lauantaina, joulukuuta 12, 2009

Väkivaltaa

Muutamia ajatuksia tasa-arvosta

Anti-paedophile vetting regime 'is ruining school life', head teachers warn

Viikin tapaus: Tyttöjen väkivalta lisääntyy

Sukupuolten väkivaltaa

A New Gendercide for a New World Order

19 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

"Naiset voivat kyllä vapaasti valita mennä paremmin palkatuille aloille, mutta se ei muuta millään tavalla joidenkin alojen palkkausperustetta, joka siis lähtökohtaisesti on tasa-arvonvastainen (pienempi palkka johtuu osittain siitä, että se on naisenemmistöinen ala, ja naisen työtä ei olla arvostettu samalla tavalla kuin miehen työtä). Toisinsanoen, tässä tekstissä annetaan ymmärtää, että mitään tasa-arvoa ei olla rikottu, koska jokainen yksittäinen nainen voi valita meneekö hän huonopalkkaiselle alalle töihin vai ei. Mutta tässähän nimenomaan sekoitetaan yksilön näkökulma ja ”yhteiskunnallinen” näkökulma keskenään. Vaikkei yksittäisen naisen oikeuksia oltaisikaan rikottu hänen ammatinvalintaansa koskevassa kysymyksessä, on silti laajemmalla tasolla loukattu naista sukupuolena, koska joidenkin ammateiden palkkataso riippuu sukupuolesta."

Koko tuo kirjoitus on hyyyvin monisanaista feministikliseiden toistelua.

MikkoAP kirjoitti...

"Ajatellaampa esimerkiksi tätä miesten itsemurhaa. Eihän ”itsemurha” ole mikään yhteiskunnallinen tila, normi tai muu vastaava. Se voi hyvinkin olla seurausta yhteiskunnallisesta tilasta tai normeista, mutta ei itse normi. Itsemurha on aina yksilön valinta, riippumatta siitä minkälaisessa yhteiskunnassa tämä yksilö elää. Onko siis oikeastikin järkevää lähtä ajamaan yksilön valintaa – vaikkakin se voi olla seurausta jostakin yhteiskunnallisesta epäkohdasta - tasa-arvo-ongelmana?"

Miehen itsemurha on yhteiskunnasta riippumaton yksilövalinta, naisen ammatinvalinta ei? Jepjep

Jorma kirjoitti...

Tuli tuosta aiemmin esitellystä Arto Jokisen kriittisyydestä feminististä väkivaltatutkimusta ja sen edustajia kohtaan mieleen se, että kyse ei taida olla ihan sattumasta.

Tarkoitan tällä sitä, että aktivoitunut miesliike on tavallaan pakottanut Jokisen esiintymään kriittisempänä, kuin mitä hän tähän saakka ollut.

Miesaktivistit saavat kyllä paljon lokaa niskaansa, mutta niin se vain on, ettei mikään koskaan muutu, jos muutosta ei vaadita. Tietty paine pistää Jokisen TANE:n miesosaston sihteerinä miettimään, että ehkä vallinnut linja ei menekään enää sellaisenaan läpi.

Jorma kirjoitti...

"pienempi palkka johtuu osittain siitä, että se on naisenemmistöinen ala, ja naisen työtä ei olla arvostettu samalla tavalla kuin miehen työtä"

Miten niin?

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Hyviä kysymyksiä esitetti kumpikin! -ne voisi myös esittää tälle alkujaan asiasta kirjoittajaneelle.

Näin miesasialiike etenisi taas hiukan.

Samanlaisia kysymyksiä ym sloganeja tietenkin voisi joskus heitellä vaikkapa johonkin IL, tiede lehteen tai Suomi24 etusivulle linkkeineen -tällöin asian näkisi kerrallan kenties jopa kymmenet tuhannet ihmiset.

Ja tämän kun kertoo "markkinointi matematikkaa käyttäen" vaikkapa parin vuoden työllä, niin ...

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Mitä tulee Arto Jokisen kohtaan, niin varmasti ei ole kyse sattumasta -olen itsekin hänelle nyt lähiaikoina päässyt parikin kertaa "vinkkaamaan henk.kohtasesti" asioista ... ja muu julkinen miesasian esiin tulo jo pelkästään netissä ym ...

bmaad kirjoitti...

