keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

Tietoa sukupuolesta

Käsikirja sukupuoleen:
Teoksessa kirjoittavat Leena-Maija Rossi, Susanna Paasonen, Sanna Karkulehto, Kaarina Nikunen, Tuija Saresma, Kirsi Saarikangas, Johanna Kantola, Elina Valovirta, Jaana Vuori, Karoliina Ojanen, Arto Jokinen, Juulia Jyränki & Johanna Pakkanen, Livia Hekanaho, Maarit Huuska, Mila Engelberg, Elina Vuola, Päivi Korvajärvi, Sanna Rojola, Virve Peteri, Leena Eräsaari, Riitta Luoto, Taina Kinnunen, Suvi Keskinen, Tuula Juvonen, Kirsti Lempiäinen, Päivi Naskali, Maija Urponen, Anu Hirsiaho ja Hannele Harjunen.
Miesnäkökulma näyttää monipuolisesti edustetulta.

Tasa-arvotiedon keskus avautuu

Poor white boys sliding down GCSE pass rates


Men’s Network Launched in Sweden

Markkinaurpot

Ammatin ansiosta aviokriisiin

Juhlistamme yhdistyksen yksivuotista taivalta

Radical Feminism's Attack on Manhood in America

61 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Kiittämättömien nirppanokkanarttuin lahjonnasta:

The Gift That Needs Forgiving

Homo kirjoitti...

Naistutkimuksessahan asiantuntemattomuus ja faktoista valehtelu yritetään tyypillisesti kätkeä sosiaalisista konstruktioista höpimisemiseen ja puhumalla innokkaasti tieteidenvälisyydestä, mutta miksi luonnontieteet - ja etenkin lääketiede ja biologia tuntuvat olevan tässä tieteenvälisyyden muka nimeen vannovassa pseudotieteessä sellaisia kirosanoja? Esimerkiksi rohkenen arvella, että Käsikirja sukupuoleen -kirjassa lääketiede ja biologia ohitetaan olankohautuksella, vaikenemalla tai korkeintaan suodaan lyhyt vihamielinen ja tosiasioita vääristelevä asian vierestä renkutus. Tämä on minusta aika erikoista, kun luulisi em. luonnontieteiden sisältävän paljon enemmän eksaktia kerrottavaa sukupuolesta kuin joku olemattoman köykäinen pseudotiede kunakin ajanhetkenä vallitsevine muotivirtauksineen.

Homo kirjoitti...

Sisällysluettelo ainakin vaikuttaa oksettavalta.

Esimerkiksi Suvi Keskisen kirjoittama Sukupuolistunut väkivalta lienee suuri saavillinen sontaa.

Jorma kirjoitti...

In need of a woman's touch? Why smaller fingers mean women are more sensitive than men

Homo kirjoitti...

Nuorten tennistuntien "perskymppi" puhuttaa

Syyttäjä: Naisenkipeältä huijattiin 113 000 euroa

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Tuossa uudessa kirjassa on biologia ja miesnäkökulma otettu varmasti hyvin tasa-arvoisesti huomioon ... sen näkee jo kirjoittajistakin ; )

"Opettajille, opiskelijoille, asiantuntijoille ja monille poliittisille toimijoille kirjasta varmastikin tulee tärkeä työväline."

"Feministinen näkökulma ilmenee siinä, että monet sukupuolta käsittelevät kysymykset kytketään kysymyksiin vallasta."

--

Ihan suoraa progagandaa jo kouluihin aivopesemään nuorisoa sekä myös toimittajille ja päättäjille.

Luultavasti kirjaa ollaan ainakin välikädellisesti rahoitettu vero ja Ray rahoillamme.

Tätä on feministivaltio nimeltään Suomi.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Tuossa uudessa kirjassa on biologia ja miesnäkökulma otettu varmasti hyvin tasa-arvoisesti huomioon ... sen näkee jo kirjoittajistakin ; )

"Opettajille, opiskelijoille, asiantuntijoille ja monille poliittisille toimijoille kirjasta varmastikin tulee tärkeä työväline."

"Feministinen näkökulma ilmenee siinä, että monet sukupuolta käsittelevät kysymykset kytketään kysymyksiin vallasta."

--

Ihan suoraa progagandaa jo kouluihin aivopesemään nuorisoa sekä myös toimittajille ja päättäjille.

Luultavasti kirjaa ollaan ainakin välikädellisesti rahoitettu vero ja Ray rahoillamme.

Tätä on feministivaltio nimeltään Suomi.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Ohooo lähti 2 kertaa ; )

Arawn kirjoitti...

Sori nyt vaan, Homo, mutta kaikki lahjat eivät ole sellaisia, jotka herättävät kiitollisuutta. Ja ei, kyse ei ole lahjan hinnasta. Eikä inherentistä kiittämättömyydestä.

MikkoAP kirjoitti...

"Of course, gifts between couples can backfire in either direction. But—please don't shoot the messenger—men seem to be more clueless than women."

Luultavasti tottakin, sillä keskimäärin miehelle lahjan laadulla ei ole niin paljon merkitystä. Mutta tämä pätee niin antajana kuin vastaanottajana.

"Sori nyt vaan, Homo, mutta kaikki lahjat eivät ole sellaisia, jotka herättävät kiitollisuutta. Ja ei, kyse ei ole lahjan hinnasta. Eikä inherentistä kiittämättömyydestä."

No varmasti eivät. Mutta huononkin lahjan saadessaan voi olla edes kohtelias. Tuossa artikkelissa naiset menevät paljon pelkkää kiittämättömyyttä pidemmälle:

"Take Donna Clark Goodrich. In 1962, she asked her husband for a recording of Handel's "Messiah." Instead, he got her a parody LP of the Kennedy family by impressionist Vaughn Meader. "I've never let my husband live that Christmas down," says Ms. Goodrich, 71, a writer in Mesa, Ariz."

47 vuotta sitten ja vieläkin valittaa!

Ja sitten:

"It's simple, really. Sometimes men aren't listening to their wives. But just as often, women aren't clear about their desires. They want men to pick up on their subtle clues, rather than telling them outright what they'd like. As one woman I know explains, "It means we are special to them if they detect what we want without us telling them.""

Arhi Finnsanity kirjoitti...

"Käsikirja sukupuoleen".

Vau. Oikeaoppisesti.

Käsikirja siitä, kuinka mies tarvitsee naista ja nainen ei tarvitse miestä. Fantastisten naisten fantastinen fantasia.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Seksuaalinen valta, seksuaalinen valta … hmmm … mat … hmmm … terveitä alfauroksiako nykyaikana … hmmm … tiedä häntä?

… Naisilla on seksuaalinen valta, mutta monet MAT teoriasta tehdyt painotukset voivat olla enemmän tai vähemmän väärässä -varsinkin miesaktivismin ajamisen/miesnäkökulmasta katsottuna?


Naisten seksuaalisessa vallassa ja pyrkimyksissä ehkä kannattaisikin painottaa, että naiset eivät anna pian juuri lainkaan verrattuna historiaan (yhden ihmisen talouksiakin on pian 50%, erolukemat huikeita jne), eivätkä anna myöskään liitoissaankaan sisällä nyt kun heidän valtansa ja oikeutensa ovat sielläkin lisääntynyt yli äyriensä (tai vaativat niitä omia epärealistisia, luonnottomia kamasutriaan ja naisten lehtien lupaamaa orgamistaivasta ym) -ja samaan aikaan pyrkivät ”sosialistivaltio aviomiehen korvikkeena” ja feminismin kulttuuripaineen kautta saamaan itselleen sen, mitä miehet edustavat luonnollisessa yhteiselossa/vaihtokaupassa.

Mitä siis haen takaa x tempore näitä asioita punnitessani?
Mikään alfa/statusuros juttu ei ole paljonkaan arvoinen asia miesten asioiden ajamisessa ja ongelmien ratkaisussa -voi olla joskus, että jopa päinvastoin.
Se ei tietenkään tarkoita sitä, että eikö asiaa kannattaisi tai saisi teorisoida täällä ym –onhan mm tämäkin blogi kait alkujaan luotu sitä varten jne.
Itse vaan pohdiskelen asiaa "ääneen" miesaktivismin kannalta tässä kahvia hörppiessä ja suunnitellessa että minkälaista ”filosofiaa” minä alkaisin miesasia järjestölleni luomaan...

... pihtaaminen/kiristäminen nostaakin naisten seksuaalisuuden uuteen, luonnottomaan arvoonsa ja lisäksi se pistää miehet varpailleen. Se pistää myös alfat ym varpailleen, sillä tosiasiassa moni ns alfa arvostaa kunniallisen avioliiton ja oikeuden saada olla lapsilleen ”isä ja miehen mallina” , erittäin korkealle mielessään.

Lisäksi naiset laskevat aivan oikein vallanhimoissaan, että kaikenlaisissa parisuhteissa olo voi tehdä heidät raskaaksi. Ja synnyttäminen sitoo / tekee naisesta miehen vallasta riippuvaisen. Syntyvyys onkin romahtanut ja kaikenlaiset eroamiset ja L-koodi meiningitkin nostavat yhä enemmän päätä.

Lisäksi tässä feminismin vallan hakemisessa on enemmän hyötyä naisille "alfojen ym vaikeasti hallitsevien urosten" muuttamisessa epämiehekkääksi ”hyödyllisiksi idiooteiksi” jotka esim hyväksyvät heidän valtansa helpommin kuin korottamalla heitä ... vallasta olevat pitää saada pois vallasta, tästä feminismin patriarkian vastustaminenkin johtuu -ja vaikka minkä metroseksualismin, neitimiesten, mamujen ym ihannoiminen/arvon nostaminen markkinoilla. Minkä muun vaan ihannoiminen yhtäkkiä, kuin sen alfa miestyypin joka voisi haitata heidän isminsä vallan kasvua oikeasti.

Tätä todistaa mielestäni, niin feministien rehelliset tavoitteet heidän omissa kirjoituksissaan ihanne mieskuvistaan, naisten kriittinen miestutkimus, queer ihanteiden nosto ym … Kuin samoin se, millaiseksi mannekiinimiesten ja päämies tarja halos naisten touhuksi on muuttunut jo politiikkakin ym.

