sunnuntaina, marraskuuta 15, 2009

Väkivaltainen nainen

Hellan ja nyrkin väli: Tästä on väkivaltainen nainen tehty.

Parisuhdeväkivallan sukupuolijakaumaa koskevat tutkimustulokset Suomessa ja lähteet.

Julkaisematon mielipidekirjoitus (HS): Tasa-arvoon on vielä pitkä matka, ministeri Wallin!
Tasa-arvoministeri Stefan Wallin toteaa aivan oikein, että sukupuolten välisen tasa-arvon tulisi näkyä myös erotilanteissa (HS 8.11.). Ilahduttavaa on havaita, että sosiaali- ja terveysministeriö on viimein huomioinut Miesten tasa-arvo ry:n vaatimuksen sosiaaliviranomaisille järjestettävästä tasa-arvokoulutuksesta. Ministeri Wallin on oikeassa todetessaan, että Suomessa on harjoitettava sellaista tasa-arvopolitiikkaa, jossa niin naiset kuin miehetkin nähdään tärkeiksi, ja että molempien sukupuolten on koettava tasa-arvotyö mielekkääksi.

Valitettavasti hallitus on tasa-arvo-ohjelmassaan unohtanut miesnäkökulman. Sekä nais-, että miesnäkökulman havaitsevien sukupuolisilmälasien sijasta käytössä on vain naisasiamonokkeli. Ministeri Wallinin esiin nostamat samapalkkaisuus, työelämän
segregaatio ja väkivalta ovat todellisuudessa kysymyksiä, jotka koskevat molempia sukupuolia.

Samapalkkaisuus toteutuu jo tutkimusten mukaan varsin hyvin työtehtävien tasolla (naisen euro on laskutavasta riippuen 96 - 104 senttiä). Sitä on edistettävä tavalla, joka turvaa palkkauksen kannustavuuden, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvoisuuden.

Sukupuolten välisen ammatillisen segregaation vähentäminen edellyttää sitä, että poikien koulumenestyksen parantamiseen kiinnitetään enemmän huomiota ja että miesten osuutta korkeakouluopiskelijoista nostetaan. Naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi on otettava huomioon myös miehiin ja lapsiin kohdistuva väkivalta, sillä väkivalta on
tutkitusti vuorovaikutus- ja perhetason ilmiö, joka siirtyy sukupolvelta toiselle.

Nykyisessä tasa-arvo-ohjelmassa miehiä ja heidän hyvinvointiaan ei pidetä samassa arvossa kuin naisia ja naisten hyvinvointia. Yhdenvertaisuus sukupuolesta riippumatta on uhanalainen jopa perusihmisoikeuksien osalta; oikeusministeri Tuija Brax (HS 31.10.) on asettunut puolustamaan poikavauvojen sukupuolielinten rituaalista silpomista.

Tasa-arvoministeri Wallin toteaa kyllä miesten kärsivän mm. asunnottomuudesta, syrjäytymisestä ja lyhyemmästä eliniästä, mutta mitä hallitus ja tasa-arvoviranomaiset aikovat konkreettisesti tehdä miesten aseman parantamiseksi.

Ikävä kyllä, ministeri Wallin ei vaikuta olevan tietoinen edes etävanhempien, joista suurin osa on isiä, erittäin heikosta asemasta. Isyyden vähäisempää arvostusta kuvaa hyvin se, että äitienpäivänä ansioituneet äidit ovat mitalisateessa, mutta isänpäivänä jaetaan vain Vuoden Isä - palkinto.

Ministeri Wallin kirjoittaa: "Pidän itse tasa-arvopoliittisesti tärkeänä, että kaikilla on aito mahdollisuus tehdä elämässään sukupuolen rajoittamatta itseään koskevia valintoja." Aiemmin ministeri Wallin on kuitenkin puolustanut vain miehiin kohdistuvaa
asevelvollisuutta (HS 28.4.). Tämäkin esimerkki korostaa, että miesten tasa-arvointressit on selkeästi kirjattava ohjelmallisiin asiakirjoihin.