"Luulen kuitenkin, että jos kiusaamista pystytään tehokkaasti vähentämään ja ennaltaehkäisemään koulussa, niin vaikutukset näkyvät myös kouluajan ulkopuolella. Toisaalta koulu ei voi olla vastuussa kaikesta, mitä lasten välillä tapahtuu."

Jos jos jos. Koulu ja
opettajat eivät ole yksin vastuussa lasten kasvattamisesta. KOULU ON PAIKKA, JOSSA OPISKELLAAN ja opetellaan toisaalta muiden ihmisten kanssa oleilua siinä sivussa (erityisesti peruskoulutuksen aikana).

Koko tämä käsite "koulukiusaaminen" pitäisi tukahduttaa omaan mahdottomuuteensa ja saada pois keskustelusta, sillä kiusaaminen kouluissa on heijastusta ihan muualta.

Kouluissa pitäisi olla
tasa-arvokasvatusta ja vähemmän hengausta. Lisäksi vanhemmille oppilaille voisi harkita sukupuolikasvatusta ja seksin opiskelua. Eiköhän se kiusaaminen siitä pikkuhiljaa lopu.

bmaad kirjoitti...

"Jopa 40 nuorta katseli ringissä viime perjantaina, kun 14-vuotias tyttö pahoinpiteli toista samanikäistä tyttöä."

Jos kaikilla (40) olisi ollut
hevosraipat kädessä niin
ehkäpä tuota tilannetta olisi voinut pitää jopa nautinnollisena. Ikävä kyllä ihmisiltä puuttuu hyvä maku, ja siitä he saavat ihan itse kärsiä. Nyt asia menee poliisitutkintaan, eikä kukaan saa pillua.

Homo kirjoitti...

Sunnuntaina TV1:ltä tulee klo 21:15 Ykkösdokumentti: Linnan ruusut -ohjelma:

Mikä saa naisen tekemään rikoksen, josta joutuu vankilaan? Neljä Hämeenlinnassa tuomiotaan istuvaa naista kertoo elämänvaiheistaan. Ohjaaja: Marja Kurikka.

Homo kirjoitti...

Onkohan tämä se TV-ohjelma, jossa lapsensa isän tappanutta naista kutsutaan joksikin sankari/taistelijanaiseksi tjsp:

Linnan ruusut

Vankilat kätkevät sisälleen erilaisia ihmiskohtaloita, erilaisia elämäntarinoita. Linnan Ruusut kertoo neljän naisen elämäntarinan. Naiset tulevat erilaisista olosuhteista, he ovat eri-ikäisiä ja istuvat tuomiotaan erilaisista rikoksista. Heille kaikille yhteisenä tekijänä on kuitenkin se, että jokaisen naisen elämään on mies vaikuttanut dramaattisella tavalla.

Hannan isäpuoli ei hyväksynyt häntä, vaan asetti Hannan eriasemaan perheen muiden lasten rinnalla ja oma isäkin alkoholisoitui. Even isä kuoli tytön ollessa nuori ja hänen elämänsä järkkyi pois raiteiltaan. Jaanan ailahtelevasta isästä ei koskaan tiennyt tuleeko selkään vai saako taskurahaa. Tarja sai tarpeekseen väkivaltaisesta miesystävästään; yksi isku liikaa tuotti vastaiskun veitsellä, johon mies kuoli.
...

Vortac kirjoitti...

Jopa 40 nuorta katseli ringissä viime perjantaina, kun 14-vuotias tyttö pahoinpiteli toista samanikäistä tyttöä..

Tähän se johtaa kun naisilla on OIKEUS ilman velvollisuutta, ja kun miehellä ei ole OIKEUTTA kajota naiseen missään tilanteessa koskaan, suurinpiirtein edes silloin kun nainen sitä pyytää tai antaa erityisen luvan sitä varten.

Toisaalta tästä myös näkee naisten luonteen, johon ei kuulu herrasmiesmäisyyttä eikä suojelua; naisille ei tule mieleenkään suojella toisia naisia naisten väkivallalta..

Lopputuloksena meillä on täysin hallitsematon lauma väkivaltaisia naisia, joille 'kukaan ei voi mitään'.

- vortac

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Vähän tästä MAT teoriasta runoilua miesasioiden ajamisen näkökulmasta.