Samaa todistaa jo julkinen ihmettelevä mielipide iltapäivälehdissä ym "miesten muuttumisesta ja suomalaisten naisten epänaisellisuudesta" ja jopa kemialliset muutoksetkin tukevan jo tätä kehitystä.
Sanoisikin, että jos miesten muuttaminen neitimäisimmiksi olisi estänyt feminismin etenemisen, niin Suomi olisi kaikkea muuta kuin maailman feministisin valtio. Nyt asia on kuitenkin "jostain syystä" aivan toisinpäin.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Kannattaako miesaktivismin/ miesten asian ajaja järjestön uhrata aikaansa paljoakaan alfauros teorian ajamiseen, puhumattakaan siihen liittyvän ”pseudo lääkkeen” sukupuolettomuus ihanteiden ajamiseen. En usko? Paljon parempi olisi jankata, että kaikki miehet ovat jo tohvelisankareita, ja kaikki yhä enemmän seksuaalisessa puutteessa, ja haukkua kaikkia naisia feministien orjiksi ja neideiksi nykyajassa jotta he alkaisivat hermostua.

Sillä jos statusuros teoriaa jankataan, niin pian joka idiootti, jolla on nainen kuvittelee pian itsensä joksikin status urokseksi ja pelimieheksi/tämän ajan yhteiskunta pelissä voittajaksi, aikamme sisäiseksi alfaurokseksi. Ja tämä vain hivelee miehen itsetuntoa ja tekee tyytyväiseksi miehen vallitsevaan asioiden tilaan - toisin kuin "kaikki ovat yhä enemmän tohveleita, neitejä ja puutteessa , kaikki ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon/tai menettää oikeuden olla isä "politiikkaan”.


Muuttaakseen vallitsevia olosuhteita ihminen pitää saada olemaan epätyytyväinen tilanteeseen ja mieluiten mahdollisimman laajasti. Näin feminismikin on saanut pian kaikki naiset enemmän tai vähemmän naisasian taakse.
Pahimmillaan vääränlainen alfateorisointi ”lääkkeenään sukupuoleton mies” nostaakin perusmies idioottien arvostusta tähän aikaan ja samalla vielä tekee heidän silmissään ”epä alfojen ruikuttamisen” sukupuolettomuudesta, eli miesasian ajamisen vastenmieliseksi heille.

Tällaista mietin kahvia hörpiessä?

Arawn kirjoitti...

Mikko: Lainauksesi: ""It's simple, really. Sometimes men aren't listening to their wives. But just as often, women aren't clear about their desires. They want men to pick up on their subtle clues, rather than telling them outright what they'd like. As one woman I know explains, "It means we are special to them if they detect what we want without us telling them."""

Tuo on toki ihan totta. Ja siksi naisilla ei minusta olekaan mitään oikeutta nurista, jos he ovat odottaneet jotain TIETTYÄ juttua, mutta eivät siitä sanoneet eivätkä sitä saakaan. Mies ei ole ajatustenlukija.

Mutta. Jos ja kun kyseessä on pitkään seurustellut pari, kyllähän miehellä pitäisi nyt olla joku käsitys siitä, mistä hänen puolisonsa pitää ja mistä ei pidä. Lahjan voi valita ihan silläkin perusteella. Se, että antaa vaimolleen lahjan, josta vaimo ei pidä YHTÄÄN, osoittaa minusta jo aikamoista puusilmäisyyttä mieheltä. Ihan napakymppiin on hyvin vaikea osua ilman naisen avustusta eikä sitä tulisikaan vaatia, mutta jos ei osu edes maalialueelle, valituksen aihe on minusta olemassa.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Tuli taa kiireessä kirooootuusvire ...

"haukkua kaikkia miehiä naisten feministien orjiksi ja neideiksi nykyajassa jotta he alkaisivat hermostua."

Piti kirjoittaman tuossa ylempänä ; )

MikkoAP kirjoitti...

"Mutta. Jos ja kun kyseessä on pitkään seurustellut pari, kyllähän miehellä pitäisi nyt olla joku käsitys siitä, mistä hänen puolisonsa pitää ja mistä ei pidä. Lahjan voi valita ihan silläkin perusteella. Se, että antaa vaimolleen lahjan, josta vaimo ei pidä YHTÄÄN, osoittaa minusta jo aikamoista puusilmäisyyttä mieheltä. Ihan napakymppiin on hyvin vaikea osua ilman naisen avustusta eikä sitä tulisikaan vaatia, mutta jos ei osu edes maalialueelle, valituksen aihe on minusta olemassa."

No joo, mutta silti noiden naisten reaktio oli yliampuva. Ja , jos jaksaa kantaa väärän LP-ven ostosta kaunaa 47 vuotta, on asenteessa jokin pahasti vialla.

Sinänsä pidempään yhdessä ollessa on toki oikeus odotta kumppanin ymmärtävän epäsuoria signaaleja.

Mutta jos nainen odottaa miehen ymmärtävän epäsuorien signaalien perusteella valitsevan mieluisan lahjan, pitää hänen tasapuolissa suhteessa nähdä vastaavasti vaivaa miehelle lahjaa valitessa. Ehkä tuon artikkelin naiset tekevät niin, mutta tekstin sävy oli sellaista, että epäilen vahvasti.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Järjestön markkinoinnista vielä hieman ...

Käsittääkseni luonnontieteellisestikin, joka miehessä on halu olla ikään kuin biologinen alfauros ja edetä siihen suuntaan laumoissaan tai ainakin mielessään … näin ollen, jos miesasiatuotetta/palvelua aletaan markkinoimaan miehille, niin sitä ei varmaankaan kannata pukea sellaiseen palveluratkaisu pakettiin, että ongelmanratkaisu myymisen mainospuhe menee markkinointipsykologialtaan tyyliin: ”sinä olet kyllä hyvässä asemassa ja lähes alfa nykymarkkinoilla (koska nainen on valinnut sinut), mutta voisitko sinä nyt samaistua meihin ruikuttajiin/neiteihin ja auttaa meitä epäalfoja tekemään kaksi asiaa: ”kampeamaan sinut pois vallasta, halventamaan miehiä/veljiäsi sekä muuttamaan (biologinen luonnonviettiesikin alitajunnassasi lujaa sanelema) miesihanne sukupuolettomaksi epäalfaksi” ?

Ehkä mainospuhe kannattaisi pistää siihen muotoon, että ”juuri kukaan ei enää saa olla alfa feministien takia (sivumennen vihjaten, et sinäkään), kaikki ovat jo ihan sukupuolettomia neitejä myös parisuhteissa, maamme johdossa ym ja tilanne vain pahenee päivä päivältä, eikö olisi aika palauttaa miesten kunnia, halventaa feministejä terveen miehisyyden sijaan ja näyttää kaapin paikka niille ketä loukkaa kunniaasi”? … ja sitten alkaa ohjaamaan miesasian pariin miestä …

Mutta se tästä runoilusta tällä kertaa … ja muistutan, totta kai asioista saa ja pitää olla montaa mieltä … se kai on sanomattakin selvää ...

Homo kirjoitti...

Nevada brothel owner hopes
to begin hiring men to serve growing number of female customers.
(video)

Spitzer escort turns
sexpert
(video)

Suunnilleen tämä (=kurkun viiltäminen auki kahdelta pikkupojalta) vaaditaan,
jotta nainen ei säilytä huoltajuuttaan ja saa pelkkää päänsilittelyä
uupumuksestaan tms:

Iowa mom gets life for murdering son;
barred from contacting surviving son


Onpas näitä teiniseksirikolisia (sellaisiksihan ne luokitellaan) paljon:
Survey: 15 percent of teens get sexual
text messages


Boys and girls surveyed were equally likely to say they engage in sexting.
...
Albert's group published a survey in 2008 that found 20 percent of teens age 13 to 19 said they had texted or
posted online sexy photos or videos of themselves.
...

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Myymisessä ja markkinoinnissa on kyse siitä, että pitää näyttää ongelma/tarve todeksi kohderyhmälle ja tarjota palveluaan ratkaisuksi siihen.

Tämän ei pitäisi edes olla kovin vaikeaa, silloin kun ratkaisu/palvelu ei maksa mitään - ja jos se on puettu oikeaan asuun.

--

En tiedä että liittykö tämä mitenkään mihinkään mutta totuudellinen, hieno lause se on asioiden markkinoinnista -myös miesjärjestölle ; )

UGH, OLEN PUHUNUT (TAAS)

Homo kirjoitti...

India's bizarre sex surveys

...
A recent one says that in 2009, Indian males have suddenly become more gender sensitive and turned into Beta Males, whatever that means.
...

Voisiko tässä olla osaselitys miesten terveysongelmille, kun nartut ovat estrogeenimyrkyttäneet koulut?:
Vaikea lapsuus altistaa terveyshaitoille

Väkijoukko riisui, hakkasi ja sytytti tuleen
naisrosvon


Patient who claims she was abused by gynaecologist 'later sent him lewd text message'

Uskoako vaiko eikö tätä väitettä:

Psychologist Dr Peter Lovatt of the University of Hertfordshire found that men between 35 and their sixties practise embarrassing dance moves to repel younger women.

Tiger Woods: Elin Nordegren 'hires top celebrity divorce lawyer over star's £337million fortune'

Homo kirjoitti...