Juuso Erno, Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

18 kommenttia:

asdfgh kirjoitti...

Erinomaisen tärkeä kooste Malmilta.

Anonyymi kirjoitti...

Käskekää Ernon kokeilla IL - jos siellä ei ole ruuhkaa niin tuo hieno txt voi mennä hyvinkin läpi... Txt huomio on muuten ihan sama minkä itsekin kirjoitin nettiin heti tuon Wallinin kirjoituksen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Cityn paperiversiossa on tieto, jonka mukaan 32% City-lehden kyselyyn vastanneista naisista ei ollut lyönyt miestä.

Jorma kirjoitti...

"Ministeri Wallin kirjoittaa: "Pidän itse tasa-arvopoliittisesti tärkeänä, että kaikilla on aito mahdollisuus tehdä elämässään sukupuolen rajoittamatta itseään koskevia valintoja." Aiemmin ministeri Wallin on kuitenkin puolustanut vain miehiin kohdistuvaa
asevelvollisuutta (HS 28.4.)."

Wallin puhui (kirjoitti) itsensä pussiin. Pelle mikä pelle.

Kumma, ettei Hesarille kelpaa edes näin terävä poliittinen kritiikki. Mitäs debattia se sellainen on, jota ei käydä? HS ei ole vallan vahtikoira, vaan vallanpitäjien pikku puudeli.

Henry kirjoitti...

Tuota Malmin tekemää tilastoa voi tosiaan esitellä väkivaltaa käsittelevissä nettikeskusteuissa, joista tuskin on pulaa tulevaisuudessakaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuota Malmin tekemää tilastoa voi tosiaan esitellä väkivaltaa käsittelevissä nettikeskusteuissa"

Kannattaisiko se kuva kopsata tänne tai muualle, että varmemmin jäisi verkkoon. Joskus tuppaa katomaan syystä tai toisesta. Tuskin Malmilla mitään sitä vastaan olisi.

Henry kirjoitti...

"Kannattaisiko se kuva kopsata tänne tai muualle"

Löytyy mm. tuolta, kun jatkossa on käyttöä.

http://miestentasaarvory.wordpress.com/miesten-tasa-arvon-linkkeja/

Vortac kirjoitti...

Maria-Akatemian avoin linja väkivaltaisille naisille. Päivystys 09 7562 2260 (ti, to klo 16–18 ja pe 12–14)..

Tuo on siinä 'hellan ja nyrkin väli'-jutun lopussa, eli tästä on väkivaltainen nainen tehty..

Kummallista minun silmääni tuossa on, että eipä näy mitään numeroa, johon MIEHET voisivat soittaa, kun nainen on pätkinyt heitä turpaan!

Toki on tärkeää, että noille väkivaltaisille bitcheillekin on numeronsa, johon soitella kun alkaa nyrkit tuntumaan liian heiluvilta, mutta vieläkään ei siis miehille tämän kaiken kertomisen jälkeenkään myönnetä rahtuakaan apua.

Kommenttiosastossa taas on NIIN totaalisen vääräleukainen kommentti, etten tiedä miten siihen pitäisi suhtautua - se alkaakin lupaavasti otsikolla "Mies on aina uhri" .. huh. Milloin muka mies on saanut olla uhri tässä maailmassa?? Ehkä Atlantiksen aikoina viimeksi.