Mielestäni on tosiaan tärkeä erottaa toisistaan tässä feminismin ja luonnottomuuden ajassa ”biologinen, luonnontieteellinen, ikiaikainen alfauros” ja feminismivaltion ”korkean satuksen/markkina-arvon mies.”

Elämme hiljalleen ISMIN vallassa joka määrää markkinaihanteet.Tälle ISMILLE ei ole hyväksi perinteiset alfaurokset.

Lisäksi tutkitusti jo ”terveemmässäkin, ismeistä vapaassa yhteiskunnassa” nainen kyllä nuoruudessaan hakee irtosuhteita biologistyylisistä äijäalfoista, mutta aviomiehekseen hakee tohvelisankaria. Tämä on siis ihan biologinen vietti jo ilman feminisminkin vääristävää vaikutusta. Nuoruuden irtosuhde ihanteissa ja aviomies ihanteissa on ero.

Aivan sama logiikka menee siinä, ketä naiset haluavat valtaan yhteiskunnassa. Jo ilman ISMIN vaikutusta markkina ihanteisiin, naiset haluavat valtaan heitä miellyttäviä miehiä. Ei perinteisiä alfoja –jos vain katsotte faktojakin, niin kaikki kertoo tästä. Juuri patriarkaalia ym vastaan feminismi hyökkää. Feminismin edustajat on myös säännönmukaisesti ”sosialismivaltio aviomiehen korvikkeena” poliitiikan kannattajia.

--

Suomessakin on ollut paljon rehellisiä hämmästelyjä jo mediassakin siitä, miten miesihanne on muuttunut kiiltokuvapojiksi yhtäkkiä naisten noustessa valtaan. Lisäksi ei tarvitse kuin katsoa eduskuntatalon suuntaan, niin näkee millaisia mannekiineja ovat nuoren polven mieskansanedustajat yhtäkkiä.

Mikä tässä on erittäin pahaa miesten oikeuksien ajamisen kannalta?

Se mikä oikeastaan on jo tapahtunutkin –eli tällaista kiiltokuvapoikaa tai yltiösuvaitsevaista ”biologisen alfan” lähes vastakohtaa on paljon helpompi saada feministien vaatimusten taakse poliitiikassa, virastoissa ja kotona. Ja jäljet näkyvät nyt yhteiskunnassa ...

Ville kirjoitti...

Linnan rentut.

"Vankilat kätkevät sisälleen erilaisia ihmiskohtaloita, erilaisia elämäntarinoita. Linnan Rentut kertoo neljän miehen elämäntarinan. Miehet tulevat erilaisista olosuhteista, he ovat eri-ikäisiä ja istuvat tuomiotaan erilaisista rikoksista. Heille kaikille yhteisenä tekijänä on kuitenkin se, että jokaisen miehen elämään on nainen vaikuttanut dramaattisella tavalla.

Pekan äitipuoli ei hyväksynyt häntä, vaan asetti Pekan eriasemaan perheen muiden lasten rinnalla ja oma äitikin alkoholisoitui. Eeron äiti kuoli pojan ollessa nuori ja hänen elämänsä järkkyi pois raiteiltaan. Jarmon ailahtelevasta äidistä ei koskaan tiennyt tuleeko selkään vai saako taskurahaa. Teppo sai tarpeekseen väkivaltaisesta naisystävästään; yksi isku liikaa tuotti vastaiskun veitsellä, johon nainen kuoli."

Milloin saamme ohjelman, jossa miesten tekoja selitellään lapsuuden olosuhteilla, huonoilla vaikutteilla ja kokemuksilla vanhemmista ja isä/äitipuolista, ja joista todetaan, että jokaisen elämään nainen on vaikuttanut dramaattisella tavalla. Miehistä siis maalataan kuva oman elämänsä (ja naisen) uhreina.

Homo kirjoitti...

Yllätys yllätys, mahdettiinkohan "unohtaa" sukupuolivaikutusten arviointi (=suvaus) lakia valmistellessa, kun kyse on narttujen edusta:

Rekisteröityjen parien perheen sisäinen adoptio on ollut suosittua uuden lain tultua voimaan. 40 naisparia on hakenut adoptio-oikeutta puolison lapseen Helsingissä. Miespareja ei ole vielä ollut hakijoiden joukossa.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Mainittakoon, että ymmärrän kyllä maskulinismin ideologian. En vain ole ihan varma sen eri painotusten toimivuudesta.