Yritys sosiaalisesti konstruoida läski ruho perinteisellä sanamagialla olemattomiin, millä saralla naistutkimus on kunnostautunut:

Lihavat ovat monen silmissä ikuisia laihduttajia

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

TIETOA SUKUPUOLESTA ; )

Nimimerkki homonkin laittama uutinen:
”Tutkijat selvittivät osallistujien ollessa alle 10-vuotiaita, joutuivatko he kotonaan kaltoinkohdelluiksi tai olivatko he yksinäisiä ja eristyneitä.
32 vuoden iässä osallistujille tehtiin terveystarkastus, jossa selvitettiin masennusoireet, elimistön mahdolliset tulehdustilat sekä joukko metabolisia riskitekijöitä, kuten ylipaino, verenpaine ja veren kolesterolipitoisuus
(ELI JUURI NE SUOMALAISEN NYKYMIEHEN KANSANSAIRAUDET = SYDÄNVIAT, MASENNUS JA METABOLIAAN LIITTYVÄ DIABETES).
Tulokset osoittivat, että vaikean lapsuuden eläneillä oli lähes kaksi kertaa todennäköisemmin masennusta, tulehdustiloja ja metabolisia riskitekijöitä kuin muilla. Yhteys ei selittynyt tunnetuilla lapsen kehitystä haittaavilla riskitekijöillä.
Havainnot tukevat teoriaa, jonka mukaan lapsuuden vastoinkäymiset saavat kehon reagoimaan stressiin tavalla, joka pitkään jatkuessa haittaa hermoston, immuunijärjestelmän ja aineenvaihdunnan toimintaa ja altistaa sairauksille”

--

Ei prkl … loistavaa, lisää vaan feministivaltiossa tätä ” raskausaikana kiukuttelua, valmisruokia, sipsejä, hieman siideriä - sekä päälle lapsen synnyttyä liian vähäistä imetystä, kova urakeskeinen äitisuhde valmisruokineen, erotappeluja, yksinäisyyttä koska ei ole sisaruksia, isä erotettuna perheestä jne” …

Siis ihan vittu oikeasti … tätä ilmiötä tutkiessani yhä enemmän - alkaa tuntumaan pian, että tämä feminismi on tosiaan suoraan jostain saatanasta, tai ainakin ihmismielen ennennäkemättömän pimeimmästä nurkkauksesta esiin noussutta – kyse on omista lapsista … voi olla mahdollista, että suunnilleen niin kuin lähes kaikki psykologiset ongelmat ja jopa erittäin suuri osa terveysongelmista johtuu tästä ilmiötä …

--

Esim yläpuolisen lisäksi niille jotka eivät ole asiaa seuranneet:

ÄIDIN SYÖMÄT SIPSIT, RANSKANPERUNAT JA SÄILÖTYT RUOAT VAARAKSI SIKIÖLLE:

http://www.iltalehti.fi/syopa/2009100910397687_sy.shtml

"Akryyliamidia on esimerkiksi perunalastuissa, ranskanperunoissa, näkkileivässä ja muissa kuumentamalla valmistetuissa ruoka-aineissa. Nitrosoamiineja syntyy nitraatilla säilötyssä ruoassa, kuten lihassa ja kalassa.

Perimää vaurioittavat aineet kulkeutuvat helposti ja nopeasti sikiön verenkiertoon"

Esim
NAISTEMME KIUKKUISUUS VAIKUTTAA TUHOISASTI VAUVOIHIN:

http://www.iltalehti.fi/perhe/2009101210406876_pr.shtml

"Ovien paiskominen, astioiden rikkominen ja äänen korottaminen vaikuttavat brittitutkijoiden mukaan syntymättömän lapsen sydänlihaksen kehitykseen.

Aggressiivista käyttäytymistä aiheuttavat raskaudenaikaiset hormonaaliset muutokset saattavat niin ikään välittyä äidistä istukan kautta sikiöön ja vaikuttaa solujen kehitykseen."

--

Ja näitä tieteellisiä tutkimuksia ja uutisia eri kulmista riittää vaikka kuinka paljon mm suomen nuonosta imetystilanteesta, valmisruokien kemikaaleista, äitisuhteesta, isättömuyydestä …

Homo kirjoitti...

"Kummallisen" hiljaa ollaan toteutuneiden tekojen sukupuolijakaumasta, mitä nyt kuva ja yksi esimerkkitapaus antavat luultavasti virheellisesti ymmärtää, että kyseessä olisi erityisesti tyttöjen ongelma - vaikka ainakin yleensä itsemurhia tekevistä suurin osa onkin miehiä:

Poliisi huolissaan alaikäisten itsemurhista Helsingissä

Kuusitoista lasta tehnyt itsemurhan tänä vuonna

Homo kirjoitti...

Nyt näköjään se Haloska, äiti aurinkoinen, oli päässyt määkimään Kööpenhaminaan jostain nartuista ilmastomuutokseen liittyen. Eikö Haloska lähde edes kulumallakaan...

Homo kirjoitti...

Arawn, kaikki lahjat eivät välttämättä ole mieluisia, mutta jonkinlaiset käytöstavatkin olisivat suotavia. Ja mitä vikaa siinä on, että jos narttu on kerran halunnut uutta pölynimuria tms, että saa sitten sellaisen oikeasti tarpeellisen ja haluamansa esineen lahjaksi?

Vai pitäisikö väkisin ostaa lahjakais jotain pakollisia romanttista krääsää, jota ei oikeasti tarvittaisi, vaan se päätyy vain nurkkia täyttämään ja kuluttaa tarpeettomasti luonnonvaroa. Hävetkää nartut ajattelemattomuuttanne!

Syltty kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Syltty kirjoitti...

homo
"Vai pitäisikö väkisin ostaa lahjakais jotain pakollisia romanttista krääsää"

No jos haluaa pitää vaimon tyytyväisenä niin ainahan voi voi tehdä. Jos taas on sitä mieltä että omassa avioelämässä on aivan liikaa onnellisia hetkiä ja liian vähän arkea, niin toki silloin varmaan kannattaa kääntyä pölynimurikauppiaan puoleen.

Omasta mielestäni kunnollinen joululahja kerran vuodessa on kuitenkin suhteellisen kustannustehokas tapa edes yrittää ylläpitää suhteen romantiikkaa.

Homo kirjoitti...

Eikö rahkeet riittäneetkään naisella, vaan meinasi meinasi kenties pillahtaa itkuun?:

Ilmastokokouksen puheenjohtaja eroaa tehtävästään

Ja luulisi, että olisi voinut erota jo selvästi aiemmin tehtävästä, jos eroamisperusteena olisi tuo uutisessa väitetty syy.

Syltty, onneksi minun ei tarvitse vaivata päätäni huorien lahjomisella.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Katsoin itsekin (valitettavasti) tuon MTV3 uutisoinnin - maailman mittakaavassa ainutlaatuisesta nice ylipäälliköstämme ja päämiehestämme. Feministinen propaganda ylä-ääni kiekumisineen oli tarvinnut sotkea täysin jopa tärkeään puheenvuoroon ympäristökokouksessa.

Kyllä taas sai hävetä feministivaltiota. Varmaan samaa kiekumista päämiehemme haluaisi mennä pitämään joka Eu kokoukseen, ja siitä on nyt tullut tämä lautaskiistakin.

Tämä maa on jo kuin jostain Monthy Pythonin "mieletön, mieletön feministimaan historia" teoksesta, mutta sillä erolla että tämä kaikki on totisinta totta.

Feministinen kotkot siellä ja kotkot täällä, ja joka puolella feministinen kotkot ... hiiala hiiala hoi.

Arhi Finnsanity kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Arhi Finnsanity kirjoitti...

Lohtulahjaksi puhdas suhde

Poikaystävätyyny

Homo kirjoitti...

Hetki sitten alkoi muuten Ylen Teemalta mielenkiintoiselta vaikuttava ohjelma:

Saksat ja seksi

(Do Communist have better sex?, 2006). Dokumentti saksalaisten suhtautumisesta seksuaalisuuteen sekä siitä, miten neljässä vuosikymmenessä saksalainen yhteiskunta ja saksalaisten elämä muuttui monessa suhteessa.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Tänään onkin tullut kirjoitettua sattuneesta syystä paljon tänne blogiin ...

Mutta mietin tässä vielä illan päätteeksi silti miesasian järjestön markkinointia ja sen kohderyhmää …

… hyvin ylimalkaisesti voisi todeta, että jos monikulttuurinen ja arvoinen nykysuomi jaettaisiin vaikkapa 10-20 kpl eri kohderyhmään sukupuolen, ikähaarukan, alakulttuurin, ammattien, arvostusten (esim feministi ym on voimakas ihmisen ”ostopäätöstä” ohjaava arvomaailma), poliittisen näkemysten ym mukaan – niin viimeinen segmentti minkä kanssa meidän pitäisi aikaa tuhtala tai päästä keskustelemaan/myyntitapahtumaan on juuri feministit (hehän vastustaisivat alusta pitäen kaupantekoamme ja yritystoimintaamme) - ja voimakkain, potentiaalisin kohderyhmä olisi ne muutama satatuhat 30-60 vuotiasta kiukkuista, turhautunutta äijää, jotka ovat kokeneet eron, lapset ja omaisuuskin osittain viety tai jotka muuten vaan inhoavat feminismiä, tarja halosia päämiehenä ym … Hyvä on myös muistaa järjestötoiminnan kannalta että vaikka puolet talosta olisikin mennyt erossa, niin moni tuollainen 30-60 v mies on aika kovatuloinen …

Miksi muuten sanon että 30-60 vuotiaat … Siksi että harva 20 vuotias on vielä kokenut eroja tai lapsia on viety ym ja on muutenkaan vielä kiinnostunut poliittisesta toiminnasta ym … Poikkeuksen kohderyhmässä tietenkin tekee asepalvelus asian ajaminen, sillä tärkeässä roolissa sen muuttamisessa ovat myös 15-20 vuotiaat nuoret miehet … Asepalvelus kohta miesten TOP10 ongelmalistassa/tuotteessa ratkaisuineen tarvisikin pukea sellaiseen muotoon, että ensin vain kertoisi faktat, että tämä on suuri tasa-arvo ongelma ja sitten sanoisi, että me emme tarjoa kuitenkaan patenttiratkaisua tähän asiaan, vaan vaihtoehtoja ovat mm yleinen kansalaisvelvollisuus, täydellinen vapaaehtoisuus tai nato+palkka-armeija … miesten tasa-arvo ongelma vain pitää nyt ratkaista jollain tavalla. Näin kokonaistuotepakettia voisi tältäkin osin tarjota oikeastaan lähes jokaiselle Suomalaiselle miehelle ilman ongelmia.