Miehille ei myönnetä omaa uhrilinjaansa, johon voi soittaa, kun nainen (tai mies) on pahoinpidellyt, ja tolla femakkalutkalla on otsaa väittää, että 'mies on aina uhri'? Ei taas nähdä todellisuutta -ollenkaan-, tai sitten ideologia mutatoi sen vähänkin älyn, joka tuollakin on ehkä joskus aivokoppansa perukalla majaillut.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole olemassa naisen euroa ja siksi se ei voi olla 96-104 senttiä sen paremmin kuin 80 senttiäkään. Jotta näissä väitteissä olisi jotain järkeä, pitäisi ensin kertoa, mitä naisen eurolla tarkoitetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa:

Totomestari, radiopersoona Jaajo Linnonmaa lahjoitti yli 9 000 euroa eturauhassyövän tutkimukseen

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Muistan nuorena lukeneeni Valituista paloista jonkun (kaipa kieli poskella kirjoitetun jutun, jossa on kuitenkin totta toinen puoli, jossa kirjaimellisesti neuvottiin nartuille kuinka tappaa miehensä nuorina epäterveellisellä ruualla, jotta pääsevät nauttimaan miehensä perimisestä nuorella iällä.

Ja kyllähän edelleen osaltaan nartut, työmaaruokapaikat ja myös miehiin kohdistuvat erilaiset sosiaaliset paineet ja meemit saavat syömään epäterveellisesti ja elinaikaa siten tarpeettoman lyhyeksi. Minusta olisi oikeus ja kohtuus, että mahdollisimman moni mies pyrkisi elämään mahdollisimman pitkään, jotta nartut eivät pääsisi hyötymään niin voimakkaan ansiottomasti miesten tienaamista rahoista mm. eläkkeen kautta.

Eilen taisin mainita kuinka eturauhassyöpää voi ehkäistä helposti lääkkeellä ja D-vitamiinia syömällä saa muita terveyshyötyjä varsin helpolla. Kuitenkin hieman työläämmillä elämäntapamuutoksilla esimerkiksi ruokailun suhteen olisi saatavissa hurjia vaikutuksia, joka on syytä pitää mielessä:

...

Lyonin kokeilu
Kun eri tutkimuksissa todettiin kreetalaisten sairastavan poikkeuksellisen vähän ns. sivilisaatiosairauksia, alettiin väittää, ettei ansio ole suinkaan ruokavalion, vaan perimän, ilmaston jne. Siksipä ranskalainen Serge Renaud, ranskalaisen lääketieteellisen tutkimuslaitoksen INSERM-in johtaja, siirsi kreetalaisen ruokavalion Ranskaan Lyoniin.

Hän valitsi kaksi koeryhmää, joiden kaikki jäsenet olivat saaneet yhden sydäninfarktin ja uusi tai uusia oli odotettavissa. Toisen ryhmän jäsenille opetettiin kreetalainen ruoanvalmistustapa. Toiset taas alkoivat noudattaa ns. sydänruokavaliota, jota American Heart Association suosittelee. Tutkimusta oli tarkoitus jatkaa neljä vuotta, mutta se jouduttiin keskeyttämään eettisistä syistä noin kahden vuoden kuluttua, sillä sydänruokavaliota noudattaneet saivat infarkteja ja kuolivat 4­5 kertaa useammin kuin kreetalaista ruokavaliota noudattaneet. Siksi Renauld suositteli kreetalaista ruokavaliota kaikille kahden tutkimusryhmän jäsenille.

...

...

Suomesta mukana ollut Pohjois-Karjala oli synkintä aluetta sydän- ja verisuonitautikuolleisuudessa, Kreeta puolestaan valoisinta. Kun Pohjois-Karjalassa kuoli sydäntauteihin pahimmillaan 466 henkeä 100 000 kohden, oli luku Kreetalla vain 9 henkeä. Sydän- ja verisuonitaudit olivat saarella tuntemattomia, edes sydänlääkäreitä ei ollut.

...

Homo

Jorma kirjoitti...

"Jotta näissä väitteissä olisi jotain järkeä, pitäisi ensin kertoa, mitä naisen eurolla tarkoitetaan."

Ensin sanot, ettei sellaista olekaan ja seuraavaksi vaadit saada tietää, mitä sillä tarkoitetaan. Yritäpä päättää, mitä mieltä olet.

Anonyymi kirjoitti...