Sillä jos onkin niin, että biologiset sukupuolet ovat totta, niin pahimmillaan se voi mennä feministien laariin koko ideologia. Tai parhaimmillaankin vain tuhota kulttuurin. Tämän jälkimmäisen ymmärrän kyllä hyvin tässä tilanteessa miesasian tavoitteeksi … mutta kun joskus minua epäilyttää, että jotkut miesaktiivit ihan oikeasti vilpittömänä luulevat, että sukupuolet eivät ole riippuvaisia biologiasta, stereoidien kiistattomista vaikutuksista, ”pippelistä, siemennesteestä ja kohdusta, imettämisestä ym”, sekä evoluution sanelusta ym.

Eli maskulinismin ja Farrelin kaltaisissa ideologioissa on hyvät puolensa ”poliittisiin peleihin ym propagandoihin” oikein esitettynä, mutta toivottavasti ei kait vaan kukaan miesnäkökulman edustaja nyt tosissaan luule, että biologiaa ym ei ole olemassa ; )

http://fi.wikipedia.org/wiki/Naistutkimuksen_kritiikki_Suomessa

--

Ja Ville heittikin heti aiheeseen liittyen:

”Milloin saamme ohjelman, jossa miesten tekoja selitellään lapsuuden olosuhteilla, huonoilla vaikutteilla ja kokemuksilla vanhemmista ja isä/äitipuolista, ja joista todetaan, että jokaisen elämään nainen on vaikuttanut dramaattisella tavalla. Miehistä siis maalataan kuva oman elämänsä (ja naisen) uhreina.”

--

Tähän olisikin kaikki biologiset, poliittiset kortit ja tutkimuset olemassa – mutta on valitettavaa, jos niitä ei voida käyttää, koska ollaan valittu ”sukupuolettomuus linja”.

Sinkkonenkin ym sanovat (henrynkin omassa kirjassaan siteeraten), että nimenomaan muissa länsimaissa käytetään biologisia sukupuolia (ei siis sukupuolettomuutta) voimana, kun ajetaan poikalasten parasta tarhoissa ja kouluissa. Samalla logiikkalla voi vaatia opettajien ja tarha/koulu olosuhteiden lisäksi erityishuomiota terveydenhuoltoon ym.

Puhumattakaan mikä voimavara biologisiin sukupuoliin kätkeytyy miesasialle, jos aletaan puhua whon ja mll:kin tapaan imettämisistä, äitien ruokatottumuksista, juomisista, fas lapsistakin, äitisuhteen kylmenemisestä feminismin takia, yleensä lapsuuden huonontumisen lyhyt historiasta feminismin takia ym poikalapsien pakollisista samaistumismalleista isäänsä, ei äitiinsä ym.

Tämän varjolla voi vaatia lähes mitä vaan. Tällä voi vaatia yleistä naissiviilipalvelusta hoitoalalle (joka todellisuudessa romahduttaa miesten asevelvollisuuden) tai vaatia vain sen lopettamista vedoten ”biologisen naiseuden/äitiyden huonontumisen lyhyt historiaan”, tästä voi syyttää miesten 7-8 vuotta lyhyempää elinikää, tällä tavalla voi vaatia tasa-arvoyksikön ja virastojen koostumuksiin mukaan biologisia miehiä/isiä, kuten tosiaan kouluihin jne.

Näitä kortteja ei vaan voi käyttää jos pohjaksi ollaan valittukin ”sukupuolettomuus lähestymistapa”.

--

Nyt lähen kyllä reenaamaan. Sillä ei tämä tästä paljoa parane. Elämme maailman feministisimmässä maassa. Tarvisi varmaan perustaa tänne kunnon raju miesten oikeusliike, joka korostaa biologisia sukupuolia ja juttuja.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Sen verran vielä ajatusten virtana –että itsekin käytän tuota tasa-arvo sanaa sekoittaen pakkaa, mutta ei se kyllä ole minkäänlainen ”taikakortti” miesasioiden ajossa. Kyllä sen voima voi olla loppupeleissä aika pieni, kuten jopa ns suurten kertomusten hämärtäminen.

Mitä tarkoitan?