… Mutta, mutta … nyt kun ajattelee siis pääkohderyhmää miesnäkökulman ajamiselle (ryhmän joka voisi saada jotain aikaiseksikin), ja sen kohderyhmän tyypillistä ajatustapaa ja katkeruutta siitä miten feminismi on muuttanut Suomen ”aika paskaksi ja kieroutuneeksi maaksi, perinteistä miestä/isää ei enää kunnioiteta, ämmät ovat kuin mitäkin miehiä jo jne” … niin miten sille kannattaa alkaa ”miesasia tuotetta/palvelua” myymään? Tämä on se kysymys?

Ei ainakaan kritisoimalla menneen miehen mallia, terveitä alfoja ja biologisia sukupuolia. Juuri tähän kritiikkiin potentiaalinen kohderyhmä on kyllästynyt ja katsoo olevansa sen kriitikin uhri

… lisäksi jos vielä ”suodatetaan” kohderyhmää, niin luultavammin juuri ne kaikkein rajuimmat luonteet/biologiset miessukupuolet/alfat , sovinistikin tuosta kohderyhmästä lähtisivät ensimmäiseksi mukaan ja saisivat eniten aikaan … tuossa kohderyhmässä on tälläkin hetkellä sellaisia potentiaalisia tapauksia etsimättä käsimme, jotka toimeen ryhtyessään, sekä teoriat oivaltaessaan saavat niin paljon aikaiseksi, että tämän astinen miesaktivismi on vain tehotonta, epämääräistä ja päämärätöntä harrastelua sen rinnalla …


Hyvää Yötä kaikille tasa-arvoisesti.

Glowing_ kirjoitti...

Tasa-arvo on latteaa ja miesnäkökulma haukkumasana.


Sukupuolen- ja naistutkimuksen historiaa TANE:n julkaisusta
"Feministinen aikamatka"
(Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan
tutkimusjaosto 1981–2006)

sivu 31:
"...Tutkimusjaostossa päätettiin, että ”miestutkimusta”
olisi hyödyllisempää pohtia omassa ryhmässään, eikä ”latistaa
kaikkea tutkimusta tasa-arvotutkimukseksi”.
...ei pidetty mahdollisena – tai edes tarkoituksenmukaisena
– ryhtyä miesten asialle.
...
Miesnäkökulmasta puhumiseen suhtauduttiin
varovaisesti, sillä sana ”miesnäkökulma” oli merkinnyt
naistutkijoiden keskuudessa lähinnä haukkumasanaa."

Jorma kirjoitti...

Naisen mieli: kengät menevät miehen ohi

Vortac kirjoitti...

miksi luonnontieteet - ja etenkin lääketiede ja biologia tuntuvat olevan tässä tieteenvälisyyden muka nimeen vannovassa pseudotieteessä sellaisia kirosanoja..

Voinen esittää muutamia arvauksia..

- koska ne ovat ristiriidassa IDEOLOGIAN ja DOGMAN kanssa

- koska ne ovat 'miehisiä' ns. 'KOVIA' tieteitä, ja vaativat rationaalista, loogista mieltä (tähänhän naiset eivät pysty, joten kateellisuudesta ja katkeruudesta he koettavat sitten mitätöidä tuon kaiken aivan joutavaksi höpönlöpöksi, samalla kun itse harjoittavat joutavaa höpönlöpöä)

- koska naiset eivät ymmärrä niistä tieteistä mitään, kun niissä ei puhuta 'emootioista' ja 'ihmissuhdesaippuasta'

- koska niiden huomioonottaminen saisi femakat naurunalaiseksi jopa omissa silmissäänkin kaikkien mahdottomien väitteidensä jälkeen, ja romahduttaisi feminististä valtarakennetta kenties jopa ennalta-arvaamattomalla tavalla

Jne..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

No varmasti eivät. Mutta huononkin lahjan saadessaan voi olla edes kohtelias. Tuossa artikkelissa naiset menevät paljon pelkkää kiittämättömyyttä pidemmälle..

Juup. Arawanin selityksillä ei kovin pitkälle yleensä pötkitä, kuulostavat usein aika hätäisiltä rakennelmilta.

Jos joku antaa minulle ei-toivotun lahjan, minä olen kiitollinen siitä, että tuo ihminen muisti minua ja uhrasi omista resursseistaan ja ajastaan ison siivun vain voidakseen toimittaa minulle jotain hänen arvionsa mukaan ilahduttavaa, ja se hyvyys, joka tällaisen teon takana on, liikuttaa minua silloin suuresti, ja ajattelen tällaista ihmistä lämmöllä ja suurella kiitollisuudella.

Naiset ilmeisesti tuntevat kaikessa jaloudessaan ja 'sensitiivisyydessään' toisin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Naisilla on seksuaalinen valta, mutta monet MAT teoriasta tehdyt painotukset voivat olla enemmän tai vähemmän väärässä -varsinkin miesaktivismin ajamisen/miesnäkökulmasta katsottuna.

MAT on faktuaalinen teos, jossa ei oteta jotain 'näkökulmaa', vaan vain tutkitaan asioiden syy-seuraussuhdetta sekä sitä, miten parisuhde- ja seksimarkkinoiden mekaniikka toimii.

Yksinkertaisimmillaan MAT ainoastaan ilmaisee, että on olemassa halutumpia ihmisiä ja sitten vähemmän haluttuja ihmisiä - kaikki eivät ole samalla viivalla, eikä kaikilla ole samat mahdollisuudet nousta yhtä halutuksi.

Ei kannata ottaa sellaista näkökulmaa, joka hämärtää tai vääristää totuuden. Joten miesnäkökulmastakin MAT on kivenkovaa totuutta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kannattaako miesaktivismin/ miesten asian ajaja järjestön uhrata aikaansa paljoakaan alfauros teorian ajamiseen..

Ei se ole teoria. Se on termi miehille, joilla on tietyt käytöksen piirteet ja tietynlainen dominanssi miestenvälisessä hierarkiassa ihan luonnostaan - tavalla, joka kiihottaa naisia alitajuisesti.

On kai helpompi sanoa 'alfauros' kuin tuo lauseeni tai jotain vielä monimutkaisempaa..

Alfauros on ihan totuudenmukainen termi, ei se mikään teoria ole. En ymmärrä, miksi vänkyröit niin usein totuutta vastaan.

- Vortac

Arawn kirjoitti...

MikkoAP: "No joo, mutta silti noiden naisten reaktio oli yliampuva. Ja , jos jaksaa kantaa väärän LP-ven ostosta kaunaa 47 vuotta, on asenteessa jokin pahasti vialla."

Kaunan kantaminen epäonnistuneesta lahjasta on toki väärin. Itse asiassa kaunan kantaminen mistä tahansa asiasta parisuhteessa on minusta väärin. Asiat pitää selvittää ja sopia eikä jäädä märehtimään. Se ei toki tarkoita, että ne pitäisi unohtaa, mutta itse esim olisin 47 vuoden jälkeen lähinnä lempeästi naureskellut koko asialle.

"Mutta jos nainen odottaa miehen ymmärtävän epäsuorien signaalien perusteella valitsevan mieluisan lahjan, pitää hänen tasapuolissa suhteessa nähdä vastaavasti vaivaa miehelle lahjaa valitessa. Ehkä tuon artikkelin naiset tekevät niin, mutta tekstin sävy oli sellaista, että epäilen vahvasti."

Se vähän riippuu. Jos mies ilmaisisi hyvin vahvasti ja tosissaan, että ihan oikeasti EI halua kummempia synttäri/joululahjoja, sitten ei minusta kannattaisi. Jos taas ei ilmaise, sitten tasapuolisuuden nimissä vaimon toki olisi syytä paneutua miehensä lahjaan.

Luulen, että suurin osa kuitenkin tykkää saada lahjoja, joten jälkimmäinen lienee oletusarvo.

Tuli muuten lähipiiristä mieleen erinomainen esimerkki siitä, miten lahjoja EI anneta. Kuvio meni seuraavasti:

Vaimo halusi tietyn hajuveden joululahjaksi. Koska kyseinen nainen on käytännöllinen ja järkevä, hän teki toiveensa miehelleen sanallisesti selväksi hyvissä ajoin ennen joulua. Kyseessä oli ihan tavallinen hajuvesi, ei mikään ihmeellinen, harvinainen tahi kallis.

Jouluna vaimo avaa pakettinsa, josta löytyy - IHAN toinen hajuvesi. Aviomies hehkuttaa innoissaan, että hän sai kyseisen hajuveden ALENNUKSELLA. kohteliaana naisena vaimo ei järjestä kohtausta, vaikka kasvojen ilmeistä voi päätellä, ettei hän ole ehkä ihan... tyytyväinen.

Tämän lisäksi samana jouluna, vain vähän edellisen episodin jälkeen, tapahtuu seuraavaa. Perheen isoisä on saanut Valituilta paloilta joululahjaksi kirjan, jota ei koe tarvitsevansa - kyseessä on jonkinlainen "syö oikein ja laihdu" -opas. Hän kysyy, haluaisiko joku muu perheenjäsenistä sen. Aviomies nappaa välittömästi kirjan itselleen - ja työntää sen vaimolleen. Teko olisi ehkä puolusteltavissa, jos vaimo olisi kooltaan lähellä norsua, mutta vaimo on hoikka nainen, jolla vain on keski-iän ja kahden lapsen myötä kertynyt jonkinlainen vatsakumpu.

Siitä voi laskea, kuinka monella tapaa aviomies mokasi.

Vortac kirjoitti...

ÄIDIN SYÖMÄT SIPSIT, RANSKANPERUNAT JA SÄILÖTYT RUOAT VAARAKSI SIKIÖLLE..

Nämä ovat itsestäänselvyyksiä, mutta silti naisia ei kiinnosta sikiön terveys läheskään niin paljon kuin oma oikeutensa

- dokata
- polttaa röökiä
- syödä epäterveellisiä ja kemiallises-teollisesti tuotettuja synteettisiä aineksia sisältäviä aineksia (sipsit, yms. einekset)
- käyttää ties mitä huumeita
- harrastaa seksiä
- raivota ja pauhata
- kuunnella raskasta musiikkia

jne jne jne.