Naissotilas yritti harrastaa seksiä vangin kanssa

...
Hoitajana työskennellyt nainen käytti vankia seksuaalisesti hyväkseen, kun tämä oli pidätettynä brittiläisessä armeijan tukikohdassa Irakissa. Kolmen lapsen isä, kidutettu Hussain Hashim Khinyab, kertoo, että naissotilas yritti harrastaa seksiä hänen kanssaan, kun hän oli toipumassa leikkauksesta sairaalassa vuonna 2006.
...

Homo

Homo kirjoitti...

New Dating Sites Match People Through DNA Tests

Research at Rotterdam's Erasmus University found that boys whose mothers were exposed to PCBs and dioxins were more likely to play with dolls and tea sets and dress up in female clothes. 'The amounts that two-year-olds absorb from the [preservatives] parabens propylparaben and butylparaben can constitute a risk for oestrogen-like disruptions of the endocrine system,' says the report. The contamination may also offer a clue to a mysterious shift in the sex of babies. Normally 106 boys are born for every 100 girls: it is thought to be nature's way of making up for the fact that men were more likely to be killed hunting or in conflict. But the proportion of females is rising.

Environmental Chemicals Are Feminizing Boys

Kai tiesitte tämän. Normaalistihan elinkauppa on paheksuttua, mutta poikavauvojen sukupuolielimistä ei ole niin väliksi:


The Mass Production of Living Tissue


Apligraf is a matrix of cow collagen, human fibroblasts and keratinocyte stem cells (from discarded circumcisions), that, when applied to chronic wounds (particularly nasty problems like diabetic sores), can seed healing and regeneration.

Heiskala kirjoitti...

Hei!

Tässä jälleen yksi foorumi mihin voisi kirjoittaa, jos oikeasti haluaa muutosta asioihin:

.........

Glowing
eilen 17:30

Feministi Heidi Hautala: “Keskittymällä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, ei väheksytä muiden ryhmien kokemuksia vaan pyritään tehokkuuteen”

www.heidihautala.fi/2009/10/tasa-arvon-pitaa-nakya/comment-page-1/


Feministi, vuoden tieteentekijä Johanna Kantola:

“Väkivalta ei lopu ennen kuin mies ottaa vastuun teoistaan ja lakkaa etsimästä syitä naisesta.
Myös yhteiskunnan olisi syytä lakata etsimästä syitä naisesta.
Väkivaltaisista naisista – marginaalisesta ilmiöstä – puhuminen vie huomiota pois tärkeämmiltä asioilta.”


www.ylioppilaslehti.fi/2004/05/21/kantola-hyvaksyttya-vakivaltaa/

........


Perheväkivalta Suomessa

--Venla Salmi & Martti Lehti & Reino Sirén & Janne Kivivuori & Mikko Aaltonen

www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf

Saman ruokakunnan sisäiset henkirikokset 2007 - Uhrit
( absoluuttisia lukuja ) ( kuvio 7 )

Nainen 13

Mies 9

Lapsi 3

Saman ruokakunnan sisäisissä törkeissä pahoinpitelyissä ja henkirikosten yrityksissä naiset ovat jo käyneet vuoden 2006 kohdalla miesten yläpuolella.

Lainaus tutkimuksesta: "Lasten kodissaan näkemä väkivalta on useimmin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, ei äitiin tai isään kohdistuvaa"

........

Mies on syyllinen aina
tänään 05:53

"Mies jota nainen "pieksee" suhteessa on nössö ja tohvelisankari. Piste. Siihen, että nainen lyö miestä ei pidä vastata samalla tavalla eli lyömällä takaisin vaan rauhoittamalla nainen esim. kiinni pitämällä. Tarvittaessa niin kauan kuin on tarpeen. Sen jälkeen keskustellaan mikä vaivaa."

Naisen kiinni pitäminen, jopa miehen ynseä ilme ja pahantuulisuus lasketaan naisuhritutkimuksissa aina väkivallaksi. Sellaisia miesuhritutkimuksia missä nainen on syyllinen taas ei tehdä.

.......

