin pitänyt."

Miehet ovat muuttuneet, naiset eivät. Yhä haluavat sekä säilyttää, että syödä kakun.

Heiskala kirjoitti...

Jorma: "Tätä ei voi enää pistää sattuman tai vainoharhaisuuden piikkiin. HS:n femut pelkäävät, sillä he tietävät, että tuulen suunta on kääntymässä. Siksipä he nyt vyöryttävät minkä ehtivät"VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE


http://www.lapsenoikeus.info/valitus-julkisen-sanan-neuvostolle-vakivaltatutkimukseen-liittyen-helsingin-sanomat-harhaanjohtava-uutisointi.html


LIITE

http://www.lapsenoikeus.info/valitus-julkisen-sanan-neuvostolle-liite-hs-vakivaltatutkimuksen-uutisointi.html


a

Heiskala kirjoitti...

Pasi Malmi kirjoitti väitöskirjassaan:

"Vaikka lainsäädäntö ja julkinen hallinto eivät suosi selkeää positiivista syrjintää, lopputuloksena voi kuuitenkin olla naisia suosivia kaksoisstandardeja lähes kaikilla elämänalueilla."
(Malmi 2009)

...

Valtiollinen Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE)

TANE TIEDOTTAA:

"YTL Jaana Kuusipalo:
MIKÄ ON SE TASA-ARVO, JOTA TASA-ARVOPOLITIIKKA TAVOITTELEE?
(Lyhennelmä alustuksesta)"
.....

"Yhtäläisiin mahdollisuuksiin perustuva lainsäädäntö kohtelee ihmisiä tasapuolisesti vain niiden ominaisuuksien suhteen, jotka liitetään mieheen ja pitää naisten ”erityistarpeita” poikkeuksena. Naisnäkökulma kritisoi tätä ja politisoi henkilökohtaista, kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä. Se toi tasa-arvopolitiikkaan myös positiiviset erityistoimet. Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä."


---------------------------------
"Sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonenantti heiskala

PS. Ja juuri Jaana Kuusipalon ajatuksia Pasi Malmi on siis "tasa-arvofeminismiä" puolustaessaan kehottanut lukemaan. hellurei.