Eräänkin äidin kanssa jutellessani ihmettelin, kun hän vain jatkaa tupakanpolttoa, vaikka on raskaana. Ihmettelin, miten äärimmäisen vähän mielenkiintoa häneltä riittää vatsassaan kasvavan ihmisen hyvinvointia kohtaan, sekä myöskin sitä kuuluisaa 'empatiaa' ja 'sensitiivisyyttä'.

Hänhän sitten raivostui minulle, että kuinka KEHTAAN puuttua hänen elämäänsä ja tekemisiinsä, hänellä on oikeus ja kotkotkot, ja hänenkin äitinsä poltti kun hän oli raskaana (mikä on helppo uskoa), jne..

Naiset ovat todella karmivia otuksia, kun asiaa perinpohjin tutkii.

Raadollisuus näyttäisi olevan naisten sielujen syvin ydin, jonka päälle sitten kaikki muu rakennetaan.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Sinänsä pidempään yhdessä ollessa on toki oikeus odotta kumppanin ymmärtävän epäsuoria signaaleja.

Minun mielestäni tuo on kohtuutonta, jos asiasta ei olla erikseen sovittu ja puhuttu. En minä ymmärtäisi kenenkään pitkäänkään tuntemieni ihmisten epäsuoria signaaleja ollenkaan. Sanokaa suoraan, jos on sanottavaa. Sillä tavalla asia tulee selväksi. Miksi edes alentua käyttämään jotain 'epäsuoria signaaleja' kun meillä on kuitenkin kyky sanoa asiat suoraankin?

(Naisilta tämä kyky näyttää tosin jossain määrin puuttuvan)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Arawn, kaikki lahjat eivät välttämättä ole mieluisia, mutta jonkinlaiset käytöstavatkin olisivat suotavia.

Ei tarvita käytöstapoja tai kohteliaisuutta. Tarvitaan vain inhimillisyyttä ja hyvyyden tunnistamista sen ilmetessä tavalla tai toisella.

Naisten kuuluisalla 'empatialla' ei viitsisi edes persettä pyyhkiä, siihen se olisi liian valmiiksi likainen ja alhainen sekä repivä materiaali.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Syltty, onneksi minun ei tarvitse vaivata päätäni huorien lahjomisella.

Sama täällä. Me olemme seksuaalisuudeltamme tietyssä määrin samankaltaisia, vaikka minä en miehistä kiihotukaan. Meinaan, minua eivät naisetkaan kiinnosta enää missään intiimissä mielessä.

Jos on olemassa heteroseksuaalinen ja homoseksuaalinen, niin minä olen ikäänkuin 'seksuaaliton', eli ei seksiä ollenkaan, kiitos. :)

Pääsee keskittymään muihin asioihin kaikessa rauhassa ja vapaudessa, ja voin sanoa, että elämäni on taatusti mielenkiintoisempaa ja rikkaampaa kuin se koskaan voisi parisuhteessa kaikessa kälätyksessä ja riitelyssä ja naisen 'mind gamejen' alaisuudessa olla.

Tätä vapautta ja itsenäisyyttä en koskaan vaihtaisi 'kumppaniuteen', en ikimaailmassa. Ajatuskin puistattaa.

Jos voisin valita seksuaalisuuteni, ja haluaisin olla seksuaalinen, niin valitsisin epäröimättä homoseksuaalisuuden juuri tuosta syystä, eipä tarvi vaivata päätään naisten idioottimaisilla kana-aivo-oikuilla.

Mutta eipä tarvitse nytkään, heh heh.

- Vortac

Vortac kirjoitti...


Tämä maa on jo kuin jostain Monthy Pythonin "mieletön, mieletön feministimaan historia" teoksesta, mutta sillä erolla että tämä kaikki on totisinta totta
.

Mikä on teoksen alkuperäinen nimi? En tiennytkään, että Monty Python on tuollaisenkin tehnyt. Suurena Monty Python ('s Flying Circus)-fanina haluaisin saada kaiken heidän tuotantonsa nähtäville - onko antaa linkkiä siis, josta voisi saada lisää infoa? Kiitos.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Naisen mieli: kengät menevät miehen ohi..

Toivottavasti tämä ei tullut kenellekään tämän blogin vakilukijoille yllätyksenä.

Tuohan on vanha fakta; naiset JUMALOIVAT kenkiä ja käsilaukkuja, ja sitten toissijaisesti myös muita vaatteita, hiustyylejä, meikkejä, jne jne..

Miehet tulevat sitten jossain siellä listan peräpäässä - tosin korkean statuksen mies kyllä aina pääsee hetkeksi priority 1:llä sisään ja ulos (ja sisään ja ulos ja .. :)), mutta nainen ei kenties tätä tietoisesti koskaan prosessoi, koska muuten hän joutuisi myöntämään kiusallisia seikkoja itsestään.

Kyllähän teinitytöt julkkismiehistä tosin unelmoivat ja hekumoivat lähes yhtä paljon kuin kengistäkin.

Nainen ilmeisesti vain oppii sulkemaan tietoisuutensa tältä jumaloinnilta vanhentuessaan ('aikuiseksi kasvamisesta' ei voi naisten kohdalla puhua)..

- Vortac

Arawn kirjoitti...

Joo. Minä taidan hylätä tämän kommenttiosaston nyt kokonaan. Ei tänne viitsi enää kommentoida mitään, kun Vortac floodaa koko kommenttiosaston tukkoon.

Näkemisiin. Etteköhän te pärjää keskenännekin.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Sanotaanpa nyt suorassa Suomen kielellä.

Ymmärrätkäö sinä Vortac ym teinimäiset "virtuaalinen pilluralli" filosofit (jotka epäsuorasti vielä tekevät tätä miesasiaan yhdistettynä), että MAT on parhaimmillaankin epätieteellinen teoria siitä, miten seksimarkkinoiden mekaniikka toimii. 18 kesäiset harrastaa tätä samaa idiotismia baarissa parin kaljan jälkeen tai ollessaan parkeissa torin reunalla Toyota Mark II kanssa ; )

”Mat pilluralli ja Toyota Mark II on, monen mielestä voittamaton?”

Teineille tai jollekin muille "virtuaalinen toriparkki pojille" tällainen voi olla tärkeä asia vuodesta toiseen, mutta miesten todellisten ongelmien poistamisessa tai niiden ajamisessa, markkinoinnissa yhteiskunnassa siitä on ehkä lähinnä haittaa. Valitan.

Lisäksi sen jälkeen kun on todettu, että naisilla on seksuaalinen valta (joka onkin se ainoa fakta asiassa, mutta sen tietää kyllä suuri osa miehistä luonnostaan) – alkaa logiikkaa mennä tässä virtuaalisessa pimpinsaantirallissa aivan väärin askelein useimmiten, kun seuraa tätä touhua ...

Suunnilleen kaikki tahot sanovat, että biologiset sukupuolet ovat sekaisin –ja ns terve biologinen alfa on kaikkea muuta kuin ”huudossa” nykynaisten silmissä –kuten yritin jo ylempänä selittää. Naisjärjestöt yrittävät kammeta niin kulttuuripaineella, median esimerkeillä kuin poliittisesti juuri sitä alfaa pois vallasta.

Tällä ilmiöllä on ihan nimiäkin mm koko yliopistomaailmaamme värittävä "kriittinen miestutkimus", queer teoriat, feminismi, unisexisyys, metroseksualismin ihannointi, androgyynisyys jne jne jne

http://fi.wikipedia.org/wiki/Naistutkimuksen_kritiikki


--

Ja mikä pahinta - jos tämä on minulle vastenmielistä, niin kuinka luotaan työntävää tämä onkaan tuolle miesasian kohderyhmälle – noin 30-60 vuotiaille koville, fiksuille,ihan oikeasti aikuisille Miehille. Tällaista virtuaalista pillurallia nähdessään he eivät enää koskaan tule lähellekään Suomen miesasiaa kertomaan huoltajuuskiistoistaan ym.

http://miestentasaarvory.wordpress.com/miesten-tasa-arvon-linkkeja/miesten-tasa-arvo-ongelmia/

Meinaatko tosiaan että pitämällä vaikkapa 10 vuotta virtuaalista pimppirallia, toriparkkia ”ompeluseuramaisessa marginaali blogissa” ja vielä hiemn kritisoimalla feministien tapaan alfoja - vaikkapa nuo miesten tasa-arvo Ryn määrittelemät ongelmat poistuu? Siihenko voimat kannattaa tässä ”yritystoiminnassa ja markkinoinnissa” priorisoida? Millainen käsitys tällöin teillä on järjestövaikuttamisesta tai markkinoinnista - millainen on liiketoiminta suunnitelmamme noiden ongelmien poistamiseksi yhteiskunnassa ; )

Tätä yritin niin kuin kauniisti vihjata Suomen miesten ja tulevien poikalasten parasta ihan oikeesti, oikeesti ajatelle – jotain kuitenkin näistä markkinointi, myynti ja järjestö asioista ymmärtävänä ; )

Tottakai saatte tätä ym jatkaa, siksi kait tämäkin blogi on perustettu – mutta täytyy nyt kyllä sanoa aivan rehellisesti ja ilman pienintäkään itsensä korottamista todeta – kuva Suomen ns miesaktivismista on kyllä muodotunut sellaiseksi, että itse en ota enää (lähellekään) neuvoja miesten asioiden oikeassa ajamisessa ja järjestötoiminnassa ym vastaan keneltäkään Suomen tämän genden edustajalta. Tämä on niin kuin aivan helppo nyt todeta. On tämä toiminta niin monilta osin suoraan metsikössä. Pahoittelen.


Asiantuntevaa tutkimustietoa kuitenkin otan parilta tutkijalta vastaan esim Henry Laasaselta ja Pasi Malmilta (joskin suorattaen), mutta en edes heiltä näkemäni valossa kyllä tarvitse neuvoja "järjestöaktivismissa, kohderyhmien määrittelyssä, ongelmien pukemisessa oikeaan asuun ym".