Glowing
tänään 13:20

Naisille suunnaatuissa väkivaltakyselyissä (esim. UTH) käsitellään mm. tämän tyyppisiä asioita:

Onko puolisosi...
- murjottanut tai kieltäytynyt puhumasta asioista
- ollut töykeä/epämiellyttävä ystäviäsi kohtaan
- vaatinut sinua tilille siitä, miten olet käyttänyt rahaa
- tehnyt taloudellisia päätöksiä neuvottelematta kanssasi
- epäillyt ja syyttänyt sinua pettämisestä/toisesta suhteesta
- kritisoinut sinun lasten hoitoasi ja äitiyttäsi
- uhannut soittaa poliisille sinusta
- kritisoinut työtäsi kotona (ruoanlaittoa, pyykinpesua, siivousta yms.)
- pidättäytynyt hellyydenosoituksista
- pidättäytynyt seksistä kanssasi
- ei ole huomioinut tarpeitasi ja halujasi
- tönäissyt esim. pöytää sinun läsnäollessasi

Edellämainitut asiat on siis luokiteltu väkivallaksi naista kohtaan. Jostakin syystä näitä kyselytutkimuksia ei tehdä miehille.

.......


Mojova Kiitos kaikesta muustakin aktiivisuudestasi mediassa Glowing-äij:a)! Sillä ON merkitystä.


:ah

Heiskala kirjoitti...

Ai niin, linkki Cityn keskusteluun unohtui:


Hellan ja nyrkin väli

Tästä on väkivaltainen nainen tehty.
ah

Heiskala kirjoitti...

NAISJÄRJESTÖJEN VÄKIVALTA
(tiedotteita)

http://www.lapsenoikeus.info/naisjarjestojen-antamia-tiedotteita-vakivaltatutkimukseen-liittyen.html


"Naisjärjestöjen Keskusliitto ihmettelee RAY:n avustusten jakoa

"Naisjärjestojen Keskusliitto"...


( + kaikki muutkin feministiset naisjärjestöt + lähes kaikki eduskuntapuolueiden naisryhmät )

... "ihmettelee RAY:n päätöstä kanavoida merkittäviä summia lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn suunnatuista varoista valtakunnalliselle lastensuojelujärjestölle, Ensi- ja turvakotien liitolle (ETU)."

ja:

"Naisten suojelu on parasta lasten suojelua."Tosiasiassa naiset kuitenkin vastaavat 2/3:sta lasten pahoinpitelyistä, jopa kuolemaan johtaneiden pahoinpitelyiden osalta.

Naisjärjestöjen valtionavut ovat muuten nykyään jo lakisääteisiä, eli heidän uhrinsa maksavat myös heidän toimintansa ; tyypillisesti Heidi Hautalan ( vihr.) johdolla toimiva Tasa-arvoasian neuvottelukunta ( TANE ) jakoi tämänkin vuoden "Miehen työ"-palkinnon henkilölle joka on näistä asioista mediaan virheellistä informaatiota tuottanut, valehdellut, eli Jeff Hearnille.


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

bmaad kirjoitti...

"Nykyisessä tasa-arvo-ohjelmassa miehiä ja heidän hyvinvointiaan ei pidetä samassa arvossa kuin naisia ja naisten hyvinvointia. "

Elämääkö katsomaan vain tulin?
En tainnut tulla, synnyin
muna haarovälissä.
Vastaan tuli naisia kuin keijukaisia, niiden edessäni olin turta, sulin.
Tein kaikki mitä saatoin, mitä odotettiinkin, vaan kaikkeen aina pystynyt ma en.
Naiset istui pöydän ääressä ja hymyillen, oli olo kait parempaa niiden.

Kun syntyy mieheksi tulee raatamaan.
Kun on nainen kelpaa usein ihan sellaisenaan.

Monikaan ei miestä arvosta.
Löytää vikaa kaikkialta jos ei ole
tehty kullikarvoista.
On naisen läheisyys kai sen arvoista.


(c) Bmad