Ei vaikkapa joku Amnestyn ihmisoikeusliike ole tarvinnut mitään tasa-arvo termien hämärtämistä ym noustaakseen siksi voimaksi mikä se on. Ei sen paremmin joku 600 paikkakunnalla maassamme vaikuttava MLL, lastenoikeuksien ajaja ole sellaisia toimintatapoja tarvinnut. Ei sitä ole tarvinnut niinikään ympäristön oikeuksia ajavat vihreät liikkeet tai eläintenoikeusien ajajat ym.

Ne keinot millä noihin asemiin ollaan päästy – ovat voimakas, suora, periksiantamaton intressi ryhmänsä oikeuksien ajaminen julkisesti! Miesasia ei oikeastaan ole vielä kertaakaan edes yrittänyt tällaista toimintaa.

Homo kirjoitti...

Onkohan tämä läheistä sukua naistutkimuksen tieteellisyydelle ja ns. naisten tavalle tietää:

Todella paha olo viisaudenhammasleikkauksen jälkeen

Glowing_ kirjoitti...

Kari Uotila puolustaa Jeff Hearnin palkitsemista "miehen työ"-palkinnolla blogissaan:
"Miesjaosto pyytää joka vuosi ehdotuksia siitä, kenelle Miehen työ palkinto kyseisenä vuonna tulisi myöntää. Tänä vuonna tuli 12 nimiehdotusta. Miesjaosto arvioi yhdessä ehdokkaita ja päätti keskustelun päätteeksi ehdottaa tasa-arvoasiain neuvottelukunnalle palkittavaksi Jeff Hearnia. Päätös oli yksimielinen. Vuoden 2010 Miehen työ -palkinto jaetaan henkilölle tai taholle, joka on edistänyt sukupuolten välistä tasa-arvoa erityisesti miehiin liittyen kulttuurin alueella.

Professori Jeff Hearn on kansainvälisesti arvostettu ja tunnettu tukija, jonka vahva asiantuntemus kriittisen miestutkimuksen, sukupuolistuneen väkivallan sekä organisaatioita ja uusi teknologioita koskevan tutkimuksen alueilla on ollut tärkeää suomalaiselle tutkimuskentälle. Hän on myös ollut perustamassa Suomessa Profeministimiehet -kansalaisjärjestöä sekä ollut käynnistämässä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista White Ribbon -kampanjaa."
http://www.kariuotila.fi/blogi/2009/11/06/40

Vortac kirjoitti...

Onkohan tämä läheistä sukua naistutkimuksen tieteellisyydelle ja ns. naisten tavalle tietää:

Todella paha olo viisaudenhammasleikkauksen jälkeen
..

Ei kai pitäisi kysyäkään, mutta mitä tarkoitat, Homo?

Miksi ei voisi olla paha olo viisaudenhammasleikkauksen jälkeen?

Sinänsä kyllä ihan koomista, ettei kukaan tuolla havainnut että hammasleikkauksen jälkeen 'lähetän sulle reikiä' voi kuulostaa erittäin hassunkuriselta.

Reikistä en ole täysin varma, mutta ainakin jonkinlainen 'kaukoenergiaparannus' toimii. En oikein voi asiaa epäillä, koska minun pitkäaikainen vaivani parani yhdellä tällaisella hoidolla lopullisesti.

Tiedän, miten tässä vaiheessa teillä kieltäjillä käynnistyy "Mut voihan se olla jokin MUUkin"-koneisto, mutta mikään muu ei tosiaan koskaan auttanut siihen, enkä tehnyt muuta tavallisuudesta poikkeavaa sillä haavaa.

Sikäli siis teidän automaattinen kieltävä ja naureskeleva asenteenne hieman kummastuttaa.. ottaisitte elämään ja sen ihmeellisiin ilmiöihin vähän nöyremmän ja ihailevamman asenteen edes, varsinkin kun ette ole jotakin asiaa itse henkilökohtaisesti perusteellisesti tutkineet.

Tosin tuo kieltämättä on koominen juttu, joten tottakai sellainen on hyvä tuoda esiin ihan huumorin ja piristyksen vuoksi.

Kaikkea ei tarvitse hyväksyä, mitään ei tarvitse koskaan uskoa, mutta kyllä asioita voi ottaa mahdollisuuksina, ainakin ennenkuin tietää todella varmasti ja henkilökohtaisesti asiasta tarpeeksi voidakseen todeta, että se ei ole totta (tms).

- Vortac