Siis mikään ihme ei ole että Suomen miesaktivismi ei ole saanut juuri mitään aikaiseksi.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Pistetäänpä nyt vielä muistus lonkalta eli vähän "ALFATEORIAA/HIRVEÄNÄ YHTEISKUNNASSAMME REHOTTAVIA BIOLOGISIA SUKUPUOLIA" (kaiken muun lisäksi)

Ja tämä oli nyt sitä sarkasmia jos jumalauta järki ei sitäkään riitä ymmärtään kuten tuossa Monthy Python jutussa (millä tasolla täällä oikein on ihmiset, huhuh):

ESIM

http://blogit.iltasanomat.fi/suoratsanat/pahin-tulppa/324

Nina Mikkonen toteaa osuvasti feministeille piikitellen sen julkisesti, mitä mielestäni lähes kaikki jo kaduilla ja kuppiloissakin puhuvat:

” Joitakin vähemmän testosteronia sisältäviä miehiä kannattaa tietysti yrittää kouluttaa. Heistä saa kovalla väännöllä pukinpartaisia kasvissyöjiä tai kiltisti perässä tallustavia mykkiä kassinkantajia. Kepillä ja porkkanoilla pahinkin uros taipuu jos on taipuakseen. ”

+

Feministi ja tutkija Anna Kontula Apu lehdessä:

"Feministiäidit eivät pelkästään varoitelleet tyttäriään. He myös kouluttivat poikaystäviä. Näin syntyi seksuaalisesti korrekti mies ... kiltti ja huomaavainen ... kainoa kikkeliään ujosti tarjoava mies on hieno kasvatussaavutus ... mutta valitettavasti naiset vieläkin kaipaavat kunnon patriarkaalisia panoja”

+


http://plaza.fi/tv/ohjelma/582740

Prisma: Miehet vaaravyöhykkeessä

"Siittiömäärät vähenevät, siemennesteen laatu heikkenee, pojat naisistuvat jne... pääsääntöisesti jo joka päivä syötävien valmisruokien kemikaalien takia... mutta sama ilmiö on havaittavissa myös jo eläinmaailmassa. Tutkijoiden mukaan asia on yhtä hälyttävä jo kuin KASVIHUONEILMIÖ.

JA TÄTÄ EI TOD SIIS SILLOIN KANNATA NS MIESAKTIIVIEN TUKEA JOLLAIN "ALFAT ALAS" FILOSOINNEILLAAN.

+


http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8361863.stm

BBC: Plastic chemicals 'feminise boys'


+

Tutkimusraportti tiedelehdessä:

"Miehen hedelmällisyysongelmat ovat yleistyneet viimeisten 50 aikana, American Journal of Epidemiology lehdessä julkaistussa tutkimusraportissa kerrotaan. Syitä tähän on monia, mutta ajatellaan, että ongelmat alkavat jo kohdussa, mieheen sukupuolielinten sikiöaikaisen kehityksen aikana." (ne nuorten naisten e-pillerit, yhtäkkinen juominen, valmisruokien kemikaalit, e-pillerien erittyminen pohjavesiin länsimaissa...)

+


http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2009100810388317_se.shtml

Ehkäisypilleri muuttanut miesihannetta!

"Ihannemies on kokenut kovan mullistuksen ... 1960-luvulla ihailtiin maskuliinisia uroksia, joiden rintakarvat ryöpsähtivät esiin toimintaelokuvien taistelukohtauksissa. Nykyisin valkokankaalla nähdään Leonardo DiCaprion ja Jude Lawn kaltaisia poikamaisia vesseleitä.

TARVITAANKO VIELÄ VAIKKAPA 1000 YLISTÄVÄÄ JUTTUA NAISTEN LEHDISTÄ YM MIESTEN METROSEKSUALISMISTA? LÖYTYY HELPOSTI? JUURI MUITA EI LÖYDYKÄÄN?

+


NAISEUDESTA ESIM.

http://www.iltalehti.fi/viihde/2009101410423299_vi.shtml

"Mikä meitä nykyajan Suomalaisia naisia vaivaa … Ranskasta ja Sveitsistä kotoisin olevat ystävät ihmettelivät, miksi suomalaisten naistenlehtien muotikuvissa olevat mallit eivät olleet lainkaan naisellisia … Niin harva meistä käyttää huulipunaa, emmekä ole päivittäin korkokengissä, emme käytä naisellisia päähineitä, emme käytä korviksia juuri lainkaan … Kotimaassa päähän kelpaa lippalakki ja farkkujen seuraksi lenkkarit. Ranskassa lippalakki tai lenkkarit taas eivät tulisi kuuloonkaan…

- Me suomalaisnaiset taidamme olla poikatyttöjä - ainakin kotimaassa, Viivi päättää blogimerkintänsä."

NO MIKÄHÄN MAHTAAKAAN VAIVATA, VIIVI KYLLÄ VARMAAN TIETÄISI, MUTTA EI VIITSI SANOA ÄÄNEEN ; )


JA ÄÄNESTYS PÄÄLLE KANSALLE:
Ääniä jo lähes 5000 - ja 82% Suomalaisista on sitä mieltä, että Suomalaiset naiset ovat yhä epänaisellisimpia ja viitsivät pukeutua korkeintaan ulkomaalaisia miehiä varten.

MYÖS ESIM ANU SAAGIM HAUKKUU JA IHMETTELEE TAAS SUOMEN NYKYNAISIA:
http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/944070?saagim_anu

--

Kuinka vaikea näitä on oivaltaa ja rakentaa niiden päälle toimiva järjestö markkinointi suunitelmineen ?

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Tänne nyt tuli turhautuneena heitettyä ehkä tarpeettoman kovaankin kieltä vastaukseksi.'

Se ehkä johtuu myös siitä, että mielestäni tuossa mat teoriassa ”suomalaisine eri tulkintoineen” voi olla jotain sellaista joka osuu hieman liikaa välillä silmille …

… eli kuten sanoin, arvostan mm Henryä korkealle tutkijana ja sen takia mitä hän on tehnyt Suomen miesasian eteen … mutta, mutta … miten tämän nyt sanoisi kauniisti …

… sanotaan vaikka näin … naisilla on aivan varmasti huikea seksuaalinen valta … mutta Henrykin itse rehellisesti toteaa kirjansa sivulla 28, että ”tässä kirjassa otetaan asian tarkastelun viitekehykseksi vaihtoehtoteoreettinen malli” …


… lisäksi helposti käy niin, että asiaa tosiaan huomaamatta (tai tahallaan) tarkastellaan sitten vain seksuaalisuuden kautta… eikä huomata sellaisia ”pieniä asioita” juuri lainkaan, kuin ihmisten erilaiset kulttuuriset arvomaailmat/poliittiset oman ryhmänsä erilaiset käsitykset parisuhteesta/avioliitosta/seksuaalisuudesta … eikä sellaista ”pikku asiaa” kuinka näissä eri alakulttuureissa suhtaudutaan erojen, irtosuhteiden ym lisäksi omien lasten saantiin, kunniallisuuteen, jatkuvuuteen, turvallisuuden tunteeseen ja kuinka korkealle arvostetaan isänä oleminen – vaikkapa verrattuna irtoseksiin … näissähän on siis suuria eroja riippuen ihmisen ”poliittisesta arvomaailmasta ja viiteryhmästä missä hän elää” … ihmisen mielihyvä maailmaa ohjaa voimakkaasti myös muut motivaatiot ja arvostukset kuin puhdas seksi …

… ei mielestäni esimerkiksi tämän laajuinen yhtäkkinen seksuaalinen niukkuus/yksinäisyys selity kovinkaan paljoa millään joidenkin YTM miesten sarja avioitumisilla, vaan sillä, että talouksistamme on feminismin johdosta pian 50% yhden ihmisen talouksia (tämä on esimerkki myös siitä miten se muista motivaatioista, kuin seksistä johtuva poliittinen vaikuttaminen/yhteiskunnallinen vallanhimo - nimeltään feminismi - on muuttanutkin koko tilanteen monilla ihmisillä) … ei myöskään perinteiset alfa tyyppiset miehet edes ole mitään kovin suuria eroilijoita, eikä irtosuhteiden suurkuluttajia, sillä he ovat psykologisen taustansakin takia helpommin ns konservatiivisten/porvarillisten perhearvojen piireistä kotoisin lapsuudessaan, ja ainakin jonkin verran itsekin vielä tänä päivänäkin arvostavat avioliittoa ja isyyttä …( rikkaudenhan syy on vieläkin useimmiten ainakin osittain perittyä, vanhaa rahaa, yläluokkaista/porvarillista kauppatiede sektori korkeakoulutusten ihannoimista ym ... tiedätte kyllä mitä tarkoitan ;) … ja jos he sitten kerran tai peräti kaksi kertaa eroavat elämänsä aikana, niin eivät he oikeastaan silloinkaan vie kuin yhden naisen aina markkinoilta kerrallaan … ja esimerkiksi rock hörhöjen (ihmisistä yleensäkin hyvin pieni osa ja varsinkin rikkaista ja menestyneistä ihmisistä näkyvä, mutta hyvin pieni, hyvin epätyypillisen arvomaailmaan omaava ryhmä) … paneskelu siellä sun täällä selittyy myös tuon ”alakulttuurin” tunnetulla, rappiollisella, poikkeuksellisella moraali arvomaailmalla … lisäksi ne paneskelut ovat suuresti liioiteltuja, koska retostelu kuuluu tämän alakulttuurin tyyliin … katsokaa lehtiä (ellette tunne näitä porukoita sisältä päin)että millaisissa sinkku, yksinäisyys, erohelveteissä ja huoltajuuskiistoissa pyörivät myös julkimot feminismin vallatessa kulttuurimme arvomaailmaa …

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

… eli paaaljon muuttunutta tilannetta selittää mielestäni se - että kulttuurisen arvomaailman/vallitsevan valtiofilosofian päälinjan muuttuminen yhä feministisemmäksi ”itsenäisyys, ero, sinkkuelämää, oma ura, androgyynisyys ym ihailuksi” on romahduttanut naisten seksuaalisen antamisen kokonaismäärän tilastofaktana, samoin kuin syntyvyyden … myös alfat ovat varpaillaan … ja erittäin moni heistäkin on jossain erohelvetti prosesissa, huoltajuuskiista tilanteessa mukana tai sinkkuilu yksinäisyydessä, päihdeongelmissa tai masiksessa …

… parinvalinnan mekanismeja tarkastellessa kait pitäisikin ottaa voimakkaasti huomioon myös avioliiton arvostus, isyyden arvostus, lastensa arvostus sekä eri alakulttuurit monikulttuurisessa ajassa… mehän olemmekin myös laumaeläimiä, jälkipolvea/isyyttä janoavia ihmisiä ja henkisiä olentoja enemmän tai vähemmän …

bmaad kirjoitti...

"… ei mielestäni esimerkiksi tämän laajuinen yhtäkkinen seksuaalinen niukkuus/yksinäisyys selity kovinkaan paljoa millään joidenkin YTM miesten sarja avioitumisilla, vaan sillä, että talouksistamme on feminismin johdosta pian 50% yhden ihmisen talouksia "

Minun mielestäni tuo
korkean statuksen (ytm) miehen määrittely ei sinulta oikein näy edelleenkään onnistuvan. Voin vakuuttaa sinulle, että on olemassa miesryhmä, jota naiset lähestyvät PALJON.

Nuo miehet, joita naiset
lähestyvät eivät kuitenkaan ole yleensä niitä vanhanajan miehisiä laivanrakentajia. YTM:n tai alfauroksen määritelmä on kokenut murroksen, ja kelpaavia miestyyppejä on useammanlaisia. Statuksen kokonaisarvo ratkaisee, pinnallisesti miehiä lähestyäkseen nainen tarvitsee statuspintaa, ja koska vain noin puolella miehistä sitä riittävässä määrin on sen takia noin puolet ihmisistä elelee sinkkuina.

Väite, ettei olisi miehekkäitäkin miehiä,
joita naiset urakalla tavoittelevat on mielestäni melko naurettava.

bmaad kirjoitti...

"Yksinkertaisimmillaan MAT ainoastaan ilmaisee, että on olemassa halutumpia ihmisiä ja sitten vähemmän haluttuja ihmisiä -kaikki eivät ole samalla viivalla, eikä kaikilla ole samat mahdollisuudet nousta yhtä halutuksi.
Ei kannata ottaa sellaista näkökulmaa, joka hämärtää tai vääristää totuuden. Joten miesnäkökulmastakin MAT on kivenkovaa totuutta."

Toisinsanoen on miehiä,
jotka ylittävät kelpoisuusrajan
useasti ja niitä, jotka eivät ylitä sitä koskaan. MAT on realistismia, mutta sen myöntäminen ei erityisemmin aja naisten, eikä menestyvien miesten asiaa. MAT:n laaja julkinen todentuminen tarkoittaisi todennäköisesti pariutumispreferenssien höllentymistä tai keskustelua niistä. Tai sitten ajautuisimme luokkasotaan.

Heiskala kirjoitti...

"Leena-Maija Rossi, Susanna Paasonen, Sanna Karkulehto, Kaarina Nikunen, Tuija Saresma, Kirsi Saarikangas, Johanna Kantola, Elina Valovirta, Jaana Vuori, Karoliina Ojanen, Arto Jokinen, Juulia Jyränki & Johanna Pakkanen, Livia Hekanaho, Maarit Huuska, Mila Engelberg, Elina Vuola, Päivi Korvajärvi, Sanna Rojola, Virve Peteri, Leena Eräsaari, Riitta Luoto, Taina Kinnunen, Suvi Keskinen, Tuula Juvonen, Kirsti Lempiäinen, Päivi Naskali, Maija Urponen, Anu Hirsiaho ja Hannele Harjunen."

Tutunoloista seurakuntaa.

PornoAkatemia


:a/

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
bmaad kirjoitti...

"Oikeasti korkealuokkainen nainen ei juuri lähesty miestä, vaan haluaa että mies tekee aloitteen. "

Tämä on tietenkin kiinni sen "korkealuokkaisen" naisen luonteesta ja myös sinun luonteeastasi, että miten nainen kohtaa sinut. Ja on totta, etteivät naiset konkreettisia jonoja tee, enemmänkin liepeilevät hyväksi katsomiaan uroita.
Nykyinen seura- ja sukupuolielämä on enenevässä määrin tällaista liepeilyä joka ei johda mihinkään, tai korkeintaankin huonoon suorituspanoon. Ihmisten elämä on enevässä määrin juoruja, päivittelyjä, toisten perseiden nuuskimista, eläimellisiä ihanteita, kateutta, puutetta, saantia, menestystä jne. On liikaa ihmisiä, jotka moralisoivat ruokakaupan dildovalikoimaa, vaikka on tietenkin totta, että se viittaa siihen, että ihmiset joutuvat runkkaamaan enemmän, kuin koskaan ennen. :) Sensaatiohakuisuuden kasvu on siitäkin huolimatta osoitus siitä, että ollaan yhä kauempana vapaasta ja hyväntuntuisesta seksistä (joka voi toki olla laadultaan hyvinkin monenlaista). Osa nuoremmistakin ihmisistä näyttäisi olevan aika joustamattomia sukupuolidogmien kanssa.

"Humalassa kyllä naiset lähestyvät miehiä teston noustessa ja moraalin höltyessä."

Seksitön lähestyminen on
rasittavaa. Mutta toisaalta väitit itsekin, ettei naisilla ole tarpeeksi seksuaalisia haluja. Tosiasia on, että naisten seksuaalisuus on tukahdutettua, eli naisilla on seksuaalisia haluja, mutta ilmapiiri rajoittaa intressien toteuttamista. Tunnen naisen seksuaalisuuden käyttäytymistä varsin hyvin.

"Olen bmad tunnetusti ollut esim 15-20 vuotiaana nuorena se yksi kaikkein halutuin korkean statuksen mies laajoissa porukoissa."

Hauska tutustua! :) Itse olin
15-20 vuotiaana se hämärä, mutta onneton/nörtähtävä jätkä, johon jotkut harvat erikoisemmat naiset tunsivat kiivasta vetoa, mutta vain kaikkein rohkeimmat uskalsivat kommunikoida vaihtelevin tuloksin. Suhteita en ole silti saanut solmittua kuin pimeimpiin naisyksilöihin. Tavallisempi nainen ei vieressäni voi kuin ihmetellä maailmankuvaani ja todeta ettei pysty tyydyttämään ihmeellisiä aivoituksiani. :)

"...Juuri tuossa muutama vuosi sitten kaverilleni muija teki täysin tyypilliset nykynaisen"...

Nykynaiset ei ole
niin fiksuja tehdessään näitä temppuja, kuin luulevat, usein heillä on joku itsenäistymisen illuusio siinä takana ja samalla he asettavat miehet objekteiksi tai omiksi puolapuikseen rakentaessaan femmetulevaisuutta. Ainahan löytyy joku yes-mies, joka ottaa holtittoman naisen nimettömälleen.

"Kyseessä on ehkä halutuin ja tunnetuin miesikoni suomessa."

Suomessa. :)

"Vaihtoehtoteoria on Henryn valitsema viitekehys "naisten seksuaalisen vallan pohdinnalle", asiaa voi tarkastalle myös monen muun eri painotuksen läpi."

Seksuaalisen vallan ja käytäntöjen kysymykset eivät ole aina yksinkertaistettavissa ja tietysti monessa tilanteessa MAT teoria saattaa vaikuttaa aika typerältäkin. Silti markkina-arvo faktat pitävät aika hyvin paikkansa tositilanteissa. Naisten lähestymiseen kiteytyy statusodotuksia.

"Lisäksi miesten ongelmat eivät ole seksin saannissa. "

Ihmisten ongelmat ovat
enemmänkin seksin tasossa ja puitteissa (parisuhteet, sukupuolisuhteet jne.). Mutta esiintyy monilla toisaalta myös vaikeutta saada edes joku kumppani.
Mutta eivät nyt aivan kaikki oksenna
jonkun päälle. Eli mahdollisuuksia tavallaan on kaikilla saada vaikka millaista palvelua. :-)

"Jo huoltajuuskiistat ovat 100 krt suurempi juttu, samoin asetyö, samoin 12 miljardin verosiirto, miesopettajien puute ym terveysongelmat miehillä. "

Sukupuolielämään suoraan liittyvät epätasa-arvojututkin on mielestäni ongelmia, mutta ymmärrettävästi nykymaailmassa on vaikea saada ihmiset kiinnostumaan seksinsaantiin liittyvistä ongelmista yhteiskunnallisempana
ongelmana. Näin ollen on helppo sanoa noin, että muut ongelmat ovat isompia.

"Ymmärrätkö - tätä yritin vinkata?"

;)

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Poistan (muokkaus kohtaa kun ei kait ole) tuon ylemmän viestin, koska tarpeettomasti siinä tulee esiin ihmisiä, jotka voivat olla helposti tunnistettavissa siitä.
Tässä vielä lyhennetty versio yläpuolisesta viestistä (johon bmad vastasi):

”Oikeasti korkealuokkainen nainen ei juuri lähesty miestä, vaan haluaa että mies tekee aloitteen. Muu on TV sarjojen vaaleanpunaista saippuaopperaa, jotta naiset saisivat unelmoida rohkeita "romanttisia satuja"..

Humalassa kyllä naiset lähestyvät miehiä teston noustessa ja moraalin höltyessä.
Tälläkään ei ole juuri mitään merkitystä miesten TOP10 oikeuksien ajamisessa tai ongelmien ratkaisussa. Ei oikeastaan edes kunnolla TOP100.

Menenpä katsomaan esim sitä tasa-arvo Ry:n ongelma listaa. Sen purkamisessa ei tee yhtään mitään millään mat teorialla tai virtuaalisella pillurallilla. Ei edes aikaamme oikein tulkitsevalla mat teorialla. Vaihtoehtoteoriakin on Henryn valitsema viitekehys "naisten seksuaalisen vallan pohdinnalle", asiaa voi tarkastalla myös monen muun eri painotuksen läpi.

Lisäksi miesten ongelmat eivät ole seksin saannissa pelkästään. Jo huoltajuuskiistat ovat 100 krt suurempi juttu, samoin asetyö, samoin 12 miljardin verosiirto, miesopettajien puute ym terveysongelmat miehillä.
Kun suomen johtava asiantuntija viimeksi puhui tasa-arvo ryn tilaisuudessa tästä huoltajuusongelmasta, en huomannut hänen kertaakaan puhuessamme tai keskustellessamme puhuvan sanaakaan suuntaan tai toiseen seksistä ym.

Ymmärrätkö - tätä yritin vinkata?

Ps. Jotta nyt et luulisi väärin puhellessa kanssani, niin olen sinua vain muutaman vuoden vanhempi nuorehko mieshenkilö.”

--

Lisäksi vielä tämä vastaus Bmadille ym:

Mies voi saada tai olla saamatta laatuseksiä (ja kaikkea siltä väliltä) mutta silti tämä miehen yksi elämän osa-alue ei vaikuta näihin valtaviin ongelmiin ”miesten oikeus kentässä” – ongelmiin jotka tarvisivat ratkaisua:

-Huoltajuuskiistat / isyyden arvon romahtaminen
-Vain toisen sukupuolen palkaton kansalaisvelvollisuustyö/naissiviilipalvelus
-Mieskiintiöiden/miesopettajien/roolimallien puute tarhoissa, ala ja yläasteella, lukiossa jne
-Tasa-arvoyksikön kokoonpano
-12 miljardin pakotettu jokavuotinen verosiirto naisten suuntaan/sosialistivaltio aviomiehen korvikkeena ilmiö
-jne jne jne

Ei niin, että eikö naisten seksuaalinen valta ole huikea ongelma, mutta ns ”miesten oikeuksien ajajia” on niin vähän Suomessa, että olisi hienoa jos painotus olisi hieman enemmän edes jollain asioissa, jotka yleensä edes ovat selkeästi ratkaistavissa.

Asioiden analysointi, yksittäisten tilanteiden loputon kuvaus yhteiskunnastamme, ”kiva kun on mukavaa” taas samassa pienessä miesasiasakeissamme keskenämme, ”tehdäänks mieluummin jotain kivaa (puetaan se vaikkapa miesaktivimin kaapuun) tuollaisen selkeän, yrittäjämäisen kovan ratkaisukeskeisyyden ja vaatimusten sijaan” ym epäsuorat oikeiden ongelmien pakenemisyritykset/korviketoiminta ei ratkaise ongelmia, ja muodostavat eräänlaisen sosiaalisen korvikekehän, johon on hyvä piiloutua. Sieltä voi sitten jopa (pahimmillaan) yrittää defenssien omaisesti, osittain piilotajuntaisesti estellä näitä ”ratkaisukeskeisiä, ongelmanratkaisija miesaktiiveja” rikkomasta tuota paikallaan junnaavaa, ”säädyllisen murhenäytelmän kehää” ; ) … (tämä ei ole niinkään osoitettu enää sinua kohti bmad)

Mainittakoon silti, että jokaisella meistä on oikeus taplata tyylillään. Ajelinkin tuossa juuri yöllä kotiin päin miesten tasa-arvo Ry:n vuosijuhlasta. Se kertoi samaa asiaa kuin Treen miespäiväkin. Asia ei ole mikään ihme tai sattuma.

--

En tiedä mitä tämä liittyy mihinkään mutta kun ollaan laajasti tutkittu ihmisiä ketä ovat rakentaneen tyhjästä suuria yrityksiä toimimaan – niin yksi asia erottaa heidät selkeimmin keskivertomassasta – mikä on tämä luonteenpiirre ja ominaisuus?

Se ei ole korkeampi ÄÖ, eikä luovuus jotka tulevat useimmiten heti sijalla 2 ja 3.

Se on jatkuva kiireellisyyden tuntu.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Mainittakoon vielä, että tämä laajoissa tutkimuksissa esiin tullut piirre (joka mainitaan eräissä tunnetuissa yritysvalmentajien opuksissa ym Suomessakin useasti) ei tietenkään ole ihan mikä tahansa kiirellisyyden tunne - se on jatkuva kiireellisyyden tunne yhdistettynä jatkuvaan priorisointiin ja tavoitehakuisuuteen

Erityisen voimakkaasti tämän luonteenpiirteen voima tulee esiin yritystoiminnoissa, joissa tarvitaan uusasiakashankintaa. Eli aika monessa yritystoiminnassa ; ) ja juuri sen kaltaisessa toiminnassa, jota yhdistys/järjestö toimintakin on ; )

Heiskala kirjoitti...

Tasa-arvoyksikön kokoonpano
- hyvää palkkaa yleisen tasa-arvon vastaisesta työstä, SNAFU!Yleinen tasa-arvo, kirjoitit:
"Huoltajuuskiistat / isyyden arvon romahtaminen
-Vain toisen sukupuolen palkaton kansalaisvelvollisuustyö/naissiviilipalvelus
-Mieskiintiöiden/miesopettajien/roolimallien puute tarhoissa, ala ja yläasteella, lukiossa jne
-Tasa-arvoyksikön kokoonpano
-12 miljardin pakotettu jokavuotinen verosiirto naisten suuntaan/sosialistivaltio aviomiehen korvikkeena ilmiö
-jne jne jne


Itse olen pyrkinyt korostamaan sitä miten me voisimme tehdä itsemme tarpeettomiksi ; tuossa sinun listassasi on laitettava hallituksen "tasa-arvopolitiikkaa" valmistelevan "Tasa-arvoyksikön" kokoonpanon tasa-arvoistaminen erääksi tärkeimmistä prioriteeteistä.

"Tasa-arvoyksikköön" ( ja muihinkin tasa-arvoelimiin - ) on vaadittava välitön muutos, on vaadittava tuo yksikkö muutettavaksi sellaiseksi, että se tekee työnsä, jolloin me voimme lähteä välillä vaikka lomailemaan, heillehän sitä näissä asioissa palkkaakin maksetaan - tällä hetkellä siis yleisen tasa-arvon vastaisesta työstä.


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

:aP

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Olen Antti sanonut tätä ihan samaa monesti (viimeksi eilen keskusteluissa…) – ja oikeastaan lähiaikoina painottanut kirjoituksissanikin melkein aina tätä - heitänkin sen tasa-arvo yksikön kokoonpanon esiin lähes aina muualle kirjoittaessani, ja heti perään heidän itsensä hyväksymät painavat lait, joissa vaaditaan vähintään 40% sukupuolikiintiöitä vastaaviin valmistaviin elimiin ym.

En oikein tiedä miesten oikeuksissa ja Suomen tasa-arvokentässä selkeämpää ja helpommin toteen näytettävää huutavaa vääryyttä?

Jos sinne saisi edes 5 miestä mukaan – niin heihin olisi helppo olla itsekin yhteydessä – ja tuo yksikköhän on se ”norsunluutorni” mistä vaikutetaan suoraan ja epäsuoraan mm huoltajuuskiistoihin, kunnon mieskiintiöihin opetustöissä, kansalaisvelvollisuus työnkin tasa-arvoistamiseen ym…

Tuon yksikön kimppuun pitäisi käydä todella näkyvästi uudestaan ja uudestaan … ja siihen on monia keinoja ...


Esim vielä
… heitin eilenkin keskusteluissa mm senkin että siinä voisi olla apuna jopa yksityisen puolen elinkeinoelämän tahotkin, koska kyllä heillekin myös vähintään epäsuorasti tuolta määrätään kaikenmaailman naiskiintiöitä johtokuntiin, pirullisia äitiysloma lakeja, syytellään 80 centeistä ja sukupuolten epätasa-arvoisesta palkkauksesta, nostetaan verotusta vaatimalla vain lisää suojatyöpaikkoja naisvaltaisille (tuottavalla, ykstyisen sektorin työllä maksettavalle) sosiaalihuolto puolelle ym … jos heidän huomionsa saisi kiinnitettyä tuohon yksikköön ja siihen miten se rikkoo omia lakejaan vastaan, niin sieltäkin voisi jotkut vaikutusvaltaiset patruunat ”vähän murahdella” eduskuntatalon suuntaan … eli vain esimerkiksi, näitä keinoja on siis monia ...

--

Olenkin itse suunnitellut, että jospa perustaisi oman järjestönsä.

Kun olen pyöritellyt ja hionut tässä koneella sen ”ongelma/vaatimus listaa” uudestaan ja uudestaan, niin olen jopa tullut yhä useammin siihen tulokseen, että se voisi olla jopa vain noin 5 kohtainen ja yksi keskeisin suora oma kohtansa olisi vaatimus tuon yksikön muuttamiseen.

Sen lisäksi olisi tietysti vain toisen sukupuolen kansalaisvelvollisuustyö, jonka muuttamistarpeeseen on myös vahvat kortit näyttää – esim se fakta tilanne 2010 luvun maailmassa, että kaikki muut sivistysmaat ovat muuttaneet jo tilanteen (ja moni puoli kehitysmaakin), suorat Eu-lait, suorat omat lakimme sekä nykyinen hallitusohjelma.

Muutkin muutosvaatimukset pyörisivät enemmän tai vähemmän ”selkeiden mitattavien” asioiden ympärillä … esim näiden: kunnon mieskiintiöt opettajiin tarhoista korkeakouluihin, 12 miljardin verosiirron lopettaminen/vähentäminen, miesvaltaisten (oikeasti kovien) töiden palkan nostaminen suhteessa naisaloihin, miesten 7 vuotta lyhyempään elinikään saatava muutos ja äitisuhteen rappioituminen korjattava sekä lapsen kiistaton oikeus biologiseen isäänsä.

… mutta täytyy nyt katsoa mitä jaksan…

Heiskala kirjoitti...

Yleinen tasa-arvo hyvä, tottakai sinä jaksat. Joulun pyhät ja torttua ja piparia, on taas hyvää aikaa suunnitella tapoja millä tämäkin pikku juttu hoidetaan kondikseen vaikka sitten kahdestaan. ( kannattaa muuten vähän pilailla tässä kirjoittamisen yhteydessäkin, niin sitä jaksaa ja mikä parasta hauskaa on ), contemplating, contemplating

:Ah